neděle 30. prosince 2012

Vesmír není prázdno




Berte to jako další stupínek Vašeho poznání o Vesmíru, tedy i Vašem světě, který  tak nyní  intenzívně prožíváte. Univerzum, které nás obklopuje a v kterém i žijeme, není mrtvý, ani prázdný prostor bez nějakého smyslu a náhod, jak se nám to stále snaží namluvit. To, co se učí dnes na školách, je jen částečná pravda,  která Vás vlastně nutí k velmi primitivnímu myšlení a tím velmi drasticky omezuje Vaši možnou expanzi vědomí a udržuje tak lidstvo na krajním stupínku poznání, okleštěná pravda, se svým zaručeným působením. Že se Země a ostatní planety otáčí kolem Slunce je sice pěkné  poznání, které vydrželo v učebních osnovách až do dneška, ale další pokrok, stupínek v prostorovém myšlení  je nulový, záměr, nebo opravdu nevědomost.



V tomto novém věku zkuste začít přemýšlet jinak, začněte přemýšlet prostorově, vnímat  souvislosti a pozorujte synchronicitidy kolem Vás, najednou zjistíte, že se kolem Vás děje tolik věcí a že všechny mají vliv na Váš život, i když si to můžete uvědomit někdy až zpětně, tím Vaše myšlení dostane ráz expanze a ne něčeho přízemního, jak se nám to snaží stále vtloukat do hlav, abychom náhodou nezačali chápat jejich nedokonalé pravdy a nezačali si uvědomovat, že náš Vesmír opravdu není nic mrtvého a je v něm jistý  řád a vše se vším souvisí, pak začnete chápat jeho projevy, směr a hlavně i tyto stránky, co Vám chtějí sdělit. Doufám, že se Vám otevřou oči dokořán úžasem a pochopením všech souvislostí.

Poděkování stálému čtenáři Vojtěchovi, za upozornění na toto video, ušetřil mě spoustu práce.

26 komentářů:

  1. dech beroucí informace, zítra si to video pustím ještě dvakrát, dneska už jdu do hajan. ahooj všem, krásné sny iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem se u toho normálně rozbrečela.T.

      Vymazat
  2. Jak bylo řečeno - energie pohybující se po spirále a "unášející" hmotné objekty. I přes toto opravdu zajímavé převedení 2D pohybu do 3D, kde je krásně vidět, jak Slunce i všechny planety soustavy si razí cestu kupředu ve stejné ploše, musí člověk upustit od běžných fyzikálních zákonů a představ o pohybu (Newtonova teorie do koše). Proč? Protože (aspoň můj názor), by v důsledku různých hmotností nemohly mít všechny planety stejnou rychlost ve směru pomyslné osy pohybu Slunce. Tato energie musí mít vědomí, neboť si neumím představit tu neuvěřitelnou náhodu, aby vír energie, jakýsi její pomyslný tunel, měl v různých částech svého průměru natolik přesně dávkovanou sílu, aby právě různě hmotné objekty (fuj to zní ošklivě) opravuji různě hmotné entity udržoval ve zcela přesném postavení.
    Pokud bychom měli aplikovat Newtonovy zákony na tento 3D pohyb, muselo by podle mne docházet k tomu, že by v počátku letěly první nejlehčí planety a pak ty těžké a časem by se to vlivem gravitace vyměnilo. První by letělo Slunce. Zkrátka by planety nebyly seřazeny do pomyslné plochy, ale do trychtýře, který by se (opět podle mne) musel časem prodlužovat a nakonec rozpadnout. Jenže tomu tak není.
    Navíc Slunce se taky nepohybuje po přímce, ale po spirále kolem centra galaxie, které si to jak jinak taky mašíruje vesmírem. Opět jsme u fraktálů a to jak směrem od menších objektů k větším, tak opačně až k těm zcela nejmenším a všude to funguje naprosto stejně. Když pochopíme jednu úroveň, bude mnohem jednoduší pochopit všechny ostatní.
    Takže vše doslova víří spirálovým pohybem ve spirále, která je ve spirále pohybující se spirálou atd. atd. Dokonalý balet. A že by to všechno ve své naprosto nepochopitelné složitosti bylo dílem náhody, ničím a nikým neřízeno? Vždyť jediná chyba by znamenala časem jistý kolaps celého vesmíru jako když strčíte do domečku z karet. Jenže i když se něco ve vesmíru "zvrtne", vždy dojde k "náhodné" korekci vedoucí k opětovnému uvedení do řádu. Už jsem viděl pár rozbitých mechanických hodin a budíků a nezaznamenal jsem jediný případ samoopravy, když by se zbylá kolečka sama přeuspořádala tak, aby hodiny opět šly. Věda nám vlastně tvrdí, že pokud tomu dáme dostatečný čas, pak k tomu pravděpodobně dojde a hodiny opět budou fungovat. Není to na palici? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Michal
      Ano Michale, ale mně šlo hlavně o změnu myšlení, o nastartování formou abstrakce souvislostí celého Univerza.

      Vymazat
    2. Ano vím, že jste chtěl poukázat hlavně na to, že Vesmír není žádné zajímavé mechanické soukolí. A stejně tak tuším, proč zrovna tento článek.
      Moje maličkost by si tedy dovolila tu dát několik úzce souvisejících odkazů a to i přes to, že tu již byly. Něco bude více pro pány, něco zase pro dámy :-) Každý ať si vybere dle svých chutí:
      http://energieupramene.blogspot.cz/2012/04/neuronove-site-vesmiru.html
      http://energieupramene.blogspot.cz/2012/02/o-elektrine-trochu-jinak.html
      http://www.youtube.com/watch?v=7L8FZW33B8Q
      http://www.youtube.com/watch?v=0mc7mw1ZESg

      Apropo to máme zase dneska ráno Nádherňajs, že? :-)
      Jo a teď jsem si vzpomněl. Iv, už jsme se tu bavili i o pozorování Éteru (stříbřité jiskřičky). Dnes jsem zaregistroval jejich časté exploze. Jenže díky extrémní rychlosti a mumraji, který dříve u nich nebýval, jsem nestačil registrovat zda tím z mého zorného pole mizí nebo se objevují. Všiml si toho taky někdo, nebo už mi taky vodnatí mozek? :-)

      Vymazat
    3. to Michal
      Děkuji Michale, Vaše odkazy jsem dal do článku, víte, člověk si na to už ani nevzpomene, protože to považuje za normální, někdy zapomenu úhel pohledu těch druhých,dík.
      No a co se týče posledního dotazu - včera jsem dostal do hlavy takovou ránu(světelnou i zvukovou)až jsem sebou pěkně trhl.

      Vymazat
    4. Míšo,to teda máme nádherně,jojo.nevím jestli to "taky" se netýká i mojeho mozku :))).Včera mně akorát kopali ten tunel do hlavy a v noci když jsem čumákovala,tak jsem slyšela řeku,šeptat stromy a pak ti najednou to začalo hučet jak včelý roj,sice potichu,ale v nočním tichoučku to bylo slyšet teda dost,jsem zajela do baráku jak střela.T.

      Vymazat
    5. Terry:
      Nádherňajs to byl jen chvilku po ránu, pak to ti nebeští malíři s pochybným vkusem zase pěkně po....
      Tak jsem si představil, jak přijdou příště k letadlu, otočí klíčkem a jediný, co se stane bude nápis na obrazovce: "SORRY, ERROR!". Letiště plný plechových mrtvolek. :-)

      Iv: Tak zvukový prdy mám už tři dny a noci v kuse, jen mám dojem, že to mají na svědomí místní nimrodi.

      Vymazat
    6. to Michal
      Byl jsem na vojně, znám tyto manévry, myslel jsem to jinak, ale dobrý přirovnání na konci roku.

      Vymazat
    7. Jasný ty šupáci tady čmáraly taky jak vzteklí a běhen čtvrt hodky pět letadel a jako by nad naší zahradou,ale náš "kyblík" jim to silně hatí.Jim říkám,že vás to baví,stejně vám to nepomůže a posílám je rovnou do bažin,neřády škaredý,no.T.

      Vymazat
    8. Iv:
      Samozřejmě vím jak jste to myslel a dokážu si představit, co to asi znamená. Koneckonců mezi těmi řádky to bylo tučným velkým písmem a možná jsem tam zahlédl i dobře míněný vykřičník :-))
      Já naznačoval, že moje vnímání je stále ještě pevně v rukou materialismu. I když pravda to lano začíná být místy zpuchřelé :-)

      Vymazat
  3. Krásně udělaný film. Myslím si, že ale nic nového neobjevuje. To, že se neustále nezdůrazňuje, že Slunce obíhá kolem středu galaxie, je jen zjednodušený pohled na problém. Každý, kdo se jenom trochu více zamyslí nad pohybem ve vesmíru, tak k této představě spirály musí nutně dojít. Je to jen další pohled v rámci relativního učení. Něco podobného jako když si představujeme, že stojíme v klidu uprostřed místnosti a v rámci zjednodušení nemyslíme na to, že z jiného úhlu pohledu jsme i v tomto relativním klidu vlastně neustále v pohybu, jak se Země otáčí s tou naší místnosti. Takže nějakou konspiraci bych v tom, že se nemluví o spirále, po které se planety pohybují, zase nehledal. Jedná se jen o úhel pohledu, kdy koukáme pouze na planety pohybující se v té naší "místnosti" nazývané Sluneční soustava a nemyslíme na to, že ta soustava se s námi řítí po oběžné dráze kolem středu Galaxie. Ostatně i ta Sluneční soustava se jistě pohybuje po spírále, jak s ní zase obíhá naše Galaxie kolem nějakého vyššího středu.
    Drahoš

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Drahoš
      To co jste napsal je velmi krásné, ale obhajuje to staré názory a staré myšlení. Vám to může být jasné, ale většině lidí, kteří ukončí nějaké vzdělání většinou ne, nemluvě o původu těchto sil a jevů (nemám na mysli stacionárně umístěnou v prostoru Sluneční soustavu, ale její celkový pohyb).
      Za prvé, v učebnicích na základním a středním stupni se o těchto mechanikách vůbec nezmiňuje.
      Za druhé, tím se jen utvrzuje sebestředné myšlení, jako že jsme střed Vesmíru a zabraňuje tím často lidem přemýšlet ve Vaší logice.
      Za třetí, nikde tyto síly, jejich podstata a původ nejsou vysvětleny.
      Za čtvrté, proč hlad po poznání a všímání si svého okolí nazývat konspirací? Použiji Vaši myšlenku – ano, je to podle úhlu pohledu, ale my nechceme, aby nám někdo diktoval z jakého úhlu pohledu se na to máme dívat a když ten úhel není dle zvyklostí, je to hned konspirační.
      Připomíná mně to sdělování, které se možná brzy objeví, třeba u zavedení E-CATu, LERN, vždyť my jsme to věděli že tyto fůze fungují, jen jsme nemohli najít ten správný úhel pohledu.
      Ovšem jste vynechal jednu hlavní myšlenku a to, že analýza jasně ukazuje, že planety se pohybují nezávisle na Slunci! Tedy trajektorie těchto pohybů je komplikovanější než nám vtloukaná do hlav kruhová. Toto vše svědčí o existenci nějaké energie, která rotuje a způsobuje rotaci planet. Tedy základní diametrální rozdíly a to pohyb v kruhu a pohyb po spirále a z toho vyvozující jasně odlišné výsledky.
      Víte, ono se dá vše velmi kulantně znehodnotit a jako módní třešinku něco nazvat konspirační.

      Vymazat
  4. up to the sky ....
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BG2snXLWwUs
    Bed

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Bed
      Dík za video, oni už kopírují naše UFko i kluci navrchu, že se nestydí.

      Vymazat
  5. Energia je vsade a vo vsetkom.Toci sa v spirale.Je vsak viac druhou energie a nie kazda sa moze prejavit v kazdom materiale.V pripade elektriny(je to nanej najjednoduhsie vysvetlit)sa prejavuje v materialoch ktore preto volame elektricky vodive.Energia sa toci v spirale-3D pohlad. V 2D pohlade je to teda sinusoida-pohyb-smer, a tiez kruznica-opakovanie bez chaosu. Este raz tada vieme ze energia je vsade a vo vsetkom ale sa nemusi prejavovat v materiali ci menit-vytvarat nieco. Aby sa energia prejavila tvorenim musime dodat ostatne dve zlozky-teda pohyb a otacanie(a ona sa pretvori podla podmienok a druhu materialu).Len vsetky 3 spolu zabespecia tvorenie. Aby sa teda prejavila tvorenim ktorakolvek jedna z tychto toch-treba dodat ostatne dve!Zaroven sa ani jedna jej cast neobjavi bez toho aby sa tam nachadzali ostatne dve podmienky. V magnete sa prejavuje energia.Ked jej dodame pohyb(hybeme z magnetom),zacne tvorit v tociacej sa cievke(ktora opisuje kruh)a tvori elektrinu.Teda sinusoida + kruznica rovna sa tvorenie. Naopak ked elektrinu dame do cievky ta energia v magnete sa prejavi tvorenim pohybu(magnetu). Znamena to teda ze ta energia ktora je vsade okolo zacne tvorit ked dodame ostatne dve zlozky(a material v ktorom sa dokaze prejavit),a zaroven tvorenie zanika ked ktorukolvek z tychto zloziek odoberieme.A to plati pre vsetko ale najviac to vidiet v elektrine,magnetizme a ich prejavoch.
    Snad sa da pochopit co som mal ma mysli,budem rad ak ma opravite ci doplnite ak sa mylim. ..Mailo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mailo,
      nejsem si tedy na tuty fruty jistý, ale pod pojmem tvořivá energie Iv myslel "Něco" jiného.
      Když to tedy budu brát z tvého hodně materiálního pohledu, pak by mne zajímalo, jak ona tvořivá energie vytvořila první hmotu, prostor či čas, když krom jí samotné chyběly tebou popisované dvě další důležité složky?
      Ještě ze zajímavosti. Pokud zastáváš názor, že hmota je též energie, ale o konkrétní "hustotě" (kvantitě, kvalitě či povaze) a já si myslím, že tento názor zastáváš, pak kdy je energie ještě energií a kdy se stává již hmotou? :-)
      PS: Není pohyb a otáčení to samé?

      Vymazat
    2. No ak by som toto vedel tak mam nobelovu cenu Michal.:-) Pohyb a otacanie je to same ako hovoris.Ja som mal ale na mysli 1)otacanie v kruhu,a 2)pohyb-teda pohyb ktorimkolvek inym smerom mimo kruhu. Tvoriva energia nieje o tom ze vytvara vsetko okolo nas v zmysle ze je znej nieco hmatatelne.Tvoriva energia je premna skor nieco ako myslienka-mysel tej hmoty. Ak jej das dostatocny smer a energiu(ci vo vedsej hustote hmotu) prejavi sa-zacne pretvarat...tvoriva energia hmotu nevytvara-ona ju len pretvara v inu a dava tomu poriadok.
      Energia v materialnej podstate tu uz je-netreba ju vytvarat pretoze nemoze zaniknut. Mne vsak islo ako hovoris v predoslom komente o materialne vyjadrenie teda o energiu v ponimani cisto materialnom. Myslim ze to bude zaklad toho s cim pracuje pan Keshe.Este vtom nemam sam celkom jasno..preto som chcel ze porecnime otom spolu. Premietnut si to i na planety a megnetizmus,gravitaciu. ..Mailo

      Vymazat
    3. Tak mi napadlo ako to povedat jednoduchsie... Premena vsetkej energie na inu respaktive vznik a zanik vsetkeho hmotneho(na zakladnu energiu kedze ta nezanikne,a spet)-najme vsak na zakladnej urovni sa prejavuje v 2D sinusoidou a kruhom,a v 3D spiralou. Vznik(tvorenie)sa prejavi otacanim do jednej strany a zanik(degradacia na mensie jednoduchsie casti)do druhej opacnej strany. Iv vase UFko,a Caduceus(spirala,tyc gulicka a obcas kridla)ktory pouzivali i stary bohovia,nabozenstva.Jeho znazornenim chceli mozno len naznacit ze rozumeju kolobehu zivota a vesmiru,a nam tak zanechat odkaz na tento kolkobeh a jeho pochopenie.Napriklad Hermes. Tym nechcem a netrufam si povedat ze ja tomu rozumiem. ..Mailo

      Vymazat
    4. Mozno sa opet mylim ale myslim si ze gravitacia je v konecnom dosledku vlastne len vedlajsi prejav silneho magnetickeho pola tociaceho sa velkou rychlostou. -Zjednodusene povedane.
      Dostatocne silny elektromagnet z kov. jadrom aby vzniklo dostatocne silne mag. pole a roztocit ho dostatocne rychlo a ziskas vlastnu gravitaciu.Naco ju viuzit vieme.Staci sa len odtlacat ktorymkolvek smerom.Sprievodnym javom bude plazma. ..Mailo

      Vymazat
    5. Michale,ja si taky myslim,ze hmota je energie,mozna vic zhustena a ve forme kterou vnimame nasima smyslama,ale energie a porad v pohybu,naprosto vsechno je energie a je to v pohybu,a ten pohyb je podle me formou viru,vortexu,a zaroven otaceni,to je nejrychlejsi pohyb,lisi se jen velikosti,vlastnostma a hustotou......proud

      Vymazat
  6. Dakujem za nove poznatky. touto cestou by som tatktiez chcel podakovat za vynikajuce stranky autorovi a diskutujucim za hodnotne prispevky. kazdy si tu najde to svoje a odfiltruje si co potrebuje. Prajem este viac energie do roku 2013 vsetkym dobrym ludom. Daniel

    OdpovědětVymazat
  7. Krásný Nový rok:)))) je pěkná noc plná hvězd, hlupáci to kazí petardama, ale to nevadí, hlavně, at se jim nic nestane. :) ZDRAVÍ IVA

    OdpovědětVymazat
  8. A jsme tu,2013, je to ve vortexu lv,je to tak? ;-)........proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to proud
      http://energieupramene.blogspot.com/2012/05/novy-piktogram.html

      Vymazat
  9. Nestastnym stasticko,chorym zdravicko,hamiznym konto mastne,rodicom deti stastne,slepym svetlo,zamrznutym teplo,a teplym aby v hlave preplo:-). Vela stastia,lasky a splnenych tuzob do Noveho roka vam praje Mailo.

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.