pátek 4. ledna 2013

Duše – vztahy



 Při sledování a hodnocení článku http://energieupramene.blogspot.com/2013/01/merlinova-zpoved-pro-2013.html  mně zaujal  počet příspěvků, ale i velká návštěvnost. Patří to zde, do těchto stránek, nejsou to sice technické energie, ale energie neviditelné, avšak o to více někdy se životem mávající. Tak jsem Vám připravil další článeček na toto téma.

Základní Duše, která vznikne ze zdroje Univerza(Boha) je bezpohlavní, tedy obsahuje všechny polarity, je sjednocená. Pro svůj vývoj a poznání hmoty se však pak záměrně inkarnuje do hmotného světa, v podobě lidského stvoření, tedy do nejnižších vibrací energií a to již rozdělena na bytosti převažující buď ženským a nebo mužským elementem. Při splnění každého cyklu vývoje se tyto vrací do duchovních světů (některé nauky říkají až 13) a to do jimi  odpovídající energetické hladiny a to tak dlouho, až nakonec opět vystoupí na vrchol  ke Zdroji, kde svou pouť ukončí opětným spojením v jednu Duši a Univerzem. Duchovní světy, které mají svou specifickou energetickou hodnotu jsou přechodové prostory pro Duše, které se vyvíjejí. Konečný cíl všech Duší je tedy touha najít a dosáhnout dokonalosti a v konečném výsledku se spojit se Zdrojem, který je stvořil a z rozdělených Duší opět vytvořit jedno vědomí.




Příbuzné Duše se vždy přitahují a je úplně jedno, zda v reálném hmotném světě je to muž a nebo žena, vždy se příbuzné Duše k sobě přitáhnou a najdou si velmi intenzívně cestu k tomuto spojení. Každá Duše má ve své podstatě potřebu lásky, jako základní element duchovna, ale tady po inkarnaci každý člověk ji má jinou. To většinou záleží na vedení Osudovými silami, tedy na programu uvnitř Duše, který si většinou sama zadala pro svůj vývoj.
Nejkrásněji a nejsilněji  jsou vidět tyto základní  působící síly ve vztahu Duší v těle muže a ženy. Pokud tyto interakce chybí mezi dvěma pohlavími, dochází-li např. k absenci sexu a fyzické lásky, tak toto  většinou vede ke zdravotním poruchám. Např. úplné potlačování pohlavního pudu může vyústit k přetlaku, stresům, jež se pak mohou navenek ventilovat agresivitou, či psychickými poruchami. Např. mnoho žen, které se lásce brání, pak mají potíže se ženskými orgány a většinou bolestivější menstruace , než ostatní ženy.
Láska je tedy základní kód Duše a ta většinou dostává odpovídající tělo, jež obsahuje takovou energii, takové žlázy a koncentraci hormonů, které odpovídají její sexuální karmě. Většinou však kdo byl muž, se také rodí jako muž a u žen stejně. Zde v tomto případě však nemám na mysli ty, kteří dobrovolně absolvují sexuální půst, tlumí základní kód Duše, aby její energii přetransformovaly na energii pro telepatii, jasnovidectví nebo psychokinetickou, ale tyto směry jsou vzácné.
Je Vám tedy už jasné, že muž a žena vznikli rozdělením bezpohlavních duší s tím, který prvek v nich převládá, tedy ženskosti a nebo mužskosti. Rovněž při kontaktu příbuzných Duší dochází vždy k výměně energií, tj. k posílení jejich duševní příbuznosti a k rychlejšímu napojení na vyšší duchovní sféry.
Teď si řeknete a co partnerské vztahy? Na to odpovím přímo a bez obalu. Oboustranná intenzivní láska partnerů, doprovázená celkovou přízni Osudu je velmi vzácný jev, ale existuje. Shao-linské přísloví říká: “Muž a žena jsou jako uhlí a jiskra. Mohou hořet jen spolu, bez sebe jsou chladní." To jsou ty vazby dvou Duší, zde rozdělených z jedné bezpohlavní Duše na muže a ženu. Lidská Duše vždy touží po výměně energie, nejvíce mezi párovými, ale i mezi svými příbuznými Dušemi, zesiluje se tím jejich napojení na Domov a podvědomé vzpomínky na něj.                                                
Každý muž a každá žena mívají svůj ideální protějšek ve své párové (sesterské) Duši. Co je vlastně sesterská Duše? Vaše základní „bezpohlavní Duše“ před skokem do hmotného prostředí se rozdělí na dvě Duše, mužskou a ženskou a tyto se tedy nazývají sesterské  Duše a lidé v hmotném těle pak silně milují svoji sesterskou Duši a o něco méně ostatní Duše, které jsou jim blízké, protože pochází z vedlejších příbuzných  Duší, na stejné duchovní úrovni - duchovního světa . Profesor Velenovský říkal: „Svůj k svému a vždy dle pravdy“ , pokud toto není splněno, dochází mezi lidmi většinou pak k bolesti. Sesterské Duše mají v sobě tolik společné energie, že k jejímu oživení často stačí malý „náhodný“ kontakt, my však již víme, že náhodný není, ale je výsledkem iniciativy Duše, která  zde v tomto světě důsledně hledá svoji druhou polovinu. Kdybychom sečetli dvě sesterské Duše, tedy muže a ženu, zjistili bychom energetickou hodnotu základní bezpohlavní Duše, z které byli stvořeni.
Tedy fyzické milování muže a ženy je vlastně neúspěšný pokus o dosažení dokonalého původního stavu Duše a to jednoty. Příbuzné Duše jsou si vždy sympatické a vniknutí cizího rušivého elementu okamžitě poznají, nepatří do jejich energetické hladiny. Tak jak jsem řekl výše, příbuzné Duše mají svou jistou energetickou hladinu při součtu obou Duší, ty jsou většinou duchovně spojeny i zde a jejich energie nejsou moc slučitelné s ostatními skupinami, zvláště  když jsou mezi nimi velké energetické rozdíly. Rád bych to vysvětlil prosím na jednoduchém matematickém modelu.
Jednotná Duše s energetickou hodnotou 5 se na Zemi bude skládat ze dvou např.                                                                                                                                        3+2, 4+1,
                                  „                                           6                           „                                   1+5, 2+4,  3+3
atd.
Teď si všimněte, že zde jsou i shodná energetická čísla jednotlivých inkarnovaných Duší, např. 1, která se vyskytuje u obou  rozdílných energetických hladin 5 a 6. Pokud se 1  z energetické hladiny 5 setká s Duší z energetické hladiny 6 ale ten protějšek bude mít hodnotu 5, a navzájem se ovlivňují,  je to harmonické a pro jedničku z energetické hladiny 5 je to příležitost ke skoku ve svém vývoji na hladinu vyšší, tedy na šestou hladinu, protože součet bude odpovídat šesté energetické hladině. Také se děj může konat opačně, že ta druhá Duše může sklouznout níže, záleží na dominanci a tou je vždy to vyšší energetické číslo. Tak to vidíte často i v partnerských  vztazích, kdy Duše s vyšší potenciálem a s vyšší energetickou hodnotou má za úkol někdy pozdvihnout tu svou propadlou, jenže si nedá a nedá říci a pak je vzájemná neshoda a pro jednoho z partnerů to bývá jak se říká lidově očistec, ale v konečném výsledku té propadlé pomohl svým vlivem, i když to v životě bolelo.  V konečném výsledku sjednocení však tyto původně rozdělené entity na sebe vzájemně čekají i když se stane, jak jsem psal výše, že ta druhá Duše propadla a vlastně zdržuje ve sjednocení.  Možná se vám z toho točí hlava, ale pokud se na to budete chvíli dívat, bleskne vám výsledek hlavou a poznáváte vzájemné ovlivňování.
Rovněž existuje i  poznání z astrologie, kdy např. žena Rak má svůj ASC(ascendent) v Rybách, Štír ASC ve Vodnáři její příbuzná Duše bude osoba Ryby, nebo Vodnář atd. Většinou se pak tyto dvě Duše setkají nebo naváží jakýkoliv  kontakt, jsou párové, podle porovnávání se to většinou opravdu tak stává, ale říkám, než chybně něco diagnostikovat, tak raději vůbec, ale astrologie ať chceme nebo ne, mnohé také napoví, jenže říkám vždy, že nejlepší diagnostika je se nechat vést svou intuicí. Tuto poslední větu dávám záměrně, nechci nikoho nikdy přesvědčovat, tak pak ať to bere jako zábavnou četbu.


20 komentářů:

  1. Díky Iv,
    často se mi u Vás nestává, že článek pojmu hned napoprvé, ale zde se to stalo. Ta druhá část mi mnohé (a myslím nejenom mě) vysvětlila. V duchovních věcech to nerad říkám, ale tento řád je ve své podstatě jednoduchý, logický a funkční.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Michal
      Snažil jsem se to co nejvíce zjednodušit, aby zůstala jen ta základní páteř.

      Vymazat
    2. Iv, však já vím, že to takto není celé. Hned po odkliknutí jsem si všimnul, že můj koment vypadá jako bych si myslel, že to je všechno a víc v tom již není.
      Myslel jsem tím, že obsahu bylo právě tolik, abych to pochopil na první přečtení.
      Těším se a doufám v to, že k té základní páteři časem přibude i pár žebírek :-)

      Vymazat
  2. I já díky za tento rozbor. Hodně jsem nad tímto tématem v poslední době taky přemýšlel a cítím to podobně. Díky za článek, sdílení a přeji dobrý rok 2013. Petr

    OdpovědětVymazat
  3. ahooj:) Tak to se mi ulevilo, děkuji Iv za pěkný článek. Já jsem si skutečně nikdy nedokázala představit, že jsem byla chlap. Od malička jsem dovopravdická pravá holčička a takový ty věci jako porody a tak, tak to je něco, co mě baví:)))) dokonce ani v dnešní době nemám ráda klukovské oblečení, jako jsou kalhoty a mikči. :))) budu mít sukýnky a lodičky, kdyby nevím co:))))) IVA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ivčo,vidíš to já jsem lezla furt po plotě a po stromech a mami mne vyprovázela do první třídy se slovy "nelez přes vrata až půjdeš domů a neper se",to víš že jsem lezla,ale prala jsem se jen někdy,ale zásadně jen s klukama.Jo a podpatky nesnáším,páč mne z toho bolí hnáty a vidíš přesto si připadám jako holka :).Všechno to funguje,mělas pravdu a jak mne něco blbého začne lézt do hlavy,začnu drmolit ODPUST....... a hned je od toho pokoj,pápá T.

      Vymazat
    2. No vidíš, jak jsi šikovná holčička. Musela jsem si najít něco jednoduchého a to jednoduché funguje. P.s. mě bolí nohy v keckách a padám dozadu, ale u mě je to nějaká alotrie a hlavně vím tutově, že kdybych začala nosit nízké podpadky, tak se budu hrbit a spadne mi klenba. Je to někdy i výchovou, moje babička byla zámecká servírka a musela vydržet v lodičkách na place celou směnu a je fakt, že se nehrbila a mě učila, že nemusím mít kdovíco na sobě, ale že mám mít hezké botky, abych měla držení těla. :)))) no, je dobře, že jsme se Terezko zase něco nového od Iv dozvědly a hlavně, že víme, že jsme pravé holky a to je důležitý:)))) IVA

      Vymazat
  4. Tak hloubal jsem hloubal až jsem vyhloubal.
    Není to Iv tak, že u duchovních hladin nejde jen o výši frekvence (kvantitu) energie, ale i o jakousi její kvalitu? Přijde mi totiž, že zřejmě jsou i lidé s Dušemi na obdobné hladině, či-li měli by být "kompatibilní", ale vzájemný styk nevyhledávají. Zkrátka že mohou existovat paralelně vedle sebe mnoho skupin Duší, které jsou na podobné hladině, vzájemně si vyhovují, ale nevyhledávají společný kontakt. Byli(nebo jsou) spojeni různými Egregory o stejné duchovní hladině.
    Připodobnil bych to k vysílání na rozhlasové stanici. Sdílejí sice stejnou frekvenci, ale např. hudební vkus mají odlišný.
    Nazval bych to příbuzenskými Dušemi s druhého kolene :-)

    A ještě nevím na kolik je onen matematický model slučitelný se skutečností. Takto to vypadá, že čím je Duše s nižší energetickou hladinou (součet párových Duší) tím má větší možnost se v inkarnaci spojit s Dušemi z většího množství energetických hladin.
    Kupříkladu Duše z energetické hladiny 5 s číslem 1 se může spojit s Dušemi z jakékoliv energetické hladiny. Kdežto z vyšším hladinou počet variant klesá (tedy za předpokladu, že číslo je blízké polovině hodnoty - párové Duše mají obdobné číslo, Například 5+5). Nevím kolik je nejvyšší energetická hodnota, ale např. když by šlo o 10 a číslo by bylo třeba 5, nelze se spojit s Duší, která má energetickou hodnotu (součet párové) nižší než 6.
    Nebo lze kombinovat Duše pouze o rozdílu energetické hodnoty max. jedné? Něco jako pojistka proti pádu o několik řádů dolů a naopak pojistka proti přeskočení výuky a více tříd?
    Vím, že připodobnění k číselné pyramidě není to pravé, ale pro názornost je to asi nejlepší.
    Snad chápete na co se vlastně ptám. Když tak zkusím lépe formulovat.

    Taky mám zmatek v názvosloví. Měl bych návrh. Pokud to blbě chápu, smeťte to Iv ze stolu, abych do toho nevnesl někomu ještě větší zmatek.

    PÁROVÉ HLADINY (v článku příklady na pyramidě 5 a 6): hladina, na které je párová Duše se svou sesterskou Duší jako celek

    ENERGETICKÉ HLADINY (v článku např. 1 + 4): představují hodnotu jednotlivá čísla

    DUCHOVNÍ ÚROVEŇ: energetická úroveň příbuzných Duší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Frekvence udává kvalitu a nebo opačně. Vy jak Vás znám se taky nebudete intuitivně kamarádit s vrahem, násilníkem ani náhodou, i když bude mít své energetické číslo třeba 4(tak to je už hodně aktivní ve svém řemesle) ale jeho Duše pochází z energetické hladiny Duší č.1 Fuj.

      Vymazat
  5. Z akého zdroja čerpáte energetickú hodnotu duše p. Iv, numerologia lebo iné vyjadrenie nepoznám ?
    Zaujíma ma, čo napríklad predstavuje dvojica : ona 8, on 4 ?
    A či toto pravidlo platí aj u "nových" detí /indigo, kryštal, svetelných apod./ tých je tu teraz hojne.
    Ďakujem za Váš názor. B

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to B
      Nic nekopíruji, jsou to moje výzkumy a s těmi dětmi nemáte pravdu, ze 100 tak jedno, zbytek je poplatný negativismu, bohužel, je to praxe a ne omluvitelný směr médií.

      Vymazat
    2. Ďakujem p. Iv, dozvedela som sa z Vašej odpovedi :
      1/ že nič nekopírujete, čo je obdivuhodné.
      2/ o deťoch som nič netvrdila, len som sa pýtala.
      3/ a neodpovedali ste mi na on 8 a ona 4
      aj tak sa dá.

      Vymazat
    3. Bed, bod 3 máte napsaný v článku. Stačí pozorněji číst a pokud možno několikrát. Nelze vypsat všechny možné kombinace, ale princip je u nich podobný.

      Vymazat
    4. :-) Ďakujem MichaleB, ale neľahko vnímam čísla. Skúsila som rozložiť ako je návod a hlava mi to neberie. Potrebovala by som načrtnutie kvality tých čísiel, čo ktorý stupeň predstavuje, niekoho prevedenie stupnicami a potom si vytvorím aplikáciu na konkrétnu osobu... Raz som sa stretla so stupnicou vyspelosti alebo skôr
      dlžky trvania/žitia duše v tejto realite. /od Dr.Rusnáka/ Bolo to vyjadrené v 0 = zrodenie/vstup zárodku ducha do tejto reality, do 9 = naplnenie cesty . Snáď mi niekto rozumie ? Bed

      Vymazat
    5. Bed, nemá cenu se v tom nikterak plácat. V pravý čas to každý pochopí a tento pravý čas je pro každého jindy.

      1)Příbuzná duše = sesterská duše(proto je příbuzná - zde zřejmě došlo k nechtěnému použití dvou názvů pro totéž)
      2) Energetická hladina = poschodí A,B,C,D, atd
      3) Energetická hodnota= 1,2,3,4,….atd.

      Vymazat
    6. Až tak sa neplácám Michale, a ten pravý čas ?
      Asi keď sa s tou dušou stretneme.
      B

      Vymazat
  6. Nemůžu si pomoci,ale KLON nemá žádnou Duši,na to jsem už teda přišla určitě.Zdravím všechny klony bez poklony,shořte neřádi,všichni na popel,aspon pohnojíte pole,když už nic,pápá.T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžeš mi tedy vysvětlit, jak může něco existovat aniž by to mělo duši (tedy nějakou formu energie)?

      Vymazat
    2. to anonym
      Bez podpisu tento ˇVýkřik" už neotisknu!
      Vážený, Duše se vždy projevuje Citem,Emocemi, ale klonu toto chybí, je to jen jako "robot", bez emocí, vnímání bolesti atd, ale jak víte, všechna hmota, jak živá nebo "mrtvá" je složena z energií, tedy i ten Klon, v našem prostředí tedy jak ji extrahovat na jednu ze základních frekvencí platí E=m.c2

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.