úterý 26. listopadu 2013

Změna Systému / nutno jinak myslet






Převážná většina dnešních lidí má snahu jednostranně obviňovat ze všech svých potíží vládu a politiky své země, ale přitom nevidí celkové spektrum světa s jeho systémem, který za vše může. To rovněž ukazuje i anketa zde uveřejněná, kde nejvíce lidí hlasovalo pro změnu systému. Lidé jsou rozladěni, ale stále nevědomky živí vydatně tento systém.  Lidé a státy jsou dnes v důsledku boje o „svobodu a nezávislost“ rozdrobené, nezajímají se o to, co se děje v jiných zemích a jaká je opravdová situace ve světě. 
Praktiky Materiálního rozumu jsou, že se v televizi, novinách  ukazují konkrétní osobnosti veřejného života, organizace, klany,  živočišný sex, a to jen proto, aby se hlavní události, které se odehrávají, byly potlačeny a nepronikly do vědomí jednotlivců, tak jak je např. nyní  zvýšená sopečná činnost, sluneční aktivita, hurikány, povodně, kosmická činnost a vše se odbyde malou zprávou, zaniknuvší v maistrémových zprávách, které jsou záměrně vedeny jiným směrem, co kdyby lidé pojali podezření, že vše není v pořádku.  Ty se vystavují na veřejnost hlavně proto, aby na této „umělé show“ udrželi pozornost lidí, aby nikdo nehledal skutečnou podstatu dění, která kolem něj probíhá. A toto vše je pouze malou viditelnou částí celkového systému Materiálního (živočišného) rozumu, který může působit v každém člověku v případě, že svoji životní volbu věnuje systému materiálních hodnot. Jediné čemu se Materiální rozum nemůže postavit, je duchovní síla člověka. Stačí jenom otevřít tuto ohromnou sílu, jak říkali mudrcové, překonat sebe sama, hledat v sobě hlavně duchovní projevy s pohnutkami.

Systém Materiálního rozumu můžeme demonstrovat na davu, kde dochází mimovolně ke společnému povzbuzení a dochází tedy k nakažení i třeba jedinou emocí vyjádřenou v davu. Agresivní dav je nepředvídatelný ve svých činech a chová se jako jediný mechanismus, blokuje individuální vědomí člověka, které se v něm nachází, buďte individuální a ne jak říkají co je IN – módní, jen tak se začnete zbavovat působení kolektivního Materiálního vědomí – rozumu. Ale abych byl upřímný, asi ČAS vypršel.



25 komentářů:

  1. Materiální rozum, jak ho tu popisuješ, odpovídá prvním dvěma čakrám, že? Přeneseně řečeno takové myšlení mají ti, co mají aktivované jen první dvě (1 = sebezáchova + 2 = rozmnožování)... jak říkám - práce na sobě, práce a zase práce, a ne nutně ta nepříjemná, může být i příjemná :) Přece máme na víc, sakra, že jo?

    Líbil se mi jeden výrok - "To, co bylo dříve potlačováno a zatajováno, se bude křičet ze střech domů." Ti lidé, co si už pár let hledají ty pravé informace sami, mají jistý náskok a asi i lepší výchozí pozici vzhledem k tomu, co se teď bude dít, ale i ti ostatní se tohle všechno dozví. Jen je otázkou, zda to unesou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Kment
      Ještě bych do toho zapojil 3. čakru - převážně chtění, ta bývá někdy taky hodně aktivní.
      S tím zvládnutím je to vidět už i dnes, lidé reagují většinou jako v sebeobraně, prostě ikdyž některé informace k nim přicházejí, buď je nevidí, nebo nevnímají a nebo nemohou připustit jejich reálnost.

      Vymazat
  2. "lidé reagují většinou jako v sebeobraně"...........velice vystizne napsany,naprosto presny....oni se tak vlastne i chovaji.....nakonec,casto i ja,jsem teprv ucednik v predskolce :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Naprostý souhlas... navíc se opravdu zas "něco děje" . Lidé by si měli už uvědomit, že nestačí hořekovat...je třeba začít něco dělat...ale především sami se sebou. A to se jim chce nejméně. Osobně jsem právě v den prvních narozenin syna došel k rozhodnutí změnit svůj směr. Nebudu už lidem pomáhat. Jen jim ukážu jak si mají pomáhat sami. Je čas tvořit. Tak začínám u sebe. Pavel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Pavel
      Můžete pomáhat jednotlivcům, ale musíte se naučit vycítit komu, aby to nepovažoval v konečné fázi za samozřejmost a byl dokonce uražen, když nemůžete někdy pomoci, jinak ukázat cestu ostatním ano, to je pak už dál na nich.

      Vymazat
    2. Iv ano ano...nerozepisoval jsem to do detailů ale plně souhlasím. Děkuji za dopřesnění :-)

      Vymazat
    3. Njn,v tom jsme jiny,pomaham a nebranim se pomoct a nechat si pomoct,za dodrzeni pravidla: "nic za svou pomoc necekej,uz by se nejednalo o pomoc!"

      Vymazat
  4. Panečku...dost často když tu vidím tyhle a podobný články si říkám, že jste blázni a tohle mě to potvrdilo. Mám z tohoto webu a lidí zde takovýto pocit a někteří z vás možná o můj názor budou stát:

    příjde mi, že si jen stěžujete, kritizujete lidi "venku" jak jsou zlí, sobečtí, nemravní a vy chudinci tady jen lamentujete jak to máte s těmi z venku těžký

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky by mě zajímalo odkud berete to povídání o Templářích? Takové vymyšlené báje někoho zajímají? Není lepší žít reálně? A hlavně se tak chovat, než si namlouvat něco o Templářích, Chemtrails a podobně. Váš prostor samozřejmě uznávám a toleruji. Příjde mi, že máte ruce v klíně a čekáte že se samo něco udělá, samo se svět zlepší, jen proto, že si to vy přejete a myslíte na to. Jenže, je dobré vědět, že druhá strana místo čekání JEDNÁ a to je její síla. Kdysi dávno mi napadla taková myšlenka, kterou nevím jestli pochopitelně popíšu, ale jde o to, že "nepřítel" využije každého tvého zaváhání aby ti vstoupil do života, nepřítele můžeme chápat jako parazita a naši nepozornost jako doušek špatné vody. Proto vím, že je třeba být stále ve střehu, ne být vystrašen, ale být připraven jednat, ať už názorem, nebo zbraní, neb je důležité umět se bránit, bránit tělo i ducha. Ruce v klíně jsou dost mizerná obrana.

      Vymazat
    2. Myslím, že si pletete pojmy. Tady se nekritizuje, ale pouze uvádí skutečný stav věcí a takové informace, které mají potenciál udělat z nevědomého člověka vědomého. Že to někomu nesedí, už je jeho věc a je to pochopitelné, ze začátku vždycky raději zavíráme oči před něčím, co nám boří naše (leckdy roky a desetiletí budované, leč falešné) hodnoty. Ale někdy ta rána palicí do hlavy přijít musí. Dřív nebo později, ono v delším časovém horizontu už nebude moc na vybranou.

      A nevím, jak jste došel k názoru, že když někdo něco občas napíše na blog nebo se o tom pobaví v diskusi, tak nic nedělá. Nevíte, co ti lidé dělají ve volném čase. Třeba právě na sobě makají a pomáhají ostatním lidem. A uveřejňování důležitých souvislostí a napůl utajovaných skutečností je právě součást této práce.

      Vymazat
    3. Skutečný stav věcí? Pravd je na světě tolik, kolik je na světě lidí. Ovšem, přijde mi komické, že tolik lidí věří v sílu orgonitu - octování, Pavol Nemeš mi taky nepříjde 2x důvěryhodný s jeho pokusy a výpočty a to jeho dění nějaký pátek sleduju. Těch podivných věcí zde mi příjde trochu hodně, ovšem, i když stokrát omílaná lež se nakonec může stát pravdou.

      Čím tedy pomáháte vy Zemi/lidem za tzv lepší život?

      Vymazat
    4. Naprosto vycerpavajici,Honzo ,jen bych jeste poprosil "peci o krajinu" o nejakej konkretni priklad toho co delaji podle nej ti,kdo nelamentujou a prikladaj ruce k dilu a kolik jich je?Protoze to v jakym stavu jsem nasel republiku po 25 letech kdy jsem tu nezil mi vyslovene vyrazilo dech!Takovou hruzu jsem necekal ani nahodou,spis jsem mel za to,ze to bude lepsi,omyl,ono to bylo lepsi za tech "komancu" a naprosto nesrovnatelne!!! Tim se jich nezastavam,o to horcejsi prichut to pro me ma uz jen proto,ze jsem jim zdrhnul a ted jsem donucenej po pravde priznat kdo byl lepsi:-(.Jiste az na zasadni jejich kriminalni renoncy ,ktery jim nikdo neodpare.Ale celkove svoboda jednotlivcu uvnitr statu a vubec cely mezilidsky klima bylo naprosto o necem jinym,mnohem lepsim.Dokonce si troufam tvrdit,ze tenkrat nebejt komancove,ale opravdu ona lidove demokraticka vlada i s vnejsima svobodama lidi,nechtel bych ani nic jinyho! Az tak daleko se republika za tech par let dostala,ze ja "antikomunista" a zastance svobody v moralni spolecnosti, to musim uznat!Tady uz moralka neni,ani naznakem,jen sobectvi,bezohlednost a zakonem posvecena lumparna vyvolenejch.Placu? Vubec ne! Konstatuju soucasnej stav ve kterym socialne slabsi padaj na tlamu bez pomoci a litosti,to je mozny jen za existence vlady dusevnich mrzaku a ne duchovne zalozenejch rozumnejch bytosti!"pece o krajinu" kdys byl naposled v lese? Ja pokazdy,a je to casto,tahnu kilogramy bordelu,ktery tam prasata jmenem lidi vyhazou.Povazuju tvuj prispevek tedy za drzou a cynickou provokaci nekoho kdo si uvedomuje stav veci a ma znalosti nedavny minulosti,nebo za nevedomost mladi nekoho,kdo vlastne kloudne nevi o cem toci.

      Vymazat
    5. to Péče o krajinu
      Máte pravdu, vy budete ten pravý GEROJ, tak na co čekáte. Myslíte, že vše je náhoda a vše jste dosáhl jen a jen svým přičiněním, jen aby Vám to vydrželo – GRATULUJI a nám zase vše spadlo samo do klína. „Hezký“ komentář, jen doufám, když jste z „Péče o krajinu“, tak jste si vyrobil pro zahrádku aspoň ty naše rycí vidle, kde je i mnoho jiných praktických návodů, ten koment tomu odpovídá.

      Vymazat
    6. Z tehdejsiho mizernyho a presto mnohem lepsiho rezimu nez je dnesni,by se bejvalo dalo mnohem snaz prejit k tomu pravymu dobrymu systemu pro vsechny mnohem snaz nez je to mozny ted,obavam se ze s tim kam jsme to "dopracovali" a jak jsme si nechali rozkrast a zasmelit vlastni zemi ve ktery nam uz nic nepatri to pujde opravdu jen snad kdyz dojde ktotalni katastrofe,ktera stmeli zbytky lidi a smete to co je tak strasnym zpusobem rozdeluje,mamon a bezohlednost v jeho hromadeni!

      Vymazat
    7. To jste napsal moc krásně a výstižně, tu vaši provokaci"pane Péče o krajinu".Zjevně máte nedostatek energie a tak si chcete sosnout zde naší krásné modré,že.Jen doufám,že mezi záhony narazíte, dle vašich slov,na pořádnýho parazita,který bude samozřejmě větší a silnější než Vy, aby jste svou teorii vyzkoušel v praxi a přestal jste vyrývat tady na stránkách,místo v hlíně.Templáři jsou krásná mnohovrstevná literatura,kde každý pochopí to,co pochopit má.To chce klídek,bude hůůůůůůůůůůůůř,hihi.

      Vymazat
    8. pro LV: Rycí vidle jsou fajn věc, ale rytí obecně je nesmysl, těch nesmyslů se traduje plno, ale na to si každý musí přijít nejlépe sám :) , představte si, že si zařídíte byt, dům, vše si užíváte a najednou bum vidle skrz střechu, bum a znovu, bum pak nedej bože pluh vám to otočí vzhůru nohama a vy vymrznete, jen proto, že někdo nerespektuje nebo nezná zákony přírody

      pro PP: "Prasata jménem lidi", hodit vše do jednoho pytle umí obvykle jen hlupák, tak já nazývám některé obyvatele Země

      Přesto mě pánové vaše reakce utvrdily v mé domněnce, něco, nebo někdo vám slušně vymydlil mozek, jako bych píchnul do vosího hnízda, nicméně, pokud jste šťastni, je to jen dobře, neb na světě je plno nešťastných a nespokojených.

      Vymazat
    9. pro ter fry: ukájet své potřeby čtením jakýs knížek o Templářích mně osobně příjde jako obrovská ztráta času, stejně tak mohou vám přijít nesmyslné moje komentáře, tak to prostě je, co člověk to jeho PRAVDA :) . Každopádně nevím kde jste vzala info že si chci sosnout vaší krásné modré, nejlepší modrá je totiž ta na nebi, alespoň pro mě, a té bylo dnes až až

      Vymazat
    10. "pro PP: "Prasata jménem lidi", hodit vše do jednoho pytle umí obvykle jen hlupák, tak já nazývám některé obyvatele Země". Naprosta pravda,jenze platici nekde,kde je vic tech slusnejch "co vedi a konaji",kde vetsina takovym zpusobem dojizdi na mensinu spatnejch,u nas ale je to presne obracene.Netvrdim,ze je to vina vetsiny v ty vetsine spatnejch i kdyz urcitej dil ty viny nesou samozrejme svou necinnosti,lhostejnosti k deni a nezajmem se neco dozvedet taky!Nemaji tedy ani sajn o tom jak je system pretvoril a co z nich udelal,takze jedi,pracujou a spej,tim pro ne jejich prezivani konci,na vic si ani nevydelaj,to je dobre osetreny.Ale co je dustojnej a slusnej ZIVOT ve svobode a pratelskym klima nemaji ani paru,natoz aby si ho vubec mohli predstavit a tim o nej usilovat.Pro ne je blaho jen materialisticky prezivani,o nejakejch opravdovejch lidskejch hodnotach,moralce,mravnosti,ohleduplnosti,vzajemny pomoci,vlastenectvi a podobne nemaji ani potuchy,neznaji vyznam tech vyrazu,naopak,smejou se jim,kroutej nad nima hlavou,tak moc se systemu podarilo je zesmesnit.

      Vymazat
    11. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  5. "Pravd je na světě tolik, kolik je na světě lidí."

    Ne. To je sprostá výmluva k omluvě vlastních bludů.
    Lží a polopravd je tolik, kolik je na světě nevědomých.
    Pravda je, byla a vždycky bude jen jedna.

    Tím bych to asi ukončil, tady nemá smysl se dál o ničem bavit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jinak, pravda není jen jedna, každý člověk má tu svou pravdu, jež je odrazem jeho duše, těla, jeho stavu, jeho prostředí, jeho zkušeností. Co člověk, to styl, dělat z lidí ovce, jdoucí stádo za jedním cílem je sice hezké, ale ...však víte. Vy mi s prominutím příjdete jako jeden druh stáda, jdoucí za tou svou jednou pravdou, v klidu jděte, jako ostatní stáda

      Vymazat
    2. to PoK
      Tak jste se vykecal, dali jsme Vám prostor a nyní můžete jít diskutovat se sobě rovným.
      Nejste přihlášen jako člen, tak již nebudete mít příležitost provokovat slušné lidi.

      Vymazat
    3. Tak nejak Honzo,milej "pece" ani nevi co vlastne slovo pravda znamena:-))),a ma "peci" :-)))). Jakpak by asi potom tedy nazval popis udalosti tak jak skutecne probehla se vsim co ji predchazelo a po ni nasledovalo tak jak se to skutecne zbehlo? :-)))))

      Vymazat
  6. Přišel... zkusil to...neuspěl.... byl odejit :-D . Ani se nepochlubil co skvělého dělá on. Ale soudit druhé uměl ve své omezenosti rychle :-D :-D

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.