čtvrtek 28. června 2012

E-CAT co se děje dál




V těchto dnech, měsíci červen 2012  oznámil pan Rossi dodávku tohoto zařízení prvnímu zákazníku v Evropě o výkonu 1MW a to v červenci 2012. Pan Rossi to oznámil osobně v Žurnálu jaderné fyziky.

Odpověď od Rossiho na otázku prvního dodání E-CAT 1MW :
Vážený Franco:
Budeme dodávat v červenci a po dodání budeme poskytovat informace o průběhu. Informace budou poskytovány po dobu několika měsíců nepřetržitého provozu zařízení.

Mnoho  klientů loví informace, kdo bude dodavatelem  „systému LERN od Andrea Rossiho. Někteří se domnívají, že firma Siemens, s níž pracoval  na zařízení pro vyšší teploty za účelem výroby i elektřiny. Siemens bude však dodávat v rámci spolupráce jen turbíny.
Jiní si zase myslí, že to bude švédská  „Hydrofusion“, která zakoupila již licenci na prodej E-CATu pro severní Evropu. Ve skutečnosti to může být kdokoliv a kdekoliv v Evropě, to se rozhodne až v měsíci říjnu, kdy budou pozvány všechny zainteresované strany.
Mezitím při otázkách v Žurnálu jaderné fyziky ( JONP) pan Rossi odpověděl i vtipně na jednu otázku mnoha kritiků, který napsal:
Po pečlivém studiu jsme došli k závěru, že musíme věřit v projekt LERN. Náboženství je taky založeno na víře v něco. Ve skutečnosti můžeme zkratku LERN  číst jako nízkovýkonové jaderné náboženství.
Pan Rossi odpovídá velmi trefně těmto skeptikům:
Ano, tam je inspirace, ale i pocení.



11 komentářů:

  1. Dd, to je úžasné, jak pokračuje pan Rossi, ale taky by nás zajímalo,kdy se dostaneme na řadu my, kteří jsme se již registrovali jako maloodběratelé. To bude teprve šupa, až se začnou domácnosti v ČR a SR hromadně odhlašovat od energetických gigantů, konečně se uleví domácí kasičce. Toto by jste mohl zjistit pane lv?????

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebojte, vše se dozvíte, jen jsem moc rád, jak to Rossi provádí, no a NASA co vím, tak už maká pro své využití v letectví a automobilismu, jen na to mají málo přidělených financí-komu to vadí? Normálně by to měla být prvořadá věc, viďte!

      Vymazat
    2. nevěřím, že si VB nechá ujít příjmy z energetiky, jistě to bude nějak zdaněno...bohužel

      Vymazat
    3. Stát nařídí a Vy zahlásíte: poslušně hlásím, ruku líbám. Jste chytrej, šikovnej čechoslovák ( jsem sice malej, ale šikovnej – Princezna ze mlejna) a nebo konzumní zápaďák? Stát, když mu jde o finance má taky ústa plná ekologie, jinak je mu ukradená a Vám je ukradené co? Nerozumím Vám.

      Vymazat
  2. Čekají nás zlaté časy, na tuto zimu mám dřevo zajištěné, na další už doufám nebude potřeba.

    OdpovědětVymazat
  3. Ked pride E-CAT do domacností a bude to vpohode,som si isty ze potom sa z oficialnimi vynalezmi VE(vydu na svetlo)a ich predajom roztrhne pitel!:-)Skvele. ..Mailo

    OdpovědětVymazat
  4. Další zpráva Rossi zdokonalil reaktor, který jede na 600C bez použití chlazení čerpadla navíc je teď jeho systém naprosto stabilní bez teplotních skoků. Takže to vyrobí páru pro turbínu, nebo se to dá na sterlingův motor nebo peltiérův článek nebo něco jiného a už s toho bude malá elektrárna. Salvanti

    http://pesn.com/2012/06/30/9602121_Solid_State_E-Cat/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, již jsem o tom psal v minulém příspěvku E-CAT, zvýšení teploty je jak pro použití vt turbín, ale i pro lepšípřeměnu na el. energii.

      Vymazat
  5. No bylo by pekny kdyby to makalo lidem doma uz tudle zimu, jinak asi nepreziju :-( je to zivot nanic kdyz furt jen makate na CEZ a jiny vydriduchy. Urcite vidim efektivni dat 60tisic do vzdelani ditete a poznani prirody nez zlodejum.
    Leos

    OdpovědětVymazat
  6. Velice dobra technologie, ma budoucnost, ale az po tom jak se vymysli jak to vse radne zdanit. Nesmime take zapomenout na americke zajmy.

    Takze ve vesmiru at si to lita, ale bordel v danich nam to doma delat nebude

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jeden - poslušně hlásím! Amerika a ostatní jsou mně u zádele, udělají něco za mne? Nic! Tak je nepotřebuji k životu!

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.