neděle 2. prosince 2012

Vánoční I.



Dnes je první Adventní neděle, ale neberu to po křesťanském dogmatu. Beru to jako období utvoření pěkných mezilidských vztahů mezi spojenými bytostmi a poděkování přírodě, naší matce Zemi a možná i období omluv k ní, k významnému času vzájemného propojení spolu si rozumějících bytostí. Tato doba se vyznačuje velmi výrazným polarizováním, hlavně v tomto roce 2012.  Slušnější se stávají ještě slušnějšími a neslušní více hrubšími. Ti hrubí ztrácejí soudnost nebo důvod svoji neslušnost nezakrývat. Vše se krystalizuje pomalu do podoby, kdy i prostí lidé začínají chápat věci dosud jim médii chytře skrývající, a tím se také začínají probouzet.


Ledová jeskyně - originál


Není nad časy našich vánoc, jeden z mála pozůstatků možnosti časů dobrých vztahů , odpouštění, atmosféry plné tajemné nálady, v době, kdy by někteří i tato období Slovanské soudržnosti zlikvidovali a nahradili nějakým Santa Klausem s Coca-Colou. Berme to jako naši tradici vzájemné soudržnosti těch, co k sobě patří a vždy k sobě patřili. V domovech se rozvoní pečené cukroví, pejsek vždy hlídal  pečící troubu, aby se něco nepřipálilo a když ano, ihned zlikvidoval, kočky se pohybují po domě nadřazeně a svátečně, ptáci klovou do oken, pokud pantáta zapomněl  dát něco do krmítka. A ti, kteří nemají ani domov, jistě tuto atmosféru přijmou z okolí a někdy se vždy něco od srdce najde, i oni se na nás spoléhají. Každý bude stejně odměněn podle jeho zásluh, podle jeho pravého vnitřního, zde nebude platit umělá přetvářka a mamon, z kterého mnoho těchto si myslí o své nadřazenosti.
Pro čtenáře těchto stránek Iv




83 komentářů:

  1. Terezko, omylem jsem ten tvůj vymazal, prosím ještě jednou.

    OdpovědětVymazat
  2. Ten remix :),kámoška a ta chaloupka.Psala jsem ,že mne to bere za srdce,že je to krásný,co jsi napsal a že perníčky už jsou sežraný.MÁM VÁS VŠECHNY MOC RÁDA!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nedá mi to se s vámi nerozdělit o můj zážitek z první adventní neděle:
      http://www.youtube.com/watch_popup?v=BNNFtlF9CDE&vq=medium

      Vymazat
    2. to VlaBi
      Tak to je něco nádherného, kluk to má v sobě. Nechtěl jsem začít Advent melancholicky a toto nabije rovněž.

      Vymazat
    3. Pro Vlabi:
      Osobně mi to páslo více než remixovaný Mrazík, který když budu upřímný, mi nepásnul vůbec - Iv promine :-)
      Když už něco klasického v moderním duchu, tzv. od podlahy co nabije, pak Iv Vašeho oblíbence Yanniho - http://www.youtube.com/watch?v=SSrH_oqnrl0 (a kdo ví, třeba nějaká The Storm o Vánocích taky bude:-) )

      Vymazat
    4. Jak jsem psal výše, nechtěl jsem být první Advent melancholický, nebo jak se říká ve společenském zažitém "gvádru", ale vyhovuji a přidal jsem od VlaBi odkaz,ať si každý podle své momentální potřeby si vybere.

      Vymazat
    5. Yanni je super! :-) Díky Iv za krásná slova a všechny srdečně zdravím v tomto předvánočním čase! :-)

      Vymazat
    6. A co to je za obrázek u mojeho komentu,no já nechápu už asi vůbec nic,aj ten ohen v kamnech divně hoří,fakt,ach jo.T.

      Vymazat
    7. To Terez
      Holka, ty zase čaruješ, to abych zase do toho PC lezl. To je to nedokončený přihlašování v Google a on se probudil.

      Vymazat
    8. Čarodějko, zase jsi mně tam skočila i s paňácem, vzdávám to, nereš to, když budeš chtít odstranit, tady už musíš od sebe, ale, o co jde, teď jseš tam jednou, tak dobrý, ne?

      Vymazat
    9. Jo Iv,já už neřeším vůbec nic,jen se strašně moc těším :).T

      Vymazat
    10. No já jsem snad rozbila Google,ale já mám na to talent :).T.

      Vymazat
  3. Vánoce, Vánoce přicházejí, spívejme přátelé
    Vánoce, Vánoce přicházejí, šťastné a veselé

    Jednou v roce na Vánoce strejda housle popadne
    Jeho vinou se z nich linou tóny záhadné
    Naše teta peče léta na Vánoce vánočku
    Nereptáme, aspoň máme něco pro kočku :-DD

    Pointa? Beta nepeče, neb moje kočky nežerou bábovky...
    BED

    OdpovědětVymazat
  4. Ivan, Ivan - ty buď ostorožnyj :-), neťukaj na vsje okna !!!
    Danger. B

    OdpovědětVymazat
  5. Super namixovane Iv..no a po vianociach dufam druha cast mixu-z druhej strany!:-)Zimu moc nemusim,ale tesim sa na vianoce vzdy..na tu vianocnu pohodu a spojenie ludi. ..Mailo

    OdpovědětVymazat
  6. Mrazika si urcite pustim,a nejen jeho,mame spoustu krasnejch veci,bohuzel vetsinou z dob minulejch,neva,aspon si zavzpominam,a urcite vyrazim do lesa a ke stromum,mam takovy nadherny misto,urcite to musel bejt druidskej haj :-).........proud

    OdpovědětVymazat
  7. Nejsem zrovna aktivní přispěvovatel,ale na těchto stránkách jsu deně.
    Po přečtení mi padla slza do oka.Na této větě jsem se pozastavil a zapřemýšlel " Každý bude stejně odměněn podle jeho zásluh, podle jeho pravého vnitřního, zde nebude platit umělá přetvářka a mamon, " No a teď to vypadá že budu poprvé za asi 40let uplně sám i toho psa si na svátky vezmou.
    Takže předtvářka a mamon byl do teď a nynější svátky budou šťastný,či štěstí bylo do teď a nyní bude přetvářka a mamon. :-(......živočich

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pozývam vás ku mne, len potulné mačky sú okolo chalupy :-))

      Vymazat
    2. No, a je to tady, Iv, máš tady seznamku:))))TO JE SUPER. Bětulika bude mít na vánoce živočicha. Teda, jestli přijme pozvání:))))na téma vánoce Vám řeknu jen toto. Klasické Vánoce, které se provozují v čechách co já pamatuju nemám ráda a čím jsem starší, tím je víc nemám ráda. Snažím se je zneškodnit už leta a stále se mi to nevede tak úplně:) největší škodič je můj synek, který je má naschvál rád a na moji otázku jestli chce cukroví a dárky mi vždy škodolibě s úsměvem řekne. Mami, nepeč, jen tak 2 krabice a dárky chceme, to rozhodně ano.:))))) Letos odjede moje dcerka s klukem jezdit 24.12. na prkně do hor , ale můj chlapeček opět přijede s novou holkou na oběd. To jde, alespon večer si užiju ignorování stromečku a večeře. . . . Přemýšlela jsem, co mě na těch vánocích tak ukrutně vadí, jasně, lítání po krámech atd, ale je to ještě něco. Je mi blbě z toho, jak se rodinky zavřou do svých bytečků k tomu stromečku a užívají si jak hovniválkové tu kuličku, kterou v prosinci v těch frontách nahospodařili. Zdá se mi to nějak falešný. Já jsem to rozbourávala, když jsme bydleli ve městě tak, že jsme každý rok měli někoho na návštěvě. Největší sranda byla, když před štědrovečerní večeří moje Terka šla vyvenčit psa a potkala za zámkem zašitou na lavičce kamarádku, která se pohádala s matkou . Tak jí přivedla k nám a celý večer jsem jí přebírala bramborový salát, protože je vegetariánka, jedli jsme do 9 a pak jsme šly s holkama rovnou na karneval do hospody. . . . :)))) O Vánocích je nejvíc smutku, zla a sebevražd, to MUSÍ PŘESTAT . . . ELIZABETH, SPRÁVNĚ, NAŠE DVEŘE JSOU OTEVŘENÉ . . . iva

      Vymazat
    3. to Iva
      ....No, a je to tady, Iv, máš tady seznamku:))))TO JE SUPER.... Myslím, že to tady zavčas zavřu, nechci mít nikoho na svědomí, jsem teď jak v Jiříkově vidění...

      Vymazat
    4. Tiež som z toho tu šiši :-DD Ivanka, ty sa fakt bojíš tých Vianoc, že vymýšľaš somariny.
      Viete, ako decko som žila len s mamou a bolo málo peňazí. Vedela som, že mi nemôže nič kúpiť, ale stromček sme mávali. Pekný moment, ktorý akosi všetko posväcoval bolo, keď sme po našej večeri odišli na hodinku k maminmu bratovi, bolo veselšie. Ále, sviatok akoby začínal až návratom od nich. Vtedy sme pili čaj s citrónom a jedli tzv. Biskupský chlebíček - buchta obliata čokoládou. :-)Zaspievali sme si jednu dve koledy a šlo sa spať. ticho ovládlo noc.
      Neskôr už pri mojej rodine to bolo horšie. Zas o peniazoch, lebo ešte trebalo kúpiť darčeky pre ďalších 13 osôb, tak to rodina /nie moja lebo mama mi zomrela hodne predtým/ vyžadovala.
      Nu a co se vleče neuteče - prosto pohroma VIanoc sa ma držala.
      Až do minulého roka.
      Decká v Španielsku boli na tom biedne, nemohli pricestovať, tož ja šupydupy, davaj kúpiť letenku a tradá.
      Boli tak prekvapeni !!!
      A je tiež, ich nové bývanie je naproti kostola a celé námestie vysvietené - úchvatné, dych vyrážajúce, krása, pokoj, sviatok. Po večeri sa ide krmiť sobíkov do parku, čo ťahajú sane od Santy. A po návrate sa pod stromčekom nájdu darčeky.
      Tieto Vianoce boli Vianoce. Som vďačná za ne a vždy budem. Snáď sa prelomila zátaž a i tohoročné budú tak úžasné.
      Prajem Vám všetkým zázrak znovunarodenia -
      s láskou BED

      Vymazat
    5. Pre mna je nieco kuzelne stavanie stromceka.A ked je pokoj,stromceky vsade svietia,na stromoch namrznuta srien az su vsetky cele ladovo biele,vonku tma..ja vtedy idem vzdy von na prechadzku lebo je to nieco krasne,priam kuzelne.:-) ..Mailo

      Vymazat
  8. toto mi prišlo emailom, pridávam k pohode tento staročeský chorál ;)
    http://www.youtube.com/watch?v=-nKNwrfDg7o
    P.

    OdpovědětVymazat
  9. CHCELA SOM SA UZ VIACKRAT OPYTAT, KTO JE AUTOROM MODREHO OBRAZKU LADOVEJ JASKYNE ?
    dik, bed

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páči sa mi od prvého momentu, je "pravdivý", na nič sa nehrá.
      :-) Bed

      Vymazat
    2. Neboj Iv. Tvoje holčička nádherně maluje a ta ledová jeskyně to tady ochladí a tak nebude tak zle s tou seznamkou:))) KRÁSNÝ VEČER PŘEJE IVA.

      Vymazat
  10. Mě se "Ledová jeskyně" taky moc líbí - uklidňuje.
    Navíc já tam nevidím jen jeskyni, ale zbývající kousek starého času a čas nový.

    OdpovědětVymazat
  11. děkuji za pozvání,ale... (Pozývam vás ku mne, len potulné mačky sú okolo chalupy :-)) ) a všem za energii,kterou jste vložili do textů.
    Nic drastického se konat nebude, po svátcích i během svátků se budem setkávat dál.
    Výraz,podstata a to oko (oného obrazu) mluví za vše,to se nedá ani napsat.


    "není nás nějak moc co má strach s Vánoc,třeba by nebylo marný,kdyby se nás sešlo i víc.Někde nás učili,že v jednotě je síla :-)))) . Berte to jako úvahu,myšlenku.Snad mě za to neukamenujete.
    S pozdravem živočich

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teraz mi napadlo, že tento blog je o technologiách, rôznych mašinkách, tož chlapi nejakej VIMANu by to chcelo na progresívne stretko ! :-)
      Bed

      Vymazat
    2. Stejně se všichni uvidíme :).A já viděla ty vimany,to byly ty tři bílý labutě(prý,že se umí maskovat :)).No a pustte si na yt: Perinbaba-kvetový sneh - Aďa.wmv,to je pařba jak má být,co Ivčo?T.

      Vymazat
  12. Citite i vy ze to konecne niekam speje?Ak citite ze k lepsiemu tak to je skvele! A ak citis ze to smeruje cele do prdele..ze i ty spolu stym smerujes do...tam,tak stym nieco urob(aby si tam nesmeroval a stebou i ostatny)! A(v systeme sto opic) sa zmeni cele ludstvo!Ake jednoduche!Len sa tym riadit!:-) ..Mailo

    OdpovědětVymazat
  13. Ukazuje sa, že vieme kde nás bota tlačí, ale aj tak ju nechceme zobuť.
    Na chvíľu si ju "vyzujeme" pri computeri, pokecáme na skype . Ľudia sú zamknutí do svojich stereotypov. Vašu myšlienku živočich som v istom čase rozvíjala, zostalo pri slovách. A pritom je to také jednoduché...
    "Iba tí sa stretnú, ktorí o to stoja" Elán.
    BED

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bed,i my aj takto programujeme svoju mysel..na to pozitivne. ..Mailo

      Vymazat
    2. To som rada Mailo :-)))), viem, je to vidieť z toho čo hovoríš.

      Jeden príbeh, dúfam poteší.
      Otecko bol so synom v obchode a synak sa nudil. Tatko ho chcel zabaviť, nuž schmatol akýsi leták, bol na ňom SVET/ZEM roztrhal ho na kúsky a toto improvizované puzzle dal synovi, aby ho zložil.
      Syn o malú chvíľu pribehol s poskladaným obrázkom. Otec prekvapený rýchlosťou s akou to zložil sa pýtal syna. Toto si ako urobil ? Ále, oci vieš, to bolo jednoduché. Na zadnej strane bol vyobrazený človek a keď som poskladal človeka, bol v poriadku celý SVET.
      BED

      Vymazat
    3. Mailo,vždyt já se těším jako blbec a ani nevím na co,ale těším.:).El už aby jsme boli poskladaný,joj!!!T.

      Vymazat
    4. Ale vies..myslim ze to vsetci tusime..kazdy kto nacuva,len je to tazke popisat!:-) ..Mailo

      Vymazat
  14. Hezký večer,mám problém,někdo duplikoval můj obrázek(malá čarodějnice),takže jsem svůj účet zrušila a pokud jsem budu psát,tak jako anonym a ten obrázek už nepatří ke mně,kdo to je nevím,omlouvám se za potíže,mějte se hezky.Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Terezka
      Všiml jsem si toho hned na začátku, pokusím se opravit.

      Vymazat
    2. Terry,
      koukal jsem, že to byly i dva totožné nicky "T.". Toto se stane při na oko neúspěšném zaregistrování. Někdy se objeví automaticky až po několika dnech. Můj osobní názor je, že šlo o následky tvých pokusů o registraci, kdy mám pocit že jsi říkala, že to nějak zlobilo.
      Mám s tím taky osobní zkušenost. Nehledej v tom žádného "duplikátora". :-)

      Vymazat
    3. Míšo uf uf,tak je to lepší.Ale s tím obrázkem,co tam zůstal,já nemůžu nic,neznám totiž heslo,prý?Počkám na kluka :).Tereza

      Vymazat
    4. to Terezka
      Opraveno, Michal má pravdu, teď jsem po tom šel a hledal jsem zdroj, je to nedokončeným přihlášním, tj. rubrika neobsahovala uvnitř adresáta ani písmenko.

      Vymazat
    5. Nojo,trubička se přihlašuje na G.,díky jsem ráda :).Tereza

      Vymazat
  15. Terezko,vrat se ,vzpominas? Toho bohda nebude,aby ceskej kral z boje utikal ;-)......proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj proude,nojo chvíli jsem si říkala,že si vyhrabu nějakou noru na zahradě :).Když se mi ty identity nějak namnožily a to není dobře,nechám to jen na Tereze,stejně mne ty jejich všemožný a nemožný reg. akorát ...A ten háj,ten musí být určitě krásný,ty to poznáš jak to bylo :).T.

      Vymazat


  16. Můj čas,
    je pouhopouhé prozatím,
    můj čas,
    může říct já už neplatím.

    Rád, tak rád bych žil
    a mám jen zbytek sil,
    a času míň, než se mi zdálo
    před půl hodinou

    ®: Příteli chvátej SOS,
    ať jsem i zítra čím jsem dnes,
    zbav mě tíhy mé rány mé co nejdřív,
    příteli chvátej píšu vzkaz,
    dej mi co ztrácim dej mi čas,
    vrať mi víru mou, lásku mou
    a té nejvíc.
    Z vlastního spánku můžeš krást
    jen času svého dej mi část,
    boj s časem toužím tentokrát
    neprohrát.

    Můj čas,
    to jsou jen chvílky takové,
    můj čas,
    se ocit v tísni časové.

    Rád bych zůstal živ,
    chci dýchat jako dřív,
    a čekám dál,
    že přece ustrneš se nade mnou.

    ®: Příteli chvátej SOS,
    ať jsem i zítra čím jsem dnes,
    zbav mě tísně mé, strasti mé co nejdřív.
    Příteli chvátej píšu vzkaz,
    dej mi co ztrácim dej mi čas,
    vrať mi víru mou, lásku mou,
    a té nejvíc.
    Z vlastního spánku můžeš krást
    jen času svého dej mi část,
    společně můžem tentokrát
    neprohrát.

    Až budeš příště v tísni sám,
    kus času svého já ti dám,
    a pomoc tvou ti zítra tím,
    oplatím ....Takhle to přece funguje :).T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... takhle to funguje, Teri ty nie si Malá čarodejnica, ty si skôr motýľ čo sa dotkne a je to hotovo. :-), či sme hotoví :D.
      Díky za pesničku - viem aj melódiu ale neviem interpreta. Krásne, BED

      Vymazat
    2. El,motýl podle fenf-shui není moc štastné znamení,je pořád sám,z toho mám strach.Ale v létě sedl si mi motýl na čelo,až se tomu tady všichni smáli,já mám z toho strach být pořád "sama",ještě na tom musím zapracovat :).Písnička je ze seriálu Sanitka.

      Vymazat
    3. Kristepane, kašli na feng-šuj, podstatné sú naše pocity, či asociácie. B

      Vymazat
    4. No tak jo,když to říkáš ty anděli....T.

      Vymazat
    5. Skvele Terezka..ano tak to funguje.Samoty sa neboj..v tom tichu samoty prichadza vraj osvietenie..neviem ci to tak je,ale rozhodne vtedy prichadzaju zaujimave myslienky ked ich vnimas.Okrem toho nasim spojenim aspon ja zacinam chapat slova nikto nieje sam:-) ..Mailo

      Vymazat


  17. Svět je jako popelnice
    někdo chce méně někdo více
    život naší planety
    počítame na měsíce.

    Johohó
    Chceme stále ještě víc
    druhým brát a nedat nic
    nejde dál už takhle žít
    proto křičím z plných plic.

    Johohó

    R : Příteli chvátej SOS
    ať jsem i zítra čím jsem dnes
    nechceme dejchat hnusnej jed
    ať už se změní tenhle svět.


    My si jenom závidíme
    bídu druhých nevidíme
    přiznat chyby neumíme
    to se těžko napravíme
    (tak tu ještě zakřičíme:

    Příteli chvátej SOS
    ať jsem zítra čím jsem dnes
    nechcem dejchat hnusnej jed
    ať už se změní tenhle svět.....Nho joooo :-)))))))))).......proud

    OdpovědětVymazat
  18. Ze by byl ten puvodni text od Hanky ? ;-) ...Zagorovy:-).......proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ty jsi miláček,to teda jo.T.

      Vymazat
    2. ... mám pocit že to spievala H.Z. Be

      Vymazat
    3. To máš blbý,soustřed se na text,ne kdo to zpívá,to je maskovačka :).

      Vymazat
    4. Ktorý múdry napísal , že maskovačka ? Texty veľmi vnímam, ale
      je i dôležité kto to spieva, čo do toho dal, čo je to za osobnosť a cítim čo cítim práve v tom aranžmá, v jeho podaní.
      Často skladatelia robia "na mieru" pesničku práve tomu interpretovi, ktorý splňa ich očakávania, má potrebný feeling, ktorý chcú aby vyznel v ich piesni.
      BED

      Vymazat
  19. Ale kralovsky se bavim na orgonetu,tam jsem dobre zaseklej,neprojde mi ani jeden komentar :-)))))))))))))),a ze jsou videt vim dobre,ale cenzura je nepusti,pouzivam prilis moc rozumu a reality do toho "sneni" :-))).....proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Proud
      Tady se taky udržuje jistý řád, ale aby sem nevlezli Belzebubi a nelezli lidem na nervy. MuHeHe, jsem dal komentář k té Karamin a neotiskl a tak využiji své stránky a otisknu to aspoň do komentářů, heč, vybrali si manipulantku jak víno, tak tady to je:
      Budu možná jediný, ale na pěkné řeči, které nemají s tvrdou realitou nic společného nedám.
      Nebudu se zde rozepisovat, ale aspoň pár hlavních aspektů.
      Karaimi především užívá skoro vždy při začátku věty slovo „JÁ“, což o něčem svědčí!
      Kdo tedy zapřičinil a vede ve světě války, které mají na svědomí tolik bolesti a mrtvých, zmrzačených dětí?
      Kdo způsobil umělou finanční krizi?
      Kdo vydělává x krát na základní práci otroků?
      Kdo tedy řídí svět, politické špičky ke globalizaci a chipizaci, včetně vakcín?
      Kdo chce snížit celosvětovou populaci obyvatel a způsobem takovým, jakým se provádí?
      Mohl bych pokračovat dál, ale je to zbytečné, tyto Tvary možná vědomí mají, ale hlavně svou sebestřednost, chybí jim Svědomí a že začínají mít i rodinné problémy? Nemají se co divit, nadělali tolik bolesti na Zemi, že to neodpracují ani čtyři jejich generace, pokud nějaká jejich generace ještě bude a bude hůř. Jejich herectví a ovládání psychických sil je na velmi dobré úrovni, řeči o pomoci od těchto Tvarů jsou irelevantní.

      Vymazat
    2. Napísala som Orgonetke, že pani má nevhodný odev. Som taká "módna polícia" ono totiž prednášať a mať blúzku na ramienkach ako na dovolenke alebo žúrke je "neduchovné" :-) Ešte menej estetické je čierna podprsenka pod žltým.
      JJ, ešteže to nečítajú komentujúci tam muži --- poniektorí by ju zjedli očami. Ale šak hej, lenže furt mi na nej dačo nesedí.
      Priznám sa že som prvé dve veci nečítala. Nemôžem..., viem ja prečo ?

      BED

      Vymazat
    3. Tak jsem na org. taky koukla,no jako já osobně nečekám až mi někdo postaví sluneční město,chci bydlet na stromě a hotovo :).Ta žena je tak zlatá a milá až se mně chce z ní blinkat :(.Na orgonetu je to ted divný,ale jednu službu mně udělal,našla jsem tam v komentech odkaz na milovanou ENERGII U PRAMENE a tady jsem doma s vámi,co vás mám moc ráda a pan učitel je moc hodný,trpělivý ani pětky nerozdává ani rákoskou nás netříská :).T.

      Vymazat
    4. Milostivá paní elitka zapoměla asi dodat, že pro lidi postaví zlaté město a nájem s obchody budou platit jí, nebo že by postavila každé rodině zdarma dům a předala do jejich vlastnictví?

      Vymazat
    5. Terry,
      já bych osobně občas někdy tou rákoskou dostat potřeboval.
      Je to jako s obrázky - ono jedna za uši ve správný okamžik někdy vydá za tisíc slov.
      Nebát se heckerů, tak si ke klávesnici nainstaluju takové rákosové mlátítko, Iv dám heslo a jak by stiskl ENTER (nebo červené tlačítko), tak by mi to jednu šouplo.
      A to by teprv byly pokroky. :-)
      Koneckonců právě i kvůli zapamatování zkušeností nám konstruktéři dali do kůže buňky snímající bolest. Bez nich už by dávno lidstvo pomřelo na blbost. :-)

      Vymazat
    6. Tak zase nevím,jestli to zmizelo nebo co,Míšo psala jsem,že tebe není za co třískat,ty jsi zvídavý sám o sobě.Tvoje maminka určitě souhlasí :).T.

      Vymazat
    7. Omluva, ženský, vy mně přivedete předčasně do hrobu, stalo se mně to u BED a tebe Terez, je toho jak šafránu a přebírám se v tom jak pes z blechama. Dával jsem nový článek a ťuk kam neměl. Jestli mně máte obě trochu rády, tak mně omluvíte a když ne, tak nadávejte, aspoň si ulevíte a bude čistá hlava.

      Vymazat
    8. Iv..este ze nemaju tu rakosku.To uz by ste mal i vianocne hurky! Zartujem:-) ..Mailo

      Vymazat
    9. To víš Mailo,my mu nedáme pokoj,jsme tu tři a nás pořád něco napadá,nedá se nic dělat :).ELIZABETHIVATEREZA,to je co?

      Vymazat
    10. Pro Michala:
      Z Věstníku učitelského, 1836: "Pro nezbedné děti tu jsou dvě rákosky, silnější na ruce a zcela tenká, kterou se švihá největší nezbedník přes hlavu a přes uši, jelikož hlava kuje, hlava musí trpět. Tresty u dívek jsou celkem mírné: 30 x políbit lavici, někdy práh u dveří a někdy kamna - za studena."
      co dodat??

      Vymazat
    11. DéVé:
      Co dodat? Snad jen to, že to fungovalo a je to nejlépe vidět v dnešní době. Nemyslím, že by onehdá byl na celém světě zaznamenán jediný příklad (dnes běžná věc, kterou už ani bulvár nezajímá), kdy žáci obestoupí učitele a vysypou na něj odpadkový koš a pokud by snad náhodou někoho za to přetáhl rákoskou (já bych mu dal prostě přes hubu), byl by ještě pranýřován u soudu a v médiích za tělesný trest žáka. Hlavní aktér je navíc z mě nepochopitelných důvodů ostatními vrstevníky brán jako hrdina.
      Zkrátka pěkně už od mala je dětem ukazováno (TV NOVA velice často a ráda připomíná), že jejich konání je beztrestné a mohou si vlastně dělat, co se jim zlíbí. Chybí přirozené patníky.

      Vymazat
  20. Jste muj clovek lv :-),nenavist je spatna,a nema misto ani v dobru dobro a zlu zlo,ktery uznavam,vykorenit zlo zlem neni podmineny nenavisti a emocema vracejicima se jako bumerang,pak plati ze zlo plodi zase jen zlo,coz je v pripade nenavisti pravda.Ovsem zlikvidovat zlo jmenem dobra a zustat "cisty" je nutnost.Zlo bohuzel na nic jinyho neslysi,proto je to nakonec zlo,ze ano:-).A hlasat lasku nekomu,kdo ma na svedomi miliony zivotu a nezmerny utrpeni dalsich milionu zivoricich, mi zavani s prominutim:nutnosti rezervace mista v Bohnicich,nebo Berkovicich,ta pani se musi vcas lecit s citlivym terapeutem,aby nenapachala skody na psychice ostatnich,nakonec sama rekla,ze chtela jako decko skocit z okna z duvodu rozsirenyho vedomi(dusevni poruchy) :-).No a tak zakonite neprosel muj komentar cirka ve zneni,ze jim odpustim a popreju odpocivat v pokoji,az jim srazim hlavy,bez nenavisti,z nutnosti, abych zamezil dalsimu utrpeni :-),protoze ackoliv maji tu moc,delaji neco jinyho.Ale nakonec,dostalo se mi o ty "vedme" par informaci a mam tak nejak jasno:-)).No a tak mi neprosel ani dalsi komentar v kterym rikam,ze za nas horky kastany nikdo tahat nebude,sami jsme dopustili,nebo dopustit nechali a sami musime napravovat a je to tak v poradku.Musime prilozit ruce k dilu a ne sedet a cekat na hustoty a transformace,plejadany a panbicky,ze to za nas udelaji a donesou nam to za nase nicnedelani na zlatym podnose.To jsem asi taky prestrelil:-))).No nevadi lv,dokazeme ponapravovat co se da i bez tech "cekajicich na zazraky" v takovy hustote jakou mame a narodili jsme se do ni:-).Ja nam a v nas verim,driv,nebo pozdeji to proste dobro vyhraje,jen to chce holt to dobro lidem ukazovat,to obycejny lidsky kteryho je kazdej schopnej,nam to ke stesti prece bude stacit,vzdyt Zeme je tak nadherna,kam bych se cpal jinam? Me se tady moc libi.Jsem tu DOMA! :-)........proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naivky nemám rád, je třeba věci rozebrat ze všech stran, právě naši dědové na tu naivitu dojeli, protože věřili, že zlo převychovají a Tvary se stanou lidmi, tak jsme byli poraženi a xxx let jsme spadli do tmy, lidi se musí naučit objektivně uvažovat a na všech úrovních a to úskočné divadlo na mně neplatí, divím se, jak jen záměrně vybraná osoba dovede udělat z lidí naivky - vybrali si to Tvary dobře, jak vylít z bot vodu.

      Vymazat
    2. Ano,presne.Zlo plodi zlo to rozhodne.Ale niekedy je treba dat niekomu i po prstoch ci po cuni ak dohovaranie nestaci a inak to nejde...podstatne je ze z dobrym umyslom a nie z hnevu. ..Mailo

      Vymazat
    3. Zlo plodí zlo.
      Kto posúdi, či udierajúci mal dobrý úmysel ? On to tak vidí, takže subjektívny postoj. Vieš Mailo , čakám na niekoho alebo niečo, čo vymaže jeden taký "dobre myslený" subjektívny atak, ktorý mi i po rokoch vháňa slzy do očí.
      BED

      Vymazat
    4. Myslim ze rozumny a citlivy clovek vie co je spravne a co nie-co ma robit a co nie.Nik nemusi nic posudzovat.Tiez vie rozumny clovek sam bez posudzovania inych kedy vec ignorovat,kedy dohovarat,vysvetlovat,komunikovat otom,a kedy je uz nutne postavit sa k veci inak..kedy je to nutnost.Rozumny clovek tiez vie kedy je vec zla a kedy dobra!(ked ti ten "dobre mysleny" subjektivny atak vhana slzy do oci este i dnes tak to znamena ze nebol dobre mysleny..nie pre teba,ale dobre pre toho kto ho urobil!A je mi to luto Bed.)Ak je vec ozaj dobra..tak je v konecnom dosledku dobra pre vsetkych respektive neublizuje ked je uz po naprave. Chapes ako to myslim?Ja nehovorim otom ze kto si neda povedat tak hura nanho lebo to myslim dobre a ja to tak chcem!Ja hovorim otom ze su ludia napriklad co maju prilis vela moci..tym ked nevysvetlis ani ich nepresvedsis ani argumenty nevnimaju a ignoracia vec nevyriesi..dobre slovo niekedy skratka nestaci lebo si myslia ze su nieco nad.. Tam uz pomoze len po pazuroch alebo po cuni-nemyslim doslova bit-myslim to vseobecne.(Kto podvodom nahrabal miliony-sup zosmiesnit pred narodom,zhabat majetok a do gulagu odpracovat..atd!) aby pochopili ze niesu nedodknutelny a nieco nad vsetkymy. ..Mailo

      Vymazat
    5. U Člověka Rozumného se dá vždy domluvit a najde se střední cesta. Jsou však i tací, co nepatří do této kategorie a pak nastupuje vždy přirozená obrana, na kterou má bytost vždy právo, pokud začne být usurpátorována, nebo jí ubližováno. Bránit se, pak je Vaše svaté právo, bránit sebe, potomky, rodinu, protože případná naivita dodává jen protistraně ještě větší sílu, arogantnost, výsledek prováděné naivity pak je dnes vidět všude kolem nás, kdy namyšlení usurpátoři jsou ještě více arogantní. Je to jen o vyrovnání energií a ta agresivní má dnes navrch, protože ta druhá strana to považuje za špatnost, jenže tento názor vštípila do hlav těm hodnejm právě ta druhá strana, aby snadněji vládla.

      Vymazat
    6. BED:
      S tím, že zlo plodí zase jenom zlo plně souhlasím. Ale zdaleka ne vždy je řekněme fyzické hrubé nasměrování zlem. Naopak. Nelze hodnotit samotný úkon, ale hlavně ZÁMĚR. Protože právě záměr je to, co určuje energii.
      Například, pokud někdo dá jen proto, že očekává jeho vlastní obdarování, není záměrem darovat, ale manipulace, pokus o očůrání zákonitostí. Mohl bych uvést více příkladů, ale myslím, že každý tady z nás na pár přijde.
      Pokud přijde herda s čistým ZÁMEREM potlačit zlo, může být vedena klidně i se sukovicí v ruce a klidně může dopadnout i vícekrát a celý čin bude obalen energií dobra. Nezapomínat, že jsme tu v hmotné realitě.

      Vymazat
    7. Skvely priklad.. http://dolezite.sk/Aj_ked_mi_prikazete_nechcem_udriet_hladneho_suseda_62.html ..co by ste urobili vy?

      Vymazat
    8. Člověk Rozumný a zde bude vždy vnitřní smutné dilema, jsou to velmi citlivé váhy, ale kdo z těch arogantních egoistů oplývá citlivostí?

      Vymazat
    9. Veru..miesto toho aby urobili nieco preto aby ty ludia nemuseli hladovat a preto kradnut jedlo..miesto toho nanich radsej poslu policajta z obuskom... co z clovekom co otom rozhodol?

      Vymazat
    10. Přejte tomu, co rozhodl, aby prožil stejnou situaci jak ten bezdomovec i za pomoci přátel, bude to rychleji pracovat, pak dostane lekci, pomůžete Božím mlýnům, jen naivka to nechává, vy jste Boží bytosta Vaší povinností je nastolovat porušenou rovnováhu, jejíž hodnotu máte v sobě již od narození, tak se chopte vždy lekce, pak utváříte rovnovážný svět.

      Vymazat
    11. Koment z dolezite...
      Sokrates Demokratické zřízení doplatí na to,
      že bude chtít vyhovět všem

      Chudí budou chtít část majetku bohatých
      a demokracie jim to dá.

      Mladí budou chtít práva starých,
      ženy budou chtít práva mužů,
      a cizinci budou chtít práva občanů.
      A demokracie jim to dá.

      Zločinci budou chtít obsadit veřejné funkce
      a demokracie jim to umožní.

      A až zločinci demokracii nakonec ovládnou,
      protože zločinci od přírody tíhnou po pozicích moci,
      vznikne tyranie horší, než dokáže nastolit nejhorší monarchie anebo oligarchie.

      Sokrates

      PS: Sme niekde na zaciatku posledneho odstavca?!

      Zostava len dodat ze ziadne zriadenie nikdy nebolo a nebude dobre(su len zle a horsie).Ani ziadna politicka strana ci vlada nebola a nebude dobra.Vznikaju za ucelom vladnutia nad ostatnimy a nie za ucelom pomoci a spravodlivosti.Moc nepatri do ruk jednotlivcom(uz len preto ze su lahko ovplivnitelny)..aspon nie v tomto rozumovom stadiu ludstva.. ..Mailo

      Vymazat
  21. Teda tady to frčí! Mějte se všichni super. Jen jsem to tady z povzdálí pozoroval... a jen hlásím, že kocúr je tady a rád. ;)

    OdpovědětVymazat
  22. Vážený Hunter,
    váš komentář byl nevhodným příspěvkem mezi slušné lidi, když chcete mermomocí něco napsát, tak bych prosil snad na Silvestra, váš příspěvek v čísle 340 000 návštěv je opravdu štěk snad jen osamocené nenávistné hyeny. Tento komentář jsem záměrně uveřejnil a to z důvodu, aby si lidi uvědomili, že ZLO vymýtit po dobrém nikdy nejde.

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.