pátek 11. května 2012

Jak se napojit na Sílu.



Tento článek je určen těm, co se prokousali seriálem „Pravda o životě trochu jinak“ a to všemi třemi díly.http://energieupramene.blogspot.com/2011/06/pravda-o-zivote-trochu-jinak.html  v tento čas je čas ......... Pokud tyto díly někdo nepochopil a cítil, že mu nesedí, je zbytečné tento článek číst, jeho vývoj zatím nepokročil a musí se vrátit, nebo zůstat u starých násilných meditačních praktik, seminářů, rádoby někdy i magie a nevím čeho. 
je čas a ten se uzavírá...

Předešlé díly byly hlavně o spuštění  reflexního  propojení obou mozkových hemisfér, za běžného vnímání a žití v tomto  prostoru.  Vlastně návod na jiné posuzování našeho bytí za plného vědomí a nám zvyklých životních praktik uvažování za využití našich zapomenutých  a násilně skrytých sil. Tím však nijak  nechci snižovat význam starých nauk, ba naopak, ale lidstvo pokračuje ve svém vývoji dál a musí se naučit tyto staré praktiky využívat a to formou inovativní, tak, aby brzy jednou bylo schopno využít všechen svůj daný potenciál, vědění a aby se mohl bez studu postavit tváří v tvář všemu inteligentnímu ve Vesmíru.
Zde bych chtěl pomoci, jak se napojit na Sílu, tento seriál a pojednání nikde nenajdete, je jen zde pro ty, co chtějí poznávat a nedrží se starých zažitých  klišé, jak je dnes moderní, mnoho lidí ze strachu ani po nových cestách nechce jít. Jedná se o Sílu, kterou např. nacisté hledali na východě pod jménem Vrill ze Sankrstu, něco málo studoval Reinbach a vydal brožurku Ódické listy, pan Tesla, který tuto Sílu rovněž pochopil a na jejímž základě vyvinul tolik vynálezů, nemluvě o brilantním myšlení. Toto vše jsou dochované  poznatky našich starých  civilizací, které se nám snažili vzít a nebo zkreslit, Bible je tím nejlepším příkladem, jak se dá pravda ohnout a současně vytvořit ten nejhorší Egregor, který způsobil tolik utrpení a bolesti. Dalšími velmi významnými pokračovateli těchto poznání byl Ken Eagle Feather, nebo Abd-Ru-Shin.  Tato Síla je zde, není možno se od ní odloučit, prochází vším a tvoří vše, někdo ji nazývá Bohem, jiný Vesmírem, ale je zde a nezná pojmy negativní nebo pozitivní, je neutrální. Kdyby existovala ve dvou formách, tedy pozitivní a negativní, musely by existovat dva Bohové – ne, je jen jedna Síla, která vším proudí, oživuje a podporuje. Lidem bylo dáno do vínku tuto sílu svým myšlením a citem řídit, proto zde na Zemi jsou takové rozdíly mezi dobrem a zlem, protože lidé ještě nedozráli duchovně a ve své malosti si myslí, že vše vytvořili svým mozkem a snažením. Bez této Síly by nevytvořili nic, oni ji svým myšlením totiž řídí a to k dobrému či zlému.
Síla se u běžných lidí nachází mimo vědomí, protože ji nemohou svým dnešním rozumem nijak podchytit, na jejich vědomí útočí okolí svými povrchními vjemy. Vnímat tuto Sílu zabraňuje strach, zlost, nenávist, obavy, proto také na vás ze všech stran tyto negativní aspekty z okolí jen srší, protože mají jistotu, že se nedostatnete do kontaktu s touto Silou. Nejlépe přijdete do kontaktu s touto Silou ve vzduchoprázdném prostoru – vesmíru - proč myslíte, že většina kosmonautů po návratu úplně změnila pohled na život?  Po tomto zážitku si tito lidé začali i tvořit osobní Sílu, která je závislá na osobním poznání,  ale kdo z Vás se dnes dostane do hvězdného prostoru?
Nejlepší laboratoř poznání

Zde na Zemi je to velmi závislé na Vaší pozornosti a vlastním poznání. Naše naučená pozornost již ze školních let jen klouže po povrchu věcí a poskakuje od jednoho vjemu k druhému, stále analyzuje a náš mozek i duše je tím uzavřená v nějakém našem světě reality, kterou nám společnost od malinka vtloukala do hlav. Vždyť stále slyšíte, co si neuděláš, nemáš, musíš být chytřejší, ano docílíte toho někdy, ale za cenu, kterou zaplatíte třeba svým zdravím a nakonec, jste vlastně obdržel jen chvilkový pocit nějaké falešné hrdosti nad druhými. To je vnucovaná nám pozornost na základě dnešního materiálního poznání. Vy se ale musíte naučit věnovat pozornost na něco jiného, na Sílu – vše prostupující a tvořící, i když ze začátku ji nebudete nijak fyzicky vnímat, ale ona zde je a tvoří  dle našich myšlenek a citu naše bezprostřední okolí. Dám jeden banální příklad, který si můžete vyzkoušet. Jdete do lesa, za účelem sběru hub. Chodíte po lese, nadáváte (a proč ne, je to přirozené a ne si mumlat, mám plno hřibů, lžu jak farář, kterému po faře běhají  jeho děti) že nemůžete nic najít a čím více chcete, je to ještě horší. Pak to vzdáte a jdete lesem jen tak, kam vás nohy nesou.  Výsledek bude ten, že donesete domů hub tolik, že vás doma pochválí. Síla vás vedla, vypnul jste mozek (levou hemisféru) a dal Síle volnost a ona věděla o vašem záměru výletu do lesa za sběrem hub. Toto byl jen příklad jak pracuje a byl několikrát uveden v předchozích kapitolách, jak výše uvedeno.
Vy jako moderní lidé si musíte uvědomit a mít stále svou pozornost zaměřenu na myšlenku, že vše s čím se setkáváte je tvořeno Silou, která je modulována vaším myšlením a to hlavně v přítomnosti, teď. Pokud se budete intenzivně kontrolovat a vždy si uvědomovat, že vše s čím přicházíte do styku je vytvořeno Silou, za nějakou dobu začnete s ní přicházet do kontaktu jak rozumově, tak citem a pocitem. Nebude to dlouho trvat a ve vašem životě se budou dít zvláštní věci a vy se naučíte svůj život usměrňovat lehce svým myšlením. Nic jiného nedělejte, než si vždy každý přítomný okamžik uvědomte, že ho vytvořila Síla, která byla namodulována vaším myšlením. Může se stát, že i Síla jiného se může protnout s vaší, ale to je jiná kapitola.
Pokud si budete každý přítomný okamžik uvědomovat, že jej vytvořila Síla, přijdete později nebo brzy do kontaktu s touto Vesmírnou energií a budete velmi tvůrčí bytosti.  Opakuji, stále si uvědomovat, že tento přítomný okamžik vytvořila Síla, tím se budete těsněji dostávat do kontaktu s ní. Až s ní budete v kontaktu i v malém, můžete průběžně i měnit  své události za pochodu. Přestaňte si v hlavě vytvářet standardní schémata materialismu jež vás naučili, ale vždy si uvědomte přítomnost v této chvíli Síly, která toto vše kolem vás vytvořila. 
ještě kousek...
Nejlepší trénink  je v přírodě, usaďte se do trávy a pozorujte cvrkot – pulsaci, živost všeho, ptáků a přitom si uvědomte, že toto vše tvoří Síla – naučit se věnovat v mysli pozornost na Sílu, která to vše okolo vás tvoří, ze začátku to bude těžké, protože jsme naučeni myslet jinak, budete na to často zapomínat. Bude se vám třeba líbit v přírodě zpěv ptáků – uvědomte si při tom, že je to přání Vás a Síla tuto nádheru vytvořila dle vaší nejhlubší vnitřní podstaty krásy. Pak se stane, že ptactvo zmizlo a je ticho – uvědomte si, že to způsobila Síla a vy chcete, aby jste opět slyšeli ten zpěv, pokud  jste začali být v kontaktu se Silou, ona vám to vaše přání za chvíli splní a tak můžete ve svém zdokonalování pokračovat. Jen mít stále pozornost, že vše v tomto okamžiku vytvořila Síla.
Vůbec se nemusíte upínat na nějaká okultní cvičení, tělesné a duchovní překrucování, je to jen moderní farizejství a bohužel, někdy i placené, ale kdo nepochopil podstatu prvních kapitol „Pravda o životě jinak“, ten ať raději zůstane tam,  kam dospěl a potí se dál a trýzní sebe i svou Duši, je to stejné, jako kdyby jste bičovali své tělo někde v klášteře a při tom je to tak jednoduché, jen se zbavit zažitých předsudků, jste lidé a vám byla dána moc tuto základní Sílu řídit svým myšlením a pozorností.Máte hromadně  tu moc, paralyzovat parazity a navždy je smést za pomoci Síly o jejíž existenci Vám byla podána záměrně pokroucená lež, snažte se a bude Vám pomoženo - to je jediná pravda.
Tento snímek je celému seriálu pro Vás velmi blízko: http://www.youtube.com/watch?v=3RMbX_nTWbk
Ať Vás vždy provází Síla.

21 komentářů:

  1. Hezký den,včera v noci jsem koukala na hvězdy,viděla jsem letět(ne padat,to je jen šup,šup,velká rychlost) hvězdy,přála jsem si krásná přání pro nás pro všechny(no,co jsem si tady přečetla,jde to samozřejmě i bez nich).Věřím v lidskou dobrotu,to je můj Egregor.O panu Teslovi vím z toho mála,co nám řekli,že měl nemocnici pro holuby a svojí milovanou holubičku-já mám ted svou Andělku).Vždy jsem si přála,být jako Paleček(když šel krajinou,sedali na něj ptáci) a vodit černý mraky,tam,kde nikomu neublíží(říkám do bažin).Praxe:začali vykřikovat o mrazu a sněhu,říkám si z třicítky hned do mrazu,jak by to dokázali,no lehko,když tomu lidi uvěří a budou na to přímo čekat.Tak to ne,jdu trénovat,mírný vánek,vlahý deštík(zalívat se musí).Jo a ráno o půl páté mne vzbudil kos a věděla jsem,že Sluníčko je "dezinfekce" všeho.Co mi z toho vyšlo,poslouchat své srdce a ne ty jejich hovadiny,protože,to je přesně ten způsob, kterým nás ovládají a řídí.A ani je to moc námahy nestojí,protože to uděláme pěkně za ně,svýma myšlenkama!Jak asi malá holčička dokázala přemoci zlou ježibabu...čistým srdcem a svou dobrotou,protože jak známo,malé děti to umí,než dostanou odpovídající drezuru.Ale s tím je ted se vším konec,protože Sluníčko svítí a na louce kvete kvítí....Máme přece to nejcennější, možnost svobodné volby.T

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejdůležitější je správné zformulování přání. A přesně jak psala Tereza - díky médiím lze námi ovládat realitu.
      Tajemství.
      http://www.youtube.com/watch?v=sQtj22HYIpE

      Vymazat
  2. rád se občas kouknu sem http://www.youtube.com/watch?v=3IQOOGt8Bfo

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravím Vás Iv. a všetkých,

    dávam do pozornosti videodokument Proměna - angl. The Shift - Ambition to Meaning.
    Netuším, či o tomto tu už bola niekde zmienka. Fakt skvele prepracovaná nosná myšlienka o zmysle ľudského života, o sile, egu a duchovnej premene, talentoch a inšpirácii atď...
    Je to na http://www.ulozto.cz/x4FBvYv/ambition-to-meaning-the-shift-avi
    Prajem pekný zážitok.
    Patrik.

    OdpovědětVymazat
  4. Zajímavej článek, kterej mě pomohl si konečně utřídit myšlenky. Dlouho jsem přemýšlel nad tím, co se děje s fyzickým tělem během spánku a jak to souvisí s energetickým prouděním. No, na něco jsem možná došel, možná je to jen blbost, ale pro mě je důležitější pravdu hledat, než ji jen přijmout od moudřejšího.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. .....pro mě je důležitější pravdu hledat, než ji jen přijmout.....Správný pohled, každý jsme originál a lišíme se ve způsobu myšlení, intuice, krásna atd. i třeba jen v malých rozdílech, ale ty malé rozdíly ve výsledku vytvoří vždy něco originálního, vymykající se standardu, jen s tím rozdílem, že nebudu vnucovat svůj pohled striktně druhým, co se jim líbí a souzní s nimi si vezmou, to druhé nechají být a jdou dále svým životem - tak to má být. Každá daná poučka nás jen svazuje, je třeba vždy odhodit vžité poučky a hledat stále nová a nová řešení.

      Vymazat
  5. Vrátim sa , ak dovolíte, ku Pravda o živote trochu jinak. Je tam napísané, že pre dosiahnutie želaných cieľov je potrebné zapojiť pravú hemisféru popisaným spôsobom. Zhodou okolností mám na stole knihu Norbekova, Jak se zbavit brýli. V nej autor zdôrazňuje vnucovanie podvedomiu silu pozitivného myslenia a pozitívnych stavov tela v závislosti na čase. Ako píše Norbekov, citujem: "bez termínu je to na prd". Až po prečítaní vašich článkov a konfrontácii s knihou som si uvedomil, že aj Norbekov zdôrazňujme , že podmienkou úspechu je časový limit. Píše o tom zastreto, ale je to tam. Vy ste to napísali priamo. Norbekov uvádza veľa konkrétnych úspechov liečenia na základe jeho postupov. Máme v rodine pozitívne výsledky zlepšenia zraku, priamo úmerné času tomu venovanému.

    Obidva uvedené postupy majú spoločný činiteľ- čas. Ale na rozdielnom spôsobe myslenia. Neprovokujem, len chcem v tom mať jasno. Ako je možné, že aj na základe pozitivného myslenia dosahuje pozitívne výsledky nielen v oblasti zraku. Prosím o vysvetlenie ako "Norbekov" pasuje do Vášho spôsobu myslenia.
    gl

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem rád za Vaši otázku velmi inteligentně položenou, na tuto rád odpovím.
      Pan Norbekov jasně a srozumitelně dává důraz na rovnováhu celého systému. Píše,.. když je rovnováha narušena, děje se to na úkor některé složky. To je ten podstatný rozdíl, na který se snažím ve svém pojednání upozornit a využít. V běžném životě, při plném vědomí a jeho vnímání nejsme nikdy v úplné rovnováze a tedy naše mozkové hemisféry nepracují v tomto případě v souladu, aspoň u většiny běžných lidí. Tímto systémem, který jsem popsal, se nakonec dopracujete v závěru k souladu a to praktikovanou zkušeností tak jak popisuji. Je to vlastně také nenápadné zlomení Vašeho Ega, které začne akceptovat Vaši duchovní podstatu, tak jak popisuje pan Norberkov. Jenže můj systém je postaven více na evropské přirozenosti povahy a jednání a neudávám ani délku času, protože to je u každého individuální, dle jeho poznání, ale Síla vždy potřebuje faktor času aby se projevila – hlavně u oblastí, měnící váš život radikálně. Proti jeho metodě, čerpající ze „súfijské „ medicíny nemám naprosto nic, naopak, napsal svoje dílo též ze zkušeností, jen u své metody jsem se chtěl co nejvíce přiblížit evropskému myšlení a reakcím a tedy i novému přístupu – tomu nejpřirozenějšímu, za pochodu života. Cením si každého člověka, tedy i pana Norbekova, který dává do placu svoje zkušenosti pro druhé a na nich je, kterou metodu si vyberou, ne rozumem, ale citem, pocitem, která je jeho povaze nejblíže a hlavně pomáhá mu ve vzrůstu.

      Vymazat
    2. Chtěl jsem to nejprve doplnit k mému příspěvku, kde se odkazuji na video TAJEMSTVÍ, ale odpovím tím i Vám. Tedy alespoň za mne. V tom videu, stejně jako Iv v oné serii článků, uvedl princip, ten základ - zákonitost univerza. Pokud to shrnout do nějakého pořekadla, jde o "Sklidíš, co jsi zasel" nebo "Jak se do lesa volá, tak se z něho ozývá". Je důležité si uvědomit, že to jsou naše myšlenky podpořené emocemi, co vytváří realitu kolem nás. Ty emoce jsou podle mne důležité, protože myslet si mohu cokoliv, aniž bych tomu věřil, nemusím to myslet ani upřímně, ale emoce si sám sobě nalhat nemohu. A jelikož jsme každý jedinečný, tak každý s těmito zákony může pracovat jinak. Nemůže je měnit ani ohýbat dle svých požadavků, ale použít je může tak, jak to sedí jemu. Koneckonců to tu na blogu již zaznělo mnohokrát.
      Každý jsme jedinečný, každý máme svojí vlastní realitu a tak i každý může stejnou věc dělat jinak než druhý a přesto dosáhnout stejného. Iv tu psal, že se jedná o jeho vlastní zkušenosti. To ale neznamená, že když to bude každý dělat stejně jako Iv, bude mít stejné výsledky jako Iv.
      Řiďte se srdcem a intuicí, nikoliv tím, co kdo napsal nebo řekl, i kdyby to byl ten největší a nejuznávanější duchovní všech dob. Pokud do toho nebudete montovat svojí logiku a vše necháte na intuici a budete jí plně věřit, nemůžete šlápnout vedle. Zní to jednoduše, ale nenechte se zmýlit. Plně důvěřovat svému citu je mnohem těžší, než se zdá.

      Vymazat
    3. Míšo,máte naprostou pravdu.A mě se ted ,na pálení čarodejnic krásně osvědčilo to,co říká Iv.Je tady u nás partička,co ráda pálí pneu.Tak jsem si říkala,až to zítra zapálíte,tak na vás zavolám policajty a hotovo.A nestalo se vůbec nic,byli tak nalitý,že nenašli ani sirky.Myslím,že se nás Iv snaží upozornit hlavně na to,že síla našich myšlenek a emocí je obrovská,větší než by se mohlo zdát.A je na každém,jakým směrem ji použije.A já pořád věřím,že lidi nejsou hloupí a pak taky,svítí přece sluníčko....T.

      Vymazat
  6. Film PROMĚNA ve mě zanechal hodně intenzivních emocí. Jen mezi námi děvčaty - jediná nit na mém kapesníčku nezůstala suchá. :-) Zpočátku jsem si říkal Ó jé, rychlé titulky, to mě nebude bavit. Jenže po pár minutách jsem přestával i dýchat a v půlce jsem měl co dělat, abych to vypnul a mazal do práce.
    Mimochodem dnes mi den vyšel tak, jak jsem si přál, možná ještě lépe. A nejenom to. Škoda, že proto nenacházím slova, abych se podělil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Michale,že jste štastný(a to je moc dobře),to jde cítit z Vašeho psaní(to jde ostatně z každého,tady napsaného od nás,jáká z toho jde energie).Taky jsem na to koukala,líbilo se mi to.T.

      Vymazat
  7. Zdravím Vás, MichalB.

    Počas filmu Proměna som mal taký obraz, kde akoby za slovami postupne odhŕňal závoje a človek potom prichádza na to povestné: Aháá, tak to teda je... :)
    Apropo... Prepisujem z filmu pre známeho nosné myšlienky od Wayna Dyera. Keď to budem mať hotové, hodím tu odkaz na uložto pre ostatných.
    God bless you... Boh vám žehnaj... :)
    Patrik.

    OdpovědětVymazat
  8. Bych to ani nebyl já, když bych stále nedumal, jak to s tím chroustem vlastně je. :-) Film s Waynem Dyerem mi zatřásl v základech s tím, co jsem měl s Egem již v hlavě srovnáno. Do teď jsem bral Ego(Vědomí) jako rovnocenného společníka Ducha(Svědomí). Že se k mému fyzickému tělu "nachomýtli" oba zároveň. Jenže....
    Když přijdeme na svět, kde je a jak se projevuje to Ego? K čemu v prvních měsících a letech je? Přijde mi, že k ničemu. Buď při narození vůbec není přítomno a Ego je "umělá" entita vytvořená následnou výchovou, nebo je tááááákhle prťavé a s každým "TY jsi ale hezké mimčo", "TY MÁŠ ale krásné prstíky", "TY jsi nejhezčí na světě" ap. neustále narůstá a narůstá. A dalším obrovským skokem začne růst ve školce (soutěživé hry), škole(oddělování se od druhých), zaměstnání(ostré lokty) do obludných rozměrů.
    Zvířata mají určitě také Ego, což je vidět u psů a dalších domácích mazlíčcích obzvláště je-li jich více než jedno pohromadě. Ale k přežití jim stačí jen to malé Ego bez dalších materiálních požitků. Žádné oblečení, auta, domy, ale ani peníze, zákony či daně, armádu, policii ani školní osnovy nepotřebují k tomu, aby žili.
    Je EGO náš společník, jež nám přerostl přes hlavu, nezvaný host či jen software pro naší schránku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo,myslím si že ego,to je takový náš výchovný prostředek v tomhle světě.Máte pravdu v tom,že v této momentální lidské společnosti se klade důraz jen na něj(maximálně se dozvíte,že máte duši-jak říkáte Ducha,jen na to,že až umřete a hlavně budete hodný(bubu),aby odletěla do nebe.Podstatou každé bytosti je čistá a milující duše,jenže to naše ego se nám pořád snaží nakecat,že záleží jen na tom co chci já,že jsem ze všech nej to největší nej a tak podobně(vždyt to každý někdy zažil sám na sobě).Jenže se dřív nebo později(možná u někoho nikdy,ale to asi nebudou až tak úplně lidské bytosti?) člověk dopracuje k tomu "podzimu",kdy zjistí,že být jen jedno velký bezduchý ego,mu žádný štěstí ve finále nedává a už to je velký štěstí,že mu to vůbec došlo.Pak přijde na to,že když udělá radost někomu jinýmu(ovšem zcela nezištně),tak ta radost je daleko jiná(nesobecká).Naší podstatou je čistá duše(světlo),kterou se naše ego snaží zadupat do země.Teprve když objevíme svou podstatu(duši) můžeme žít v klidu.Co říkáte?T.

      Vymazat
    2. Ještě jsem zapoměla.Když člověk přestane poslouchat svoje ego a nechá si ho jen na to,aby věděl,že má nohy a ruce,tak uslyší,co říká duše.Třeba už jste potkal člověka o kterým jste si řekl,to není možný,to je snad anděl.No trošku toho ega mít musí,jinak by nám ulít :).T.

      Vymazat
    3. Ego ma zmysel!Bez ega by sme sa nic nenaucili,vecsina ludi ide dopredu lebo chce byt lepsia ako ty druhy!A aj vdaka nemu ziskava dusa skusenosti a tie pocity!Akurat rozhodovat by sme sa nemali egom ale srdcom-z duse!Ta vie ci je rozhodntie spravne,alebo ci je to sutazenie este zdrave alebo uz nas odklana od cesty ci ublizuje inym.Mozno az vecsina dospeje nebude ho uz vobec treba-budeme vsetko robit nie aby sme boli lepsi,ale pre druhych..par ludi to uz pochopilo a aj vdaka tomu mozeme cerpat z tychto stranok:-) Uz len aby ich bolo stale viac a viac.Nas. ...Mailo

      Vymazat
  9. Zdravím všetkých,
    dokument The Shift_Proměna je tiež na:
    http://depositfiles.com/files/qll4371b5
    http://www.upnito.sk/subor/7e7e0d33edb335ffc947186e300fc422.html
    P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady máte rychlejší, v článku už je opraven odkaz, jelikož z ulož.to to bylo odstraněno.
      Tak vesele zde: http://www.youtube.com/watch?v=3RMbX_nTWbk

      Vymazat
  10. Ten film je pěkný,pokud víte a zároveň cítíte o čem se tam mluví,tak místy až hladí po srdci.Je v něm spousta pravd,které jsem dotykem na chvíli také zažil,nemohu se však ubránit pocitu,že v tom filmu to bylo podáno,nevím jak to říct-jakoby vytrženě,působilo to na mě matrixově (iluzorně),jakoby film nabádal k přechodu z materialistického matrixu do matrixu duchovního.Měl jsem takový vnitřní pocit: ach to je krásné,chtěl bych tomu uvěřit,ale nemohu se ubránit pocitu že na tom něco nesedí.Jedna ze základních myšlenek filmu,že Tao je dokonalé a neměné,vylučuje název filmu-proměna.V duchovním matrixu je jakýkoliv duchovní vývoj či pokrok iluzí,neboť vše je přeci dokonalé a neměné.Už jen základní myšlenka,že by mělo být vše dokonalé mě spíše děsí.

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.