sobota 8. prosince 2012

Podstata života a vývoje




Zde bych chtěl nastínit jistou hypotézu vlastní podstaty života v našem světě. Pro mnohé to bude nezáživný článek, ale co kdyby, třeba se k němu někdo po delší době a nasbírání informací vrátí a bude mu to jasné.
Náš svět není jistě jediný a je nedílnou částí  mnoha světů, Vesmírů, jež jsou na sebe navázány. Říkáme, že tento prostor, v kterém žijeme  je třírozměrný.  Tedy trojrozměrný organismus žije v našem světě, vymezeném jistým prostorem a označme ho R3 - (Realita3, atd.). Tento trojrozměrný organismus se zde bude realizovat tak dlouho, dokud bude trvat průnik částic čtyřrozměrného organismu z tohoto vyššího prostoru, nazvěme jej R4. Tato hmotná projekce bude trvat tak dlouho, dokud budou proudit částice z vyššího  prostoru  R4 do R5 . Tím, že se snižuje počet průnikových částic z prostoru R4 do R5, začíná u organismu stárnutí a  smrt  znamená definitivní ukončení průniku těchto částic přes náš vesmír  do R5. To co pak zbývá v našem prostoru R3, je mrtvé tělo, které bylo výsledkem minulé interakce obou prostorů. Jeho molekuly se časem rozptýlí a stanou se součástí anorganické přírody, až do té doby, než budou opět zapojeny do dalšího difůzního děje. 



Myslím, že jsou všechny světy-Vesmíry vzájemně propojeny a ovlivňovány, jsou to živé organismy, které naše civilizace nazývá Bůh a je předpoklad, že  se navzájem tedy  i pozměňují. Vše živé, co zde na Zemi máme, je vlastně součástí čtyřrozměrné bytosti z prostoru R4, jak jsme si na začátku označili, zasahující do našeho prostoru určitým difůzním dějem pomyslných částic, jako éter, který by měl být základním stavebním energetickým materiálem z Vesmíru R4 do Vesmíru vyššího R5. Souhrn částic, nacházejících  se právě v našem třírozměrném  prostoru, vytváří  aktuální stav a podobu rostliny, zvířete a člověka. Základní dynamikou této difůze je pak zrození, růst, stárnutí a zánik, při čemž bude hrát velmi důležitou roli kvalita materiálu, v němž dochází k této difůzi dvou světů, u člověka kvalita buněk, klimatické podmínky  atd. Chtěl jsem tímto našim čtenářům trochu poskytnout jiný pohled na život zde, kde se časem po zrození ujímá vlády naše uvědomění s vybudováním Ega – Já, ale základ máme ve vyšších Vesmírech a tím se i vyvíjíme výše a výše, protože Ego necháváme nakonec zde, jež se rozplyne jak sníh na jaře. Každý Vesmír mezi sebou reaguje a vysílá  energetické částice, které mohou být částicí něčeho živého  do vyššího Vesmíru a tím podněcuje jejich vývoj.

30 komentářů:

  1. Jsom z toho celá RRRRRRRR rozvibrovaná.T.

    OdpovědětVymazat
  2. No a já jsem z toho zase celý rrrozsypaný. My, co máme hlavu tak leda na nošení pletených čepic, bychom potřebovali obrázek. Jsem se v tom difúzování tam a zpět nějak zamotal :-)

    A co tzv. "Temná hmota"? Není to nějaká difúze hmot z nějaké Rx a R3?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No myslel jsem si, že to bude nezáživný článek, ale třeba se po nějaké době k tomu někdo vrátí a bude jasno, chce to čas na ztrávení. A Temnou hmotu mají jen dnešní fyzici, já ji mám v ruce, když dojdou peníze, to je tak Temná hmota, že na dlani nevidím ani chlup.

      Vymazat
    2. Naopak, je to záživné. Vztahy mezi R3 a R4 jsem z toho pochopil, ale ta R5 mi to tam krapátek zamotala. :-) Ale jedno, dvoje další přečtení po pár dnech to spraví.

      Však jsem tu "temnotu" dal schválně do uvozovek. Je jasné, že zmatení učenci hledají viníky nestandardního chování planet i celých systémů, ale hodit to na temnou hmotu v objemu 90% celého vesmíru? Něco tam ale určitě je, jen nevím jaké podstaty.

      Vymazat
    3. Vypocty nepustia!Ved i ony priznavaju ze nemaju ani sajn co je to ta ich temna hmota.Vedia ci nie,nieco tam supnu aby to sedelo v rovniciach a hotovo.Tradaaa,temna hmota je na svete!:-)) ..Mailo

      Vymazat
  3. Ajajajaj - aké jedno=duch=ééé :-DD
    BED

    OdpovědětVymazat
  4. Chapem spravne?..hovorite vedeckejsie otom ze mame telo je prisposobene pre R3.Ale z R4 sem prechadzaju energie ktore nas pripravuju na R4 ktora je uz viac energeticka a duchovna sfera R3-telo a ego tam uz nehra prim.Tym energiam sa vsetko prisposobi,ale R4 je tiez este ciastocne materialna.No a z R4 sa da rovnako prejst do R5 a to je uz len energia a duchovno.Ide vpodstete oto ze sa menime tym cez aku energiu prechadzame,respektive prechadzame cez taku energiu akou momentalne sme alebo sa nou stavame!Je to otom ze sa musime prirodzene a postupne vyvyjat..a ze aby sme mohli vstupit do dalsej casti musime dokazat prejst tie pred nimi.Teraz knam prichadza energia z R4 takze sa jej zaciname prisposobovat a zacas tu bude len R4.A az budeme k enrgi R4 dostatocne prisposobeny-souzneni-tak si ksebe zacneme pritahovat energiu R5 a ta zacne pomaly prenikat do R4.Az sa opet potom prisposobime R5 tak donej budeme moct vstupit.Spravne? Teda do R4 vstupime uz coskoro(ta energia sem uz dlho prudi),ale energia R3 tu bude este chvylku snamy-doznievat lebo zadahuje trosku az do R4. ..Mailo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konečně tomu někdo rozumí,ale chci do R5 a hotovo.T.

      Vymazat
  5. Aaa..radsej jednoduchsie-prichadzame do novej dobyR4 ktora sa uz isty cas predznamenavala-aby sme sa jej vedeli prisposobit.Az budeme dostatocne prisposobeny pride a stara doba R3 pomaly odide.A az tu bude doba R4 budeme sa moct priblizit jej energii ktora uz nieje tak materialna(respektive musiet inak budeme musiet ist inam-tam kde je este R3).No a za cas knam zacne prenikat R5..a tej sa opet budeme musiet prisposobit.Kto to sa neprisposobi po smrti bude v aktualnej dobe R(skole) nekde inde(pretoze zem uz presla do inej R). Alebo som mimo a myslite nieco ine Iv? ..Mailo

    OdpovědětVymazat
  6. Aha,uz mi to doslo celkom...taka energia ako knam prichadza na tekej energii tu vsetko funguje-aj my aj rastlinstvo,zem,zvierata.Ked knam prudi energia R3-to je energia na ktoru slape nase ego a telo ciastocne-preto je ego aktivnejsie a telo chorlave!Teraz knam ale prudi cim dalej viac energie R4 ktora uz zasahuje do R3.Na energii R4 zase slape prava strana mozgu,duchovno a lepsie nase telo.Az tu bude R4 celkom a R3 odide tak telo pofici jedna radost,prava strana mozgu a duchovno snou a ego prejde do uzadia lebo nebude mat dost energie.Stym sa vynoria i dalsie veci ktore slapu na R4! ..Mailo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si Mailo osobně myslím, že tady v R3 bude vždycky R3. Žádná realita nepřechází v jinou. Proč taky? Každá je součástí celku a když by jedna skončila, rozsypal by se celek.
      Za další si myslím, že např. R3 není jen jedna - naše. Takových R3 bude určitě ohromné množství, né-li nekonečno. Aspoň mi to vychází např. z článků o čerpání energie z nulového bodu. Jen každá R3 může mít jiné zákonitosti a to nejenom fyzikální.
      V podstatě Iv naznačil (aspoň si to myslím), že se jedná jako vždy o fraktální složení. Vezmu to na příkladu lidského těla. K R3 přiřadím například krev. R4 může být srdce. R5 kompletní krevní systém. R15 celé tělo. Stejně tak R3 může být chápáno svalové vlákno. R4 celý sval. R5 celý svalový aparát. A tak bych mohl pokračovat dál a dál. Na každé úrovni je ve svém "omezení" funkční systém, který by ale bez podpory a prolínání živin a řídících informací (např. R7 - mozek), ale vlastně kompletního celého těla nemohl fungovat tak, jak má. Vše je propojeno a jeden systém těla(Univerza) svým působením prolíná do vyšších, ale i nižších úrovní. A z tohoto úhlu pohledu vlastně ani není správné používat slovo vyšší či nižší, protože vše může být/existovat jen a pouze za součinnosti všech částí. Žádná není důležitější než jiná, pouze může zastávat složitější funkce.
      A má-li docházet k vývoji/vývinu jedné části, například síly svalových vláken (R3), je třeba zároveň vývoje/vývinu celého organismu jako celku. Jinak nebude v harmonii a nastanou problémy, které odnese celek. Tudíž nelze říkat "jen R3" apod. V těle, stejně jako v Univerzu není jediný bod, který by byl navíc nebo naopak, kterého by se nedostávalo - za předpokladu, že je vše v harmonickém vývoji.
      Na střední jsem měl docela fanatického (ale zároveň skvělého) učitele biologie, který nejel zcela podle osnov. Ačkoliv mi to tehdá připadalo nemožné pochopit a hlavně se to naučit, určité vztahy mezi orgány, buňkami, ale i vztahy uvnitř jednotlivých částí buněk mi v hlavě zůstaly a často se mi to hodí.
      Když si pod jednotlivá "Rx" dosadím lidské tělo, pak mi to dává dokonalý smysl. Když by nebyla např. ta difúze z jednoho prostředí do druhého, nemohla by existovat ani jediná buňka. Ona fyzicky žije díky difúzi - výměně živin (představme si i informací) a plně komunikuje coby nejmenší část těla se všemi ostatními bez ohledu na "důležitost" až k samému mozku, ale dokonce mnohem dál za hranice těla.
      Jak Iv psal - není třeba hledat principy venku. Vše je v nás.

      Vymazat
    2. Michal..myslim ze hovorime vpodstate o tom istom.Doteraz tu bola hlavne energia R3 a prichadzala R4-takze fungovalo a prejavovalo sa hlavne telo a ego a stym nam hmatatelne veci. R3 pomaly odchadza a prichadza R4. Ked R4 vytlaci celkom R3 nieje to koniec.Su i ine svety a vnich sa bude R3 dalej realizovat.Su tu energie ktore R4 podporuju stale viac a R3 stale menej.Zem sa meni lebo sa tomu prisposobuje..a prisposobia sa i zvierata i my!Nemozes cerpat z energie ktora tu nieje.Energia R3 nezmyzne..len sa premiestni do inej casti vesmiru..respektive mi prechadzame do casti vesmiru z inou energiou ako je R3. ? V podstate-nasa dusa ktora je v R4 si z R5 vezme tvorivu silu a premysli co chce robit-ucit sa v R3.Posiela tuto tvorivu silu do R3 a vtedy sa narodime.Az tato tvoriva sila zacne myznut umiera telo i ego a cast tej tvorivej sily sa opet vracia k dusi do R4 a ta dusa posle energiu spet do R5(kolobeh). Vdaka tomu sa tvoriva sila i dusa uci,no a teraz nadchadza chvyla ked uz nieje telo a ego tolko treba k dalsiemu uceniu sa,preto je ta tvoriva sila ina..podstatou blizsia k dusi a inemu zmyslaniu.Vdaka tomu ze sa meni ta tvoriva energia sa meni planeta i my,a obraciame sa od tela a ega smerom viac k energiam a dusi...aby sme sa vdaka novym podnetom naucili nieco ine nove my,dusa,i ta energia. A My sme teraz ego,dusa,i tvoriva energia zaroven v jednom tele kde sa dokazu stretnut vdaka R3.Oddelene a predca spojene.Ako budeme prechadzat stale viac do R4 ego bude slabnut,budeme blizsie k dusi,dokazeme viac myslou ovplivnovat materialno a tvorivu energiu, ale materialno bude naopak stale menej a menej vplivat na nase telo. Ze by to tym bolo myslene?No ja to tak chapem ale mozno sa mylim a Iv myslel celkom cosi ine.Vsak sa dozvieme:-) ..Mailo

      Vymazat
    3. Mailo ano, takto jsem to myslel. Jen si vždy pro lepší pochopení představím něco známého (mám spíše vizuální paměť), v tomto případě lidské tělo, kterým jsem nahradil organismus, o kterém psal Iv. K jednotlivým realitám jsem přiřadil jednotlivé buňky, souhrny buněk, orgány, které tyto buňky tvoří, soustavy orgánů mající návazné funkce a nakonec celé tělo. Čím menší části, tím nižší číslo Rx. Energie jsem suploval živinami, ale lze si tam dosadit i vitamíny, minerály, enzymy, hormony atd., včetně řídících signálů přes nervovou soustavu. Tyto všechny přecházejí (zde konkrétně naopak směrem dolů od největších částí až k těm nejzákladnějším, ale jsou tam zároveň zpětné odezvy pro řízení), třídí se, zjednodušují nebo naopak navazují na další a prolínají z jedné části do druhé a udržují je na živu, pomáhají přizpůsobit změnám, což je totožné s vývojem. Jakmile dojde k narušení proudění živin/informací nebo k jejich obměně - většinou v závislosti na vnějším okolí, ale i na vnitřní harmonii chodu celého organismu, dochází buď k zániku nebo ke změně - vývoji.
      Stejně jako zanikají a vznikají ve R3 bytosti, stejně tak vznikají a zanikají buňky v těle. Nemysleme si, že s čím se narodíme, s tím taky zemřeme. Materiálně to je zcela někdo jiný a to dokonce mockrát za život. Krev se kompletně obmění za 7 dní, kůže za 120 dní, stejně tak orgány včetně neuronů mozku, o kterých se donedávna tvrdilo, že se neumí obnovovat, ale opak je pravdou.
      Zkrátka, myslím si, že naše těla fungují v obdobných vztazích, jako Univerzum. Jen v jiném měřítku.
      Myslím, že v článku to bylo ještě i o něčem jiném (difúze - postupné prolínání jedné části celku do druhé a následný přechod), ale to už bych na příkladu těla musel rozepisovat hodně obšírněji a Mailo to vystihl jednodušeji.

      Vymazat
  7. R4 je dusa a energia..to je zaklad a ten zasahuje do R3 i R5. R3 je telo a vsetko hmotne,ego a cast energie ktoru bezne vnimame.No a R5 je to comu hovorime boh alebo tvoriva energia.

    OdpovědětVymazat
  8. Hm. článek jsem si se zájmem přečetl. Velmi mě překvapilo tvrzení a jistota o vesmírech R4, R5 ... Nejvíce mě zaujalo toto tvrzení: "Tým, že se snižuje počet průnikových částic z prostoru R4 do R5, začíná u organismu stárnutí a smrt znamená definitivní ukončení průnik těchto částic přes náš vesmír do R5." Já se přiznám, mně to mozek nebere. Snažím se to pochopit, ale nejde mi to!
    Q.

    OdpovědětVymazat
  9. Dobrý den:), včera jsem si přečetla tento zajímavý článek dvakrát:)snažím se to pochopit, možná jsem unavená. Je to jiný pohled na tuhle věc. Momentálně nejsem schopná svojím mozečkem k tomuto nic říct:)nějak jsem si v posledních týdnech vytvořila pro sebe vysvětlení. Myslím si, že změna probíhá, cítím to mezi lidmi v mojí realitě. Přesto, že je před vánoci, tak jsou lidi na sebe milejší a hodnější, nějak se vše spomalilo a mě a mému okolí je šumafuk, jestli bude napečeno, vygruntováno atd. Podle těchto příznaků se mi zdá, že se začínáme opravdu měnit a k tomu by jistě řekli své pánové, je v tom astrologie, technologie a jiné věci, které neovládám. Já jen vím, že i když nejsem člověk, který na potkání každému vyznává lásku, u mě je to v gestech, drobných pozorností, tak se cítím láskyplnější ke všem a ke všemu. Nevím, jestli je to dobře, ale nechávají mě chladnou zprávy. Mám pocit, že kdyby dnes KONEČNĚ padla vláda , oznámili nám v televizi, že máme znárodněné a oddlužené banky,odvedli nám v klepetech celý parlament DO krimu , tak to přijmu jako samozřejmost a budu v pohodě. Včera jsem se sama se přistihla, že si dokážu v emocionální chvíli vizualizovat obranu. V minulosti jsem se pokoušela o vizualizaci, nešlo to. Musela jsem si to namalovat atd. Včera jsem stála na dvorku a v dálce slyšela střílení těch debilů myslivců. Ve vteřině jsem si představila les, pole, střelce a zvěž, oddělila střelce od lovců stěnou, nebo jak to popsat a požádala o ochranu. Bylo to ve vteřině. Vyslovila přání a bylo to:))) Přeji všem pěkný den iva

    OdpovědětVymazat
  10. O přelívání hmot z jednoho vesmíru o vyšším stupni do nižšího a spousta dalších souvztažností je popsána v knize Poslední apel lidstvu od N.Levašova. Sosnout si můžete třeba tady: http://uloz.to/m/ar_649/moznosti-cloveka

    Je tam popsáno, že náš časoprostor (náš vesmír) je tvořen sedmi hmotami a z vyššího se sem přelívá osmá...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nebo ještě více do hloubky v "Podstata a rozum".

      Vymazat
  11. Tak pro všechny
    Ano, je to trošku makačka na mozkovnu, jenže. To lidské jenže je vlastně výsledkem znásilňování našeho pohledu na tuto realitu, kterou prožíváme svým vypěstovaným Egem. Jsme duchovní bytosti na cestě svého vývoje do vyšších forem. Náš prostor, který jsme nazvali R3 je jen projekčním místem, kde se učíme a sbíráme zkušenosti, tento meziprostor mezi navzájem propojenými Vesmíry již neexistuje v tak husté realitě jako tady. V tomto prostoru se chytneme do pasti Ega a myslíme, že naše podstata je tělo z kostí atd, ne, je to jen projekce našeho Ducha a v mnohých případech Ego převzalo veškerou moc s napojením na náš mozek jako PC. Vesmír jako celek se skládá z mnoha vesmírů o různých hustotách, tedy vibrací a tento Vesmír jako myslící část má všechny tyto vesmíry v sobě a Vesmírem vytvořené bytosti procházejí od svého prvotního zrodu a projektují se tam, kde jejich vibrace odpovídá tomu a tomu vesmíru. Naše energetická a vědomá (ta základní – duchovní) matrice se pak projektuje na základě získaných zkušeností a jejich uložení a tím i zvýšení vibrační hladiny, ten kdo nezvýšil, propadá a opakuje ročník v tomto meziprostoru, protože se nenaučil pracovat s tou nejtužší hmotou tady v R3. Práci s hmotou nemám na mysli jen obrábění, ale práci s veškerou hmotou, tedy i živou , protože každá věc má své vědomí základ ve vesmíru R4 a zde se jen projektuje do viditelné formy a pokud toto neabsolvujem, nepřejde se do vyšších světů, v našem případě R5 a znovu opakujete ročník meziprostoru R3 protože se vrátíte zpět do R4(v R5 nemáte co dělat svou vibrací). Snad to pomohlo a nebo více zkomplikovalo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není tím paprskem ona "stříbrná šňůra", která spojuje tělo s Duchem například při spánku?

      Vymazat
    2. Ne, to je Vaše duše, která se uvolňuje např. při spánku, pokud tato se násilně přeruší, tělo už neoživí.

      Vymazat
    3. Dodatek
      Smrt zde, je ukončení proudu paprsku (energie) přes náš prostor, který má naši realizaci v matrici. Trvání projekce tohoto paprsku (energie) je u každého individuální, to je délka života, pobytu zde a je většinou dána, zkrátit ji můžete, ale prodloužit nad daný limit ne, to se jen dnešní věda domnívá, že ano, až se lidé naučí tuto energii vnímat a přijímat ji vědomě, evolučně se věk bude prodlužovat.

      Vymazat
    4. Iv,přesně nechápu to v "R5 nemáte co dělat svou vibrací",znamená to,že nemám dostatečně vysoké ne že tam nemám co na práci :),ano?T.

      Vymazat
    5. Chytré děvče, přesně. To jsou ty zkrácené stylizace myšlenek. Věděl jsem, že tady máme chytrý děvčata.

      Vymazat
    6. Do včera som si pripadala "chytrá" - teraz ma ovláda akýsi stav hypnospánku. Je pol deviatej a už mám odspané 2x po hodine a pol.
      Akoby ma priťahovalo magnetom .. čítam text a uniká mi celkový obsah, myšlienka. :-( BED

      Vymazat
    7. No El,čemu se divíš,že Ti uniká,vždyt ty už tam dávno jsi,tak radši chrupkej :).T.

      Vymazat
    8. Ach TER, ty vieš potešiť !
      BE

      Vymazat
  12. Dobry, mam otazku tych slabsie chapajucich, dosial som si myslela, ze R4 preskakujeme. Zatial to tak viem, ze tam su ti temnari, ktori sa nam snazia preprogramovat nas svet. Ak sa posuvame do R4 ku nim, tak sme v poriadnych sr.. Alebo su oni inde? ja

    OdpovědětVymazat
  13. to ja
    Označení jsme si zvolili, a to podle starých nauk, tak R4 je pro Vás ta podstata odkud jste přišla a směřujete do vyšších vibračních světů, tedy R5 přes učebnu této hmotné reality R3. Vše ve Vesmíru, který obsahuje v sobě více vesmírů je vždy polarizované, zvláště k nižším světům, blíže k vrcholu pyramidy tato polarizace ubývá a vyskytuje se jen dominantní, tedy inteligentní svět – bytost(Universum,Bůh), která to řídí jistými zákony. Tedy na Vaši otázku o Temných odpovídám, že se velmi mýlíte, ti temní žijí i ve vyšších světech, ale temnost čím více postupujete není již tak specifická. Tyto světy dole, mezi sebou měli vždy interakce, porušováním jejich agresí rovnováhu. Představte si to jako pyramidu,

    +
    + -
    + - + -


    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.