středa 20. listopadu 2013

Současné vězení Duše




Procházím někdy různé stránky a komentáře, abych zachytil momentální celkovou atmosféru dění, která velmi dobře zachycuje úroveň diskutujících i autorů. Zachytil jsem tak pěkný komentář, jenž vyjadřuje upřímně vnitřní pocity jeho autora a nálady současné doby bez obalu, s kterými se plně ztotožňujeme.



Uvádím s jeho souhlasem tento komentář:


Spiiiidy   http://spiiiidy.blog.cz/     19. listopadu 2013 6:53

Mně už se teda nějakej rok kurňa chce, aby došlo k radikálnější změně a snažím se pro to něco dělat, protože tohle vězení duše je fakt (pro mě) už neúnosný. A za jakkoliv radikální změnu, která to tady převrátí naruby, budu nesmírně rád. Komu se v tomhle líbí, prosím, neberu mu to. Ale prostě to je hnus.
2012 byl jenom chybně interpretovanej, ono se totiž skutečně něco stalo, ale pro lidi s efektivně vymytým mozkem to byla/je/bude jen záminka pro to, aby věcem jdoucím proti systému nevěřili, no, hezky se jim to povedlo, to se musí nechat. Ale ti, co ví, tak ví.

A jestli jsou tyhle tři komety předzvěstí apokalypsy (což znamená odhalení a ne konec světa), tak teda do toho. Už těch lží bylo dost.



Komentář vyjadřuje plně můj pohled a i pocity některých lidí v mé blízkosti. Nekonečně se píše i na těchto stránkách o probíhajících změnách, které jsou nenápadné, ale ve svém konečném působení dost radikální. Reakce jsou  většinou jednoduché, pokud nespadne někomu pytel cementu na hlavu, jsou tyto řeči o ničem a nic se neděje a strůjci těchto poznatků a informací jsou pak většinou vláčeni v zákulisí tradic negace – vždyť se nic neděje. Lidi nyní již všechny podklady mají k dispozici, ať je to Slunce, Ison, Čeljabinsk, sopečná činnost a i směr, kterým se nyní ubírá celosvětová politika, finančnictví a v neposlední řadě i neskutečná negativní energie proti prosazení nových technologií a poznatků, které by zapříčinili vlastně změnu celého náhledu na svět, který se nám vtlouká do hlav.



Často je už dnes i zbytečné podávat některé informace týkající se možného vývoje a s tím související poznání, tak jak to napsal autor:…. 2012 byl jenom chybně interpretovanej, ono se totiž skutečně něco stalo, ale pro lidi s efektivně vymytým mozkem to byla/je/bude jen záminka pro to, aby věcem jdoucím proti systému nevěřili, no, hezky se jim to povedlo, to se musí nechat. Ale ti, co ví, tak ví.



Vše bylo již podáno dokonce na stříbrném podnose, ale většina  lidí se vždy začne chytat některých slovíček a snaží se události, které se valí postavit do současného  naučeného pohledu, který v zásadě nesmí zneklidňovat. Takový sáhodlouhý rádoby poučný komentář, který si jen hraje se slovíčky a vydá to pak na skoro jednu stránku jsem zachytil zde:… Ezoterik by jistě mohl namítnout, že negativní okolnosti by pozitivně vyvinutého jedince neměly potkat, protože v tomto ohledu se opačné náboje odpuzují,…..


Tak takový komentář má matoucí a nepravdivý význam, hlavně že je psán formou  slovního tanečníka. Za takový projev by se nestyděla ani mediální hvězda, současných sdělovacích prostředků. Je smutné, že tito lidé to dělají většinou nevědomě a slouží ani neví čemu.  Opak je pravdou, v reálu, tedy v materiálnu se opačné náboje vždy přitahují, jako ve fyzice, jen v duchovnu se přitahují stejná znaménka , ale dále nemá cenu zde něco konstatovat, je to falešné učení, na které zde stále upozorňuji:  http://energieupramene.blogspot.cz/2013/11/proc-lumpove-vzdy-vyhravaji.html a pak uvedené odkazy níže pod článkem.
A teď něco pro zamyšlení při poslechu, dost napovídá.

9 komentářů:

  1. Inu, já k tomu dodám svých pár myšlenek...

    ...mám pocit, že celé vnímání esoteriky a duchovna a celé té související atmosféry dění v této oblasti se od "neproběhlého" konce světa 2012" nějak úplně změnilo... myslím si, že tu změnu vnímáme všichni, každý po svém a tedy i každý jinak... Také mám pocit (pozorováním svého okolí), že spousta lidí, kteří dříve šli duchovní cestou (nebo se o to alespoň snažili), na to rezignovali, přestali se o ni úplně zajímat - a nebo na ni dokonce zanevřeli a vysmívají se tomu všemu... spousta www stránek a blogů "upadla", přestala být aktualizovaná, velmi ochabl zájem lidí o setkání či přednášky na duchovní či esoterická témata...

    Mám-li mluvit sám za sebe, pak tedy přiznám, že -slovy klasika Járy Cimrmana- "po pravdě řečeno, čekal jsem od toho víc", čekal jsem výraznější posun - a to k lepšímu, celosvětově a hlavně v té naší vlasti - bohužel, pocit mám nyní úplně opačný... Samozřejmě, je to jen můj pocit a "můj problém"... někde uvnitř sebe přitom mám pocit, že se věci mění - ale je to jen taková slaboučká naděje, že se něco děje...
    Své nynější pocity si vysvětluji tím, že prostě nejsem na takové výši, abych to dokázal vnímat tak, jak to dokáží vnímat ti, co jsou dál nebo výš... nedokážu všechno pochopit, nedokážu všemu porozumět, neumím číst mezi řádky... a mrzí mně, že nedokážu správně interpretovat a používat to, co nám bylo, jak Iv píše "již bylo podáno dokonce na stříbrném podnose"... a přiznám se, že bych to potřeboval mnohdy trošku víc rozebrat pro správné pochopení ;-)
    Myslím si, že takových lidí je ale mnohem víc...

    Radek

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Radek
      Děkuji za komentář, vyzařuje z něj pravdivý pohled na realitu a i stesk po ideálu jak by vše mělo vypadat. Právě jste si odpověděl, jste tam a vnímáte svět tak, kam jste zatím dospěl a myslím, že dost daleko. Ani nevíte, jak mně to těší a mám pak silnější pocit, že moje práce není k ničemu. Aby to bylo nyní srozumitelnější, dávám často nyní i odkazy, protože v tom množství se málo lidí orientuje a snad to pomáhá. Děkuji.

      Vymazat
  2. Ano, s článkem plně souhlasím. Samozřejmě ti lidé, kteří určité skutečnosti odsoudí slovy vždyť je to blbost apod., tak těm to teprve musí "docvaknout", tam převažuje egoistické smýšlení i cítění. Ano, těm pokud něco nespadne na hlavu, tak to těžko berou v úvahu. Jenže i oni celý ten starý systém ve kterém jde pouze o jednu skutečnost - přežít, prohlédnou.
    Nějak nechápu komentář od Patrika, ale je to zřejmě proto, že nejsem se situací obeznámen. SNE neznám, ale rád se podívám.

    OdpovědětVymazat
  3. Taky ve vsem nesouznim........vlastne s kazdym z vas, ale respektuju,nebo se aspon o to snazim, vase nazory a postoje.Ale naucil jsem se davat energii tomu,(ze kdyz me nekdo zkusenejsi "vypeskuje",onou skrytou formou,protoze mi nechce ublizit primym napadenim),ze spis hledam co je jinak a proc,jestli to treba neni lepsi,nez jak to vidim sam,nez mrhat energii a casem na mereni sil :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Porad se snazim mit na mysli(a stalo to trochu uceni pri moji povaze),ze mame kdyz ne stejny,tak hodne podobny cile,jsme na jedny lodi a je treba spolupracovat na jeji bezpecny plavbe,tedy v zakladnich vecech,bejt v jednote a preci individualne svobodny,ale kazdej ma pravo jit za nima svou cestou,ktera se nemusi ostatnim libit.

      Vymazat
  4. Komentáře jež nesouvisely s článkem byly odstraněněny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím pane Iv. Včera večer byl Váš blog nedostupný, - pouze pro pozvané. Tak jsem rád, že je vše v normálu a zase je možné informace sledovat. Díky za Vaši práci, spousta informací je fakt hodně důležitých i velmi cenných.
      Přeji hezký den.Honza.

      Vymazat
  5. Mala drobnos i ked to sem celkom nepatri. Doslo mi preco je dolezita i akakolvek hmota ktora je i bez duse ked je tu. Duse su takpoediac vnas..sled­uju citmy,poci­tmy,vnemami(oci,hmat atd) a ucia sa ake to je napriklad­ adrenalin­ pri sporte,prv­a pusa,boles­t zubou atd-vsetko­ co si naplanuju­ a ktomu nas vedu napriklad hlasom srdca.­ Ona vsetko vedie ale nevedia ake je prezit to preto sa chce ucit.(o tom sme sa bavili uz davnejsie.) No a ta cast boha ktora je hmotou bez duse sa zas uci tym ze sa vyvia-prez­iva sama v sebe postupne­ vsetky moznosti­ a(nase) duse tie moznosti­ pozoruju!Preto sa vyvijame my,technologie,zvierata ako aj napriklad pavuci...vsetko-to patri ktomu!­Spravne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mailí a to víš,že je to přesně tak, jak píšeš,jen ti pavouci a další odporná havěť,jako ještěři a hadi, by se měla přemístit někam jinam, aby konečně nepřekáželi a neškodili.A to už by byl pak klid a nerušeně,by jsme mohli zapracovat na RÁJI,ovšem zase jen Duše, které jsou toho schopné a nesobecké.Ale to už je ten film z našeho kina,ne?A zrovna začala hrát písnička od GOOMBAY DANCE BAND Eldorado,to je ale náhodička,hihi.

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.