pondělí 16. dubna 2012

Stále ve střehu

Včera  mně došel od přátel mail, v němž se upozorňuje  na nebezpečný vir. Zda je to kachna nebo ne, nezajímá, ale je potřeba být dnes stále ve střehu.

PŘEDEJTE DÁL !!!
V PŘÍŠTÍCH DNECH MUSÍTE DÁVAT VELKÝ POZOR A NEOTEVŘÍT ZADNY E-MAIL NAZVANÝ
POZVANKA-"INVITATION", NEZÁVISLE NA TOM, OD KOHO JE.
JEDNÁ SE O VIRUS, KTERÝ " OTEVÍRA OLYMPIJSKOU POCHODEŇ" A KTERÝ SPALÍ
HARD DISK. TENTO VIRUS BUDE ODESLAN OSOBOU, KTERA VÁS MÁ VE SVÝCH KONTAKTECH. TAKŽE POKUD OBDRŽÍTE E-MAIL S NAZVEM "INVITATION" NEOTVÍREJTE HO JE TO NEJHORŠÍ VIRUS OHLAŠENÝ CNN A KLASIFIKOVANÝ SPOLECNOSTÍ MICROSOFT JAKO
NEJDESTRUKTIVNEJŠI VIRUS, KTERY KDY EXISTOVAL!!!!!!!

BYL OBJEVEN VČERA ODPOLEDNE POSLETE TENTO E-MAIL VSEM, KOHO ZNATE, VASIM
PRATELUM, VSEM VASIM KONTAKTUM ČÍM VÍCE OSOB UPOZORNÍTE PŘEDEM, TÍM HŮŘE
SE BUDE VIRUS ŠÍŘIT!!!


Je fajn, že se ozvalo hodně čtenářů, že je to "kachna", ale přesto to zde chvíli nechám, ani Kalouskovi dnes už nevěřím pozdrav "Dobrý den", opatrnosti nikdy nazbyt u Netu, pak to zde smáznu.
Děkuju přátelé, že se podporujeme.  Iv

11 komentářů:

  1. Jedná se o Hoax a zde je to černé na bílém ,-)
    http://www.hoax.cz/hoax/olympic-torch-virus-warning/

    OdpovědětVymazat
  2. Keď to ohlásilo Sí eN eN a Mrkvosoft, tak to je ďaľší z vtipov šíriac sa hromadne cez mail. Disk je jednak nehorľavý a dnes už odoláva aj väčšej záťaži R/W oparáciám. Ale pre istotu som do notebooku nastrkal vitamín C s predĺženým účinkom :-)

    OdpovědětVymazat
  3. www.hoax.cz, tady se to dá lehce zkontrolovat.

    OdpovědětVymazat
  4. Včera může být i před 10ti lety, email neobsahuje konkrétní datum což je jedna z mnoha indicií že je to hoax. Nejlepší antivir je nepoužívat Windows :)

    OdpovědětVymazat
  5. Chvíli jsem před tím, než jsem se ponořil do světa snů, nad tím přemýšlel a pokud vemu v potaz i aktuální dění kolem nás, je nutné si i připustit možnost, že může jít o promyšlenou kamufláž.
    Co by se asi tak mohlo dít, pokud by někdo měl jasné, nezvratitelné důkazy o provázaností Microsoftu s pochybnými vakcinacemi=depopulizací lidské rasy (a i dalších aktivit) vytvořil program, jež by tyto důkazy mohl šířit po internetu mailovými adresami? Daleko rychlejší a účinnější než vytvoření a následnou zdlouhavou distribuci update do všech intivirových aplikací v PC uživatelů, by bylo předhození toho, že se jedná o nebezpečný vir. Takováto informace se šíří internetem daleko rychleji a efektivněji. Každý z obavy by případné přílohy mailu s důkazy nikdy neotevřel.
    Je to jen úvaha. Nic na tomto světě není takové, jak se na první pohled tváří a nic není jen černé nebo bílé. Někdo znalý a nezávislý komu věřím, by musel onen zatím údajný vir prověřit.
    Manipulací a mystifikací je kolem nás až příliš na to, abych z ostražitosti vždy nepřemýšlel i nad jinými možnostmi (často přesně opačnými).
    To jen tak na zamyšlení.

    OdpovědětVymazat
  6. V software elektronických zariadení sa môže skrývať mnoho vecí. Tak napríklad pri operácii Púštna búrka skoro všetky Iracké rakety minuli cieľ nepriateľa. Dôvodom bol aktivovaný Backdoor, cez ktorý urobili zmeny v navádzacom software rakiet. Navádzací systém kupovali v Anglicku.
    Niečo podobné je určite aj mobiloch, operačných systémoch a iných zariadeniach, ktoré sú na nejakej sieti. Potom je jednoduché pre tretiu stranu vstúpiť do software a ovládať zariadenie bez vedomia vlastníka. Vo Windows XP je tých Backdoorov (zadné vrátka) ešte kopec.

    OdpovědětVymazat
  7. Môže sa niekto bez môjho vedomia cez tento "Backdoor" v mikrosofte XP hrabať sa v súkromí na PC?
    Ako sa to dá eliminovať?
    Je snáď čas na zmenu a používať Ubuntu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejbezpečnější počítač je ten, který není připojený do sítě :)
      Ubuntu je dobrá volba, běžný uživatel ani nepozná rozdíl.

      Vymazat
  8. Tohle hóóodně smrdí. V podstatě se jedná o přiznání se k nabourávání se do osobních PC.
    http://www.novinky.cz/internet-a-pc/bezpecnost/265659-fbi-vypne-internet-statisicum-lidi-z-evropy-a-usa-kvuli-pocitacovemu-viru.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaký vir? Spíš běžná aktualizace.
      Stačí mít pod kontrolou největší softwarové firmy a už jsou ovečky pod dohledem, aby si náhodou neublížili. V těch jedničkách a nulách se málokdo vyzná.

      Vymazat
  9. XP vs Ubuntu.
    Zdravím všechny, tady je dobrá parodie na Matrix běžící na XP-čkách, což s sebou přináší mnoho problémů. :)))
    http://www.videacesky.cz/parodie-parody-youtube/matrix-windows-xp
    leon

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.