sobota 9. června 2012

Jak zničit peníze

(autor je bývalý podnikatel a softwarový inženýr)

Jak zničit peníze a možnosti budování přiměřené a spravedlivé společnosti zajímají mysli mnoha lidí. Nabízím tedy velmi originální nápad, který, pokud bude pečlivě realizován, vytvoří plně udržitelnou, slušnou společnost.


Kdybych já byl Stalin – část. 4


Shrnu hlavní myšlenky tří předchozích části o neostalinismu.

1. Hospodářství musí být kreativní, aby splňovalo požadavky materiálních a duchovních potřeb člověka. Stát je povinen řídit národní hospodářství v zájmu
společnosti, a nikoliv v zájmu kapitálu. Takové kritérium ekonomické efektivnosti jako ziskovost (rentabilita), nemůže být na makro úrovni používáno z principu.2. Jen ta ekonomika je stabilní, která má potenciál celého výrobního cyklu (v ideálním případě by měla mít dokonce i velký domácí trh), tak že jen stát, který má svou technologickou pyramidu má i suverenitu, a to jak ekonomickou, tak politickou.3. Kapitál - to nejsou peníze, ale zhmotnělá práce. Práce, kterou nelze zhmotnit, by měla být minimalizována. Člověk by měl být motivován k práci, každý projev parazitismu by měl podléhat okamžitému odstranění.

Více zde: http://leva-net.webnode.cz/products/jak-znicit-penize/


Dopručuji rovněž knihu:  Ruce pryč od této knihy - kdo chce, najde ji....

6 komentářů:

  1. Tak nápad je to přinejmenším zajímavý.
    Ale přijde mi to jen jako jako stejný zrychlující se vířivý pohyb peněz jako je teď, jen točící se jiným směrem. Rychlost výdělku by se zrychlovala v ruku v ruce s tím i utrácení "peněz". Kam až by to vedlo? Myslím si, že planeta jako taková by trpěla existencí člověka ještě více.
    A další co by mne znervózňovalo by byla elektronická evidence v podstatě všeho = života každého jedince. Teď se peníze ještě z nějaké části tisknou, pak už by odpadlo i toto. Jediný pohyb prstu na klávese ENTER by ovládal naprosto vše. Myslím si, že s nepatrnými změnami by to NWO s radostí přivítalo. Stále je tu lidský faktor řídící vše.
    Pokud se nezmění lidé, je jakákoliv změna čehokoliv jen nástrojem k jejich ovládání.
    Ale možná jsem to jen principiálně nepochopil, protože i když je to určitě mnohonásobně jednodušší, než stávající systém, i tak je to na mojí mozkovou hmotu stále víc než dost.

    Je tu však zdůrazněno to, co tu zaznělo v nedávných komentářích - peníze mají být kryté vykonanou prací. Ovšem prací, která není zbytečnou ani paskvilem.

    Jinak knihu J. Van Helsinga Ruce pryč od této knihy vřele doporučuji. Stejně tak od téhož spisovatele knihu Kdo se bojí smrti. I knihu "Přicházím ze Slunce" od osmiletého Flávia (obzvláště "výživný materiál"), na níž je odkaz ve výše zmiňované publikaci od J. V. Helsinga.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Michale moc díky za knihu "Ruce pryč od této knihy". Už jsem za polovinou a je to neuvěřitelné čtení, dalo mi to odpovědi na hodně otázek. Hned je život veselejší :)
      Našel jsem ji tady : http://uloz.to/xCKf9Xf/jan-van-helsing-ruce-pric-od-teto-knihy-pdf

      Vymazat
  2. Vážení!
    Jeden velmi a to doslova inteligentní a slušnej Stalin tu již kdysi byl. A nedělám si srandu, protože tak uvažuje dost historiků a přes to dopadlo velmi špatně. Zrovna tak na druhý straně stál jeden Hitler. Rovněž tak svým způsobem, velmi inteligentí a dokonce i kumštýř o kterým někteří vzdělanci a tvůrci konspiračních teorií říkají, že byl dokonce moc hodnej a dopadlo to taky moc blbě. A tedy, jest-li tito dva vládci byli opravdu takovými, což já nemohu v žádným případě potvrdit ... jen si mohu klást otázku? Kdo tam na jejich místě, takový dva dobrácký intelektuály potřeboval??? No myslím, že když už je tu zmíněna pyramida a prachy, tak mnoho lidí zareaguje! Já tuším, že nejspíš ti, co chtěj, aby velmi stará mašina dostala novej design a možná i barvu. Popleta Matěj

    OdpovědětVymazat
  3. Vážení.
    Ještě jsem zapoměl na jednoho moc hodnýho císaře v Japonsku. A asi všechny dopředu moc postrčený, možná už i trochu zapomětlivý a poslušný mocnáře, politiky. Neléčící, ale předpisující doktory. Akademiky nerozvíjející vědu ani vzdělanost, ale pouze svojí pozici. Všemožný kněžstvo, co nerozvíjí spiritualitu, nýbrž nemocnou - moc svejch obézních systémů. Právníky co ...! No prostě, dosaďte si a domyslete, koho, že to vlastně z těch dneska n-e-p-o-s-t-r-a-d-a-t-e-l-n-e-j-c-h potřebujeme? Popleta Matěj

    OdpovědětVymazat
  4. http://leva-net.webnode.cz/products/aktualne-k-ekonomice-zbystrete-neco-se-deje-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velkou výhodou je, že nemáme EUro, navíc takové věci dělají buď o víkendech a nebo hlavně v dobách hromadných dovolených ( většinou o školních prázdninách), kdy je většina populace mimo města, aby tu vřavu těch vzteklejch (právem) mohli ukočírovat, poznáte to podle toho, že pořádkovým službám nebudou dávat dovolené. Staré taktiky reptiliánů, mají to v genech - zaútoč a nebo uteč. Co si vyberou?

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.