pátek 15. listopadu 2013

Nové informace E-Catu







 To, že dnes je technologie  Andrea Rossiho  pravda a je funkční jeho zařízení nikl – vodíkového E-Catu,  jste již četli zde: http://energieupramene.blogspot.cz/2013/05/normal-0-21-potvrzenifunkce-e-cat-zdev.html
a práci si můžete stáhnout zde:  http://uloz.to/x7TqUESA/ecat-studena-fuze-report-pdf



Jaké jsou klady tohoto zařízení si můžeme shrnout zde:



1*. Na rozdíl od konvenčních elektráren, které produkují velké množství toxického odpadu, se žádný jaderný odpad nevyskytuje, pouze stabilní transmutační produkty.

1. Žádné nebezpečné záření.

2. Žádné jaderné palivo zde není používáno. Vodík a Nikl jsou stabilní, to znamená, že nejsou potřeba žádná zvláštní opatření, na rozdíl od klasického jaderného paliva uranu, nebo plutonia.

3. Používá se obyčejný vodík, na rozdíl od „těžkých“ vodíků (deuterium), který by byl i dražší.

4. Obě paliva Nikl a vodík jsou hojné a levné.

5. Malé množství niklu a vodíku (g) mohou produkovat kilowaty měsíce i déle.

6. Vyhořelá náplň u E-Catu se dá navíc recyklovat, tedy znovu použít.

7. V případě, že by se celosvětově rozšířilo používání E-Catu, pro palivové články by to znamenalo jen 1% z roční produkce Niklu, navíc berme i v úvahu recyklaci.

8. Hustota energie u E-Catu je velmi vysoká.

9. E-Cat produkuje teplotu až 1 000 st. C. To znamená, že teplo může být použito jak pro průmyslové účely a i pro výrobu elektrické energie.

10. E-Cat produkuje velké množství energie z malého objemu.

11. Jedna provozní náplň Niklu a vodíku vydrží  několik měsíců i déle.

12. E-Cat je přenosný na rozdíl od konvenčních jaderných zdrojů, které vyžadují obrovské prostory a pomocný personál. Tato technologie může být použita i pro pohon vozidel.

13. Na rozdíl od solární a větrné technologie, může být E-Cat  v konzistentním provozu a výroby energie 24 hod. denně, bez ohledu na povětrnostní podmínky.

14. Na rozdíl od běžné jaderné technologie, nikdy nemůže nastat situace případné havarie jako u klasické jaderné elektrárny, prostě reaktor u E-Catu roztaje a přestane fungovat.

15. Ve zkušebních testech E-Catu kdy se začne komora tavit, reakce se prostě zastaví a žádná radioaktivita neznečišťuje životní prostředí.

16.Neuvolňují  se žádné skleníkové plyny a budou emise CO2 dramaticky klesat.

17. Vozidla používající technologii E-Catu nebudou požadovat běžné palivové nádrže, to hodně umožňuje snížení hmotnosti a další konstrukční využití.

18. Základní provedení E-Catu je velmi jednoduché na rozdíl od běžné horké fůze(jaderné) a s ním spojené složité  obslužné obvody.

19. Další vývoj E-Catu se tak zlepšil nyní, že celé zařízení se vejde na desku běžného stolu a další vývoj by rozhodně nestál miliony dolarů jak vývoj standardní jaderných elektráren.

20. COP E-Catu mohou být velmi vysoké, tedy 10 nebo i vyšší.

21. E-Cat by byl i ideálním zdrojem pro družice a nehrozí zde nebezpečí při pádu družice na Zem zamoření při osazení dnes jadernými generátory.

22. E-Cat je levné na výrobu, jsou použity jen běžné materiály, ocel, keramika, měď, atd.

23. E-Cat bude možné rychle uvést do výroby díky automatickým linkám, které mohou vyrobit velkou část jednoduchých komponentů.

24. E-Cat je schopen i vyrábět přímo el. Energii.



Jak můžete vidět, výhody technologie E-Catu jsou velmi široké a má mnoho pozitivních aspektů.




Pan Rossi, sdělil, že výsledky testů E-Catu by měly být zveřejněny v roce 2014.



Zde je záznam rozhovoru s panem Rossi:

Otázka:

Všichni víme, že dlouhodobý test E-CATu běží. Můžete nám říci, kdy bude dokončen? Mám na mysli fázi sběru dat, protože čas analýzy dat je asi jen těžko možné předvídat. Prosím, omluvte mou netrpělivost, ale četl jsem každé ráno tento deník v naději na dobré zprávy. Jsem trochu nervózní s rostoucím globálním oteplováním. ECAT je pro mě jediná naděje, kterou máme na snížení produkce CO2. Modlím se k Bohu za vás i vaši práci.



Andrea Rossi odpověděl:

Děkuji vám za pozornost a Vaše sympatie. Nevím, kdy budeme zveřejňovat, protože to nezávisí na mně, ale jistě v roce 2014. Troufám si předvídat, srpen / září. (Od tohoto termínu by se měla odvíjet i hromadná výroba.)

Myslím, že se tady odkazuje na zprávu interního dlouhodobého testování, které je pod taktovkou jeho partnera v USA. Druhé dlouhodobé testování je zřejmě vedeno nezávislým týmem, jak Rossi říká a vše bude zveřejňovat  jejich vlastním způsobem, podle jejich vlastního plánu - jako tým Levi dříve v tomto roce.

Vypadá to, že stejně jako my, se nemůže dočkat, až to bude uveřejněno – ale zatím je to na milosti a nemilosti ostatních a musí se dodržovat jejich časový harmonogram.






Nyní si můžete stáhnout i prezentaci firmy LENR-cars na základě produkce studené fůze a to zde:




Další informace se týká Kesheho, který má v plánu začít svůj kosmický program v roce 2014.

Starší články si můžete přečíst zde: http://energieupramene.blogspot.cz/2012/04/zpravodajstvi-e-cat.html


8 komentářů:

  1. Dear xxx,

    Thank you for your interest in buying ECAT Home Units. These units are not available yet but we have put your name on the waiting list and will contact you as soon as we know when the product will be available for purchase.

    Kind Regards,
    ECAT.com Sales Divison
    26. 1. 2012, 18:54:10

    Dobry den, to uz budou skoro dva roky co jsem se zaregistroval, jiny email mi neprisel, a na jejich strankach jsem toho moc nenasel, nevyte Vy nahodou jestli uz to tedy budou prodavat kdyz to funguje nebo to je stale v nedohlednu?
    Jan

    OdpovědětVymazat
  2. Sorry to speak engish.
    Rossi have changes strategy and if on one side ther is no doubt (vecause of Elforsk positive test) that E-cat is real and works, there is many question whether it is industrial, and when it will be allowed to be used at home.

    It is the same for Defkalion Hyperion.
    Brillouin is even more far from industrial, even if scientifically SRI have proven their wet reactor works a little.

    There are many actors, some small like rossi, defkalion, lenr-cars, lenuco,brillouin, nichenergy,jet energy, lenr-cities, and some big like Elforsk, Toyota, Mishibishi, National instruments, ST Micro...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. If you are interested in more information, you can start by this executive summary
      http://www.lenrnews.eu/lenr-summary-for-policy-makers/

      and then check the event discussed... all is public.

      Vymazat
  3. Takze kdyz to shrnu: Free Energy sources jsou osvobozujici a nikdo z mocnejch nema zajem vykopat si hrob a nechat nas osvobodit se! Nakonec uz davno vime,ze vlastne neni co vynalejzat,uz je to daaavno na svete,ale ne pro "otroky"! Nebo ze bysme se chteli schovavat pred realitou?.......A dobre vime,ze to neni jen ve volnejch energiich,ale takrka ve vsem......to neni otazka veci,ale stavu lidi v jakym se nachazeji.Samo se nezavede.A tem kdo chteji aby se zpristupnilo se z jedny strany hazej klacky pod nohy a z ty druhy jim ti pro ktery to vsechno delaji,nepomahaj ani jen myslenkama.Jak se nam podari tenhle stav zvratit,budeme mit vsichni pristup ke vsemu,proste si ho zjedname.

    OdpovědětVymazat
  4. Óóóóoo, tak to by bylo pro lidstvo nepředstavitelně přínosné a osvobozující. Byla by o zásadní změna, kterou si ani neumíme představit. Konečně by se lidstvo vydalo přirozenou cestou. Povede se to však když záměry elit jsou naprosto jiné ?
    Velké díky za tyto informace, ale i za mnohé jiné.......
    Honza K.

    OdpovědětVymazat
  5. By the way,
    a LENr startup is candidate to ARPA-E ultra light startup funding...
    http://futureenergy.ultralightstartups.com/campaign/detail/1864

    you can vote!

    the company seems serious, and already proposed a stirling engine manufacturer to Rossi

    at worst they win, and LENR may be famous...
    all startup will will in the domain!

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.