úterý 5. listopadu 2013

Žijeme opravdu duchovním životem?


Došel mně od známého mail s článkem a byl natolik dobrý, že jej zde otiskuji, ikdyž většinou na svých stránkách neotiskuji duplikáty, ale hodně souvisí s některými mými pracemi, jejichž odkazy jsou níže.


Jestli článek dáte na vaše stránky je jen na vašem rozhodnutí. Jste jediný komu jej posílám. Vzhledem k obsahu pochybuji, že by to ještě někdo jiný na web dal. 

 
Tahle doba s sebou nese jakýsi nárůst zájmů o „esoteriku“. Nejde si nevšimnout, jak se šíří různé kurzy, zasvěcování, literatura a weby.  Spousta lidí se tak rozhodla žít „duchovně“.  Vím, že na toto téma bylo již napsáno hodně, ale přesto mi to nedá a rád bych se k tomu vyjádřil.

 Zaprvé: Studovat - číst a účastnit se kurzů a zasvěcování - není totéž, jako žít duchovním životem. Naprosto souhlasím s jedním článkem z AGAPE. Píše se v něm, že kolikrát lidé co mají načteno, jsou duchovně na tom hůř, než lidé co o tom nikdy nečetli a nezajímá je to. Proč? Protože to žijí! Je nemyslitelné, aby s růstem duchovním se vám nezlepšil život ve fyzické rovině. Pokud někdo má pocit, že žije duchovně a přitom se nezlepšuje jeho zdraví, nálada a svět kolem něj není lepším… pak je to jen iluze. Nic neaplikoval do svého života.
 Nevěřím zasvěcením. Ani tomu, že někdo něco vyřeší za vás. Ani nevěřím na žádné Guru a vůdce. Vše co potřebujeme máme v sobě. Kvalitní učitel nám to jen pomůže najít.
 Je ohromě zajímavé potkat člověka, který ví co jsou to čakry a má tu šambalu a půjde na rehiki a bude všem pomáhat protože to je jeho „cesta“…. a přitom neumí ani třídit odpad, manželství je v troskách a potkává jen idioty, ale on to bere pozitivně takže je to dobrý. Houby leda!!  Ten člověk skončí s nějakou nepěknou nemocí. Potlačovat své emoce v rámci „duchovní cesty“ je prostě blbost. Situaci nevyřeší to, že si ji zkreslíme. Je třeba přiznat si, že to je jak to je. Najít příčiny a  mít cíle. Pořešit si je a už koukat po dalších.  I o tomhle je totiž život. Neustále přicházející zkušenosti, ale vždy takové jaké můžeme (a taky máme) zvládnout. Když jste jako duše přicházeli na zemi, tak jste si ten život tady plánovali a s důvěrou v sebe, že co vás potká tak zvládnete.
Ještě mi dovolte malou vsuvku. Vím, že reiki je poměrně rozšířené a oblíbené a tak bych rád vysvětlil ten svůj postoj. Na začátku byly tyhle kurzy v pořádku. Jenže pak se z nich stal nevídaný obchod. Nepřijde vám divné, že si ten kurz může zaplatit každý? To má každý schopnost léčit energiemi druhé? Má… ale trochu jinak. Dnes je v reiki dost nesrovnalostí a už jsem měl pár lidí, co se po absolvování takovéhoto kurzu cítili dost mizerně. Kde byl problém? Nikdo neřeší, jestli jde na kurz človíček co na to má. Navíc se při používání reiki učí napojovat na ne zrovna košér energie. Neříkám tedy, že každý kdo má reiki ubližuje, to ne. Ale rozhodně by to neměl být obchod… a určitě by se to neměl učit každý. Ono to jde i jinak. Ale o tom jindy jinde. Cítil jsem jako povinnost toto dopřesnit.
 V tomhle vám nepomůže žádné zasvěcení a ani práce pro druhé.  Občas lidem co ke mně přicházejí říkám, že žít duchovním životem neznamená nechat si srát na hlavu.
 Co to znamená v praxi? Tak příklad: Soused vám denně venčí svého miláčka na vašem trávníku, kde tento milý pejsáček s rošťáckým kukučem nechá exkrement. Vy jdete duchovní cestou a tak se na souseda každý den mile usmějete a pak to s úsměvem posbíráte. Hmmm jestli mi chce někdo říct, že to v něm nevře vztekem, tak mu to opravdu nebudu věřit. No situace se opakuje. Jak dlouho? Tak dlouho dokud se nenaučíte postavit se sami za sebe. Najít svou hrdost. Tak dlouho, dokud si souseda ve vší slušnosti (případně i neslušnosti) nepodáte (na hrubý pytel je někdy třeba hrubé záplaty).
  Jde o nastavení hranic. Každý to, konec konců, známe z partnerských vztahů. Jak jednou hranice nastavíte, tak se dost těžko posunují. A věřte, že je to i o tom, že Univerzum ví co dělá a tohohle souseda vykuka vám poslal do cesty záměrně. A vaše lekce je zároveň jeho!! On se totiž potřebuje naučit respektu k ostatním! No máte několik možností. Proberme si ty krajnější. První je přestěhovat se… jasný je, že dřív nebo později vás čeká další problém podobného ražení a opět s někým kdo potřebuje „nastavit hranice“. 

 Možnost druhá.  Pošlete souseda do jistých míst s tím, že pokud si nenajde lepší místo pro venčení svého miláčka, tak jasně zakročíte. A pokud to bude nutné tak to i uděláte. Samozřejmě bez fyz. násilí, ale jasně a důrazně. Jo soused se bude divit, protože vy jste ti spolupachatelé… vždyť to doteď bylo v pohodě. Jenže když mu vysvětlíte, že jste doufal v jeho slušnost a že jednou pochopí, že tohle se nedělá… dřív nebo později opravdu pochopí. Při nejhorším najde ty hovínka přede dveřmi no… Však jste ho varovali. A co se stane pak? Nic… pokud jste to zvládli, tak zmizí ten divný pocit kolem žaludku a vy přestanete potkávat tento typ lidí. Možná to sem tam někdo ještě zkusí, ale pokud okamžitě nastavíte hranice… je to v pořádku. Je to jen připomínka, aby jste zase nesklouzli do toho svého falešného pocitu duchovní cesty.

 Jsou případy kdy se vám nedaří najít příčiny. A ano, od toho tu mezi námi jsou ti, co vám mohou pomoci. Jak najít ty pravé? Já vám to nepovím... nemám patent na rozum. Ale poradím vám. Stačí se řídit srdíčkem a intuicí.
 Možná nenajdete napoprvé to správné, ale zase to bude zkušenost. Nejlepší je asi dát na doporučení někoho, kdo už něčím prošel a vy vidíte, že mu to prospělo, opravdu se změnil a je veselejší… zdravější.  Těžko bych věřil někomu, že má super duchovní vedení a je to úžasný jak se všechno „změní“ protože už tam chodí přes rok a fakt mu to pomáhá. A vy vidíte, že je furt tam kde byl. Tedy já nevím jak jiní léčitelé, ale jen málo lidí ke mně dochází víc jak 3x a pokud ano je to proto, že buď vyvstalo něco nového s čím si neví rady, nebo proto, že jejich problém je prostě na delší řešení.
 Mým záměrem je lidi naučit pomoct si sami. Konec konců jak vidíte sami, na webu najdete většinu mých receptů. Např.  nemám v úmyslu někoho na sebe vázat a dělat si z někoho dojnou krávu jako to dělají lékaři a farmaceutický průmysl. Prostě: Nevíš kudy?  Pomohu ti najít tvou cestu. Tvou, ne tu mojí… protože ta je moje… ty bys tam nebyl spokojený. Spokojený a šťastný můžeš být jen na té své cestě .  Věřte sobě... v sebe a  vedení Univerza - Síly. Dívejte se kolem sebe a žijte přítomným okamžikem.
Co je to přítomný okamžik? To je vždy právě teď a tady. A jen málo kdo to vnímá. Neustále utíkáme myšlenkami do budoucnosti a minulosti a tak si vytváříme představy o budoucnosti a patláme se v tom co bylo. A z toho vznikají obavy a strachy. Jenže když si trochu vyprázdníte hlavu… A například se budete soustředit na dýchání… pěkně klidně a zhluboka… zjistíte, že jste v přítomném okamžiku.  Co je na něm tak skvělého? To že v přítomnosti vás vůbec nic neohrožuje. Že jste klidní a spokojení. Že si jen tak jste. Ano je mi jasné, že se vám okamžitě vybaví myšlenky na to co je třeba udělat a zařídit a... a... a... a DOST!!!  Hezky klidně dýchat… soustředit se jen na dýchání…. A jsem tady a teď a je mi fajn.  Není to na chvilku se tohle naučit, ale stojí to za to. Kdo to zkusil, ochutnal něco blahodárného, krásného a najednou se cítil lépe… vlastně výborně. Trénujte to… cvičte to. A budete jiní lidé. Klidnější a v souladu se sebou samým .

 Víte, možná se vám to zdá příliš levné a jednoduché, než aby to fungovalo. Jenže tak to bývá. Když předci vynalezli obyčejné kolo, bylo to srandovně jednoduché a funguje dodnes.  Já už jsem někdy trochu unavený z těch, co kolem všeho potřebují tu tajemnou omáčku a složitosti. Takovým snad ani nemá cenu něco vysvětlovat.  Osobně mohu říct, že jak něco „smrdí“ složitostí tak pojmu podezření a to se většinou potvrdí… Jednoduché a prosté věci fungují. A pokud se to někomu nezdá… tak tomu nemám co říct ani dát. Ano, je to systém, co nás naučil neustále myslet a nežít přítomností. Je to systém, co nás naučil hledat složitosti… jenže pokud chceme tohle opustit… a žít jinak… tak začněme tím, že to budeme dělat jednoduše. To totiž funguje nejlépe.

Váš   Pavel V                        

Odkazy na související témata:




34 komentářů:

  1. Jedno slovo: BRAVO! Dobro dobru,zlo zlu,jen tak se ho zbavime,Ale,kdyz zlo zlu,tak bez emoci ktery nicej me,nikoliv puvodce zla a bez odevzdani energie onomu zlu.............

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bojuju se zlem,ale to neznamena,ze nosim proto zlo v sobe,naopak,ciste ucelova zalezitost,ktera me nema nicit,se zlem bojuj,v dobru zij ;-)

      Vymazat
    2. Pekne napisane a pravdive! Okrem toho to nieje zlo,je to ucenie inych ako sa slusi chovat ak to sami nevedia...nikomu to staci naznacit,iny to potrebuje nazorne dovysvetlit..trebarz tym hovnivkom pred dverami!:-) Naucit niekoho nieco nove je tiez pomoc a dobra vec,ved i preto sme tu aby sme sa ucili navzajom-pomahali si!:-)

      Vymazat
    3. Mailo,s touhle filozofii neni ani vrazda,nebo valka zlo,ale skola.Jenze kam takovy "vyucovani" vede? Odpovez si sam.........Ja takovy "skolstvi" odmitam,protoze at pracuju s duchovnem jak chci,musim zit tady a ted v realite! A opravdu nemam chut si ji kazit ,nebo nechavat kazit onim "dobrym" zlem....... :-)

      Vymazat
    4. No a co se má tedy dělat v případě, když na ženský leží chlap a snaží se jí znásilnit,to mně teda hlava nebere.To skoro vypadá jako,že si za to může sama,že je "zlá",když se na ní páchá "zlo".Takovýmu sousedovi bych řekla,ještě jeden váš psí bobek před mojimi vraty a na.... vám pod rohožku,jasný!!!To zabírá a funguje a nebo rovnou preventivně mlátit hajzlíky po palici,tak.To si myslím,já křehká žena.A nedej, když někdo začne na někoho používat černou magii,taky znám...fujtajbl,hnus a co pak s tím tedy?

      Vymazat
    5. Proude..citaj co som napisal,nie co si mzslis ze som napisal.. Ja som nenapisal ze mas ludom ublizovat aby sa naucili!Tym ze sa ta niekto boji sa nic nenauci!Ja som povedal ze ked niekto nerozumie a je potrebne aby sa naucil treba mu to ukazat nazorne(nie vsak vyvolavat vnom strach ci bolest ako si asi ty mna nespravne pochopil)!Ci je to potrebne uz musi vediet kazdy sam!

      Vymazat
    6. Proude...citaj pozorne..uz myslim ze by si ma mohol za ten cas dost dobre poznat a vediet ze nemyslim niekoho mlatit ale pomahat mu..ak je to nutne niekedy i sposobom ktory sa mu nebude pacit.A ako som uz povedal davnejsie na to aby sme vedeli co robit a co nie i voci inym mame dusu,cit a svedomie(a obcas i rozum:-).

      Vymazat
    7. Este mi neda Proude.. Ziadne dobre zlo neexistuje...to vieme vsetci.. a to stebou suhlasim.. vedze som o ziadno mlateni ani vojnach nic nespomenul...to si si len nespravne domyslel.

      Vymazat
    8. Pro Ter: Bez oběti není agresora.

      Vymazat
    9. Pavle,řekla bych spíše,že tento svět je plný agresorů a ti si své oběti záměrně vybírají a žerou jejích energii,když ne přímo fyzicky likvidují.Samozřejmně pokud člověk působí sebejistě nestává se tak často obětí,ale ohledně černé magie,bych řekla právě naopak,silná a čistá energie je přímo lákadlem.Ale nejsem odborníkem na energie,jen co mně nese život sám.

      Vymazat
    10. Mas pravdu Mailo:-),spatne jsem pobral tu prvni vetu:-) a nastartovalo to celou reakci:-),njn,stane se.Pobral jsem to tak,ze zlo nam pomaha svym zpusobem(ono to tak totiz skutecne je),ale ohradil jsem se proti zobecneni zla:-),promin:-)).Ono plati ze vsechno zly je pro neco dobry,ale to rozsiruju sam pro sebe o to moje oblibeny "ocamcad-potamtad" :-))))

      Vymazat
    11. Terezko,ja bych spis povedel,ze lakadlem je ona energie,protoze kdo ma tu silnou a cistou,ten se s ni umi dobre ubranit.Myslim,ze proto je lidstvo v nevedomosti,aby s energii zachazet neumelo a tim k ni byl lehkej stalej pristup,takova farma na sklizeni energie.Jako si pestujeme dobytek na jidlo,tak se nechavame pestovat na energii(Orwell)Ale mozna se pletu :-)

      Vymazat
    12. Proude je to FURT dokola a pořád mně z toho vychází lidská lenost namáhat si vlastní hlavu a přemejšlet,ale Sluníčko nám pěkně "mlátí",tak ať víc a přímej zásah,jinak se nikam nepohnem,nikomu nic nevysvětlíš,to je jak hluchej pes na honě,nezdá se Ti,hihi.Lidem nic nevysvětlíš,nechtěj to slyšet a jen o tom mlet nemá žádnou cenu,ať zasáhne Síla,ta to stejně všechno vidí,času bylo dost.Moc si to přeju.

      Vymazat
    13. Taky uz me napadlo Terezko,ze kdyby se slunce trefilo a sto let by nebyla elektrina ani moznost ji zapnout,ze by to mohlo bejt dost zajimavy a poucny,oni by pak lidi tu cestu k sobe najit museli,kdyby chteli prezit:-)

      Vymazat
    14. Proude,myslím,že by to bylo i spravedlivý,spadli by do toho všichni bez vyjímky(ne jak nějaká válka).Ještě uvidíme,co k tomu "poví" Isson,to má taky svou platnost a zatím se chová úplně jinak,než si páni vědátoři mysleli.Třeba ty vánoce konečně budou veselý,hihi

      Vymazat
  2. Docela by me zajimalo,jak tyhle veci vidi Iv,protoze s tim zlem-dobrem je to dost osemetna zalezitost,taky dost nebezpecna.....nebezpecnejsi nez ona energeticka farma,tam je prece jen moznost obrany,ale u zla je to myslim o dost zaludnejsi.Porad v tom hraje i rovnovaha,dualita.Na tu si vzdycky vzpomenu jak nekdo zacne kazat o ty obrovsky,vseobsahujici,bezpodminecny lasce ke vsem a vsemu.Rovnovaha prece zasahuje at se rameno vah preklopi do zla,nebo i do dobra...........

    OdpovědětVymazat
  3. A víte co,alespoň těch sto opic by mohlo mít společný cíl,aby se v globálním měřítku uskutečnila pohádka "O princezně Jasněnce a létajícím ševci",vždyť to je moc hezká pohádka a řekla bych,že je tam úplně všechno v obrazech a symbolice,co se tady zrovinka odehrává.Sluneční paní zničí doupě zla a je pokoj......,hihi

    OdpovědětVymazat
  4. kdo se inkarnoval do zaprdlého českého kráteru,má dilema pro a kontra..Jsme totiž mistři svéta v obcházení všech předpisu a zákonu,od venčení psa za cedulí zákaz vstupu psu,po volání mobilem za jízdy autem,etc,etc.http://omed.cz/Posledni-cesky-vladar-Milos-Zeman-I-1.aspx No a duchovní život začíná sebereflexí,proč se mi nazaměstnatelný sápá po prkenici? Inu,protože mám nezpracovaný stín rasismu a odporu proti nemakačenkum...Když si to pojmenuji a upřimně se snažím s pomocí TAO nereagovat a najít vnitřní klid se soucitem,nezaměstnatelní najednou zmizí se zorného VÝCHOVNÉHO uhlu mých zorniček a u čelu bylo dosaženo..A tak je to se všemi protivy...ty zrcadlí stav haraburdí,či stínu v člověku a pokud je člověk díky egu ve lži,lekce budou pokračovat....

    OdpovědětVymazat
  5. Člověk je tam, kde je, díky tomu, jak přemýšlí. Nelíbí se vám to? Změňte myšlení a změníte život. Vše máte ve svých rukách. Nikdo jiný to za vás neudělá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na tom co píšete je zajímavá a pro mně zvláštní věc.Mám vše co potřebuji ke svému životu,tak jak si představuji,samozřejmně běžné potíže nevyjímaje.Ale nemůžu dojít na to,jak jsem na to přišla,že mně sere(pardon),že starý lidi vyjídají popelnice a mladý skáčou z oken a pod vlak,fetujou jak vzteklý a to asi svým myšlením nezměním.To bude asi nutné svést na nějakou blbou karmu či co,nevím.No ale na karmu nevěřím,to by to musel být samej Áda nebo Stalin nebo co?

      Vymazat
  6. Moc pěkný článek.Touha někam zapadnout, či někam patřit nám často zabraňuje být tím, kým doopravdy jsme.

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuji všem zde přispěvovatelům za Vaše komentáře, jsou originální, tak jak kam každý došel na své cestě a vždy jeho pohled je vnitřně pravdivý, ale jak podotkl Proud, je to ošemetná věc. Víte Proude, Slované uhýbali stále a vložili vše na kartu SVĚDOMÍ a jak dopadli víme. Jsou "lidé" kterým svědomí chybí, to je většina anglosaské populace, která tento systém vnutila a kdo má absenci svědomí je vždy predátor a nezměníte ho. Tak jak napsala Ter Fry, když "leží" chlap na ženské jako predátor, nezbývá nic jiného, než mu hlavinku, která je nad jejím obličejem pevně chytnout a pak silně trhnout vlevo, nebo vpravo (podle toho, ke které politické straně se hlásí) a zakopat, protože tento systém vytvořili ti, co svědomí nemají, aby jim vyhovovalo a ona žena by pak byla na lavici obžalovaných, je to extrém, ale realita. Proč tito tkzv. lidé vyhrávají, jsem zde na stránkách již několikrát uvedl, ale pokusím se snad znovu někdy v ucelené formě.

    OdpovědětVymazat
  8. Mám tady ještě jedno výborný řešení,který by v této realitě určitě zafungovalo.Celá lidská společnost by bez vyjímky musela začít pít alkohol nebo kouřit marihuanu,pokud se někdo neopije,ač popíjí a nebo nezhulí ač kouří trávu,má vyhráno,zvýšily se mutotiž vibrace a dokonce ušetří,hihi

    OdpovědětVymazat
  9. možná by bylo dobré si uvědomit,že lidstvo je obětí sebe sama.Individuální a kolektivní karma není následkem viny,ale pouze vyukovým programem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A mně se zdá,že ten program někdo pěkně přeprogramoval k obrazu svému,nejsou to náhodou ti predátoři, co se o nich píše kousek výš.No a co teda ti co vymlátili všechny Indiány,ty budou mít asi móóóc špatnou karmu se mně zdá ale teprv budou

      Vymazat
  10. ale všem vám rozumím.Nemohla jsem pochopit,proč je někdo objetí násilý a už vůbec jsem nemohla pochopit,proč třeba děti.Tady jsem dostala odpověd.http://uloz.to/xEMXTkTd/william-paul-young-chatrc-pdf

    OdpovědětVymazat
  11. Je zvláštní jak si každý našel něco k čemu se upnul v tom textu. A přece spíš celek dává smysl :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Mailo... já už tvé komentáře sleduji nějakou dobu a vždy mne překvapí tvůj smysl pro humor i to jak to máš srovnané :-). A líbí se mi, že se nenecháš vmanipulovat . Pavel

    OdpovědětVymazat
  13. Pro Ter. Ano je tu dost agresorů. Ale pro své cíle si vybírají oběti. A ty jsou oběťmi proto čím jsou :-D. Možná to zní divně, ale zkus nad tím popřemýšlet :-). Pokud jde o útoky energetické i tam je síla úderu dána ochranou napadeného. No a ještě něco na zmatení: světlo láká můry :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo,ale někdo to dělat musí,že,hihi

      Vymazat
    2. Vdaka Pavel,nepripadam si onic lepsie natom ako ostatny,stale vela chyb a otazok.Terezka..mozno je to i tak ze po dosiahnuti urcitich vdomosti a stupna duchovnosti sa uz cloveku taketo veci ako pises i s tym znasilnenim nestanu..sila a dusa ta vcas varuje a odkloni ta z tej cesty alebo ti zabezpeci pred tym nalezitu ochranu ci zhodu okolnosti.Pokial si teda na urcitej urovni a riadis sa tym co vies nestane sa ti nic co by si neustala. Teda aspon tuzim verit ze to tak je,no i stym co hovori Pavel suhlasim..ze takpovediac slabost pritahuje tych co ju chcu vyuzit vo svoj prospech.

      Vymazat
    3. Mailí,Síla mne vždy ochraňovala,ikdyž jsem o tom ani nevěděla(říkala jsem tomu šťastná náhoda),až od Iv jsem se to všechno dozvěděla a pochopila.Takže nakonec vyvázla a FURT se tady vykecávám,hihi

      Vymazat
  14. Mailo chyby a otázky? To všichni myslím..tak se učíme ...je tak? :-)

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.