čtvrtek 19. července 2012

Projekt Indect


Indect: Orwellova noční můra realitou za peníze EU

                                                                         
Projekt Indect je komplexní monitorovací a vyhodnocovací systém, který v rozsahu doposud nebývalém umožňuje sledovat veškeré občany a na základě implementovaných scénářů lidského chování předvídat chování jednotlivce, skupin osob  nebo i celé společnosti. Vzhledem k tomu, že systém Indect pro zajištění efektivity svých vyhodnocovacích a monitorovacích schopnosti využívá přístup k celé řadě různých databází, kamerových systémů podporovaných sběrem veřejně dostupných informací z prostředí Internetu, je představa George Orwella o naprosté kontrole společností velmi blízko realizace.

Podle aktuálně dostupných informací jsou navíc scénáře lidského chování identifikovaného systémem jako "abnormální" natolik zavádějící, že se předmětem zájmu bezpečnostních složek může stát téměř kdokoliv jen na základě svého obvyklého chování nebo i roztržitosti či nevhodného vyhodnocení situace.
Indect je zastřešován Evropskou unií, na jeho realizaci participuje celá řada výzkumných zařízení a univerzit. Projekt byl zahájen v roce 2009 s rozpočtem 15 milionů euro a dokončen bude v průběhu 2013. Přestože systém Indect bude zřejmě nejvíce ovlivňovat prostředí Internetu, není omezen pouze na něj, nýbrž se předpokládá jeho propojení s dalšími dnes běžně používanými monitorovacími systémy, čímž bude vytvořen zřejmě aktuálně největší nástroj pro sledování a kontrolu společnosti.
Indect kombinuje všechna data získaná z veřejně přístupné části Internetu, sociálních sítí (FaceBook, WKW), diskusních fór, P2P sítí s databázemi státních institucí a úřadů. Stranou nezůstávají ani obrazové informace a systém tak bude sbírat a analyzovat obrázky a videa. To vše bude doplněno a průběžně aktualizováno s daty, která lze získat z kamerových systému, sledování pohybu mobilních telefonů (GPS, GSM) či přímo monitorování komunikace . Systém bude díky propojení s údaji v biometrických pasech schopen rozpoznávat obličeje vytipovaných osob nebo napomoci jejich identifikaci v davu.
Podíval jsem se podrobněji na to, co systém bude používat a odkud bude brát informace. A k čemu bude sloužit? Jeho úkolem je včas zjistit případy chování, které je definováno jako podezřelé a zaslouží si adekvátní pozornost nebo přímo reakci bezpečnostních složek. Aktuální soubor "podezřelého chování" byl sestaven na základě ankety u polské policie. Za "nenormální chování" nebo "atypické podněty" hodné upozornění je tak považována potyčka, křik, střelba, exploze, krádež vozidla, opomenutí zavazadla, pád osoby, klení nebo používání vulgarismů, ale také časté se scházení s lidmi, běh, rychlá chůze, postávání na určitém místě déle než předem definovaný časový úsek, chůze "nesprávným" směrem. Za "špatné" je rovněž považováno posazení se na podlahu v prostředku veřejné hromadné dopravy, bezcílné potulování a zdržování se v některých místech. Je zřejmé, že systém, který má automaticky vyhodnocovat takovéto situace bude považovat celou řadu nevinných případů za "závadné chování" a do hledáčku bezpečnostních složek se dostane zcela bezdůvodně množství lidí, kteří ani nebudou vědět o své "chybě".
Systém byl několikrát kritizován. Různé materiály, které se jej týkaly, byly zveřejňovány a následně stahovány. Celý projekt je doprovázen snahou utajit jeho existenci, cíle, použití a rozsah používaných prostředků. V této souvislosti vznikla tzv. "Etická komise", která rozhoduje, jaké informace o projektu mohou být prezentovány veřejnosti. Personální obsazení této komise však zcela jednoznačně neodvrací pochyby, zda se jedná o nezávislý a důvěryhodný orgán, který lze volat k odpovědnosti v případě zjištěného pochybení nebo podezření na nekalé praktiky.
V roce 2012 by mělo dojít k testování systému Indect na fotbalovém mistrovství v Polsku a na Ukrajině a na LOH v Londýně. V roce 2013 pak dojde k dokončení projektu a předložení jeho výsledku.
Prostřednictvím Indectu bude možné ze všech dostupných zdrojů sbírat, shromažďovat a analyzovat informace o každém občanovi. To umožní identifikovat "potenciálně nebezpečné" chování a upozornit příslušné orgány. Operátoři Indectu se budou prostřednictvím jeho služeb pokoušet předvídat, kdy a kde může dojít k jakékoli formě shromáždění ještě dříve, než to budou vědět sami protestující. Indect tak může být nástrojem zastrašování a kontroly ze stany vlády, která se může věnovat vlastním záležitostem bez nutnosti brát ohled na své občany.
Projekt Indect výrazně zasáhne do našeho soukromí, jeho důsledkem bude globální sledování veškerých komunikačních zařízení a platforem (intenet nevyjímaje, příkladem je ACTA, SOPA a PIPA) , takže pokud bude tento realizován, dojde k omezení osobní svobody všech občanů EU. Může též dojít k jeho zneužití, což může mít nedozírné následky.

Instituce zapojené do projektu a jeho vývoj
Začátek roku 2009
V průběhu 7. rámcového programu pro výzkum EU spustila projekt INDECT. Jeho rozpočet je ve výši cca. 15 milionů eur.
Na projektu se podílí 17 výzkumných zařízení, mezi nimi jsou soukromé instituce a tyto univerzity:
Akademia Górniczo-Hutnicza (Krakov, Polsko)
Politechnika Gdańska (Gdaňsk, Polsko)
Universidad Carlos III de Madrid (Španělsko)
TU Sofia (Bulharsko)
Bergische Universität Wuppertal (Německo )
University of York (Británie)
VŠB – TU Ostrava (Česká republika)
Technická univerzita v Košiciach (Slovensko)
Fachhochschule Technikum Wien (Rakousko)
Projekt je koordinován Krakovskou univerzitou, proto je zmíněna jako první.
Podzim 2009
Poprvé se o INDECTU zmínil denník Daily telegraph v článku s titulkem : EU financuje "Orwellovský" projekt, který bude monitorovat veřejnost za účelem odhalení abnormálního chování.
Zmínila se o něm i některá Evropská média : Die Zeit, Futurezone a der Standard.
Studentský parlament na Bergische Universität Wuppertal, jejíž divize E se na tomto projektu také podílí, požadoval, aby se na něm univerzita přestala podílet.
Září 2010
Míra utajení provázející INDECT nabyla na intenzitě. Byla zřízena etická komise, která má pravomoc rozhodnout o tom, které informace budou prezentovány veřejnosti.
Z oficiální stránky projektu byly vymazány dva dokumenty.
Futurezone a Pirate Party of Germany tyto dva dokumenty zveřejnily na svych stránkách.
Poté byly bez dalšího komentáře oba dokumenty vráceny na stránky Indectu.
Říjen 2010
Několik europoslanců v čele s Alexanderem Alvarem INDECT kritizovalo, a navrhlo, aby EU zveřejnila veškeré informace, které se ho týkají.
Listopad 2010
Německá levice přednesla federální vládě žádost o prošetření výzkumného projektu Indect.
Na německém zpravodajském serveru heute.de se objevila zmínka o Indectu.
...Nějakou dobu se neobjevovaly žádné zprávy.
Léto 2012
Rozsáhlé testování projektu má proběhnout na Evropském mistrovství ve fotbale na Ukrajině a na LOH v Londýně.
Konec roku 2013
V tomto roce má být výzkumný projekt dokončen, a bude uveden do praxe.

Indect se bude týkat:
V internetovém prostředí

Sledování vyhledávání na Internetu, sociálních sítí (Facebook, WKW atd.), diskusních fór, blogů, P2P sítí a jednotlivých počítačových systémů.
Zkoumání obrazů a videí, stejně jako automaticke prohledávací algoritmy, určené k vyhledání scén násilí a "abnormálního chování".
Pokročilé jazykové počítačové algoritmy, které jsou schopny vyhledávat vztahy mezi lidmi v souvislosti s analýzou jejich konverzace a interpretace zpráv (obdobný systém funguje např. pro kočky).

V ulicích


"Mobilní servisní systém městského prostředí"("Mobile Servicing System Urban Context")
Tzv. "Bezpilotní vzdušné dopravní prostředky" ("Unmanned Aerial Vehicles", též UAVs), někdy také zavývané "drony" - musí být za účelem bezpečnosti propojeny inteligentně a nezávisle v síti, která umožňuje identifikovat podezřelé pohybující se objekty a sledovat je automaticky v městských konglomeracích.
Monitorovací kamery, biometrická data z pasů za účelem identifikace jednotlivců a vytvoření pohybových modelů.

Údaje získané z těchto zdrojů budou zaneseny do databáze, průběžně aktualizovány a doplněny o existujících data, například z:
  1. Monitorovacích kamer
  2. Sledování umístění mobilních telefonů (GSM, GPS)
  3. Rozpoznávání tváří (např. na základě biometrických údajů v elektronických pasech)
  4. Monitorování komunikace 
Průzkum u polské policie odhalil, že nasledující aktivity mohou být použity jako kritéria "abnormálního chování":
Vaše chování bude vyhodnoceno jako podezřelé, pokud...

Na ulici:
  • běžíte
  • máte s někým konflikt
  • jedete příliš rychle
V městské hromadné dopravě
  • sedíte na podlaze
  • příliš dlouho pobýváte v sedu
  • zapomenete tam jakýkoliv předmět
V hledišti
  • hazíte láhve
  • běžíte
Na letišti
  • zapomenuté zavazadlo nebo jakýkoliv jiný předmět
  • příliš dlouho setrváváte v sedu
Na základě průzkumu byly proto odvozeny tyto příklady chování nebo podněty, které budou automaticky označovány jako "podezřelé":
  • pohyb ve "špatném" směru
  • potulování se
  • větší skupina lidí jdoucích spolu
  • krádež auta (vozidla)
  • pád, uklouznutí
  • zapomenutí zavazadla
  • sezení na jednom míste déle než předem určenou dobu 
  • křik
  • střelba, exploze
  • klení, používání vulgarismů
Stručně řečeno, pokud působíte zmateně, nejistě nebo rozladěně, můžete být označeni za podezřelé osoby. Pokud budete sedět na podlaze v autobuse, zůstávat v něm příliš dlouho nebo zapomenete svá zavazadla, můžete očekávat, že budete mít co do činění s bezpečnostními složkami. Lidé, kteří jsou na rande, potkávají další osoby příliš často nebo klejí na veřejnosti, jsou bez rozdílu chápáni jako podezřelí.
Systém dokáže na základu profilů jednotlivých programů automaticky rozpoznat "nebezpečné osoby" a má schopnost se "učit". Pokud je někdo považován za "podezřelého", je označen monitorovacím systémem a jeho údaje jsou automaticky vyžadované systémem z příslušné databáze. Po rychlé analýze osoby je umístěna v "určité kategorii nebezpečnosti" a je-li považována za dostatečně nebezpečnou, dojde k upozorněni policie nebo dalších bezpečnostních složek.

Důsledky
V roce 2012 se plánuje testování Indectu na návštěvnících fotbalového mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině. Cílem tohoto testu je identifikace "abnormálního chování" a filtrování příliš hlučných fanoušků.
Výzkumný projekt Indect musí být dokončen v roce 2013, kdy má předvést výsledky.
Jeho prostřednictvím bude možné ze všech dostupných zdrojů sbírat, shromažďovat a analyzovat informace o každém občanovi, což umožní identifikovat "potenciálně nebezpečné" chování a upozornit příslušné orgány. Operátoři Indectu se budou prostřednictvím jeho služeb pokoušet předvídat, kdy a kde může dojít k jakékoli formě shromáždění ještě dříve, než to budou vědět sami protestující. Indect je tak nástrojem zastrašování a kontroly vlády, která se může věnovat vlastním záležitostem bez nutnosti brát ohled na občany.
Indect chce vědět, co děláme ještě dříve než to víme sami.
Indect změní naši společnost způsobem, který přesahuje všechny dosavadní kontrolní mechanismy.

Indect bude určovat, co bude pokládáno za "normální".

Indect by byl nejhorší noční můrou Georga Orwella a důkazem toho, že se v předpovědi budoucnosti příliš nemýlil.
Kdo sleduje ty, kteří se dívají?

Vzhledem k tomu, že byl Indect vystaven kritice i od lidí, kteří se na něm podíleli, došlo k rozhodnutí o vytvoření tzv. "Etické komise", která nyní rozhoduje o tom, jaké informace týkající se projektu budou zveřejňovány. Údajnými členy této komise jsou čtyři policisté, dva výzkumníci z oblasti bezpečnostních technologií, profesor oboru interakce člověk-počítač, zástupce mediálního průmyslu, profesor práva, obhájce lidských práv a profesor etiky (viz http:// www .
indect-project.eu/ethics-board-members). Můžete se rozhodnout sami, zda věříte výboru s takovým složením ohledně toho, zda dokáže jednat nezávisle a odpovědně.
Official EU website Indect http://www.indect-project.eu
Indect http://en.wikipedia.org/wiki/INDECT to Wikipedia
general collection of links: http://www.stopp-indect.info/?page_id=46&lang=en

Další pozoruhodný článek "Jak si politici zajišťují beztrestnost" zde: http://respekt.ihned.cz/c1-51901950-znicte-dokument-cislo-1439

35 komentářů:

  1. No tak to je krása,ikdyž nekradu auta,tak jestli tohle někdy bude fungovat,tak můžu jít rovnou skočit ze skály.Bůh nás ochranˇuj!!T.

    OdpovědětVymazat
  2. Myslím, že je to úplně jasné. Jde tu, a vlastně se na tom již zatraceně dlouhou dobu pracuje, o potlačení a náhradu Svědomí, které samo o sobě ví, co je správné a co ne, za robotické/umělé svědomí, u kterého může člověk dosazovat správné a nesprávné tak, jak je zrovna tomu, kdo toto svědomí ovládá, vhodné.
    Jde tu o závěrečné oddělení Svědomí od Ega. Aby byl člověk jako bytost, je třeba rovnováhy mezi těmito jeho částmi. A čím více je toto v rovnováze, tím méně je člověk ovladatelný zkrze Ego. Lidstvo je nyní ve fázi, kdy je tato nerovnováha tvrdě v neprospěch Svědomí.
    Ale dokud má Svědomí, byť sebemenší, možnost zasahovat do rozhodování člověka, nic není ztraceno. Dost možná tato pravděpodobně budoucí realita je nutná proto, aby jsme si uvědomili, kam až jsem to dovolil dotáhnout.
    Celé je to jako by nás někdo šoupnul do osvětlené místnosti a postupně začal ubírat na osvětlení. Když to bude pomalu, ničeho si ani nevšimneme a plně se přizpůsobíme. Když už bude hodně šero, možná někteří začnou přemýšlet nad tím, že dříve bylo něco jinak. Že dříve bylo narážení do tmou zahaleného nábytku něčím neznámým, na rozdíl od současnosti. Ostatním ani to nepřijde divné, protože to přichází v přesně zvolených dávkách. Dojde to ale do okamžiku, kdy nebude vidět vůbec nic a teprve tento okamžik, kdy nebude možné udělat jediný bezpečný krok beze strachu před zraněním o cokoliv, bude tím bodem, kdy většina hlasitě do té tmy zařve:
    DOST! TAKTO SE NEDÁ ŽÍT!

    OdpovědětVymazat
  3. No výborně...
    S někým se zakecám, zjistím, že nestíhám autobus, rozeběhnu se, abych jej stihl, zakopnu, rozbiju si koleno, budu sedět na zemi a nadávat, ale protože nestíhám, zapomenu tam batoh, autobus nakonec nestihnu, a tak budu podezřele dlouho čekat na další a bezcílně pochodovat, abych zabil čas...a už jsem 7x podezřelý.. To už jsem skoro terorista xD.

    Ještě by mě zajímalo, jak budou řešit například situaci, kdy otec rodiny zaparkuje v centru města, kde bydlí...doma dá klíče synovi, který si potřebuje pujčit auto a na policii uvidí tak akorát to, že s autem odjíždí někdo jiný.

    A takových situací budou tisíce...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že tady jde o to, aby byli podezřelí za určitou dobu všichni, mimo ty, co to řídí.

      Vymazat
    2. Tak samozřejmě... Chtěl jsem poukázat na to, že takových "děr" si přece musí všimnout každý, tak jak to sakra můžou pustit?

      Vymazat
    3. Jo,myslím že ideální by bylo,kdyby se všichni báli kouknout na druhou stranu než je dovoleno.Člověk by řekl,že tohle nemůže snad ani nikdo vymyslet,natož chtít uvést do praxe,ale ouha opravdu na to věnovali tolik našich peněz,je to přímo k neuvěření!Tato společnost je úplně v pr...T.

      Vymazat
    4. Myslím, že důsledné uplatňování spravedlnosti, vymahatelnosti práva, poctivosti, solidarity, rovnoprávnosti atd. atd....a výchova lidí v duchu těchto regulí už od narození by ani nestálo tolik peněz, ale efekt by byl naprosto nesrovnatelný.
      To jsem naivka, co?
      Vlabi

      Vymazat
    5. Jenže jestli tu není právě problém v tom, že nelze hromadně určit, co je spravedlivé. Je to o úhlu pohledu.
      Právo jako takové je podle mne zbytečnost. K čemu paragrafy? Víš snad sama nejlépe, co je správné, ne?
      A to další je jen odnoží těch dvou předešlých.
      A ještě větší problém je v tom, kdo by tomu vyučoval první generaci? Je to jak psal nedávno Matěj. První diplom v histo(e)rii musel přece taky předat někdo bez něj :-)

      Vymazat
    6. to Vlabi
      Vůbec ne, každá nemoc má tři fáze: 1)onemocnění, 2) průběh nemoci do max. míry, 3) uzdravování (vřed praskl)

      Vymazat
    7. Sme v tretej fáze, takže spomienky na chorobu sa už nekonajú. Nebudeme predsa svojim strachom živiť tých nenažrancov a plytvať drahocennou energiou. To skončilo. Dajme zelenú rozprávkovým víziám.
      Toto je z časti aj reakcia na Michalov komentár v minulom článku s ktorým plne súhlasím.
      Jozef

      Vymazat
    8. Nezdá se Vám, že si někdo poprvé veřejně přiznal porážku a to ten hlavní, který udělal mnoho lidí nešťastných, tj. MMF a mělo by to pokračovat! http://www.novinky.cz/ekonomika/273775-selhali-jsme-na-cele-care-stydim-se-tak-rezignoval-predni-ekonom-mmf.html No a teď by měla být na řadě "někým" dosazená madam Christine Lagardeová!

      Vymazat
    9. To je velké vítězství, možná budou ve vzteku ještě kopat, ale Nos most amito vito en - nechat žít a jít dál..........

      Vymazat
    10. Myslím si,že nejsme ještě ani na konci druhé fáze "ne-moci" naší společnosti,tudíž že vřed se stále "pěkně" nafukuje.A dala bych sem k zamyšlení jedno obrovské velice nepopulární a ve společnosti zcela neoblíbené duchovní téma "LIDÉ A OSTATNÍ ŽIVÉ BYTOSTI".JÍST ČI NEJÍST,TO JE OČ TU BĚŽÍ.Musíme jíst zvířata a nebo proč to tedy vlastně děláme,co nás k tomu vede?T.

      Vymazat
    11. Dobrý den Terezko i ostatní, tahle otázka trápí i mě. Jsem ve fázi kdy se masu vyhýbám a jím ho příležitostně. Dávám přednost kuřeti, protože není masožravé a teoretický je méně stresované oproti savcům.

      Tady jsou pěkně vysvětlené různé stravovací směry: http://www.breatharian.eu/diet/diet/

      Vymazat
    12. Petře,trápí to i mne,protože jsem přesvědčená,že dokud toho nenecháme,tak se z místa prostě jako lidstvo nepohneme.Nechci rozdělovat lidi do skupin a nikoho popuzovat,protože mám lidi moc ráda.Můžu tady jenom opsat své zkušenosti.Od svých 25 nejím maso(tedˇ je mi 40),ve 32 jsem si "pořídila" holčičku.Nepocítila jsem jedinný problém a ani dítě nepřišlo k jakékoli újmě!Samozřejmě,když jsem začala(z důvodů etických),tak se mi taky stalo,že jsem chodila tak dlouho kolem pekáče s upečeným kuřetem, až jsem se neudržela a sežrala(pardon,ale bylo to přesně tak) ho.Řekla bych opravdu ze své vlastní zkušenosti,že je to jen "blbý" zvyk a že jsme na to schválně naučený.Nejen že nám to zasírá tělo,ale ta duše úpí až běda.Nikoho nechci odsuzovat,chranˇ Bůh,jen poslední dobou mám nezvykle často oči plné slz,když nás pozoruju,co tady vyvádíme.A se slepicema vedu každý večer rozpravu,proč nejdou na noc do kurníku a furt lezou po stromech a jak je tak chovám,tak vím dobře,že rozumí každé slovo,no svůj k svému :).Jenže lidi se o tom nechtějí moc bavit,protože to je jedna z mála věcí,která je plně v jejich kompetenci,"co mám na talíři a proč".T.

      Vymazat
    13. 1.část
      Normálně se tomuto tématu vyhýbám, ale zde v našem kruhu proč ne.
      Proč jíst zvířata? Asi proto, že to zcela logicky vyplynulo z našeho civilizačního vývoje zde na Zemi a to možná i opakovaně několikrát. Zdaleka ne všechny skupiny lidí při "obsazování" Země při migracích ať již z důvodů klimatických či kataklizmatických se dostali tam, kde se šlo živit zemědělstvím. Přece jenom čím blíže k rovníkům, tím větší teplo a mnohdy i sucho a naopak čím blíže k pólům (i ty si cestují po Zemi "jak se jim zlíbí") tím méně tepla, tím větší vliv střídání ročních období a konečně až zcela nemožnost něco vypěstovat - sníh se sice dobře reje, ale rostlinkám se v něm moc klíčit nechce :-D
      Navíc Země má své vrtochy a nejde spoléhat na to, že každý rok bude stejná úroda a tudíž dostatek potravy na celý rok. Takže nejenom z těchto důvodů došlo i k chování zvířat. Někde jsem četl následující úvahu a moc se mi líbila.
      Dejme tomu chov skotu kvůli mléku (ale i jako tažné zvíře, které umožnilo obdělávání větší plochy půdy). Aby kráva dojila mléko, je pochopitelně nutné, aby měla tele. Aby měla tele, je třeba i býka. Jenže zdaleka ne vždy se narodí jalovička a také kráva nedojí mléko doživotně, tudíž je potřeba, aby měla potomka pravidelně. Takže je potřeba opětovné zapuštění a další tele je na světě. K zapouštění stáda krav stačí jeden býk. Případně další jeden jako náhradní - kdyby něco. Jenže co s dalšími býky? Něco se může vykastrovat a použít k zapřažení do pluhů. A co s tím zbytkem? Část se tedy mohla použít jako potrava pro psy. A co s těmi ostatními? Tak je tedy pustíme na svobodu. A ejhle. Co to mohlo mít za logický důsledek? Vlky. Protože zpočátku bylo této potravy dost, tak se i počet vlků zvětšil. A vlkovi nikdo nevysvětlí, které zvíře může sežrat a které ne, takže po vybití vypuštěných kusů dobytka se pustil do těch, které prostě viděl v ohradách. Nemusím to dále rozepisovat. Logicky z toho vychází, že se maso začalo používat jako potrava i pro lidi.

      Vymazat
    14. 2.část
      A teď můj pohled. Stejně jako se inkarnujeme do lidských těl, jiné duše se inkarnují do těl zvířecích, ale i do rostlin, kamenů. Ještě před inkarnací vznikají dohody mezi dušemi, protože aby každá duše mohla na Zemi prožít svůj osud, naplnit svojí cestu, téměř ve všech případech se během inkarnace potká s jinými inkarnovanými dušemi a zároveň se ovlivní. Aby docházelo k co nejmenším odchylkám od jejich záměru(plánu) je třeba oněch dohod, v nichž je mimo jiné zahrnuto i kdo koho spase/sežere/sní, zkrátka zkonzumuje - základ potravního řetězce na Zemi - od člověka až po bakterii. Z pohledu duše to není nic strašného. Je to "jen" zkušenost. Co z toho vyplývá je snad jasné.
      Není tedy nikterak zásadní, zda ukončíme momentální inkarnaci nějakého vědomí v podobě pšenice nebo slepice. Důležité je se řídit Svědomím, které zabezpečí onomu živému stvoření žít a prožít kvalitní život a bezbolestnou smrt (pokud to tedy bylo záměrem onoho vědomí a je to v jejich společné dohodě).
      Takže za moji osobu ano, mohu se živit i masitou stravou. Musím ale sebekriticky přiznat, že koupení masa v supérmárketu není plně v harmonii s mojím Svědomím.
      Vím, že ne vždy velkochov znamená utrpení zvířat - sám jsem v tomto procesu zapojen a snažím se. A vím, že jsou i řezníci, kteří znají dávné tradice a vědomosti a porážku zvířat provádějí odlišným způsobem (obřadem), kdy předem dochází k rozmluvě se zvířetem a k požádání o povolení ukončení života - k naplnění dohody. Bohužel takovýchto řezníků (mimochodem i dnes v některých kulturách velice vážených lidí, kteří se musí řídit takovými pravidly, aby jejich energetická pole byla čistá) je prachmálo a produkty z takovýchto řeznictví se nedostávají na pulty velkých prodejních řetězců.
      Abych plně dostál svému Svědomí, musel bych si každé zvíře určené ke své obživě vychovat v podmínkách, které opět budou v souladu s mojím Svědomím a buď se od někoho naučit obřadu ukončení života nebo to nechat na někom, kdo to ovládá. Nebo sehnat maso, o kterém vím, že pochází od někoho, kdo se při chovu zvířete, z kterého maso pochází, řídil svým Svědomím. Jenže to není v dnešní době asi možné.
      Zkrátka si myslím, že vše je (jak v několika posledních mých komentářích uvádím) potřeba harmonizovat se Svědomím, což je v podstatě to samé, jako jít svojí určenou cestou = naplňovat svůj osud. Ten lze naplnit zcela, ale i jen z části. Z jak velké části, to už je jen na nás a určitě to není jednoduché, protože dávat si jednoduché úkoly nikoho nikam neposune.

      Vymazat
    15. Michale,říkáte to moc hezky,všechno naše konání by mělo být založeno na vzájemné úctě,jinak to pak vypadá,tak jak to vypadá.T.

      Vymazat
    16. Terezko,
      myslím že vzájemná úcta by vyplynula přirozeně sama od sebe, pokud bychom měli úctu sami k sobě. Člověk, který má úctu sám před sebou, nebude páchat nic, co by mu tuto úctu kalilo.
      Sám se udivuji tomu, jak se vše po prozkoumání nakonec vždy stáčí spirálou od vnějších vlivů k těm vnitřním, k nám samotným.

      Vymazat
    17. Pro Terezku a Petra T.
      Komunikátorka se zvířaty Penelope Smith napsala krásnou knihu „Duše zvířat a lidí“. V jedné z kapitol hovoří s králičí samicí o tom, jak vnímá skutečnost, že bude jednou snědena. Její odpověď ji nesmírně překvapila: „Mám tu dobrý život: společnost ostatních zvířat ve stáji, vidím do polí i na vrány na obloze, sluníčko na mě svítí. Denně dostávám spoustu čerstvého sena, mám pohodlný, teplý pelíšek. Jsem tady spokojená a vím, že až do smrti se mnou bude dobře zacházeno. A pak? Každý z nás bude jednou sněden. I ty. Důležité je jen to, aby ses až do samotného konce ze života těšila.“
      Zvažte, zda se ze života může těšit hormony nacpaný a v titěrné kleci zavřený brojler, který za 30 dnů svého krátkého života neuvidí ani slunce. A to, jaký život má za sebou, předává nám svým masem…
      Vlabi

      Vymazat
    18. Vlabi,to byl ten důvod,proč jsem přestala,protože se nedokážu vyrovnat s tím,jak se se zvířatama zachází a nejen s nima,to mně dělá velký potíže a přehlídnout se to prostě nedá.T.

      Vymazat
    19. Podla mna zacali ludia maso jest zo zaciatku hlavne ako putovne kmene.Je lahke vziat na niekolkodnove ci tyzdnove pochody kravu,kozu ulovit ryby ci srnku atd. ktore sa napasu takmer kdekolvek a v pripade potreby mat znich kedykolvek maso ktore ma vecsiu vyzivnu(energeticku)hodnotu ako napriklad strukoviny ktore navyse treba pestovat(a pri ceste-stahovani na pestovanie nieje cas) a to nehovorim o zime.Skratka to bolo pohodlnejsie ako jest len ovocie,zeleninu,vyrobky z mlieka...a vlacit to zo sebou na dlhych cestach!Dnes to vsak uz nieje problem a kto hovori ze sa maso neda nahradit si to asi moc nepostudoval na nete napriklad.Navyse sa uz vie ze maso nam skodi a ako hovorite ked clovek vidi ako sa ktym zvieratam spravaju.. vlastne uz ani nieje dovod preco jest maso.Rozhodne aspon nie tolko kolko sa momentalne je!:-( Mozno ryby,ale urcite nie v style velkochovov kde im davaju do vody farbivo a antibiotika. ..Mailo

      Vymazat
    20. Podla mna to vsak ludia zacinaju pomaly chapat..hlavne mlady:-) ..Mailo

      Vymazat
  4. Odstartování projektu Indect a jemu podobných je pouhým postavením se na startovní čáru dalších, ještě obludnějších a nám těžko představitelných mašinérií. Ale!
    Jejich spuštění, udržování v chodu a hlavně následné fyzické vyhledávání a eliminace "viníků" musí zajišťovat opět lidé-otroci. Tím myslím bezpečnostní a vojenské složky. Bez nich by vše byly jen hromady jedniček a nul na harddiscích tajných počítačů a ohromné množství hmoty v podobě kamer, štěnic, povinných implantátů aj.
    Už dnes se na povrch derou zprávy o zasahujících amerických vojácích, kteří se staví na stranu "demonstrantů", proti kterým mají zasahovat.
    I tyto ozbrojené složky coby prodloužené vykonavatelské ruce (v podstatě to nejdůležitější, to, co umožňuje systému existovat) jsou nakonec lidé jako všichni ostatní. Ve stejném měřítku i tam přicházejí k rozumu a postupnému prohlédnutí záměrů systému. Zpočátku byli, jsou a budou ušlapávání stejně a dost možná ještě razantněji jako civilisté, kteří se otáčejí proti proudu. Ale časem jich bude tolik (podle mne jsme stále někde před druhou fází nemoci), že již bude problém pro systém uplatňovat svoji imaginární moc. Teprve až k tomuto dojde bude to ono prasknutí vředu. Až ve chvíli, kdy nebude dostatek lidí, kteří jsou oním vykonavatelským článkem celého systému začne fáze hojení.
    Není třeba učení se tomu, co je spravedlivé, co je správné, tolerantní, rovnoprávní apod. Toto všechno víme, již jsme se s tím narodili. Je to naše podstata. Sice ušlapávána, ale je v nás. Takže nikoliv učení se tomuto, ale naopak NEUČENÍ SE STÁVAJÍCÍMU by stačilo. Lidé nejsou učeni svědomitosti, ale naopak - odnaučování. Je to ono plavání proti proudu přirozenosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo,máte naprostou pravdu,ještě jsem v životě neviděla "zlý" mimino!!!T.

      Vymazat
    2. Je rozdíl mezi pojmy "vyučovat" a "vychovávat", "právo" a "spravedlnost" není totéž co "paragrafy". Berme to tak, že tady hovoříme o podstatě, nikoliv o nálepkách.

      Děsně fandím pořádkovým složkám, které mají tu odvahu řídit se svědomím a ne rozkazy. Smekám před nimi. Věc ale není tak jednoduchá: vzpomeňme na případ, kdy se plně vyzbrojení, vycvičení a motivovaní iráčtí vojáci bez boje vzdávali blížící se americké armádě, a dokonce i novinářům. Jsou tu zbraně, které dokážou vygumovat i to nejlepší svědomí...
      Vlabi

      Vymazat
    3. Taky se mi líbí toto video na You Tube:Rozvoj Světelného těla a DNA část 2.T.

      Vymazat
  5. Osobně si myslím, že s člověkem to není ještě až tak zlé, jak se mnohde uvádí. V drtivé většině z nás je to pravé spravedlivé, dobro přejícné JÁ schováno jen pod tenkou slupkou naimplantovaného balastu. Vemu-li to tak, že téměř všude jsou v obdobném poměru lidé takový a makový, tak v následujících odkazech je patrno, že víc jich je v té skupině, která je schopna velmi silné empatie.
    Určitě jste obě videa už někde viděli, koneckonců mám za to, že i v televizi ve zprávách. To, co tam vidím já, není životní úspěch jednotlivce, ale reakce okolí - diváků. Není to závist. Myslím, že se tu jedná o chvilkové potlačení Ega velice intenzivním prožitkem. Já tam ve tvářích, očích, ale i slzách (mimochodem, já si taky pár krokodýlých kapiček vysloužil) vidím čistou radost z úspěchu druhého. Vcítění se do něj. Přání tohoto okamžiku někomu druhému i přes to, že ho vidíme poprvé a NIC ZA TO NEPOŽADOVAT.
    Tohoto citu jsme schopni všichni (tím myslím lidi). Někdo k tomu nepotřebuje nic, jiný onen intenzivní prožitek něčeho nečekaně příjemného (možná i nepříjemného). Jak vidno, není potřeba mnoho, aby se v lidech napovrch dostalo to krásné JÁ.
    V oněch videích určitě nešlo primárně o skvělý výkon, který mimochodem byl, ale o to, kdo a jakým způsobem ho podal. Kdyby tam vystoupili třeba Pavarotti, Domingo či jiné špičky oboru a podali ještě lepší výkon, obecenstvo by sice tleskalo, jásalo, ale nebylo by tam TO. TO, co není vidět, nejde změřit, ale je to zkrátka tam a projevuje se v obecenstvu právě tak, jak je tam ve videu vidět. Hlavní aktéři totiž sebe sama nebrali jako výjimečné (ačkoliv takový jsou, stejně jako každý jiný člověk), vystupovali skromně a s úctou k těm, ke kterým stáli čelem. Byli na malou chvilku tím, kým doopravdy jsou. A to co předvedli, dělali, protože si to užívali až do morku kostí. Umíte si představit jeden jediný den celý prožitý v takovém citovém rozpoložení, jaké bylo tam?
    http://www.youtube.com/watch?v=RxPZh4AnWyk&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=1k08yxu57NA&feature=related

    Pro Vlabi: Ano, už vidím, že tu došlo ke komunikačnímu šumu. Plně souhlasím.
    Jen bych si možná troufal tvrdit, že na nejlepší svědomí je každá zbraň krátká. Ale to už bychom se bavili o něčem, co tu Iv nastínil v jednom z předcházejících článcích, konkrétně o ochranném poli pilotů Vimán, či-li o schopnostech šišinky mozkové. Ale to je věc, kterou určitě pořádkové služby nikdo neučí a hromadně učit ani nechce, ačkoliv o těchto schopnostech se na nejvyšších místech ví.

    OdpovědětVymazat
  6. Tento projekt nema za ulohu nic zlepsit,ani ochranu ludi.Je to len dalsi krok.Skuska ako nato budu ludia reagovat.Test,sposob zastrasovania(zatknu vas za to ze sa prechadzate,potom sidce pustia ale uz bolo svamy jednane ako zo zlocincom).Nasledovat to potom budu dalsie podobne hluposti..skratka po kvapkach obmedzovat osobnu slobodu.Dufajme ze to ostane len pri planoch. ..Mailo

    OdpovědětVymazat
  7. Moc rád bych tu poděkoval autorovi tohoto blogu - Iv. Děkuji mu za tuto ve světě internetu opravdu nezvyklou možnost diskuze se skvělými lidmi v poklidu, bez toho aniž bychom pod tlakem svého Ega plýtvali drahocennou energií a časem na komentáře lidí, kterým nejde o dialog. Jen těžko si umím představit, jakým negacím musí čelit, co vše si musí přečíst. Funguje tu jako ochranné pole vztyčené nad námi ostatními. Pole, které odráží vše, co je namířeno sem proti nám.
    Cítím, že ho to stojí hodně energie a přitom nic za to nepožaduje.
    Děkuji Vám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To Michal
      Děkuji Michale, ty lidičky co zde chodí a Vy všichni víte kdo, včetně Vás Michale, jste dle mého pohledu za ten rok a něco, provozu těchto stránek udělali neskutečný VELKÝ KROK vpřed, Vaše úvahy, názory, pohledy, úsudky, poznání, skočilo to vše do vyšších pater a už jen toto je pro mne pocit zadostiučinění.
      Obrannou linii proti nenávisti, zášti, egoismu a nevím čeho ještě opravdu tvořím a pokud budu dejchat, tak bude v provozu a chránit konstruktivní a kamarádský duch těchto stránek i s Vámi lidičkami.
      Příklad: Iv zas tu s xxxx ,,ojebávate" pospolity ľud? od našeho známého Terezko atd. Nestěžuji si, jen obrázek.
      Nos most amito vito en-Nechat žít a jít dál, viď Templáři!

      Vymazat
    2. Míšo,myslím,že náš milý Iv musí též cítit,že ho máme rádi a myslíme na něj.Jak bych to tak...no aby to nevyznělo příliš divoce,MÁM VÁS TADY MOJI MILÝ RÁDA,IKDYŽ JSTE "CIZÍ" A PŘESTO VŮBEC NE! Vaše koza Tereza

      Vymazat
  8. Jasně! Jasný a dík za všechno, co pro nás tady Iv děláš. Popleta M

    OdpovědětVymazat
  9. Aj ja by som chcel podakovat autorovi za vynikajuce a podnetne stranky. citam ich dlhodobo, este som neprispel, ale teraz aj ja musim vyjadrit podporu hlavne pri odolavani tlakov z negativnej strany. Aj prispevky stalych navstevnikov si velmi cenim, vsetko su to hodnotne veci. dakujem. Daniel

    OdpovědětVymazat
  10. Někdy kolem roku 2015 (mohlo to být i dříve) jsem pracovala brigádně na Pražském letišti a tam říkali, že mají nový systém na rozpoznání teroristů. Ze začátku jsem se cítila blbě, když jsem šla rychle, když jsem si "znenadání" dala ruce do kapsy abych něco vyndala, když jsem dlouho stála na jednom místě a když jsem bezcílně někde bloumala (aby mi to v práci rychleji uteklo) a dokonce když jsem zahnula "špatným směrem", kam jsem dle práce neměla jít! Říkala jsem si "to není možné, nikdo nemůže vědět, kam mám namířeno/kam bych měla jít = kdo by měl čas na to sledovat všechny zaměstnance, natož náhodné brigádníky?". Pak jsem se začala cítit i v Praze kdekoli na lavičce blbě, že jsem musela vstát, když jsem tam seděla "moc dlouho" (byla jsem zvyklá občas vysedávat a najednou to nešlo). Schválně jsem ale začala sedat na chodník (=na obrubník) v té době, abych cítila to napětí. Pak jsem začala dělat to, že když jsem jela v metru, chovala jsem se jako všichni ostatní, šla jsem v řadě koukala do země atd. Ale když jsem míjela kameru, tak jsem zvedla hlavu a upřeně jsem se z ničeho nic koukla do té kamery = abych jim dala najevo, že o tom vím a že já naoplátku sleduji je (když oni mě). A to jsem o tom, že by se něco takového zavádělo, nevěděla - ale vytušila jsem to. Ani teď nevím, jestli se to tedy opravdu zavedlo a nebo ne - podle mě určitě jo, protože mě ten sledovací systém znervózňoval (že jsem prostě nemohla být sama sebou, furt jsem se musela hlídat). Akorát zatím nezačali nikoho zatýkat nebo nahánět, veřejnost o tomhle podle mě stále neví.

    Proč ale píšu tento komentář: před pár dny jsem si přečetla spis přímo od illuminátů a tam přesně o tomto psali, že už to je v provozu, ale že to prý je kvůli tomu, aby odhalili hrozby zaměřené proti lidem (= že nás chtějí chránit), že jim na lidech záleží a vše dělají pro naše dobro. Psali tam i o ovládání mysli skrze mobily, wifi a další signály, že to prý musejí dělat, aby to tady všechno pokojně fungovalo. Zajímavé bylo, že se odhalili lidem jako ti dobří (!!!dokonce nabízejí volnou energii!!!). Oni se odhalují postupně "vhodným" jedincům jako nové náboženství s tím, že zlatý věk prý znamená věk osvícení = asi otevřené vlády illuminátů tím, že se "k nim" všichni lidé přidají. Prý nechtějí vyhladit ani zabíjet lidi, ale mají rádi pyramidové fungování světa. Mě po přečtení bylo špatně, i když to psali v dobrém (ale doteď nevím, jestli se mi vynořilo nějaké nezpracované trauma, to, co jsem četla, totiž měnilo vědomí = alespoň mě ..a dle reakcí některých podivně zfanatizovaných lidí z USA to tak působí asi na všechny = proto sem nedávám odkaz).

    Mě illumináti kontaktovali, ať se k nim přidám, pár let zpátky, a toto na to navazovalo. Když mě kontaktovali poprvé, tak jsem jim telepaticky řekla, proč mi píšou, ať se k nim přidám a jako důvod, proč bych to měla udělat, uvádí, že mi dají peníze (určitý obnos)? Řekla jsem jim, že kdyby alespoň říkali, že se jedná o nějaký konstruktivní úkol jako zachraňování planety nebo pomoc lidem, ale takto (když ani neznám účel toho, do čeho bych se měla přidat) absolutně nemůžou čekat, že by jim to u normálního člověka vyšlo. No a o pár let později rozjeli "projekt" který vypadá jako "illumináti otevřeni veřejnosti", kde už více otevřeně píšou o své organizaci a důvod, proč se k nim přidat = konstruktivní, chránit lidi! No tak podruhé jsem jim telepaticky řekla, že konstruktivně se chovám sama od sebe a nepotřebuji se kvůli tomu přidávat do nějaké organizace. Že jestli chtějí, mohou mě nějak konstruktivně podpořit, pokud uvidí, že jsem udělala něco, co více lidem pomohlo. Ale že se k nim nepřidám (není důvod, už takto jednám v souladu se svým svědomím, kdybych se přidala do nějaké organizace, budu tak jednat "víc"? Ne. V jejich organizaci bych akorát musela poslouchat jejich příkazy, to by byla ta změna).

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.