neděle 3. listopadu 2013

Yellowstone – hrozba






Yellowstone je největší supervulkán na světě v národním parku USA o rozloze kaldery 3825 km2. V současné době američtí vědci provedli rozsáhlý výzkum v této oblasti. Použili pro monitoring družice, jež snímají povrch Země. Lidstvo stojí před otázkou, jak uniknout nebo zmírnit následky možné  destruktivní erupce.

Vědci se již nyní domnívají, že výbuchu supervulkánu  Yellowstone není možno zabránit a zpráva o tomto výzkumu byla předána Kongresu Spojených států a informace nebyly zveřejněny, aby se zabránilo případné panice. Sopka má interval činnosti 600 000 let a poslední erupce byla před 640 000 lety, takže předpoklad  aktivity  dle vědců je období 2012 – 2016.

Máte v gaťatách? To tedy mějte a všechny Vaše žabomyší války mezi sebou, včetně vašeho Ega budou úplně nic proti tomu, co by se mohlo stát, vše bude v tom momentě o něčem jiném, ale o tomto systému již určitě ne, pokud ano, lidstvo je v ………..


Pomocný zdroj:  http://meinwetter.rc-extrem. 
Původní video bylo za chvíli zablokováno (4.11.2013), tak bylo nahrazeno jiným, proč asi?

   

Ještě navíc dávám prognozu Sluneční aktivity na tento měsíc 2013. Pokud víme, tak Sluneční aktivity mají  vliv i na vulkanickou činnost.

29 komentářů:

  1. No to je hezké.Teď nevím s těma zimníma botama,kdybych byla v Americe,tak jsou mně na nic,ale zdá se,že si koupím asi dvoje a od ťamanů,páč tam za cenu jedněch v obchodu pořídím dvoje stejné výroby,made in China,hihi.

    OdpovědětVymazat
  2. Az to prijde,tak se s tim popereme,nakonec,nic jinyho nam ani nezbyde.Mas pravdu Teri,zima bude pak opravdu poradna..... :-),ale jelikoz smrti nic nekonci,tak spis cejtim jenom zvedavost :-)

    OdpovědětVymazat
  3. pro Ter Fry: zimní boty určitě kupte, jestli to bouchne a dojde ke globálnímu ochlazení (tedy mimo jiné), budou se nohy v teple hodit ;-)
    --
    O Yellowstonském supervulkánu jsem slyšel a četl již dříve, tenhle článek pro mně není nový, jen mě v tom zaráží jedna informace: prý má interval činnosti 600 000 let (tohle je stanovené podle vykopávek), nyní má zpoždění už 40 000 let (což je dle mého názoru poměrně dost značné zpoždění) - a teď někdo stanoví, že k výbuchu dojde v rozmezí 4 let (2012-2016) - tenhle odhad se mi zdá dost přitažený za vlasy... V dokumentu na NG seismologové mluvili o pravděpodobnosti výbuchu v nejbližších tisíci letech a teď najednou takováhle změna?
    Trošičku se o to zajímám a vím, jak neuvěřitelně těžké je udělat prognózu erupce sopky... Pamatujete na nedávný výbuch sopky Eyjafjallajökull na Islandu? Tam tvrdili, že její výbuch probudí sousední sopku Katlu, mnohem větší a horší - že jsou propojené - a naštěstí!! k tomu nedošlo... Zatím... Chci tím říci, že sopky jsou prostě s naší současnou úrovní znalostí a techniky velmi těžko předvídatelné.
    --
    A co se týče Yellowstone... moc rád bych, kdyby ta prognóza byla falešná... Neumíme si asi vůbec nikdo představit, co by se dělo na celém světě...

    A nebo mají v ruce nějaké velmi alarmující podklady, což ale nevíme...

    OdpovědětVymazat
  4. Zřejmě je na čase vyčistit stůl, raději bych šel delší cestou a to postupným uvědomováním lidí a s tím spojenou proměnou společnosti a systému v lepší zítřky, otázka je zda se najde dostatečný počet lidí, kteří vytvoří tu lepší probuzenou většinu, jestli nejsem naivní a nevěřím v utopii.
    Na tomhle příkladě aspoň vidíme, že v existenci planety Země jsou naše krátce trvající životy skoro nicotné, nedá se to ani představit co je to 600 000 let a my se tady chováme jako by nám Gaia patřila či sloužila.
    Na základě článku jsem pátral a zjistil, že i v sousedním Německu je pod jezerem Lacher See supervulkán, sice menší ale pořád neuvěřitelná síla. Docela jsem se pobavil v komentářích pod článkem, kdy sousedé Slováci se uklidňovali, že u nich na východě už budou v bezpečí, kdyby se sopka projevila. Ne utíkat, ale postavit se k věcem čelem a přijmout je, jakmile utíkáte, stejně vás to dožene. Věřím, že předchozí větu pochopíte.
    A děkuji za informace, opravdu Univerzální blog :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Zřejmě je na čase vyčistit stůl, raději bych šel delší cestou a to postupným uvědomováním lidí a s tím spojenou proměnou společnosti a systému v lepší zítřky, otázka je zda se najde dostatečný počet lidí, kteří vytvoří tu lepší probuzenou většinu, jestli nejsem naivní a nevěřím v utopii."........vidis to stejne jako ja a muj nazor je,ze to rozhodne neni utopie,nybrz jedina mozna nekrvava cesta k cili.

      Vymazat
    2. A mně se zdá,že lidi měli kvanta času a mnoho životů a nepochopili nic.

      Vymazat
    3. Nebyl kdo by jim povedel,ze je neco k pochopeni.....

      Vymazat
    4. Vnitřně cítím, že ta cesta se nestane utopií, ale zadarmo to také nebude a určitě souhlasím i s tím, že lidstvo mělo kvanta času i životů, ale vývoj nelze zastavit a pravda se musí jednou prodrat skrze ten marast, vše je jednou poprvé.

      pro Prouda:
      jen tak mimo téma, prostřednictvím Tebe jsem objevil na jaře tento blog, četl jsem komentáře
      tuším na Nova Zem o Teal Scott, jak měla to interview přes net a právě jsi tam psal koment(tedy pokud tedy ještě není jiný proud :-) a
      přidal odkaz na IV-eho blog a článek Pravda o životě jinak a od té doby tyto stránky přímo hltám

      Vymazat
    5. Proude,ty bys mne tedy rozesmál,nojo.Málo jich upálili,umlátili,otrávili,zazdili atd.,mně se zdá,že jich bylo až moc.Lidi se nechtěji omezit,kvůli nikomu a ničemu,jen hamtaj a hledí na svůj prospěch,mrzí mne to,ale je to tak.Zdá se,že Terra to rozlouskne sama,za pomoci Slunce.Znáš pohádku o Slunečníku,Měsíčníku a Větrníku.Mám tu čest znát dva z nich osobně a oba už jsou taktéž nasratí(pardon),ikdyž Větrník stále do nedávné doby váhal......

      Vymazat
    6. Terezko,rozumim ti ale presto rikam,nehaz vsechny do jednoho pytle,to je dost dulezitej moment.Nezapomen kdo,co a jak na lidi pusobi,kolik maji casu a moznosti na sebevzdelani atd.,ne ze bych je omlouval,jen beru v potaz co mozna nejvic aspektu.Z vlastni zkusenosti vim,ze je plno lidi,co neznaji smer,ani nemaji poneti o nejakym smeru,vubec jeho existenci,zato vyrostaj a vyrostli v kazdodenni realite,ze bez penez jsou v haji a videj ony velky zlodeje misto v kriminalech,na vysluni,cemu se pak divis? :-).Proto jsme prece tady,aby ti vsichni prokoukli,kdo nechce,je marnej tak jako tak,ale kvuli nemu nezatratim vsechny!

      Vymazat
    7. Ale Proude,přeci nic "nepytluju",říkám jen,co vidím.A jediné, co si přeju,ať každý dostane přesně,co si zaslouží a hlavně, už aby to bylo a jak se to stane,je mně celkem fuk.Ale lidi došli do slépé uličky.....A ještě jeden postřeh z této společnosti,jak něco řekne chlap,je to v poho,ale běda,jak ženská projevuje svoje názory(a to nemusíme ani k turbanům).Nejsem ani homosexuál ani feministka,jen obyčejná ženská,která vidí to co vidí a odmítá si neustále nasazovat růžový brýle a ty sluneční už vůbec ne,je třeba přece lapat fotóny,hihi.

      Vymazat
    8. Hele to už jsem někde slyšela...I ty Brute a se mně zdá,že ho při tom někdo propíchl nebo se pletu,hihi

      Vymazat
    9. To nevim,neznam Bruta,ale v tom smyslu jsem se vyjadrit nechtel:-)))

      Vymazat
    10. To řekl Caesar tomu Brutovi,když ho zrovinka jeho "věrní" propíchli,no tak vidíš na nikoho se člověk nemůže spolehnout,dycinky jen a jen sám na sebe sám,nojo

      Vymazat
    11. Vsak o tom to je,proc myslis ze troubim,ze musi kazdej zacit prvni sam sebou?:-))).Az teprv ti co uz zacli se muzou spojovat,protoze si budou moct verit,nebo se alespon nepodrazej,stejnej cil sjednocuje :-)

      Vymazat
    12. Víš jaký vznešený cíl měl Ježíš,"jen" aby lidi byli na sebe hodný a jak dopad.Buď je moc cílů a nebo moc lidí nebo nevím,hihi.

      Vymazat
    13. Problem je,ze na "jezise" ani cirkev a jeji zvasty tak nejak neverim :-))

      Vymazat
    14. Ježíš a církev svatá je každý něco jinýho,ikdyž si Ježíše pověsili do každý svojí boudičky, asi moc dobře ví,proč to dělají,nojo.Chtějí si přivlastnit,to co hlásal a zároveň to svojima odpustkama degradují a tak ty, co chodí do kostela, ví že mají odpustky a ty co tam nechodí se o něj moc nezajímají,protože "visí" v kostele a jeho poselství zůstalo nenaplněné a je to FURT dokola,každej hrabe na svojí hromadu a vlastně cíl je stejnej, ale přesto nesjednocuje,důmyslný.

      Vymazat
    15. Terezka viem si predstavit ako dopadol tu..ale viem tiez ze to nieje celkom podstatne lobo to vsetko nieje len o tom "TU"!

      Vymazat
    16. Mailí,víš jak se to říká "komu není rady,tomu není pomoci" a není to jen o tom "TU" to máš pravdu,ale "TU" furt lítat dokola mně nebaví to už ne,hihi

      Vymazat
    17. Ano to mas pravdu...ani mna nie.Idem si sadnut nez to zacne.Slane,sladke ci cokoladove pukance Terezka?:-)

      Vymazat
  5. Jo no,Tome,to jsem ja,myslim,ze proud,nebo prroud je zatim jenom jeden,alespon ten "aktivni" :-),K Orgonetce mam jisty vyhrady,ale porad si myslim,ze jinak se snazi delat dobrou praci:-).Neni lehky zustavat pozorovatelem,sam si delat zavery,premejslet o nich a vyhnout se v urcitejch sympatickejch vecech "fanatismu".

    OdpovědětVymazat
  6. Apropo Tome,jsem rad,ze jsem te "oslovil" a zes dosel az sem,tenhle web,tim i jeho "otce" Iv,hodnotim alespon z myho pohledu hodne vysoko.Dali mi a davaji opravdu hodne dobryho,at se ve vsem shodneme,nebo ne.Ale to k tomu patri,kazdej je v poznani ruzne daleko,proto i ruzny nazory,vsichni se vyvijime:-),jdeme po ty Ceste .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem za to taky rád, že jsem tento blog objevil a našel zde odpovědi i nacházení směrů na určité dráhy, jednoduše řečeno s články souzním.

      Vymazat
    2. to Tomáš
      Vždy je fajn, když něco někomu pomůže a cítí vnitřně, že je to pro něj třeba i zatím to ořechové, pomlouvat, negovat je hodně jednoduché, ale pomoci nezištně druhým, to je většinou "dřina" a i dost dnes nebezpečná.

      Vymazat
    3. Ona zmiňovaná pomoc prostupuje Vašimi stránkami a věřím, že to občas bolí.

      Vymazat
  7. X class FLARE to sluníčko se nám nějak rozjelo :)
    Že by to souviselo s blížící se kometou ISON??
    A sopky na kamčatce taky řádí ... http://czech.ruvr.ru/2013_11_06/Hned-tri-kamcatske-sopky-vychrlily-sloupy-popelu/

    Mějte se báječně a trochu odbočím začne za chvíli zima co říkáš IV a ostatní na toto: http://modryhavran.sk/content/rocket-mass-heater-vysoko-efektivne-kachle-ktore-usetria-80-dreva-postavite-ich-za-par

    OdpovědětVymazat
  8. Tak to jsou hustý kamna,to si obkreslím ten nákres,kdyby náhodou bylo třeba.Líbí se mi ty jejich "kachle" na tom obrázku.

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.