sobota 2. listopadu 2013

Vegetariáni - Vědci a nositelé nobelovky

Dnes pro Vaši zajímavost zde uvedu seznam lidí, kteří požívali rostlinnou stravu a dosáhli ve svých oborech nových objevů. Není to propagace vegetariánství, je to jen malá část mozaiky informací, které by Vám měly být známé. Každý podle svého gusta, ale rozhodně to něco naznačuje.

Mnozí velcí světoví myslitelé a vědci naší historie byli vegetariáni, aby pomohli zachránit přírodní zdroje naší planety a potvrdili, že je to nutné pro naši budoucnost z hlediska morálky i logiky. Zde máte seznam těchto vznešených lidí:

Rabíndranáth, 1913, Literatura                                      Sir Isaac Newton, otec fyziky
Albert Einstein, 1921, Fyzik                                          John Ray, otec angl. přírodopisu
George Bernard Shaw, 1925,Literatura                          Leonardo da Vinci, architekt, vynálezce
Sir C.V. Raman, 1930, Fyzik                                          a umělec
Albert Schweitzer, 1952, Mír                                         Benjamin Franklin, spisovatel, novinář, vědec,
Linus Pauling, 1954, Chemie                                         vynálezce a státník
Geord Wald, 1967, Medicína                                         Thomas Edison, vynálezce
Isaac Bashevis Singer, 1978, Literatura                         Nikola Tesla, vynálezce, fyzik a inženýr
Chandrasekhar Subramanyan, 1983, Fyzik                   Srinivasa Ramanujan, matematika
Elie Wiesel, 1986, Mír                                                   Edward Witten, fyzik a teoretik - teorie strun
Dalajlama 14., 1989, Mír                                               Brian Greene, fyzik a teoretik - teorie strun
Aung San Suu Kyi, 1991, Mír                                       Jane Goodall, studium primátů
V. S. Naipaul, 2001, Literatura                                      Vidžaj Rádž Singh, fyzik, obor lékařství 
J. M. Goetzee, 2003, Literatura                                      Kalpana Chawla, astronautka NASA
                                                                                        Steve Jobs, zakladatel a generální ředitel
                                                                                        Apple Computer
                                                                                        Nathaniel Borenstein, tvůrce e-mailového
                                                                                        jazyka MIME


Aktualizováno 3.11.2013


Shodou okolností jsem zjistil, že na stejné téma otiskl ve stejný den článek i Orgonet. Náhoda to asi není, protože na náhody nevěřím, jen z toho vychází, že toto téma mělo být asi znovu otevřeno, nezávisle na rozdílnosti stránek.

Jako vždy se spustila  vřava  mezi vegetariány a masožravci. Každá skupina dělá z té druhé méněcennou a obhajuje silně svůj postoj. Myslím, že by nemělo jít o řevnivost mezi těmito dvěma skupinami, je to jen na stupni  uvědomění si všech souvislostí a tedy, ať si každý pojídá to, co mu vyhovuje, ale ať jsou tyto  skupiny mezi sebou tolerantní, nebo se snaží být aspoň tolerantní, to pak vypovídá o vývoji Duše. Víte, ono je to podobné, jako kdyby někdo začal, aby se zrušily peníze, nastane opět vřava, protože toto bude rovněž pro jistou skupinu nebezpečný směr, penězmi se dají dobře ovládat lidé a jejich ztrátou by již neměli nad ostatními moc a to by pak dotyčnou skupinu moc bolelo.

Líbila se mně jedna věta u komentářů: A taky je ale pravdou, že vegetariánství nedělá člověka lepším hodnotově.

I  toto je velká pravda a upozorňuje na jeden moc zajímavý  a nebezpečný aspekt. Víte že Adolf Hitler byl taky vegetarián? Ano byl a co způsobil, většina ví. Jenže, kdo sklouzává jen po povrchu tématu, vzniká mnoho nedorozumění.

Je to zase opět jen o energiích a jejím získávání. Jsou mezi námi i takové duše, které jsou ve své fyzické podstatě zde vegetariáni, ale svůj deficit  emočního  negativního náboje si doplňují ubližováním druhých, tak ti jsou nejnebezpečnější, než ti, co maso jedí. Takže ono to není o tom kdo je masožravec a kdo vegetarián, je to hlavně o přirozenosti a vývoji Ducha.

Pokud člověk přestane jíst maso, jeho Duše se může projevit v plné Síle. Jak pozitivně, tak negativně (zmiňovaný Áda). Když se nebude jíst maso, tak se zbytečně nebudou na Duši (energii) bytosti nabalovat negativní emoce, tedy tyto energie, což jak známo maso dělá. Potom se velmi efektivně projeví a snadno se rozpoznají psychopati mezi lidmi (kterých je samozřejmě méně než lidí normálních) ,protože budou muset nutně projevit svou pravou podstatu Duše, tj začít tahat negativní energii z okolí, s nutností vytvářet negativní prostředí, udržovat jej v tomto stavu a i její podmínky pro další setrvání tohoto systému a aby měli co jíst v podobě negativní energie a tím udržovat systém v nastavené „nasranosti“, negativitě.




16 komentářů:

  1. No to je tedy "partička",o některých jsem ani nevěděla a některé ani neznám.
    Je moudré přejít na vegetariánskou stravu.
    Je to zdravé (červená polívka pálivá,vyžene z těla všechny "potvory" aj raka, mňam).
    Je to ekonomické (v "nejhorším" se dá spásat i "tráva" a dělat mouku ze žaludů).
    Je to ekologické (člověk nemusí pálit srst a peří a dělat z kostí mýdlo, hihi).
    Je to soucitné (člověk nemusí koukat do smutných plačících očí).
    Je to vznešené (člověk si nemusí připadat jako vrah,aby se najedl).
    Je to MÍR a to pro všechny živé bytosti,nojo je to tak,nic platno.

    OdpovědětVymazat
  2. I rostlina je zijici tvor majici dusi..........nase vec,ze jsme k rostline slepi,ale zivocisnou bolest jsme schopny pozorovat...........

    OdpovědětVymazat
  3. to Proud
    Rostliny nemají duši, ano jen pud sebezáchovy( vnímají nebezpečí) a vnímání okolního prostoru díky energetickým receptorům, energetické pole, které rostlinu vytváří, vytvoří vždy zase novou v tom zničeném(sežraném) druhu rostlinné říše( stále je dodržováno množství zelené hmoty a to v průměru na celé Zemi), člověk toto porušuje kácením třeba tropických lesů a tím narušuje nastavenou harmonii, o plodech nemusím mluvit. Aspoň zkráceně a zjednodušeně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vida Iv,a ja mam za to,ze i kamen ji ma.......i ja byl kamen,rostlina,zvire.........tak jako oni se stanou jednou clovekem,na svy pouti,cesty energii,casem a bytim,jedno slouzi a pomaha druhymu,tvori celek.

      Vymazat
    2. Jestlize se nepletu,pak se vsechno sklada z energie,vice,ci mene zhusteny,podle jistejch matric,vyberu,duchovniho pusobeni...atd. .... ? ;-)

      Vymazat
  4. Proude,pokud jde čistě o hmotu,tak byliny a obilniny mají jednoletý,tedy roční cyklus a stejně po určité době,po utvoření semen,sami zahynou a svojim "tělem" pohnojí semínka.A pokud se jedná o stromy,většinou uvažuji ovocné,tak proto,že si chci otrhat jablka,tak nepodrazím celý strom. A co se Duše rostlin týče,doufám,že to nebude moc silný kafé,hihi. Tak jednotlivé rostliny Duši nemají,tam je zástupcem Duše kolektivní Duch.Tedy jak v pohádkách se píše Víla,Elf,nebo Skřítek,kteří se starají o jim svěřené rostliny a pokud se slušně domluvíš a nesežereš všechny kopřivy z širokého okolí,páč je z nich výborný špenát a nebo zachováš část semínek (obilniny) pro další osev,tak celkem v klidu snáší, že se na zeleným paseš,tak jak třeba srnky.A prosím tě pavouky a podobnou havět sem netahej,páč nemají ani CNS a je to Astrální otravná havěť.A nevím tedy,jestli jsem to pobrala dobře,Slované byli zemědělci a pokud měli nějaké zvířátko,tak bylo jak člen rodiny a žádný sežrat,sotva se narodí(viz dnes třeba kůzlátka a jehňátka a telátka).Ale víš, nikdo to nenutí,nejíst maso,jen pokud se u někoho projeví CIT v DUŠI,tak to stejně do úst nevloží a nic s tím nenadělá.

    OdpovědětVymazat
  5. Iv,chci se jen zeptat,páč nejsem vědec a v energiích se vyznáte bezkonkurenčně nejlíp."energetické pole,které rostlinu vytváří",můžu si pod tím představit Elfinu,která je energií, kterou nevidím,ale můj hafan ano,proto někdy čučí a nevím na co?

    OdpovědětVymazat
  6. to Ter fry
    Je to přesná trefa, nechtěl jsem to tak podat, ale je to tak, jsou to ta energetická pole, která mají za úkol tvořit třeba tu rostlinu nějakého druhu, přesně podle daného vzorce ( např. jitrocel, pampeliška atd.), to jsou ta tvořivá energetická pole, které člověk běžně nevnímá, ale silně reagují na energetické pole myšlenky člověka, ta je výše a energetické pole rostlin je jim vždy podřízené. Tak vznikly např. v pohádkách bytosti jako elfové, víly atd.
    Dál bych upozornil, že jsem nechtěl propagovat nějaký vegetariánství, ale podat jistá poznání a souvislosti s tím spojené, tedy o uvědomění, kdo chce „žrát“ to či ono, je jeho problém, ale ať pak nepoučuje o duchovních aspektech života, ale v zásadě nevnucuji nic.
    Jen na okraj pro ty, co rádi vše počítají. V rodinném rozpočtu vám běžná masitá strava vychází v rozpočtu domácnosti pro tyto blafy cca 70% a pokud začnete opravdu používat rostlinnou stravu apod. snížíte rozpočet domácnosti na jídlo tak cca na 30 – 40 % a pokud máte možnost vypěstovat co nejvíce plodin na své zahrádce, tak jste v pohodě na 20% celkových nákladů na jídlo a nyní trochu legrace ale pravdivé: Vegoše a masožravce poznám vždy podle smradu na sto honů ( chtěl jsem napsát hovna, ale, nechci napsát, aby si mnozí nemysleli, že ňufám k hovnu, stačí i jiné tělesné smrady, ale věřte, že i aura dotyčných skupin člověčenstva smrdí různě).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No a já pořád,že je tady na Zemi takový smrad a nepomáhá ani drahý deodorant kolikrát,hihi.

      Vymazat
  7. Zkoukla jsem velice zajímavou debatu na orgo ohledně konzumace masa a jediné, co se tam povětšinou řeší,jsou chutě a potřeby lidí,jinak nic.Lidi zřejmně dospěli do stádia,že si myslí,že záleží jen a jen na jejich chutích a potřebách,hihi.Ale to je velký omyl,nejsou páni Univerza a tak by se měli i chovat.Ty co masou jedí, jsou schopný vykonstruovat jakoukoli omluvu,včetně toho,že ty, co ho nejí mají povýšené,militantní a kdovíco ještě Ego.No musím zkonstatovat,zas a znova,že ve vyšších duchovních světech se nezabíjí a požírat mrtvoly se mně ekluje.A taky pozoruji,že někomu??????? velice záleží na tom,aby lidi maso jedli a brzdili tak svůj duchovní vývoj,většinou nevědomě.Mám taky Ego,ale jen na to,abych si uvědomila,že jsem Duše a nebyla jen energetickou formou a nevrátila se zpět do Zdroje.A ještě bych podotkla,že nejlíp se lidi straší smrtí,ale víme,že je to "jen" začátek jiné formy bytí,energie se nikdy neztratí,přeci.Samozřejmě že umírání je něco jiného než smrt,ale pokud je umírání bolestivé(pro tělo),Duše stejně odchází záhy z těla pryč.No a ještě by mně zajímalo,co by se tak dělo,kdyby se ve vesmíru našel někdo,kdo považuje lidské maso za pochoutku,to by byl rachot,že,hihi.No ale oni radši lidskou energii,páč ta je výživnější a není to jen na jedno použití,takový samoudržující se krmelec,nojo.Ale vysoké vibrace nejsou tak "chutné",jak ty nejnižší a tak hurá na bůček a je to.Schází tomu tady soucit čili soucítění čili vcítění se do.......

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terinko,mozna se porozhlidni,kolik je ve svete kazdorocne nezvestnejch lidi a kolik se jich najde? ;-).Odecti kriminalitu,nahradni dily, a porad ti jeste zbyde "poradna porce"........kam se podeli??.....

      Vymazat
    2. Vcelku by bylo proti logice myslet si,ze neco delame jenom my druhejm a nam se to nedeje.....

      Vymazat
  8. Kdyby to vsechno bylo az tak jednoduchy..... :-) . Iv,taky se nestavim proti veganum,nebo masozroutum,vlastne si davam pozor abych se vubec nestavel proti necemu,ale stavel se vzdycky za neco pozitivniho.Nicmene v tomhle posloucham selskej rozum,logiku a svy telo.Masa se nevzdam,ale nepotrebuju bejt masozroutem,staci mi ho jen minimum,jako ostatne vsem.Je pravdou,ze dnes se maso neji,ale opravdu zere v kvantech,a to je spatne.

    OdpovědětVymazat
  9. Člověk je jako jeho opičí předkové všežravec. Takže pryč od extrémů - zlatá střední cesta

    OdpovědětVymazat
  10. to Lubomír
    On Vás někdo nutí nejíst maso? Je to každého věc uvědomění a Darwina prosím sem raději nepleťte, ne ne.

    OdpovědětVymazat
  11. http://www.youtube.com/watch?v=LplJu3ovnrg

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.