úterý 5. června 2012

Západní kultura a Japonsko


 Většina obyvatel Země sledovala  hrůzy v Japonsku při tsunami a následnou havárii jaderného reaktoru. Tyto scény byly velmi emotivní a až neskutečné. Měli lidem celé planety ukázat bolest a pochopit celé toto dění. Někteří na západě to brali jen jako událost. Jenže ona to nebyla jen událost, byl tam velmi silný duchovní náboj, který měl poučit a naučit lidstvo jít do svých nejhlubších hlubin duše pro poučení.

 Je přirozené cítit strach, úzkost i šok při těchto událostech. Je to impuls, najít v sobě způsob, jak se zbavit stresů, naučit se relaxovat a léčit tím i sebe. Při těchto záběrech z Japonska byly vidět i krásy života, o vzrůstajícím duchu, jež dávají naději pro lidstvo.
Obraz z jednoho záznamu, kdy tsunami smetlo obydlí a jeho majitel stál u zbořeniště svého domova, společně se dvěma jeho psy, všichni promáčení a třesoucí se chladem, svorně semknuti do klubíčka. Mokré, prochlazené a v šoku toto krásné zvíře, zobrazuje  reálné znaky skutečné lásky, přátelství a ochrany při této katastrofě. Jsme naučeni (špatně), že zvířata jsou duchovně postaveny níže než člověk ( a to záměrně, abychom si omluvili svou hrubost). Situace dala jasně najevo jak jsou všechny bytosti spojeny na této planetě svou duší a schopností se starat.
Pro mnoho lidí naší společnosti byl však kladen důraz na stálé klidné chování, uprostřed tohoto zmatku, spojeného s úzkostí. Bylo úžasné, jak se v této společnosti málo projevilo rabování a nebo nějaká trestná činnost. Lidé stáli trpělivě  ve frontách na jídlo s klidným vzezřením ve tvářích i v této nejbrutálnější scéně.
Kdy v troskách hledali své blízké od jedněch trosek k druhým. Jejich naděje a láska zobrazovala hloubku lidského srdce. Nebo lidé, pracující přímo v elektrárně na záchraně, kdy jim muselo být jasné, jak skončí, bylo to obětování a péče pro druhé, jejich hloubka srdce.
  Jakpak by se chovala naše společnost, jež má atributy srdce, lásky, obětování a soudržnosti tak okleštěné, jak jsme byli svědky rabování, znásilňování, včetně příslušníků pořádkových sil, do té doby, než přikvačila armáda a nemusíme jít daleko, kdy při záplavách se rabovaly opuštěné domy a vesele se šmelilo i z obyčejnou vodou. Takový rozdíl si tato společnost nechce ani připustit, bylo to jako lekce sebepoznání v živém obraze. Ale japonská společnost si toto poznání uvědomila do plné hloubky významu a proto se začíná odklánět i po ekonomické stránce od dolaru, tedy i systému a vydírání, pro lepší budoucnost generace. Viz článek: http://energieupramene.blogspot.cz/2012/05/rothschildove-rockefellerove-se-spojuji.html


8 komentářů:

  1. Ten pocit by měl být cítit hluboko v nás,pokud je to upřímné je to nejspíš samotné spojení se svým duchovním Já.Je to však těžké,když už odmalička je nám tato schopnost s kterou se rodíme potlačována,mám však pocit,že je to pro některé z nás vlastně temná lekce,kterou když pochopíme,tak dojde prohloubení této schopnosti. Kuba

    OdpovědětVymazat
  2. Jednou jsem četl bibli a je tam pasáž jako bůh zničil Sodomu a Gomoru, neboť se už nemohl dívat na to zkažené lidstvo.
    Pokud existuje nějaká vyšší moc, tak jsem překvapen, že ještě nezasáhla, že ještě nás tu nechává naživu. To co se děje, nemá obdoby. Zprávy jsou jako horory, stačí 1-x za den se podívat a mám zkažený den.
    Záběry na bojiště, na mrtvé civilisty, na hladovějící a podvyživené děti, a potom na okázalé plesy boháčů, manipulace se zdravím, penězi, počasím, ... razantní nástup "demokracie" u nás po r.. 1989, připomínající soustavný pád do bahna, .. toto je cesta do záhuby, bůh možná ani nebude muset zasáhnout, zničíme se sami.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebyl bych takový pesimista, už jen Váš nesouhlas s tím co se děje, je důkaz toho, že jsou mezi námi zdraví jedinci a to nemyslím fyzické zdraví a je Vás víc a víc, proto dostáváte čas, aby jste ručičky vah vychýlili. Louže vody vzniká taky z kapiček a pak je to potok atd. Dostáváme čas i s lekcemi a nebojte, selekce inteligence existuje jako velmi mocný zákon Universa.

      Vymazat
  3. Tomu říkám BE-BE dobré ráno:
    http://www.reformy.cz/zpravy/10000x-rath-esm/

    OdpovědětVymazat
  4. Myslím,že bůh není nic vně nás co by nás mohlo zničit,je to právě to uvnitř každého z nás a pokud tomu svému vnitřnímu hlasu nejsme schopni naslouchat,nejsme schopni naslouchat sami sobě a potom to tak dopadá.Je to jako kdyby auto řítíci se ulicemi města nemělo řidiče.Neviděl bych to ale černě,když se zaměřím jak na přírodu tak na člověka vnímám,že je to v každém z nás,ve všem živém i neživém, byť je to potlačené,nikdy to nikam nezmizelo,stačí si vzpomenout :-) Kuba

    OdpovědětVymazat
  5. Zalezi urcite i na povahe tej katastrofi a rozsahu ako sa budu ludia chovat.Japonci su vedeni k ucte k cloveku odmalicka.Ozaj bolo pekne vidiet ako sa ksebe spravali-mame sa co ucit!Ale tiez niesu svety..zabijaju velryby a delfinov po tisicoch.Neviem cim to je,ale clovek je podla mna ako tak dobry,no ludia-dav su prasata!Je to zvlastne,ale ked napriklad naburas a si zraneny a je pritom dav ludi nikto nepomoze.Naopak ak pride len jeden-zacne pomahat-zachranovat zraneneho. :-( No myslim ze cim sme vo vecsom prusere ako ludstvo tym viac ludi sa meni k lepsiemu.Asi to suvisi aj stym ze nastal cas zmien!A tie zmeny zacina byt konecne vidiet. I tu!:-) ..Mailo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velmi dobrý pohled a pravdivý.

      Vymazat
    2. Souhlasím, někdy mi to připadá jako bychom měli strach dát najevo své city.
      Pokud jsme v davu, tak spoleháme na to, že pomůže někdo jiný, někdy čekáme na někoho, kdo se první dá do pohybu a pak se necháme strhnout .
      Samotář

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.