neděle 30. října 2011

Základna NATO v ČR




Toto se v médiích skoro vůbec neobjevilo.
Úřad vlády ČR uvedl, že český premiér seznámil prezidenta USA s návrhem na vybudování základny NATO pro výcvik pilotů vrtulníků v Česku. Na něm by se mohlo podílet více zemí aliance. „Jsem přesvědčený, že to americké partnery zaujalo. Všechny členské země NATO řeší stejný problém. Jsou pod rozpočtovým tlakem, který se týká výdajů na obranu, takže snaha koncentrovat kapacity, specializovat se, je správný krok,“ řekl předseda vlády Petr Nečas.
Zdroj zde: http://www.velkaepocha.sk/2011102918317/Necas-se-setkal-s-Obamou-k-diskusi-o-zakladne-pro-NATO-a-dostavbe-Temelinu.html

Dnes se nedivím, že začíná většina ostatního světa modernizovat zbrojní arzenál a vývoj nových zbraní, když si kdokoliv dnes může napadnout  nějaký suverení stát (viz Lybie, humanitární bombardování v Jugoslávii atd.). Není se čemu divit, protože příště  může být na řadě on.

1 komentář:

  1. Skvělé! NATO = největší teroristická skupina na světě. Každá vláda, každý politik, který kdy zvedl ruku pro vstup do tohoto spolku, by měl být souzen za velezradu. Pár jich osvobodit za nesvéprávnost nebo vyloženě hloupost, která jim zabránila vidět pravdu. Zbytek na pár let nechat dělat veřejně prospěšné práce deset hodin denně. O vodě a chlebu, bez televize a jakýhkoliv výhod, které dnešní trestanci(alespoň u nás) mají.
    Petice za vystoupení z NATO jsem už podepsal a vždy tam byla pěkná řádka lidí, ale nikdy jsem nezaznamenal ani slovo v médiích, že by nějaká dorazila až tam nahoru. Kolik podpisů by muselo být, aby to samovládce zajímalo? Tyto věci asi klidnou cestou řešit nelze.
    Michal

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.