sobota 12. května 2012

Dopis MUDr Peckové

MUDr. Gabriela Pecková
Poslankyně (?)
Dolní sněmovna Parlamentu České republiky
Sněmovní ulice
PRAHA

Paní doktorko,
   po Vašem vystoupení ve sněmovně dne 4. května 2012 jsem si položil otázku, zda člověk Vašich morálních kvalit má právo na tak vysokou funkci. Proto ten otazník v adrese. Žena, lékařka, poslankyně prezentuje názor, který by nebyl akceptovatelný ani v případě nevzdělaného primitiva, jemuž jsou zcela cizí pojmy humanita, empatie, ohleduplnost  - a především schopnost prokázat úctu stáří.
Proto se musíš uskromnit a pojít hlady, když to nedokázali nacisti. 
Dnešní myšlení naší vlády???
  
 Je mi osmašedesát let. Nikdy jsem nebyl v žádné politické straně. Po roce 1989 jsem vykonával funkci tiskového mluvčího v takových institucích jako je Fakultní nemocnice Ostrava (11 let) a Fakulta zdravotnických studií (dnes Fakulta lékařská) Ostravské univerzity v Ostravě. Díky tomu jsem poznal řadu skvělých lékařů, ale rovněž lékařů, kteří etiku tohoto výsostně humánního povolání svým chováním a přístupem k nemocným deklasovali na úroveň těch, kdo byli schopni zabíjet v koncentračních táborech za Druhé světové války. Jeden můj příbuzný, MUDr. Vladimír Neuwirth, svého času primář interny Vítkovické nemocnice, mi řekl: „Hochu, doktorů s titulem MUDr. je hodně, ale lékařů žalostně málo!“ Konec citace. Netušíte, jak často jsem si na jeho slova vzpomenul, naposledy ihned po Vašem vystoupení ve Sněmovně. Jako novinář a publicista si zachovávám odstup od politiků, v programových prohlášeních hledám logiku, odpovědnost a realistický pohled na možnosti. Nikdy však nevolím strany, které mají na svědomí prorůstání mafie do státní moci a korupci.
   Patřím rovněž do kategorie důchodců, které zejména poválečná léta poznamenala. Ke konci války mi byl jeden rok, takže z toho si mnoho nepamatuji. Ovšem pak jsem zažil hlad, nedostatek obuvi, oblečení, protože vše bylo „na lístky“. A Vy si dovolíte urážet staré lidi, z nichž velká většina bojuje dnes o přežití, aniž byste měla osobní zkušenost?! Jako lékařka patříte k sociální skupině finančně dostatečně zabezpečené. Jako členka Dolní sněmovny PČR rovněž pobíráte nadstandardní příjmy a navíc máte požitky, o jejichž výši lidé většinou mají pouze mlhavé tušení. Pokud chcete, respektive se vůbec odvážíte namítnout, že děti se mají postarat o rodiče, pak Vám musím zdůraznit a připomenout, že složité existenční problémy má rovněž velká řada mladých rodin. Zřejmě dnes platí to, co řekl jeden z velkých filozofů: „Dvacáté století ještě patřilo k období jaguárů a pardálů, století jedenadvacáté bude patřit hyenám a šakalům.“ Konec citace.
   Divoká privatizace, rozprodávání majetku státu hluboko pod cenou (např. těžební pole na Karvinsku v hodnotě 200 miliard korun, jež bylo státem prodáno za 4 miliardy Kč!!! Zdroj: Veřejné prohlášení RNDr. Radoslava Štědroně v průběhu akce Holešovská výzva.), nekončící korupce, jejíž výše se ročně odhaduje mezi 100-200 miliardy korun, nehorázné plýtvání ministerstev – nákup pandurů, padáků, kauza PROMOPRO, Lesy České republiky, ČEZ, MUS, etc., etc. To vše stálo Českou republiku a občany ohromný objem financí, jež se odhaduje v řádu bilionů!!! Tyto ztráty jdou na konto politiků – jich především! A Vy máte tu drzost poslat ještě do větší chudoby ty nejpotřebnější, z nichž mnozí zaplatili zdravím výkon povolání horníků, hutníků, stavbařů, zemědělců, lesníků a dalších zaměstnání, bez nichž byste neměla k dispozici ten komfort, na nějž jste zvyklá – stejně jako ostatní politici, kteří k tomuto stavu přispěli po roce 1989.
   Zdá se, že morální pokles, k němuž jste vy, politici, převážnou mírou přispěli, vůbec nevnímáte. Hluboce pohrdáte řadovými občany, hluboce deklasujete etiku, k níž lidstvo spělo a o kterou usilovalo zejména v posledních dvou stoletích. Tato etika byla tkaná díky zkušenostem obou světových válek, těch zejména.  A je, jak je vidět, velice křehká! Nebylo snad už dost barbarství? Jako lékařka byste měla mít na paměti, že jste jen a jen shluk biologických vlastností živého organizmu, který – jako každý jiný - podléhá  fyziologickým změnám, nemocem a stárnutí. Vaše dnešní privilegované postavení je pouze dočasné, nevíte dne ani hodiny. Tak prosím nezvedejte svou hlavu tak vysoko a třeba si znovu pročtěte řecké filozofy. A začtěte se i do filozofů moderních. Rozhodně byste mohla priority svých životních hodnot znovu zvážit.
   Hluboce Vámi pohrdám, jsem zhnusen, když si uvědomím, jací lidé ovládají tento stát. Rok 1989 jsem uvítal, očekával jsem změnu nejen režimu, ale především obrození morálních hodnot. Přestože nemíním všechny politiky dávat do jednoho pytle, jsem přesvědčen, že těch, kdo chtěli skutečně sloužit národu (Podle hesla Jana Lucemburského – „Ich dien! Sloužím!), je tak pramálo, že jejich snaha je v zárodku udušena karikaturami bytostí, jež se snaží navenek vypadat jako lidé. Pokud ventiluji svůj názor, pak tak činím v zájmu mladé generace, která začíná tušit, co ji - díky lidem Vám podobným - v budoucnu čeká.
S pozdravem

 Štěpán Neuwirth
spisovatel        
J. Seiferta 1043
Ostrava 25, 725 25           

P.S. Můj malý dovětek – nepropůjčila jste se paní Pecková (titul Vám nenáleží) k malé sondě, kam až dnes můžete zajít a  případné možnosti nastolení  fašistického systému? Sonda, jak hluboko jsou dnes v národu zakořeněny etické hodnoty a jak dalece je zpracována dnešní generace? K jaké skupině vlastně patříte, nebo to byl jen kšeft(sonda)  pro peníze a pro koho?  Proč paní Pecková a nebo celá vládo nezrušíte vojákům a příslušníkům pořádkových sil jejich předčasné odchody do důchodu a renty,  nejsou malé!!!!!!! To by byla otázka a návrh do pranice, tam peníze jsou, na jejich výplaty bez omezení?! To Vám strach nedovolí, protože by neměl kdo bránit pendrekem vaše koryta, tak raději zaútočíte na bezbrannou skupinu obyvatelstva, ale tato skupina vám to vrátí při volbách a její počet je dost velký a jako třešinku by měli  senioři natočit klip "Přemluv synka a dcérku". 
Iv

14 komentářů:

  1. Je to hnus,ale dobře vím,jak se chovat ke "starouškům" a taky vědí plno užitečných věcí,nechte si povyprávět.T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, zde nejde jen o jednu generaci zkušených, ale zánik nebo snaha o vymazání základních práv všech lidí, kteří nemají žaludek pro politiku a následné podvody na lidech a s tím spojená falešná nadřazenost.

      Vymazat
  2. doplnění editora Zvědavce....ačkoliv je mi 65let,tak na lékarnických vahách poměřuji současnou ideologickou diverzi SRAČKOMETU,jak televizních,tak tiskových....http://www.zvedavec.org/prispevky/2012/05/4963-dopis-pani-peckove.htm?PHPSESSID=f95re62he85q41o8gabg03a900

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale senior nepotřebuje naplnit jen duši, ale naplnit i peněženku, aby co si odpíral a šetřil, mohl splnit ke sklonku „jeho radostného „ života. Četl jsem její projev vícekrát a je neomluvitelný. Vláda má dostát svým závazkům i kdyby měla chodit „nahá“, mnohdy by jim ten stud slušel. Myšlenku:.. Ale oni nejsou nejvíce ohroženi úspornými opatřeními této vlády ( lež), oni jsou nejvíce ohroženi postojem této v uvozovkách moderní společnosti, jsou ohroženi společenským vyloučením ( lež, která opakováním, snad záměrně, dělá živnou půdu u mladé generace - vše je v propagandě, která toto docílila) , mohl bych pokračovat, ale nebudu. A také nepřipustím myšlenku, že stát nemá peníze na důchody, senioři tento fond nerozkradli a bylo tam dost, ať státní arbitr od politiků vymáhá soudně chybějící rozpočet zabavením a rozprodáním jejich majetku, bude dost. Viz o hospodaření článek profesora Krejčího: http://energieupramene.blogspot.com/2012/05/2012-vzdyt-se-nic-nedeje.html
      Promiňte, ale ať se to balí do nějakého hábitu, je to neetické a zrada na těchto lidech a oni si svou hrdost dokáží udržet i přes deklamované bla, bla o nějakém vyloučení ze společnosti. Co když mně tato společnost ani neschází a nestojím o úctu této zkažené společnosti, třeba ať se mezi sebou požerou, výsledek by byl velmi ozdravný. Omlouvám se možná za jiný pohled, ale je upřímný, už jenom pohrávání si s myšlenkou jak ožebračit a omluvit tento apolitický směr je strašidelné. Proč paní Pecková a nebo celá vláda nezruší vojákům a příslušníkům pořádkových sil jejich předčasné odchody do důchodu a renty, nebojte, nejsou malé!!!!!!! To by byla otázka a návrh do pranice také, tam peníze jsou na jejich výplaty bez omezení?!

      Vymazat
    2. Ještě dodatek: s článkem pana Františka Matějky už nemohu vůbec souhlasit, vypíchnu jen jeho úvahu o dětech seniorů, kteří mladým někdy přispívají a vždy sáhnou někam - no dovolte, co je každému po jeho osobním hospodaření, není to jejich povinnost a je to jejich svobodné rozhodnutí a z těchto aspektů má vláda těžit ??????? Takže vláda bude hřešit na způsobu solidarity rodiny jak se udržet, i to je v podstatě útok na rodinu.Raději už dost.

      Vymazat
    3. Víte Iv,vždy když nějaký chytrák začne ohrnovat nos nad starými lidmi,tak mu řeknu,jestli mu nedochází,že každý jednou bude starý(a dodávám,když bude mít to štěstí a dožije se toho).A těm našim "posrancům"(pardon) z celého srdce přeju,at si ty prachy,co ukradli a stále kradou lidem,ve zdraví užijou.Jak známo,žádný strom neroste až do nebe!T.

      Vymazat
    4. Hezký den Iv,tak co říkáte na toho "dráta" a ty skrýše pod podlahou?Není to legrace?No at jen si užívají plnými doušky!T.

      Vymazat
    5. Směji se tomu, oni jsou totiž všichni stejní a teď je potřeba zvrátit zase ručičku vah od růžové zase zpět k modré, divadlo pro lid obecný, majetek a peníze jsou nejlepší způsob detekce opravdové povahy a inteligence , jen tak dál, aby se nám pak nepožrali navzájem předčasně, lidi by neměli v té euforii vyhazovat koho z okna. Blíží se výročí třetí defenestrace ( někdy označované i jako druhá - dne 21. a 22. května 1618, ale vše se tříbí a osvětluje, poctivý člověk to pak sleduje jak na jevišti a jsou to někdy dramata lidských osudů, ale vybrali si….
      Jinak jsem se vyjádřil i zde: http://energieupramene.blogspot.com/2012/01/zakaz-politickych-stran.html

      Vymazat
  3. Sice určeno pro americkou populaci, ale nevidím důvod, proč by to nemělo platit i u nás.
    http://www.serendipity.estranky.cz/clanky/iluze/nasim-politikum-od-duchovniho-pracanta-----wayne-dyer.html

    OdpovědětVymazat
  4. Topolánek v nebi
    Na ranní procházce Topolánek náhle zakopl a upadl, ukázalo se, že to byla mrtvice.
    A protože podle hesla "Zdraví není byznys" neměla blízká nemocnice dostatek personálu, tak zemřel.
    Záhy stál před nebeskou branou a svatý Petr ho přivítal: "Vítej na nebesích, ale dříve, než se tu usadíš tak se zdá, že tu máme malý problém. Málokdy tu máme špičky ODS a tak si nejsme tak úplně jisti, co s nimi."
    "To není žádný problém, prostě mě pusťte dál, jsem dobrý křesťan, jsem věřící."
    "Já bych tě rád pustil dál, ale mám pokyny přímo od Boha. Říká, že od zavedení nové politiky LEPŠÍ BUDOUCNOST musíš strávit jeden den v pekle a jeden den v nebi.
    Potom si sám vybereš, kde chceš strávit věčnost."
    "Ale já už jsem se rozhodl. Chci do nebe!"
    "Lituji, ale taková jsou pravidla", odpověděl Petr.
    Odvedl Topolánka k výtahu a jeli dolů do pekla.
    Brána pekel se otevřela a Topolánek se ocitl na krásné zelené louce. Připadal si tam
    jako v ráji.
    Zelená tráva, slunce svítí, ale není moc horko.
    Vane mírný vlahý větřík. Všude jsou malé hospody s pivem, párky a ovarem, které jsou
    stíněné šumícími stromy. Všude postávají slavní konzervativní politikové, sama baronka Thatcher ho vítá.
    Pod kaštanem sedí hodně známých tváří.
    Všichni se volně procházejí, hrají kuželky a fotbálek. K obědu si dávají bifteky, grilovaná prasátka, šampáňo a plzeň.
    Sám ďábel přinesl Topolánkovi sklenici oroseného piva a kotletku.
    "Dej si jedno, Mirku!" "Ne, slíbil jsem, že už nebudu pít a budu hubnout", odmítá Topolánek.
    "Tohle je peklo, synku. Tady můžeš jíst a pít co chceš a neuškodí ti to, spíš prospěje."
    Mirek si tedy zavdá a zjistí, že se mu ďábel líbí, že je to fajn chlapík, který umí vyprávět peprné vtipy a provádět ostatním kanadské žertíky.
    Prostě přesně to, co mají v ODS rádi.
    Jako jsou třeba jejich vtípky v podobě smlouvy s občany, slib zavedení protikorupčního balíčku, vysokých platů, snížení nezaměstnanosti, vtip se zvýšením dostupnosti a kvality
    zdravotní péče pomocí privatizace nemocnic (to by byl vývar !!) a vtipné skutky v podobě zavedení poplatků důchodcům a kojencům, snížení mateřské, prosazení netransparentního odměňování ústavních činitelů, promlčení přestupků po roce, žádný boj s daňovými úniky
    zbohatlíků a co nejmenší daň pro milionáře. A nakonec slib, že víc už nebudeme krást, (jen tolik co doposud).
    Všichni si to skvěle užívají a dřív než si to Topolánek uvědomí, je den pryč. Všichni se s ním bouřlivě loučí a mávají mu, když nastupuje do výtahu. Když se dveře výtahu znovu otevřou, je zase u bran ráje a svatý Petr na něj čeká.
    "Tak a teď je čas na návštěvu ráje", a otvírá mu bránu.
    Dalších 24 hodin je Mirek donucen trávit čas s partou čestných, vychovaných lidí, kteří mají rádi společnost, mluví o jiných věcech než o jídle, o penězích, a chovají se k sobě slušně a uctivě. Žádné hrubé vtipy nebo kanadské žertíky. Nejsou tam ani žádné hospůdky a i když je jídlo dobré, bifteky a ovárek to není. A všichni jsou chudí. Není tam nikdo, koho by znal.
    A navíc se k němu nikdo nechová jako k důležité osobě.
    "A je, na něco takového mě Klaus s Šalgovičem nepřipravili. Ani Langer s Nečasem se o tom nezmiňovali," říká si Topolánek.
    Den skončil a svatý Petr se vrátil. "Tak strávil jsi den v pekle a den v nebi. Teď si vyber, kde strávíš věčnost."

    OdpovědětVymazat
  5. Ale Mirek, jak je u něj zvykem, dlouho nepřemýšlí a rozhoduje se: " Nikdy jsem si nemyslel, že tohle řeknu - víš nebe bylo krásné, a tak..., ale já si opravdu myslím, že patřím k přátelům do pekla."
    Tak ho Petr odvede k výtahu a on jede stále dolů až do pekla. Dveře výtahu se otvírají a on se ocitá uprostřed pustiny pokryté odpadky a toxickým odpadem.
    Vypadá to jako poušť, ale je to ještě horší. Asi jako doly pod Krušnými horami.
    Je vyděšen, když vidí své přátele, oblečené v cárech, jak jsou přikováni k řetězu a sbírají do plastových pytlů odpadky při silnici. Sténají a vzdychají v bolestech, tváře a ruce zčernalé špínou. Ďábel přijde k Topolánkovi a dá mu ruku kolem ramen, ten se otřese a říká: "Já tomu nerozumím, byl jsem tu včera, všude sluníčko, travička zelená, pivo teklo proudem. Jen jsme se tak poflakovali a bylo to skvělé. A teď je tady pustina, všude jenom nepořádek a každý vypadá zbědovaně."
    Ďábel se na něj podívá, mazaně se usměje a řekne:
    "Jo holenku, včera to byla volební kampaň, dnes už sis nás zvolil!"

    OdpovědětVymazat
  6. Naprosto souhlasím s panem Štěpánem Neuwirthem a pod jeho dopis se podepisuji. Paní "MUDr." Peckovou, Ratha a jim podobné bych hnal pořádnou sukovici. Je mi z těchto lidí na zvracení. Když jsem v roce 1989 stál v Ostravě na náměstí a radoval se se studenty z pádu komunistů, nečekal jsem, že nám budou vládnou takováto prasata a budeme se mít tak bídně. Bojím se až půjdu asi za tři roky do důchodu, tak už žádný nedostanu. Škoda se rozčilovat. Budeme muset znovu do ulic a ten hnůj vymést lépe než v roce 1989. Vláďa

    OdpovědětVymazat
  7. Je to zase manipulace, opravdu dokonale vytvořené. ROZDĚL A PANUJ. Mladí, nemáte práci, berou Vám ji důchodci, mladí, nebudete mít důchod, důchodci Vám ho vyčerpají, mladí, nemůžete po úraze do lázní, jsou tam důchodci atd. Rozeštvat, rozsévat nenávist, to je pravá drakonická bašta. Je mi jich fakt líto, ldyž si představím, co se jim všechno stane, budou chcípat přesně v péči těch zrůdných rádoby doktorů a co bude po smrti, to ani nedomejšlet. Zvláště pak se stydím za paní Peckovou, žena, možná matka a ještě lékařka. .. . iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážená paní / slečno / Ivo! Co jste uvedla ve svém příspěvku, je naprosto pravdivé, logické. Kde by jinde naše mladé ročníky se dostaly k takovým názorům? Takový názor jim asi někdo podsunul. A neoslovujte prosím Peckovou paní Peckovou! Ta si nezaslouží ani titul paní. Za Peckovou se vůbec nestydím, protože jí opovrhuji.
      Č.H. Brno

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.