čtvrtek 28. listopadu 2013

ISON přežil


28.11.2013  18:48  kometa ISON je bezpečně za Sluncem. Nyní jsou specifikovány souřadnice její oběžné dráhy. Nejdůležitější je, že se neodpařila, ani nerozpadla a nezmizela. Její ohon zůstal neporušený a její lesk je stejný. SHOW pokračuje. Zdá se, že Země projde nabuzeným ohonem ISONU od Slunce a Zemi "opláchne".

Kamera SOHO:LASCO C2








Velmi zajímavé video z přednášky Rudy Špačka přikládám zde. Kdo si budete něco chtít vzít z jeho pohledu, určitě si najdete.


16 komentářů:

  1. To je nejlepší zpráva mojeho života,ja su také šťastné,hihi.Tyrkysová naděje se řítí k Zemi,nedal se kluk jeden...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mailí,to je naše poznávací znamení,jo.Ale ten obyč,bez chemických barviv,takový ten bílý, jak od Indiánů,hihi.

      Vymazat
  2. Zaujimave je ze ak som spravne pochopil? tak sa ani odparovat nezacala. ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Mailo
      No, když se kolem Slunce potloukaj nějaké takové oné a neodpaří se, nevím proč by se měl odpařit I-SON , překlad syn Boží?

      Vymazat
    2. Mailí,takový "šutr" 5x větší než Země,to už jen tak zdá se neodpaříš ani na takový řádný "plotně".A se mně zdá,že "vedoucí" farmy jsou ňáko nervní,hihi.

      Vymazat
    3. Jistě že začala, ale ne tak moc, aby se celá rozpustila :)) Kdyby se z ní nic neodpařovalo, neměla by vůbec žádný ohon přece.

      Vymazat
    4. to Jan Kment
      Měl na mysli, že se neodpaří celý a ten závoj je velice důležitý. Chybí slovíčko....celý... Na novinkách psali v 24:00, že kometa zanikla, v zápětí doplnilli slovem ZŔEJMÉ.

      Vymazat
    5. Co som nasiel na nete najnovsie info tak prezila a i ked nieje uz tak velka leti dalej.

      Vymazat
    6. https://www.youtube.com/watch?v=IjmahgVR9yw
      http://thewatchers.adorraeli.com/

      Vymazat
  3. Myslim,ze je porad mezi lidma pevne zakotvena myslenka,ze slunce je zhava vyhen zalozena na explozich,neni to nahodou trochu jinak a tudiz i s tim "odparovanim"? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to inak len nám to zatajujú, to čo píšu média je oblbovanie ovečiek, aby ich držali v nevedomosti. A teplo zo slnka nemôže siahať, až tak ďaleko lebo vo vesmíre je teplota nad -100°C. Aj teplota na zemi nezáleží od teploty slnka ale od úplne iného.

      Vymazat
    2. Jojo, vzduch se ohřívá od slunečního záření podle toho, jaká je v něm koncentrace kyslíku, jinak ne. Ale u Slunce jsem nikdy nebyl, tak nevím. Každopádně podle toho, jak se do něj pravidelně koukám, je jeho podstata rozhodně jiná, než horká koule plná termonukleárních reakcí. To už bych měl dávno po očích.

      Vymazat
    3. Taky do něj zírám,zcela záměrně,třeba v pravé poledne a vůbec to nevadí.Ale samozřejmě to chce cvik a postupně oči "otužovat",že.Dělá mně to dobře na Duši,to Sluníčko.

      Vymazat
    4. Taky se divavam:-).Jsem rad,ze v tom nejsem sam,co ma za to,ze nejde o zadny exploze,ale naopak imploze a ma za to,ze slunce je "studeny",ale jak rikas Honzo,taky jsem tam nikdy nebyl,at je to jak chce,dokud se to neoveri,nepotvrdi,nevyvrati,jde jen o teorie jedny pani co povidala.Z hlediska rovnovahy bych se nedivil,kdyby tam bylo nejak smysluplne oboji.Oboji je potreba ve spolupraci,se mi zda,jedno bez druhyho neni ono.

      Vymazat
    5. Kment, pěkný komentář, tady na stránkách o tom byl článek. Teplota je dána interakcí plynů, zejména O2 a CO2, poznat to jde zde na zemi, v nížinách jsou větší teploty (větší sloupec plynu), oproti horám, kde je vždy chladnějí, ikdyž jste relativně blíže ke Slunci. Proto ani kosmonauti ve volném vesmíru se "nezpotí" spíše zmrznou, ikdyž na ně Slunce svítí v plné parádě. Asi tak nějak zkráceně, ale rozhodně udávaná teplota Slunce bude asi rozdílná než oficiálně udávaná.

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.