neděle 13. ledna 2013

Duchovní boj a realita



V minulosti se síly Světla dostaly do problémů se silami Temna a to svou benevolentní etikou chování proti Temnu. Použily pro svou obranu stejných způsobů, jakou používal jejich protivník, totiž magii ne obrannou, ale rovněž útočnou a to otevíralo těmto Temným silám přístup k jejich ovládnutí a tím se síly Světla stávaly snadno ovladatelnými. To je zásadní chyba, při boji se Zlem.


Tato původní  etika sil Světla, je ještě mnohdy dnes příčinou výhry negativních sil, protože tyto negativní síly v zástěrce duchovna, nabádají  ty hledající i v současné době k této etice, tj. poslušnosti, odpuštění, oblíbené rehabilitaci atd.
Ne, vyvinutá duchovní bytost musí získat neoblobnou sílu, naučit se bránit Temnu a nenechat si nic líbit. To samé začíná aplikovat i příroda, kdy většinová populace přikloněná k jen materialismu je zvyklá a bere to jako svoji výsadu jen brát a nikoli dávat. Proto se příroda „stáhla“ a začala využívat svou sílu na obranu proti lidem, hurikány, záplavy, zemětřesení atd., dávné spojenectví přírodních sil se rozpadlo. Ano, materialista se při těchto slovech opět začne smát, protože on si myslí, že je pánem Všehomíra, není, je zde něco silnějšího, úplně nepoznaného a pevně si udržující svůj vliv, ať lidstvo dělá co chce, tento stav u nich trvá až do doby tvrdého sevření životními okolnostmi jako je nemoc, nehoda  a pod.
foto Iv - stopa nad kruhy v obilí


Negativní energetické útoky byly a jsou stále prováděny a to velmi sofistikovanými způsoby. Je to Duchovní boj a špatný způsob boje proti silám Temna vám hlavně vnutila náboženství, jež se vlastně stala později součástí politiky Temných sil. Vždy Vám tvrdili, že pokud se obrátíš ke světlým sférám náboženství (uměle vyroben Egregor), bude vše v pořádku a tím narušili neoblomnost sil Světla. Zde je svět problémů, duality a je nutno být odvážný, statečný a Vy musíte přemoci svět, svět kde s úsměvem ironie a výsměchu vládnou síly Temna a vy svou pokorou, kterou vám tak vštěpují do hlav,  umožňujete sami se  bahnu šířit a vám se vysmívat.
Zástupci Světlých sil musí použít všechny duchovní zbraně, které nám Univerzum dalo. Musíte si vybudovat autoritu, ale tu si nevybudujete skláněním a uhýbáním, ale neoblomným postavením za věci života a čistého, nezdeformovaného  svědomí. Boj mezi těmito silami je nesmiřitelný, je to duchovní válka, kdo věří v Univerzum, nezdeformované svědomí, lásku a v jeho nadřazenost, automaticky se řadí do skupiny Světlých sil. Nebuďte pasivní, tak jak vás to do teď učila náboženství a tento trend pak  převzala i většina duchovních směrů, opakováním Slunce v Duši, ještě nikdo nic nezmohl, jen se uzavřel do svého světa a svým laxním přístupem dovoluje Temným silám dál expandovat, bořme každou povýšenost a vše co se příčí vašemu svědomí. Duchovní boj je ve své podstatě jen boj o tyto energie, základní energie Univerza  a kdo získá více této  energie, má vždy převahu, která se pak promítá do reality, jeho přetransformování vytváří svět reality té Entity, která ji má více.
Je mnoho způsobů jak vás přinutit dobrovolně tuto prvotní sílu odevzdat a mnoho lidí se rádo poddá těmto manipulacím, vidíme to dnes na každém kroku a kdo tyto síly využívá ve svůj prospěch, nemusím vůbec zdůrazňovat. 
V prvé řadě jsou to provokace, které stáhnou na sebe všechnu energii pozorovatelů a hodnotitelů  a ta se vrací ke svému původci, který ji využije pro sebe jako energetický balíček plný síly na své záměry a vás vycucne. Do těchto metod patří i Ironie, dvojznačně pichlavé otázky, ponižování, ironická popichování, vytváření strachu, vytváření nejistoty atd. Všechny tyto aspekty nutí bytosti, aby se soustředily na danou problematiku a tím odesílají svou energii problému a jeho tvůrci. Jsou to někdy velmi vychytralé metody, které znáte např. ve svém zaměstnání, v životě se svými sousedy, někdy i v rodině,  kde není nic jednoduššího např. říci, ta skupina, nebo ten je výkonnější než vaše, nebo Ty a k tomu jen mírně podotknout, že si o tom bude muset s vámi promluvit. 


V ten moment jste ve smyčce strachu, nespravedlnosti, odebírání energie, na tuto akci musíte myslet, nemůžete spát, zvětšujete výkon a jste tímto způsobem vysáváni. Reagovat negativně je to stejné odebírání energie a navíc vás to postaví ještě do světla před ostatními do pozice buřiče a ten dotyčný vyhrává na celé čáře a má snadnější pozici se vás zbavit, zesmněšnit,  jako možný bod nebezpečí pro něj, protože tyto bytosti velmi dobře vycítí na kterou stranu patříte. V tento moment je nutné být nekompromisní, spolehnout se na základní sílu Univerza a čekat na synchronicitu, která bude stát na vaší straně a využít ji na prokázání opaku a tím jeho útok odrazit. Stát pevně, nekompromisně na svém tam uvnitř, nehádat se,  a čekat s pevnou důvěrou na synchronicitu, přát si ji, ta pak jistě přijde do reálu z Univerza, stačí se spoléhat pevně na základní sílu Univerza, která vám, pokud ji věříte dá příležitost k obraně a někdy i k útoku, máte na něj plné právo, pokud vaše situace byla zapřičiněna těmito  Temnými silami, zkreslujícími pravdu a lásku. Buďte neoblomní a spoléhejte se na sílu Univerza a vyčkejte příležitosti vše zvrátit, bude vám tato příležitost  jistě poskytnuta, jen se spolehnout na tuto sílu a jak přijde,  jednat naplno.

Realita - Česká hymna v podání  Bilderberger
Svatý Václave, oroduj za nás! Česká hrdost je v latríně!
Pohádka: Naši Eurohujeři nám možná dosadí na trůn kníže pána, a brzo se dočkají státního pohřbu, kdy bude zase kýžený den volna a pak snad lid obecný prohlédne a v nových volbách  jej osvítí Duch svatý. Zazvonil zvonec a pohádky je konec.

Moc se mně líbil komentář Michala, hlavně je ze života a aby nezapad, tak jej zde vystavím.

Vlci potvrzují, že synchronicita je brnění, rádce, kladivo i meč zároveň (velmi dobře vystihnuto - Iv). Jediné co je třeba učinit, je odsunout logiku a rozum na druhou kolej (nikoliv zcela zahodit)otevřít oči a jednat tak, jak to cítíte. Zpočátku je to těžké spoléhat se a upřednostňovat nehmatatelné před logickým, ale časem to začne přecházet v "normálno". Je to jako když hodíte neplavce do vody. Buď se bude divoce zmítat a vysílením se dříve či později utopí nebo se zklidní, nadechne a nechá se samovolně nadnášet vodou bez vynaložení energie.
SPOLEHNOUT SE

52 komentářů:

  1. Neni to trochu volani po pasivite,to cekani? Neni lepsi se branit hned misto cekani az zahrmi? Ta sila se prece prida.....?......proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to proud
      Právě není, zkuste dát zlodějovi kladivem mezi oči, vy budete sedět a on se vám bude řehonit, tak mají nastaveny zákony pro sebe a destrukci společnosti, tak jdete s proudem a příležitost se jistě najde, zloděje vylekáte on uteče a pokud budete pracovat jak jsem naznačil, za týden si přečtete, že ten samý zloděj byl přejet vlakem, i tak se pracuje a bez výkřiků, věřte mi, pracuje to tak, protože vaše energie se přidá k těm druhým co okradl a pokud je nenapravitelný, bude to s ním skončeno a tak je to i se systémem, jen ne klanět, pak to vypadá tak jak to vypadá a systém ne a ne přejet vlakem.

      Vymazat
    2. Přátelé a bratři ve "zbrani".. Napadlo mne v souvislosti s probíraným jedno moudro z Bible.. : "Překovejte své meče v radlice" a tak dál... Cítím, že to je přesně i tom.. Naše zbroj stále má sílu meče, ne tu smrtící, ale tu "orající" a "rozorávající".. Má snad kdokoliv pocit, že je snadné zvládnout takto překovaný duchovní meč?? ÓÓó nikoliv!Se zlem se musí bojovat touto orbou! A to je větší dřina než vetknout svůj meč do kohokoliv...Spojme se se Zemí a provádějme "orbu" se ctí a dobrým úmyslem! Veškerý lidský dobytek bude při tom chlístat své bubáky na toto dílo, ale marně!! Úroda budiž naším cílem a setba naším dílem... Váš XiXao

      Vymazat
  2. Dobrý večer, Iv, děkuji za nejen bravůrně napsaný článek,ale téma, které je přesně načasované na dnešní večer, alespon pro mě to tak je. Bloudím a plácám se s tímhle tématem už 2 dny, zase jsem přečetla všechny 3 články na Tvém blogu, Pravda o životě trochu jinak. . . pro mě je tento nový článek jaksi navazující a cenný. Díky, hezký večer všem iva:)

    OdpovědětVymazat
  3. Vlci potvrzují, že synchronicita je brnění, rádce, kladivo i meč zároveň. Jediné co je třeba učinit, je odsunout logiku a rozum na druhou kolej (nikoliv zcela zahodit)otevřít oči a jednat tak, jak to cítíte. Zpočátku je to těžké spoléhat se a upřednostňovat nehmatatelné před logickým, ale časem to začne přecházet v "normálno". Je to jako když hodíte neplavce do vody. Buď se bude divoce zmítat a vysílením se dříve či později utopí nebo se zklidní, nadechne a nechá se samovolně nadnášet vodou bez vynaložení energie.
    SPOLEHNOUT SE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždy využít přicházející energii a využít jí do mrtě pokud se hodí k mému účelu, však ona přijde, pak jen do ní šprcnout a valí se to jak protržená přehrada. Ano Michale.

      Vymazat
    2. Ano, osobně už spoléhám na to, že energie (je jedno v jaké podobě) na poslední okamžik (v pravou chvíli) přijde. Spoléhám na to tak, že nad tím už vlastně ani nepřemýšlím. Nepřišlo to u mě jako ve filmu lusknutím prstu, ale pozorováním sledů událostí. Jen v posledních několika týdnech to velmi rychle akceleruje. Dříve bych to nazval lehkovážností, dnes tomu říkám žít na plno, ale ne v duchu západního/materiálního myšlení. Nemusím si hlavu plnit myšlenkami, které Systém tak rád lidem dopřává (strach a obavy z toho co bude nebo naopak nebude) a v podstatě všechen čas mohu věnovat přemýšlením nad tím, nad čím chci já. Jen přitom sleduji synchronicity a jen žasnu, kolik jich denně vnímám. Někdy si říkám zda tu byly vždy a přehlížel jsem je, nebo ...
      A při představě, že synchronicity jsou asi jen tlumočníci do konkrétní mysli, protože nejsme zatím připraveni(lpíme na naučených logických postojích) a až to pochopíme, bude moci komunikovat přímo, pak mě příjemně mrazí.

      Vymazat
    3. Tím že využíváte synchronicity, již navazujete komunikaci a většinou se pak valí rychleji.

      Vymazat
  4. Úžasné..., nenechat se vysát,zklidnit a vytrvat. Oni se zpravidla umlátí sami. Díky za tento blog.
    Jiří Sv

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Jiří
      Od Vás si toho vážím taky velmi, jen ještě trochu napovím, článek byl uveden v přesnou dobu synchronicit, chvilku jsem musel ale čekat. Tak děkuji a přeji Sv.J. hodně síly.

      Vymazat
    2. Omlouvám se Iv, že jsem Vás uvedl v omyl. Jiří Sv není Sv Jiří. Otočil jsem to schválně, protože máme stejné jméno. Dík a přeji také Sv.J. hodně síly.
      Jiří Sv

      Vymazat
  5. Kéž bych měla víc odvahy, je to povzbuzující:))MUSÍM TRÉNOVAT, TAKHLE TO UŽ DÁLE SEMNOU NEJDE:))díky iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vím to stále, je tam blok, nemyslím na urinu, však ono to vyleze, ale hlavně pohoda, jo a dík za pomoc Ter. Děkuji

      Vymazat
  6. taky na tom makám Duše moje,je to docela legrace,že ano,mám novou mp,takže sluchátka na hlavě,krásný písničky,to je moc energie a to pomáhá a jak.A ty parchanty posílám rovnou tam kam patří,času měli dost,pokud nepochopili,maj smůlu.Mějte se krásně a pište si třeba Básně,to pomáhá,je v tom plno energie,totiž a taky foto potěší,jasně :)))).T.

    OdpovědětVymazat
  7. Díky za článek Iv.Víc nemám co bych dodal. ;-)

    OdpovědětVymazat
  8. Iv, moc díky opět za velmi silný článek!

    Jen mi to chvílemi nedá a napadá mě, jestli to s tím dualistickým vnímáním nepřeháníme, jestli nejsou chvíle, kdy ten hnus z okolí, ze společnosti, nemáme přijímat jako část sebe sama...

    S úctou Patrik

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Patrik
      Nevím, ale tento hnus rozhodně není mou součástí, to jsem si jistý, tak nevím, proč bych ho měl přijímat jen proto, že někdo nám vkládá do hlav a myšlenek, že je to nějaké naše zrcadlo? Je to jen záměrně vytvářená realita a myšlenka zrcadla, je vždy pro zmatení a otupění bystrého vnímání, co kdyby na to lidičky přišly. Proč lidské bytosti svazují nějaké předsudky, nebo to co údajně byly staré ezoterické poučky, každý má svůj zákon svědomí v sobě a od narození, tak se jím má řídit a žít život naplno, moje osoba se tím řídí a žije naplno.

      Vymazat
    2. Já tomu rozumím, ale každý si asi pod tím "hnusem" představujeme něco jiného. Do nejbližšího okolí skutečně leccos projektujeme a může to fungovat jako zrcadlo (soudím na základě vlastní zkušenosti), ale chce to asi naučit se rozlišovat, kdy za to můžu já a kdy je to něco, co přijímat nemusím a měl bych to brát jako příležitost něco "odbangnout" zpátky autorovi. Co se týče společenského dění, může jít o kolektivní karmu, která funguje stejně jako osobní, jen v jiném měřítku. Na druhou stranu je jasné, že už tímto buddhismus svádí k jakési pasivitě, což se mi delší dobu nelíbí. Hledám tak nějak rovnováhu mezi těmito dvěma přístupy a ta tkví ve spolehlivém rozeznání různých typů situací.

      P.

      Vymazat
    3. to Patrik
      Tak , je to o rovnováze, najít ji a jasně konstatovat(vnitřně cítit), že to a to není určitě moje krevní skupina(nějaké hluboko uložené myšlenky negace). Ne to svádět vše na odraz zrcadla, to jsou vše aspekty, které dobro oslabují a tito lidé jsou pak nevyrovnaní a pasívní.

      Vymazat
    4. Patriku - můj názor na "zrcadla" je takový, že je výklad buď chybný a nebo záměrně vykonstruovaný z jednoduchého důvodu. A to, že podle obecných ezoterických názorů jsou všichni kolem Vás zrcadlo. Jenže kdo je potom zdrcadlem pro ně? Museli bychom být všichni vzájemně svými zrcadly i zdroji obrazu a pak by to celé ztrácelo smysl taky. Vyměňte zrcadla za naslouchání svědomí a nemusíte pak ztrácet čas a svojí pozornost sledováním kolemjdoucích zrcadel. :-)

      Vymazat
    5. Teda Míšo, tys to zase vypíchnul, přesně, s tímto souhlasím , jinak ta nečinnost a jakýsi klid , jakoby před bouří, to mě taky rozčiluje. Dnes jsem ve stavu, kdy bych vylítla z kůže:) MUSÍM NĚCO DĚLAT, TVOŘIT, PRACOVAT, PARCHANTY NAKOPAT , PROSTĚ NĚCO:))))) ahoj všem iva

      Vymazat
    6. Michale a Iv, naprosto souhlasím. :-)

      Snaha dodržet imperativ "všemilování" jen vede k postižené psychice a potlačování sebe sama a přirozených obranných reflexů. Je to agenda. Ale rád bych upozornil na to, že válka na dobro a zlo je taky agenda, neměli bychom tuto virtuální realitu zas až tak prožívat, ve své podstatě je to vše jedno (dá se vyložit ve dvou významech :-)).

      P.

      Vymazat
  9. Na tuto zrcadlovou teorii mam uplne stejny nazor.
    Je to vec, umele vykonstruovana.
    Protoze co odrazi zrcadlo, zase jen zrcadlo.
    A kazde zrcadlo je slepe.
    Za nej to nejde, konci to odrazem.
    Proto je podle mne i tato teorie slepa.
    Kazde zrcadlo je slepe.
    Tara

    OdpovědětVymazat
  10. Perfektny clanok, presne kvoli tej zvlastnej frekvencii, ktora zasiahne presne v strede, vo forme mlhavych modrych lucov, tu uz mesiace chodim a uz som si myslela, ze sa mi predtym zamarilo, uz som stracala nadej, ze to bola nahoda, co som tu citila. Ale teraz vidim, ze sa mi oplatilo cakat. Vyborne ste to popisal. Som bez slov. Keby sme sa vsetci toto naucili....v okamihu by sa stratila tato virtualita. Dakujem este raz. ja

    OdpovědětVymazat
  11. som presvedceny, ze zbranou proti temnym silam je neustale budovanie novej osobnosti. odhodit staru a snazit sa o novu. avsak je to dlhodoby proces a protistrana sa bude vsemozne usilovat ho znemoznit. budovanie novej osobnosti je zalozene na poznani, nie na srdci, srdce je zradne. ked uz bude poznanie, ani srdce uz nebude zradzat. su to spojene nadoby. aj ked velakrat spadneme, vzdy je potrebne sa zodvihnut a ist dalej. pre tych, co vytrvaju caka zasluzena odmena. dakujem za clanok.
    Daniel

    OdpovědětVymazat
  12. Ivo:
    být to kdokoliv jiný, řekl bych mu, že je ve fázi, kdy se mezi sebou pere EGO(rozum) zastoupené tím neklidem a touhou něco dělat, hlavně ať není čas na naslouchání vnitřku a mezi Duší, která naopak klid vyhledává. Sama rozhodněte, zda to byl tento případ nebo příliv nadmíry energie.

    Daniel:
    srdce = cit = intuice = správná volba (tedy alespoň můj názor)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kamaráde, nadmíru energie, nevím, že semnou dnes šijou raraši. Parchantama jsem nemyslela děti:))) , ale vyčůránky a zloděje, kteří mi dnes přišli do cesty:))) ODKLÍZENÍ SNĚHU VŠE VYŘEŠILO.jsem jak beránek:))a hlavně, ač nemám ráda zimu, tak ten čerstvý sníh se jiskří, je to nádhera. :) ASI JEŠTĚ POSTAVÍM SNĚHULÁKA:) IVA

      Vymazat
    2. to Iva
      Myslete na to, kolika lidem ti vyčuránci a zloději už ublížili, představte si třeba narvanej stadion, kde jsou všichni načtvaní na špatný písknutí, ten rozhodčí je ten vyčuránek a zloděj a dovedete si představit tu "nasranost" davu, tu energii, časem ho musí smést určitě, jen tu svou "nasranost" přidejte k těm ostatním!

      Vymazat
    3. Ahoj Duše moje,taky budu stavět sněhuláka,je to pryč,moc vám všem děkuju,pápá.Míšo,jasný srdce=cit=intuice,tak to je a Ivča je v ráži,to je dobře,moc.T.

      Vymazat
  13. JÁÁÁSNĚ, tak to je dobrá rada, využít tuto energii k něčemu dobrému:)Víš, já jsem si to vyvolala vlastně sama, rozhodla jsem se, že už si nenechám od těchto lidí všechno líbit, ovšem trénovala , naštvala se, ale nevysálo mě to, naopak jsem měla spoustu energie a ted se cítím skvěle, manžel byl dnes unaven, jak padal sníh, tak ho bolela záda. Celý večer jsem mu masírovala nohy a viděla , jak se mu totálně ulevilo, běhá tady jak klučina:) možná, že se něco povedlo, ale ještě nevím vlastně co:)Přeji krásný večer iva

    OdpovědětVymazat
  14. Ivčo,ahoj,už jsem na to přišla :),jsme Elfky,koukni tady The Song of the Sun Mike Oldfield(přemož se,kdyžtak si zaplouži se svou párovou :)) a klucí pořádně se podívejte,kdo máte ještě doma krásnou čárodějku? :).Tak holky pěkně čarovat,no a Sluníčko je teda skoro bílý,aspon to u nás,pá.T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Terez+Ivča
      Terezko, to mně nesmíš dělat, zase jsi se trefila do mé nejoblíbenější skladby z jeho CD, dost často si ji pouštím a Ivča už si na to tahání koček zvyká, aspoň ten blok rozpustí a zhltne to.

      Vymazat
    2. Milý Iv,když nesmím,tak dobře,zrovna budu :),taková jsem Elfice,co ráda zlobí velice :).Vla Bi,nemáš náhodou doma havrana?Ivču jsem poznala,ale neřeknu a ležím u toho suchýho stromu,páč jsem v rekonvalescenci :).A nezapomenout,to není odraz v zrcadle,ale obraz Duše,ano.T.

      Vymazat
    3. Noojo, tady je zase pohodička,kytárka. . . děcka, já vás mám tak ráda:))) dnes jsem byla celé dopoledne na mrazu, ted jdu ještě pracovat do skladu, ... se teda na toho puprdlÍka s kytarou pak mrknu:)))ted ovšem potřebuji energii do práce, tak pouštím RUSH,to je nabíječka:)))) a hlavně, s Vlastíkem tuto kapelu naprosto hltáme, je to nádhera. . . jdu makat:)))) IVA

      Vymazat
    4. Holky, jsem rád když pod nějaký duchovní článek tady štěbetáte, vaše energie dává stránkám takovou jemnost té ženské energie, protože kdyby tady byly jen technické, tak je to tady jak u Suchánků. Dík.

      Vymazat
    5. A to Ti musím milý Iv oponovat,to není žádné "štěbetání",ale důležité informace,jenže vám chlapečkům trvá poněkud déle,než vám to dojde :).Dnes volal klučík,mami promin,mělas pravdu.Kvůli holce se vykašlal na školu,vysátý jak hadr a dnes zjistil,že chodí ještě s jedním.Ale neva,dostal mašlu a na vejšku berou až do 26,tak je to fuk,třeba konečně půjde na Masaryčku do Brna :)).T.

      Vymazat
    6. pro Terezku
      Já a havran? Nee. Jsem ta, co tančí s vlky. Žádné éterické hadříky, ale holínky a psovodská bunda. Ale Oldfield na mě bohužel zapomněl :-((

      Vymazat
    7. Jasný Vla Bi,takže brnění,ale stejně Ti to sekne :).T.

      Vymazat
  15. Tak to byla dobrá hymna ;-)
    Je to smutný a nerozumím tomu, že si národ zvolil tyhle lidi (teda pokud je skutečně zvolil že). Nerozumím ani podpoře některých osobností pro, jak oni familiérně říkají, "Karla". Zvlášť pan Svěrák by jako náš čelný cimrmanolog měl být inteligentní ? Takže českému národu zase nezbyde než vidět tu humornou stránku věci ("když pochopíš, že všechno je jen vtip, nemá cenu nic jiného než být komediant"). Pěkné klipy "ala Karel" vystihli v tomhle článku: http://www.outsidermedia.cz/Ein-Zwei-Drei-1.aspx
    http://www.youtube.com/watch?v=YpBFX5uuRL8
    http://www.youtube.com/watch?v=n5ZDNdRH-BE&feature=player_embedded
    Mě to zase s ohledem na tu drahou a bombastickou kampaň připomnělo toto (aji ta podoba tam je : http://www.youtube.com/watch?v=cGYNuoCigGY
    Zdraví GW

    OdpovědětVymazat
  16. Dnes jsem si dával dohromady některé svoje získané informace a rád bych znal názor.
    Jak fungují některé z hlavních zákonů Univerza, nám tu autor blogu dává po kapkách ochutnat. Jeden z takových je zákon zpětné vazby (akce - reakce, karma), který má mnoho pořekadel jako Kdo seje vítr, sklidí vichřici aj. Jde o to, že Univerzum vždy a bez výjimek vrací zesílené to, co vyšleme. Jedná se o energie, které se zpětně mohou transformovat do hmoty, situací, nemocí, bohatství atd. atd.
    Abychom něco od Univerza mohli získat, je třeba "investovat".
    A teď přistoupím k tomu, co mě napadlo. Pokud nejsou výjimky a já to celé správně pochopil, pak každý, kdo např. uloží peníze na spořící účet s úmyslem vydělávat na úrocích, tak se teoreticky proti tomuto zákonu staví zády. Proč? Protože chceme dostávat, aniž bychom něco dali. A protože od Systému dostaneme finanční obnos v podobě úroků, tím získáváme určitý druh energie v penězích aniž bychom energii vložili. Nic nevytvoříme, žádná hodnota nevznikne, žádný výrobek nevznikne, žádná služba (nefinančního charakteru) neproběhne. Onen úrok není nic jiného, než získání peněz za nic, i když se banky dušují, že opak je pravdou. Kdysi dávno možná ještě byly peníze jištěné nějakou hodnotou (vykonanou prací převedenou např. na hodnotu zlata), ale dnes velká část (netroufám si říci jak velká) je však jištěná dluhem, což popírá zákonitosti. O finančních a ekonomických dopadech se tu bavit nechci.
    Zajímá mne, zda takové jednání (spoření na základě úroků) nemůže mít za následek velkou ztrátu (v jakékoliv podobě) v budoucnu. Co si o tom myslíte?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Michale, karma je také trochu moderní slovíčko, na které se svádí kde co, většinou karma pracuje ve velkém časovém vektoru a neřeší v tomto životě, pokud se dostane zde ke slovu, jen jeden problém, ale řadu podobných problémů zaviňující rozklad řádu zákonů a nebo se dostane ke slovu rychleji, pokud narušil zákony většímu množství lidí, kteří svým vědomím, že jim bylo nějak ublíženo spojují energii a vytváří jistý bod v možnosti realit a zapojují svým vědomím Sílu, která tento bod v možnosti realit rychleji uskuteční.
      S těmi penězi je to trochu jinak. Vy vyděláte nějaké peníze a dáte si je na účet za účelem úroků, ale. To ALE je v tom, že systém záměrně porušil rovnováhu tím, že vám peníze podhodnotil a dostanete místo 500,- Kč jen 50,-. Takže v podstatě bytost přemýšlí v zákonech Univerza, že ta ušlá hodnota bude nahrazena úrokem, jenže….. Dobře vymyšleno, viďte, takže máte nárok a není to postavení proti zákonům Univerza. Dnes jsem dal článek Magie a Síla, ale s tím pochopením to taky souvisí.

      Vymazat
    2. dodatek - tím podhodnocením myslím hodnotu vaší práce, vy se nadřete s něčím jak kůň a dostanete za to 50,-, druhý na úřadě si uvaří kafé, nic nerozhodne a za hodinu dostane třeba 500,-, tím jsem myslel záměrně podhodnocenu práci u jistých oborů a směrů.

      Vymazat
    3. Takže chápu-li to dobře,
      k porušení (opakovanému a záměrnému)tu sice dochází, ale ne ze strany spotřebitele, nýbrž ze strany "finančníků", protože právě oni jsou těmi, kdo nic nevytváří a ještě si zato účtují - vysávají energii z těch, kteří pro dosažení stejné úrovně musí pracovat stále více a více podle toho, kolik se potiskne papíru předstírajícího nějakou neexistující hodnotu.

      Vymazat
    4. Nejvíce mě dostává, proč trpíme obrovské platy politiků a sportovců, kteří většinou své tělo chemikáliemi zničí tak, že jdou někdy už ve 30 do důchodu. Jinak moc děkuji za oba poslední články! K Pravdě o životě jinak se chci ještě po mnoha měsících vrátit. :-)

      Patrik

      Vymazat
    5. to Michal
      Ano Míšo,přesně a to se týká finančníků, politiků, nechtěl bych být v jejich kůži a nebo součást jejich rodin.

      Vymazat
    6. to Patrik
      Vy poctivě pracujete a dodržujete jisté atributy pro zdraví svého těla. No a třeba naše slečny si chodí v krátkých tričkách a na půl žerdi sukýnky(ne že bych se nepodíval, někdy je to hezké, ale někdy) a teď si představte, že tyto "dámy" onemocní na ledviny, játra a jdou pak ve 45 do důchodu. Nebo frajer v autě jede jak majitel celého Absurdistánu, vybourá se, zabije pár lidí, pohmoždí si orgány tak, že je poslán do důchodu, zatím co vy si plníte jisté povinnosti, budete pracovat až možná do důchodu, když se ho dočkáte, no není to "perfektní"
      Jistě, "Pravda o životě jinak" je těžké téma na pochopení, ale vy jak vím sledujete i duchovní články a jsou vlastně pokračováním a osvětlováním celé revoluční problematiky.

      Vymazat
    7. Ivane, co vlastně dle tebe zahrnuje slovo magie? Setkávám se s ním bar kde, něco jsem o tom aj početl, ale přád mi není jasné, co pod tento termín spadá a co ne. Jak víš, sám jsem si v životě pár "magických" okamžiků prožil, ale vlastně nevím, kam spadají, jestli pod to "magické" slovo, nebo pod osobní, byť i velice zakrnělé schopnosti více méně nevědomě používat řekněme universální energii, kterou dokážeme pomocí těla nějak zprostředkovat a použít. Dík a ahoj, Slávek.

      Vymazat
    8. to Slávek
      Nezlob se Slávku, ale na odpověď už nemám sílu, promiň.

      Vymazat
    9. Slávku,
      sice jste se ptal Ivana, ale zkusím já. Onu "univerzální energii" jak jste to napsal, používají všichni bez rozlišení barvy dresu. Ono není nic, co z ní nevychází. Tato "energie" nerozlišuje kvalitu záměru, tudíž jí pasovat do role nástroje jen pro "správňáky" nelze.
      Co je či není Magie lze správně detekovat jen jediným možným způsobem/nástrojem a tím je Svědomí. Samotná Svědomí však mluví tichým hlasem a je třeba hodně práce a úsilí věnovat sobě samotnému, aby ho bylo slyšet. Hlavní cenou je pak opravdové Bytí.
      Odpovědí je vlastně celý tento blog, který má pomoci ukázat, jak svému Svědomí porozumět.

      Vymazat
  17. Hmm. Děkuju Michale. Já jsem asi poněkud divnej. Jak nemám něco naservírovaný (ať už někým, nebo mi to dojde) krátce a výstižně, motám se v tom. Jó, kdyby mi někdo, třeba Ivan, potvrdil, že síla světla přýští pouze z nás samotných, zatímco magie prýští ze společenství se silami nevlastními, bylo by mi to jasné. Ale je to skutečně tak? Ahoj, Slávek.

    OdpovědětVymazat
  18. Chtěla bych se zeptat co je ještě magie co už univerzum

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Magie je sekundární energie základní, vnímající, vše utvářející Síle. Pokud si to uvědomíte, nepotřebujete magii a Váš život, přání budou uskutečňovány lehce s neubližováním okolí a větší razancí, magie je vždy podřadná energie pro lidskou bytost, ale náhled dnes je dosti opačný. Přemýšlejte a studujte těch článků tady více, je zde vše.

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.