sobota 19. května 2012

UF5-II Snížení exhalací a spotřeby automobilu

UF5-II Snížení spotřeby automobilu a exhalací CO, HC


 V červnu 2011 jsem zde dal k dispozici návod na malé zařízení pro úsporu paliva, nebo zvýšení výkonu, dle stylu vaší jízdy, malého, ale dobrého. Byli zde lidé, kteří byli spokojeni i s tímto málem a hlavně udělali sami a ozvali se.
Nyní k podstatě věci, proč zde uveřejňuji tyto Vám neznámé technologie. Víte, je  to vše o vývoji lidstva a tyto stránky pomáhají úplně jiným způsobem lidem otevřít oči, neříkám probudit, protože jistě mnozí nespí, ale stále někteří z nich zavírají oči více a více. Myslím, že mnoho čtenářů zde pochopilo, co těmito stránkami chci říci lidem a i kdyby jich bylo třeba jen pět, je to výborné, i když takový „nával“ jsem rozhodně zde nečekal. UF5 zde nebylo podáno pro to, aby jste řešili nějaká tech. témata a hledali tu zásuvku, do které by to pasovalo – tu jistě nenajdete, ale hlavně jsem chtěl upozornit na jiné energie, staré zapomenuté energie našich předků, kteří je získali zase od svých tvůrců a pomalu se tyto energie dnes dostávaly mezi současné lidi. A že Vám to hlava nebere a nezapadá to do vašich naučených klišé, mně ani trochu netrápí a neudivuje, kde by jste také o těchto staronových energiích a zařízeních slyšeli. Je třeba pomalu povolovat ventil vašich zděděných vědomostí, uložených uvnitř někde hluboko uvnitř a zapomenutých ve vás samotných.
Nyní vás seznámím s výkonnějším a účinnějším typem tohoto  zařízení s názvem UF5 II. Trochu zde nakousnu podstatu zařízení, i když  tech. skeptikům, jež jsou naučeni myslet tak, jak je to společnost naučila, budou hledat mokrý ručník na hlavu, ale to mne netrápí a jsem  rád, že mnohým zařízení funguje a nestydí se to napsát a  že to nepasuje do fyzikálních pouček je mně u zádele, to není můj problém, však nikdo nikoho do ničeho nenutí ani nepřesvědčuje, je to vždy jeho svobodná vůle a že se najde někdo, komu to nepracuje, se taky nedivím, buď to zařízení má vyrobené špatně a nebo umístěné nevhodně a nebo je chyba v něm samém – "i piloti Vimanů nemohli být  lidé bez svého vyvinutého energetického pole – rušení",  atd.

Tato spirála, jež  snad někomu připomíná  Caduceus je velmi blízko, ale Sumérská , ten moderní lékařský je o ničem. 
Trochu tedy odhrnu  oponu teorie. V této spirále se vyskytují dvě energie,  jedna plusová a jedna mínusová, podle starých zapomenutých rukopisů ji  Sumérové  podle Véd značili jako energie Slunce a energie Měsíce(toho co zbyl). V této spirále( cívce) se tyto dvě opačné energie vyskytují z jedné základní, která byla známá ještě starým slovanům a keltům, proto stavěli menhiry (vždy obsahující hojně křemík) na jistých přírodních energetických místech( než je zastavěli křesťani svými "stánky") a v Sumeru u jistých zařízeních  byla nahrazována v  přístrojích  cívkou a přídavným zařízením (obsahující Hg) v podobě Caduceus. U UF5 jste toto nahradily křemíkovým krystalem Piezo.  Nyní místo krystalu použijete elektrolytický kondenzátor o vyšším napětí a větší kapacitou. Tento kondenzátor v tomto zařízení má tu vlastnost, že při malém nabití touto energií velmi výrazně zvětší  pole celého zařízení. Musím znovu však skalním fyzikům připomenout, že nemají ještě v rukou žádný vynalezený  měřící přístroj(mimo prof. Egelyho), díky své omezenosti soustředění se jen na poznané energie. Nejedná se o klasickou elektřinu, tak poučky nechte dětem. 

UF5 II. je vyrobeno úplně stejně, tedy „cívka“ je složena přesně jak v prvním díle UF5, ale místo pieza použijete zapojení skládající se ze tří komponentů – kondenzátor elyt 220uF/200V – křemíková dioda do 0,5 až 1A(lepší je stará germániová, ale tu jsem již nenašel) – a ohmického odporu 100kiloohmů na /1/4W. Toto pole vedou jen diody, ohmická zátěž a Fet tranzistory, jiné komponenty pro toto pole nemají význam.
Pokud neseženete tuto kapacitu kondenzátoru na toto napětí, budete postupovat v osazení součástek dle tradičního ohmova vzorce R=U/I  Dle nahoře uvedených hodnot budete postupovat a dosazovat.  Za napětí U dosadíte 200V, proud diody co nejnižší(nejedná se o klasickou energii) 0,002A(2mA), tyto dvě hodnoty vydělíte: 200/0,002 = 100 000 ohmů, tedy hodnota odporu v zapojení bude 100 kiloohmů, stačí na malý výkon, tedy 1/4W. Tak budete postupovat v případě jiné hodnoty elytu, nezapomeňte vždy na malé rozměry, protože moc místa v nasávací trubici není, proto tato ukázka výpočtu, aby jste byli variabilní. 

Motor  bude o hodně živější a dle stylu jízdy pak můžete i ušetřit palivo a rozhodně více, než u prvního typu. 
Peněženka je v dnešní době nejsilnější argument za palivo, ten prostě negací nevymažete, i kdyby byla nevím jak chytrá.

Přeji mnoho úspěchů s touto novou energií i technologií. 




Taky mně přišel vítězoslavný komentář: Zkoušeli jsme to na brzdu a nic. Jsou to jen vaše subjektivní pocity…..
Tak tento příspěvek je pro mne obzvlášť irelevantní, svědčící vůbec o neznalosti problému a starého myšlení. Přirovnal bych to k těmto myšlenkovým pochodům: Dynamo jsme měřili, ale žádná elektřina se neobjevila! 
Oni s tím dynamem totiž taky netočili …….!!!!



Pozor, pro ty vychytralé: návod nelze použít pro komerční využití bez souhlasu autora Iv, tedy mého.  
Tyto technologie jsou mnou určeny jako autora, jen pro volné použití lidem - volné technologie.
Tento návod je vysloveně zakázáno přetiskovat do jiných webů a pod. je určen jen pro tuto skupinu zde na stránkách.

 
Aktualizováno 25.7. 2012
Mailo slíbil pár fotografií a svých informací, tak zde otiskuji.
Kedze som slubil na blogu poslad dake foto a informacie, posielam vam.
Foto1 su namerane hodnoty na Fabii 1,9 Tdi 77kW kod motora ATD. Teplota motora priblizne 80Ć,vsetky spotrebice vypnute,volnobeh!Otacky su dost vysoke-903/min  napriek tomu je spotreba paliva len 0,4l/h(okamzita spotreba,namerane hodnoty RJ motora blok
15).
Bez ufka bolo 0,6L volnobeh!  
Foto2 je umiestnenie ufka fabia 1,9.   Foto 4 je nahlad na motor
felicia 1,3Mpi a foto 5 je umiestnenie ufka.
 

 














Novější článek na toto téma: http://energieupramene.blogspot.cz/2012/08/uf5-ii-jeho-cesta-mezi-lidi.html


Rovněž je vhodné si přečíst i tento článek, protože vždy se hned někdo vyrojí na nějaké diskuzi a žvaní zdánlivě velmi zasvěceně o nějakém perpetum-mobile jako zaklínadle, ale přitom neví o čem blábolí, ale vše je vhodné pro matení lidí. :http://energieupramene.blogspot.cz/2012/08/volne-energie-skryta-nedorozumeni.html
A rozhodně něco z praxe: http://energieupramene.blogspot.cz/2012/08/uf5-ii-jeho-cesta-mezi-lidi.html

219 komentářů:

  1. Tak v autě to mám. Zatím ještě brzy na nějaké výsledky, ale...
    Dotaz na Iv - je nutné, aby elyt byl uvnitř sání? Když si vzpomenu na nedávné články (moje patálie s mobilem a Váš článek "Energetická pole", vychází mi, že elyt stačí mít pouze v blízkosti Ufka. Kupř. mě jde o to, že v mém autě je pro účinnost nevhodné mít spořič před filtrem, protože k válcům můsí vzduch urazit ještě cca 3m serpentýnama, turbem a chladičem. Takže mám spořič kousek před "parohama" svodů sání. V tom místě je obrovská pulzace tlaku i rychlosti proudění vzduchu (podle stavu otevření ventilů) a dochází k narušování všeho, co není skálopevně upevněno. Narušovalo by tedy nějak významě tvar en. pole UFka, když by elyt byl vně sání a upevněn zhruba v místě, kde by byl v případě Vašeho provedení?
    Přijde mi, že o ty 3-4cm ani tak nejde, ale nevím, jakou paseku by v poli udělaly vodiče vedoucí kolem UFka ven ze sání a k elytu. Když nad tím tak přemýšlím, asi velkou. Risknu to a "fláknu" to dovnitř do sání. Člověk nesmí být, jak tady u nás říkáme, "přizdikakáč". :-)
    Koneckonců pokud si mám zničit auto, dojde k tomu s UFkem nebo bez něj, že? Zkušenost přijde každopádně.
    Děkuji za další článek.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak zkušenost přišla za cca 10km. Pulzace utrhla kondenzátor a ten si to namířil přímo do hlavy k ventilu. Naštěstí jsem měl větší elyt, než má Iv na obrázku, takže se nic krom jízdy na 3 válce nestalo. Sundal jsem sání, elyt ven a šupem pádem, polem nepolem zase dál.
    Ponaučení pro jiné, jež z toho plyne - musíš-li dát spoříč až za filtr, zatraceně dobře upevni kondenzátor ke spirále, případně dej nějakou mřížku za něj.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikdo nemusí nic, je to každého individuální rozhodnutí ....

      Vymazat
    2. Záchytnou mřížkou jsem nainstaloval už k starému provedení pieza(mám naprosto stejně dlouhé sací potrubý jak MichalB) Použil jsem sítko z kuchyňského kovového cedníku,piezo umístěné v polystyrenovém pouzdře a opírá se o tu mřížku.Spotřeba šla o nějaké deci dolů,sice to není o litr(to vůbec neva)ale spíš laboruji nad tím ,jesli ta kovová mřížka nějak nesnižuje výkon.Dávat to bez mřížky nechci a ufko umístit před filtr je bezvýznamné.
      S pozdravem živočich

      Vymazat
    3. Zkuste silonovou síťku.

      Vymazat
    4. Ak som to spravne pochopil je to system jing a jang.. Odcerpavame lavotocivu energiu a univerzum ju dorovnava pravotocivou.Vdaka vecsiemu odcerpaniu lavotocuvej a dorovnaniu je jej viac(pravotocivej)!Pravotociva nam zvysuje vykon motoru vdaka comu nemusime tak tlacit na pedal!Tym mame nizsiu spotrebu kedze spalovaci motor vyuziva len tu pravotocivu a tej mame vdaka ufku viac.Je to tak spravne? Ake jednoduche a pritom genialne!:-) Iv..klobuk dole, si hlavicka! ...Mailo

      Vymazat
    5. Kdyby naši vědátoři už měli implozivní motory, bylo by to naopak a ta nízká spotřeba a výkon!!!! Jenže my stále jen Bum,bum - exploze a smradu jak v Cařihradu!

      Vymazat
    6. Ano Iv,uplne suhlasim!No viem ze par ludi natom uz pracuje!I toto je krok vped!Tiez sa snazim a rad bysom nieco natom zmenil,ale zatial tomu dostatocne nerozumiem..iba sa ucim a spekulujem. ..Mailo

      Vymazat
    7. Ci je to tak(napisal som spravne..omluvam sa za svoju chybu) spravňe som myslel...Funguje to teda Iv zjednodusene povedane na odcerpavani tej lavotocivej energie?Alebo som zase celkom mimo? ...Mailo

      Vymazat
    8. Mailo - je to fajn ten Váš náhled, možná jsem se přímo nevyjádřil kvůli těm všeznalcům, aby nedostali průjem a osypky. Jsou to jen začátky, tak na úsporu zatím fajn, víme toho opravdu málo a schválně se to zašantročilo, i koloidní sloučeniny se dají touto technologií vyrábět, bez zdroje a elektroniky, ti naši předkové byli koumáci, no oni si nechali poradit, možná to sem taky dám, jen mám již obavy, že z toho budou mít opravdu průjem a ucpou kanalizaci, je toho nyní na ně nějak moc a začínají běhat jak psi po dvorku, měli by jsme být k nim trochu hodnější -:)

      Vymazat
  3. Iv máte pravdu. Nikdo nic nemusí. V kvapu jsem zvolil špatné slovíčko. Opravuji tedy:
    Ponaučení pro jiné, jež z toho plyne - chceš-li dát spořič až za filtr, zatraceně dobře upevni kondenzátor ke spirále, případně dej nějakou mřížku za něj.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jen proto, že sem nevím proč lezou individua a pak žvaněj na forech ptákoviny(jsem slušnej) a chytají se každý blbosti, aby si zvýšili Ego, jak vše znají, jak jsou všichni blci, velmi jistým způsobem, jako nějaký nick antiufar z fora http://offroadforum.cz/viewtopic.php?f=2&t=21357&start=780
      Sám schovávající se za nick, ale udávat on ano, na takové týpky doplatilo mnoho lidí za Hitlera. Duchovno neduchovno, takové týpky bych bil od rána do večera a ještě brigádně navíc večer. Jestli se tak chová i za volantem, tak se nedivím, proč je tolik křížů podél silnice. Navíc na vodíkové technologie v zahraničí jezdí mnoho aut, mimo jiné i polocajti v USA, ale všichni velikáni jako dr.Egely, Rossi a jiní vzdělaní lidé jsou u něj blbci a podvodníci – to samo o sobě svědčí o mnohém.

      Vymazat
  4. Chtěl jsem se optat jaký vliv by to mělo na Fabii 1,2 HTP 44Kw nebo 40kw.. většina lidí v UF I používala na diesly 1.9 TDI a třeba taková oktávka má s tímto motorem hezkou spotřebu i bez UFka kolem 5,5/100km ovšem naše fabia při svižnější jízdě po dálnici cca 120km/h bere kolem 7 litrů benzinu, pokud byla úsporaa s UF I kolem 1-1,5 tak bych mohl s tímto snížit spotřebu až někam k těm 5litrům(i u naší Fábky).. A to už stojí za to.. Ale jak vysvětlit kam do motoru to dát když člověk nemá vůbec tucha konkretně u té fabie.. a nerad bych něco zničil..Díky moc

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To Vám neporadím u tohoto typu, třeba se někdo ozve na tento typ a vždy počítejte s nižší úsporou, třeba někdo podá aport.

      Vymazat
    2. Mám k dispozici služební Fábii 1,2 HTP 40kW (jezdím s ní jenom já).
      Zkoušel jsem tam UF5 v1 (s piezo) jak PŘED fitrem sání (umístěné v přívodním klikatém kanále před krabicí s filtrem), tak i přímo ZA ním (v kulatém potrubí hned za krabicí s filtrem). UF5 bylo SHODNÉ s tím, co tady na stránkách zveřejňoval Iv.

      Bohužel se mi ŽÁDNÉ úspory nepodařilo dosáhnout. Možná ještě vyzkouším tuhle druhou verzi, ale už jsem v tom celkem skeptik :-(
      (nebýt to služební auto, tak už bych tam zkusil dát TRko)

      Jinak spotřebu měřím tankováním do plné nádrže a moje spotřeba se pohybuje od cca 5,4 (ale to se opravdu hodně snažím a je to spíše vyjímečně) k 6,5. V zimě to leze nahoru a občas se mi "zadaří" i přes 7.
      Dlouhodobou spotřebu mám 6,14 (najeto 47 500km).

      David

      Vymazat
    3. Patříte k těm, co mají smůlu - nejsem věštec, tak aspoň přejte těm druhým, co jim to funguje a něco Vám pak přijde do cesty.

      Vymazat
    4. Pre Boris...Pokial ma motor velky kryt na vrchu bude filter vnom!Zdemontuj kryt motora(na 1.2 je myslim len natlaceny na gumach-len potiahnut smerom hore),a zo spodnej strany krytu je par ciernych krizovych skrutiek!Tie vymontuj,daj dole kryt ktory drzia a si pri filtri vzduchu!Dalej je to uz len na tebe. ..Mailo

      Vymazat
    5. David 1.2 HTP je vysokootackovy motor-na nizsich nema bohvieaky vykon!U UFKo1 sa mi zda ze pri konstrukcii ako je od Iv auto ma lepsi vykon a setri hlavne pri nizkych otackach!Bavili sme sa tam vsak otom ze mozno pocet zavitov by mohol mat vplyv nato pri akych otackach bude lepsie fungovat.Skus este zmenit pocet zavitov,alebo pomer vonkajsie vnutorne.Okrem toho ak vela najazdis oplati sa dat tempomat. ..Mailo

      Vymazat
    6. Ten poměr závitů jsem navrhl já, ale už si nejsem jistý, zda právě toto bude ovlivňovat průběh účinnosti spořiče. Zítra budu dělat nějaká měření, která by ledascos mohla osvětlit. Sám se nechám překvapit a pak to sem případně hodím.
      Každopádně věřím že tvar spirály, jeho poměr průměru a délky budou důležité, ale v našem případě se nakonec stejně musíme řídit průměrem sání. Berte to jen jako zpestření běžného dne. Zpestření, co skoro nic nestojí a nikomu neublíží. Ne nadarmo se říká, že kdo si hraje nezlobí.
      Když dva dělají totéž, nemusí to být nakonec totéž. Proč to někomu funguje a druhému ne i kdyby použil to samé, je v článku jasně naznačeno. Koneckonců celý "duch" tohoto blogu ukazuje, že zelená žába vůbec nemusí být ve skutečnosti zelená a už vůbec to nemusí být žába :-)
      Když nevytáhnu ježka z klece na poprvé, nemohu přece tvrdit, že to nejde.

      Vymazat
    7. Pro Mailo:
      1,2 HTP mi nepřijde až tak vysokootáčkový (oproti japoncům apod.).
      V mém případě při 3000 ot/min to na 4. převodový stupeň jede 80 km/h a na 5. p.s. 100 km/h.
      Takže při běžné jízdě se pohybuji do těch 3000 ot/min a pouze při předjíždění nebo jízdě po dálnici se dostávám nad tuto hodnotu.

      Pro MichalB:
      Já netvrdím že to nejde, je to blbost nebo že to obecně nefunguje. Jen jsem napsal, že v MÉM konkrétním případě se mi nepodařilo snížit průměrnou spotřebu.

      UF jsem poprvé zkoušel více než před rokem, ale ze začátku jsem se nechal pouze inspirovat. Když se mi nedařilo snížit spotřebu, tak jsem prostě okopíroval UF od Iv, ale ani v tomhle případě jsem neměl úspěch. Prostě kombinace mé osoby, daného auta a toho UFka není výherní :o)

      David

      Vymazat
  5. Tak dnes testována new verze UFka. U mne tentokrát (a dočasně) před filtrem a spotřeba s naloženým 1,8t těžkým autem se stálým pohonem na 4 kola s lehčí nohou 4,1l/100km, což je velice slušné a určitě bych to nepřisuzoval nějaké náhodě. Silnice 3 a 4 třídy, spíše couračka.
    Co jsem si při montáži všimnul, tak normálně má použitý kondenzátor (470mF/200V) naprázdno kolem 60mV po několika minutách od vyzkratování(podle místa položení). Po namontování a vyzkratování ke spirále na něm bylo během chvilky 2,80V. Ale je pravda, že jsem měl na stole při montování spoustu elektrických i energetických zdrojů a taky jsem se spirálou hodně hýbal i zběsile chodil po pokoji (obsazené WC :-) ).

    OdpovědětVymazat
  6. Vážený pane lv, totak moc vadil můj příspěvek, že jste jej nezveřejnil???
    Dík za odpověď

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nezlobte se, ale žádný příspěvek od Vás opravdu nemám, vím jen, že mám s poštou poslední dobou trochu tech. problémy po útoku na tyto stránky. Pokud je příspěvek veden slušnou formou a bez skrytých ironií, je to v pořádku. Jinak pravidla jsou jasně dána v odstavečku "O MNĚ", tak se nedivte těmto opatřením, ale příspěvek s Vaším jménem opravdu nemám.

      Vymazat
  7. Dobrý den, chtěl bych si to postavit líbí se mi to a vypadá to velice zajímavě. Protože nejsem moc dobrý elektrikář - snad prominete, chtěl bych se zeptat. Píšete, že lepší by byla germaniová dioda. Opravdu se moc se sehnat nedají. Našel jsem jen AAP 153 u Boučka v Brně a 1N60 u GM Elektronic. Neznám jaké proudy a napětí v zařízení prochází mohu poslat katalogový list těch co jsem našel. Pokud by byli dobré sehnal bych jich víc i pro vás na zkoušení. Předem děkuji a přeji hodně štěstí.
    Saša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 1N60 můžete použít také, je do 5mA a napětí 40V by mělo stačit také (ať vás nemate napětí na elytu) pod VN napětím jistě schválně jezdit nebudete. Dioda AAP153 je dost na hraně. Ale pokud mohu poradit, klidně tam dejte na odzkoušení i 1N4007 do 1A z GM za asi 3,-Kč a poznáte zda vám zařízení funguje, nic není na 100%. Přeji úspěch.

      Vymazat
  8. Když se dívám na foto, vidím zřetelně, že vnější spirála má závit po závitu směrem k napojení na kondenzátor stále menší průměr. Je to záměr, nebo je to nepodstatné? Děkuji, Jirka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nepodstatné, hold jak ruky motaly, ne opravdu, odchylka je nepodstatná.

      Vymazat
  9. Vážený pane lv, můj příspěvek byl samozřejmě slušný s poděkování Vám za tuto prospěšnou činnost - jen jsem prosil o pomoc s výrobou někoho v okolí Ostravy a aby se se mnou spojil na e-mail zzavrat@seznam.cz
    Děkuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, škoda že se to ztratilo, mrzí mne to.
      Jinak prosím napište na můj mail a dám Vám adresu, zde to nebudu zveřejňovat kvůli "škodné" která zde nakukuje a dělá záměrné zlo. Dnes to používají ve velkém v podniku na úsporu podnikových aut ve Vašem okolí, tak vám dám kontakt.
      Mějte se fajn.

      Vymazat
  10. tedy to je http://auto.aukro.cz/jezdete-levneji-magnetizery-expanderod-1-3-do-2-3l-i2355151440.html

    OdpovědětVymazat
  11. Tak mi napadlo v suvislosti stym ci by sa dal kondenzator vybijat i nejak uzitocnejsie.No nejakym sposobom dobijat popri tom este bateriu.Mohlo by to mat vyznam?Ved alternator tiez nieco zerie a ked mu trosku pomozeme... Ci to nato bude malo vykonne? ...Mailo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mailo, ty hodnoty napětí v elitu jsou velice malé a hlavně, je to jen vedlejší výsledný efekt reakce obvodu, který využíváme, po elektrikářské stránce jako obvod RCL. Ten kondenzátor zvětšuje celkové pole cívky, bez náboje by to nebylo ono a čím si ho najme více, tím lepší, čím větší kapacita, tím si podrží náboj déle, vybíjení by znamenalo opětovné startování zařízení.

      Vymazat
    2. Ano dakujem Iv,myslim ze rozumiem. Chpal som ze je to len vedlajsi efekt preto som myslel ci sa ho neda vyuzit.Nemeral som totiz(zatial)ake maximalne napetie tam nastane. ..Mailo

      Vymazat
  12. Dobrý den,

    nejsem zběhlý v elektřině, v GM jsem objednal toto:

    odpor RRU 100K
    kondenzátor CE 220M/200VT Jam-TK 18x35 RM7,5 BULK
    dioda BYT01-400

    Je to ono?
    Děkuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odpor ano, kondenzár ano- je to elektrolitycký - radiální, dioda ano. stačila i 1N4007 za 1,-Kč.

      Vymazat
  13. Nevím jak si to vysvětlit. Dnes jsem měřil napětí na kondenzátoru po vyzkratování(kompletní UF5-II). Většinou se pak postupně objevilo napětí v řádech jednotek mV, které bylo stálé-neměnné. Někdy však zničeho nic v desítkách mV a hodně rychle se zvětšovalo. Jako by přes cívku za jistých okolností buď proudila nějaká energie po určenou dobu nebo se cívka na chvilku stávala též anténou a kondenzátorem zároveň a pak se přes odpor vybíjela do elytu. A nebo mi multimetr házel bludy. Budu muset jít večer za Slunkem-Dědem Vševědem, zjistit kam chodí spát a vytržené zlaté vlasy směnit za nějaké informace. :-)

    OdpovědětVymazat
  14. nezkoušel někdo, co to udělá při umístění do sání vzduchu u plynového kotle? Principielně by to mělo fungovat stejně...Snížit spotřebu plynu při vytápění...

    OdpovědětVymazat
  15. Dobrý den lv.
    Mám pár otázek:1, hodnota U v elitu by měla být nejlépe co nevyžší? 2, Hodnota I v diodě by měla být co nejnižší? 3, Odpor má mít dle R=U/I vypočtenou hodnotu a nebo +-100 Kohmu
    Koupil jsem nechtíc elit o hodnotě 220M/100V a dle vás by měl mít 200V at se pole udržuje déle. Diodu mám z GM typ 1N60 (45V 35mA). Odpor mě vyšel 2857 ohmu. O jaké hodnotě bych měl tedy koupit odpor protože nemyslím si že se prodáva přesně tato hodnota. Děkuji Jaco

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 1- ano, pro jímací schopnost, ale i tato hodnota je postačující(pokud nebudete jezdit pod VN vedením a podzemními prameny),2- stačí pár mA. Řada odporů pro váš výpočet 2k5 - 2k8.

      Vymazat
  16. Ahoj Iv,trosku ma to tu domotalo..:-) Ak mam Kondenzator 220uF/100V,diodu 1N4007(1A),mam tam dat odpor 50kiloohm? (100/0,002?) ....Mailo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano Mailo, jelikož máš nízkou jímací hodnotu napětí kondenzátoru, dáš tam odpor 50k. Ten proud 0,002 je jako koeficient.

      Vymazat
    2. Ano,dakujem..mam to uz tak hotove i namontovane,len som si nebol isty potom jak pisal Jaco ci som pochopil spravne a nebudem vyberat a prerabat.(ze to mam zle a malo by to byt inak a ufko este silnejsie potom) Auto ide-Felicia taha od 1500 otacok hore kopcom:-)Chodi to vykonom ako hladky diesel-taha naspodku.Predtym bola hlucha jak poleno:-)Spotreba pri UFko 2 zatial neviem.Dakujem ..Mailo

      Vymazat
  17. Dobrý deň, vyrobil som si podľa Vášho návodu UF5 aj UF5 II . Obe zariadenia som vyskúšal v aute Renault Clio II s objemom 1149cm3. Auto sa počas jazdy správalo presne podľa Vášho popisu. Povolím plynový pedál, ale rýchlosť mi neklesne... Želám Vám veľa zdravia a síl pri ďalšom bádaní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsou moc dobrý autíčka - střední třída, ty jsou nejlepší. Hodně pěkných km, děkuji.

      Vymazat
  18. Zdravím. Velmi mě to zaujalo, chtěl bych to vyzkoušet. Nějak ale nerozumím předposledním 2 příspěvkům - uvádíte, že proud 0,002 se má brát jako koeficient, ale v předchozím příspěvku na kondík na 100V uvádíte rezistor 2k8...Dík za odpověď

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, vím o tom, napsal:Odpor mě vyšel 2857 ohmu...Odpověděl jsem....Řada odporů pro váš výpočet 2k5 - 2k8....stačí pár mA - no a pár miliampér pokud vím jsou 2mA. Nick "Jako" totiž počítal proudovou hodnotu diody 35mA. Ale nevadí, takovou hodnotu pro ideální statický obvod RLC jsem ještě neměl a pokud mu to nepojede, tak se ozve a bude vyzkoušeno něco navíc.

      Vymazat
  19. Málem jsem zapomněla,dostala jsem za úkol napsat pochvalu a poděkování,jak to "udělátko" krásně funguje.Tak tedy, velký dík pro Vás Iv ,za vaši nezištnou pomoc a laskavost.To bylo pořád "hele dívej,nemám nohu skoro na plynu a pořád jedu 70,koukej jak je to živý!"Říkám "udělal jsi nám z toho fára triskáč :)".No samozřejmě i plno blbců,kteří okamžitě věděli,že je to blbost a že to nemůže fungovat.Ty at teda maj plyn až na podlaze,to funguje určitě....T.

    OdpovědětVymazat
  20. Dobrý den,
    můžou být tyto díly:

    220M/200V RM7,5 - kondenzátor; elektrolytický radiální, 220uF 200V; 18x43mm

    dioda BYT01-400

    R0207 - rezistor; metal 1% 0,6W /300V, TK +/- 50 - dodávané hodnoty: 1R … až 10M v řadě E24; miniaturní ¤ 2,4x6,3mm


    Děkuji za odpověd

    OdpovědětVymazat
  21. zdravím a mám dotaz - nikde se neuvádí, co za měděný drát to je... 1,5 mm je průměr nebo průřez? Na průřez by to muselo být mm2. Pro elektrikáře 1,5 měď znamená průřez, tedy průměr je 1,38mm. Jinak fandím a díky za typ.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale no tak, + - 0,něco, nerozhoduje.

      Vymazat
    2. Ďakujem za návod UF-1 mám v aute aj traktore.Oba fungujú k mojej spokojnosti.Teraz
      som sa rozhodol poskladať UF5-II.Mám
      kondenzátor TE 220U/250V S e105 RD 64878
      dioda 1 N 4007=KY 132/1000=1N4001-4006
      odpor TR 0,6W/
      Neviem či tieto súčiastky vyhovujú?V elektronike som úplný laik.Som skôr na praktické veci z oblasti strojov/mechanika/.Ďakujem za radu a prajem pekný deň všetkým čo čítajú,navštevujú a počúvajú(Mateja)toto forum.S pozdravom burlak

      Vymazat
    3. Zdravím,
      elyt OK
      dioda OK
      odpor ????? 0,6W OK / vypočtená hodnota 125K (125 kiloohmů,prodávaná řada 120K )na vaši hodnotu elitu
      Držím palce - rozhodně toto je výkonnější.

      Vymazat
    4. Tak UF-2 som úspešne v aute vymenil za UF-1.Najskôr skúšobná jazda bez UF,potom vloženie UF-2 a rozdiel je pocitovo dosť veľký.Plyn len tak lechtám a na tach.70km/h.Iv ĎAKUJEM!ĎAKUJEM!ĎAKUJEM!
      P.S. Akurát že ma pri skúške namerali policajti,tak čakám aký mi príde pozdrav z fotom.Všetkým ľuďom s otvorenou mysľou prajem pekný deň burlak.

      Vymazat
  22. Ahoj Iv.Už jsem psal dotazy na 1.UF5.Na autě mám 2 měsíce přestavbu na e85.Vyrobil jsem první UF5 a piezo obalil celé polystyrenem.Nestačil jsem vyzkoušet.Teď čtu zajímavější,lepší a úspornější variantu s kondenzátorem, diodou a odporem.Mám otázky:
    1-Velikost cívky je opět taková ať jde do potrubí volně nebo raději těsně ať se netřepe?
    2-Ouško mám nechat volně dle obrázku nebo nějak upevnit ke kondenzátoru?
    3-Když UF5-II obalím do polystyrenu,bude to fungovat lépe?Možná bude málo místa.
    Chtěl bych ušetřt na více zmrzliny.Dík za odpověď.Vláďa

    OdpovědětVymazat
  23. "nebýt to služební auto, tak už bych tam zkusil dát TRko"
    Ahoj, prosím mohu se zeptat co je TRko??? Nikde to nemohu vyguglit.
    Moc děkuji za odpověď...
    Petr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Najeďte si do fÓra Energie u pramene, vpravo nahoře je hledat - zadejte Trko a máte hotovo, můžete studovat.

      Vymazat
  24. Obvod můžete zapojit na který konec cívky se Vám líbí. Hodnota odporu je správně. Jestli se neutřepou? Záleží na Vaši šikovnosti, ta navlečená bužírka je tam k čemu?
    No a co Vám brání ve vylepšení mechanickém? Jako samonosnou úzkou destičku pertinaxu ve větší délce UFka, upevněnou na vnitřní závit a součástky připevnit na konci, kde přečnívá standardním způsobem ????? Co Vy na to Vladimíre?

    OdpovědětVymazat
  25. Dobrý den, mám kondenzátor v oušku, mechanicky OK, ale úspora není prokazatelná.
    První dotaz: jak moc záleží na velikosti ouška a umístění kondenzátoru (uvnitř, za..)?
    Druhý dotaz: v manuálu motoru CRDI je varování pro lidi s kardiostimulátorem před silným elektromagnetickým polem. Nemůže mít toto elm.pole vliv na funkci UFka? Děkuji. Leon

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Psal jsem,nebo foto včetně nákresu, že má být kondenzátor v oušku? To druhé je možné - cizí elmg. pole?

      Vymazat
    2. Vidím, že kondenzátor v oušku není asi dobrý nápad. Musím vymyslet jiné upevnění. To není ani tak o mé nesamostatnosti, ale o mé neznalosti z oblasti elektroniky. Proto se raději ptám. Jsem rád za každou radu a rozšíření znalosti.Vláďa

      Vymazat
    3. V pořádku, snažím se u lidí nastartovat tvůrčí myšlení se samostatností, hodně to dnes chybí. Nikdy neříkám, nebo se tomu vyhýbám, že to musí a nebo že je to tak, svět, věci a objevy se mnění za pochodu, tak jak i my ve svém životě a ten by měl být variabilní - pozittivně expanzní a ne jen konsumní.

      Vymazat
  26. Ahoj Iv. Jsou tyto součástky vhodné: kondenzátor TC- RAD 220uF/250V 105°C, dioda 1N4007 Si-Di 1A, 1000V a odpor 1/2W 120K 70C 5% 3,5x10mm? Mohlo by to být výkonnější? Děkuji za radu. Vláďa

    OdpovědětVymazat
  27. Prosím prosím. Nešlo by dát tlačítko na vypnutí toho zvuku na pozadí? I když v Opeře zakážu audio na webových stránkách, tak furt hraje. Nejdřív to bylo moc hezký, ale po hodině to je na rozbití monitoru :(
    A mám to v záložkách, abych to měl stále při ruce :(
    Michal

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten zvuk pocházel z programu úplně dole, 3D Vesmír, bylo tam tlačítko reproduktoru a ten jste měl zaplý, ale nevadí, klidně jsem program odinstaloval.

      Vymazat
  28. Ahoj kamarádi. Takže mé poznatky: Kondík 220mikro/200V (je skoro v každém PC zdroji – i ve starých AT – takže zadarmo! ) Dioda Gaz 17 (germaniová se zlatým hrotem – propustný proud 20mA-staré zásoby po dědečkovi) a z toho vypočítaný odpor 10kOhm. Ale to je špatně! Ono to tu je dost sporadicky popsané, ovšem zkoušením a pátráním jsem vydedukoval, že pokud je kondík na napětí alespoň 200 voltů, nedělí se skutečné kondíkové (jímací) napětí proudem použité diody nýbrž koeficientem 0,002. Snad jsem to pochopil dobře? Doufám, že ano, poněvač jsem učinil mnoho pokusů a nyní tam tedy vozím rezistor cca 100kOhm a je to o poznání lepší!
    A teď to hlavní:
    Já jsem těžkej materialista. Na tyto stránky mě přivedl můj strýc který vyučuje fyziku. Měl uefko již postavené, byl spokojený a prý ať to také zkusím… Zprvu jsem se mu smál abych řekl pravdu. Ale zvědavost je hrozná vlastnost. Byl zvědavej on a následně i já.
    Pořád jsem hledal proč by to mělo fungovat, co tam vzniká, co to dělá, jak to pracuje. No nějak jsem pořád tápal… Ovšem situace se zásadně změnila když jsem UF5 donesl mojí ženě. Ostatní prominou za můj sloh, ale proč se nepodělit s ostatními?
    Moje žena už hodně let pracuje s energiemi a denně nás navštěvují lidé – no je léčitelka. Ano protiklady se asi opravdu přitahují a náš vztah prostě funguje :-)
    Ale o tom mluvit nechci. Vtaťme se k UF.
    I přes moje odmítavé a skeptické pohledy na toto zařízení jsem položil UF před mojí paní a povídám: „Hele mrkni na to co Ti to dělá, nedělá, co cítíš.“
    Paní se pousmála a hned z ní vypadlo: „No jóóó spirálka “
    Položila si jí na stůl a jak když do ní střelí blesk hned říká – pane jo, to to „fouká“ a nevěřícně se na mě podívala co že jí to zrovna já dávám?
    Hned mi oznámila, že cítí spousty energie a do jedné ruky že prý jí to tlačí a z druhé bere. Pravila: „To je KOMÍN jako prase!!!“
    Prý jde od spirály směrem k černému válečku (kondíku). A to jsem jí VŮBEC NIC nic neříkal!!! Já si to nějak nechci přiznat, ale důkaz jsou pro mě ty stovky lidí co se tu i nás doma vystřídají.
    I přes můj materialistický přístup a vnímání mi toto hodně změnilo pohled na UF a s úspěchem ho mám prdnutej před filtrem a jezdí se mi o poznání lépe. Nechtějte čísla, úspory (i když to palivo opravdu spoří-nějaké deci určitě což jsem původně vlastně chtěl-hurá), mě stačí že vím, že tam to udělátko je. K autu se teď chovám JINAK a ono ke mně kupodivu také. Takže díky!

    Petr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, když se začtete, je tam koeficient 0,002, takže těch 100k je teď dobře. Škoda, že těchto materialistů není více, co jsou přístupní - otevření novým věcem. Je to tím, že se s ženou dobře doplňujete, jak říkám, protnutí duchovního materialismu. Pozdravujte paní a ať to moc neodhaluje (je to pro vnímavé lidi a ne balvany) Hitler to hledal a stejně nenašel. Je to prostorový vortex a vytváří velký vír, vždycky mě lidé jako vaše žena říkaly, člověče, kam sedneš, tam vytváříš strašný vír ( vesm. Tunel) a největší sranda, že i když odejdu, on tam zůstane nějakou dobu…. Ale o to nejde. Tak pozdravujte a ať Vám slouží – myslím UF5.

      Vymazat
    2. Dodatek pro Petra - ať si Vaše polovička přečte článek zde o výrobě přírodního koloidu, bude mít pro lidičky dobrý nápoj, plný energie, nemluvě o stříbře, ale voda tyto energie velmi jímá a postaví na nohy i nebožtíka. http://energieupramene.blogspot.cz/2012/06/prirodni-koloidy.html v této mutační době nepostradatelný, tvrdým materialistům nedávat, ti ať si to vyřeší sami.

      Vymazat
  29. Na nákresu i fotce máte ouško před úrovni diody a odporu. Když prodloužím ouško vnitřní spirály až těsně ke kondenzátoru za úroveň diody a odporu, bude to mít negativní vliv na funkci UFka? Na konec spirály chci upevnit plastovou objímku, kterou podélně pojistím kondenzátor proti uvolnění.Děkuji Vláďa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic přečuhovat, vše kompatibilní, plastová objímka nevadí a .....nerad bych pohár vylil.....

      Vymazat
    2. Místo úzké pertinaxové destičky bude objímka šíře 3,5mm, tl.1,2mm vyrobená ze stahovací el.pásky bude podélně objímat kondenzátor, konce objímky dlouhé asi 60mm omotaním silonu připevním na začátek vnitřní spirály(očko). Aby vše bylo bez přečuhování a vzduch mohl hladce obtékat, celý tento spoj, letované spoje a nakonec celý kondenzátor včetně diody a odporu pojistím 2x zatavovací bužírkou. Nebo jste myslel, že očko by nemělo přečuhovat přes úroveň diody a odporu až těsně ke kondenzátoru?Vláďa

      Vymazat
  30. Iv nebo Lv - děkuji, moc děkuji!!!
    Ono by to zřejmě fungovalo i kdyby to nebylo tak pevné. I kdyby se kondík úplně nedržel, ono by to fungovalo. Myslím si osobně, že se to tu dost přehání s tím upevňováním, svazováním, stahováním. Já to omotal práskačkou a volně vložil do filtrboxu. Fertig!
    Důležité je VĚDĚT že to tam je. Důležité je postavit to z věcí co se válí doma. Důležité je používat mozek a fantazii. Důležité je se s tím naučit jezdit!
    Já zjistil že se mi jedne spoj... ale nic budu jako Lv :-)
    Kolaga si nechává něco pro sebe a plně ho chápu... Zvláštní člověk, škoda, že jich není víc!
    Díky
    Petr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ....Důležité je používat mozek a fantazii....I když se spoj přeruší, funguje to, ale s menší reakcí, kondenzátor má tu vlastnost, že zvětšuje jak říká Vaše paní "průvan". Ani bych si nic nenechával pro sebe, vše je závislé na vhodném čase (vždyť ti skeptici by mně umlátili čepicemi) a o tom kondenzátoru jsem naznačoval v tomto článku: http://energieupramene.blogspot.cz/2012/04/energeticka-pole.html Dokud dejchám, budu zvláštní člověk, ale každý je zvláštní a vynikající (nemyslím dnes moderní kulišáky), jen se najít, ale to už mluvím jak kniha a to nechci.
      Iv

      Vymazat
  31. ano ano :-) Nutně teď scháním stříbrné elektordy... :-) Prý to musím udělat...
    Napadla mě stříbrná (růžová) svářecí elektroda kterou mám ve skříni v dílně. Pokud z ní oloupu ten obal, bude to vhodné? Nějaké řetízky mi přijde škoda "rozpouštět" ve vodě. Díky pane
    Petr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cítil jsem, že to tak dopadne a dopadlo. Můžete klidně použít i ten svařovací drát, jen aby byla větší plocha, stočit co to dá na délku, jako plochou (Teslovu) cívku. Když použijete i např. zlato i jako šperk, nemusíte se obávat, že zmenší svou hmotnost, ta chemická reakce je na hmotě neznatelná - jo a zapomněl jsem, někdy po delším čase ty elektrody opláchnout pod tekoucí vodou, ale to záleží na kvalitě vaší vody, pokud je tam hodně minerálů, budou se srážet na elektrodách a proto to opláchnutí. "A nebožtíky ať žena nebudí, je s nimi pak jen práce."

      Vymazat
  32. Dobrý den, je možno v tomto zařízení paralelně spojovat kondenzátory za účelem zvýšení kapacity? Je nějaká hranice (kromě prostoru)? Děkuji. Leon

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvedená hodnota je optimální. Při zvyšování jímací schopnosti (kapacity) může pak docházet k ovlivňování elektroniky, tím tedy k dalším úpravám jako stínění a jiné věci, o kterých zde nebudu mluvit.

      Vymazat
  33. Ahoj IV,
    funguje to krásně, ale měl bych pár otázek. Všiml jsem si, že nejvíce se UF-ko projeví do 2500 otáček. POtom, zřejmě se zvrůstající potřebou paliva a tím i vzduchu není už tak patrný účinekk. Tudíž by (logicky) bylo potřeba dodat víc UF5 energie. Ale jak toho docílit?
    1. hodnoty součástek,
    2. průměr, materiál, počty závitů drátu, velikost/délka UF-ka - rovně/zakřivené (sání není rovné)
    3. víc UF5 vedle sebe/za sebou - ne/mohou se dotýkat
    4. umístění před/za filtr
    Zvýšením účinnosti bychom se dostali na pracovní bod nejefektivnější práce motoru. Což je právě 2500-3100 otáček a tím samozřejmě k další úspoře paliva a zvýšení výkonu motoru.
    Ufff ;-)
    Michal

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Michal: Ano, jde o jistou rezonanci, vše je hotovo, vyzkoušeno, sledujte "oznámení", informace bude podána přes mail těm, co to mají a funkční, tedy zaznamenáni v příspěvcích.

      Vymazat
    2. Ahoj,

      UF-II namontováno do 1.9tdi, auto se zdá být živější zejména v nížších otáčkách, než sepne turbo, průměrná dlouhodobá spotřeba před namontováním 5,8 l/100 km. Po namontování po ujetí cca 600 km se zapnutou klimatizací a 4 bicykly na střeše 5,32 l/100 km. Bude-li k dispozici nějaké další vylepšení, rád to odzkouším.

      MK
      (dum@hockey93.com)

      Vymazat
    3. to Vladimír a MK - napište mi na Mail (uveden v odstavečku "O mně"), ušetříte mi čas a následnou kontrolu s evidencí.

      Vymazat
  34. Ahoj Iv,
    Vyzkoušel jsem UF5-I i UF5-II. U druhé verze se spotřeba snížila zhruba o 0.5l/100km. Nicméně stále řeším jak vylepšit umístění a upevnit spoje (obojí ještě není zdaleka ideální).
    Pokud budeš rozesílat nové poznatky, rád bych tě poprosil, aby jsi mne také zahrnul do seznamu příjemců.

    Díky za informace které poskytuješ, pravidelně pročítám tvůj blog.
    Radim

    OdpovědětVymazat
  35. Ještě jednu zvídavou:
    Na obrázku nahoře, kde je Caduceus je vnější spirála (obtočení hadi) pravotočivá. Vyhledal jsem si všelijaká vyobrazení, ale směr spirál je tak 50:50. Takže teď jsem v rozpacích. Je v tom matení nepřítele, nebo na tom nezáleží?
    Dokonce i směr točení šroubovic v DNA bývá rozdílný. Většinou je tedy pravotočivý, ale vyskytují se i levotočivé.
    Nejlepší bude vyzkoušet obě varianty, což udělám, ale ptám se jen z teoretického hlediska, zda směr může něco ovlivňovat. Osobně si myslím, že ano.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to MichalB: držím se více přírody - popínavky atd.

      Vymazat
    2. Takový pohlavek jsem potřeboval.
      Už zase začínám moc číst-dívat se cizíma očima, namísto abych používal ty dvě svoje zelený. :-)
      Děkuji za cennou radu.

      Vymazat
    3. to Michal:
      Michale, toto by se Vám přeci jistě nelíbilo:
      Spirálu lze popsat pomocí vzorců v polárních a kartézských souřadnicích:

      v polárních souřadnicích:r=a0

      v kartézských: x=a0cos(0+c)


      kde r je poloměr, a je parametr „rozevření“ spirály, θ je úhel, x, y jsou kartézské souřadnice a c vyjadřuje počáteční úhel.

      Spirálu budeme generovat iteračně, s konstantní tangenciální rychlostí. Vyjdeme z těchto vzorců: a bla bla bla

      Myslím, že pro podstatu věci stačila jedna jednoduchá věta!

      Vymazat
    4. Nedokážu říci, zda by se mi to nelíbilo, protože tomu nerozumím - jsem špalek :-)
      Ale předpokládám, že je tam složitě napsáno JEN to, co oko jednoduše uvidí třebas na tej popínavce. A tak je to s většinou vědeckého.

      Vymazat
  36. Zdravím Vás Iv, jak jste psal, že by byla lepší pro ufko II nějaká ta stará germaniová dioda, tak který konkrétní typ byste mi prosím doporučil z těch např. miniaturních celoskleněných (GA201,202,203,204,205 až 206)?
    Tady je odkaz na katalogový list: http://katalogy.ic.cz/GA202.html
    Dále má na funkci vliv délka té spirálky ? Bude vadit když jí udělám delší např. až, 23-25 cm do sacího potrubí před filtr by se mi vešla. Předem děkuji za odpověď Salvanti

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Salvanti
      Můžete použít všechny uvedené typy GA xxx, spirála čím delší, tím lepší - zapomeňte na el. zákony(aspoň v tomto případě), hodnoty přesto zůstanou stejné.

      Vymazat
  37. dobry den,chtěl bych se zeptat jestli mohou byt dvě ufka namontovany na jeden motor?chtěl bych to zkusit na motorku zx6r,ale přivod vzduchu do airboxu je řešen dvouma trubkama,tak že bych dal do každe jedno(auto nevlastnim)děkuji,miloš

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Miloš
      Ano, ale snažte se je udělat obě stejné.

      Vymazat
    2. Fabia 1,9 Tdi PD znizenie spotreby 0,9 - 1,3L na 100KM z Ufko2, Felicia 1,3Mpi znizenie 0,5 - 1,2 L na 100KM. Inak vsimol som si ze u felicie 1,3 to ma pred,po,a pocas burky extremny ucinok na vykon!Ano poviete ze je hustejsi vzduch,chladnejsie a bla bla!To viem pracujem z autami..ale toto je obcas ozaj extrem rozdielu vykonu!Vsimol si to este niekto alebo sa to ozaj len mne zda?Na 1,9 Fabia 77kW to necitit. Pre Iv..ak mate diagnostiku(napr Vag Com) ucinok ufka2 je zda sa mi celkom dobre vidiet na meranych hodnotach meraca hmotnosti vzduchu u tej fabie.Skusali ste este niekto porovnat namerane hodnoty? ..Mailo

      Vymazat
    3. Vag-com mám, ale jak jsem psal v první verzi Ufka, rozdíl jsem zaznamenal u regulace naklápění lopatek turba, což připisuji vlivu spořiče na elektromagnetický měnič podtlaku (N75).
      Je-li možnost a chuť, dejte sem odkaz na logy za jízdy, rád bych se podíval. Případně napište Iv, mojí adresu snad někde vyštrachá.
      U mě se vliv na spotřebu nyní jen těžko prokazuje - změnil jsem styl jízdy a též je dnes u mne více proměnných, ale včera mi přišlo auto zatraceně lenivé, tak jsem kouknul a na Ufku mi povolil jeden spoj na kondenzátor. Takže u mne má vliv na dynamiku motoru určitě. Ono na lepší věci si člověk zvykne rychle a přestává je brzy vnímat, kdežto horší pociťuje daleko intenzivněji.

      Vymazat
    4. Otázka pro Mailo:
      Kde přesně jste umístil u Fabie spořič UF5?
      Mám taky Fabii, ale 1,4 MPi. Dal jsem to do silnější hadice a zasunul otvorem nad chladičem do sací trubky. Úsporu s UF5 1.verze - nemám žádnou. Spotřeba cca 8 litrů.
      Někde dělám chybu.

      Vymazat
  38. Spotrebu je najlepsie kontrolovat tempomatom!Na dialnicu,rovnako dofuknute gumy,motor aspon 80Ć,priblizne rovnaka vlhkost vzduchu,teplota,rovnako paliva v nadrzi atd..ako pri merani bez ufka.A ako povedal Iv ked ufko vymontujete treba aspon par dni pobehat a potom merat-a tak i naopak.RJ motora ma totiz pamet jazdnych podmienok-ako sa chovat a chvylu trva nez sa nauci ako sa chovat ked ma ufko alebo naopak ked nema!Pri merani najlepsie dat ustalenu rychlost na tempomate povedzme 100km/hod vynulovat kratkodobu spotrebu a mastit aspon 50Km.Samozrejme diagnostyka auta bez zavady.Poslem foto umiestnenia ufka Ivovi a ked bude ochotny tak vam ho sem zavesi.Este jedna vec..drzat prilis nizke otacky nema zmysel hlavne na autach z nizkym objemom pretoze mate prilis velke zatazenie a motor vtedy dava viac paliva.Tie namerane hodnoty ti michal poslem(zda sa mi ze je tam drobna zmena)ale chvylku to potrva.No a este jedna vec..do jedneho auta som dal omylom ufko 1 z opacnym vnutornym zavitom ako ma na foto Iv a kratkodoba sporteba zacala lietat ako sialena striedavo v kratkych intervaloch(priblizne 40minutova jazda) o 0,3L pod a nad spotrebu ako bola predtym. ..Mailo

    OdpovědětVymazat
  39. Este jeden maly dotaz(vecsina zvas to iste vie)..myslim ze sa to tu uz niekde spominalo!I samotne predlzenie,skratenie alebo zmeny v priemere sania maju za nasledok zmeny priebehu vykonu respektyve velkosti vykonu a tym i jazdnych vlastnosti a spotreby!Ak napriklad predlzite sanie najvecsi vykon sa posunie myslim o niekolko otacok za min. nizsie!Ak date so sania prekazku auto bude mat vecsie problemy sat vzduch(Ako ked mate spinavy ci mokry filter vzduchu) a tym bude mat vecsiu spotrebu pri rovnakom vykone respektyve sa mu vykon znizi!Stoho su odvodene sportove filtre vzduchu-lahsi prietok a potom vecsi vykon!Tym chcem povedat ze ak vam ufko vobec! nefunguje spotreba sa vam pri rovnakej jazde a podmienkach naopak o nejake to deci pravdepodobne zvisi! ..Mailo

    OdpovědětVymazat
  40. Chybicka se vloudila..(A ako povedal Iv ked ufko vymontujete treba aspon par dni pobehat a potom merat-a tak i naopak.RJ motora ma totiz pamet jazdnych podmienok-ako sa chovat a chvylu trva nez sa nauci ako sa chovat ked ma ufko alebo naopak ked nema!) Upresnim..nieje dolezity cas aby sa RJ motora prisposobila novym podmienkam-hodnotam.Treba nabehat aspon 50-100 Km aby sa naucila. ...Mailo

    OdpovědětVymazat
  41. Tuto paměť (tzv. adaptabilní hodnoty) mají až novější řídící jednotky, hlavně ty pro benzínové motory (snímač pro nastavení škrtící klapky aj.), naftové motory až s vysokotlakým vstřikováním. Navíc, můj názor je, že pokud by do tohoto procesu řj zasahovala, eliminuje se vliv UFka, protože adaptabilní hodnoty se mění v závislosti na stavu motoru (čidla, množství dávky paliva pro zachování rovnoměrného chodu motoru - změna úhlových rychlostí při explozích jednotlivých válců) tak, aby fungoval co nejblíže továrnímu nastavení. Jinak vše potvrzuji. Ideální je po montáži vymazat adaptabilní hodnoty v řj motoru a pak najet cca 50-100km ve všech režimech.

    Ale osobně bych se s tím nezalamoval. Někomu to spoří, jinému se změní dynamika motoru, jiný nezaznamená nic. Jsou tu ve hře energie, které neznáme, ale můžeme je pokusy a omyly poznávat. Když nefunguje spořič, není nic jednoduššího, než změnit některé jeho parametry (délku, průměr, poměry, materiál, umístění atd.). Když si to někdo "foukne" do auta a spoří, nic krom těch pár korun navíc nezíská. Naopak ten, kdo přemýšlí, experimentuje a pozoruje, se nakonec může dobrat daleko cennějších výsledků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano Michal presne!Pisal som to preto aby ak im to nespori nehadzali hned flintu do zita!Je prilis vela moznosti preto treba spekulovat..to este neznamena ze ufko nefunguje! RJ uz u motorov priblizne 2000-2007 zasahuje dost...a vdaka tomu podla mna ked mas z ufkom lepsie spalovanie(mensie klepanie,mensie zatazenie,lepsie spaliny) moze dat menej paliva pri rovnakom vykone. ..Mailo

      Vymazat
    2. Tie obrazky sa mi tusim trosku pomiesali zaco sa ospravedlnujem.Ste vsak sikovny a auta su to zname tak si budete vediet urcite priradit aj bez zbytocnych komentarov uz len podla napisov na motore. ...Mailo

      Vymazat
  42. Moc díky za fotky.
    U benzínu to mám jinak, v těch místech kde vám vede roura je u mě nějaké zařízení (váha vzduchu?) do něhož vede od spodu další hadička.
    Pokud zadáte do google obrázky "3800_363_964.jpg" tak je to tam trochu vidět (není moje foto).

    Snížil jsem průtok vzduchu vložením hadice s UF5(1.verze) a proto asi žádná úspora.

    OdpovědětVymazat
  43. Peter je to mozne.Cast vykonu motor musel pouzit na obtiaznejsie nasatie vzduchu.Skuste dat Ufko 2 do stredu tej nasavacej hadice co vedie od prednej steny k filtru(podla navodu kondik smer motor).Dajte ufko do stredu hadice(ani viac k stene ani k filtru)!Ja mam ufko prichytene sposobom rybarsky vlasec uchyteny na Ufku (do kriza)4 krat vpredu,4x vzadu a cez male dierky v hadici vytiahnute vlasce von!Tam su omotane okolo hadice a zauzlovane tak aby bolo ufko nasponovane v strede hadice!Dierky potom zatrete silikonom!Nez letujete spiralu k odporu a diode nastrcte teplom zmrstitelnu buzirku(kupite tam kde odpor)potom zletujte,a tou buzirkou to zakryte!(ona lepi a zmrstuje sa ked ju nahrejete,a tak sa vam ufko nerozpadne a je pevnejsie)Ak mate v blizkosti merac hmotnosti vzduchu alebo tlaku urobte ako hovoril Iv a namontujte ten alobal a ukostrite o karoseriu.(ja jazdim ako doteraz na Filcke 1800-3000 otacok.Iked dobre uz teraz taha aj nizsie,ale ked chodim na nizsie otacky tak neusetrim(1600-1800len po rovine a ked je prazdne auto) Vela stastia. ..Mailo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ty otáčky jsou od 2000 kdy to zabírá, děkuji Mailo !

      Vymazat
  44. Zdravím všechny.UF5-I mám namontováno cca 2 měsíce v Fabii 1.4 TDI.Spotřeba před cca.5litrů dnes 4.3litry.Celkem slušná spotřeba,na voze se střídáme s manželkou,ta najezdí cca 20000km po dálnici ročně.Já převážně jezdím po silnicích II a III třídy,kde za ideálních podmínek dokážu udržet spotřebu i pod 3litry.Po namontování se motoru snížili vibrace a hlučnost,zvýšila se dynamika a přestalo fungovat omezení otáček.Preventivně jsem sání omotal alobalem a uzemnil,zatím se žádné nešvary na elektronice neprojevily.Teď se pouštím do výroby UF5-II,tak jsem zvědavej jak se bude motor chovat a jaké bude spotřeba.S pozdravem všem Luboš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Patříte do těch, co vyzkouší a nekecaj, tak pro ty mám nejnovější úpravu, která je o hodně výkonnější, když mně napíšete na e-mail, zašlu Word soubor s poslední úpravou zařízení. Ať Vám slouží.

      Vymazat
    2. Dobrý deň. pošlite mi prosím Word súbor s poslednou úpravou nech to porovnám s mojím UF5 II, ktoré som včera skonštruoval a nainštaloval. E-mail: bodnar.iv75@gmail.com.

      Ďakujem Ivan

      Vymazat
    3. Ahoj,tak naposled jsem psal poznatky s UF-5 2.8.2012.Od té doby jsem vytvořil i UF-5 II s úpravou od Iva,ale zlepšení proti UF-5 první generace se neprojevilo.Zřejmě něco špatně.To nic nemění na tom,že UF-5 první generace fachá naprosto bez problémů skoro rok.Nedávno jsem byl na STK a tam se úprava projevila i na technických parametrech při měření emisí.Od posledního měření se zlepšila hodnota kouřivosti motoru z hodnoty 1.07 až na hodnotu 0.6 přitom je povolená hranice 1.4.To všechno při najetých 170000km a naftě kupované kde se dá za nejlevnější cenu.S pozdravem všem Luboš

      Vymazat
    4. to Fr.Dobrota
      Děkuji, neřešte to, už jen za klesnutí emisí by jste měl dostat kytičku, víte, jste asi "trochu jiný" takže by se musel upravit na jinou hodnotu ten odpor od běžného standardu s tím měřákem, ale neřešte to UF-5 je univerzální a není tak citlivý na změněná energetická pole.
      Děkuji za aport.

      Vymazat
  45. Dobrý deň, pred časom som si vyskúšal UF5-I a následne aj UF5-II na svojom Cliu, z výsledku som bol veľmi prekvapený. Napísal som vtedy aj komentár, všetko mi fungovalo presne ako ste popisoval. Odvtedy s veľkou zvedavosťou sledujem ďalšie komentáre a ďalšie príspevky. Viackrát ste sa zmienil o novej úprave - vylepšení. Ak by to bolo možné, rád by som sa o tom dozvedel viac. Preto Vám zasielam mailovú adresu: palisebo@gmail.com . Ďakujem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napište prosím na můj mail, kvůli evidenci a rychlé registraci uživatelů.

      Vymazat
  46. Dobrý den všem. Tak jsem si zkusil vyrobit UF5-II. Mám Felicii 1,3 LPG a s výsledkem jsem nad míru spokojen. S autem jsem najel přez 400Km docela slušně naložený (dovolená) a kopcovitý terén. Po dotankování mě spotřeba vyšla na 6.67 LPG. Což jsem před tím nikdy nepořídil ani s prázdným autem a po rovině. Mám dotaz na Iv. Myslíte, že by mělo efekt namontovat UF5 do trubky kde proudí plynný LPG? Samozřejmě by to předpokládalo větší průměr hadice. A druhý dotaz. Fungovalo by, kdyby se spirálka nechala v sací trubě a elektronika by se umístila mimo potrubí? Oboje by bylo spojený nějakou dvoulinkou. Děkuji a přeji hezký den. Lumír

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Lumír
      Dotaz 1) \zkusit to můžete, zkoušel jsem to, ale oficiálně Vám nic nesdělím, jelikož se jedná o plyn a nejsem zvědav na invektivy udavačů.
      Dotaz 2) Vadilo, přestaňte uvažovat v tomto případě v rámci fyzikálních pouček pro elektrotechniku. Ty součástky tvoří celek a pokud je dáte mimo pole spirály, účinek bude jako u spirály bez vylepšení, napojení na dvojlinku to nezachrání.
      Ať se daří!

      Vymazat
    2. Potvrzuji, na jaře jsem experimentoval s Ufkem, kde jak píšete, spirála byla uvnitř sání a po obvodě sání v místě Ufka jsem umístil 4-5 vysokokapacitních elektrolytů. Efekt menší než s jedním elektrolytem umístěným dle návodů od Iv.
      Jakýkoliv vodič v blízkosti spořiče ovlivňuje účinnost. Tím ale netvrdím, že vždy to bude negativním směrem, podle mne je to vše o materiálu(jeho vlastnostech) a geometrii(tvarech a poměrech) a pochopitelně o nalezení optimálních vlastností k danému okolí. Pod pojem okolí je myšleno opravdu vše okolo. Více ve starším článku zde na blogu "Vliv tvarů na prostor", ale v mnoha dalších zde.
      Kdo si hraje nezlobí. :-D

      Vymazat
  47. No,mozno sa mylim..ale mozno mi to konecne docvaklo.Tak..zrovna som pozrel komentare o ufko-koloidoch a uz nieje k funkcii spiral co dodat:-).Tak len doplnim ze ak sa nemylim vonkajsia spirala taha energiu x do kondenzatora.V systeme jing a jang sa na vnutornej objavi naprotivok energia y(na ktoru chodi spalovaci motor),a ta sa potom uskom(antenou?) vyziari spet do priestoru(nasavaneho vzduchu).Cim viac energie x spapkame tym viac sa nam privedie energie y do vnutornej spirali a oto lepsie pojde motor!Samozrejme jej mozeme kondenzatorom spapkat maximalne len tolko kolko je jej obsiahnutej vo vzduchu ktory nasajeme.Do motora ide potom nie x-y 1/1(jedna k jednej),ale povedzme x-y 0,7/1,3. A tak funguje i caduceus vnas..čakri atd.. akurat ten kondenzator tam nieje.:-) ..Mailo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Mailo
      Ale kondenzátor tam je, buňka a že jich tam je, no a když náhodou dojde k velkému nabití, dojde k průrazu a človíček zhoří a šaty zůstanou neporušeny atd.......i to se stává, když nefunguje regulace....

      Vymazat
  48. Ano,samovznietenie!Dakujem Iv.Len si to davam dokopi.Ospravedlnujem sa za dezinformaciu a opravujem. I tam si kondenzatori-bunky. ..Mailo

    OdpovědětVymazat
  49. Možná by stálo za to zauvažovat nad témou "kondenzátor". Sice se to více hodí do článku ke koloidům, ale už se to tady nakouslo?
    Přírodní energie by si zasloužily i přírodní kondenzátor. Jenže jaký? Co umí hromadit a více či méně uchovávat energie? Voda! Ať už si vezmeme energii tepelnou, nebo energii ve formě informací(viz. homeopatika), umí vést i tu elektrickou, umí vstřebávat i emoce a pak je pěkně vychrstnout třeba v podobě průtrže atd. Kondenzátorem je i atmosféra - vzduch. Sice společně s dalšími prvky, ale myslím, že základem je opět voda - v podobě páry. Pokud vezmu poměr sladké vody a mořské na naší planetě, vítězí slaná voda, která má mimo jiné daleko vyšší el. vodivost.
    Nám tu ale nejde o elektřinu jako takovou - proud elektronů. Takže kdo na to má patřičné vzdělání (já to nejsem), zkuste nad tím popřemýšlet.
    Taková 3m vysoká spirála (pro vtíravé umělecká plastika) v minijezírku před barákem, kdo ví, co by to dělalo?
    Dále se nemohu ubránit dojmu, že účinnost spirály/Ufka by rostla s možnostmi zdroje energie - ne nutně elektrické. Koneckonců Ufko v pohybu a ještě obtékáno masou energie v podobě vzduchu je účinnější, než to ležící pod stolem v garáži (si teda myslím).
    Tak prozatím z Vysočiny vše.

    OdpovědětVymazat
  50. No odbornik niesom..ale v tele su to hlavne tuky a svaly,znich si mozes vziat energiu kedykolvek spet!Priamo z prirody napriklad tlak vzduchu(ten mozeme udrzat v nadobe).Voda asi len kratkodobo.Kedze je podla vyskumov ovplivnitelna dokonca i hlasom hudbou ci myslienkamy asi by tu energiu rychlo stracala!Preto by bola asi skor vhodna na zmenu druhu energie,alebo pre svoju rychlu a lahku poddajnost ako prostrednik.(rozpusta vitaminy a ine latky,spomaluje svetlo,rozpina sa ked zmrzne,dokaze mat rozne skupenstva...)Co by sa asi oplatilo skumat je KRIŠTÁL!Podla vsetkeho nielen ze energiu meni ale ju zda sa dokaze aj uchovavat. ..Mailo

    OdpovědětVymazat
  51. Teď mne v souvislosti s postřehem, který jsem dal do článku s koloidy napadla jedna teoretická možnost, proč někomu UFko funguje a jinému ne, nebo někomu více a druhému méně. Pokud byl můj postřeh správný a nejednalo se o náhodu, může mít vliv na účinnost i polarita každého z konců spirály? Pokud se otočí, nemůže být třeba problém s jímáním energie do elektrolytického kondenzátoru, který je (alespoň u "normální" elektřiny) háklivý na přepólování? Pak by en. pole jako celku mohlo být minimalizováno tím, že by kondenzátor celkové pole nikoliv zvětšoval, ale snižoval, ne však zcela rušil.
    Jen úvaha, ale zajímal by mne názor ostatních.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Michal..nemoze sa kondenzator predca prepolovat ked je tam dioda.Alebo sa mylim? ...Mailo

      Vymazat
    2. Jo možná by to mohlo být tím, to vyzkoušejte, vidím, že jste hodně kativní, tak byste s tím neměl mít problém.
      Mailo: přepólovalo by se to bez té diody, takhle by se ta energie nejímala, protože by ji zadržela právě ta dioda(pokud tam platí tato vlastnost elektřiny. Igi

      Vymazat
    3. to Igi:
      Kterej ty jseš? Doufám že ne Anuf! To není pro mne partner, to už bych klesl moc hluboko.
      Kondenzátor(elit) má tu vlastnost, že toto pole jímá, nejen vodiči,současně ji mění na el. a zvětšuje tím celé akční pole a aby se tam držel náboj, tak je tam dioda i jako ventil. Zkuste si to tedy představit pro lepší pochopení jako sériové zapojení.....

      Vymazat
    4. neviem ci to ja spravne chapem..ale prave ta dioda tam musi byt aby energia prudila jednym smerom a kondenzator sa nabil spravne.Kremikove suciastky dokazu tu energiu preniest pokial spravne chapem takze vtom nieje myslim problem. ..Mailo

      Vymazat
    5. Jsem ten co tu dole psal o tom umisteni v peugeotovi, psal jsem tu pouze pod svou prezivkou(Igi) max parkrat jsem se zapomnel podepsat. myslim ze to relativne chapu. z pohledu elektrotechnickeho urcite a z pohledu VE jsem otevren tomu co rikate. Igi

      Vymazat
  52. Napadlo mi ze tusim i flasa obalena mokrym papierom a vnej voda sa chova ako kondenzator?,mozno pre nase potreby dokonaly.. ? ..Mailo

    OdpovědětVymazat
  53. Takze flasa z vodou,donej sol a obalit alobalom niekolko vrstiev.-kondenzator ..Mailo

    OdpovědětVymazat
  54. Zdravím všechny badatele.Mám fábia 1,9TDI PD. zkoušel jsem vodíkový vyvíječ a neprojevila se ani úspora ani zvýšení výkonu. Poté jsem udělal několik různých délek UF5 a kromě dvou prasklých žárovek u sání(než bylo publikováno odstínění sací roury) a lehkého zlepšení chodu motoru v nízkých otáčkách jsem žádný efekt nepozoroval. Po montáži UF5-2 o délce 22 cm se zlepšil chod motoru při nížžších otáčkách a spotřeba klesla o 0,3-0,5 l/100km. A to i okamžitá.Měřěno na rovném úseku, za bezvětří, s tempomatem atd.atd. aby výsledek byl co nejobjektivnější.Nyní se mi podařilo několikrát jet i za 4,5l ale nejčastěji tak za 4,8l/100Km Efekt ubrání plynu a zachování stejné rychlosti se neprojevuje.Neprojevuje se ani snížení okamžité spotřeby na 0,4l/h jak popisuje Mailo který má stejné auto. A tímto bych zároveň měl na Maila dotaz, jak dlouhou má spirálu ev. typ použitých součástek.Je třeba možné že se nesešli všechny parametry ideálně na daný motor a pak jsou tak velké rozdíly. Tímto mu předem děkuji.Zdravím Vás všechy i Vás Iv a držím palce při dalším bádání. Radek D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radku, na okamžitou spotřebu nekoukejte. Palubní počítač jí vypočítává za jízdy jednou za cca 30 ujetých metrů a při stání na místě je tato hodnota závislá na mnoha faktorech (momentální nabití baterie, zatížení alternátoru podle spuštěných elektrospotřebičů, celkové prohřátí motoru, klimatzice, nastavení řídící jednotky palubovky atd. atd.) a jde jí měnit nastavením přes PC aniž by se skutečná spotřeba jakkoliv změnila. Nezapomínejte, že v celé palivové soustavě není žádný průtokoměr a spotřeba se pouze odhaduje v závislosti na teplotě nafty, což je na konec nepřesný údaj. U někoho někdy odpovídá reálu, u jiného ne. Podle okamžité spotřeby se v závislosti na ujeté vzdálenosti vypočítává průměrná spotřeba, tudíž přesný součet nepřesných čísel. Jediné, co je směrodatné, je kolik nalejete paliva do nádrže a kolik ujedete km a to ještě po ujetí několika set či tisíc km kvůli různorodosti počasí i projeté trasy a silničního provozu.
      Nejdůležitější je v tomto pro nás řidiče subjektivní pocit. Když se nám to bude jevit, že to dneska jede, tak je to lepší, než když nám to řekne dvacet počítačů, ale my nic nezaznamenáme :-D

      Vymazat
    2. Ahoj Radek!JA som bol z rodinou pred 2ma tyzdnami na dovolenke v Chorvatsku!Fabia je combi-bola nalozena ze rantle blatnikov vzadu takmer suchali o kolesa+4 dospele osoby v aute(este som par veci nenalozil-nechal doma z obavy aby som na jamach nenarazal na dorazy)!Ventilator,svetla,radio(clima nieje,ani thule).Spotreba tam a spet mi vysla na 4,9-5,0L/100Km.(kolega Ibiza 6,1) 1600Km,90percent po dialnici 10 mesto. 90 percent cesty rychlost medzi 120-140Km/h.Jedna zapcha asi polhodinova a prinej posuvanie a brzdenie na 0 tak 30krat. Ufko na ktorom som vtedy bol bolo len 100V 220nF a to je uz namontovane v znameho aute. Malo vsak dlzku 14-16cm,dva odpori 100Kohm pararelne(50K som nezohnal) a diodu 1N4007.Este jedna rada..ak idete dole kopcom temopmat vypnite lebo on stale akoby drzal plyn a spotreba je velka.Kdezto ked brzdite motorom bez tempomatu okamzita spotreba je 0!Tich 0,4 tam nieje stale..no obcas tam zide aj na par minut..co som nikdy predtym nevidel a preto som to sem hodil(dodavam ze za tepla tak pol na pol 0,6-0,4)!Foto umiestnenia ufka v PD je ta vpravo hore.Ja tam inak ten alobal nemam a ziarovky aj elektronika doteraz(pri 100V) vpohode!Teraz tam mam 250V 220nF ale spotrebu zatial neviem-nebol cas to sledovat ani kontrolovat elektroniku.Este dotaz..mozno je to len zdanie ze ide lepsie ufko ked nieje prichytene az tak pevne ze sa ani nepohne!Treba vyskusat nech sa moze jemne vlnit-2mm(ja mam uchytene silonom a ten pruzi sam osebe takze sa vlni to ufko-dokazem ho prstami jemne potlacit do stran)(skusal som aj stahovacie pasky).To pusteneie pedalu o kusok a zvysenie vykonu aj mne funguje na Felicii ale na Fabii to necitit(Prebytok vykonu?) ..Mailo

      Vymazat
    3. Ano Michal vpodstate suhlasim!Ja vzdy pozeram v nameranych hodnotach panelu pristrojov na fabii pred a po jazde-je tam obsah paliva v nadrzi,alebo sa to da tak ze nacerpat plnu az kym nevypne pistol..najazdit 100Km a potom opet na pumpu!Kolko dotankujete kym vypne pistol to je spotreba!No a na Felicii naopak-od prazdnej po prazdnu:-) ..Mailo

      Vymazat
  55. Zdravím Maila a Michala. Díky moc za Vaše informace.Spirálu mám vsuvně vloženou jak pipisuje Mailo, akorát ji zkrátím.Součástky mám stejné. Co se týče údajů na pal.počítači, tak mám zkušenost následující.Vyjel jsem několik nádrží a ktomu vždy vynuloval počítač.Rozdíl spotřeb byl pouze 0,1l/100km !!!! což je výpočet z nepřesných čísel až dost přesný. Jinak mám podobný názor jako Mailo, že u aut s přebytkem výkonu na svojí váhu, což PDčka jsou, se neprojevují všechy zde popisované efekty.Ještě jednou díky a s pozdravem Radek D.

    OdpovědětVymazat
  56. A ještě něco pro ty zvídavé: http://www.caduceus.cz/caduceus/obrazky/ Radek D

    OdpovědětVymazat
  57. Tak..vcera ufko docasne vymontovane z Felicie na opetovne porovnanie bez!Takmer okamzite(snad po 10Km) sa motor zacal viac triast na volnobehu(aj iny zvuk)a ten akoby druhy dych pri zhruba 2000 otackach sa stratil!To som zvedavy na spotrebu!No a este jedna vec-starsie Felicie 1,3Mpi r.v.97,98 mavaju obcas problem pri rozbehu za studena!Zoslapnete plyn ale auto zostane hluche!A za 3 sekundy doslova vystreli!Po dlllhom case mi to urobilo zase dnes!Zeby suvislost toho ze to dlho nerobilo a ufko nebola nahodna?Celkom som uz nato zabudol.Vsimol si to este niekto-absenciu toho vypadku?(inak je to problem RJ motora-softver pri urcitych hodnotach snimacov-zle mapovanie) ..Mailo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, je potřeba počkat asi minutu a půl po nastartování, než se ohřeje lamda sonda. Dělají to i 16-ti stovky v benzínu.

      Vymazat
  58. Tak přemýšlím, že bych si to vyrobil, ale nějak úplně přesně nechápu jak ten drát zohnout. Pak jsem se chtěl zeptat jak moc vadí tolerance součástek, jestli stačí koupit např. obyčejný rezistor nebo nějaký přesný, elektrolit. kondenzátory taky mají velkou toleranci, ale v tom problém předpokládám nebude?
    Neinstaloval si to někdo do Peugeota 206 1.1 ? Hodily by se nějaké zkušenosti kam to tam dát a tak. Díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na drát se mi osvědčilo do svěráku upnout kulatinu s průměrem 10mm, přes ní ohnout v polovině drát a normálně ho smotat na potřebnou délku spořiče. Poté smotanou část vložím do duté trubky, která má o fous menší vnější průměr a konce drátů zase omotávám kolem této trubky. Výsledkem je, že všechny závity jsou stejné. Odpovědi na zbytek otázek jsou v článku a komentářích pod ním a to včetně článku o starší verzi spořiče.

      Vymazat
    2. Každá trubka je dutá, asi si myslel dutú tyč :))

      Vymazat
    3. to anonym 25.8.2012 14:27
      Váš příspěvek jsem zachytil až teď, pište aspoň nějaký nick, aby se to nepletlo. Vážený, v těch součástkách problém je, máš tam návod a toho se drž, jinak je to jako když domorodci v Austrálii postaví ze slámy letadlo a u toho vrčí a myslí si, že to poletí. Promiňte, ale prostudujte si celý článek a i diskuze, v nich je hodně skryto.
      Držím Vám palce.

      Vymazat
    4. psal jsem to ja(Igi), ano vsak jsem pouzil soucastky o tech jmenovitych hodnotach co jsou v clanku, teda jen kondenzator mam jiny-viz prispevek niz na ktery jste mi odpovedel. Igi

      Vymazat
  59. Zdravím všechny příznivce tohoto webu a hlavně Iv, který zde dává užitečné nápady všem, co chtějí ušetřit a nezáleží jestli tomu rozumí nebo nerozumí, jestli věří či nevěří. Můj komentář je určen hlavně pro ty nevěřící. Z vlastní zkušenosti musím uznat, že na tom něco bude. Měl jsem vyrobené UF 5 v první verzi a výsledek nebyl příliš přesvědčivý, když jsem ale namontoval UF 5 ve druhé variantě poznal jsem hned lepší dynamiku motoru a hlavně nižší spotřebu. Mám již několik let diesel Ford Mondeo MK 2, 1,9 TD kombi a vždy jsem jezdi se spotřebou kolem 7,5 l / 100km. Vcelku nezáleželo jestli ve městě nebo mimo, jestli prázdný, naložený nebo s vlekem. Vždy jsem se vešel do spotřeby mezi 7 a 8 litry. Nyní mám najeto cca 2500 km s UF 5 II a spotřebu mám mezi 5,8 a 6,5 litry nafty a to je, alespoň po mě, moc pěkná spotřeba, při současných šílených cewnách pohoných hmot. Nyní jsem se v diskusi dočetl o nějaké další úpravě. Je možné ji uveřejnit, abych ji mohl realizovat? Případně bych ji prosil poslat na adresu opsous@volny.cz ? Děkuji Kříža

    OdpovědětVymazat
  60. Zdravím,
    děkuji p.LV za sestavení komponentů na montáž UF5 II
    Po ufku verze 1 namontováno ufko verze 2 a testováno na Mondeu 2005 TDCI. Najeto 2000 km do Itálie a zpět. Spotřeba 6,1 l. s plně naloženým autem a rychlost do 140 km/h. Do rychlosti 100 km/h po okrskách počítač ukazuje 4,5 l. Naprostá spokojenost a testuji UF5 II i u manželky Fabia 1,2 HTP. Existuje p.LV už nějaká novější úprava UF5 II ?
    Prosím poslat na můj email:janbred@seznam.cz Smazal jsem si na vás email.
    Děkuji

    OdpovědětVymazat
  61. Vychytávka:
    Pokud někdo narazil na problém častého uklepávání kontaktů či celkového zpevnění spojení kondenzátoru se spirálou, osvědčil se mi klasický sanitární silikon. Teplotní rozsah použitelnosti je min. -30 až +150, energetické pole snad nenarušuje, izolační schopnost je snad taky obstojná a dobře odolá i mastnotám v sání z výdechu z klikové skříně.

    Dále:
    Jako pojistné sítko proti nasátí upadlých částí ze spořiče jde jednoduše namontovat nerez síťka z kuchyňského cedníku do jakéhokoliv spojení v sání (cena cca 30kč a 5 minut práce).

    Spoření Zdar! :-)

    OdpovědětVymazat
  62. Tak jsem si sehnal všechno potřebné, dokonce i germaniovou diodu, jen kondenzátor mám buď 470uF nebo 100uF oba na 200V. Který bude lepší? Ještě bych se chtěl zeptat jak dlouhý má asi tak být ta vnitřní část cívky aby měla rozumný počet závitů ta vnější? A použít vždy metr drátu nebo dle velikosti sání? Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 470uF/200V, dle velikosti sání, ten metr byl základní rozměr, o něco větší může být.

      Vymazat
    2. Děkuji za odpověď, zkusím teda s tím 470uF je sice o něco větší jak ten druhej, ale snad to půjde. No myslím jako velikost té vnitřní cívky jak jsou ty husté závity, kolik toho tak namotat aby mi zbylo akorát na tu vnější cívku, aby pak ta vnější neměla moc málo závitů nebo naopak moc.

      Vymazat
  63. Tak jsem před chvilou dal UFko do svýho auta Peugeot 206 1.1. Volnoběžné otáčky se zvýšily z 900 na něco málo přes 1000 ot./min. Je to normální? Zatím jsem to otestoval jen jízdou kolem baráku a výkon se mi zdá stejný, možná o trošku nižší, ale zdá se mi, že motor lépe táhne. Hladce jsem se rozjel bez plynu, což předtím sice taky šlo, ale muselo se hodně jemně pracovat se spojkou. Igi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ak mas stale vyssie otacky tak tam nieje nieco vporiadku myslim.Mozno tazko taha vzduch-nevladze a tak si zvysilo otacky aby dokazalo tahat.. No skus a uvidis.Ak nebude dobre skus ine umiestnenie,mensie UFko..skratka spekuluj.Inak Felicia po meste vzdy zhruba o 5-10Km menej najazdene opakovane-v porovnani z UFko2.To je 0,5-0,8L/100Km. ..Mailo

      Vymazat
    2. Tak otáčky se nakonec zas snížily jak byly předtím. Zdá se mi, že stačí zmáčknout pedál plynu méně a auto jede jako kdybych bez UFka dal plynu o něco víc, ale zase když zmáčknu plyn více tak už výkon neroste, takže v mém případě to fakt jen spoří a výkon nenavyšuje. Jak se tu píše, že při nějaké konstatní rychlosti se může uvolnit trošku plyn, tak to mi taky nejde, ale zdá se mi, že stačí zmáčknout plyn méně(podobně jak s tím zrychlováním). Nevíte nikdo čím to je? Vím, že tato technologie VE funguje, spíš já možná něco dělám špatně. Mám tu vnější cívku tak docela škaredě navinutou. Tak jestli v tom není problém, mám sem hodit foto?

      Vymazat
  64. Zdravím,
    dnes jsem namontoval UF5 II, najel jsem 30Km a rozdíl žádný, otáčky na volnoběh stejné. Zajímalo by mne za jakou dobu (Km) se změna může projevit?
    Díky Ma

    OdpovědětVymazat
  65. Olinlitoměřicko:Prosim tě MAILO, kam si to nacpal do Felicie-do filtrboxu pod filtr a částečně do sací trubky a případně jak se Ti to povedlo přichytit a čím...

    OdpovědětVymazat
  66. Jde mi o to, zda mám být trpělivý a čekat na funkci UFka (vím že se tu řešilo, když se odebere UFko, tak nějaký počet km trvá než si toho auto všimne, tak jestli to trvá i opačně, tedy když je tam nově) Jinak mohu sem nahrát fotku připevnění, rád přijmu jakoukoliv radu. S pozdravem Ma

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Felicia 1,3Mpi Foto vlavo celkom dole,trubka pred filtrom(pod P.P svetlom)Uchytene silonom na ryby!Priviazat na UFko silon,vyvrdat male dierky do trubky vpredu i vzadu 4krat.Vlozit Ufko do trubky a prevliect silon cez dierky smerom von!Parkrat omotat okolo trubky a zauzlovat!Cele UFko sa vojde do trubky-14,15cm(ale najskor treba dat dole filter i z komplet obalom a trubku vytiahnut pootocenim z prednej steny)!Precitajte vsetky komenty-vecsina odpovedi uz tu je. ..Mailo

      Vymazat
    2. Včera jsem opravoval vložení UFka a zjistil jsem, že kolem něj jde tak max 1/2 vzduchu a ta druhá polovina jde druhou trubkou. Klapku kterou jsem připevňoval, aby sála pouze z jedné strany, se mi před tím nepodařilo pevně přilepit, takže UFko nemohlo skoro pracovat. Dobré podotknout že filtrbox je přímo zabudovaný v krytu motoru - vw golf IV 1.6. Dnes jsem testoval projížďkou 50km, velice uspornou-pomalou jízdou. Uspora oproti minulé jízdě podle palubáku 0.5litru. Když ale přiložím ruku před UFko (na začátek sání) proud vzduchu je opravdu malý, mám pocit že celý kryt moc netěsní a samotný přívod vzduchu kolem UFka je různý (na začátku tvar ozuké trubky, na konci široká rozpláclá trubka, dále pak schod s obdelníkovou zatáčkou k filtru. Ještě to musím vychytat.. Ma

      Vymazat
  67. Olinlitoměřicko: UFko namontováno do Š Favorit karburátor (ucpávka na nasávání vzduchu od výfukových svodů)-pocit ztišení motoru, lehké navýšení výkonu, méně škube, jezdím do 2000 ot./min. Změna mi připadá nastala hned.
    Š Felicia diesel-něco se nepatrně změnilo (hned po namontování) něco s "automatickým sytičem" nebo něco okolo nasávání vzduchu. Otáčky držím nízko, dokud necuká motor, pak podřadím.
    Na závěry je ještě brzo, jedna jízda 5 km je málo. Uvidím jak je to se studenými starty ráno.

    OdpovědětVymazat
  68. Tak mám zatím neřešitelný problém. Dokud jsem dával spořič k filtrboxu, problém nebyl. Ovšem díky tomu, že u mého motoru vzduch ještě k válcům urazí skoro 4 metry, tak i účinnost byla nižší. Pokud jsem si těsně před válce dal sítko a Ufko k němu, účinek byl mnohem vyšší, včetně několika podivných chování ECU.
    Ale problém je, že na rozdíl od filtrboxu, který je uchycen ke karoserii, je sání součástí těla motoru a tudíž velice silně vibruje, hlavně při startování a chcípání motoru. Tyto enormní vibrace mi žádné byť sebesilnější uchycení elitu nevydrží víc než pár kilometrů. Kondenzátor se prostě uklepe. Už jsem to měl i zalité v silikonu. Zkusil bych to zalít i do dentakrylu, ale u něj nemám dobré zkušenosti se spoji s kovem. Plast lepí kruťácky, ale na kov moc nechytá. Taky si nejsem jist, zda i při zdárném zalití do dentakrylu by navýšená váha nebyla naopak na škodu.
    Navrtávat hliníkové nebo plastové sání pro uchycení kondenzátoru se mi nechce, protože mám turbo a olej v sání spolu s tlakem by určitě nedělal dobrotu v případě nějakého zalepování děr, což už mám odzkoušené z jiných pokusů. Pak olej prosakuje a kape přímo na rozpálené turbo, což se mi moc nezamlouvá.
    Nějaké nápady?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kondenzátor musí být co nejblíže a zalijte to do pryskyřice, i s vývody cívky.

      Vymazat
    2. dodam ze snad skusit zaliat az okolo kondenzatora a skusit pridat sietku do toho laminatu nech ostane trosku pruzny. ? ..Mailo

      Vymazat
    3. Tak zalito. Sice ne do pryskyřice, ale do něčeho podobného, ale fortelnějšího. Lepím tím železné, plastové i dřevěné podkovy na kopyta, což by nic jinýho neudrželo.
      Zatím drží, tak uvidím na jak dlouho.

      Vymazat
  69. Dobrý den.Dnes som kontroloval spotrebu , namontovane UF5 KIA 2,9 CRDi , spotreba klesla
    o cca 0,5l.UFko umiestnene pred filtrom. Teraz mám nachystane UF5II. Idem testovat dalej.
    Peter

    OdpovědětVymazat
  70. Pane lv co říkáte na toto? http://dilna.aeroomni.com/html/machova_bunka.html Igi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Igi
      Děkuji za odkaz, už mně to je až blbé, znám Joe Cell, jenže podle mého už je lepší to UFko, které odstraňuje mnoho technických problémů s Joe, ale je to jen můj pohled a nerad ovlivňuji lidičky, technologie UF, pokud je v cajku pro motor, je o hodně lepší.

      Vymazat
    2. NO u toho Joe Cell je jedna velká výhoda- nespotřebává se žádné palivo a má to jet jen na orgon, nebo něco podobného. Myslíte, že to může fungovat? Jen škoda, že nemám žádnou dílnu a potřebné vybavení abych si to mohl vyrobit..
      Jinak s UF5 II jsem spokojen, ještě mám v plánu dát UFko blíže k filtru vzduchu a udělat to vylepšení, jsem zvědavej, jak moc se to projeví.

      Vymazat
  71. Zdravim Iv.
    Chem vam napisat svoje skusenosti s UF5-2.
    V aute ho mam asi 2 mesiace a auto ide tak,ako som ocakaval.Tyzden pred STK som ufko zo sania vybral,ale ucinok este trval asi 4 dni,akoby som ho ani nevybral.Az v den STK som pocitil,ze sa motor vratil do normalneho chodu,auto bolo o poznanie lenivsie.Po STK auto vzala manzelka a po odstaveni auta sa ma pyta,co je s autom,ze akosi lenivo taha.Tak som jej povedal,ze ufko je vonku.Za dva dni potom,som ho vlozil nazad do sania,presne do miesta,kde malo najlepsi ucinok,ale manzelka o tom nevedela.Ked si zasa zobrala auto prisla potom vyskerena,ze urcite som dal ufko do auta,lebo uz zasa taha ako dive.

    Pekny den Palo.

    OdpovědětVymazat
  72. Dobrý den,
    také používám UF5 I ve dvou vozech, a to Toyota Yaris 1,0 a Subaru Forester 2,0 S-turbo, oba tedy benzín. I když se jedná o rozdílnou kubaturu a výkon, s lehkou nohou při dosažení požadované rychlosti je úspora znatelná u obou zhruba stejná, cca 15 % paliva! Zrovna jsem se dočetl o UF 5 II a nakoupil jsem součástky, nachystal pájku ... o jaká další vylepšení se jedná, která tu ještě nejsou uvedena? Iv, mohu poprosit také o jejich zaslání, než se pustím do díla? Děkuji Jaryn e-mail: kissj@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  73. Tak jsem také sestrojil spořič UF 5 II. Použil jsem ale větší kondenzátor 680 uF/250 V, odpor 100 k.Spoje jsem letoval technickým stříbrem ( je pevnější). Namontoval jsem jej do Renaultu Megane I (1,4), kterým jezdí můj syn.Tři dny to nekomentoval a další den měl oči navrch hlavy co jsem mu tam dal. Potřeboval do kopce víc akcelerovat a motor mu vystřelil do otáček jako raketa.Přitom mu údajně zhasla všechna světla. Po ubrání plynu se zase vše srovnalo do normálu.Od té doby prý vůz neskutečně při rozjezdech akceleruje.Spotřebu prý má také o dost menší, ale nemá jak ji změřit. Když jsem s ním jel já, skutečně je vůz jiný, zatáčky projíždí na 4. rychl. stupeň a táhne jako nafťák.
    Nyní sestrojím ještě jen spořič stejný a dám jej do Renaulu Megane III (1,6), kde je palubní počítač. Tak budu mít možnost je srovnat.Pak dám vědět.
    Přeju všem zde hezké prožití Vánočních svátků.
    S pozdravem Suchý

    OdpovědětVymazat
  74. Zdravím Vás

    Náhodou jsem narazil na toto a jelikož jsem progresivní tvor, vzal kus drátu, koupil tu drobotinu(už nemám žádné skladové zásoby součástek a z čeho brát) a vyrobil. Spirálu o něco větší, podle citu :) , kupodivu se vešla do sání Felicia 1,3i mono, dal jsem to hned před klaku teplýho vzduhu od výfuku (přívod tohoto zadělal, truba byla beztak napůl upadlá) . Nastartoval a projel. První dojem: "Ano, něco se děje". Pak projel dešítky km po městě a okolí podle potřeby: "Dělo se to dál".

    Závěr: Něco se děje, nemám otáčkoměr, ale cca do 70km/h je znát motor živější, jako bych mohl řadit o stupeň dřív, příjde mi to jako rozdíl benzínu 95 a 98 oktan. Nejezdím brzda plyn.

    Postavím si tedy ještě další spirálku a vzkouším na GAZelle a na traktoru.

    Lovu zdar :)

    Martin

    OdpovědětVymazat
  75. Zdravím.
    Mám právě ruku v opravě a tak se k práci dostanu až zjara. Ale určitě to vyskouším jen se chci zeptat jestli to někdo testoval jako zařízení na potlačení setrvačné síly. Potom to nemusi být ani v sání. Stačí boblíš notoru.Jako vyznamné zátěže v autě.
    V pom případě se na brzdě učinek neprojeví.(myslím na zařízení měřící výkon motoru)
    Ale auto při jízdě je jakoby lehčí. Ale to by se možná ukázalo na nějakém dynamickém testu.(pojednání o dynymice hmotného bodu)
    Přeju hodně uspěchu v bádání.S pozdravem Bohuš

    OdpovědětVymazat
  76. Tak mě ještě napadlo že proudění vzduch vyvolává statickou el. jako zdroj napájení no to je jen teorie.
    Bohuš

    OdpovědětVymazat
  77. Zdravím Vás,
    vyrobil jsem další UF5 a tentokrát ho dávám za filtr. Kondenzátor s odporem i diodou jsem obalil do pevného molitanu až po začátek ouška. Použil jsem pěnový grip na řidítka na kole. Celý pěnový kryt sedí výborně a pro jistotu neolupování molitanu a pojištění jeho pozice jsem omotal elektro páskou.
    Máte někdo zkušenosti, když takto kvůli pevnosti obalím kondenzátor se součástmi? K namontování se zatím nedostanu a tak prosím o radu, zda ten obal neuškodí funkci UFka.
    Děkuji a přeji hezký večer. Ma

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Ma
      Zakrytí součástek nevadí, jen ne spirálu.

      Vymazat
    2. Děkuji, ještě přemýšlím nad jednou věcí. Před nebo za UF5 chci zapojit oddech z motoru. Stále mi vrtá hlavou, jestli je lepší aby přes UFko proudil jen čistý vzduch - tedy výpary dát za UFko a nebo i s olejovými výpary (na olej mám přepadovou nádobku) pro nepatrně vyšší hustotu vzduchu kolem UFka? Je to laické uvažování, možná na tom ani tak nezáleží. Rád bych se ale zeptal na Váš názor. Ma

      Vymazat
  78. Dobrý deň,
    Moc ma zaujali články a diskuzia okolo UF5.Som tak trochu tiež chytený do nových neprebádaných vecí, v živote som toho už odskúšal veľa, preto odskúšam i toto.Trochu mám problém s tou indukčnosťou, cievkou, s jej reálnym navinutím, je mi to trochu nejasné, i keď som už nejaku tu cievku navinul.Tiež rozmýšľam nad zmenšením a to zvýšením učinnosti použitím feritu, alebo práškových techologií,ale to až keď to bude fungovať.Trochu sa bojím overenia, lebo mám teraz,k odskúšaniu len bmw x3,s obsahom 1,9 l.Tam je ale problém, že je to zbytočne nabúchané elektronikou a bojím sa aby som niečo neodpísal.Ale i z blogov a svojej
    činnosti viem, že dané je možné efektívne odtieniť.Všetkým želám veľa úspechov, samozrejme i tým, ktorým to nefungovalo.Ja javy a deje o ktorých vieme mizivo málo rozdelujem len na 1.vysvetliteľné a 2.nevysvetliteľné.I napriek obrovskému rozvoju vedy sa s tým musíme zmieriť.Ešte tu je nepreskumaný vesmir... aj tak je to pre začiatok veľa, ospravedlňujem sa, s pozdravom willi

    OdpovědětVymazat
  79. Zdravím, vyrobil jsem UF5 II a chci ho dát před filtr (za filtr se to opravdu bojím dát abych to pak nehledal ve válcích...). Jenže před filtrem nemám nikde kus rovné trubky kam by se to vešlo. Mám tam takový klikihák. Chci se teda zeptat, jestli musí být spirála rovná, nebo může být ohnutá uprostřed o 90°(aby kopírovala tvar přívodní trubky). Případně jestli může třeba půlka spirály s kondíkem koukat do filtrboxu. Předem díky za odpověď, Jakub

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jakube,
      nejsem v tomto kovaný, ale myslím, že ani jedno není ideální řešení. Fungovat tedy asi bude, ale účinnost by mohla být nižší. V prvním případu kvůli tvaru (v přírodě se spirála ostře zahnutá do pravého úhlu asi hned tak vyskytovat nebude - proč asi?) a v druhém, pro jiné proudění vzduchu kolem spirály, protože ve filtrboxu již nebude vzduch proudit podél spirály, ale ve vírech kolem.
      Měl jsem obdobný problém a vyřešil jsem to tak, že jsem si za 35 korun koupil nerezový kuchyňský cedník, vypreparoval jsem z něj jen to sítko a vložil ho za poslední gumovou hadici před sáním tak, že jsem ho nasadil na okraj "parohů" sání, kraje zahnul podél něho a přes tyto okraje přetáhnul gumovou hadici sání. Teď si může upadnout, co chce, ale k ventilům se to nedostane.

      Vymazat
    2. Řešení se síťkou se mi vůbec nelíbí, protože tim drasticky narušíš proudění vzduchu. Ne nadarmo se leští sání pro vyšší výkon, právě proto aby vzduch hladce klouzal a nevířil. Myslim si, že z filtrboxu by už nic vzduchu nemělo stát v cestě. Ale dík za potvrzení toho že zahnuté to nebude fungovat. Díky, Jakub

      Vymazat
  80. Vypadá to vskutku dobře. Vyzkoušeno a snížilo mě to spotřebu o 0,6l. Tak mě napadlo zajít na patentový úřad a zjistil jsem, že to tam nemají. No tak mě nenapadlo nic jiného, než si to uznat jako patent na mé jméno. Tudíž tímto bych rád poděkoval panu lv a čekám od všech, kteří to používají poplatky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha, můžete si patentovat tak jen sebe, tato technologie je používána již veřejně od data zveřejnění autorem, tedy mou osobou zde na internetu, takže se u Vás nejedná o možnost patentování veřejně dostupné technologie. Klidně si zaplaťte poplatek za patent, který pak bude možná uveřejněn ve věstníku patentů pro vyjádření široké veřejnosti a tím máte po patentu, ale poplatky budete mít pryč nenávratně.
      Navíc by jste porušoval zveřejněné ujednání:
      Pozor, pro ty vychytralé: návod nelze použít pro komerční využití bez souhlasu autora Iv, tedy mého.
      Tyto technologie jsou mnou určeny jako autora, jen pro volné použití lidem - volné technologie.
      Tento návod je vysloveně zakázáno přetiskovat do jiných webů a pod. je určen jen pro tuto skupinu zde na stránkách. Tedy do jiných webů a pod.- to je i vaše patentové přání

      Vymazat
  81. Uvědomujete si, že se zde vlastně veřejně přiznáváte ke krádeži veřejné technologie pro širokou veřejnost? Proč jste se aspoň nepodepsal a určitě jak znám tyto kreatury, tak jste byl mezi prvními co hulákli o blbosti, ale je dobře, že jste tenot komentář zde dal, ostatním bude aspoň více jasné, proč se nemohou prosadit volné technologie mezi lidi, prostě z toho nejde zbohatnout, viďte. Ať se Vám daří.

    OdpovědětVymazat
  82. Zdravím Vás.
    Chem sa opýtať či môžem bez problémov osadiť do motora UF5 II aj keď do sania pridávam brownov plyn.
    Za odpoveď vopred dakujem.
    Pavol

    OdpovědětVymazat
  83. Včera můj postarší Pašík (vw passat) musel projít povinně STK. Protože tam mám pár dobrovolných i nedobrovolných úprav, které zaručeně musely emise poslat na úroveň V3S, jsem zvolil českou možnost - známého, co má známého. U motoru není katalyzátor (odstranil minulý majitel), již tam není ani EGR ventil (snižuje množství NOx druhotným spalováním), váha vzduchu (nová 3000,-), díky které řídící jednotka omezuje kouřivost je nahrazena obyčejnou diodou za 80 halířů, bionaftu tankuji tu nejlacinější kde natrefím (NM30). Výkon zvednut nějakým no name chipem (software) bez úprav na HW motoru. Motor má namotáno za svých 15 let odhadem přes půl milionu km (vše až na těsnění pod hlavou původní). A výsledek?
    Max. povolená hodnota kouřivosti daná výrobcem je 1,4. Nakonec byla naměřena hodnota 0,25, což je ještě o 0,04 méně, než před dvěma roky a ujetými cca 100 000km!!! Čím to? Že by UFkem? :-)
    I kdyby to někomu nespořilo, tak to snížení emisí za to stojí a jasně potvrzuje jeden z možných účinků tohoto zařízení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Michal
      Michale v komentářích jsou uvedené výsledky lidí z emisí, tak jak tobě, hodně pod povolenou mez, myslím i v článku zkušenosti s UFkem

      Vymazat
    2. Dodatek cca 6-10 nižší hodnoty od původních emisí.

      Vymazat
  84. Je tu prosím někdo kdo by mi vyrobil UF5?? Umím hodně, ale elektrice nerozumím. Děkuju. Pavel V Prosím na : xvasikp@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  85. Ahoj, chtěl jsem ze zeptat, jestli má cenu UF5 na Škodu FABII 1. generace 1,2 HTP 40kW ?? Děkuji za Odpověď.

    OdpovědětVymazat
  86. Děkuji za UF ...je to super věc... . Mám ho v autě pár týdnů a je to znát. Nedávno se mi zdálo, že je Oldřiška(Octavia naše rodinná :-)), nějak lenošná. Pak se mě přítelkyně zeptala jestli je UF v pořádku. Nebylo! praskla nožička jedné ze součástek. Po výměně jež trvala asi 5 minut jsme během dalších dní opět měli našeho mazlíka v režimu menší spotřeby a lepšího výkonu. IV moc děkuji :-). Pavel V

    OdpovědětVymazat
  87. Udělal jsem 4 kusy a ve 3 případech velká spokojenost,alespoň pocitově jede auto lépe.Jsou to ŠKODA FABIA COMBI 1.9 TDI,VW GOLF VARIANT 2.0,ŠKODA OCTAVIA COMBI II 2.0 FSI v té mám i vodíkový generátor,Původně byl v GOLFU a tam fungoval dobře,spotřeba byla asi o 1 litr menší v OCTAVII ho nemůžu nějak rozchodit,ale ta má o ten litr menší spotřebu než GOLF,tak mne to tak netlačí :-) Jediný "núspěch" je v ŠKODA FABIA COMBI 1.2 HTP,ale tam je to zřejmě z důvodu,že je tam hrozně krátky přívod vzduchu a kondenzátor mi zasahuje až do prostoru filtru,zkusím to předělat a pak uvidíme.Pro info každé auto má svého řidiče,takže není to jen můj pocit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Radek
      Děkuji za zprávu a ať jste spokojen, navíc šetříte si i motor.

      Vymazat
    2. Dobrý den,
      jste neobyčejný člověk,obdivuji Vás za to co děláte a ještě víc jsem překvapen rychlostí Vaší reakce na můj vložený komentář,vlastně k něčemu co už tu funguje 3 roky.Smekám před Vámi.

      Vymazat
    3. Radek skuste dat do tej 1,2HTP 100V kondenzator a kratsie UFko trosku...

      Vymazat
  88. Moc děkuji za zveřejnění výroby UF....a omlouvám se,že jsem tak neučinil již v úvodu prvního komentáře.Já už ho psal jednou,ale nedokázal jsem ho poslat,teď už jsem to dal do kupy :-)
    Přeji všem mnoho štěstí.

    OdpovědětVymazat
  89. zdravim myslite ze by tato vec fungovala v motore td? mohol by prosim niekto vysvetlit co vlastne toto zariadenie vytvara pripadne generuje? dakujem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to puskar
      Vážený, zkuste obětovat svůj čas a věnovat jej prostudování všech článků o UF zde a hlavně komentářů.

      Vymazat
    2. Dobrý den,
      po 6-ti nedělích zápasení s elektrikou na mojí červený milence MZ ETZ 150, jsem z ní vytrhal kabely a zapojil dle schema. Zrepasoval snímač otáček ze součástek vyřazeného počítačového zdroje. Tento blog s větším či menším úsilím sleduji již přes dva roky. Dnes jsem se rozhodl, že milence dopřeji trochu adrenalinu a sestrojil jsem již druhé UF5. První jsem měl v Peugeotu 406 2.0 Break a myslím, že tam fungoval dobře, alespoň v bazaru mi motor při projížďce hodně chválili. UF-ko jsem v něm pozapomněl, tak nevím, jaký byl jeho další osud. Tenkrát jsem nestihl žádné měření, ale motor šlapal jako hodinky. Dokonce po smíchání benzínu s etanolem v poměru zhruba 1:1 už na samotný benzín ani nechtěl jet...
      Dnešní UF-ko jsem hodil do sání v rámu, zadělal filtr, připojil baterii a otočil klíčkem zapalování. Nastartoval jsem motorku a kromě vyšších volnoběžných otáček asi o 300 za minutu nic zvláštního. Pootočil jsem klíček, rozsvítily se obrysovky a ok. Zase jsem pootočil klíčkem - to se mělo rozsvítit hlavní světlo - místo toho vysokonapěťové prásknutí a tma. Motorka mrtvá. Totálně bez elektriky. Vypnul jsem zapalování, sundal jsem boční kryt a proměřil pojistky. Všechny byly v pořádku. Baterie místo 12,69 Voltů měla 12,55 V. Otáčím klíčkem a občas, zcela náhodně se mi rozsvítila kontrolka neutrálu. Dobíjení nesvítilo a žárovka byla OK. Modlil jse se k regulátoru dobíjení ze Škody 120, ale to nijak nepomohlo. V okamžiku, kdy kontrolka neutrálu svítila po každém zapnutí klíčku, jse motorku projel, jestli opravdu nedobíjí, či je nějaká jiná zrada. Nedobíjela, napětí na baterii kleslo na 12,44 V, ale to zase byl docela malý pokles na vzdálenost, kterou jsem ujel se světly. Něco do tý baterky teklo, ale nebylo to z alternátoru. Zase jsem to rozhodil a UF-ko vytáhl. Okamžitě začala svítit kontrolka dobíjení. Mi spadl kámen ze srdce. Odizoloval jsem UF-ko, přivázal na provázek, abych ho příště nemusel deset minut z rámu lovit a zase do rámu strčil. Kontrolky fungovaly tak ja mají. Poskládal jsem motorku a našlápl. Tentokrát vše makalo jak má. Už jsem ji ale nestihl projet, to udělám zítra do práce. První jízda s UF-kem byla o hlubším zvuku motoru, pružnějším kroutícím momentu v nízkých otáčkách a výrazně vyšší maximální otáčky v zápřahu a nedobíjení přes alternátor. Volnoběžné otáčky se při jízdě upravily na původní stav. Až se v sobotu vrátím z práce, napíšu postřehy z jízdy.
      Přeji hezký večer.
      PS: je možné, že si stroj musí zvyknout na volnou energii stejně, jako si musí vzájemně zvyknout stroj na řidiče a řidič na stroj? Jinak když jsem UF-ko držel v rukou s prsty ve tvaru trubky a mířil kondenzátorem na obličej, tak mnou projíždělo brněmí a mražení. Sílu to má... :-)

      Vymazat
    3. Dobrý den,
      celý den jsem tvořil zámkovou dlažbu, tak píši až teď. Ráno jsem motorku našlápl a za moment chcípla - všechno pozhasínalo. Zamlel jsem s kabelama u pojistkové skříně, jestli se náhodou něco neděje tam, kdysi to hodně zlobilo. Kontrolky naběhly. Nakopnul jsem ji a zase chcípla. Takhle asi čtyřikrát, ale domů jsem dojel celkem v pohodě. Ráno jsem ješte musel jet za kočkou a to zlobilo hodně, nakonec jsem dojel bez světel. Před chvílí jsem kontroloval zapojení u pojistkové skříňky a vše makalo jak má. V pohodě si blafala bez světel i se světly - tak nevím, jestli zase nemá období, kdy se mnou laškuje :-)
      Zážitky z jízdy jsou nijaké, protože jsem spíš dával pozor, jestli dojedu, než na chování motoru. Uvidíme zítra. Pokud bude zlobit, tak UF-ko na chvíli vyndám, mezitím odstíním regulátor dobíjení a UF-ko zase instaluji. Netuším, jestli není vhodná nějaká úprava pro 2T.
      Zatím přeji krásný večer :-)

      Vymazat
  90. Zkoušel jsem Ufko5 a můžu říci, že nárůst výkonu je opravdu znatelný, zlepší se točivý moment - není většinou třeba podřazovat, kde jsem běžně musel. Obvod se neprojeví na výkonu ihned, obvod musí být nějakou dobu zapojen, aby se aktivoval tok spektra energií. Ufkem se dá šetřit palivo, ale zároveň i zvednout spotřeba při dynamické jízdě a to více, než obvykle bez Ufka. Přidal jsem na zkoušku permanentní magnet na hadičku paliva, za účelem dalšího snížení spotřeby benzínu - ale klesl okamžitě výkon motoru na běžnou úroveň. Magnet jsem tedy odstranil a výkon se vrátil hned zpátky. Zřejmně rušil tok energie etéru. Myslím že ono Ufko nemusí být ani v sání, pouze připevněno na motoru, aby motor byl v dosahu toku etéru. Tok etéru se projevuje kolem Ufka kubicky - prostorově, se vzdálenosti klesá, tedy i od motoru.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Jirka 1or
      Správný postřeh, děkuji za podělení informací, je to správně.
      Iv

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.