čtvrtek 28. dubna 2016

Gans – Zahrádka



Pro naše čtenáře uvolním některé informace ze svého výzkumu a to v oblasti „Zahrádka“ v sekci "Příroda" pro "nastávající časy". Výzkum je na základě projektu Keshe a jeho další využití v praxi, tedy nyní pro zdárné pěstování plodin i za nepříznivých podmínek. Rostliny jsou více vitální a odolávají škůdcům a hlavně nepotřebují žádná umělá hnojiva pro svůj růst.
Výroba Gansu je rozdělena na dva druhy, Biogans a Průmyslový gans. Průmyslový gans má právě uplatnění na zahrádce, nebo pro pěstování rostlin vůbec a Biogans má upotřebení pro osobní potřebu.
 
 
Průmyslový gans vyrobíte jednoduchým způsobem. Obstaráte si PET láhev a odříznete její vršek. Vyrobíte dvě elektrody, jedna bude měděná (Cu) a druhá ze železa (Fe). Měděnou vyrobíte i jednoduchým způsobem z měděného drátu, z kterého odstraníte izolaci a ten pak stočíte do ploché spirály. Jako železnou elektrodu pak použijete ocelový hřeb. Pro výrobu průmyslového Gansu a tedy i rychlejší vývin, použijete baterii nebo zdroj stejnosměrného proudu a budete napájet elektrody maximálně s napětím 5 Voltů o proudu max. 500 mA. Po nalití běžné vody do Pet láhve přidáte i trochu kuchyňské soli. Množstvím přidané soli si vlastně naregulujete i množství proudu protékající mezi elektrodami. Většinou zařízení nechte pracovat 14 hodin a budete mít vyrobeno dostatečné množství Gansu, které po vyčištění od soli budete přidávat do konvy na zalévání. Po odpojení od zdroje vytáhnete elektrody a necháte roztok ustát. Pak čistou vodu ale solnou nad usedlým gansem odlejete a pak znovu přidáte již ale jen čistou vodu. Tím odstraníte zbytky soli z roztoku. Po dalším usazení odlejete opět vodu nad Gansem a můžete zbytek nalýt do sběrné sklenice, z které budete odlévat malé množství gansu třeba do konve na zalívání.
Rostliny mají větší vitalitu, jsou odolnější proti škůdcům a větší produkci plodů, nejsou náchylné za suchého období a dovedou si čerpat vláhu i ze vzduchu za večerních hodin a zlepšíte i vodivost půdy ve vrchní vrstvě, která je dnes katastrofální. Podpora gansem má i jiné výhody, na které sami přijdete. Rovněž v Gansu můžete stratifikovat semena 24 hodin před jejich výsevem, zjistíte brzy jejich rychlé vyklíčení a vitalitu.
Rady pro zahrádkáře jsme zde uveřejnili již několikrát, stačí do vyhledávacího pole „Prohledat tento blog“  jež je umístěno vpravo ve sloupci a zadat „Zahrádka“.

52 komentářů:

  1. tímto tématem se zabývám půl roku.zde jste to popsaly dost zjednodušeně
    aby gans fungoval jak má musí se dodržet určité postupy podle kesseho
    podle mých zkušeností,tak jak to píšete zde tak to nebude fungovat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to 27tomino
      K vašemu příspěvku jen toto:
      Můj výzkum je na základě Kesheho poznání, ne kopírováním jeho technologie, funkčnost toho co popisuji je můj vlastní postup a poznání, tedy ne jak píšete, určité postupy Kesheho, ale popsané postupy od Iv pro veřejnost podané. Děkuji za Váš názor. Nevnucuji nikomu své postupy, které jsou ze zkušenosti v praxi funkční a dávané veřejnosti v co nejednodušší formě pro jejich prospěch a při volnosti jejich přijetí. Všechny zde uvedená zařízení i jako UF, přírodní koloidy a ostatní jsou funkční. Těmito novými výzkumy se já zabývám již 50. let a věřte, že ve všech oborech, které jsou zde na stránkách popisovány, včetně i duchovních věd.

      Vymazat
    2. No ano, toto se mně přesně vždy líbí, remcání rádoby vědátorů, kteří vše jen složitě a nesrozumitelně, třeba aby si náhodou i "obyč" ženská nedej bože neodřízla vršek petky, neosolila si v ní vodu, vrazila do ní stovku hřebík, kus měděnýho drátu a nevyrobila si sama Ganz.A což teprve, kdyby si to náhodou přimíchala do vobyč. krému a rázem z něj měla daleko kvalitnější než prodávané za 5,6 tisíc.Ha, komu by to pak cpali v těch dementních reklamách.
      A semínka a rostlinky vůbec rostou opravdu jak blázen a doufám, že ani slimákům to pak nepoleze do rypáku a nechaj to na pokoji.

      Vymazat
    3. to TerFry
      Výborný postřeh:
      A což teprve, kdyby si to náhodou přimíchala do vobyč. krému a rázem z něj měla daleko kvalitnější než prodávané za 5,6 tisíc.
      Ano, již ve starém Egyptě se používal oxyd mědi pro zdraví a jiné technické postupy s mědí, které byly záměrně zapomenuty, aby se nemohly v dnešní době využívat a zdokonalovat.

      Vymazat
  2. to Iv
    Díky za článek to zkusím s baterií 4,5V tj "plochá" snad to bude pro funkčnost stačit.
    Zajímalo by mě jakým směrem proudí obvod (na obr. proti směru hodinových?) tzn myšleno že do vody se po zapojení baterie budou dostávat ionty mědi?
    (a železa předpokládám ne. Ionty mědi budou vesele mířit k tomu hřebíku)
    Děkuju za trpělivost jen přemejšlím jak to funguje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Ol
      Pojednání o výměně je v článku o výrobě vodíku: http://energieupramene.blogspot.cz/2011/05/omluva.html Jinak je to rozhodně lepší, než používat Cu nářadí, účinnější a levnější. U "biogansu" je výměna za pomoci vytvořeného elektrochemického potenciálu, ta baterie úplně stačí a proud se dá regulovat množstvím soli v roztoku.

      Vymazat
    2. to Iv
      Díky za odkaz tento týden dočtu.
      Do petky jsem dnes dal 4 kuch.lžičky soli pak venku zapojil tu 4,5V baterii dle návodu a začal mi hned "šumět" ten hřebík, je to lepší než televiza a po pulhodině je na hladině vrstva cca 5mm zelenyho sajrajtu a z té spirály se ve vodě táhne taky nějaké sajrajt no to jsem zvědavej na výsledek.
      Děkuju mám z toho radost hned pozítří s tím zaleju a říkáte do 10l konvy jen kávová lžička gansu.
      Zkoušel jste použít i na kytky pokojovky?

      Vymazat
    3. Jsem to večer zapnul a nechal běžet. Ráno přijdu a nic se neděje, nojo upálenej drátek u měděný elektrody (spirály). Použil jsem pro propojení s baterií zvonkovej drát z ty bílý dvoulinky, asi je slabej..
      Na dně mam 2cm ganzu, jen prostě nevím jak dlouho to běželo.
      Iv díky za rady asi jsem dal moc soli (4 káv.lžičky růžový himalájský do 1,8l vody) a proud jsem neměřil prostě zapnul a šel spát. Dnes zkusím znovu.

      Vymazat
  3. to TerFry
    Příklad z praxe - když se soustavně používá bronzové nářadí tak erteplám(brambor) se mandelinka vyhejbá, přitom o kus dál ju sousedi měli. Železo do půdy nepatří, sama ho vyhazuje na povrch, nechce ho.

    Fuj to byl dnes smrad v okolí, místní zemědělci jezdili traktorech
    s cisternama a šplíchali ty svoje chemický sajrajty, asi by jim jinak nic nevyrostlo haha.
    Docela nás dnes štípaly rty a venku brzy sucho v puse. Si říkám buď chemie zemědělská, nebo ta zvrchu sypaná, nebo nějaká radiace.

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den, Děkuji za tip
    Měl bych několik postřehů/dotazů
    -vyrobila by se ta samá účinná látka kdyby byly obě elektrody měděné? (Když železo škodí půdě nešlo by to nahradit.. měď, zinek, bronz, mosaz?)
    - pokud do půdy přidám drobné piliny mědi, nebo lépe práškovou měď, lze očekávat podobný/dlouhodobější účinek?
    -mám nějaké zkušenosti s koloidními roztoky a jejich výrobou vysokým napětím z vlastnoručně vyrobeného ionizátoru, tam to funguje v destilce i bez soli a navíc ionizátor v kaskádním delonovu zapojení má nulovou spotřebu. Pokud by to někdo chtěl vyrábět ve velkém, mohla by to být cesta. Dal bych tu kdyžtak odkaz...

    OdpovědětVymazat
  5. Zdravím:)Iv ještě mě napadla jedna věc to u toho zapojení - verze biogans. Prostě napadlo to kombinovat jako při výrobě přírodního koloidního stříbra s tou v tou dvojitou spirálkou (měděnou) - která by se připojila na elektrody Cu a Fe ? Prostě místo té propojky tak to propojit tou 2 pramenou spirálkou. Co vy na to ? Hranostaj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Hranostaj
      Ano, rozhodně by to fungovalo a možná v lepších vlastnostech, protože v Gansu bude zakodována rovnováha díky spirále.

      Vymazat
  6. Díky za odpověď Iv. Orientace spirálky (myslím směr vynutí)- k výrobě BioGanS předpokládám že bude asi shodná, jako v případě výroby koloidního stříbra? Vím že Ufko to má opačně (viz. exploze - vs. imploze). Jinak na Ufko vylepšená verze nedám dopustit - užasná věcička:) A když se vlivem otřesů utrhl naletovaný drátek z elitu, tak jsem to při jízdě sakra okamžite poznal, že něco není vpořádku (spotřeva vlastnosti motoru:( Ještě jednou díky a výborná práce Hranostaj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Hranostaj
      Ano,použijte směr na výrobu koloidu. Dík, vaše poznatky z UFka jsou velmi správné a odpovídají realitě.

      Vymazat
    2. Iv ještě dotaz. Jakou má mít správně průmyslový GANS barvu ? Zde obrázku je patrné, že je do zelena (nebo tyrkysová). Zkoušel jsem to a průmyslová výroba se mi zabarvila do oranžova. Dále o jakou chem. sloučeninu se jedná. Všude v těch Keshe návodech uvádí označení CH3 s elektrody Cu+Fe=CH3 Všude na videích je vidět spíše takový rezavo hnědý roztok ? Když ale železo škodí. Tak nevím třeba dělám něco špatně, ale polaritu a elektrody jsem nespletl. Nebo to má správnou barvu :) Zajímavé je že na tomto videu rozlišují ještě normální měděné Cu elektrody a měděné elektrody s označením NanoCopper nebo NanoCU. Čím je tato Nano elektroda upravovaná žíháním, hydroxidem sodným ? Tady je odkaz:https://www.youtube.com/watch?v=jpYnOZYRcfM Hranostaj

      Vymazat
    3. to Hranostaj
      Vážím si těch, co pokračují v reálu a zkouší, proto jsem v tomto případě ochoten v rámci možností odpovídat těmto lidem, jako jste vy.
      Při prvním spuštění, kdy Cu je ještě čistá a při předpokladu malého proudu, bude roztok u průmyslového Gansu oranžový, jak píšete. To je v pořádku. Fe se do roztoku nedostane při zapojení + na Cu a Fe -, to nemusíte mít obavy. Většinou pak po druhém zpuštění již bude na Cu vytvořena vrstva NanoCu, která se dostane do solného roztoku a výsledný Gans bude již zbarven více do zelena až i s tmavými částicemi – nano. Děláte to správně. Při tomto postupu dochází také k tvorbě Nanočástic, ale díky nepoužívání hydroxidu ( pro zdravotní a zahradní účely nepoužívat) se vrstva Nanočástic pak dostane do Vašeho roztoku a to je správně, Nanočástice (čím je jich více, tím je pak roztok tmavší) tak pak podporují více účinek Gansu, jelikož přebvírají více okolní energetické pole, které je vždy nastaveno od Zdroje pomocí Síly(energetické pole) na Rovnováhu Vesmíru, tedy všeho, co je zde stvořeno a mělo by správně fungovat.

      Vymazat
    4. Díky za reakci na moji tázku Iv. No já se docela zhrozil, když mi to zoranžovělo:) Ale když se dívám lupou na povrch Cu měděné elektrody tak ubívá. Při zapnutí se plyn vyvíjí kolem Fe železné elektrody je více pohyb a na Cu elektrodě je oranžová usazenina film. Máte pravdu:) Mohu použít při výrobě průmyslového GANSU i spínaný pulsní snejnosměrný zdroj +-5V ? Zadím jsem použil laboratorní zdroj. Hranostaj

      Vymazat
    5. to Hranostaj
      Můžete použít i pulsní, ale není potřeba, stačí i ten laboratorní zdroj.

      Vymazat
    6. Díky moc za odpovědi. Jěště mě napadlo využít rostok GANSU třeba k impregnaci dřeva proti plísni v tesařině. Jestli by to bylo vhodné? Také mě napadlo - jaké je doporučení dávkování GANSU do např. 10 litrů konve na zálivku rostlin ? Ptám se proto, abych to třeba s dávkováním nepřehnal ? Hranostaj

      Vymazat
    7. to Hranostaj
      S dávkováním se moc nemažu, do 10l konve dám tak 1/4 kávové lžičky a finito.

      Vymazat
    8. Iv bylo by možné si podobnou metodou vyzkoušet průmyslovou výrobu Gansu na bázi Ag Stříbra? Plusová elektroda by byla + Ag. Ale jaká by měla být správně mínusová elektroda železná -Fe ? ....nebo může být i měděná -Cu ? Bude v tom nějaký velký rozdíl ve výsledku, když z ní do rostoku nic nejde ?
      Dále je velký rozdíl ve výrobě průmyslového Gansu na bázi +Cu mědi v materiálu který použiji u mínusové elektrody. Když například na místo -Fe železo použiji -Cu měď ? Hezký den :) Hranostaj

      Vymazat
    9. to Hranostaj
      Výroba koloidního stříbra je dosti náročná, proto jsem použil na jeho výrobu zmíněnou spirálu pro výrobu "Přírodního koloidu", kde se v cívce vytvoří umělá polarita a jsou na vývodech cívky jen stříbrné elektrody. Použití napětí jako u zde uváděného Gansu nebude vhodné podle mne. Protože jde u koloidního stříbra o to, aby molekuly byly co nejjemnější a mohly proniknout membránou buňky a tak ji i uzdravily. Ono totiž jednoduše řečeno, čím je kov těžší(váhově), tím jsou molekuly prvku větší a již neproniknou buněčnou membránou a jsou vyplavovány ledvinami i játry z těla a to je pak špatné.
      ANO,při výrobě "Průmyslového Gansu" můžete použít i dvě elektrody z Cu, ale vždy dávat pozor na proud(co nejmenší - nejvíce 500mA), polaritu vytvoří pak zdroj a dochází k elektrochemické reakci.Po vypnutí pak nechte ještě elektrody ponořeny a na původně plusovou Cu elektrodu se nanese Nanovrstva, kterou můžete smýt zpět do roztoku a tak zvýšit ůčinnost.

      Vymazat
  7. Všichni tady mluvíte tak zasvěceně, vysvětlil by mi někdo co to je ten "GANS"
    Děkuji!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Vratislav
      http://forum.keshefoundation.org/forum/materials-nano-ict/materials

      Vymazat
  8. Hranostajovi to zoranžovělo a já to mám po 12 hodinách zelenomodrý. Je to tak taky v pořádku?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V pořádku. Roztok uchovávat ve skle.

      Vymazat
    2. Může se biogansem zalívat zahrádka, jak často? Taky bych ještě poprosil o nějaké tipy, nápady na další využití boigansu. Děkuji.
      Ladas

      Vymazat
    3. to Ladas, Ol a všechny, kdo si chce pomoci.
      Nejlepší je, pokud jsou semena větší, (hrášek,okurky,cukety atd)je dát na 24 hodin do Gansu s vodou před vysazením. Rostliny rychle vyrostou a mají v genetice zakodovanou rovnováhu přírody. Zalévat pak na záhoně stačí podle Vašeho uvážení(tedy zdravého vzhledu), ale stačí 1x měsíčně, při větším nedostatku vody(v létě) častěji, rostlina si pak dokáže lépe čerpat vodu ze vzdušné vlhkosti v noci.
      A nyní pro osobní potřebu, pro lepší léčení venkovní, např. popáleniny, bodnutí hmyzu atd. Vezměte nějaký krém(Nivea,Indulona atd.)a do něj zamícháte průmyslový Gans s nejmenším množstvím vody) dřevěnou tyčinkou. Po ukončení nechte v klidu 24 hodin až se krém zabarví do krásné tyrkysově modré barvy je krém připraven na léčení.
      Další tahák pro naše čtenáře. Při výrobě průmyslového Gansu elektrody nesmí "šumět" musí být co nejméně proudu v obvodu. To nejdůležitější pro větší účinnost nádobu i s elektrodama odpojíte, ale necháte 24 hod v lázni(ještě neodlíváte slanaou vodu). Za 24 hodin se Vám na Cu(měděné) elektrodě usadí Nanočástice(černý povlak) a ten pak očistěte do lázně. Roztok se sice zbarví do tmava těmi nanočásticemi, ale má větší účinnost, protože Nanočástice reagují na magnetické pole a gravitaci okolí a více nabuzují částice Ganzu(něco jako získávání VE ale zde do našeho roztoku pro naše použití.

      Vymazat
  9. napadlo mi, či niečo ako GANS nevzniká prirodzene v pôde ak sú v nej čiastočky železa zo železného náradia, čiastočky medi a pôdna vlhkosť. keďže nemám zvyšné peniaze na medené náradie, zmiešal som veľmi jemný medený prášok s pieskom a "pohnojil" ním záhony. výsledok ma milo prekvapil - záhony takto ošetrené krásne "svietia", ich vyžarovanie je jasnejšie a je viditeľné do výšky cca 1 metra, kým neošetrená pôda vyžaruje 10 - 15 cm...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to mahatma
      Ano, tímto způsobem zvyšujete vodivost vrchní půdy, která je nyní většinou velmi katastrofická a tvoří izolant. Tento způsob neznám, ale teoreticky a i v praxi jak jste napsal je to pro půdu blahodárné a tím i pro rostlinstvo. Myslím, že je to rozhodně lepší, než používat jen měděné nářadí.

      Vymazat
  10. Dobrý večer, na Vaše stránky mě navedl kamarád, teď to tady studuji a moc se mi to líbí. Jsem v podstatě úplný lajk ve fyzice,ale mám chuť se učit a vzdělávat a hlavně co se týče soběstačnosti a zdraví. Jednou bych chtěla dosáhnout toho,abych byla schopná si potraviny zaobstarat sama, léčit se sama a předcházet civilizačním nemocem.. budu moc ráda, za každé rady,nápady.. A když na něco užitečného přijdu i já,tak se moc ráda podelim... zdraví Gia

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj,
    mi se povedlo udělat Gans zelenomodrý a při čištění zoranžověl, možná protože máme železitu vodu, nevím. Nicméně po zalití záhonu jakoby mi mravenčilo celé tělo a kytky děkovaly.
    Díky Iv
    Zdravím Misha

    OdpovědětVymazat
  12. Do plastovej 3L nadávky som vhodil dve cu kolienka asi 16 mm. Po čase sa okolo nich vytvorí zelený závoj. Pri polievaní iba zamixujem. Zalievaný kvet predtým iba preživajúci V tmavom kúte pracovne. Listy boli také mĺandravé, smutné, ovisnuté. Po niekoĺkých zalievkách je to iný kvet. Staré listy stuhli, nové rastú ako bambus pred očami, za chvíľu mu nebude pôvodný črepnik stačiť. Nebol prihnojovaný ani nebola vymemená hlina. V bandáže nie je žiadna elektrina. Čo sa V bandaske deje netuším, ale funguje to. Voda je Z vodovodu.

    OdpovědětVymazat
  13. Na druhý kolo je ganz krásný azuro, jen cca 1/4 kávový lžičky soli a to by mě zajimalo kolik cyklů vydrží ta 4,5V baterie, po zakoupení měla tuším 5,4 V.
    Kolem lítaj bouřky a zde je jen zahradnický deštík tak uvidíme jak to dopadne.

    OdpovědětVymazat
  14. to Ol
    Nechci něco zveličovat, ale sledoval jsem počasí, ale kolem něčeho, co jsme postavili se katastrofální podmínky vyhly jak když se utvoří hradba.

    OdpovědětVymazat
  15. to Iv
    To je moc dobře a díky.
    Byl jsem koupit odpol. přísady a vnitřně cítil že to není jen tak.. Už bylo odpoledne cejtit i to "napětí ve vzduchu" jako před bouřkou a najednou šup a nad náma modro, přitom všude v okolí blesky i hromy. A bylo mi fakt divný že by pár lžiček ganzu....

    A je fakt že aviváž dávno nepoužíváme místo toho ocet a stačí často pověsit prádlo ven a hned je pak modro.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím všechny,dříve se používala k fungicidní ochraně vinné révy tzv. bordovská jícha.směs roztoku skalice modré-síranu měďnatého a vápenného mléka s dobrou účinností.Pak byla zakázána z důvodu toxicity mědi.V této směsi je měď dvojmocná Cu++, v Gansu by měla být v kovovém nano stavu nula mocná, je snad rozdíl mezi toxicitou a užitečností v mocenství mědí? Díky za názory Vašek

      Vymazat
  16. to Iv
    Včera na jinak modrejch nebesách projížděl takovej nevýznamnej mrak.
    Slunko hřálo byl vedrus a v tom z mraku začalo drobně pršet, dobrý osvěžení při sekání trávy. Napadlo mě že by ten gans (resp půda) stahoval i vodu?
    No možná náhoda... :)
    Síla ať Vás vždy ochraňuje a provází.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Ol
      Použitím Gansu se opět vrchní půda stává vodivá, ne tak jak dnes, kdy se chová jako izolant(svrchní půda). Tím dochází opět k výměně nábojů mezi nebem a Zemí a tedy i k vyrovnávání nábojů. Kam se hrabe ocet, se svými zápornými ionty. Dochází k přirozené cirkulaci a když je potřeba, místně bude zavlažovat i třeba se skoro modrého nebe :)

      Vymazat
    2. to Iv
      Jojo tak jsem to myslel čtete mi z duše, přišlo mi že se tím ganzem utvoří či obnoví vodivá vrstva v půdě a pomůže se tak přírodě.
      Na tu 4,5V baterii(30kč) jedu tuším pátý ganz v PET dle návodu a i když proces už jede pomaleji, stále to funguje vždy zhruba 2cm ganzu na dně. Náklady jsou tak minimální.
      Rostlinám (nojo i pleveli haha) to viditelně sedí a proto mocenství mědi neřeším, a do vody v PET dávám himalájskou sůl. Tu obyčejnou jsme vyřadili už před lety.

      Vymazat
    3. Je zajímavé, že jak něco funguje řeší se blbiny a proč lidi neřeší, co do sebe dávaji za jídlo, to jim divný není.
      Ganz je perfektní, vše je jednou tak větší a dávám ho nejen rostlinkám, ale i zvířátkům, když jsou nemocní a taky aj do sebe, haha.

      Vymazat
    4. Iv7. června 2016 20:00
      Dávám za pravdu že od okamžiku použití Gansu v záhonech není třeba tolik zalévat i když je zde v našich končinách odpol. "sahara" někdy i 35-38°C ve stínu nojo.
      Díky.

      Vymazat
  17. Dobrý den tak jsem gans vyzkoušel, s 4,5V baterií zalévám již dva měsíce co týden, asi 6 rostlin
    a přesně jak někdo popisoval, nejdříve opadali listy a potom začaly růst nové a krásnější prostě to funguje. Teď se snažím zachránit starou švestku tak uvidíme. Chtěl jsem se zeptat a co takhle použít měděný prášek a rozházet ho na pole, samozřejmě v malém množství? A nebo modrá skalice? Jo a do té švestky jsem dal i měděný drátek, jedni píšou že to pomáhá a druzí že ji zničím, ale přece když ji ve velkém množství pohnojím tak ji taky zničím, takže všeho s mírou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Jan
      Kdyby jste tolik nezaléval, listy by neopadali , ale nevadí, víc jste to urychlil. Ganz je něco jiného než Cu prášek, nebo skalice (velké molekuly), něco podobného je vlatně Cu nářadí(do půdy se dostává malé množství těch velkých molekul). Na tu kadlátku bych použil spíše dva až tři závity Cu drátu kolem kmenu a jeden konec v zemi. I stromy stačí zalévat hodně ředěným průmyslovým Ganzem, stačí 1x 1/2 roku.
      Dík za zprávu.

      Vymazat
  18. to Iv
    Zdravím Iv zajímalo by mě zda je možný když Gans naliju do vody cirkulující (čerpadlem) zpět tekoucí v rýnách okapů a výška spadu vody cca 5m do nádrže dole na dvoře (voda má spád z truby na hladinu výška cca 1m) i jestli je možné tímto způsobem redukovat radioaktivní částice ve vzduchu skrz otevřené víko nádrže např vyzařováním negativních iontů do vzduchu (spolu s přítomným Gansem). Vypadá to že se o moc lépe spí když je zvuk padající vody slyšet v domě.
    Lítají nám tu též od okamžiku zasetí (kol nádrže) kvetoucích travin motýli co jsme zde ani dřív neviděli, slunečníce kvetou odspodu rostliny navrch prostě samý květ tak nás to vše těší.
    Sílo chraň a provázej pana Iv vždy a všude díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lze pro vytvoření solného roztoku použít ne kuchyňskou sůl, ale třeba draslo (používané draselné hnojivo)? Pak tu přebytečnou vodu můžu lít třeba na kompost, či trávník, ne?

      maori

      Vymazat
    2. to Maori
      Tuto variantu jsem nezkoušel, sníží se tím široká škála použití, v tomto případě budete používat Gans tedy jen pro zemědělství ale ne už pro osobní potřebu.Základním Gansem ve skleněné nádobě můžete přeci vyrábět další Gansovou vodu (Gansový reaktor),ponořené ve vodě, nebo vodním roztoku třeba Vašeho hnojiva.

      Vymazat
  19. Dobrý den, jsem absolutní laik a tedy pro Vás jistě něco jako "neznaboh". Po tom, co jsem si tu přečetl, rád "gans" vyzkouším. Je to dá se říct banálně jednoduchý na výrobu. Prvně jen na kytky co se nejí a pak podle toho, jak se to bude chovat či se to osvědčí, i na něco co se dá zdlábnout.
    Jen mi prosím vysvětlete blíž jak se zbavím z vody tý soli. Už ve středověku zasolily nepřátelům polnosti, aby neměli úrodu a to mi vadí, nadruhou stranu, jak to? že kolem silnic je tolika porostu, když solí a solánkou se u nás v zimě nešetří?
    Dál bych se chtěl zeptat na Cu tedy měď a oxidy mědi, chcete se zbavit mravenců na zahradě, zapíchněte jim do mraveniště měděný drát, chcete mít střechu bez mechu, natáhněte měděný drát na krokve "vrch střechy" mech zmizí, na měděný střeše mech ani nic jinýho neroste - tedy mi vychází, že měď "měděnka" tedy oxidy mědi a jejich účinky jsou dost těžkej zabiják. Píšu to mmj taky proto, že mě zaujal ten měděnej drát, zapíchnutej do země a 2-3x obtočenej kolem kmene skomírajícího stromu, mám umírající starou hrušeň tedy zkusím cokoli jinýho, než jí porazit.
    Snad jsem nějak nezasáhl skupinýho "ducha" nebo cítění a snad se doberu odpovědí.
    Díky předem za reakci či případnou radu s pozdravem rasina@protonmail.ch e-mail jsem napsal abych nebudil pocit anonymity, neb se mi nedaří registrovat. Případnou radu či nápad klidně pošlete i na mail. Děkuji moc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To anonym
      Soli z roztoku se zbavíte tak, že necháte pevné částice klesnout a pak odlijete čistou vodu. Pak znovu doplníte již čistou a to opakujete aspoň 4x. Ale toto je vše kdybyste pozorně četl popsáno v článku.
      U Gansu se nejedná o oxidy, ale o nanočástice s vysokou energií a jistým kmitočtu dle použitého kovu. Jaký Ganz vyrábět při použití různých kovů je v článcích, jen hledat.
      Na Váš dotaz spirály okolo kmene stromu se nejedná rovněž o žádnou elektrochemickou reakci, ale o vynulování škodlivého energetického pole právě tou spirálou a může být i z ocel. drátu. Bohužel přístroje na měření těchto biopolí nemáme a proto počet závitů určuje člověk – citlivec.

      Vymazat
    2. Díky za vyčerpávající odpověď, určitě to vyzkouším a s výsledky se pochlubím. Jen co začne jaro a budou klíčit rostlinky na zahradu. S pozdravem Pavel.

      Vymazat
  20. Ahoj,udělal jsem si výrobník gansu 5V nabíječka,pet lahev ,elektroda z ocele,elktroda 6mm Cu drát. 1. výroba 170 mA,2.jsem snížil sůl na špetku -proud cca 75 mA,
    třetí výroba jsem sůl nedával vůbec, po noci gans vyroben slévám vodu a ejhle něco tam chrastí... upadla ta měď v zahnuté části....
    Domníval jsem se ,že vydrží mnohem delší dobu...Felda

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.