úterý 29. ledna 2013

Projekt GEGENE




Projekt GEGENE je velmi zajímavý experiment s funkcí velmi výkonného generátoru, který dává výkon až v několika kW za pomoci běžného indukčního vařiče  a ploché bifilární Teslovi  cívky.
V projektu GEGENE  je použita Teslova bifilární cívka, vyrobená z dvojlinky a indukční vařič jednoplotýnkový. Na vývodu GEGENE generátoru však musíte použít odporové zátěže, jako standardní žárovky, halogeny, ne induktivní zátěž. Neméně zajímavé je, že u tohoto zařízení musí být zátěž nejméně 1,5 kW, při nižší zátěži zařízení nebude v rezonanci a nepojede.
foto JNaudin


Hlavním zdrojem generátoru je indukční vařič, tedy jeho cívka a doplňující sekundární cívka plochá, bifilární, kterou si musíte vyrobit. Regulaci zařízení tedy provádíte jednoduše samostatným indukčním vařičem, jeho ovládacími prvky.  Takže nepotřebujete žádné speciální elektronické obvody v tomto experimentu.
Teslovu plochou cívku provedete síťovou dvojlinkou, jejíž největší průměr bude kopírovat největší rozměr plotýnky vařiče. Spotřebič jako žárovky musí být na napětí, které užíváte pro napájení indukčního vařiče, tedy u nás 230V.
Postup zapojení obvodu Teslovi cívky na zátěže, je umístit tuto cívku naplocho na desku vařiče. Stisknete tlačítko na vařiči Start/Stop a poté tlačítko nastavení výkonu vařiče. Při zapojení zátěže 1,5 kW stačí nastavit výkon vařiče na 800 – 1000W. Více nemusíte, to je zbytečně hodně. Na začátku při zapojení vařiče se objeví na display chybový kód, že na desce vařiče není nádobí. To odstraníte tím, že na cívku Tesla, položíte kousek plechu cca 180x180mm, jak se rozsvítí na vařiči, že je funkční, tuto Fe desku ihned odebrat, protože by se plech rychle rozehřál a mohl poškodit vaši Teslovu cívku, je to stav spuštění. Pokud máte na výstupu vše dobře zapojeno jak je uvedeno v práci pana Naudina  http://jnaudin.free.fr/gegene/indexen.htm  žárovky by se  měly rozsvítit na plný výkon, tj. nejméně obvod s výkonem 1,5kW. Nemusíte mít žádné obavy s cívkou Tesla, ta se nebude ohřívat a můžete s ní manipulovat i rukama. Jinak samozřejmě při chodu vašeho obvodu musíte u něj dodržovat všechny zásady a bezpečnost, jako u el. energie.
Byl dokonce proveden test s uzavřenou smyčkou generátoru o výkonu indukčního vařiče 350W – jeho výkon byl nedostačující, ale bude se provádět test s vyšším výkonem vařiče. 
U testu č. 14, byl použit příkon  indukčního vařiče 5/10 tj. 1200 W  a plné napájení zátěže o výkonu 3 550W.
U testu č. 16, byl použit  příkon 1200- 1 333W a plné napájení zátěže 4 180W.

Pro napájení zátěže byla tedy použita námi vyrobená klasická bifilární Teslova cívka, jež byla připojena obvodem na zátěž halogenových žárovek 1,5kW.  „Romero UK“ jenž tento test prováděl také, však ještě přidělal další cívku,která měla sloužit na využití přebytku energie a jí doplňovat vstup napájení celého zařízení.  Bylo velmi zajímavé, že tento systém je schopen se synchronizovat v optimálním bodě stabilizace. Tímto bylo dokázáno v testu, že generátor GEGENE nejen že byl schopen rozsvítit spotřebu 1,5kW v podobě halogenových žárovek, ale vracet zpět druhou pomocnou cívkou přes diodový usměrňovač a měnič do vstupu 150W. Takže test dokazuje, že systém bude možné uvést do stavu smyčky.
Všechny videa i obrázky máte v základním zdroji informace zde:   http://jnaudin.free.fr/gegene/indexen.htm
Co  k tomu dodat. Již na konci roku jsem upozorňoval, že se v roce 2013 budou objevovat nová a nová řešení zdrojů energie. Myslím, že toto zařízení má pro mnoho kutilů a vůbec běžné populace velké přednosti a budoucí potenciál, jde toto sestavit z běžně dostupných věcí a zařízení, velmi jednoduché  a při možnosti funkce odporových zátěží, se naskýtá využití zařízení na výrobu tepla, kotlů a to velmi jednoduše, bez použití nákladných vodíkových buněk atd.

52 komentářů:

  1. Znovu další podvod.Vzhledem,že pracuji jako elektronik tak mě to nepřekvapuje jak na neználostí ,neodborností dokážou blbnou hlavu laikum bez elektro vzdělání.Těch případu na netu je hodně.To chce zdravý rozum.Zdraví Petr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Petr
      Čtete dobře, jaký podvod a čeho podvod? Někdo Vám něco vnucuje? Je to experiment, který se zkoumá. Být Vámi, tak se nechlubím vaším vzděláním, mohu rovněž říci, že váš život je taky jeden velký podvod, ale na sobě. Znáte přísloví: podle sebe, soudím Tebe – samý podvod. To byl geniální příspěvek. Zdravý rozum je dnes opravdu málo. Je zajímavé, jak odborníka v elektrotechnice J. Naudina dovede každý drátař z Česka poučovat, zkuste mu napsát, my jen informujeme o jeho práci.

      Vymazat
    2. Petře, to že jste elektronik je pro pochopení VE vaše nevýhoda, tohle se ve škole nevyučuje, spíše naopak.
      Máte ale pravdu v tom, že internet je plný blbostí a je těžké to odfiltrovat, tady pomůže jedině zdravý selský (nemá to být slovanský?) rozum.

      Vymazat
    3. To Petr:
      Vaše elektrotechnické vzdelanie tu nikdo nespochybňuje.
      Kontrolná otázka soudruhu :)
      Akým elektronickým prístrojom merali energiu starí Kelti, keď napodobili,vytvorili a používali špirálu? Teslova plochá cievka - keltská špirála jak vyšitá... Galaxie taktiež rotujú v špirále.
      napr. http://www.greatdreams.com/spiral-crop-nelson-june.jpg
      Pre istotu je nám ešte mnohé skryté, čo by sme zneužili.
      Ten zdravý rozum robí niekedy jeden kotrmelec za druhým. :) pekný večer
      Patrik

      Vymazat
    4. Je někdo ochotný to vyzkoušet, někdo, kdo disponuje indukčním vařičem? Je potřeba to vyzkoušet a potvrdit. Nejlépe, kdyby to udělal nějaký elektotechnik, pro něj to nebude určitě problém dát dohromady. Půjdete do toho, Petře? ;) Určitě Vás taky trochu zajímá, jestli je to opravdu kec nebo ne.. tak nač se toho tolik bát..
      Ello

      Vymazat
    5. Dobry den,

      otestoval som zariadenie GEGENE a urobil aj viacero merani jednosmerne a aj striedave a musim bohuzial oznamit ze COP=0,55 mal som presne ten isty varic aky ma pan JL Naudin a presne tu istu cievku aj s poctom zavitov a hrubkou vodica.

      Bohuzial zariadenie nefungovalo ako bolo prezentovane.
      Este robime nejake upravy ale dost to zalezi od varica.

      Tolko zakladne fakty.

      S pozdravom
      Bobor.

      Vymazat
    6. to Bobor
      To je v pořádku že jste se do toho pustil, tak to má být a doufám, že nebudete poslední, ještě to stejné prováděl pán zde a ten se zase shodoval s výsledky Naudina: http://freeenergylt.narod2.ru/
      Bylo by dobré tedy, vše zdokumentovat a poslat panu J.Naudinovi, jak jste měřil COP, jak velká byla zátěž, zda odporová, třeba se někde dělá chyba, ale v zásadě mu Vaše výsledky poslat, jsem sám zvědav.

      Vymazat
    7. Kazdopadne Vam musim popisat ako prebiehalo cele meranie. Popisovany indukčny varic ktory ma pan JL Naudin na obrázku je o vykone 1000-2000W. Presne tento varič som si zabezpecil. Cievka uvedena na obrazku je s priemerom 16cm a je natocena bifilarne na cca 16 zavitov pricom hrubka vodica je 0.75.

      V podstate presne toto zapojenie som vytvoril aj ja. Zataz zapojena na vyvody z cievky bola 2000W pricom sa jednalo o 5ks kalogenovych ziaroviek o vykone 400watt na jednu. Po zapojeni celeho obvodu som nastartoval tieto ziarovky pomocou cievky ktora bola polozena na indukcnom varici. Indukcny varic pol nastaveny na 1300w. Uz z prveho pohladu sa zdalo ze ziarovky nesvietia na plny vykon tak ako bolo prezentovane u pana Naudina. Rozhodol som sa pridat vykon na varici na maximum aby som vedel kolko z neho dostanem. Varic pri plnom vykone spotrebuvava 2000W a ziarovky uz svietili celkom obstojne. Rozhodol som sa ich teda napojit priamo zo zasuvky aby som vedel porovnat svietivost. Bohuzial ziarovky svietli podstatne silnejsie zo zasuvky pri odvere 2000W ako pomocou indukcneho varica ktory mal takatiez spotrebu 2000W.

      Cize prve meranie nepreukazalo COP>1

      Druhe meranie som uz robil pomocou meracich zariadeni. Spustil som v podstate cele zariadenie a pripojil Voltmeter na konce vystupu z cievky. Namerane napetie skakalo od 130V az po 700V. Prud bol bohuzial nemeratelny. Je problem ho odmerat nakolko je vystup z cievky vo vysokej frekvencii az 25-50khz. Bezne meraky to nevedia zmerat. Zohnal som teda kvalitnejsi kliestovy meraci pristroj. S tymto meracim pristrojom sa mi podarilo namerat 6,2A.

      Podla klasickeho merania som teda dostal na vystupe 6,2A x 130V = Output 806W pricom vstup do zariadenia bol 1304W.

      Prislo mi to ako chyba merania tak som sa rozhodol usmernit vystup pomocou vysokorychlych diod s uzatvaracou dobou 22ns. Po usmerneni som dostal na konci 130V a 5.5A. Z coho vyplýva vystupny vykon 715Watt.

      Ked podelime vstup a vystup ostava nam COP=0,548

      Tolko ku kazdemu meraniu. Napriek vsetkemu sme sa rozhodli spravit niekolko variant cievok ale ani jedna nefungovala s nejakym extra velkym rozdielom. Tymto mozem preukazat ze pri mojej konstrukcii zariadenie nefungovalo.

      Rozhodli sme sa teda kupit iny varič a navinut cievku s priemerom 20cm.

      Bohuzial este stale nemame presne pomerane a usmernene vystupne vykony ale aby som Vas zbytocne nenatahoval. MOZEM S KLUDNYM SVEDOMIM POVEDAT ZE ZARIADENIE MOZE BYT FUNKCNE LEN V INOM ZAPOJENI.

      POSLEDNE RYCHLE MERANIE KTORE SME UROBILI NA VYSTUPE BOLO 137V a 44.7A TO NAM VYCHADZA VYSTUP 6124W!!!!!!!!!!! a vstup bol 2000W

      BERTE PROSIM TIETO MERANIA AKO PEDBEZNE NAKOLKO JE MOZNE ZE DOCHADZA K ZLEMU MERANIU NA MULTIMETROCH NAKOLKO SA JEDNA O VELMI VYSOKU FREKVENCIU KTORU MAJU MULTIMETRE PROBLEM ODMERAT!

      ZARIADENIE BUDE FUNKCNE AZ KED SA PODARI UZAVRIET OBVOD DO KRUHU A DOSIAHNUT NEJAKY ZISK!

      S pozdravom
      Bobor.

      Vymazat
    8. to Bobor
      Dík za aport a další poznatky. Děkuji a těším se na další !

      Vymazat
    9. A ze odkaz pro zábavu:http://kdf.mff.cuni.cz/~zilavy/clanky/Pokusy_s_indukcnim_varicem.pdf
      Zdarví Petr

      Vymazat
    10. Pani, takze dalsie merania po usmerneni zase preukazuju ze sme NEDOSIAHLI COP>1. Uz netusime kde moze byt problem lebo sme pouzili snat najvykonnejsie a najrychlejsie diody na trhu pre usmernenie 25-50kHz.

      -Odskusane 4 typy cievok kazdá ineho priemeru a hrubky vodica.
      -Odskusane na 3 typoch indukcneho varica
      -Odskusane na 2 graetzovych mostikov
      -Odskusane na výkonoch od 1000-2000W
      -Merané profesionalnym meracim pristrojom ktorý dokaze zmerat hodnoty az do 100kHz
      -Pri prvom merani boli pouzite presne tie iste zariadenia ako JL Naudin uvadza vo svojom experimente. Vzdy treba vec zreplikovat az potom nieco meniť.

      Veškeré merania boli neuspesne. Konečný verdikt... Zariadenie sa nám nepodarilo zreplikovať. Nehovorime ze zariadenie nefunguje!!!

      Bobor.

      Vymazat
  2. Neco na tom bude, ploche civky delal Tesla-Teslovy civky. Ze by meli tu zvlastni vlastnost zachytavat taky energii z prilehleho okoli? Zbyva uz jen uzavrit smycku..Ourel

    OdpovědětVymazat
  3. Drahí "spolupáchatelia", :o)
    priznám sa, že na stránky J.L.Naudina som už dlhší čas "nezabrowsil", a tak sa stalo, že o tomto experimente sa dozvedám s oneskorením. O to väčším prekvapením je pre mňa zistenie, že presne rovnakou problematikou sa už dlhšiu dobu zaoberá jeden schopný kutil z Litvy (http://freeenergylt.narod2.ru/). Pre tých, čo ešte nezavrhli ruský jazyk, je tam aj pekné video.
    S pozdravom
    svarnetic

    OdpovědětVymazat
  4. Absolutne nechapu jak nekdo muze napadat jineho na zaklade TEORIE! Az to ten dotycny vyskousi, tak at pinda, ale dokud to nevyskousi tak at radeji mlci.Z vlastnich skusenosti potvrzuji ze co je zde uvedeno a pouziju to v dobre vire, tak to funguje! A kdyz se dotycny zamysli a hlavne nad sebou, tak zjisti ze ma vse uplne jasnou logiku. tak nechapu v cem je problem? Kratkozrakost? neschopnost se rozvijet?....fakt nektery lidi nechapu....ale velice dobre z techto pripadu chapu, proc jsme (jako spolecnost) tam kde jsme :-( coz je velice smutne :-(
    Leos

    OdpovědětVymazat
  5. To je prace systemu Leosi.Myslet je odnaucili,ucej je jen papouskovat, a tak je nenapadne to nejdriv zkusit a pak kritizovat.Uz dlouho jsem se nepotkal s nekym kdo premejsli kdyz mu neco nejde tak,ze nejdriv hleda svou chybu a pak pokracuje,vetsinou kdekdo zacina u druhejch a na sebe zapomina.Ale o tom to vsechno je,ukazat to lidem a poucit je,ne je nastvat a vynadat jim,nebo se jim smat,casem na to prijdou.......proud

    OdpovědětVymazat
  6. Jsem z toho celej plachej jak se to na nás valí. Je to úžasný. Věřím, že to není jen blýskání na lepší časy ale pořádná tsunami, která smete krátkozrakost,
    zkostnatělost a demagogii. Díky za informace.
    Georges

    OdpovědětVymazat
  7. Hezký den,zase něco mimo.Ráda bych věděla,protože jak tam na obrázku vidím tu žlutou potvoru,měřák,totiž jsme si tady proměřovali napětí a odpor členů domácnosti,jen mně furt vycházelo napětí 0,00 a odpor dokonce -0,01.Znamená to něco,třeba že už jsem chodící mrtvola nebo že jsem bez energie,nebo tak něco.Doma mám taky elektronika,ale nevím stejně nic :).Jestli je to totální nesmysl,tak se omlouvám,mne napadají všelijaký pitominky,vždyt víte :).T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to T
      Ta žlutá "potvora" na obrázku je dobrá, jen jste nějak špatně měřili, vím o co jste se asi snažili, ale tam je přepínač na měření V- napětí a R-odporu,když ty dráty z měřáku držíte v rukou. Tvor zvědavý aspoň žije, ten co už jako všechno zná, usí nudou umřít.

      Vymazat
    2. No Iv zas tak pitomý nejsme,přepínali jsme,ale spíš nechápu ty hodnoty co mi vyšly na vícero pokusů,ale jinak ostatním to ukazovalo čísla,ne nuly jako mně,to nechápu.A o co jsme se snažili,to nevím?Jestli moc otravuju,tak to nech být,neva.

      Vymazat
    3. to T
      nebojte se ničeho, zkoušel jsem to jako Vy a zezačátku to měřilo jen někomu, zkuste si snímací plošku přidržet prstem a netlačit. Je pravda, že se hodnoty u každého případu dost měnily. Nejmenší napětí a neměřitelný odpor měl jen kamarád s kardiostimulátorem.
      Hodně zdaru Georges

      Vymazat
    4. to Georges :Tak jsem to zkusila proměřit,no nějaký numera tam konečně opravdu naskákaly :).Umřít se mi nechce a myslím,že to je to hlavní,díky :).T.

      Vymazat
  8. zatial vyskusane s cievkou, ktora nekopirovala celu plochu platnicky s drotmi 2,5. cievka urcite nebola idealna, mala malo ovinov a zle sa formovala. zataz som pouzil ohrievac 2000w na vstupe by malo byt 1000w. nefungovalo to. urobim cievku s lankovej dvojlinky a vyskusam znova. podelim sa o vysledky. Daniel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Daniel
      Díky, tady máte odkaz na výrobu cívky: http://jnaudin.free.fr/gegene/gegene02en.htm včetně jejího bifilárního zapojení, rovněž by měla deálně být tak velká, jak je ve vařiči, myslím , že na ní velmi závisí, málo závitů nebude dobré, bylo by dobré doržovat vše jak je popsované, rovněž zkoušet měnit(ladění) příkon do vařiče.

      Vymazat
    2. to Daniel
      Dodatek - drát je v návodu 2x0,75 mm2 Jinak v zátěži originálu jsou žárovky, na ohřívač bude asi nutné přes kondenzátor, mrknite jak to má zapojené ten Litevec.

      Vymazat
  9. Hezký den přeji všem.
    Terezko zrovna nedávno manžel kolegyně začal řešit rakovinu alternativně. Měl si udělat sám několik testů a mezi nimi byl i tento. A jestli jsem to dobře pochopil musí to být přesný přístroj 4-místný, a pokud by nenaměřil více jak 100 jednotek tak už by mu nebylo pomoci, naštěstí naměřil tuším 800 jednotek. Zdraví lidi co si to měřily jenom tak, měli 1500 a více.
    Pokud by byl zájem zjistím podrobnosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To Petr
      Ale no tak!!!!!!
      Tuto metodu nepovažuji za indikaci toho, co jste řekl, jen zevrubné zhodnocení el. potenciálu a lepší je používat osciloskop. Ale zásadně ne z toho dedukovat to, co jste naznačil!!!!!!!! Co vím, tak Terezka je zdravá jak řípa.

      Vymazat
    2. Petře,děkuju jsi hodný,ale jsem přece koza Tereza a kozy nikdy rakovinu nemají,neboj :).Měřila jsem to podzim 2011.Spíš má Duše umírala.Zachránila mne Energie u Pramene,je to nejčistší PRAMEN ENERGIE UNIVERSA,určitě.A Iv řípa je proti mně prd,rostu třikrát rychleji,Ivčo nevymněníme si oblečení :)).T.

      Vymazat
    3. Ahoj děcka, článku nerozumím ani zbla:))) MEZI VĚDCE SE NEPLETU, jen zdravím, mám Vás ráda, Terez klídek, nezapomen, že oblečky, to je moje profese, tak klidně písni, pošlu Ti dárečky pro pěkné macaté holčičky:))) IVA

      Vymazat
    4. Ahoj, nemyslel jsem to tak jak jsem napsal, posílám omluvu za neuvážená slova.
      Terez z toho zeleného co jíš by to ani nešlo, ty nás všechny přežiješ :))

      Vymazat
    5. to Petr T
      My víme, nezlobíme, někdy jen může něco ublížit, ani nevíme jak a nechtěně, v pohodě Petře.

      Vymazat
  10. Napadlo mne, že přesná velikost zátěže může být klíčovým faktorem pro vyladění do maximální efektivity, jako RLC. Že velikost zátěže určí sílu a tvar vazebného magnetického pole (indukcí odběrné cívky a vytvořením jejího pole), které musí dosahovat specifických vlastností. A taky např. udělat tu "bifilární cívku" jako laděný obvod pomocí kondenzátorů. Zapřemýšlet kudy se VE do obvodu vlastně dostává. Je to vířivé magnetické pole vařiče, které si natahuje další kvanta? (Pod pojmem bifilární cívka si představím vždy dva dráty vedené paralelně jako vinutí cívky, kdy proudy jdou v každém vodiči opačným směrem, takže se pole vyruší. U té Teslovy cívky to spíše vypadá, že proudy jsou stejným směrem.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stojí to za úvahu. Niektoré indície ukazujú týmto smerom. Aj spomínaný kutil Antanas Sakinis z Litvy má vo svojom obvode zaradený kondenzátor. Keďže samotný indukčný varič je v princípe RLC obvod, z rádiotechnického hľadiska sa ponúka predstava viazaných ladených obvodov. Škoda, že momentálne nemám čas nad tým dlhšie maturovať.
      Zdravím Vás!
      svarnetic

      Vymazat
    2. to svarnetic
      Ano, už jsem na to upozorňoval, že kdo nepoužije jen žárovky a pouští to i do topných těles, Děkuji.

      Vymazat
    3. Myslím, že ona energie "navíc" pochází z tzv. "studené" elektřiny. A k využití této studené elektřiny je jí třeba transformovat na klasickou "horkou" elektřinu. A tuto funkci dokáže zprostředkovat elektrolytický kondenzátor.
      Nevím co ona studená elektřina je, ale předpokládám, že jde o něco, jako elektrony s opačným nábojem(informací) nebo něco podobného.
      Ale taky možná jenom plácám nesmysly.

      Vymazat
    4. to Michal
      Možná Míšo s opačným pohybem spinu.

      Vymazat
    5. Iv:
      Já si to myslel, že ten náboj není pravé ořechové, proto jsem dal do závorky "informaci".


      PS: Jinak tomu pánovi ze včerejška (mail) bych málem křivdil. Osobně jsem si notebook převzal a jevil se mi jako velice upřímný a hodný člověk. Ještě jednou děkuji.

      Vymazat
    6. to Michal
      Říkal jsem co je tam za osobní blok, tak se někdy nedivte, zvláště dnes, hlavně že je spokojenost.

      Vymazat
  11. Zdravím, přátelé, před pár měsíci jsem narazil na ruském webu na tzv. minimizator moščnosti, který by právě měl také využívat druhé poloviny hrbu vlny, kde je to popsáno jako VE.
    Prosím, podívejte se na to a posuďte.
    Na videu chlapík měří příkon bez a s minimizátorem výkonu.
    http://www.youtube.com/watch?v=n95SBPB-UUU&feature=player_embedded

    a zde je schema, přijde mi to jako tyristorový regulátor otáček k vrtače, schematem http://freeenergylt.narod2.ru/minimizator/FREE_ENERGY.jpg

    Na těchto stránkách ale nabízí výpočet, předpokládám, že to bude tabulka kapacit kondenzátorů na URČITÉ, tedy dané příkony.
    http://electrofuck.yolasite.com/about-us.php

    A tdy ještě pár videí a info.
    http://tarasov.do.am/

    Dnes mi to moc nemyslí, sorry, mám strašnou chřipku, ale chtěl jsem se o tom podělit, aby se nezapomělo a toto téma mi přišlo dost stejné.
    Pěkný večer :)
    Mates69

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Mates69
      Je mně líto, toto je už rovněž dost staršího data a u dnešních digitálních el. měrů už to neoblbne cos pár kondenzátory. Ne, tady cesta nevede.

      Vymazat
  12. Zdravím mám takový hodně laický dotaz?
    Kdyby byla spirála na vařiči udělána tak že by nebyla z izolovaného drátu bužírkou, ale jen samotného drátu a mezera na oddělení drátů od sebe by byla udělána třeba z něčeho jako azbest, či nějaká tenká keramická izolace něco jako korálky na drátu, či tak něco, co nehoří, tak by na tom drátu mohl být postaven i ten hrnec (či jiná nádoba na ohřev) a využil by se navíc i ten indukční ohřev ne? nebo by to potom už nefungovalo, či ubíralo energii???
    Ahoj Laik

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Laik
      Jistě by to snižovalo přenos do Tesla cívky.

      Vymazat
    2. Mě by spíše zajímalo, jak to. že je to tu obráceně. Primární cívka je z tenkého drátu s mnoha závity a sekundární z tlustého a málo závity. Teslova zařízení na čerpání VE byla obráceně a využívala nikoliv magnetizmu k transformačnímu efektu, ale elektrostatické indukce. Tady bych očekával něco podobného v malém měřítku (nižší frekvence i napětí).
      Každopádně tu podle mne jde o stejný princip čerpáví VE jako je uveden tady na blogu v článcích o nuovém bodu. Nebo se pletu?

      Vymazat
    3. to MichalB
      Pokial som spravil cievku z hrubsieho dôtu ako 1mm tak zariadenie sa same vypinalo. Ako by nevedelo udrzať elektromagnetizmus potrebny na chod celeho procesu. je to zaujimave a chce to este vela skumania.

      to Iv.
      Vsetko najlepsie :-)

      Bobor.

      Vymazat
    4. to Bobor
      Děkuji, PST, teď už je to jen na ostudu!

      Vymazat
  13. Zdravim,taky bych se chtel pokusit sestavit tohle zařízeni.Měl bych dotaz na Bobra,psal jste že jste použivaly ten sami vařič co J.Naudin ale bez vysledku,tak jste se rozhodli zakoupit jiny,chtěl bych se zeptat jaký popřipadě proč jste se tak rozhodly,at nekoupim nějakou blbost,Děkuji za odpověd,Miloš

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prave sme zistili ze je to jedno aky varic. Po usmerneni vykonnymi diodami sme sa zase nedostali na COP>1. Uz sme skusali vsetko mozne a bohuzial nepodarilo sa nam toto zariadenie spojazdnit.

      Pokial chces ale kupit nejake zariadenie tak si vyberaj take kde ti bude pisat watty namiesto teploty alebo stupnice 1-10.

      S pozdravom
      Bobor

      Vymazat
    2. to Boror
      Díky za snahu. Dne 30.1.2013 Naudin uskutečnil další měření na novém testu č.18, kde byl zapojen indukční vařič s max. výkonem 2000W a výstup do topidla 1 560W. To by odpovídalo i Vašemu měření. Pokud vím, tak bude pokračovat.
      Děkuji

      Vymazat
  14. Zdravím. U testu č.18 bych viděl problém s bifilární cívkou. Ono totiž ty 2 dráty v té bužírce se můžou různě kroutit a přetáčet a pak to ztrácí ten efekt který popsal Tesla. Kdysi jsem zkoušel něco ohledně Testatiky a dost záleželo jak ty dráty jsou navinuté a vedené,když to bylo udělané tak, jak je to třeba v testu 16, nebyl problém. Jakmile jsem použil nějakou dvoulinku a ještě navíc zatavenou do dalšího plastu,dělalo to neplechu a nefungovalo tak jak mělo. Až budu mít čas tak se na to vrhnu, vypadá to zajímavě a nadějně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Mailen
      No Tesla moc nepoužíval Cu na tato zařízení, mu šmakovaly spíše Fe, že měly větší odpor.....

      Vymazat
  15. Zdravim tu vsechny, posledni dobou se divam na vsechny ty generatory free energie a ten od naudina se mi libi, tak jem hledal na googlu "bifilarni plocha civka cena" a nahodou jsem se dostal na tuto stranku: http://www.elektro-verner.cz/eltrick a tam je slibovano, ze u kazdeho elektrickeho zarizeni dokazou snizit spotrebu az o 40%. Pry jejich funguje na principu rezonance. Myslite, ze vyuzili naudinuv system?

    OdpovědětVymazat
  16. eltrick - kto vie po anglicky dá mi za pravdu že slovo trick sa dá preložiť ako podvod

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.