pátek 7. března 2014

Rychle, rychle do hrobu


Zaujal mně  jeden velmi pěkný článeček na partnerském webu  http://laskyplnysvet.cz/view.php?cisloclanku=2013040005  , který se dost týká rozvinuté debaty v komentářích o dnešním Systému a to v článku  http://energieupramene.blogspot.cz/2014/02/zpet-k-piktogramu.html?showComment=1394198981634    
Tyto zde stránky jsou především zaměřeny na realitu života, která nyní myslím protíná každého z nás, v převážné míře většiny. Zde na stránkách je velmi mnoho praktických informací téměř ze všech oborů a je to zde podáno jak řekla naše členka Ter. jak na stříbrném podnose. Ale, ano je tam to ale, protože dle komentářů lidé stále zapomínají , že se svým jednáním stále dostávají silně pod moc Energetických entit a  v tomto případě tedy Egregorů  Systému a svou nevraživostí na něj, jen tyto entity krmí. Každý Systém, věc, víra, věda, výrobek atd. má svůj Egregor. Někdy velký, živený většinovou společností a o to více nebezpečný, protože čím je větší, je agresivnější, chce stále víc a víc. Zde na stránkách jsem o těchto věcech psal v mnoha článcích   http://energieupramene.blogspot.cz/2011/09/egregor-clovek-ve-svem-zivote-potrebuje.html
a jde v podstatě o jednoduchou věc, pokud chcete tento Egregor oslabit, je vždy nutné mu věnovat co nejméně pozornosti, ano je to paradox, ale takto nejlépe změníte mnoho věcí a nemusíte chodit ani k volbám s nadějí „lepších zítřků“ , hudrovat na Systém, jen stačí jej v rámci možností ignorovat, tím jej vědomě oslabujete a nemusíte dostat ani po hlavě obuškem a jste neviditelní pro Systém, jen s vyjímkou těch, co tyto informace podávají. Tento článeček od neznámého autora jsem vybral záměrně, protože odzrcadluje velmi dobře lapení lidí do hry o energie  a tuto hru pak nevědomky hrají a ani si to neuvědomují. U článku jsou uvedeny moje komentáře, které upozorňují na to, co je vlastně příčinou našich nevědomých reakcí, které jen nahrávají právě věcem, které vnitřně nesnášíme. Ano, tento svět je bohužel zatím v režii Egregorů, protože lidská mysl ve své nadutosti nechce přijmout tento reálný a nebezpečný  aspekt a ti co o tom vědí, vám to neřeknou, protože by ztratili svou moc, Egregor by nebyl vyživován a proto vesele je zneužívají, někdy i za pomoci magie a jiných rituálů ve svůj prospěch.
Iv


Rychle, rychle

(Autor neznámý)

Když jsem včera vystupoval z vlaku, přede mnou šla pomalým tempem stará žena. Pospíchal jsem a nevěděl, jak ji předběhnout. Nepříčetně mě vytáčela. Vtom jsem se zarazil a říkám si, kam vlastně pospíchám? Ozvaly se ve mně výčitky svědomí, že jsem se v duchu zlobil na ženu, která měla dost času a navíc za svoji pomalost nemohla. Celý život pracovala a možná si i hodně vytrpěla. A možná i všechno trpělivě nesla. A já jsem takový netrpělivý a malicherný. A to všechno jen proto, abych byl o 10 minut dřív doma. Ty minuty i tak promrhám na internetu nebo u televize.
Pozn. Iv 
Zde je velmi pěkně demonstrován vliv osobního Egregoru člověka, lapeného do tohoto Systému – rychle, vše chci, být V.I.P., druzí mně překáží atd.  Určitě se to stává i mnohým z vás, že když spícháte a chcete předběhnout někoho před sebou, zahnete vlevo a on jak naschvál také zabočí vlevo a opačně. Toto vás nakonec tak „vytočí“ že z vás negativní energie jen čiší a váš egregor, který dal do podvědomí dotyčné babičce příkaz vlevo (ona si to ani neuvědomila) je blahem bez sebe z přísunu neg. Energie a tak to chodí i ve vztazích, vždy je třeba si uvědomit tuto hru a to je první krok nejen k sebeovládání, ale ustřihnutí i napájení vašeho, nebo cizího negativního Egregoru. Ale všimněte si, že autor si toto včas uvědomil a tím vlastně původní předanou energii vzteku Egregoru  odebral  a to je moc dobrý začátek.

Alibisticky to shodím na dobu, ve které žijeme.
Všichni jsme hrozně uspěchaní. A večer zjistíme, že jsme toho zase moc nestihli. Frustrovaní zalehneme a usneme spánkem spravedlivých. Přes SMS si vyznáváme lásku, přes chat komunikujeme a do očí si nemáme co říct. Trápí nás účty, kariéra. Ve schránkách se nám hromadí maily, protože nemáme čas odepsat. Na polici se nám hromadí knihy, neboť nemáme čas číst, nevíme, jak voní příroda, protože nemáme čas k ní přivonět!

Do kdy to ale vydržíme?

Čím víc toho chceme stihnout, tím méně toho stihneme.
Věnujeme velmi času věcem, které si to nezaslouží.
Neumíme se zastavit a uvědomit si hodnotu věcí.
Nafotíme spoustu fotografií, ale už si je ani neprohlídneme = vypálíme je na CD a tím to končí.
Počítače máme plné hudby, na kterou nemáme čas, máme množství televizních kanálů, které ani nestačíme všechny sledovat. Místo zábavy stres!
Stále kontrolujeme mobil, jestli nám někdo nevolal, přestáváme si vážit krásných věcí, kvůli kterým se vyplatí žít.
Pozn. Iv
Přesný nástin Egregoru Systému, ve kterém většina z nás žije. Kdo nás tak pohání a nakonec frustruje, že ve chvílích poklidu a klidného uvažování, přicházíme na to, že to, co děláme nás ani trochu neuspokojuje. Jste v zajetí režie Egregoru Systému, kolik věcí vlastně potřebujete ke spokojenému životu, neovlivněni reklamami, srovnáváním s okolím atd. Vlastně nic moc, teplo domova, jídlo, šatstvo, zdravé děti, možná i to přibližovadlo, ale v zásadě to nemusí být ten poslední výkřik nějaké módy, hlásané kolem vás. A přitom nemusíte vůbec vypadat na venek jako „žebrák“, protože základní věci pro život budete vlastnit, jen se přestanete srovnávat rádoby s těmi vyvolenými, které vám stále předkládají do zorného pole vaší pozornosti. Udělejte si své hodnoty života, dle svého srdce a dle svých možností a nežeňte se za něčím, dojdete jen k tomu, že v 50 vás opotřebovaného, s nadměrnou žlučí v těle uloží na hřbitov a vaši vnuci se pak po vás tak rozhádají, že mezi sebou už nebudou mluvit ani do svého konce.


Můj děda má 87 roků a v životě
·  nebyl v zahraničí
·  nemá mobil
·  poslouchá jednu stanici na svém starém rádiu a přitom si myslí, jaký krásný život prožil
·  s úsměvem vzpomíná, těší se z pěkného dne, z vůně dřeva, ze svých vnoučat
·  žil těžký život, ale váží si ho!
To my dnes neznáme. A tak máme infarkty, rakovinu, deprese. A možná by stačilo jen zpomalit! Tvrzení, že se to nedá, neobstojí. Zamysleme se, kolik času věnujeme nepodstatným věcem.
Zkusme vypnout mobily a počítače a porozprávět si.
Pozn. Iv
Zde je zrcadlení skoro totálního odpojení od Egregoru Systému a proto často ti, kteří jsou jím lapeni, tyto osoby nesnáší podvědomě signálem  Egregoru Systému, který cítí toto nebezpečí a je tedy nutno tyto „individua“ likvidovat, protože kdyby náhodou začali mít tyto hodnoty větší skupiny, přestal by se vyživovat a Systém by rychleji odumíral. Ano, první je zpomalit a pak si uvědomit to, kdo nás tak stále někam žene a hlavně záměrně  do problémů jak osobních, tak i s okolím a jejich institucemi.

Snad jsem si uvědomil svůj rychlý život včas, abych zpomalil. Kamarád má chalupu v malé osadě obklopené horami, není tam signál, žádná televize, obchod otevřený jen v úterý a ve čtvrtek  jedna hospoda 5x5m. Asi tam zaběhnu, abych zpomalil a nezlobil se na staré lidi, kteří si váží zbytku života a zbytečně nespěchají za smrtí, tak jako mnozí z nás!
*Pěkný den…a zpomalte…žijete jen jednou…a velmi krátce! * 
Pozn. Iv
A Systém jde ke dnu, začnou se měnit životní hodnoty i náhled na život jak svůj, tak okolí, ale hlavně budou vystupovat do popředí úplně jiné hodnoty, hodnoty slušného života.

14 komentářů:

  1. To jsme to zde dostali pěkně polopatě,nojo.Dík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslím,
      že jsme to dostali, či vlastně já ... právem. A dík za to Iv. Metěj

      Vymazat
    2. Ano,pekne napisane..zivot je az potom pokojny a krasny.Kto sa vsade ponahla nic nestiha.Tiez vidim iste caro v tom niektore veci niekedy neriesit..skratka akoby zmalomiseniet...salam parky:-)

      Vymazat
    3. to Matěj
      Nic jste nedostali, jen jsem vám nabídl jádro pudla a je na vás všech, zda si to vezmete a nebo vyceníte zuby a nebo zapomenete. Ne Matěji, Vás si vážím včetně těch názorů a vlastně vůbec celý ty "Partie" zde na stránkách, o mnohém to svědčí.

      Vymazat
    4. to Mailo
      Dík Mailo,ale ten "salám a párky" mně moc nesedí, kdybych je dostal do sebe, tak budu mít běhavku celý den, odzkoušeno - humor, ale pravda.

      Vymazat
    5. Iv...salam parky unas znamena ludovo povedane nieco ako som pisal..vykaslat sa na to a neriesit tu konkretnu vec...zostat k tomu nevsimavy.

      Vymazat
  2. Ja v tech "egregorech" porad nejak plavu,ma to bejt neco podobnyho jako kyvadla v Zelandovi?Me to prijde,ze se z nich sklada ziti,bez nich to prece nejde.Cokoliv delame,automaticky je vytvarime,ledaze v tom mam silenej hokej.........

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem proste zvyklej co me stve okecat,nebo znicit,kdyz to jde,ale nedavat tomu emoce,tedy energii(nekdy to nebejva jednoduchy,bejt jako robot:-))).Naopak davam emoce i energii vsemu co mi sedi.

      Vymazat
    2. Treba s ulem pro vcely co jsem dneska delal,jsem se vyslovene mazlil,zejtra ho snad dodelam:-)

      Vymazat
    3. No vidíš včeličky si to zaslouží, ale nad kravinama tedy co tě otravujou nemá cenu přemejšlet.Egregor je i vidět,je to jako černej bubák,když je zlej.Je to energetická(to znamená pro většinu neviditelná) bytost a žere naše energie tedy i myšlenky.A samo když je člověk na...tak je radši,nažere se ještě víc.To je jak s tím hejkalem,víš.
      Krmit energií včelky tedy láskou je krásný a dobře.Podporuješ egregor přírody a tím Země.

      Vymazat
    4. Se vcelama je to vzajemny:-).Nez do toho zasahne zase jak jinak,clovek,az se zjisti,ze je jedu podle nich a ne podle chemovcelaru,poslou na me kdekoho,Ceska klasika.No co,aspon se vydovadim,uz jsem, dlouho nikoho neposlal kamsi a necekal jestli odpovi stylem:"Dej mi par facek" ,dostane je,plnim tajna prani:-)))))))))))))))))))

      Vymazat
    5. Co mas s tim hejkalem? Jedna kamoska mi od nej porad vyrizuje pozdravy,jelikoz jsem v lese jak se rika "jako doma",ja ho nikdy nepotkal,a to zdravim celej les a vsechno v nem,hned jak do nej vejdu,les je dokonalej :-)))))))))

      Vymazat
  3. No, víc polopatě už to snad ani říct nejde ... taky občas takhle nesmyslně spěchám, i když vlastně čas mám ... víte, co mi došlo? Že většinou spěchám jen proto, abych mohl zase spěchat. A tak svůj život po krůčcích vědomě zpomaluju ... vždyť tu přece nejsem od toho, abych se uhnal k smrti, žejo .. :) Méně je někdy opravdu více.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásný den Všem. Cosi už hledám víc jak 10 let a za celou tu dobu jsem se nesetkal s výrazem Egregor. Až nedávno jsem na něho narazil, pěkně ho vygooglil a našel tenhle web, za což mu děkuji.
    K tématice Egregoru se mě do rukou dostala kniha ,,Transformace vědomí" od Tomáše Keltnera. Z mého současného pohledu zajímavá. Četl někdo? Máte na to někdo nějaký názor? Dík Parsifal

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.