středa 16. ledna 2013

EU – bylinky v ohrožení od pomatenců




Jste marod? A nechcete polykat chemii? Smůla. Odteď se totiž jen velmi těžko dostanete k relevantním informacím o alternativní přírodní léčbě. Evropští byrokrati nám zakázali podobné informace šířit. Šli tak na ruku lobbystům. Už tak dost bohaté farmaceutické firmy chtějí větší a větší zisky a zdražování léků jim nestačí. Potřebují prostě všechny marody pro sebe.


EU legislativa zavedla pro léčivé rostliny nepřiměřenou regulaci. Došlo k jejich vyjmutí z režimu potravin a odsunutí do vysoce omezujícího režimu, který byl šitý na míru pro průmyslové léky. Zakazuje užívat u potravin tvrzení, která by naznačovala jejich vliv na zdraví, s výjimkou tvrzení, která budou schválena Evropskou komisí. Vše směřuje k tomu, že plánují možnost použití pouze chemických léků a úplný zákaz použití bylin. Kdo za tím nařízením stojí je více než jasné… Pokud se nyní neprobudíme a nezačneme s tím něco dělat, kdosi nám odebere další z práv svobodného člověka, možnost výběru volby péče o své zdraví,“ komentují novinku EU na svých stránkách dovozci oblíbených peruánských bylin. 
V USA, kde přípravky z léčivých rostlin užívají desítky milionů lidí, zaviní bylinná léčba statisticky smrt dvou lidí ročně, upozorňuje světoznámý odborník na léčivé rostliny Dr. James A. Duke.  Pokud bychom pro USA předpokládali pouze dva miliony lidí léčených bylinami, znamená to, že úmrtnost v důsledku bylin je nejvýše 1 : 1 000 000. 
Naproti tomu léky na předpis způsobily podle zprávy American Medical Association jen v roce 2005 smrt 15 107 lidí, tedy 1:14 000 vzhledem k počtu těch, kteří v USA užívají léky na předpis. Pobyt v nemocnici je ještě nebezpečnější – třeba podle American Association of Retired Persons umírá v USA v důsledku lékařského omylu 1 z 250 pacientů ročně.
Odkaz na tento článek:

Vyjádření k tomuto článku.
Pokud si přečteme směrnici, dočteme se, že každý, kdo prodává léčiva, tedy i přírodní, musí doložit jejich bezpečnost a účinnost. To jsou věci!  Myslím však, že je toto úplně zbytečné a ignorující fakt, že byliny jsou staletím prokázány jejich účinky,  ještě než vznikla nějaká EU, skoro všechny jsou popsány v každé encyklopedii a ověřeny staletím používání. Nic jiného nezbude, než opět obejít nařízení tím, že budete prodávat jen bylinný čaj, na to se vztahuje nařízení o prodeji potravin, nikoliv léčiv.
Rovněž tato směrnice ale pokud vím, nemůže být platná, dokud ji parlament našeho čurbesstátu nepřevede do zákona. Takže  zatím je třeba se na to dívat tak, co to vlastně odhlasovali úředníci v Bruselu a pak sledovat, hloupé iniciativy našich poslanců.
Myslím si rovněž, že je to současně i útok vědeckého estabilishmentu, na reakci znovuzískání důvěry lidí v přírodní léčiva a jejich inklinace k těmto produktům a výrazný pokles v důvěru dnešního „moderního“ zdravotnictví a ani se nedivím i po zkušenostech ze svého okolí, toto se stejně stalo nyní jen prostředkem pro byznys, ale rozhodně ne pro zdraví lidi, i když nám v televizi dnes ukazují  velmi často (zajímavá příprava na vymývání mozků) moderní přístroje, hlavně na diagnózu, ale ne na racionální léčbu, na to už technika totiž nestačí. Tato směrnice rovněž utvrzuje, že byliny byly a budou, pokud se správně užívají velmi velkým konkurentem dnešního zdravotnického průmyslu a to i do budoucna, ať se jim to líbí, nebo ne. Je to útok vědeckého estabilishmentu na tyto přírodní zdroje a jejich aplikátory, jen z jediného důvodu a to, že důvěra i účinnost oficiální zdravotní vědy je velmi nízká a ztrácí důvěru. To stejné se v brzku bude týkat i jiných oborů, jako jsou technické, kdy se brzy začnou objevovat na trhu nová nekonvenční zařízení a tím opět zpustí další lavinu možných nařízení z vědecké „elity“ pro zavedení nějakých nařízení, pro udržení svých mocenských pozic. Jsou to poslední výkřiky těch, co ztrácí svou moc a postavení, založených na zdánlivé „odbornosti“, myslím, že je to hlavně útok na přírodní léčitelství, nic jiného. Likvidujme jejich arogantnost, pracujte dál z bylinkami, sbírejte a užívejte, příroda dala člověku vše i pro zdraví, jejich výkřiky jsou již jen plné zoufalství pro udržení své moci a falešné nadřazenosti.

18 komentářů:

  1. Nojo, mají málo kšeftů, včera jsem byla v lékárně, chtěla jsem kakaové máslo a koukali na mě jak zjara, ovšem nabídli mi umělé, tak to jsem zas koukala jak zjara já.Nabízeli mi krém s kakaovým máslem za 198 kč, tak jsem se smála a odkráčela. Stejně jim nic z těch nařízeních nepomůže, jen mě to připomíná středověk, bylinkáři a léčitelé by pomalu upalovali na hranici:)). . . ano a s tím už mají konec. Děti, včera mi přivezla kamarádka jasmínovou rejži přímo od vietnamců. Tak to je nářez. Ta průmyslová rýře je prázdná, vymlácená,není v ní nic. Manžel uvařil 1 hrneček rýže, no, už jak to vonělo, trochu zeleniny, to byla taková dobrota, najedli jsme se oba a ještě zbylo, večer, žádný hlad, žádné obíhání ledničky, prostě pohoda. Maminky, co mají malé dětičky už také přicházejí na to, že jim jejich děti tráví vším možným. Na rostoucí zoubky u ročního dítěte prosím doporučuje dětská lékařka ibalgin a ještě si řekne na pohotovosti 90 kč. Toto se stalo tuto neděli, kde chlapeček mojí kamarádky měl 40 horečku, tak jeli na pohotovost, aby to nebylo něco jiného. . . výsledek, ibalgin, vyšetření žádné, 90 kč nezaplatila a poslala je . . . .ano tam. ahoj iva

    OdpovědětVymazat
  2. Dnes už je na trhu tolik knih o bylinkách a jejich léčivých účincích, že i kdyby v krajním případě stopli internet, tak všichni ti, kdo cítí, že lék je v přírodě nikoliv v lékárně, si potřebné informace vždycky najdou. A že nebude na krabičce s čajem napsáno, že je to lék proti nachlazení, nám přeci nezabrání si ho na to nachlazení koupit.
    Dokud nebudou meze hlídat vojaci s kulometem a vrstva chemického spadu z chemtrails nepřekročí únosnou míru, nikdo nám v užívání bylin nemůže zabránit. Snad už jen blbost. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jak já se těším až rozkvete např. černý bez...

    Ať si tam panáci v Bruselu kvákají co chtějí.

    Zdravím vás lidi a Iv díky za článek.

    OdpovědětVymazat
  4. treba aj znova vyzdvihnut prispevky od svobodneho Jiriho, ktory sa podelil o cenne informacie tykajuce sa tejto temy v kratkej minulosti. suhlasim s DéVé, nech si kvakaju, my sa zariadime po svojom.
    Daniel

    OdpovědětVymazat
  5. Krasne nam tym ukazuju aky su stych byliniek potentovany...uvedomuju si ze im to prerasta cez hlavu a ludia sa radsej budu liecit bylinkamy ako ich sajrajtom...presne ako pisete Iv.Ak by aj koly inemu nie(samozrejme koly svojmu zdraviu)tak uz len na just urobit ak to pojde presne opacne..nech ich dotrha!:-) ..Mailo

    OdpovědětVymazat
  6. Celkom elegantne tento pseudoproblém rieši na svojich stránkach pán Břetislav Nový, známy ako "Dědek kořenář" (www.dedekkorenar.cz). Pre tých, čo ho nepoznajú, vrele odporúčam prečítať, ba dokonca preštudovať. Pán Nový, okrem toho, že má značné vedomosti z oblasti fytoterapie, svojimi príspevkami dokazuje, že patrí medzi ľudí, ktorí rozumejú životu. Pravidelne publikuje vo WM magazíne a jeho rady patria do kategórie hodnotných. Okrem toho sa vyznačuje tvorbou zvláštnych slov a mimoriadne svojráznym brilantným zmyslom pre humor.
    B/w., týmto komentárom sa chcem vo Vašej komunite zviditeľniť, aby som už nemusel mať zlé svedomie, že na fóre "šmírujem" spoza rohu. Blog čítam viac-menej pravidelne takmer od jeho vzniku. Možno o nejaký čas pouvažujem o registrácii ako stály čitateľ.
    Dám si pozor, aby som na fóre príliš "neplevelil" (v zmysle poznatku, že človek potrebuje cca. 3 roky na to, aby sa naučil hovoriť, ale niektorým potom nestačí ani celý život na to, aby sa naučili držať hubu).
    Zdravím pána administrátora, ako aj všetkých zúčastnených na fóre.
    Želám Vám energiu, odvahu,... a úspech.
    Tí, čo poznajú tvorbu Stanislawa Lema, rýchlo prídu na to, odkiaľ som si vybral nick:
    svarnetic

    OdpovědětVymazat
  7. Porad se mi vnucuje otazka jak to,jak to je mozny,ze se dostali az tak vysoko a ovladli nas takovym zpusobem,kam jsme dali oci a usi ? A kde je mame vlastne porad ? Kdyz se tak rozhlizim po svete,shledavam,ze pomer obcan-ovcan je silene nepomernej.Ale co me zarazi je az uz nebetycna drzost v navrhovani a prosazovani zakonu a vyhlasek.Bylinky jsou primo zarivej priklad,to uz mi zakazujou prakticky vsechno,co nekoupim v supermarketech,a o to asi jde predevsim,vzdyt i boruvka a sipek jsou leky,a ne jen tak ledajaky.Omlouvam se za silnejsi slova,ale celkem by me zajimalo,jak jeste dlouho ze me chteji delat blbce? Uz me tohle arogantni chovani urazi tolik,ze premejslim o duraznejsim prosazovani moji svobody.Vzdyt uz nam kradou oficialne i deti(juvenilni zakon)! A my se porad chovame jako nesvepravnej dobytek:-(.Kdo podporuje drogovy dealery,nici jejich prostrednictvim zivot lidi a celejch rodin, a pritom mi zakazuje boruvky,ten nema prinejmensim pravo na svobodnej pohyb mezi dusevne zdravejma lidma a uz jsem tak nastvanej,ze se obavam,ze ani na soucasnou existenci,nu coz,zacnu tema dealerama a zatizim si svedomi pro dobrou vec,jako odpoved tem "nejchytrejsim",pak prijdou na radu ostatni paraziti,az dokud me nezastavej.Vzpomenu si vzdycky na silene smutnou princeznu:-):"Do posledniho muze,do posledniho dechu". JAK DLOUHO JESTE ??? ........proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proudíku skvělý, mluvíš mi z duše. Ta pozitivní nasranost, to je ono. . . oni jsou už vážně v háji, nemají kšefty, lidi to už nechtěj užívat a ti, co jsou ještě blbí, tak na to zase nemají peníze. U nás krachly dvě lékárny. Nejhorší na tom je, že je to sice dobře, ale jsou do toho namočení obyčejní šoféři, živitelé rodin, kteří to svinstno rozváží po lékárnách, takže je to dvousečná zbran proti nám všem.Ptáš se, jak je to možný, jak je možný, že se dostali tak vysoko, tak dlouho nás vysávaj a ničej, no PROTOŽE TO NEJSOU LIDI. ahoj iva

      Vymazat
  8. Každý z 500 mil. Evropanů by si měl ve vlastním zájmu přečíst on-line knihu publikovanou nadací Dr.Mathiase Ratha s názvem: Nacistické kořeny "bruselské EU", http://www.relay-of-life.org/cz/index.html
    Mate

    OdpovědětVymazat
  9. Nejlepší bylinka je LÁSKA,určitě :).T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A proc to nedopovis cely? Reknu li A,mel bych rict i B :-) :"Nejlepší bylinka je LÁSKA,určitě :)",je tvoje A a moje B: Kdyz je koho a co milovat a kdyz je zaslouzena! ;-).....proud

      Vymazat
    2. Ty proudíku jeden,ještě jsem tě nerozklíčovala,ale přijdu na to,si piš :).A musím Ti teda říci,že LÁSKU si nezasloužíš ani nevynutíš,když LÁSKU dáváš,tak taky dostáváš,víš.Dnes k nám přišlo kotě přes závěje a vysílený a ted chrní v košíčku v kuchni,pěkně napapaný,to je LÁSKA,víš DÁVÁŠ A NIC ZA TO NEOČEKÁVÁŠ!!,co říkáš ty kluku štíří.LÁSKA nám rve játra,trhá srdce na kusy a my stejně jdem a jdem za ní,vid.Nojo štíři,co bys čekal :))).T.

      Vymazat
    3. Proude, kamaráde,
      ty jsi upír, že nikoho nevidíš ani v zrcadle?
      Vztek není to, čím je porazíš. Iv to tady už několikrát psal jak na to. Je to při tom tak jednoduché! Pochop základní zákonitosti Univerza a pak budeš-li jednat s klidnou hlavou, dobrým úmyslem a hlavně v souladu se Záměrem, potom důvodů, proč si zvedat krevní tlak, bude ubývat. Zpočátku pomalu, ale pak to bude nabírat pořádný točky, že si budeš muset držet čepici oběma rukama :-)

      Vymazat
    4. Vsak taky laska je jenom o davani ;-)............aleee.......vzajemnym :-).No Miso,upir nejsem(umim bejt),zato jsem ale zatracenej realista :-).Vztek a vyssi tlak znam,lhal bych ,kdybych povedel ze ne,ale to neni to co me ridi a ovlada,to me jen nastartuje. Pak uz se ridim jen chladnym rozumem a ten umele zbavuju i emoci,abych nedelal chyby.Mas to i ve vedach.Postav se nepratelum,ale ne s nenavisti v srdci.Ja to chapu tak,ze to znamena branit se,ale nemstit,a uznavam to.Vsimni si,ze v tomhle smyslu v nich o lasce neni ani jen naznak ;-).Pro me laska rozhodne neni nastavovanim druhy tvare!Ono je potreba rozlisovat.Navic bych rekl ze slovo laska se vic zneuziva nez se laska jako takova vubec chape a docenuje.Vsimni si,ze se jeste nikomu z velikanu literatury nepodarilo lasku definovat :-) ......proud

      Vymazat
    5. LÁSKA je nevinnost DUŠE.T.

      Vymazat
  10. Taky jsem zaregistroval, mně je celej Brusel u zádele, na svým si dělám co chci a píšu taky co chci. U mně vítězí zdravý rozum a nehodlám si Bruselem komplikovat život.

    Ovsík/Off-Sick

    OdpovědětVymazat
  11. ONI SI NEVĚDÍ RADY UŽ S NIČÍM:
    JIM VADÍ LIDI VŠECH DRUHŮ, ŽENY I MUŽI, DĚTI, STAŘÍ A NEMOCNÍ, JEN ONI JEŠTĚ NEVADÍ SAMI SOBĚ. JÁ UŽ NEČTU TY JEJICH NESMYSLY-TO JE FURT STEJNÉ A JEDOVATÉ PRO LIDI. MÁM RÁD ŽIVOT TAKOVÝ JAKÝ JE- STVOŘENÝ STVOŘITELEM A NIKDO Z TĚCH PITOMCŮ MI NEBUDE ŘÍKAT ŽE NEJSEM MUŽ A NEBO ŽE NEJSEM ŽENA A ŽE SI MŮŽU VYBRAT POHLAVÍ JAKÉ BUDU CHTÍT, TŘEBA CO PŮL ROKU JINÉ...JSEM ZVĚDAV KDE JE TO JEJICH IDIOTSKÉ VLÁDNUTÍ DOVEDE, ČÍM SE ASI BUDOU LÉČIT AŽ JIM dojde ten jejich dech? bylinkář

    OdpovědětVymazat
  12. Stěžovat si a nadávat je úlevou, kterou si člověk těžko odpustí, pokud se nezahledí sám do sebe. Teprve pak má šanci pochopit že vše, co kolem něj je, prýští i z něj slevajíce se do řeky přítomnosti plynoucí do budoucnosti. Pokud se člověk zabývá sám sebou, svým celoživotním sebevzděláním, a svými intimními vztahy ke druhým, namísto bezvýznamné zábavy a institučního normalizovaného pseudovzdělání, které mu jiní předhodí jak psovi kost s tím aby zapanáčkoval, aby byl od psa pokoj, eventuelně se dopracuje k tomu, že je se co dozvědět, že se lze dopídit skutečností díky kterým se lze nejen spoustě umělých problémů vyhnout, ale také k tomu, že lze nikoliv dělat něco proti tomu co je, ale proto, aby to co je nebylo. Ta první možnost je totiž ztrátou pro všechny zúčastněné. V tomto osobně vidím smysl pozitivního myšlení a ne jak je nám opě falešně předestíráno, abychom se utěšovali a nalhávali si, že není tak zle a že bude líp. My to líp jako jedinci můžeme jedině pomoct zařídit, ne si to přát, ne si nalhávat nebo v to doufat, protože nikdo jiný to za nás nezařídí. Nejsilnější zbraní vůbec není vodíková puma, ale pravdivá informace. Proto je disinformace nejsilnější zbraní těch, kteří se snaží ovládat. Zjišťovat, ověřovat, ještě jenou ověřovat a šířit, a že šíření je nám v dnešní době dovoleno jak nikdy od poslední potopy světa, ne šíření názorů, které zaplavují svět, ne senzačních předzvěstí a pověstí, ne psychická spoluúčast na smyšlených existecích celebrit, ale šíření faktů, které se v konci vždy projeví jako nejsenzačnější pro slušné lidi dobré vůle a ti druzí ať si s tím poradí jak umí. Problém není v nich, těch zlých, ale v nás všech.

    S laskavým pozdravem, Slávek.

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.