středa 9. května 2012

Změna záření?



Vycházející Slunce, to je život, zapadající je umírání (Shambala-cesta bojovníka)

Vážení přátelé těchto stránek, vím, že jste velmi vnímaví a chtěl bych se s Vámi podělit o vnitřní pocit i vnější vjem. Po dlouhém jarním období, které se vyznačovalo stále zataženou oblohou a pršení stejně žádné, se  začátkem května konečně prodralo jaro v plné parádě. Teď přesně nevím datum, jestli to bylo 1. května 2012, nebo těsně před, ale v tomto období jsem si všiml konečné jasnosti slunečního záření a úplně jiné oblohy a průzračnosti vzduchu. Před tímto obdobím bylo vnímání okolního prostředí jako zastřené, neostré a mezi lidmi ve vztazích byl takový zvláštní klid, jako na hřbitově. Jako by Slunce změnilo jasnost a průraznost (jestli na potvoru chemtraldům?) a vztahy mezi lidmi jsou jasnější, ať v dobrém, nebo horším. 
Jsou to naše stránky, tak bych rád věděl Váš názor ostatních. A komu se tyto věci zdají být divné, nevadí, i tací budou a Slunce na ně taky bude zářit. Slunce ovlivňuje vše zde na Zemi, jak jsem psal v článcích a je nutné pro náš i život všeho živého a že ovlivňuje DNA je nám také jasné. Je nebo není Slunce jiné?
Děkuji Iv
P.S. Držím se zásady, aby stránky byly tvůrčí a tedy originální, s kontaktem všech blízkých stvoření, s tvůrčím a poznávajícím Duchem.  

Aktualizováno 10.5.2012
Díky za komentáře a tak si to zrekapitulujeme:
Michal – ovocné stromy mají letos 2x více květů – potvrzeno také, kvetly zvláště višně a jabloně nadmíru. - Stačí si na chvíli sednout na slunce a nahřát a vše je hnedle v pořádku – je zajímavé, že toto praktikuji též, zvláště když někdy narazím na „blba“, abych nezářil, tak se nechám raději ozářit sluníčkem a mohu potvrdit, že to pomáhá.
Fiat lux - akoby sa zmenilo zloženie slnečného spektra alebo niečo podobné. – Ano, tento postřeh se zde vyskytuje častěji, je jako by světlejší.
Vojtěch - Jas slnka sledujem aj ja už dosť dlho a zdalo sa mi,že svieti viac do biela ako voľakedy. Aj teplota je iná priamo na slnku a iná v tieni,.. Opět potvrzena větší světelnost i s velkým rozdílem teplot ve stínu a na slunci.
Laik - Taky bych spíše viděl, že pokud je něco jiné se sluncem, tak je to spíše v tom "neviditelném" spektru... Opakovaný postřeh intenzívního jasu spíše do běla. - Ohledně opalování jsem za jedno, nepřipaluje to...... ale na toto téma jsem slyšel dnes v rádiu nějakej vstup jakéhosi dermatologa, který říkal že pobyt na slunci je velice škodlivý,má vliv na kožní nemoci… -  tak vitamín D si v zásadě od nějakého dermatologa nenechám vzít,vždyť ty potraviny, zvláště zeleninu co nám servírují, tak ty mají dnes skoro poloviční vitamínovou hodnotu(jo skleník a hydroponie, to je věc!) jistě vše z mírou, ale když slyším tyto řeči, jdu se raději nahřát na slunce a když je toho moc, tak pod zelený filtr stromů.
Juro - Co sa tyka slnka tak asi pred par dnami som si hovoril (resp som to hovoril tatkovi) ze Slnko svieti nejak do biela, - několikrát zde potvrzen subjektivní vjem – opravdu na tom něco bude, navíc i barvy a vzduch jsou čistší.
Jao - Slnko mám rád a vôňa usušenej bielizne na poludňajšom slnku na mňa pôsobí ako afrodiziakum. Je mi jedno, či svieti o nejakých pár DeltaE viac, alebo menej. Mne stačí, že svieti a dáva nám silu a energiu. – Tak o vyhřáté bielizni na slunci a spánek v ní, to mně povídejte, spaní jak u Petronela na mráčcích. Pan Jao svatej člověk, stačí že svítí a dává sílu.
Terezka - Co když nás ta bílá záře nenutí přivírat oči? A oko, do Duše okno! Probudí se naše Duše díky té záři? - velmi dobrý postřeh, dopadající záření ze sítnice jde do mozku a je to nejpřímější vliv, hlavně na psychiku - duši, když budete sedět dlouho v červeném pokoji, tak se za chvíli zjankovatíte, nebo v černém pokoji, za chvíli si půjdete raději lehnout na hřbitov.

Jsem rád, že jste dali své příspěvky a nekoukáte jen do země, ale i okolo a nahoru a hlavně, všímáte si těch rozdílů i jemných, které se kolem dějí, tomu říkám ŽÍT  a  být stále svůj - to je nejlepší způsob, jak si udržet a přivolat stálou životní energii - pozorováním. Jen konzumovat jako v TV co vám naservírují, to je mrtvé, bez energie,  negativní - kdo je velký "fajnšmekr", a že jich je a jak se pak rádi hádají, radost pohledět a rychle utéct!

38 komentářů:

  1. Na mne osobně sluníčko působí jak kdy. Já si sám pro sebe říkám dnes "není upřímné" (musí se prodírat přes to svinstvo v atmosféře) a někdy zase cítím, že proniká daleko hlouběji do těla a spaluje co tam nemá být. Ač jsem venku hodně a často bez trika, do letoška bych byl už dávno spálený jak rak, tak letos nic. Kůže sice bývá na chvilku citlivější, ale většinou o tom ani nevím. Taky letos nepoužívám (není třeba) sluneční brýle a to ani když mi v autě svítí přímo do očí. A hlavně kdykoliv nemám náladu úplně ťip ťop, stačí si na minutku sednout a nahřát se na slunci a vše je hnedka vpořádku. Taky ovocné stromy u nás mají letos 2x více květů než v minulosti.
    Když si to všechno sečtu, přijde mi, že příroda (vše s DNA) se k něčemu připravuje - přizpůsobuje a chemie v "contrailech" to není.
    Na grafy sluneční aktivity už moc nekoukám, přijde mi, že to důležité tam není a i když se dle nich slunce chová třebas v ten den vyrovnaně (nízký stupeň aktivity), tak účinky na mě jsou třebas bouřlivé a naopak.
    Co se děje mezi lidmi taky nevím. Jednak žádné zprávy nesleduji (nemám vůbec "tucha" co se ve světě či u nás děje), s mojí prací do kontaktu s množstvím lidí nepřicházím a tam kde bydlím, je více srnek a zajíců než sousedů, takže ke vztahům mezi lidmi se vyjádřit nemohu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stromy letos opravdu nebývale kvetou, ale překvapilo mě, jak krátce, a hlavně - chybí mi bzukot včel. Sem tam nějaký čmelák, vosa nebo mouchy, ale včelky nikde.
      Vlabi

      Vymazat
  2. Pekný deň všetkým,

    s tým Slnkom máte pravdu, tiež to tak cítim, akoby sa zmenilo zloženie slnečného spektra alebo niečo podobné... V minulosti na stránke www.ao-institut.cz každý mesiac uverejňovali duchovný stav Zeme, ktorý zohľadňoval všeobecný náhľad na medziľudské vzťahy vo vzťahu k Zákonom Stvoriteľa. V tom poslednom mesiaci k 5.5. 2012 je práve poukaz na zmenu slnečného žiarenia oproti minulosti. Na vyžiadanie vám to radi pošlú emailom. Doporučujem...

    Fiat lux :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Schválně jsem si měřil přes hranol spektrum, zda některé vyzařování je větší, nebylo, myslím to viditelné, takže předpokládám, že bud přírustek od fialového výše a na to naše kukadla již nestačí.

      Vymazat
  3. Jas slnka sledujem aj ja už dosť dlho a zdalo sa mi,že svieti viac do biela ako voľakedy. Aj teplota je iná priamo na slnku a iná v tieni, už cez zimu som si všimol, že keď bolo jasno a postavil som sa do tieňa a slnečné lúče sa odrážali od okna tak príjemne hriali. Voľakedy to takto nepôsobilo. S tým opaľovaním súhlasím s Michalom, tohto roku to mám už aj ja vyskúšané. A čo má prísť to príde. Netreba sa toho báť a prijať to.

    OdpovědětVymazat
  4. Podobný postreh o slnku a jeho vplyve na epifýzu je uvedený v rozhovore s Jaroslavom Dušekom na http://orgo-net.blogspot.com/2012/05/druhe-slunce-dvoji-svitani.html

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Iv.
    Taky bych spíše viděl že pokud je něco jiné se sluncem, tak je to spíše v tom "neviditelném" spektru...
    Ohledně chemtrails a pod. se mi to prozatím letos zdá v pohodě...ale ten nárůst letecké dopravy příjde až v sezóně...sám víš jakej je tady v Brně na letišti přes sezónu provoz....
    Každopádně co mě nejvíce zaráží a nedá spát je to že opravdu skoro neprší...tedy alespoň tady v západní části Brna..... prozatím bych tento rok spočítal deště na jedné ruce a počítáno od lonského podzimu tak na dvou..... což je ale opravdu málo pro zahradu, naštěstí "osud" dopřál a máme už teď studnu, takže supluji přírodu takhle....ale normální to asi není.... ale kdo ví jestli za to může změna sluneční aktivity či spíše člověk???...."nebo jen skupina lidí"
    Ohledně opalování jsem za jedno, nepřipaluje to...... ale na toto téma jsem slyšel dnes v rádiu nějakej vstup jakéhosi dermatologa který říkal že pobyt na slunci je velice škodlivý,má vliv na kožní nemoci a děti alespoň do jednoho roku by v žádném případě neměli být vystaveni slunečnímu záření?????..... nejlépe do pěti let....no jak by to potom dopadlo.....vydím to tak, že doktoři potřebují hodně pacientů, tak zakazují lidem to nejzákladnější co ke zdraví potřebují.....
    Ahoj a hezkej den všem
    laik

    OdpovědětVymazat
  6. Co sa tyka slnka tak asi pred par dnami som si hovoril (resp som to hovoril tatkovi) ze Slnko svieti nejak do biela, (on samozrejme na taketo nieco "neveri", ale tak mi to nejak prislo), pozoroval som to u na na ulici, vo farbach, urcite na tom nieco bude, na sebe citim ale ze opaluje dobre teda, ruky uz mam hnede

    Juro

    OdpovědětVymazat
  7. My sme sa už stihli celá rodina jemne spáliť a ošúpať pri prvých májových slnečných dňoch. Slnko mám rád a vôňa usušenej bielizne na poludňajšom slnku na mňa pôsobí ako afrodiziakum.
    Je mi jedno, či svieti o nejakých pár DeltaE viac, alebo menej. Mne stačí, že svieti a dáva nám silu a energiu. Jao.

    OdpovědětVymazat
  8. Co když nás ta bílá Žáře nenutí přivírat oči?A oko do Duše okno!Probudí se naše Duše díky té záři?T.

    OdpovědětVymazat
  9. Víte,opravdu hodně času strávím tím,že sedím,koukám přímo do zelených stromů(pozoruju ptáky) a opravdu,přímo technicky,mám víc otevřené oči.Navíc bych řekla,že všechno přirozené(přírodní) pookřálo a uklidnuje se(rostliny,zvířata) a to "umělé"(třeba ty chemouši,říkala jsem si,že to nějak nefunguje,či co) začíná zkomírat.A ted ale,některý lidi jsou klidnější,přestávají se bát systému(někteří ho úplně přirozeně začali ignorovat,je jim fuk) naopak někteří lidé jsou najednou nemocní,velice unavení,nemůžou spát(nemyslím,když zapnou antény,to nespí ani malé děti).Řekla bych,že tohle je teprve začátek,teprv budeme "čučet",ale můj pocit z toho všeho,nebojím se,ale těším...Připadá mi to jako přirozená nenásilná změna vnímání(jiná dimenze,realita...).No a ted by byla strááášná legrace,kdyby Slunce "zrušilo" ty jejich vyděračský nikdy neexistující "peníze" nějakou bouří...A co mi z toho vyšlo "koukat do zelenýho a těšit se ze života" T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebojte, podle mých "informací" by dolar měl letos dostat průjem a odpadem do fekálu. Zatřepe to i s EU i s těmi virtuálními miliardami miliardářů, no vidle nabroušené mám, když poprosí dám, jak bude krást - vidle z pytle ven, ale myslím, že scénář u nás bude přijatelnější.

      Vymazat
    2. Ano,taky to tak cítím.Vyhlásila jsem do éteru"kdo v dobrém přicházíš,mám čistou vodu k napití".Ale chlapi doma taky vědí, kam si ty vidle postavili.Navzdory tomu,co se o nás jako národu tvrdí,věřím,že dobře víme,jak se k tomu všemu postavit!Naše pohádky mluví za vše.T.

      Vymazat
    3. Tereza super povedane,asi by som to nepovedal lepsie!Citim to presne tak! Iv o tom dolare a Eure mam podobne informacie!A zda sa ze to aj chcu dosiahnut!A ked to zacne padat pridu a budu chciet hned zaplatit vsetky dlhy-kto nebude moct vezmu mu majetok!Preto sa treba zbavit dlhov cim skor!Mna ale a asi ani vecsinu ludi to trapit nejak nemusi..nemam kopu prachov ani velke majetky takze nemam oco prist-asi ako vecsina ludi!:-)A oco pridem nato si zas zarobim.Hlavne je ze to pojde konecne do kytek:-) Ale nie otom sa tu bavime tak uz cusim:-) ..Mailo

      Vymazat
    4. No Mailo tak teď myslím že jsi pár lidí vyděsil, myslím že nějaké dluhy má skoro každý, a pokud má někdo hypotéku tak asi nemá na zaplacení celého dluhu naráz, nějaké přehnané majetky nejsou třeba, ale snad každý by měl rád svojí střechu nad hlavou, no je to mimo téma...Lucka

      Vymazat
    5. Neboj Lucka,to su podla vsetkeho len ich plany!Zda sa ze im isty ludia tieto plany prekazia lebo zistili oco sa snazia!No a ak chces nieco nove musis sa najprv zbavit stareho!Je to jedna stych premien ktore sa deju!To zle stare musi zmyznut-myslim casi poziciek a tento financny sistem napriklad,aby mohlo prist nieco noveho a krajsieho!Pohladaj co sa stlao v Irsku-taka prva vlastofka:-)A vnimavy ludia citia ze je ten cas a ze sa uz niektore veci akosi menia k lepsiemu a idu tou cestou!I ja citim akusi zmenu!Povedal by som ze nato ako neprsi by uz mala byt trava vysusena a spalena,kvetinky uvednute a zem vysusena a dopraskana..No slnko akoby len krasne hrialo,a nie spalovalo vsetko zive ako som bol zvyknuty.Tak sa zda ze i ono praje novej zmene..a co pozorujem prirodu(a ta sa na nic nehra)je to zmena k lepsiemu. ...Mailo

      Vymazat
  10. Ještě bych se rád vyjádřil k tomu hodně diskutovanému suchu. Nevím zda je to u nás jinak než jinde v republice, ale moje postřehy jsou takové, že sucho - rozpraskaná zem je pouze tam, kde hospodaří člověk=osetá pole. Kde je jakž takž přirozený porost, půda je naopak vlhká hned pár cm pod povrchem. V přírodě nové rostliny běžně neklíčí na holé zemi. Naopak, semínka se zachytí v porostu, který chrání zem proti nadměrnému odpařování (slunce + vítr). Celkově tím chci říci, že tam kde se člověk v ničem nešťourá se přírodě podle mne daří lépe než kdykoliv dříve. Můj názor je, že pokud je život více méně (u nás spíše méně) ponecháván svému osudu, je čím? (sluncem) přizpůsoben k vývoji i za relativní nepřízně počasí(pouze z materiálního hlediska člověka), které má na svědomí především univerzum.
    Asi se mnou nebude spousta lidí souhlasit, ale myslím si, že bez zásahu člověka (chemtrails, HAARP, CERN ad.) by tu možná bylo ještě mnohem bouřlivější počasí než je nyní. Byly by vyšší teploty, vyšší dávky slunečního záření, díky vyšším teplotám by ruku v ruce musely přijít i intenzivnější bouře, hurikány, obrovské výkyvy počasí. Jenže Země se vším co na ní žije by se tomu přizpůsobila. Až na výjimky určitých existencí, které se snaží těmto změnám zabránit. Ti se neumí přizpůsobit. Tomu, čemu naše sluneční soustava letí vstříc zabránit nelze a hlavně není proto žádný důvod. Život bude a je chráněn časově dopředu právě např. změnou složení slunečního záření. Podle mne dochází ke změnám v samotné DNA, k přizpůsobování se organismu. Vědátoři tomu ošklivě říkají mutace. Ale může být mutací něco, co je založené na přirozeném přizpůsobení se novým podmínkám?
    Co asi může znamenat pro život umělé udržování klimatu ve starých kolejích, které ale vedou stále rovně, přičemž nový směr je už jiný? Není těžké si to domyslet, že?
    Globální oteplení? Prdlačku! Bez zásahů ekoterostů by tu bylo již mnohem tepleji a bylo by to přirozené. Naopak, jsou tu snahy o globální ochlazování, nebo alespoň snaha udržet klima takové, jaké tu bylo. Jenže nelze udržovat stejné klima, když naše Země je už ve zcela jiné části vesmíru, kde panují jiné podmínky, které nejsou vhodné pro existenci života ve formách určených pro jinou/předchozí část vesmíru? Je to jako by se Eskimák žijící na odlomeném kusu ledovce odmítal zbavovat svého oblečení i způsobu života i když by se už pohyboval v rovníkovém pásmu v teplotách bezmála o 80stupňů vyšších, než na co je zvyklý. Dokonce by si ve svém tajícím iglů ještě přitápěl zbytky tuleního tuku, protože to tak dělával dříve, tak proč ne i teď, že? Ano, nějakou dobu bez ochoty se přizpůsobit, tak žít může. Jenže nejenom jeho tělo prostě jednou řekne že má toho vedra dost, i jeho příbytek, ale i tající ledovec se jednou rozpustí i když se jeho nebohý obyvatel bude snažit všemi za život nalovenými kůžemi stínit před sluncem co největší plochu jeho tajícího území.
    Příroda ví a přizpůsobuje se. Člověk už možná tuší, ale nechce věřit a dělá vše proti tomu, co stejně přijde a ztrácí čas, který by mohl využít lépe. Je lépe se nechat unášet proudem, než se vysilovat zbytečným kraulováním proti němu. Bez námahy se pak dostaneme dál.

    K tomu neoslňování sluncem jsem včera udělal pár pokusů. A vždy to dopadlo stejně. Pokud se celkově uvolním, hlavně oči, které do široka otevřu, tak mě slunce neoslní a ani to není nikterak nepříjemné - naopak. Pokud ale jen na zlomek vteřiny "ztuhnu" nebo přimhouřím oči, v tu ránu mi slzí, svědí a nedá se to vydržet, je to hodně nepříjemné. Mě z toho plyne důležité poučení.

    OdpovědětVymazat
  11. Ešte by som rád priložil jeden postreh. Teplota dnes bola u nás 28 stupňov v tieni a pri takej teplote som sa pred pár rokmi potil ako somár v kufri ale teraz je to v pohode.

    OdpovědětVymazat
  12. Tiež som si všimol zmenu mojej reakcie na slnko. Koncom apríla boli pomerne chladné dni, mal som prácu vonku a tam som trávil väčšinu dní. Opálilo mi tvár a ruky po zápästie. Košeľa nedovolila vyššie. Potom nabehli horúce dni, tak som pracoval v tričku. Koža na mojich rukách (od zápästia po lakeť) chytila úplne inú reakciu na slnko, ako po iné roky. Bola podráždená, zdurená a štípala podobne ako spálená. V tom čase sa mi objavila taká zdurená (hrboľatá) koža aj na krku, kde som už bol opálený pred tým. Ešte som nemal takéto správanie kože.
    Chcem tým povedať, že zmeny ktoré prichádzajú, sa nás samozrejme dotýkajú a to nemusí byť vždy len príjemným teplom. Myslím si, keďže slnko je stred sústavy a my sme jej súčasťou, takmer všetky zmeny v sústave (teda aj v nás) sa udejú práve cez slnko. Takže zmeny žiarenia nutne pocítime všetci, ibaže nie všetci rovnako. Slnko v nás spúšťa také procesy, ktoré spôsobia kvalitatívne zmeny. Zároveň aj okolie sa bude meniť a nastane „svoj k svojmu“, čiže dôjde k triedeniu. Tým nám niektoré veci, aj ľudia zmiznú z „obzoru“....si myslím.
    Jozef

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jozef..tuto reakciu na slnko mava moj otec uz asi 4 roky pravidelne.Kdesi som cital ze i NASA a par pozorovatelov potvrdilo ze je v slnecnej sustave mrak energetickych castic-Fotonov a ten pravdepodobne vybudzuje slnko ktore sa vdaka tomu meni a aj ostatne planety.Takze i veda potvrdzuje ze mate pravdu stym slnkom.Okrem toho by slnko mesiac i zem mali byt 21.12.2012 v zakryte zo stredom mliecnej drahy a tiez zaroven pravidelne prepolovanie slnka.Zmeny sa uz rozbehli a zmeny v mysli ludi je len zaciatok.A aby som nestrasil ludi poviem len vsetko nasvecuje tomu ze su to zmeny k nadhernemu zajtrajsku iked nie vsetko pojde lahko.Iv iste vie ocom hovorim... A ja sa nato uz moc tesim! ..Mailo

      Vymazat
    2. P.S. ešte by som k tomu rád dodal toto:.. http://www.cestyksobe.cz/slunecni-erupce-a-duchovni-vzestup-ab682/

      Vymazat
  13. Opravdu velmi mě zaujala vaše zkušenost,měl jsem totiž témměř tu samou.Když jsem to viděl a cítil,říkal jsem si že je to zvláštní,ale teď když vím,že má zkušenost nebyla ojedinělá tak se skutečnně něco zvláštního odehrává.Moje skušenos byla asi taková,že jsem se myslím ještě v dubnu,když byl zrovna nov v sobotu(tím dnem mám ale pocit,že to začalo) mraky se rozešli a Slunce bylo mnohem jasnější než jindy zlatavě bílé záře,přestože bylo těsně nad obzorem,zároveň jsem vnímal pocit lehkosti těla a jasnosti myšlenek,opravdu zvláštní pocit.Nechtěl bych aby to vyznělo jako fantazírování,ale asi v listopadu minulého roku jsem měl něco jako náhlý sen v bdělém stavu,v kterém se mi odehrálo časové období od prosince do května,detaily se týkali nejspíše mě,ale když to zjednoduším tak tam bylo,že během zimy uplyne velmi dlouhá doba v řádu let a v květnu tam bylo vyobrazení lesa který působil velmi prostorově až étericky a mezi stromy tam zářilo slunce zrovna tímto způsobem i s tou samou atmosférou vlastně celé to prostředí snu působilo prostorovým dojmem a čas tam byl asi tak,že jeden den působil zážitkově jako týden.Normálně to opradu nemívám:-) ,nejsem blázen ani náboženský fanatik :-P ....... :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Váš příspěvek není fantazírování, naopak byl veden citem a to je vždy předpoklad větší pravděpodobnosti pravdy. Vidíte, že jste nebyl sám se svými vjemy a neospravedlňujte se za tyto své pocity, aspoň ne zde na stránkách, jen ve venkovním dnešním světě musíte být na pozoru, komu a co můžete sdělit – děkuji.

      Vymazat
  14. Z našeho slunce se již stává slunce centrální, tzn. slunce s nepolarizovaným světlem. Celý článek naleznete kliknutím na níže uvedený odkaz. (po kliknutí je třeba chvíli počkat na to, až se stránka ustálí na požadovaném textu)
    http://www.inner-light.ning.com/profiles/blog/show?id=6370783%3ABlogPost%3A114080&commentId=6370783%3AComment%3A116116&xg_source=activity

    OdpovědětVymazat
  15. Hezký den,včera jsem si říkala,že mi připadá,že je večer dlouho vidět(na to,že je květen,tak to je dost pozdě-9h?)Chodím "spát" se slepicema,ale ty potvůrky tam couraji,čím dál tím dýl.Taky mi přišlo,že čím je ta noc kratší,tím je temnější(přimlouvám se za orgonit pod polštář,nebo malé světýlko alespon pro děti).Co když to nakonec dopadne tak,že tma úplně zmizí(máme se přece vzbudit) a když nebudeme chrnět,tak budeme pořád jen v přítomném okamžiku?T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těžko říci, Terezo. Každopádně v této realitě, je tma nutná. Bez tmy nebyl život. Jen díky střídání dne a noci, je vítr, bouřky, blesky a vůbec všechno konání přírody, které má vždy revitalizační význam pro danou oblast, ať se to člověku zdá blbost. Bez střídání dne a noci by byla Země bez života, navíc už čistě z materiálního hlediska si neumím představit, jak by šlo kouli nasvítit jedním zdrojem světla ze všech stran najednou. Tma může zmizet až ve chvíli, kdy zmizí dualita. Náš Duch se sem ale inkarnuje právě kvůli touze zakusit dualitu na vlastní "kůži". Takže čistě za mne, by ztrátou tmy, jakýkoliv Duch přišel i o jedno místo ve vesmíru, kde lze přijít ke zkušenostem.
      Mám ale pocit, že jste neměla mysli pouze světlo jako takové. Lásku a další príma pocity a emoce lze nacházet i v neosvětlené místnosti, v noci, zkrátka tam, kde je tma jako v pytli. Slovo světlo bych spíše nahradil slovy čistota úmyslů a emocí. Pak by nastalo to, co jste popsala.
      PS: Ve vlákně o vůli jsem to pochopitelně nemyslel, že se máte do mne pustit jako někde v ringu, ale jako výzvu k debatě. :-)

      Vymazat
    2. Zamyslel usem se nad tím,jak jste říkal,že už čistě z materiálního hlediska si to nedovedete představit,mám na mysli to s tím nasvícením koule,nejsem v tom sice študovaný,ale docela mě zaujala představa,jak by to vypadalo ve vícedimenzionálním prostoru.Jak by vypadalo to nasvětlení v prostoru třeba o 6 rozměrech,a jaké vlastnosti by tam světlo vůbec mělo? :-)

      Vymazat
    3. PS: Jinak také myslím,že tma a i temnota obecně nutná je,akorát možná né v té podobě jako je dnes.Slyšel jsem velmi zajímavý názor k zamyšlení,že temnota by vlastně jen měla udržovat jako pavučina prostor pro světlo,nemůžou tedy existovat odděleně.

      Vymazat
  16. Jen se přidám k zahradníkům, i já jsem přesvědčen, že jabloně a višně co máme na zahradě kvetly neobyčejně hodně. Jen jim to kvetení počasí nakonec nějak pokazilo, rychle odkvetly.
    Roman

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mam mladou jablon i visen , mozna pred rokem dvema vysazenou a uz maj prekvapive plody. nechapu kde se tam vzali tak brzo

      Vymazat
    2. Ja sleduji zde ruzne rozhovory i reakce a pouze ctu, ale neda mi abych tady nenapsal postreh z letosniho jara/leta.
      Na jare bylo opravdu neobvykle krasne, ale z pohledu cloveka ktery ma zahradu na ktere jsou stromy, kere, ovoce i par rajcat atd. tak se divim ze bylo suche pocasi v kvetnu a i cerven celkem dost. Stromy kvetouci ale nebyly obalene vcelami, letalo jen par cmelaku a nejaci velci cerni brouci. Zadna vcela! neco se stalo, ale co.
      Pres leto uz byla situace jina, bylo vice deste, nekdy az moc a prselo i nekolik dni po sobe. Jelikoz jsme byli na "dovolene" pokud se to tak da nazvat v Sokolove na tyden tak po navratu jsem nestacil zirat co se stalo na zahradce. Uschnula krasna jablon i plody, uschnul stromek rybizu, uschnula broskev. To vsechno se stalo behem 1 tydne kdy jsme nebyli doma, nebylo ani sucho a bezne stromky nezalevame nikdy o to vic me to zaskocilo kdyz jsem videl velkou jablon ktera byla cela sucha i s jablky.
      Nerozumim tomu, za celou dobu co tady bydlime tak neco se stane obcas, ale jeste nikdy ne tohle, aby stromky s plody na prelomu cervence a srpna uschnuly. Jedine ceho mame dost letos tak jsou hrozny. Jine plody nemame (z nekolika merunek a jabloni.

      Porad si myslim ze ten teply kveten a castecne i cerven neco ovlivnilo. Co se ale delo to si nedokazu predstavit. Pouze si myslim ze to souvisi z nejakou zmenou v atmosfere. Snazime se vnimat co se deje okolo, ale nemam vysvetleni zatim proc se to stalo.
      Jelikoz nemam registraci zde ale jen na foru U pramene tak me to tady snad pusti napsat..

      Vymazat
    3. to XXX
      A nemá to na svědomí škodná ve formě souseda a Randepur?

      Vymazat
    4. Uprimne - cekal jsem takovou reakci, je to skoro prvni co cloveka napadne.
      To je jedine co vim jiste ze to nema na svedomi zadny soused, mame uz pouze jedny sousedy a vztahy jsou na takove urovni ze nedela problemy si pomahat v cemkoliv a v jakekoliv cinnosti. Zasobujeme je dokonce ovocem, hrozny, stejne tak jako i lidi z prace. Postrik ucinkuje delsi dobu nez jen tyden u stromu a strom potom vypada jinak. Vim to kdyz jsem strikal cerny bez na zahrade.
      Zasadili jsme ted nove odrudy a nove stromky na jinem miste, uvidime jak porostou. To ale nemeni nic na tom ze letos jsem nevidel snad jedinou vcelu ktera by litala na kvety stromu.
      (jinak se omlouvam za psani bez diakritiky, ale ja jsem zvyknuty psat na angl. klavesnici jeste z doby kdy pocitace doma melo par lidi v dobe totality a nechci se porad necemu prizpusobovat v moderni dobe. Je to vec osobniho nazoru)

      Jinak preji Iv at se tady dari, je tady spoustu smysluplnych clanku ktere dokazi cloveka nakopnout, pokud dokaze cist mezi radky. Chce to jen mit trochu cit, o cemz jsem se presvedcil znovu tento tyden. Kdyz se clovek moc tesi na neco/nekoho, tak se to nestane, neuvidi ho a vsechno je jinak..

      Vymazat
    5. Děkuji, ten konec je ze života jak vyšitý, mějte se fajn.

      Vymazat
  17. Nevím jak vy, ale já včera (22.5.) zaznamenal změnu v záření. Vždy když to jen trošku jde, se opaluji a činí mi to dobře na těle i na duchu. Včera ač bylo hodně větrno a oblačno, tak jsem na sluníčku nevydržel ani pár minut. Pálila mne kůže a to do hloubky. Jindy na poledním slunci klidně usnu a nic. Podle grafů se nic nedělo, spíše naopak (až na magnetické pole). Dokonce mi i přes den činilo problémy se dívat směrem ke slunci (nikoliv do něj) - očím nedělalo sluníčko příliš dobře.
    Někdo další něco zaznamenal, nebo jsem prostě "cíťa"? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak Michale! Nevím jak včera, ale dnes jsem měl naprosto identické pocity. A to jsem se pohyboval po venku jen hodinu a navíc neobnažený. Bylo to hodně nepříjemné...

      Vymazat
  18. Opravdu zvláštní to samé jsem posledně pociťoval také,zarazilo mě to,protože ještě před měsícem Slunce působilo právě opačně.A pro srovnání:(před pár dny asi něco přes 20 °C,vlhkost 60%,polojasno),(před měsícem kolem 30 °C,vlhkost kolem 50%,jasno) Všimněte si,že před měsícem mělo být nepřijemněji a přitom.......... Kuba

    OdpovědětVymazat
  19. Išla som podľa komentov -veď ešte stále neviem čo všetko skrýva táto stránočka. :-)
    A pozeraniu na slnko, do slnka :
    mám postreh , že keď som zírala s otvorenými očami do slnka nado mnou šlo to. Aj keď len chvíľočku. Ale keď som prižmúrila oči, alebo keď som pozerala do slnka šikmo štípali. Bed

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.