pátek 29. listopadu 2013

ISON připraví Novoroční ohňostroj

ISONu se zde nyní věnujeme trochu více, ale tato událost stojí za tuto pozornost a informovanost. 
 
Po průletu ISONu  kolem Slunce, se nyní musí vypočítat nová dráha komety, protože se změnila její velikost pravděpodobně na 2 km a množství zbytků není známo. 
Ruští astronomové, jež zkoumali ráno kometu, sdělují, že pravděpodobně zbylé fragmenty komety budou padat v noci na Nový rok. Takže ušetříte za „petardy“, budou zadarmo.

Sergej Smirnov v rozhovoru pro ITAR – Tass uvedl, že došlo ke zpomalení rychlosti oblaku komety a bude obsahovat samostatné úlomky, které zkříží dráhu Země o týden později, těsně před Novým rokem.

Silvestr a 2-4 leden 2014 bude na obloze se vší pravděpodobností velká meteorická činnost ze zbylých fragmentů ISONu. Bude to vypadat jako jasné záblesky na obloze, ale můžeme očekávat i více impozantní jevy, jako meteorický déšť.

Básnička od Spiiiidyho odkaz: http://spiiiidy.blog.cz/1311/kometa


Viděl jsem kometu
a světe,
snad teď se nepletu

dívám se nahoru
a vidím závoru
jak na kousky tříští se
a nevím, kdy
bude příští sen
tak krásný jak ten dnes
kdy hvězdy naň z nebes
upírají oči své
ach, jak to všechno zlé
dere se na povrch
dotěrně,
jak hejno much

Vysvléklí do naha
a žádná výstraha
očím zakrytým
světlo je pro ně stín ...

však žádný stín
nebude
vidět Tě, osude

jdeš cestou zářivou
a před pýchou marnivou
Síly chopíš se
a až pak dozvíš se ...

Dozvíš se.


12 komentářů:

  1. Perseidy v srpnu jsem prošvihnul, ale tohle si ujít nenechám :)

    Jo, jen tak mimochodem, jsem jediný, kdo od včerejší zhruba dvanácté hodiny cítí a slyší takové větší "ticho"? Jako by to bylo takové .... hmmmm .... hutnější, naléhavější, intenzivnější? Plus taky intenzivnější píkání v uších, ale takové to příjemné. Nevím, do jaké míry jsou tyhle pocity způsobeny vlastní silou mysli a autosugescí, ale ISON na tom bude mít taky podle mě podíl. Někdo další?

    Tohle jsem napsal těsně před otočkou ISONu kolem Slunce: http://spiiiidy.blog.cz/1311/kometa ... snad tam někdo objeví to, co básník chtěl říci ... áchjo, stejně budu ten, kdo i v těch nejtěžších chvílích bude o všem skládat básničky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Kment
      Ano, pěkně vystiženo ......slyší takové větší "ticho".....někteří mají vnitřní pocity radosti a ta druhá skupina"kozli" jsou nervnější, podrážděnější. Aby nám sem zase neskočil nějaký ten nasratý provokatér(kozel) , doba tomu odpovídá. Nyní někdy i pískání v uších a nebo tlak na temeni, ale ne bolestivé.

      Vymazat
    2. Někdy si připadám jak vysílačka,lupne v uchu a pak píííííííísk.No a pociťuji klídek a radost,že se konečně to hnulo,tedy myslím,že neg. energie nemá už takový grády,nebo tak něco,ubývá jí síla.A zdálo se mně,jak hoří u sousedů stodola a ještě jsem se divila,jak to,že to chytlo,když tam nikdo povětšinou nebydlí a čučela na to nezúčastněně,což se divím,páč se svojí povahou bych běžela hned hasit.Doufám tedy,že to nechytlo od toho novoročního meteorického "ohňostroje",jak píše pan Iv.Básnička pěkná,jasná přítomnost uměleckýho "střeva" u autora,hihi.

      Vymazat
  2. Taková kniha Den Trifidu dává člověku inspiraci,aby nečuměl kam ho nutí zvědavost,ale pátravě do svého Nitra,,,,,

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řekl bych, že je potřeba dívat se tam i tam ... přeci jen odraz ve vícero zrcadlech umožňuje více způsobů pochopení a vhledů ... a vnější svět je jedním z takových zrcadel ... nebo jsme my zrcadlem toho, co se odehrává venku ...?

      Vymazat
  3. Krasne video..mozno by to tak by nemalo ale srdiecko zaplsalo:-) No chcel som hlavne..kniha na stahnutie pokracovanie filmu o bojovnikovi na ktoru nahodou:-) upozornil Proud(vdaka Proude).. Najdete ju na uloz to..vola sa navrat pokojneho bojovnika. No..niet co dodat..treba precitat.Uzasne, P.s. Nahody neexistuju!:-)

    OdpovědětVymazat
  4. Presto si myslim,ze by lidstvo nutne potrebovalo "blackout",aby ho to nakoplo,zustat bez elektriny na hodne dlouho,a moznosti jeji vyroby, by bylo hodne prospesny.........mozna ze nam ISON prave tuhle "radost" prinasi...... :-),byla by to dobra skola.

    OdpovědětVymazat
  5. Tady je vidět jak se kometa rozpadla.. http://www.youtube.com/watch?v=LS1atDL5p3Y

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Boris
      Smuteční zpráva západních agentur zrušena.
      30.11.2013 V současné době kometa letí před sluncem s velkou šanci stát se fotografickým objektem na ranní obloze na Zemi do 1. ledna 2014. Ohon je celý a kompatibilní. Podle současných vědeckých hypotéz se ISON chová bláznivě a nepředvídatelně, takže vědci jsou trochu zmatení a potřebují čas pro její neobvyklé chování.

      Vymazat
    2. to Boris
      Na západní agentury se vykašlete, neví kde jim hlava stojí, tady máte odkaz na jiné video. http://vk.com/video-25867865_167151041?hash=5d968396ff2e7f99

      Vymazat
    3. Tak podle nich se chová nepředvídatelně skoro všechno, když dohromady vědí prd (a nebo vědí vše, ale prd nám říkají). Ison nám tu ještě trochu víc roztočí černou hvězdu (urychlí čas), aby to byla pořádná jízda, a pak už se budeme muset spolehnout jen sami na sebe. A máme na to, ne že ne.

      Vymazat
  6. Víte,když to tak pozoruji,tu informační smršť,myslím,že jedinné, na co se můžeme spolehnout,je naše intuice. A kdo to neumí a nedokáže s ní pracovat,bude se v tom všem sakra mlátit.Každý sám za sebe se rozhoduje a plnou silou projevuje své nitro,aniž by si to mnohokrát uvědomoval.Ten kněz v předchozím videu,řekl mnoho provdivého a ikdyž nejsem křesťan,musím s ním v mnohém souhlasit.

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.