úterý 8. května 2012

Tesla kontra Einstein



Vím, že dnešním skeptikům při vyslovení jména Tesla naskakují na těle osypky, ale nemohu si odpustit znovu, že tento člověk byl geniální myslitel, technik a neměl takové štěstí jak jiní vědátoři tehdejší doby jako Einstein apod. a nebo to bylo záměrně, prostě nenadešel ten správný čas a on předběhl dobu. Kdyby se jeho technologie v té době aplikovaly do společnosti, jistě by se změnila struktura společenského zřízení a to bylo nežádoucí a tato vydržela až do dnešní doby, poznamenaná společenskými rozdíly.

 Tesla studoval dokonce staré indické védy (Sanskrt) a často v nich hledal poznání podstaty světa a vesmíru. Málo z vás ví, že dokonce kritizoval Einsteina za jeho teorii relativity a byl k jeho teorii velmi kritický. Řekl Einsteinovi jasně a srozumitelně:….. je to oblečené do velkolepého matematického šatu, který fascinuje a oslepuje, takže lidé potom nevidí chyby, na kterých tato teorie stojí. Tato teorie je jako žebrák, oblečený do purpuru, o kterém si  lidé myslí, že je to král. Jeho exponenti jsou sice brilantní lidé, ale ti jsou spíše metafyzici a ne vědci. …. Vidíte a dnes lidé, kteří se snaží upozornit na jiné myšlení, více kompaktní, jsou dnes nazýváni metafyziky, esoteriky, Tesly by dnes totiž zařadili do této skupiny rovněž. Někde je chyba v posuzování a náhledu, jenže bez vzájemného protnutí jedné i druhé strany, jsme se dopracovali tam, kde jsme.
Tesla objevil volnou energii a taky upozornil, že pojetí radioaktivních látek, jak je popisováno dnes, je chybné,  tyto látky čerpají energii z nulového bodu. Na jedné konferenci řekl:…..za několik generací bude naše stroje pohánět síla, kterou bude možné  využívat kdekoliv na Zemi, o této energii dokonce mluví ve skutečnosti i někteří naši nejlepší matematici…. Ve vesmírném prostoru se nachází energie. A je tato energie statická a nebo kinetická? Když je statická, naše naděje budou marné. Ale když je kinetická a my víme s jistotou, že je, tak je to jen otázka času, kdy se lidem podaří napojit na tento přirozený (Ne prosím Perpetuum mobile, jak někteří stále dokola opakují) koloběh svoje stroje.
Jeho vize se začíná vyplňovat i přes rodící se nesnáze, nenávist, zlobu, ty mohou výsledek jen trochu oddálit, ale započala doba, kdy se tyto nové technologie pomalu derou na světlo i přes vyhrožování a  pomluvy. Čas ukáže nakonec jak věci opravdu jsou i za pomoci odhalení pravd staré historie, bez lží a škatulkování.

Ještě jedno video s Egelym: http://www.cestyksobe.cz/volne-energie-a-nase-budoucnost-ad652/  
Tesla rovněž dával důraz na energii dielektrika, kde tato energie nulového bodu se dá získávat, všimněte si u přednášky dr. Egelyho, že jeden malý demonstrativní přístroj na bázi dielektrika a kondenzátoru tam předvádí v malé plexisklové krabičce s jednou Ledkou.



18 komentářů:

  1. Iv ten malý demonstrativni pristroj prezentovaný panom Egelim mám postavený v niekolkých variantoch a posledný model mám i rádova výkonejši - bliká mi na ňom i žiarovka nie len jedna malá ledka. Z vlastných skúsenosti si dovolim tvrdiť že zdroj z ktoreho to čerpá energiu nema nič spoločne s nulovým bodom. Mimochodom, Teslova technologia čerpania energie z priestoru okolo nás je celá postavená na "narušovaní" statického energetickeho pola (overene) a nie na kinetike ako sa nám tu snažíte jemne podsúvať... . Hunter

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý Hunter,
      nevím jak jste přišel na to, že jemně podsouvám kinetiku, jen jsem napsal jeho názor, co řekl Tesla, navíc má pravdu, protože statické energetické pole je již výslednicí působení éteru, nebo nulového pole, jak chcete a on to věděl, proto ho taky ke konci zajímala energie dielektrika.

      Vymazat
    2. Ještě dodatek pro Hunter!
      Tak kdy konečně......... moje maličkost již dala do placu hodně poznání, duchovního i technického včetně UF5, stále jste "brblal", ale život je krátký a některé bytůstky zde na Zemi za to stojí! Co vy na to?

      Vymazat
    3. Milý Lovče,nejlepší způsob,jak něco podsunout je tvrdit,že to dělá někdo jiný.Jestli víš, co z toho, co zde Iv předložil k úvaze,je nepřesné,uved zde prosím informace, které tvé tvrzení podloží.Když řekneš,že něco neni pravda a že máš vlastní zkušenosti,tak je nám to k ničemu ,dokud se o ty zkušenosti nepodělíš.Není důležité jestli to, co Iv dává do placu je skálopevná pravda,důležité je,že se o své poznatky dělí.Musíme spolupracovat, jinak se nikam nepohnem.R.F.

      Vymazat
    4. A já si zase myslím, že nic ve vesmíru není statické samo o sobě. Vše v univerzu je dynamické. Jako statické se mohou jevit pouze dvě stejné dynamiky vůči sobě. Jako dvě auta jedoucí stejnou rychlostí a stejným směrem. A nebo jak psal Iv výslednice dvou protichůdných(regulačních) sil. Pokud dvě auta pojedou stejnou rychlostí, ale v opačných směrech, jejich společné těžiště bude statické i kdyby to byly přeložené kamiony jedoucí rychlostí blesku.
      Ale to jsou zase plky teoretika Michala :-)

      Vymazat
    5. Když řekneš,že něco neni pravda a že máš vlastní zkušenosti,tak je nám to k ničemu ,dokud se o ty zkušenosti nepodělíš.Není důležité jestli to, co Iv dává do placu je skálopevná pravda,důležité je,že se o své poznatky dělí.Musíme spolupracovat, jinak se nikam nepohnem.R.F R.F nepoteším Vás. Vo všeobecnosti momentálne v súčasnom stave vývoja ludstva nie je pre neho potrebne a pre samotný život na tejto zemi ani žiaduce rozširovanie relevantných informéciji o takýchto FUNKČNÝCH technologijach. Hunter

      Vymazat
    6. Milý příteli Hunter,
      Napsal jsi: ….Vo všeobecnosti momentálne v súčasnom stave vývoja ludstva nie je pre neho potrebne a pre samotný život na tejto zemi ani žiaduce rozširovanie relevantných informáciji o takýchto FUNKČNÝCH technologijach………
      Taky Vás nepotěším. Dnes naopak je velmi důležité podávat lidem informace a ne jen technické, proto tyto stránky i vzešly z popela z fóra Energie u pramene a Vy to víte. Vidíte, říkáte, že není žádoucí dnes rozšiřování těchto informací, ano, v jednom směru máte pravdu a to v tom, že některé skupiny si to opravdu nepřejí a poskytované informace je přivádějí do stavu nepříčetnosti a útoků – zažívám jich denně. Ale podívejte se, kdy stránky vznikly (květen 2011) a k dnešnímu dni je zde 151 000 návštěv a schází se zde pravidelně dost slušných lidí, kteří za to stojí. Pěkný poznatek je i ze zahraničních čtenářů a to opravdu z celého světa! Víte dobře, že znám Vaše reakce a přesto jsem Vám umožnil zde přístup do komentářů , protože začaly být pozitivnější, negativismu máme kolem dostatek, ale to není můj svět – svůj k svému a tyto informace jak svět vlastně dnes opravdu funguje se šíří a to je dobře. Jsou zde na Zemi i slušní lidé a ti mají právo na to, co si vyberou z možných nabídek. I kdyby jich bylo jen 7. tak mně to za to stojí ( původně jsem si myslel, že ten počet tak zůstane) a život uhání jak jelen a než jednou dám tomuto jevišti goodbye , mohu mít vnitřní pocit, že jsem něco pro tu „lidskou sebranku“ udělal něco pozitivního, aspoň z mého pohledu přesvědčení a věřte, že jsem toho zde dal pěknou hromadu poznání z časů minulých i dnešních.
      To co jste ventiloval je Váš pohled, nebudu přesvědčovat o opaku, máte právo na svůj pohled, ale já se s tímto názorem vůbec neztotožňuji, protože bych si jednou musel říct, že jsem život vlastně prosxxl ( omlouvám se za výraz, ale jiný co by to vystihlm mně nenapadá)! Pomáhej svému bližnímu, pokud máš s čeho, když o to stojí a požádá tě, to je první zákon Vesmíru, druhý – nevměšuj se a neovlivňuj společnost, pokud tě o to nepožádá atd.

      Vymazat
    7. Pro Hunter,psal to můj muž,tak přesně vím,co tím mínil Vám sdělit,ale asi jste to zjevně nepobral.Tak to řeknu jinak.Jen tady vyrýváte a kde nic,tu nic,to byl přesně ten vzkaz pro Vás,tak je to.T.

      Vymazat
    8. Vás přístup Huntere je naprosto totožný s přístupem těch, kteří nám chtějí vládnout. Ve smyslu o nic se nestarejte a koukejte makat. Každá a ještě jednou to zopakuji, každá bytost má právo na svojí volbu. A upírání možností volby je proti univerzu samotnému. Jenže nelze jít proti univerzu. Ono netrestá ani neobdarovává, pouze vrací to, co kdo zasel. Když někdo bude upírat volbu druhému, je jisté, že dříve či později (spíše dříve) pokud radikálně nezmění svůj přístup, bude mu vráceno naprosto to samé zesílené o zpětnou vazbu. Jen se bude divit, když to bude v daleko "závažnějších" variantách možnosti volby. Univerzum nerozlišuje. Nedal možnost - nedostaneš možnost. Jednoduché, spravedlivé, neošiditelné.
      Ale vaší volbu vám neberu. Dokonce vás ani nesoudím, je to čistě vaše věc, která se mne nikterak nedotkne (vyjma 5ti minut strávených nad tímto komentářem). Berte to ode mne jako snahu pomoci alespoň zopakováním toho, co tu Iv několikrát napsal a to ať přímo, nebo mezi řádky.

      Vymazat
    9. Pro Terezku: napsala jste - Pro Hunter,psal to můj muž,tak přesně vím,co tím mínil Vám sdělit,ale asi jste to zjevně nepobral.Tak to řeknu jinak.Jen tady vyrýváte a kde nic,tu nic,to byl přesně ten vzkaz pro Vás,tak je to.T.
      Teď jsem se dostal do výborného zmatku, koukal jsem na ten Váš příspěvek, koukal, koukal, tělem mně projížděly vzláštní energie zmatku, já blbec jsem v první chvíli myslel, že ten Váš muž je Hunter a až pak mně došlo, že R.F. Tak takový pocit mrazu už jsem dlouho nezažil, málem fó-pá, teď se tomu směji, děkuji za dodanou dobrou náladu až do pozdního večera. Dík !

      Vymazat
    10. No jo Iv,já ráda vařím guláš,hlívový,fazolový,bramborový.Taky se chechtáme a to je dobře.T.

      Vymazat
  2. Iv tak zhruba pred týždnom som sem písal že ludstvo ako také ešte na tieto technologie evolučne nedospelo a naozaj nemám ten pocit že by sa na tom doposial vo všeobecnosti niečo zmenilo, viď vaša poznámka "život je krátký". Omyl, život je večný - to len evolučne nedospelý ludia si ho zosobnujú a považujú ho za krátky. Tie "bytústky" ktoré za to naozaj stoja nemaju problem sa i cez nás dopracovať k týmto technologiam a používať ich už i dnes. Nie som jediný a tak len za seba môžem povedať že len v mojom prípade boly taketo zariadenía rozdane (to rozdané plaťi doslovne) do niekolkých rodín. Iv prezradím Vám, niet nad pohlad "bytústkám" z očí do očí... . Hunter

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale já vím, že život je věčný, jen tento život zde, je moc krátký, ale to by jsme slovíčkařili a od toho zde nejsme. Jinak děkuji.

      Vymazat
    2. Hunter a zase sa mylite!Je kopec ludi co i ja poznam..no nemaju cas, skusenosti,sikovnost alebo znamosti aby sa k takymto veciam dostali!Naopak pristup k tomu by mal mat kazdy..mat svoju energiu je jedna z prvych veci na ceste k ozajstnej slobode!Jedlo si dopestujes,ale bez energie sa uz dnes nezaobides!Ak budes mat svoju energiu vsetko ostatne dolezite pre zivot si uz zaobstaras aj bez penazi a dakych ropakov ci ucasti statu bank atd..!!! Podla mna je to presne naopak!Ludstvo evolucne a rozumovo nieje tak vyspele aby to dalej mohlo fungovat v zmysle ze par ludi! na planete drzi vecsinu v šachu tym ze vlastnia energii a rozhoduju o nich a tym aj o osude vecsiny ako sa im zachce!(a stym su spojene aj ostatne veci)A ty ostatny nato doplacaju!!! A co sa tyka to ze by nato ludstvo nedospelo ze to nechapu a neveria tomu..Nie ludstvo,ale jednotlivci!Vyrivaci vecsinou!Podla mna by to vecsina ludi prijala-maximalne stym ze nevedia ci verit..skusime uvidime!!!Ak niecomu nerozumiem alebo to neviem spravit,to este neznamena ze to neexistuje!Vecsine je podla mna jedno ako to bude fungovat..hlavne ze sa to da!Uz Tesla povedal..vsetko co si mozog dokaze predstavit,to vsetko sa da i uskutocnit.. ..Mailo

      Vymazat
  3. Promiňte,
    s Teslou a ani s Einsteinem to sice nemá nic společného, ale mě rozesmálo, nad čím věda také umí bádat. O tom, zda tu v té době nebo i před byla či nikoliv nějaká průmyslová výroba nechám stranou. Zase ale lepší než vymýšlet nějakou zbraň, ne?
    http://www.novinky.cz/veda-skoly/267126-globalni-otepleni-pred-150-miliony-let-zpusobila-plynatost-dinosauru.html

    PS: Důležité!!! :-)
    „Tati, má žížala hlavu?“ –„No, hlavu přímo ne, ale má předek a zadek.“ – „A couvá žížala?“ – Žížaly necouvaj.“ – „Je žízala had?“ – „Ne, žížala je červ. Hadi jsou větší.“ – „A co kdyby byla ta žížala veliká?“ – „Tak je to pořád červ.“ – „A TAKHLE veliká?“ – „Pořád červ.“ – „A takhle?“ – „Červ! Proč brečíš?“ – „Když já tomu nerozumím...“ – „A čemu nerozumíš?“ – „Ty jsi mi říkal, že had je veliký.“ – „No jo, je.“ – „No a proč velká žížala není had?“ – „No tak je to had. A už mě s tím neotravuj.“

    OdpovědětVymazat
  4. Štouraje se dnes při práci levým malíčkem v nose (asi něco hledaje) jsem si řekl, jak vlastně vědátoři počítají vzdálenosti mezi objekty ve vesmíru? Podle vzdálenosti, kterou urazí světlo(nebo jiné elektromagnetické záření) za jednotku času? Kde ale berou data rychlostí světla z různých částí vesmíru? Vycházet z toho, že světlo se šíří ve vakuu konstantní rychlostí bez ohledu na ostatní síly univerza je totální nesmysl. Nikde neexistuje izolovaná soustava. Navíc není vakuum jako vakuum a opravdové vakuum není podle mne až tak ve vesmíru rozšířeno jak by se zdálo, viz. temná hmota či temná energie.
    Vždyť se sami mezi sebou shodnou, že gravitace(hmotnost tělesa) ovlivňuje okolní čas. Vědí přesně o kolik, vždyť i kvůli tomu se seřizují(urychlují) atomové hodiny na satelitech používaných k určování polohy na Zemi (GPS, Galileo či jiné).
    Když si vezmu, že se zjistilo, že viditelná hmota zaobírá jen nepatrný zlomek toho, co je ve vesmíru, pak i většina gravitačních sil, musí pocházet s hmoty o níž mají zatím jen matné poznatky. Tato hmota je rozptýlena nerovnoměrně v univerzu a tudíž i gravitace, jež tato "temná" hmota způsobuje musí nutně ovlivňovat čas, tudíž i rychlost světla jak jí vnímáme my tady odtud ze Země.
    Nejsem nikterak fyzikálně vzdělán, ale když ani rychlost světla není konstantní ani čas není konstantní takto mi vychází, že skutečné vzdálenosti mezi objekty ve vesmíru mohou být značně, ale opravdu značně jiné, než se uvádí. Možná větší, možná menší a dost možná jen plácám blbosti.
    To jen tak, aby řeč nestála. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. http://jpavol.sweb.cz/V%20tesluv%20system.htm Super clanok..Tesla

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.