sobota 14. června 2014

Okurky jsou zázračný lék!


Převratná studie: Pomůžou proti cukrovce i kocovině

 

Salátové okurky nejen dobře chutnají, ale mají i skvělé účinky na naše tělo. Kromě toho mají i praktické využití. Co všechno tenhle zelený zázrak dokáže?



Není žádnou novinkou, že ovoce a zelenina dokážou úplné zázraky a mají skvělý vliv na naše tělo. Do soupisu zázračných plodů patří jednoznačně salátová okurka. Rozhodně by vám neměla doma chybět. Jaké v sobě skrývá kouzlo a na co všechno se dá použít?

1. Na krásu: Okurka má podobné účinky jako aloe vera. S pletí dělá doslova zázraky. Pomáhá ji regenerovat, hydratovat, vyživovat, zklidňuje ji, omlazuje a vyhlazuje drobné vrásky kolem očí. Obsah křemíků a dalších minerálních látek napomáhá hojení kůže a zpevnění nehtů. Vylisovaná okurková šťáva zabírá na ekzémy, lupénku, kopřivku nebo akné.

2. Na oteklé oči: Účinky okurky na oteklé oči jsou už dávno známé. Po probdělé noci stačí přiložit na pár minut na unavené či podrážděné oči plátky této zeleniny a za chvíli nikdo nepozná, že jste špatně spali.

3. Na hubnutí a proti celulitidě: Pokud jste se rozhodli, že už je teď ten správný čas na hubnoucí kúru do plavek, zařaďte do svého jídelníčku právě okurky. Obsahují 95% vody a umí skvěle zasytit. Pokud se zároveň chcete zbavit celulitidy, potírejte si problémové partie plátkem okurky. Kůže se vám zpevní.
4. Na svěží dech: Chystáte se na schůzku a nechcete protějšek odradit zápachem z úst? Dejte si do pusy na 30 vteřin plátek okurky. Látky v ní obsažené zničí nežádoucí bakterie, které zápach v ústech způsobují.

5. Proti cukrovce: Okurkou se můžete postavit i proti diabetu. Tato zelenina totiž obsahuje hormon, který tělo potřebuje k tomu, aby tvořilo inzulín. Navíc má okurka glykemický index 0, což je naprosto ideální.

6. Na vysoký tlak: Látky obsažené v okurkách, jako jsou fosfor, vápník, a draslík, pomáhají snižovat tlak. Pokud tedy trpíte vysokým tlakem, dopřávejte si pravidelně například okurkovou limonádu!

7. Proti rakovině: Jednou z nejzásadnějších předností okurky je, že pomáhá předcházet rakovině. Je vědecky dokázáno, že chrání prostatu, prsa, vaječníky, plíce i dělohu. Za tuto ochranu mohou vitamíny a protinádorové látky.

8. Proti plešatění: Okurkou můžete bojovat i proti plešatění. Látky obsažené v okurce zastavují vypadávání vlasů.

9. Na pročištění těla: Pokud se rozhodnete pro detoxikaci svého těla, okurka je tím správným nástrojem. Zbavuje organismus toxinů, ředí kyselinu močovou a čistí organismus při chřipce a nachlazení.

10. Na spáleniny: Neodhadnete-li v létě opalování a pobyt na sluníčku, sáhněte hned po okurce! Pomůže od spálenin i slunečního úpalu.

11. Na únavu: Patříte mezi ty, kterým v odpoledních hodinách dochází "šťáva" a musí si dát kafe, abyste zbytek dne vůbec přežili? Zkuste si dát salátovku! Cukry a vysoký obsah vitamínu B vás během chvilky nakopne a vydržíte být bdělí i několik dalších hodin.

12. Na zamlžené sklo: Pokud se chcete po horké koupeli podívat do zrcadla, zkuste ho před tím přetřít plátkem okurky. Zamezíte tak jeho mlžení a ještě budete mít v koupelně svěží vůni. Okurkou se dají skvěle vyleštit i vodovodní baterie.

13. Proti kocovině: Jestli chcete předejít po bujaré noci bolesti hlavy, dejte si před spaním kousek salátovky. Obsažený cukr a vitamín B doplňuje tělu živiny. Udrží tělo v rovnováze a předejdete tak nepříjemné kocovině.

14. Na boty:  Potřebujete si vyleštit boty a nemáte doma zrovna krém? Vezměte slupky od okurky a boty jimi přetřete. Během chvilky vám látky obsažené v okurkách zajistí vysoký lesk. Tato metoda leštění navíc ještě odpuzuje vodu.

15. Na vrzající dveře: Nemáte po ruce přípravky, které zabrání nepříjemnému vrzání pantů? Potřete je okurkou a vrzání bude hned pryč!


Žádné komentáře:

Okomentovat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.