Došel mně zajímavý článek a tak proč ho neotisknout pro Vaše vzdělání, ale pozor na Váš "kufr" není to pro slabé povahy.
Předmluva:
Ano Kalousku, máš pravdu, žereme opravdu jak prasata a je nám jedno, co to je, hlavně když máme plné koryta.
Měl jsem k dispozici technologii výroby párků a různých dalších plněných masových výrobků, kterou prozradil jeden "podnikatel" a upozornil, že takto v honbě za ziskem a v boji s neviditelnou rukou trhu "podniká" drtivá většina majitelů společností s rozumem omezeným, co se týká kontrol, tomu se vysmál, protože půlka národa by musela být kontrolory, ale raději jsem ji nezveřejnil, protože jsem nechtěl mít na svědomí přechod drtivé většiny čtenářů na vegetariánskou stravu, i když ani tam není všechno košer.
Ti idioti, kteří neustále oblbují nedostatkem mandarinek a banánů za socialismu ať jdou do prdele a ještě dále, nevím, proč se bojí přiznat, že před tímto slavným kapitalismem si komunisté kvalitu potravin hlídali jako oko v hlavě, jelikož jsem pamětník, tak dokážu srovnat kvalitu šunky tehdy a nyní, tehdy opravdu šunka chutnala jako šunka, dnes mám silný pocit, že žeru šunkovou vodu.
Je to jako se slovy naší hymny " český ráj to napohled" ale opravdu jen na pohled, jinak je to neskutečný otrokářsko-feudální bordel a stejně tak je to i s potravinami, krásně načančané, až zrak přechází (lituji slepce o co přicházejí), ale když to rozbalíte, tak jsou to jen náhražkové sračky.
Pokud ty sračky nejsou zdraví ohrožující, dejme tomu, nikdy člověk neví, co žere, ale když už jsou do žrádla míchány jedy, posypová sůl, salmonela, do chlastu metanol, a spousta dalších, zdraví ohrožujících svinstev a lidi umírají, tak potom už je konec srandy a jedná se o sprosté vraždy.
To, co zveřejní televizní kanály a stoky, je jen špička ledovce, aby se ukázalo, že kontroloři nespí, snad v žádném odvětví nezuří tak mafiánský boj, jak ve žrádle, protože lidi budou žrát a chlastat pořád.
Tolik můj komentář, další je převzato.
Nechci Vám brát iluze, ale . . .
Pokud se však podívám na kvalitu potravin, někdy si říkám, že
bych chtěl dát ochutnat svým dětem to, co se tu před těmi dvaceti léty jedlo.
Nabídka potravin, které jsou teď v obchodech, je skutečně
rozmanitá. Na straně druhé se za touto "rozmanitostí" skrývají jen
různé barevné obaly a krabičky, které obsahují prakticky totéž. Mnoho
potravin, které bychom si dovedli sami vyrobit, se vozí přes půl Evropy a
zátěž exhalacemi a znečisťováním životního prostředí je větší, než jejich
samotná užitná hodnota a vliv na zdraví.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Do roku 1994 platily v Československu ještě z dob
minulého režimu zákonné normy, které nedovolovaly, aby klobásy obsahovaly mouku,
aby jogurty obsahovaly škrob atd. atd.Tyto normy
byly zrušeny a v Česku
začala doslova džungle .
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
* * * * *
Potraviny jsou dnes samá n á h r a ž k a .
Kravský tuk je
nahrazován tukem rostlinným (sójovým).
Mléko, které je nápadně podobné emulzi na
chlazení obráběcích nožů, se nesrazí, nejde z něj udělat domácí jogurt. Ale
stojí 18,90 Kč. No - nekupte to !!!
Jogurty nejsou jogurty, je to jogurtová
hatlapatla, do které je narván škrob nebo želatina, aby toho bylo víc. Jsou v
tom usmrceny mikroorganismy. Ale stojí to 9,90 Kč. No - nekupte to !!!
Sýry nejsou sýry, ale náhražky, v nichž je
mléčná bílkovina nahrazena bílkovinou rostlinnou (sója) anebo škroby.
Zmrzliny či šlehačka, ty se též nepotkaly s mlékem, dělá se
to všechno z umělých náhražek. I v dražších zmrzlinách, které jsou deklarovány,
jako mléčné či dokonce smetanové, je pouze odstředěné mléko a zmrzlina je
"zkvalitněna" tukem rostlinným.
Kvalita některých másel není
nic oslnivého, jsou nastavována vodou !!!
Většina čokolád, prodávaných v našich obchodech, nejsou čokolády, ale čokoládové
imitace plné levných náhražek. Mezi tyto náhražky patří karabový prášek,
který se vyrábí ze svatojánského chleba, jímž se ve Středozemí krmí ovce
a velbloudi.
České párky jsou
dnes z většiny plněny sójou, moukou nebo drůbežím separátem - co je to drůbeží separát ?. Z kuřete se vyjmou prsa a stehna, která
se prodají zvlášť. Zbytek - tedy kůže, kostra, hlavy i se zobáky, krky, pařáty
a vnitřnosti se rozmixují, přecedí, obarví na červeno a přidávají se do
párků a klobás, v případě párků do 40 Kč za 1kg tvoří se sójou, chemikáliemi,
céčky atd. jejich hlavní složku. Kdo kupujete dražší párky a nemáte-li je přímo
z nějaké malé porážky, nejásejte. Tyto molitanové masokostní moučky se
dnes přidávají i do dražších párků. Jak jsme však byli ubezpečeni
Informačním centrem bezpečnosti potravin, z tvrdého strojního oddělování
při výrobě separátu ( SOM - strojově oddělené maso ) se získá velmi jemná masová pasta
složená z částic menších než 1 mm, takže nehrozí žádná újma na zdraví - akorát,
že to žereme !!!
Pro zajímavost - separáty se vyráběly i dříve, sušily se
a používaly se jako krmivo pro dobytek .
Toto se vyrábí i dnes. Aby tento světle bledý šurvajs získal pěknou
červenou barvu, narve se tam chemie. Pro potlačení pachů ze separátu samozřejmě
existují různé chemické sajrajty.
Náhražkové prefabrikáty dnes pronikají i do takových výrobků,
které vypadají navenek jako salámy čišunka.
Různé bůčky a slanina jsou dnes vyráběny zejména z
přerostlých polských prasat, která mají jinou strukturu masa, než prasata
česká, která jsou více masitá a jejich bůčky obsahují více
masa. Na polských bůčcích, které se k nám jako přebytky dováží je samé
sádlo, ale nekupte to. Je to bílý a bílé maso je přece dietní !
Hovězí maso, které obchodníci kupují od jatek jako
maso z krav za pár korun, je prodáváno jako kvalitní maso z mladých býčků.
Ani milovníci ryb nemusí být ušetřeni podvodu. Máte rádi kraba? Může se vám stát,
že to maso deklarované jako krabí, je z tresek.
Do chleba se
dnes přidávají pomleté zbytky starého chleba a pečiva, které se předtím
neprodalo. Stroje tyto zbytky - které se dříve dávaly prasatům nebo se
prodávaly za nižší cenu jako krmný chleba pro domácí užitkové zvířectvo -
semelou a směs je dále upravována. Přidají se speciální směsi s enzymy,
pak se míchá těsto atd. atd. a na druhém konci vyjede upečený chleba.
Nevadí, že obsahuje sezam nebo mák a nebo lněné semínko - krásné ohnisko civi-
lizačních chorob a alergií. Neustále se snižuje podíl žitné mouky z
dřívějších 45% - na 20%.
U rohlíků se
neustále snižuje hmotnost, ale i obsah tuku, (který zajišťoval
křupavost), až na polovinu. Z rohlíků se stává gumová hmota, která druhý
den ztvrdne a chleba je bez chuti.
Kečupy a hořčice - nejsou
hořčice, je to voda s moukou nebo se škrobem, ve
které je s bídou 10% skutečného kečupu nebo skutečné hořčice. Dnes
už se na některých "kečupech" vyskytuje na druhé straně malý
název "kečupová " či "rajčatová omáčka." Tyto blivajzy se v regálech
tváří jako kečupy, ale viděly rajčata leda tak z rychlíku.
Maso, zejména dovezené, je "nastavováno" vodou,
která je do něho injekčně vpravována. Do některých masných výrobků je pro
změnu zase injekčně vpravována levná sójová bílkovina. Konzervy obsahují
blíže nespecifikovanou hmotu, která nemá s kousky dobrého masa, které jsme
nacházeli v socialistických konzervách, nic společného.
Landšmít, který se dřív vyráběl z masa a dal se nakrájený opéct nad
ohněm, je dnes nedefinovatelný prejt z kůží a šlach slepený obarveným škrobem,
který se vám buď po napíchnutí na klacek rozpadne nebo nad ohněm rozteče.
Lečo s klobásou již
dávno není ta dobrá zelenina s klobásou, ale to lečo vypadá, jako by už
jednou prošlo žaludkem a ta "klobása" je sójová.
Hovězí a vepřové maso ve vlastní šťávě nezřídka obsahuje i polovinu
rozmixovaných kuřecích kostí a kůží, které se dříve mlely v kafilérkách
na masokostní moučky pro zvířata. Ty "kvalitnější" konzervy
obsahují kůže, takže když tato pochoutka na talíři zchladne, lze ji
úspěšně použít jako lepidlo.
Paštiky a pomazánky jsou
nastavovány škrobem, moukou a drůbežími separáty.
P r o š l é maso
ze supermarketů je očišťováno octovou vodou, nakládáno do marinád
a podáváno jako specialita k letnímu
grilování.
Různé saláty jsou
zakonzervovány tak, aby vydržely, ale skutečnou majonézu viděly leda tak z
rychlíku.
Dorty a dezerty jsou vyráběny z náhražek, stejně jako
různé oplatky a tyčinky.
Sirupy nejsou vyráběny z ovoce, ale jedná se o
vodu z cukrem, ve které je ovocná příchuť.
Z českého piva se
povětšinou staly „europatoky“ univerzální chuti vyrobené v systému
CKT/HGB, který "přeskakuje" klasické zrání a dokvašování v ležáckém
sudu. Univerzální jsou následky požití těchto chemikálií - rektální zvracení
čili sračka. Skalní
pivaři dnes přecházejí na 11° pivo, které má aspoň trochu úroveň
dřívější desítky.
Některá šumivá vína se
nedělají tradičním zráním, ale vyrábí se jako sifón.
Víno, které má úroveň vín krabicových, se nasytí CO 2 a prodává se v
regále jako "šampáňo." Vzadu na vinětě se lidé s dobrým zrakem mohou
dočíst, že se jedná o perlivé víno." A dalo by se pokračovat.
Pokud si někdo myslí, že když si koupí dražší výrobek, či
dokonce výrobek značkový, že je zaručena vyšší kvalita, je na omylu. I značkové výrobky, prodávané v
rámci celé Evropy, jsou v
Česku vyráběné z náhražkových surovin.
Zmrzlina MAGNUM, která stojí stejně v Česku i Španělsku, se v EU vyrábí z
mléka, v Česku z levnějších rostlinných tuků.Takových a různých dalších šmejdů
žereme stále více a více, ale nezoufejme, bude hůř - podíl výrobků se stále
vyšším obsahem náhražek bude růst.
Takové chuťovky, jako např. "dietní" drůbeží hamburgry,
které se skládají z poloviny z drůbežího
separátu a z druhé
poloviny z vepřových
kůží, jsou jen začátkem dalších inovací. Složení výrobků, které
se uvádí na jejich obalech, bude psáno stále menšími a menšími písmeny,
aby si ho už nemohli přečíst ani ti, co mají zrak v pořádku.
Čekají nás doby, kdy budeme doslova "žrát" takové
potraviny, jaké známe z francouzského filmu Křidýlko nebo stehýnko,
přičemž autoři se budou inspirovat českým filmem „Návštěvníci“, kteří jedli amarouny.
Zatím jíme potraviny, které vypadají jako tradiční, ovšem jejich
náplň je "božská" - jen Bůh ví, co v tom je !!!
Samozřejmě, že se dají koupit i dobré potraviny. Párky, které
obsahují maso, jogurty bez želatin a škrobů, křupavé rohlíky, co vydrží do
příštího dne, kečupy z rajčat apod. Je to však luxus !!!
Ano, to co bylo za socialismu standardem a
normou - je dnes luxusem.
Stát bohužel dělá v dnešní době na lidech určitou formu podvodu,
týkající se jejich spotřebního koše, potažmo životní úrovně. U potravin se sice vychází z jejich hmotnosti, nikoliv však kvality.
V Německu si takový bordel výrobci dělat nedovolí. I levné
výrobky tam mají svoji úroveň, např.nejlevnější špekáček za 1,45 euro obsahuje
70% masa, v Česku za stejnou cenu koupíte "špekáček," který
obsahuje pouze 27% masa.
Česko se v posledních letech stalo popelnicí či odpadkovým
košem Evropy.
JUDr. Jaroslav Janeček
advokát, rozhodce při Hospodářské a Agrární komoře ČR
správce konkurzní podstaty u Obchodního oddělení Městského
soudu v Praze
člen Syndikátu novinářů
-
Upozornění, nekoukejte na to před obědem!
-
Upozornění, nekoukejte na to před obědem!
V listopadu jsem NECHŘESTIL klíči,volil jsem POUZE jednou a to DEU...čili ODMÍTÁM nezodpovědné spolučechy co nezachází s krajany v rukavičkách,,,kdejaká romská,židovská komunita drží při sobě....co jste si,to jste si milí ČEŠI...je to vaše dílo..žádný rusák,cizinec vám do vašeho HOSPODAŘENÍ svými TANKY neleze..http://www.youtube.com/watch?v=uOUqYs69EwU
OdpovědětVymazatVčera jsem si dala k večeři bodlák(Ostropestřec Mariánský),je to dobrý na každý "píchnutí" v boku,haha.No a volím FURT komouše ani nevím proč to dělám,asi že mlíko bylo mlíko,máslo bylo máslo a rohlíky byly veliký a dobrý a taky tukový,mňam ham :).
OdpovědětVymazat