čtvrtek 16. února 2012

Úspěšný útok na výrobce GMO



Firma Monsanto shledána vinnou.

Firma Monsanto je hlavním výrobcem geneticky upravených plodin ( GMO ). Nyní přišlo hlavní a první vítězství, týkající se ochrany veřejného zdraví. Snad to konečně donutí i jiné okolní národy bránit se poškozování zdraví na úkor peněz. Francouzský soud dne 13.2.2012 rozhodl, že společnost Mosanto je vinna z chemické otravy francouzkého farmáře Pavla Francoisiho.  Žaloval dotyčnou firmu, že se u něj za nějaký čas při práci s produkty Mosanto vyvinuly neurologické problémy, s výraznou ztrátou paměti a bolestmi hlavy. Tento farmář pracoval v roce 2004 s výrobky Monsanto, tedy herbicidy.
Tento případ nyní připravuje půdu pro další žaloby proti této společnosti vyrábějící herbicidy a pesticidy a jim příbuzným výrobcům.

 
V rozhodnutí vydané soudem v Lyonu, farmář Francois říká, že Monsanto neposkytla řádné varování na etiketě výrobku. Soud nařídil znalecký posudek ke stanovení výše škody a ověřit další hlášení možných onemocnění. Tento případ je mimořádně důležitý, neboť předchozí právní kroky podniknuté proti Monsanto byly plané.
Pan Francois založil v loňském roku s ostatními postihnutými zemědělci sdružení „ Na ochranu plodin“ a k nim se přidávají ostatní zemědělci a úřad nyní shromáždil asi 200 oznámení za rok souvísející s pesticidy.
Farmář Francois udělal silný precedens v obraně zemědělců. On řekl: Jsem sice naživu, ale část farmářské populace bude obětována a zemře.
No a dodávám, copak to i u nás v budoucnu budeme baštit z těchto plodin? Svědomí a morálnost otupily peníze, ale i tato malá zpráva je velmi dobrá, řeka se vytvoří napřed taky jen z pramínků, potoků a pak když se přirozený tok nějak špatně upraví, dojde i světe div se, k záplavám.

Zdroj:  http://naturalsociety.com/breaking-monsanto-found-guilty-of-chemical-poisoning-in-france/


No v Maďarsku se s tím taky už nepářou, kukuřice od Monsanto přišla zlikvidovat. Každé území má mít vypěstované své osivo, má nejlepší energetické hodnoty.
http://www.trueactivist.com/hungary-destroys-all-monsanto-gmo-corn-fields/ 

Novější článek zde: http://energieupramene.blogspot.com/2012/03/prirodu-zisk-milujici-monstanto.html

5 komentářů:

  1. Kdo se o to více zajímá, ví oč tu jde. Asi nebude jen vedlejším nechtěným produktem těchto geneticky upravených plodin to, že semena vypěstovaných plodin nejsou schopná vyklíčit. Pak je zemědělec nucen kupovat znovu od stejné firmy další osivo, protože si není schopen z úrody osivo obstarat. Toto i záměrné ovlivňování zdraví konzumentů včetně jejich genetického kodu a tím snížené porodnosti je přímým důkazem snahy o depopulizaci obyvatel naší planety. Během velmi krátké doby by došlo k prudkému poklesu kvantity potravin (o kvalitě už nelze hovořit dnes) a následnému hladomoru i v zemědělsky dnes vyspělých zemích.
    Pochybuji, že by v justici nebyli zástupci organizátorů NWO a pokud pod tlakem dojde k obvinění této společnosti, půjde o obětního beránka, kterého poté očerní v masmédiích. Nicméně i tak je to velice dobrá zpráva, protože jim teče do diravé pramice čím dál rychleji a voda stoupá rychleji než se daří vylévat.
    Přeji nám více a častěji takovýchto zpráv.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pozitivni. Tady jeste kto vlastni Monsanto http://www.naturalnews.com/034989_Monsanto_mutual_funds_sell.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Víte, oni lidičky jsou stále "připokakaní" opatrní, co kdyby atd. Co Vám mohou vzít, max. jen život, nic víc, majetek se dá vždy nějak s úsilím obnovit i další věci a co když ta baba s kosou je fešanda!

      Vymazat
    2. http://www.trueactivist.com/hungary-destroys-all-monsanto-gmo-corn-fields/
      přeloženo translátorem:
      http://translate.google.cz/translate?hl=cs&sl=en&u=http://www.trueactivist.com/hungary-destroys-all-monsanto-gmo-corn-fields/&ei=fDE-T-3nCpCAhQfRm-njBQ&sa=X&oi=translate&ct=result&resnum=1&ved=0CC8Q7gEwAA&prev=/search%3Fq%3Dhttp://www.trueactivist.com/hungary-destroys-all-monsanto-gmo-corn-fields/%26hl%3Dcs%26client%3Dfirefox-a%26hs%3DeCh%26rls%3Dorg.mozilla:cs:official%26prmd%3Dimvns

      Vymazat
  3. Strejda za komanča testoval ruskou kukuřici. V nepříznivých podmínkách rostly obrovské klasy, škůdci je ale nežrali, tak se produkt nedoporučil pro pěstování. Starou technologii GMO nám tady podsouvají jako vědeckou novinku, zatímco kdejaká klonovaná Dolly už sedí v parlamentu.
    jm

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.