úterý 8. ledna 2013

Urinoterapie




Dnes jsem nachystal pro naše čtenáře zajímavou metodu, Urinoterapie, která není tak známá a díky Mgr. Jarmile Podhorné byla vydána knižně.
Pokud se usmějete, nevadí, ale jistě si to uschovejte, až bude nejhůř, třeba si vzpomenete.

Její úvod:
Denně se na mne obracejí lidé s nejrůznějšími nemocemi a prosí o radu, o pomoc. Ráda udělám, co je v mých silách, a jsem šťastná, když se člověk uzdraví. Bohužel přicházejí i lidé, kterým moc naděje na uzdravení nezbývá. Klasická medicína už vyčerpala v jejich případě své možnosti a alternativní metody by potřebovaly více času.

Vyhledávají mne i nemocní trpící závažnými potížemi a stále častěji s nádorovými
chorobami. Právě tyto lidi jsem měla před očima, když jsem se probírala knihami MUDr. Vilmy Partykové, myslím že první české lékařky propagující urinoterapii. Ona i populární Jiří Cingroš se shodně odvolávají na dílo anglického lékaře J. W. Armstronga „The Water of Lije“.

Vyvinula jsem proto snahu, aby se toto dílo dostalo k českému čtenáři. Nebylo to vůbec jednoduché, ale díky nakladatelství ERIKA se to nakonec podařilo.
Moc bych si přála, aby tato vzácná kniha pomohla všem trpícím, kteří z ní budou čerpat víru a uzdravení. A kdyby bylo jen několik těch, kteří touto cestou dosáhnou nového zdraví ašťastného života, pak mé úsilí nebylo zbytečné a neminulo se cílem.
Mgr. Jarmila Podhorná

Pro zájemce je možno stáhnout celé  pojednání zde: http://www.uloz.to/xEMFN5A/armstrong-elixir-zivota-rar

Dodatek od čtenáře Alfa

Hezký den všem!
Konečně jsem našel trošičku času(léčím rakoviny, takže stále pacienti), abych konkrétně popsal praktický postup s homeourinou.
Držel jsem se přesně podle výrobního paragrafu homeopatik č.1:
Z první ranní moči nasát do inj.stříkačky pár mililitrů. Až začnete vyrábět, bude jako čerstvá :), samozřejmě začít vyrábět co nejdříve.
Výroba: 1ml moči + 9ml kvalitní destilky, 21x svižně ale lehce udeřit doprostřed dlaně od shora dolů (tzv.dynamizace)a toto je ředění D1. Z tohoto odebrat opět 1ml, + 9ml destilky a opět 21x udeřit...a máme D2. Tento postup udělat celkem 6x, abychom docílili stupně D6. Vždy použít čistou skleničku-nesmí nikdy zůstat ani maličká kapička předchozího ředění! Dá se vypomoci tím, že se lahvička vždy po odebrání vzorku vypláchne destikou.
Pro poslední dynamizaci odebrat 5ml a dolít 45ml nejlépe 40% čistého lihu.
Objem 50 ml uriny D6 vystačí asi na tři týdny. Délku braní člověk pozná sám, najednou prostě "už nechce". Bývá to po pár týdnech...
Bere se 3x denně 10 kapek pod jazyk - u dospělých mimo jídlo. Tehdy mě opravdu překvapil ten vysoký efekt :)
Při této léčbě platí stejná pravidla, jako pro homeopatické přípravky - nepoužívat mentol v zubních pastách, černá káva a pod., jsou to blokátory. Všechny info o blokacích jsou na netu.
Ono se mi to celé jak vidím, dost těžko popisuje, ale to hlavní jsem snad napsal :)
Mějme se všichni moc hezky,
Alfa

48 komentářů:

  1. Nemám to vyzkoušené (vnitřně), ale tomuhle věřím. Když jsem byl malý, tak moje babička (původem ze Slovenska) říkávala, když se zraníš tak si to počůrej.

    Kdyby to tak nesmrdělo :)) ale prý je to kvůli našemu jídelníčku, naštěstí to nemusím řešit.

    Nevím kde jsem to četl nebo slyšel, ale nějací mniši mají zakázané klasické léky, tak to řeší hladovkou a urinou.

    OdpovědětVymazat
  2. Dost jsem o tom slyšela, ale pokaždé, když jsem o tom slyšela, tak se ve mě všechno obrátilo a naježilo, všechno, jen toto nee. Jinak zdravím:))) IVA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Iva
      Jste zdravá, normální reakce - říkám jí psychoblok.

      Vymazat
  3. Vzpomínáte si na řádění a vraždění dětí v Beslanu?Tam byly děti bez vody.Proto pily vlastní moč.Možná proto tolik dětí přežilo bez vody,ve stresu,v horku a bez jídla.Tehdy to matky pobuřovalo.Zdá se,že děti jednaly instinktivně.Riga

    OdpovědětVymazat
  4. No tak to mam ten blok taky,ale vubec mi to nevadi a rad si ho necham:-),mozna,ze ledaze bych vazne umiral zizni:-),existujou spousty prirodnich chutnejsich moznosti lecby :-)......proud

    OdpovědětVymazat
  5. Moč jedině když je člověk vnitřně alespoň základně vyčištěný (strava, chemikálie, zděděný bordel po rodičích - součin jejich stavů při našem početí)! Vizte http://www.prirodni-cisteni.estranky.cz/

    Zevně asi kdykoli, ale znám člověka, co to užíval vnitřně (divil jsem se, ale prý byl zoufalý) a nic moc teda...Jinak extrémní situace chápu.

    Patrik

    OdpovědětVymazat
  6. No, jelikož se pár desítek let zabývám alternativou, tak jsem se téhle metodě nevyhnul. Málem jsem to nepřežil :), ale moje žena do toho šla a prostě začala krásnět!!
    Tož jsem teda aspoň udělal homeopatikum ze své uriny a pak jsem se nestačil divit :) V mém případě úžasný efekt, jak z mých čelních dutin lítaly kusy hnisu páchnoucího a barev přímo pekelných....a nejen to.
    Můžu jen doporučit každému. Pít a vařit svoji urinu každý nedokáže, ale udělat si homeopatikum je hračka a užívání také.
    Asi tak nějak z mého pohledu.
    Hezké dny nám všem,
    Alfa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Alfa
      Pokud to někomu pomůže, mohl by jste napsát malý návod lidičkám na výrobu jednoduchého homeopatika třeba z Uriny. Vše se počítá a nevíme dne i hodiny, kdy se to šikne.
      Děkuji

      Vymazat
    2. Podobný čistící efekt z čelních dutin má i základní prostřiková procedura Pavla Šímy /viz můj odkaz nahoře/. Za pomocí směsi přesličky a anýzu (poměr 3:1) si denně čistím dutiny, stejně jako si musíme v dnešní době čistit zuby. Po nějakém tom roku zjistíte, že ani nemusíte být "nemocní", protože už v sobě nemáte tolik odpadu, kterého je třeba se při prvním teplotním šoku zbavit (nachlazení), a tudíž ani žádnou skládku, která láká "zlobivé" bakterie (viz v přírodě). Jak jsem řekl, u té moči bych to nedoporučoval zanešenému člověku, který tak v sobě bude vlastní toxiny akorát tak recyklovat. Ale to je můj pohled.

      Patrik

      Vymazat
    3. to Patrik
      Nerad oponuji, ale nemáte pravdu v tom zanešenému člověku, je to v té knížce i uvedeno.

      Vymazat
    4. Došel ten koment, co jsem tu přesně sem psal včera? :-)

      Vymazat
  7. Nezatracuji to a věřím účinkům. Nicméně doufám, že k tomu okamžiku nedojde.
    Při své práci se hrabu v ledasčem a jsou chvíle, kdy bych si nejraději ruce usekl, protože některé pachy z nich dostane jen čas a spát se dá jen s rukama pod polštářem, ale tohle je zcela jiná liga. :-)
    Jak píše Iv - nevíme dne ani hodiny.

    OdpovědětVymazat
  8. Hezký den den,Urina z nemocnic se přidává i do léků a do krémů(Ivčo)a do těch nejdražších nejvíce :).Je to úplně na všechno,ve vnitř i venku.Třeba i na modřiny,který se pak vůbec neudělají nebo brzičko zmizí,mé děti jsem s tím mazala pořád,pokud se praštily nebo odřely.Pokud si dáte půst aspon jeden den a prolejete se vodou,můžete i dole:),tak pak nepoznáte,že pijete urinu,je to bez chuti a zápachu a téměř bílé jako voda,to dobře vím.Jenže nejím už od 25 let maso :).Klidně si myslete,že jsem čuně,mně to nevadí :).pápá T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezko, ty mi dáváš, ještě, že léky a drahé krémy nepoužívám. Jestli se to dává i do indulony, tak mi to neříkej. :)))) JINAK VŠE O.K. máme protilátky, tak když to nevíme, tak se nic neděje. pro mě nejdražším lékem je pozitivní a drsnější výchova. Moje mámka říkala alergii kopřivka a když máš kopřivku po jahodách, tak je musíš jíst, aby si tělo zvyklo. nebo Ivano, nemáš horečku, do školy:))) já měla angínu jak prase, ale nějak jsem to srazila, pak mi vytrhali všechny mandle a celý život už jsem neměla ani rýmu. Stejně jsem vychovala děti. Moje Terezka dostala alergii, ekzem jak blázen, tak jsem koupila psa a dvě morčata a bylo to v pohodě. Ekzem jsme vyléčily indulonou, marjánkou rozpuštěnou v sádle. Chlapeček měl alergii každé září na školu, tak jsem ho hodila týden marod a on se pak už těšil do školy, protože přišel na to, že nemůže ven, protože bydlíme naproti škole.Mám vyzkoušené, že o nemocech a těchto věcech se doma nemluví, když je někomu blbě, tak lehnout, čaj, citrOn, med a ležet. Tělo se uzdraví samo. Jo a ještě jedna zásadní věc, moje maminka, když se stala v 58 letech vdovou, tak se naučila hekat, když vstávala, když lezla z auta, no hrůza. Pak si našla časem Pepu a představte si, že ted jí je 68 a ani nefnukne a dopadla jsem tak, že oni dva vymetaj candrbály a já pro ně v noci jezdím:)))) spokojené partnerské lože je úplně to nejdůležitější.:))) ZDRAVÍ IVA

      Vymazat
    2. Ivi,indulona ne :)),neboj.S tou kopřivkou to dobře znám a ta léčba to samé:).Nic Ti není,tak padej(moje mami).Dívej,tohle jen když je nejhůř,opravdu myslím,že to sebere i raka,když už na někoho vleze a to je přece dobré vědět,none:))).T.

      Vymazat
    3. to víš, že jo:)Terez,preventivně mám v pácu ještě radši tu trávu, ale to jsem ještě nezkoušela, jenom mazat. Držím se od toho dál, protože jsem takhle rozjívená a mám ty záchvaty smíchu, vždyt víš, tak to zatím nechávám . . . jinak na jaře začnu s kopřivama. Pořád tady mám připravený to ledování , doufám, že už to konečně na mě přijde. Furt jsem ještě rozežraná, tak až se odhodlám k hladovce, tak se pak do toho pustím:)))) ZDRAVÍM IVA

      Vymazat
    4. Ivi tak si dáme sraz u Míši na pařezu a tam se preventivně ztrávujem,aspon nám bude veselo.T.

      Vymazat
    5. Tak jo, ale už žádný záchodový čůrací povídačky jo:))) DOBROU NOC VŠEM, DNES JSEM ÚPLNĚ GROGY. IVA

      Vymazat
    6. MichalB9. ledna 2013 22:18

      To by šlo, pes ho má už důkladně pročůranej, takže asi bez rizika infekce. :-)

      Vymazat
    7. Jasný Duše,beru i Merlina a Míšo,je tam i nějaká álej :).T.

      Vymazat
    8. pro Ivu
      Na tu hladovku raděj zapomeň, dosáhneš opaku. Tělo si bude myslet, že už je tu ta apokálypsa a všechny tukové buňky si bude chránit zuby nehty.
      Mám lepší variantu. Ráno místo snídaně šťávu z jednoho citronu do půllitru vlažné vody a po 15 - 30 minutách totéž z pomeranče. Tak radí Sv. Jan. Uvidíš, že na jídlo nebudeš mít nejmíň půl dne ani pomyšlení a navíc perfektně zavodněný organizmus na výrobu kvalitní uriny. :-)

      Vymazat
    9. Ahoj Vla Bi, moc díky, prubnu to:) ta vlažná voda, to je zajímavé, já teda piju jak duha od dětství. 4 litry, to není pro mě žádný problém, jenomže VlaBinko, já si do CITRONÁDKY dávám cukříček:)))) JASNĚ, TAK TEDA BEZ CUKRU:))) vlažný, podám hlášení:))) IVANICE

      Vymazat
    10. ....to zas bude v álejích nablito... ;)

      PS: opět replika - zdravíííím

      Vymazat
  9. Tiež som to odsudzovala, lebo v kúpelni bolo cítiť moč. Chce to len dobrú hygienu a ranný moč pár minútok nechať odstáť aby pach vyprchal a šup do seba - vyzerá to ako pivo, nie ? Nuž zapojím imagináciu a všímam si len tu krásnu farbu. Urina mi pomohla.
    B

    OdpovědětVymazat
  10. Jsem vegan, snažím se alespoň z 80% konzumovat vitariánskou stravu a piji čerstvé zeleninové a ovocené šťávy. Urinoterapii praktikuji asi půl roku po prostudování knih Vilmy Partykové a Malachova. Intuitivně jsem s tím neměl problém hned od začátku. Každé ráno preventivně piji 2dcl uriny, propláchnu si dutiny pomocí nétí s urinou, urinou si také proplácnu oči, vykloktám a propláchnu ústa, otřu celý obličej a pokožku ve vlasech. Od mala jsem trpěl ORL problémy a záněty a únavu očí. Urinoterapie mi výrazně pomohla. Žádné nemoci, nachlazení,... . Při stravě jakou konzumuji, nemám s chutí ani zápachem žádný problém.

    OdpovědětVymazat
  11. Inu......proti gustu zadnej disputat,ja curani nemusim,na zadnej zpusob,tedy ani pri libani :-))).....proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čeče proude a sem se ti málem slastí počůrala,tys ještě nic nezažil ty kluku štíří :)))).T.

      Vymazat
    2. Ja su takoveeeee cudneeeee......... :-))))))))))))))))))....proud

      Vymazat
    3. Teda a to jako vůbec nikdy nečůráš? :-)
      to máš dobrý..... Ahoj Laik

      Vymazat
    4. to Laik :)))))))))).T.

      Vymazat
  12. Zdravím, ono vypadá to nechutně, ale to je tou naší výchovou, kdy nám rodíče zakazovali i čůrat ve vaně, já dětem od mala říkám že do vody si můžou načůrat že je to zdravé, ona tato informace v nich alespoň zůstane a nebudou tak potom přecitlivělí....
    Ale je pravda že pokud člověk nemá na kahánku tak po takových alternativních metodách nesahne a potom sí říká" proč já vůl to neudělal dřív, proč jsem měl tolik předsudků".
    K tomu urino-homeopatiku, teoreticky by podle mě stačilo načůrat si cca 1ml smíchat z asi 10ml vody, párkrát silně zatřepat aby se přenesla informace z moči do vody a takové hodně laické homeopatikum je na světě a pak po kapkách užívat..
    Ahoj Laik

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tenhle koment se mi líbí, díky za něj! :-)

      Patrik

      Vymazat
    2. Na tohle téma mě "náhodou" přišel emailem tento odkaz o vylepšené homeopatii z vlastních tělesných tekutin - nejčastěji slin z názvem autopatie.

      http://www.srtmetoda.cz/?page_id=35

      „Autopatie je metoda celostního pozitivního ovlivňování organismu, od jeho spirituální sféry přes mysl až po jednotlivé tělesné orgány. Vyrostla na základě klasické homeopatie. Na rozdíl od ní však nepoužívá léky, nýbrž homeopaticky upravenou vlastní slinu léčené osoby, působící na principu jemnohmotné resonance“.

      Autorem této metody je pan Jiří Čehovský. Vypadá to že na tom neustále pracuje a vylepšuje. Další jeho metody jsou "homeopatikum" z vlastního dechu a nejnověji z prány. Jeho stránky:
      autopatie.cz

      Vymazat
  13. Mně by se to dříve taky snad "eklovalo" ale je to hlavně způsobeno dogmaty a přeháněním. Taky už něco pamatuju, takže třeba latriny nad hnojem jsem si měl možnost vyzkoušet. Cucání žumpy a odvoz na pole taky... V některých končinách fungují s úspěchem dodnes. Naštěstí. Chlapi čurávali na zeď, pravda v hospodách ten odér býval razantnější - no ale co. Patřilo to k tomu. Jenže ono ta strava tenkrát byla úplně jinde, takže možná z tohoto pohledu se nelze divit, že se dnešní společnost (ta správná, pokroková, moderní a vědecky vzdělaná;-) )) se k tomu tak staví. Vzhledem k tomu co produkuje. Na (moderním) hajzliku se dnes s tou dotyčnou věcí (ať je to ho*no nebo čujánky) skoro nepotkáte. Všechno 100% vydesinfikovaný. Hajzlik se blýská jak fotoblesk, je vybavenej fotobuňkou sám spláchne a některý i automaticky obstříknou pr*el. Jo taky si lze u toho pustit vestavěný rádio, který začíná být vytlačováno LCD panely... To je fajn ;) Pro všechny případy v záloze zásoba kachen a gelových nastřelovacích (voňavých) patron do mísy. Děcko z města při představě, že by si počuralo ruku by bylo schopný způsobit takový poprask, že by to řešil i školní psycholog. Možná by bylo vhodné zavolat i záchranku, jestli nemohlo dojít k nějaké infekci... (bubububu) Mám info, že 14 letá slečna nevěděla, co je to kejda, kydat hnůj atd... Ale co chci říct, tím, co se dnes propaguje za stravu a životní styl se trochu nelze divit. Je vidět i u zvířat, že když sežere něco co není až tak, tak to prostě smrdí a fest.
    Takže komu nám to nesmrdí, tak jsme z některého úhlu pohledu možná divní - no tak ať! A ostatní ať si zajdou do lékárny koupit nějakej dobrej paták a cestou si koupí denní tisk. (Notabéne, ten byl taky vhodnej na vytření - kdyby náhodou nešla fotobuňka) Ahoj

    OdpovědětVymazat
  14. Vážení a milí,
    pokud zde nebudete již dávat komentáře na téma zkušenosti a případné dotazy přímo na Urinoterapii, tak si své čuránkové invektivy nechte pro sebe a raději nic nepište,
    berte např. ohledy na ty, co hledají pomoc a jsou zoufalí, co Vy na to!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechci teda prudit,ale každý, kdo se chce zajímat,tak se jistě i zajímá,knížky o Urinoterapii mám doma dvě,Cingoše i tu Vilmu.Zajímala jsem se,koupila si je,přečetla a hned vyzkoušela,no.Takže si myslím,že lidi by měli používat vlastní mozek a přemýšlet o tom, co chtějí a co ne.Ne aby jim to pořád někdo strkal až pod nos.Snad to není invektiva.T.

      Vymazat
    2. to T
      Tomu říkám otevřený člověk, děkuju a řekne to naplno, nestydí se, protože to může někdy pomoci.

      Vymazat
  15. Chtěl jsem tím svým komentářem jen říct, že system se všemi silami t snaží tyto jednoduché a učinné metody zašlapat. Proč, to všichni víme.

    OdpovědětVymazat
  16. Hezký den všem!
    Konečně jsem našel trošičku času(léčím rakoviny, takže stále pacienti), abych konkrétně popsal praktický postup s homeourinou.
    Držel jsem se přesně podle výrobního paragrafu homeopatik č.1:
    Z první ranní moči nasát do inj.stříkačky pár mililitrů. Až začnete vyrábět, bude jako čerstvá :), samozřejmě začít vyrábět co nejdříve.
    Výroba: 1ml moči + 9ml kvalitní destilky, 21x svižně ale lehce udeřit doprostřed dlaně od shora dolů (tzv.dynamizace)a toto je ředění D1. Z tohoto odebrat opět 1ml, + 9ml destilky a opět 21x udeřit...a máme D2. Tento postup udělat celkem 6x, abychom docílili stupně D6. Vždy požít čistou skleničku-nesmí nikdy zůstat ani maličká kapička předchozího ředění! Dá se vypomoci tím, že se lahvička vždy po odebrání vzorku vypláchne destikou.
    Pro poslední dynamizaci odebrat 5ml a dolít 45ml nejlépe 40% čistého lihu.
    Objem 50 ml uriny D6 vystačí asi na tři týdny. Délku braní člověk pozná sám, najednou prostě "už nechce". Bývá to po pár týdnech...
    Bere se 3x denně 10 kapek pod jazyk - u dospělých mimo jídlo. Tehdy mě opravdu překvapil ten vysoký efekt :)
    Při této léčbě platí stejná pravidla, jako pro homeopatické přípravky - nepoužívat mentol v zubních pastách, černá káva a pod., jsou to blokátory. Všechny info o blokacích jsou na netu.
    Ono se mi to celé jak vidím, dost těžko popisuje, ale to hlavní jsem snad napsal :)
    Mějme se všichni moc hezky,
    Alfa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ďakujem - Alfa ste pašák !
      B

      Vymazat
    2. Aj ja ďakujem. Je to cenná informácia.
      Jozef

      Vymazat
  17. To, co vám sem dal Ivan se jeví čím dál tím zajímavější. Nehodlám mu tady pastovat vše, co je jinde, ale hodně informací je k nalezení na fóru U Pramene ve vlákně Urinoterapie a týká se to i dost nových zjištění. Jedním z nich je, že urina obsahuje živé kmenové buňky neustále produkované ledvinami, které jsou pod ochranou roztoku uriny aktivní a bez jakékoliv zvrhlé vědy regenerují tkáně s účinností podle zpracování uriny a aplikace. Urina není odpad, i když jsme byli poučeni, že to tak je, ale vždy dostupná léčebná směs sloučenin. To "vždy dostupná" je termín, který ve skutečnosti nahrazuje termín "odpadní".

    O dalších souvislostech se lze dozvědět na téma Autohemoterapie a Abscisic acid.

    S laskavým pozdravem, Slávek.

    OdpovědětVymazat
  18. Alfovi, šimráš draka peříčkem. Za pozornost stojí John W. Armstrong. Ahoj, Slávek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Slávek
      Ahoj Slávku, pozdrav do Kanady, dík, že jsi nakouk a Alfa z draka takovou hrůzu nemá, my tady v Čechách jsme teď zvyklí na horší hrůzy. Dík

      Vymazat
  19. Jen v krátkosti, za posledních 10 dní se mi čurinou podařilo vyhnat z těla něco škrkavek a to po několika negativních testech a neúčinných dávkách antiparasitika. Dnes mnoho sněhobílých kolonií nejspíše plísní. Další člen (Hanka), zatím dvě kola parasitů. Ona je jenom na injekcích, já jsem na kombu pití a 1,3 a 8,9,10 den i na injekcích. Injekce jsou definitivně podstatně účinnější než jenom pití. Nedoporučuji nic, jenom oznamuji. S laskavým pozdravem, Slávek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slávku, dobrý den, jak se na to díváte s odstupem času? Injekce uriny (MUDr. Partyková mi doporučovala injekce dvakrát denně) jsou účinnější? Strava musí být striktně dietní nebo se může např. jednou za týden bílé maso? Děkuji. Petra

      Vymazat
  20. Nazdar Ivane, dnes porodila Hanha nějaký potvory které nazvala bičíkovci a že prý i s nějakou rýží. Taky jsem na U Pramene dnes přihodil překlad práce snad ze Sudánu, ve které arabští veterináři předvedli, co se děje s telaty napadenými motolicí obří, když je cpali jednak velbloudí urinou, jednak chemií a nebo nechali být. Je to i s trochou fotografické a mikroskopické dokumentace. S laskavým pozdravem, Slávek.

    OdpovědětVymazat
  21. Dovolím si k tomu připomenout, že ne díky Jarmile Podhorné, ale díky české lékařce MUDr. Vilme Partykové, která je naší přední a skutečnou odbornicí na urinoterapii a o této léčebné metodě napsala erudovanou publikaci. Paní Podhorná ráda mluví do všeho, i do toho, čemu moc dobře nerozumí. Zdena Nováková

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.