čtvrtek 6. prosince 2012

Prognoza na Kesheho nadaci



Nebudu zde řešit otázku, zda Kesheho technologie je funkční, ale budeme předpokládat, že ano, jelikož v některé ze svých konferencí sdělil, že jedné paní, která si před ním stěžovala, že by na generátor el. energie 3kW neměla, byl ji tedy Keshem darován, tak to berme jako funkční technologii,  s ohledem i na jiné  jisté okolní děje. Rovněž po prostudování patentů, je předpoklad  teoretické funkčnosti zařízení.



Nyní se  podívejme na mapu světa z 22.11.2012,  kde jsou vyznačeny státy, které vstoupily do kontaktu s Kesheho nadací.  Z mapy je jasně vidět velká převaha východních zemí, hlavně Čína, Japonsko a Rusko.
Západní blok je představen pouze  USA a Itálií, ostatní krajiny mimo tyto dva bloky, zatím není potřeba brát v úvahu, jelikož jejich výzkumné  a výrobní technologie v současné době nepředstavují  kapacitu rychlého uvedení této technologie do široké praxe, ještě s největší pravděpodobností s vyjímkou Iránu.
Západní blok se zapojil spíše z důvodu možné budoucí kontroly a regulovatelnosti této technologie, rozhodně ne pro blaho jeho běžných obyvetel a zemí. I když byla pro první experimenty západem vybrána Itálie, tato tuto technologii sice ověří, ale nebude k dispozici pro běžné uživatele jako máme dnes každý doma televizor, rádio a zkušenosti předány do vojenského celku USA. Bude snaha v prvé řadě o kontrolu těchto zařízení, za pomoci nově utvořených zákonů za vydatné pomoci lobbistů navázaných na energetická odvětví a za aktivní podpory skupiny Bilderberg. Je zde velká pravděpodobnost opakování historie, kdy národy,  které dosáhly jistého civilizačního vrcholu, byly smeteny jinými novými národy, vzpomeňte pád říše Římské, Číny atd.. Důvodem byl vždy rozklad společenské morálky celé stávající společnosti, kdy mravní hodnoty před vlastním prospěchem jistých skupin, klesly až na poslední místo. Dnešní západní společnost je přesně v tomto bodu morální žumpy a to na každém kroku. Elity jak hospodářské, vědecké i politické ztratili kontakt s realitou běžné společnosti a u mnoha případů to byl i jejich záměr. Pokud se týká Kesheho technologie, která se v tomto případě úplně vymyká stávajícím vědeckým poznatkům a tato struktura ve své vypěstované aroganci ani nechce připustit změnu, jelikož by ztratila svou nabitou pozici, bude výsledek zpomalení vývoje společnosti  a bránění uvedení do praxe každé takové technologie, třeba i záměrně neůměrnou cenou a tím dojde k zpomalení až zastavení rozvoje stávající civilizace a tedy její úpadek.



Zde stojí nyní západ včele se skupinou Bilderberg v tomto rozhodujícím čase 2012  proti východnímu bloku, představující nastupující Čínu, brzy i Japonsko v plné síle a později dohánějící „vlak“ Rusko, kdy tyto skupiny byly vždy nepřítelem Bilderbergu, tedy západu.
Tyto krajiny mají velkou výhodu v dodržování morálních hodnot a zdravé, nezatížené dogmaty vědecké pracovníky, naopak toužící  po nových, netradičních objevech, nezatížených dogmaty nemožnosti. Rovněž nemusím mluvit o změně vojenských možností těchto států, dle avizovaných možností pana  Kesheho v dílčím projektu MAGRAV, pak dále na zdravotnictví, to vše způsobí rychlý rozklad starého stávajícího systému, založeném na hodnotě peněz , kolonizaci a násilného udržování systému. Tyto krajiny se spojí  s ostatními v jižní Americe  a ve všem předběhnou dnešní náš  civilizační systém západu. Systém, tedy západní, bude mít na prvním místě vždy vojenskou mašinerii, využít tyto technologie ve svůj a  případně militantní prospěch a moc, ne pro obecné rozšíření všech skupin technologií Kesheho.  To  bude právě důvod i příčina ustrnutí této společnosti. S touto technologií se již nedá militantně vnucovat někomu svou „demokracii“, zvláště ne u projektu  MAGRAV, kdy je možnost v jisté menší časové smyčce se pomocí tohoto zařízení vrátit do okamžiku původu děje. 
Mnozí z nás, jak se bude zařízení MAGRAV testovat, uvidí na obloze pohybující se světelné objekty, které se mohou nakonec změnit v dopravní letadlo, nebo vrtulník, v kterém jako jeden z mnoha leteckých dopravních prostředků bude zkušebně umístěno toto zařízení MAGRAV a ze začátku testováno.

 Mnozí si naivně myslí, že tuto technologii v prvopočátcích  jde zvládnout amatérsky v garáži. Dostupnost základního materiálu, inertních plynů a vysokoteplotního materiálu pro obal plazmy  generátoru,  vybavení a technologických postupů není tak jednoduše získatelná  pro tuto technologii, vyráběnou svépomocí. Ale držím samozřejmě palce, dá se někdy udělat i nemožné.
Pro běžnou populaci bude výhodné , pokud se západ nerozhodne jinak,  když  tuto technologii zpustí Čína se svými partnery a nakonec zaplaví základní částí projektu Kesheho generátory na el. energii celý svět a jak říkám, si u „Vietnamců“  koupíte za hubičku i v případě možných sankcí ze strany tohoto systému pod pultem.  Zatím však dnešní třetí svět bude vzkvétat,  a u nás bude zázračný(jen pro někoho)  feudální kapitalismus, založen na Egu a penězích. Pokud se tyto dva světy, východ ( duchovnější) a západ (materialistický) neprotnou a tento náš svět bude duchovnu, tedy východu uzamčen, je mu konec, rok 2012 je velmi významným datem obratu pro celé lidstvo a věřím pevně, že v dobrý obrat, i když porodní bolesti jsou vždy nepříjemné.

58 komentářů:

  1. Toto video sa objavilo myslim uz nejak zaciatkom 2010(mozno skor)na nete...bolo to na vojenskej prehliadke.Chybicka se vloudila!:-)Zabudli tocit vrchnym rotorom-vrtulou..hlavne ze zvuk vrtule im isiel!:-) ako by Iv povedal..MuHeHeeee! http://www.stream.cz/uservideo/620034-helikoptera-ufo-nemota-se-rotor-nebo-jen-klam ..Mailo

    OdpovědětVymazat
  2. Kdybyste sledovali stránky www.matrix2001,tak byste věděli,že pan Keshe dává možnost i laikům.Je tam i mailová adresa pro české zájemce.Každý,kdo chce se může přihlásit.

    OdpovědětVymazat
  3. Předešlý komentář napsala Riga

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Riga
      Vy si myslíte, že o tom nevím a nemusím sledovat žádné české stránky, kéž by se vše povedlo, víte, tu technologii jsem měl na stole 2008.
      Děkuji

      Vymazat
  4. proč to vynalezci nedaji na web pro všechny ale dělají s tím několik let ofuky?

    hrozba zabitím se nebere, pokud by to udělal naráz (dal jasný a kompletní návod s videodukazy, zazipoval to na nekolik desitek fileserveru a pak dal odkaz do desítek největších free-energy fór), tak už by bylo pozdě to zastavit, už by to jelo i bez něj

    o zisk by se taky neměl nikdo bát, pokud by dal podmínku, že za každý vyrobený kus požaduje 20 USD, tak i kdyby mu jen každý 10. člověk to dal (jistě by mu mnoho lidí dalo i víc jen tak), tak je multimilionářem

    přijde mi, že se vynálezci snaží vydělat a zároveň si udobřit energetické magnáty, což ale znamená, že se to do rukou lidí dostane (a bůhví za jakých podmínek) za desítky let :(

    eCat kdysi prohlašoval, že je schopen jet i milion kusů 10kW jednotek za rok
    ale co je milion za rok, když jen v EU je 500 milionů lidí
    tedy prvních 10 let by se k eCatu dostalo jen malé procento vyvolených

    no uvidíme 22.12. ... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velmi dobrý postřeh a teď si představte, že tady jsou ode mne nějaké volné technologie a světe div se - zdarma, protože jsem vše utáhl vlastní kapsou a peníze i sláva mně tak moc neberou a dokonce si to lidi i sami hlídají, když se objeví podvodníček, co to inzeruje.
      Vynechme mou osobu, divný tah je budoucí vlastník Kesheho technologie OSN - dnes velmi nedůvěryhodná organizace(války, epidemie). Pokud však opravdu toto chytnou za pačesy Číňani,Japonci a později Rusové, nebude žádný problém, pro tento systém to bude hřebík a zastavit se to pak už stejně nedá.
      Co se týče E-Catu, Rossi nyní čeká na schválení uživatelských norem, jinak jeho idea je správná, začne svou výrobní fabrikou, která bude vždy o nějaký krok vpřed a bude udávat cenu výrobku pro další firmy, které budou tento výrobek vyrábět v ostatních státech, chce, aby se nedalo s tím šmelit. Škoda že vše tak dlouho trvá, ale známe to i u nás u úředniků.

      Vymazat
  5. No fakt nerozumím počinu pana Kesha dát tu technologii každému. Dobrý domácí hospodář když chce mít hojnou úrodu, musí v prvé řadě odstranit plevel z pole. Neboť se může stát, že plevel odčerpá potřebnou živinu a pěstovaný produkt začne chátrat a naopak, plevel začne bujet. Ježíš Kristus řekl - neházejte sviním perly! To není urážka. Kdo se za to urazí, ten to nechápe a ten kdo nechápe, není ještě na potřebné úrovni. Košile je bližší než kabát a pan Kesha měl svým vynálezem nejprve zásobit svou vlast a ne marnotratně ji rozhazovat. Írán i tak čelí silnému vojenskému tlaku demokratického světa, v případě vlastnění technologie by mu stačilo se jen pasivně bránit, např. pod nějakým energetickým štítem. Tento svět tak jak stojí ještě není v každé zemi stejná úroveň vzdělání, svobody, práva a demokracie. Nemůže být rovným dílem dělená technika, tak jako starostlivý otec nemůže stejně dát nůž do ruky odrostlýmu synovi a batoleti. Od nepaměti národy a národnosti zvedali své hlavy ke krásnějším, moudřejším, šikovnější, tato zem si nepamatuje, že by všude, v každé zemi bylo stejně. Věru není možné dělit rovným dílem, neboť hrozí, že tam kde je hojnost, tam nebude významu a tam kde je bída a nouze nebudou vědět co s tím počít. Je to složité, prosím. Pan Kesha se ani nemusel tak spěchat. Nemusel dělat takovou masivní propagandu. Mohl udělat pár funkčních kusů a pokud by někdo chtěl, mohl mu prodat. Nebo to má pan Kesha promyšlené a v případě úspěchu nezúčastněné státy budou v nevýhodě. Obyvatelstvo se může právem ptát - že proč to oni nemají? Ale to je již politika, z toho může být i horko. Každopádně je to dvousečná zbraň. Pokud by pan Kesha chtěl mít úspěch od začátku, tak na prezentaci měl přiletět na svém létajícím talíři na planinu v Grónsku a ze svého nezávislého zdroje energie to tam mohl vytopit pro návštěvníky!
    Pěkný den všem !
    Q

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U Kesheho cítím hlavně divnou politickou hru a to mně nutí k opatrnosti. Jinak pokud jste si všiml, politické ataky a řinčení na Irán ustaly, víte proč? Nejistota je velmi silný aspekt pro mlsného kocoura. Rozhodně se to dalo udělat jinak, důvěryhodněji, jenže naše technologie to není, je to jeho rozhodnutí jako majitele a to respektuji, ale bohužel.

      Vymazat
    2. v Americe mají nějaký divný problém
      http://www.freepub.cz/2012/false-flag-nuklearni-vanoce-v-americe-vinikem-je-iran-12/

      Vymazat
  6. Pozrite si film Nádherná zelená. http://youtu.be/qZ2qe42ZQNM
    Keď sa budeme k sebe správať tak ako oni, potom nebude problém dať všetkým
    tieto nové technológie.
    Myslím si, že postup ktorý zvolil pán Keshe je správny.
    Najprv ľudia musia niečo pochopiť, aby mohli niečo užívať.
    Dajte auto nejakému stratenému kmeňu v juhoamerickej džungli.
    Bude vedieť na čo to vlastne je ?
    Jao.

    OdpovědětVymazat
  7. Načo Vám bude technologický postup výroby v zip formáte na verejných serveroch ? :-) Ja niečo také mám na plazmovú televíziu. Určite si ju doma vyrobiť nebudem vedieť. Jao.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 1) protože plazmu můžeš za 15k koupit za rohem, proto ji nebudeš dělat, kdežto f.e. si koupit nemůžeš, a tak jsi ochoten si jej udělat
      2) plazma ti nic nevydělá, kdežto f.e. ano (ušetřením za energie), proto i když do toho dáš desítky tisíc kč, vyplatí se to
      3) spousta vynálezců f.e. se chvástá, jak je to jednoduché; i auto na vodu by bylo replikovatelné svépomocí za rozumný pěníz

      Vymazat
    2. to XXXX
      Ale tady jste na stránkách, kde jsem pustil veřejně i některé volné technologie a zadarmo a bez chvástání a jsou tam i skryté, ale ty stále čekají na hlavy otevřené. Promiňte, ale spletl jste si adresu.

      Vymazat
    3. Televízor mi naozaj nič nevydélá, ale to nič nemení na tom, že aj tak sa nedá vyrobiť niekde v garáži na kolene. A presne tak je to so zariadeniami typu f.e. Magravs a podobne. Aj keď budete mať všetky plány na generátor, nebudete schopný to v tej garáži sprevádzkovať.
      Dôvodov je niekoľko a to potvrdzuje skutočnosť, že prototypy a rôzne "hračky" už existujú a sú funkčné, ale komerčne ich vyrobiť je problém.
      Takéto zariadenia sa dajú vyrobiť len v určitom špecifickom prostredí na to vhodnom s podporou veľkej kopy zlaťákov.
      A to je potom komerčná sféra. A keď sa to niekomu podarí vyrobiť, na to aby sa to dalo kúpiť v obchode a bezpečne používať v domácnostiach, výrobok potrebuje atesty, certifikáty, pomazanie úradmi a možno aj vládou a čo ja viem ešte čo. A až potom si to budete môcť kúpiť za 15k za rohem. Jao.

      Vymazat
  8. At sebou pohnou nez je predbehnou jini
    Zdravim, s velkym nadsenim jsem se tesil na e-cat. Mezitim se vyrojila hromada dalsich vynalezu a jediny co je za vysledek je ze neni nic. Duchodci nemaji na jidlo natoz na topeni a nikomu to nevadi. Tak kdyz uz nepomuzou oni tak at si to nechaj. Ted budem vyrabet vetsi magneticky motor protoze malej nam funguje a doufam ze se nam to podari a aspon mi nejak lidem v nouzi pomuzem. Narozdil od tech co jen slibujou. Ono jde oto jestly nekecaj. Nechapu vcem je problem to zverejnit kdyz chtej tak strasne pomahat. Ono to s tou pomoci tak horke nebude. O protebe IV: Nechci te nejak vychvalovat, ale ty jsi pro lidi udelal vic nez nakej Rossi nebo jak se vubec jmenuje. Napriklad tento web dava informace na profesionalni urovni. Rossi zatim jenom bulikuje a sliby chyby.
    S pozdravem Vam vsem Leos Papousek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za pochvalu, vždy to potěší, dneska není lehké se moc orientovat hlavně v nových technologiích, teď mně leží v žaludku např. zařízení na výrobu tepla třením, zatím se nepodařilo údajně u něj naměřit COP+1 a větší, ale to neznamená, že cesta není správná, záleží na výrobci a je toho více. Ale to, že se to záměrně pomlouvá a zdržuje, myslím tím nové technologie je důkaz, že by tolidem pomohlo z bídy a elitám ubylo.

      Vymazat
    2. Zajimavy lv :-),ja zase co vim o parnim motoru,spekuluju nad tim jak vyrobit co nejlevnejc paru ,nejdete nahodou podobnym smerem?:-))....proud

      Vymazat
    3. S tím parním motorem to není špatná věc na přechodnou dobu a ještě s výměníkem pro odcházející páru na topení a mít pozemek na pěstování kukuřice a být mladší, tak řešení to je, ale jen úvaha, aby mě někdo nenapadl, že někomu něco vnucuji.

      Vymazat
    4. Faktem je,ze by to chtelo jeste dobre zkombinovat a promakat,ale nadejne to vypada,zalezi na tom,jakou ma ten parni motor silu oproti parnimu stroji a jak by musel bejt velkej rekneme na dynamo s 24ma civkama ;-),ve chvili kdy by si po zatopeni na sebe vydelal a presel rekneme na elektricky plotny co by sam pohanel a jeste vyrabel navic,stal by se "bombou",kterou si kazdel amater pri trose dobry vule muze udelat sam,nebo si uz dokazou lidi vypomoct,ne kazdej ma treba soustruh a umi s nim :-)......proud

      Vymazat
    5. to proud
      Proude, proude, dynamo? A co asynchronní motor v provozu zdroje napojenej na distribuční síť a když máte čas a náladu, zpustíte mašinu a .........šetříte pak své náklady za dodávku proudu?

      Vymazat
    6. Na ten ohřevem třením jsem někde tuším narazil. Jednalo se myslím o dva válce. Jeden uvnitř druhého a v mezeře mezi nimi byla vhodná kapalina (už nevím zda stačila voda, nebo šlo o spešl olej). Vzdáleně mi to připomínalo kavitační generátor - mimochodem zde na blogu taky uvedený.
      Ono tření je zřejmě jedním ze základních jevů Univerza (možná samotný motor Univerza?), protože vše se hýbe a co se hýbe je zákonitě v nějakém tření se svým okolím. A co se tře, přeměňuje/transformuje (snad i generuje?) energie.

      Vymazat
    7. Vyrukoval jsem s poradnym dynamem ,protoze nemam na mysli usporu,ale uplnou sobestacnost :-),to by znamenalo kolik,tak 6-8 kW ? Mozna vic,kdyby jeden bral paru na topeni,ale uz treba sklenik by vyhrejval vlastni elektrikou,mam na mysli kompletni poptavku domacnosti:-),to by musel bejt poradnej asynchronnak,nevim jak velkej by musel pak bejt ten parni motor a kolik pary by potreboval,vychazel jsem z toho,ze dynamo bude davat jsitejsi vykon,ale je fakt,ze udelam elektrinu v dome,ale zrovna v techhle vecech tak pevnej v kramflecich nejsem :-).......proud

      Vymazat
    8. Michale,jestli mas zajem,plan na ty valce ti muzu poslat,jeste jsem nesehnal machra co by mi dokazal jeden presnej alu a jeden medennej vyrobit s osazenim na loziska,abych to mohl vyzkouset v praxi,je mezi nima olej a nejenze to vyrabi pomoci pomerne malyho motorku spoustu tepla,melo by to umet i elektrinu,ale to chce proste odzkouset v praxi,selskej rozum mi rika,ze to prekvapi a bude to hrat jako blazen,kdyby se to zavrelo do bedny s ventilatorem a roztahaly se hadice po mistnostech,mas rekuperacni vytapeni jedna basen,tak zhruba popsany:-)))))),a to jen za trosku elektriny co si vezme ten motorek......proud

      Vymazat
  9. Zaujala mne Vaše věta: "...je možnost v jisté menší časové smyčce se pomocí tohoto zařízení vrátit do okamžiku původu děje."
    Zatím jsem nezaznamenal (ani jsem však nevyhledával) informace, že technologie od Keshe, je schopna cestování v čase, byť jen na malou chvilku. Sice mi vrtalo hlavou, jak chce případné vojenské rakety "vracet odesílateli zpět", protože i kdyby měl technologii pohybující se v atmosféře třebas 100x rychleji, stále tu nemusí být dostatek času na celou akci po zaregistrování prvních signálů. Tímto způsobem by to však reálné bylo. Je tu ohromné "ALE". Co by se dělo s původní linií reality? V jak velkém prostoru by mohlo dojít k "rozdělení" času? A spousta jiných technicko-filosofických otázek. Ono více přece, že by to nebylo zdaleka první cestování časem ani manipulace s prostoročasem a pokud je alespoň písmenko pravdy na dohledatelných informacích, pak to často nedopadlo zcela ani dle představ vědátorů, natož co by na to asi řekla veřejnost, že? Není třeba zmiňovat problémy s Projektem Rainbow vrcholící Filadelfským experimentem, projekt Montauk a mnoho dalších, v neposlední řadě s často opomíjeným urychlovačem CERN, který s energetickými poli Země (tedy aspoň podle mě) zamává mnohem více, než profláknutý HAARP.
    V tomto ohledu jde o krabičku sirek v rukou malého dítěte uprostřed seníku. Současná civilizace je ve vývoji techniky mnohem dále než je její duchovní vývoj a to je problém. Přesně stejný problém, který se už v historii odehrál a nedopadlo to dobře. Možná o tomto pan Keshe velice dlouho uvažoval a rozhodl se pro tuto, dnes již politickou, hru. Osobně do toho nevidím a nemyslím si, že jakýkoliv možný názor na všemožné tahy nás "obyčejných" lidí nevzali v potaz hlavní hráči a to i s deseti dalšími následujícími tahy dopředu. Je tu až příliš mnoho nejasností na to, aby to byla čistá hra na obou stranách.

    Jinak co se pana Rossiho týče, je třeba na jeho obhajobu říci, že jeho stránky, ale i stránky jeho oficiálních partnerů byly na dlouhou dobu napadeny. A umím si představit, že je lepší investovat čas a energii do vývoje zařízení, než do virtuálního světa internetu. Navíc, co vím, udělal obrovský kus práce a jeho E-Cat v podobě v jaké je dnes je zase úplně jinde, než byl před půl rokem. Osobně Rossimu fandím více, ale to neznamená, že budu sedět s rukama v klíně a čekat na pošťáka z balíčkem z emeriky.
    Fandím Leošovi a držím mu palce, aby jeho projekt s magnetickým motorem vyšel a těším se na jeho případné zveřejnění. Též samozřejmě držím palce Iv, který tu předhodil nejedno zajímavé řešení, které uchopeno za správný konec, může nadělat "parády" víc než dost. Tak to totiž má vypadat. Je lepší vlastní malé udělátko v hrsti než keshe generátor na střeše (obrazně samozřejmě :-) ).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Michale, dost Kesheho technologii jsem studoval. Jak jsme se kdysi bavili o dějích reality, vy jste je nazval Korálkami – dost výstižné, tak každá skutečnost vytvoří otisk v prostoru, jehož podstatou je magneticko-gravitační otisk a pokud se naladí MAGRAV na tento otisk, je schopen se na určitou dobu reálně vrátit do původního otisku. To stejné je třeba i z cestováním vesmírem, každý bod ve vesmíru má svůj magneticko-gravitační otisk, Mars, nějaká jiná soustava a tím se dá přenést všude a okamžitě, rychlost světla a E=m*c2 neplatí.
      Ano, co se týče Rossiho, dosáhl dokonce větších výkonů a to přehřátí páry více než 1000 C a to je velmi dobrý počin zvláště na výrobu el. energie, věřím Rossimu dost. Co se týče p. Kesheho, stále mně tam něco vadí, je jakoby něčím, nebo někým směrován přes svou svobodnou vůli, dovedu dost v lidech číst a nezapomenu na jeden jeho vnitřní projev, kterého si nikdo ani nemohl všimnout a dodnes na něj nemohu zapomenout. Při otázce jednoho novináře, jaký to bude mít vliv na lidstvo, jednalo se právě o MAGRAV, při jeho odpovědi vnitřně strašně moc plakal a to tak, že se mně to vrylo velmi výrazně do duševního obrazu, na venek to nedal najevo, ale uvnitř byl velmi na dně.

      Vymazat
    2. Myslím, že onu odpověď jsem si také hluboko vryl do paměti. Než odpověděl, byla prodleva několik vteřin, přitom bylo vidět, že i přes veškerou snahu skrýt pocity, to s ním zamávalo. Tuším odpověděl jen jedno jediné slovo a pak půl minuty na to si jako mimoděk otíral oko. Možná to není ten samý okamžik o kterém mluvíte Vy, ale o tom, na co vzpomínám já, se mi opravdu pěkně zhoupnul celý pajšl.
      Onen magneticko-gravitační otisk - má něco vzdáleně příbuzného s Teslovým ZERO-TIME? Předpokládám, že ZT je jen první z mnoha informací (konkrétně informace o vzniku) z onoho otisku.

      Vymazat
    3. Oboje přesně!!!!!! Kluk je vnímavej, tak jak vždycky.

      Vymazat
    4. ;-) ......proud

      Vymazat
  10. Neni zac, protoze si podekovani zaslouzis. Me informace ohledne zdravi hodne pomohly. Ja s par prately chci udelat magnetickej motor o slusnym vykonu a ten pouzit na vyrobu elktriny a tepla a fantazi na zaver do elektromobilu. Prvni cil je ze jsem videl video kde magnetama ohreje medenou trubku tak po nedely budu tvorit. S nad to bude fungovat, od jednoho cloveka jsem se dozvedel ze uz to videl na vlastni oci a ze to funguje. Tak se dotoho pustim a verim ze vysledek bude ok.
    No a co se tyka magnetickeho motoru to je trochu drazsi a musi se doresit finance na magnety.Ale pry mame sponzora :-) takze snad to bude frcet.
    A to s tim trenim zni zajimave ale nemam tuchy co by to melo byt. Ja kdyz se tri s pritelkyni tak je tam COP +3 az 4,5 jak u tepelneho cerpadla :-) Takze COP +1 by mel byt slusny vysledek. A jakou by mela spotrebu 3 treci zarizeni? Jestly mensi nez 3kW tak je to lepsi nez 14kw invertorove cerpadlo ktere mam a topime s nim. L

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velmi pěkný příspěvek a v závěru i vtipný a tak to má být. Držím palce.
      Na magnety zkuste kouknout zde, vždy jsem tam objednával a ceny byly rozhodně dobré: http://www.neomag.cz/

      Vymazat
    2. Rotující magnety opravdu fungují.Už jsem to taky zkoušel.Ohřejou měděnou trubku,mosazný plech a taky hliníkový plech. Taky by asi ohřály železný plech ale ten nejde ručně přiložit k rotujícímu disku s magnety protože se přilepí. Ve všech případech však stoupne odběr proudu motoru takže zde nemáme žádný energetický zisk.Bohužel.
      Abrusin

      Vymazat
    3. Ano, dalo by se to přirovnat k výřivým proudům,v tomto případě k výřivému mag. poli, něco jako Cu závit na jádře třeba relé.

      Vymazat
  11. Zcela nevědecká vsuvka,tady jsou tak chytrý kluci,že rákosky netřeba,to vypadá,že zůstane jen u toho líbání kamen pro holky :).Omlouvám se,ale už to se mnou lepší nebude,jojo.T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezko, jseš vedle. A víš proč? Nevadí že třeba k technickému tématu nic neřeknete, ale je tady vaše přítomnost, ženská energie, ať jseš to Ty, nebo BED i Iva a už jen přítomnost této opačné ženské energie dává auru jistého přátelství skupiny, totiž bez ženských by tady byl jen "Bordel", nebo takové suché, vaše energie jsou jemnější a nutí nás chlapy víc přemýšlet, někdy i proto, aby jsme před Vámi snad někdy nevypadali jako Blbci. Takže je moc fajn, že jste tady a některé Vaše myšlenky jsou moc dobré!

      Vymazat
    2. Terry:
      Berto to např. tak, že chlapy jsou ta technická část bytí a ženy duchovní. Jak nebude rovnováha, posun vpřed bude buď velmi omezený a pomalý, nemožný nebo dokonce to bude cesta do .... Asi znáš pozadí příběhu o Atlantídě, ne? Tam to bylo zcela jasné. Dokud šly obě části bytí ruku v ruce, civilizace vzkvétala. Jenže pak prásk ho a celá slavná atlanská říše byla během jedné vlny fuč a místo ní se mezi troskami prohání rybičky. Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až Gaia lehce luskne prsty ....

      Vymazat
    3. Míšo,moc hezky Gaia....já tady lapu každou myšlenku,co vy chlapi povídáte,je to totiž poučný a najednou to i chápu,to je změna a to jsem musela políbit kamna jen 90krát a prážek 3krát(fuj).T.

      Vymazat
    4. Terezko zcela vědecká vsuvka: už starý japonský mistr Uko Ješita ačkoli jeho hlavní náplní byly miniatury, věděl, že nám chlapům to dělá dobře a tak se snažíme a bádáme... ale jak píše Iv ta rovnováha je neuvěřitelně důležitá. Takže na tom máte naprosto stejný podíl. A on to tu ví vlastně každej, takže tento můj příspěvěk je vlastně taky takovej prd do vody, ale třeba vyváží zas něco jinýho. Krásný zbytek slunečné soboty všem!

      Vymazat
  12. To chlapi :
    Ženský jsou dobrý na debordelizáciu :-D
    Máte šťastie vy jedna sféro, že my druhá sféra sme tak receptívne, odpúšťajúce, múdre, laskavé, krásne, božské, na zjedenie ++++.
    A vraví Tolték, po jednej strane rieky "ide" muž, a z druhej strany rieky mu na cestu svieti žena.
    Keď som robila v hoteli v Anglicku aj záchod sme my ženské museli opraviť. Supervisorka sa hnevala, naučila som sa vetu :
    What we need the man for ? Načo my potrebujeme mužov ???
    Dosť dlho som nevedela na túto otázku odpovedať.
    Poviem vám, že tu na Iv En blogu som stretla exempláre mužov - aj keď len virtuálne, ktoré mi naznačujú odpoveď.

    Fakt, je tu fajn.
    A my tri múzy už tu ďalšiu ženskú nepotrebujeme !!! že T a I .
    BED

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ano taky jsem na to přišla až tady,What we need the man for?Taky si pořád a furt a kolem dokola opravuju sama,ale neztrácím víru svou,lásku svou :).T.

      Vymazat
    2. Zcela výjimečně bych potřebovala posvítit na cestu já od zde přítomných chytrých mužů: chci koupit elektrocentrálu k vodnímu čerpadlu, které má psáno, že požaduje O,7 kW. Jak by měla být silná?
      Děkuju předem za odpověď!

      Vymazat
    3. to VlaBi

      Učebnice:
      Příklad výpočtu výkonu elektrocentrály
      Spotřebič: Ponorné čerpadlo
      jmenovitý výkon čerpadla 700W
      koeficient čerpadla 3
      výpočet výkonu 700 W x 3 = 2 100W.
      Požadovaný výkon elektrocentrály je 2,1kW

      Zkušenost.
      Ale moje zkušenost je, že moje 800W ponorné čerpadlo utáhla v pohodě centrála s výkonem 0,9kW

      Vymazat
    4. to VlaBi dodatek
      Ten učebnicový příklad a koeficient čerpadla se týká vlastně stavu při zapnutí spotřebiče, tedy čerpadla, kdy dochází k většímu rázu, ale říkám že centrála 0,9kW krátkodobě dokáže pracovat i kolem 1,1kW a pokud čerpadlo není pod tlakem a vyvedeno jen odčerpávající hadicí i tato hodnota mně běžně jela.

      Vymazat
    5. Pro Vlabi
      Na toto určitě nejsem ten pravý expert. Takže to vezmu spíše z té mechanické stránky.
      Je určitě potřeba vzít v úvahu, že čerpadlo ve studni hluboké přes 20m plus vzdálenost k domovní vodárně (pod tlakem cca 3-6 atm.) plus rozvod po domě a v tvém případě i rozvod k druhému domu umístěného ještě o kus výše a s jedním patrem musí na roztočení rotoru do provozních otáček překonat značný odpor vody (i voda umí pěkné rázy - viz. princip trkače) a proto se uvádí koeficient 1,5 - 3, někteří výrobci centrál se chrání údajem dokonce k=5. Bude hodně záležet na konkrétní centrále, jak se s tím popere.
      Je to jako s jízdou na kole. Než ho rozjedeš, taky to stojí mnohem více energie, než následná jízda ustálenou rychlostí. A odpor, který klade váha kola, váha cyklisty a všechna tření jdoucí proti pohybu jsou vlastně ten koeficient udávající poměr mezi energií potřebnou k rozjezdu a ustálené jízdě.
      Takže čerpadlo v tvé studni bude (podle mě) více náročné na rozběh, než "ruční" ponorné čerpadlo, které právě nemusí být pár otáček vůbec pod tlakem - než nasaje a začne tlačit vodní sloupec většinou ne příliš dlouhou hadicí.
      Nezapomeň, že el. proud se s některými jedinci tvé rodiny nemá příliš v oblibě a dělá samé naschvály :-)

      PS: Doufám, že to Iv neberete jako opozici. Jen chci upozornit, že mezi ponorným čerpadlem na zalévání zahrady a čerpadlem ve studni může být v mechanickém zatížení při rozběhu rozdíl. Do elektriky se v tomto případě vůbec nepletu, to je Vaše parketa, na které tu nemáte konkurenci. :-)

      Vymazat
    6. V pořádku, nevěděl jsem k jakému účelu to ponorné čerpadlo je, proto jsem uvedl dvě varianty. Pokud se to týká vodovodního stávajícího řádu, který i tlakuje, tak je jasná učebnicová varianta, s koeficientem 3.

      Vymazat
    7. No vidíte to - co můžete chtít od ženské, která nikdy nepochopila rozdíl mezi voltem, wattem a ampérem! Vůbec mě nenapadlo, že bych to měla nějak víc upřesnit :-(
      Děkuju moc oběma! Jdu hledat něco nad 2 kW.

      Vymazat
    8. Volty, watty, ampéry, ... Taky si občas říkám kolik se toho do tenkýho drátu vejde a to přitom není ani dutej. A co my víme, kolik ještě se toho doslova motá kolem něj. :-)

      Vymazat
    9. Ahoj VlaBi,stejně jsi šikulka :) u mne bych to viděla na kyblík a pumpu.T.

      Vymazat
    10. Terezko,
      závidím ti, že to u vás jde tak jednoduše. U nás žádné ruční udělátko nainstalovat nejde, a tak samozřejmě přemýšlím, jak vylákat vodu ze země v případě, že elektrika nebude chtít makat.
      Ale ještě těžší je o potřebě něčeho takového přesvědčit zainteresované lidi kolem. To je teprve kumšt!

      Vymazat
    11. to VlaBi
      Také mám udělánu nad studnou pro dvojitý sichr ještě ruční pumpu. Takový knedlo, vepřo a pumpa bude pumpovat i čerta ze země.

      Vymazat
    12. Iv:
      Ta ruční pumpa na vrtanou studnu by mne zajímala, protože mi bylo studnaři řečeno, že je to fyzikálně nemožné. Trubky studny jsou 120mm a čerpadlo je natěsno. Kolem něj se už žádná trubka nevtěsná a napojit to nějakým bajpasem je k ničemu, protože naše matinka Země neumožňuje vysát vodu z větší hloubky než max. 10m.
      Jestli mohu prosit, moc by mne to zajímalo, protože jsem v obdobné situaci.

      Vymazat
    13. Jenže Michale, nemluvil jsem o vrtané studni, ale pěkně lámané ve skále, takže tam je místa dost. Na vrtanou to tam nedostanete, jedině paralelně těsně vedle ještě jednu vrtanou a tu osadit pístovou ruční, ale to jsou safra drahé investice, navíc těch 10 metrů je hodně na ruční, škoda že jsem nepomohl.

      Vymazat
    14. Já si to myslel, že u Vás půjde o doopravdickou studnu. :-)
      Navíc ve skutečnosti nejde o 10m, ale mnohem, mnohem více.
      Ale co, když by došlo opravdu na lámání chleba - čerpadlo jde i s příslušenstvím vytáhnout a delší provázek s flaškou se taky najde. Proč to dělat složitě, když to jde i jednoduše. Jsme přece vynalézaví Slované, ne? :-)

      Vymazat
    15. Jasný Míšo,když stojíš na dně studny a letí ti kýbl na hlavu,to jsi vynalézavý až dost :).T.

      Vymazat
  13. Tak trochu technický postreh od blondýnky : :-DD
    - už dávno som zjistila, že keď kúrim v peci drevom, vlastne jedno i briketami, ked je jedna sama nehorí, skapíňa. Keď sú dve ide to lepšie, a čo keď je tretí element prítomný ? - Klape-teda horí ako fakľa.
    Želám si aby "svätátrojica" horela a dávala teplo...
    Mám /e dnes so synom Vianoce, idem vyprážať rybu..
    LMajte krásny večer, BoEl

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to BED
      Doufám, že bude i bramborový salát, bez majonézy, ten našich babiček. Přejeme moc příjemný večer se synem a něco dejte ohni a ptáčkům.

      Vymazat
    2. Ano Iv, je i šalát, bez majon´ézy lebo je tam tatarka :DD, my sme šalát nerobili,a babky som nemala...
      Ano, ohníku sme vždycky nechávali, z každého chodu, aj mačky leňošky dnes dostanú :-) a sobky tiež.
      Ďakujem za milé želania, BED

      Vymazat
  14. Děkuji za tento článek i diskusi. Líbí se mi, že se tady mluví o konkrétních řešeních, jak si vyzkoušet nebo zbudovat něco doma, aniž bychom museli čekat na rozhodnutí státní nebo tržní politiky. Sleduji vše kolem Dr. M. T. Keshe už delší čas a něco mi na tom všem nesedí. Neuvádí žádný konkrétní návod, jak si něco z jeho technologie ověřit nějakým jednoduchým experimentem v domácích podmínkách. Např. George Egely ukazuje, jak si doma v mikrovlnce můžete vyzkoušet transmutaci z uhlíku na železo a to skutečně funguje http://youtu.be/p4jR_DxlWsI (ověřil jsem si to na vlastní magnety a oči). Zde je video, kde můžete okoukat návod na domácí experiment... http://youtu.be/MmGMTA3xIxY ...začátek ukázky transmutace v mikrovlnce je přibližně na 1:00:30 časové stopy videa a na 1:01:10 můžete vidět zážeh plazmy... Pochopení tohoto principu otevírá další cesty...

    OdpovědětVymazat
  15. PS: Dodatečně můj podpis (nick): Lu-Aquarius

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.