neděle 2. června 2013

Náboženství



Známe zlozvyk naší civilizace, který rád ostatním vnucuje svoje rádoby myšlenky co je správné a co chybné. Známe to již z dávných dob, kdy se propagoval tento zlozvyk například měšťanům, kteří proto, že byli pobožní, tak měli jen kladné vlastnosti, zatímco ti neznabozi byli vždy stavěni do pozice hříšníků. Tyto stereotipy však vlastně vytvořili sami náboženští měšťané, aby se cítili jako nevinné a hodné bytosti. Přesto vše, ve jménu Boha(bez rozdílu víry) http://www.youtube.com/watch?v=RtgbvotqVFE&feature=player_embedded se děly a stále dějí nejstrašnější zločiny, hlavně proti lidskosti, kde se v základu krčí jakoby bohulibý cíl a to hlavně pronásledování lidí, kteří smýšlejí jinak, copak víra může dělat z někoho světce? Ne.

No, dal bych otázku, kde berou přívrženci náboženství svou jistotu ve svou svatost a dokonce i dnešní ateisté skloní raději hlavu a mají sklon s touto tendencí souhlasit. Prý když věříme, poctivě navštěvujeme modlitby v jejich chrámech a modlíme se, tak si myslí, že představují středobod Všehomíra a ti ostatní, hrozní neznabozi musí zabřednout do hříchu a rozdělit skupiny na ty dobré a špatné a zdroj své jistoty nacházejí právě v náboženstvích. Vždyť vlastně obsahuje vše, milosrdenství Boha, který odpouští hříchy, možnost zbavení se  pocitu viny nějakým pokáním, nadějí na Boží pomoc a hlavně pocit jednoty s lidmi stejné víry. Ano, život ateistů je v tomto pohledu komplikovanější, protože ateista musí spoléhat pouze na vlastní síly, poznání a případnou svou vnitřní vinu nemůže lehce hodit na někoho jiného.
Proč jedinec směřuje k Bohu, jenž se považuje za dobrého? Věřícího často nepřivádí k Bohu láska, ale většinou strach s vnitřní nejistotou. Žijí v domnění, že svou duší se obracejí k Bohu, ale to je opravdu jen iluze. Pravda je ta, že se snaží utéct před svým Egem. Ale na Egu není vůbec nic špatného, naopak, je potřeba jej poznat
http://energieupramene.blogspot.cz/2013/05/duchovnost.html  jako součást své bytosti a zdokonalovat se. Ego se vždy pokud není usměrňováno a šlechtěno, vždy žene za jediným cílem a ten je potvrzení vlastního významu, uráží se, a dotyčný má pak duševní nepohodu, které se snaží mermomocí zbavit a stává se z něj buď egoista a nebo altruista. Vzniká pak dojem s nutností se odvracet od své duše s tím, že mít rád sám sebe jako bytost je špatné a začne se obracet k překroucenému  Bohu, skupinám, jen se záměrem svůj život něčemu zasvětit a tím získat nějakou oporu. Dochází i k takovým situacím, kdy se Ego začne zmítat v agresivitě a najednou se setkáváme se zločinci, darebáky všeho druhu a cyniky. Ti náboženští, tedy i padlé osobnosti představují jen plody nevyzrálého Ega, jenž se od sebe liší pouze polaritou.
Myslíte si, že vrátite-li se k Bohu(Univerzu), že se zbavíte svého Ega? Jaká faleš, Bůh není přeci něco vně vás, ale uvnitř vás, paradox jak vyšitý a Ego Vás právě k němu postrkuje. Bůh je v každém z nás a jen on ovládá celé Univerzum. Nepoznané Ego se klaní nějakému abstraktnímu symbolu a tím se od své duše, skutečného Boha vlastně odvrací. Ano, opravdovou cestou k Bohu je návrat k sobě a bez pardonu.
Když se zbavíme potřeby obracet se na mínění druhých, co o nás řeknou, začneme být samostatní a Ego přestává exitovat a jsme pak najednou celistvá bytost. Nechte na pokoji nějaké vám předkládané standardy, ty vás jen nutí k tomu, aby jste se odvrátili od své duše a přestali jste být celiství a svoji, kašlete na vám předkládané osobnosti všeho druhu v médiích, nekopírujte. Vraťte se k sobě, prostě jste takoví jací jste, chopte se práva být dobrý. Zasvětíte-li svůj život nějakému abstraktnímu Bohu, odvracíte se od své duše, tedy i pravého Boha, uvnitř vás.
Náboženským přívržencům se tyto úvahy pranic nebudou líbit, i když i mezi nimi mohou být lidé různého přesvědčení. Horlivé přívržence náboženství odlišuje od pravých svatých služebníků zlozvyk zlostně se stavět proti všem ostatním a jejich agresivní reakce je vždy prozradí. Ještě že jsou pryč doby, kdy opozice byla upalována a tento článek by nikdy nespatřil světlo světa. Všechna náboženství jsou vlastně zprostředkovaný kontakt s Bohem skrze prostředníky. V každém z nás je částečka pravého Boha(Univerza), vždyť jsme ať chceme nebo nechceme jeho součástí, dětmi. Copak potřebujete zprostředkovatele pro kontakt s otcem a nebo matkou, ne. Náboženství představuje složku, jež vyzývá jeho přívržence aby se zřekli vnějšího blaha. Nenechte se nachytat. Každý se v tomto světě, kde vládne dualita musí zabývat aspoň trochu vlastním dostatkem, komfortem a pokud tomu tak není, znamená to, že je chycen v nějaké ideji a to je i to náboženství, filozofie a nebo v jiném duchovním  směru. Je pak ovládá iluze, že i dokonce mluví s Bohem a zabývají se údajně svou duší. Ve skutečnosti je duše uzavřena v kokonu, z něhož nemá nárok se dostat.

Dejme si i otázku, proč vlastně duše sestoupila sem na Zem do materiálního světa? Proto, aby se zde připravila k onomu nadpozemskému životu v ráji? To je přeci nesmysl. Pro duši materializace zde znamená, aby poznala všechny materiální aspekty tohoto světa, do duchovního světa se vždy zase dostane zpět, tomu nezabrání nikdo. Mělo by smysl ochuzovat se o vše, co poskytuje tento vyjímečný svět zde?
Jestliže se odhodláte sloužit překroucenému  Bohu, prostě se od něj jen vzdalujete. Bůh dává vzniknout mnoha realitám a to i prostřednictvím živých tvorů, usiluje o zkoumání všech pohledů reality a to prostřednictvím nás, proto posílá své děti do tohoto materiálního světa. Bůh vám dal svobodnou volbu, tak jednejte. Pokud se zavíráte někam do kobky a modlíte se tam, to už Bohu nesloužíte, jen se ochuzujete o radosti tohoto světa a nemáte plnohodnotný život, jen se omezujete dle nějakých pravidel, někým daných, ale Bohem určitě ne.

Přívrženci náboženství na vás budou dotírat a říkat, že nejste schopni ničeho, kdežto Bůh ano. Těmto strukturám nevyhovuje, aby jste byli svobodní a silní, ne, tento systém potřebuje figurky zcela oddané systému, aby se udržel za každou cenu. Víra v Boha znamená především víru v sebe, ve vlastní možnosti a hlavně tvořivé schopnosti a při nich se Bůh pak raduje i s vámi. V každém z nás je částečka Boha, tak mu dělejte radost.

10 komentářů:

  1. Konečně to zase funguje,nemyslím tedy nábožky,ty fungovat nebudou nikdy,jen tam je smrad fůůůůj!

    OdpovědětVymazat
  2. Hurááááá, už to fungujééé.
    V každém z nás není jen částečka Boha, ale naprosto vše - fyzické i nefyzické je Bůh. Neexistuje nic mimo něj, nebo ano? Snad by se dalo říci, že v každém z nás je částečka, která usiluje o naplňování Záměru Boha. Otázkou je, zda se tato částečka prosadí nebo ne. :-)

    OdpovědětVymazat
  3. to Terezka
    Máte pravdu, je to bez čerstvého vzduchu a pak tedy zatuchlina - bez vývoje.
    to Michal
    Když se prosadí, přestane moc lidí rozumět tvým názorům a lidi začnou útočit, protože egregory zuří, že jsi vystoupil z jejich vlivu a ti spící jsou pak pod jejich vlivem jako pěšíci egregoru a někdy svůj úkol plní velmi dobře při útocích, je to jen o manipulaci a energiích.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I když přestanou rozumět mým/Tvým/Jejím či Jeho názorům, neznamená to, že o tuto částečku přišli. Stále mají stejnou šanci, jako kdokoliv jiný, u koho se částečka prosadila. Výstup z Egregoru a jeho následné zuření mě může buď poslat dolů, ale paradoxně mě může katapultovat nahoru mnohem rychleji, než následná cesta bez něj. Je pak jen otázkou úhlu pohledu, zda je takový Egregor negativní nebo pozitivní činitel.

      Vymazat
  4. Haha svítí Sluníčko,mějte se rádi kamarádi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tery,
      jak to děláš, že tam máš sluníčko? Já ho neviděl už několik dní a už mi moc chybí :-(

      Vymazat
    2. Míšo,je hnusně,klepeš se zimou(vibruješ),začneš z toho mít legraci(zvyšuješ vibrace-klepeš se, ale v jiném pásmu,vyšším) a když si u toho začneš zpívat(jako podpora dovolena stereo souprava),vibrace přechází do ještě vyššího pásma a za chvílu už ti není zima a máš radost a vyhlížíš SLUNÍČKO a smraďoši(černý opar,černá pára,šedá mlha,smrad, zatuchlina) začnou zdrhat a SLUNÍČKO hřeje a pálí a Míša si už chválí.JE TO JASNÝ?

      Vymazat
  5. Iv,
    díky, že už jste zase tady. Ani nevíte, jak bylo na internetu smutno. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. to Ter + Vla Bi
    Holky(moravsky), jsem rád, že jste!!!!!

    OdpovědětVymazat
  7. Bylo to smutný bez těch komentářů! Ahoj všem!

    DéVé

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.