pondělí 6. března 2017

Výchova dětí

Na pravé straně jsem dal hlasování o způsobu výchovy dnešních dětí. Jelikož toto téma je tak široké, tak jsem zde dal formou příspěvku možnost se vyjádřit čtenářům více.
Hlasování čtenářů v anketě" Co upřednostňujete při výchově dětí" vyšly tyto výsledky:
počet hlasů celkem  192
přísnost  25
volnost a tolerantnost  19
aby mělo respekt vůči svému okolí  66

 

21 komentářů:

  1. Haha a jak se vychovává dítě, aby mělo respekt vůči svému okolí?
    To už je podle mne výsledek výchovy a ne výchova jako taková, si dovolím nesouhlasit tedy.
    Probíhá řízená a cílená debilizace lidstva a tak za největší úspěch ve výchově považuji, aby s tímto bylo dítě obeznámeno a dokázalo se s tím potom ve svém životě popasovat a hlavně nenápadně, jinak se stane bílou vránou a každému je jistě jasné, jak bude okolí reagovat.
    Taky by mne docela zajímalo, kolik času věnují paření ty dvě "odbornice", co hovoří o výchově.
    Výchova dětí spočívá v "pouhém" napodobování rodičů. Na Slovensku jsem slyšela příměr "aká matka taká Katka".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...je to naozaj tak ? Ono každý môže vyskúšať rôzne ,,odborné'' rady a rôzne formy pomoci, avšak až čas ukáže, či boli správne. Odborníci a pomocníci potom môžu síce priznať, že sa mýlili, pokiaľ nebude výsledok taký, aký sme očakávali, ale to dieťa, z ktorého sa už medzitým stal dospelý človek, sa bude musieť vyrovnávať celý zvyšok svojho života s prístupom svojich rodičov (predchádzajúcej generácie a spoločnosti). Myslím, že je určite dôležité hľadať a nachádzať, avšak korene z ktorých dieťa vyrastie sa nikdy nedajú celkom poprieť a pokiaľ ich chce zmeniť nie je to také jednoduché ako by si to niekto predstavoval, avšak je existencia jednej technológie, v súčasnosti nazývaná ''overtonove okno'' a táto technológia sa môže používať v krátkodobom časovom horizonte a určite potom aj v dlhodom časovom horizonte, t.j. v generačnom, kedy si nasledujúce generácie nemusia vôbec uvedomovať, že na nich môže byť táto technológia uplatňovaná. Príslovie ''aká matka, taká Katka'' a ''aký otec taký syn'' má v sebe veľký kus pravdy, otázka však už potom len znie, či naozaj chce byť Katka ako matka a syn ako otec a čo všetko urobili rodičia preto, aby ich deti chceli byť ako oni...

      Vymazat
    2. Ano, až v pozdějším věku se ukáže jak působila výchova rodičů, ikdyž byla míněna sebelépe.
      V mém případě došlo právě k tomu, že nechci být jako má matka, věčně ironizující poznámky a citový chlad nejsou pro dítě nejlepší.Trvalo mi téměř do 30 let než jsem dobře pochopila a zpracovala, co se dělo.Proto se ke svým dětem chovám jinak a odmítám autoritativní výchovu bez možnosti výběru a diskuze.Za to, jsem byla označena slovem "ježíšek" a bylo mně naznačeno, že děti mně nebudou mít rádi a vykašlou se na mně až budu stará, že jsem příliš benevolentní a chovám se příliš kamarádsky.Jiná být neumím a ani nechci a až čas ukáže zda se můj způsob výchovy osvědčí.Základem pro mne je, že dětem od malinka vštěpuji rovnoprávnost lidí, přírody a zvířat, tím je dle mého názoru učím soucitu a předpokládám, že se to projeví i ve vztahu k lidem, tedy k toleranci ostatních.Ale formou příkladu nikoliv nařízením.

      Vymazat
  2. Pane vedoucí, jak to že nesouhlasí počet hlasů, to je nějaký FAKÉ, asi Vám to zmanipuloval Putin, haha.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paní kolegyně, nevím proč by hlasování mělo být FAKE, osobně nemám žádný zájem, ale pokud jste si všimla, anketa je nastavena tak,že hlasující si mohou vybrat několik odpovědí jim blízkých, tedy i dvě.
      A Putin by to už měl mít zmáklý ve světě už dnes, zítra je pozdě :)

      Vymazat
    2. Hm, tedy se omlouvám.Pak mně jaksi uniká smysl toho třetího bodu.Zkusím se více zamyslet.

      Vymazat
  3. http://videacesky.cz/video/problem-dnesni-generace-milenialu

    OdpovědětVymazat
  4. Tohle západní vnímání výchovy již bylo dááávno za soudruhu..https://www.youtube.com/watch?v=76biBlrrwEc

    OdpovědětVymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. Prostě nesnáším sama, pokud nademnou někdo stojí jak sup a sotva otevře oči, už se rozhlíží, kde co kdo zase udělal blbě a nebo vůbec ne, tak to ani sama dětem nedělám.
    S naší školačkou je to trochu ouvej ve škole, samozřejmě, když seřvala učitelku,co jim dává písemku hned po prázdninách, tak jsem jí seřezala.Jenže to je učitelka, loni vyběhla ze školy a zeměpis učí bez map a atlasu(teď už tedy ne, po mojem upozornění), tvrdí že Krym patří k Ukrajině a že kdo nemá denně maso, tak málo jí.Je to systémovej blbec a to se pak dítěti někdy těžko chápe, že nemůže k tomu, co říká učka mít připomínky, ikdyž jsou to ptákoviny.Ale snažím se jí vysvětlit, že hold když má nad ní blbec moc, tak musí skopit oči a myslet si co chce, ale říkat a komentovat nic.Doma se bavíme jinak a to je naše věc, vlastně jí učím vychytralosti, ale jinak to nejde.
    Ikdyž jsem tedy benevolentní ve výchově, tak vím jistě, že by moje děti nic nezdemolovaly, haha.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to ter fry
      ....Prostě nesnáším sama, pokud nade mnou někdo stojí jak sup a sotva otevře oči, už se rozhlíží, kde co kdo zase udělal blbě a nebo vůbec ne……
      Ono je to jednoduchý jak facka, potomek se má snažit nedělat něco „blbě“ a hned po probuzení respektovat pravidla, je to vlastně učení se sebeovládání, pak nemusí vychovávající „čučet jak sup“ a vychovávat tak třeba dítě nad 10 roků tímto způsobem (ustlat pelech, pozdravit atd) a je to vždy lepší než domluva, která stejně u něj zatím nefunguje (puberta -sebestřednost), tak se učí mít respekt ke svému okolí, tedy i k okolním členům.
      Jednoduché, ale pro okolí vychovávajícího nepopulární a někdy i odsuzující ostatními členy, ikdyž pro něj samotného dost náročné, ale co by jsme pro ty naše děti neudělali, třeba si i nasadili tu „Psí hlavu“ od ostatních členů.

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. to Ol
      To je přesně ono, pokud jeden a v tomto případě mužskej element na děti kašlal, zákonitě stejně přijde většinou jiný mužský element (pokud jsou to vyšší Duše), který má pak „šediny“ z výchovy a okolí mu nasazuje „psí hlavu“, protože děti tak byly zvyklé jen na ženský element, který většinou je bezbřehy milující a tak pro potomky velmi, velmi vyhovující, protože mohou expandovat bez omezení, většinou na úkor jejich okolí, ale pro praktický život je to nevyhovující, vznikají pak v dospělosti konflikty s okolím a dvojkolenná výchova aspoň dětem tříbí mozek, učí se rychleji analyzovat a víc jej používají, nemají hlavu jen na klobouk a nebo dopředu nastavené situace ve hře na PC.

      Vymazat
    4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    5. to Ol
      K tomu není vůbec co dodat, přesně učebnicový příklad, i z naší praxe. Kdo je miluje a má je rád, ten se snaží je i vychovávat, kdo je nemiluje, ten jen slibuje (falešná láska) a kašle na výchovu. Tady nejde o to, kdo je bio. otec, ale o to, kdo je má rád a tím na sebe bere moc nevděčnou roli výchovy pro okolí, v tom je základní rozdíl, výchovou dávám jasně najevo, že mně to dítě není u zádele.

      Vymazat
    6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    8. to OL
      Pokud máte studnu napojenou na vodovodní řád, je zrovna období "Otvírání studánek", kdy se hejbou podzemní cesty vody a je potřeba studnu v tomto období, nebo když vidíte že je kalná odebírat více vody, aby se pročistily praskliny přivádějící vodu. Nejen že docílíte pak čistější vodu, ale obnovíte i pramen a ten Vám bude při období velkých such fungovat líp, vy budete mít kvalitní vodu a sousedi už třeba ne a nebo jen zbarvenou čurdu.

      Vymazat
    9. to Ol
      Pokud mohu vyjádřit svůj pohled, odpovídá to játrům, člověk je nervozní, svědí tělo, rozmrzelý atd. Ostropestřec je dobrý. Dál namáznout bolavé místo hustým Ganzem a klidně přikrýt detoxikační náplastí, brzy by mělo být vše v pořádku.

      Vymazat
    10. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.