pátek 17. května 2013

Sluneční záření – první pravda je venku



Stále je lidem dnes vtloukáno do hlav, jak je v dnešní době opalování škodlivé, ale nedávná studie, potvrdila opak(samozřejmě že střídmé), je to objev(spíše stará pravda), který si myslím unikl omylem na veřejnost.
Zdá se, že sluneční paprsky přinášejí mnohem větší zdravotní přínos pro naše tělo, zejména pro srdce, než riziko poškození ve formě rakoviny kůže, tak vehementně proklamované a chemtraldi dávno vědí, jaký blahodárný vliv má sluneční záření na lidský organismus a přírodu.


Při vystavování paprskům Slunce lidé získávají  vitamín D, který si tělo pak vyrábí, je pak zlepšená nálada, pomůže kůži, játrům a pro je i mnoho jiných důvodů. Tedy není nutné v tomto mít pocit viny nebo strachu při opalování, naopak, můžete tím posílit své srdce a napomáháte  tím i zabránění předčasného úmrtí!
Výzkumníci začali přemýšlet o tom, že nedostatek slunečního světla po dlouhou dobu zvyšuje riziko infarktu, který je pak více pravděpodobný a bude příčinou předčasného úmrtí, než nějaká rakovina kůže ve stáří. Sluneční světlo, kromě výroby vitamínu D, přispívá i v mnoha dalších důležitých procesech.
Poslední významný výzkum v této oblasti může postavit představu o vlivu slunečního záření na tělo vzhůru nohama, než jak se nám stále tvrdilo.
Výzkumníci na univerzitě v Edinburghu zjistili, že sluneční světlo, když  je v kontaktu s lidskou kůží, do jeho krve proniká oxid dusnatý a přispívá i ke snížení krevního tlaku, je to přirozená ochrana před onemocněním srdce, snižuje riziko mrtvice, srdečního infarktu a dokonce i jako prevence srdečního selhání.
Odborný asistent dermatologie Richarda Weller a jeho kolegové se domnívají, že vzhledem k nedostatku  slunečního záření se zkracuje náš život zapřičiněný mrtvicí a infarktem,  tak by mohlo  být naopak opalování součástí zdravého způsobu života( nikdy jsem na ty kraviny, že Slunce škodí nevěřil, Slunce miluji, ale negriluju se), a neměl by být vnímán jako nucené riziko. Tato skutečnost sama o sobě a důkazy o něm upoutaly  pozornost velkého počtu odborníků, kteří studují problémy kůže z celého světa a sešli se na nedávné mezinárodní konferenci o výzkumu dermatologie v Edinburgu.
Hlavním tématem konference byl dopad slunečního záření na lidské zdraví, a zejména na srdce.
Identifikovali následující hlavní skutečnosti:
• Počet případů onemocnění souvisejících se srdcem a vysokým krevním tlakem se vždy  zvyšuje v zimě

• Výskyt srdečních problémů souvisí s geografickou polohou: vyšší počet srdečních problémů nalezených je v severní Evropě, než v jižní Evropě
• Pro každého ze 60-100 umírajích lidí  na mrtvici  a srdeční choroby, tak jeden muž připadá z tohoto počtu, který zemřel na rakovinu kůže (alespoň v Evropě)
• Vitamin D může snížit riziko srdečních onemocnění, ale pouze v důsledku působení slunečního záření, ale ne za pomoci umělého vitaminu D
• Nicméně, rozdělení NOx není závislá na produkci vitaminu D. Tak, v udržování zdraví srdce, je velmi nutné "přírodní" oxid dusnatý
• V minulosti, studie ukázaly, že sluneční světlo přispívá k boji proti infekčním chorobám, jako jsou plané neštovice
Podle výsledků pokusů prováděných za účasti desítek dobrovolníků, kteří podstoupili dvě sezení po 20 minutách  vystavení slunečnímu záření (první zasedání bylo prováděno pouze s použitím tepla, druhý - na teplo dodané na oba typy ultrafialového záření), studovali  jsme a odhalily snížení krevního tlaku a zvýšená srdeční frekvence po sezení prováděného pomocí ultrafialového záření, přičemž snížený tlak byl ještě další hodinu po expozici.

Weller, věří, že riziko rakoviny je mnohem menší, než výhody, které může přinést Slunce a konstatoval: "V důsledku našich experimentů se odhalil mechanismus, jež vysvětluje tento jev, a potvrzuje, že při použití umělého vitamínu D, se nemůže kompenzovat nedostatek slunečního světla. Pokud je tedy prokázáno, že sluneční světlo snižuje úmrtnost z různých důvodů, bude se také muset přezkoumat stávající omezené doporučení pobytu na Slunci. "
Studie, zveřejněná v dubnovém čísle časopisu "Výzkum dermatologie", byla provedena pomocí světelného slunečního záření.
Můžete si představit, co vyplývá z účinků přírodního zdroje světla -  záření Slunce. Umělá solární zařízení (Sunlamp) nemají vliv na produkci vitaminu D.
Takže pokud chcete, aby jste měli skutečné výsledky, použijte dary přírody, a v žádném případě různých chemických prostředků.
 
Také ale vše s mírou, ne se grilovat, řekl bych, prostě návrat k přírodě.
Tak si užívejte  Slunce s mírou a nezapomeňte použít opalovací krém, nejlépe z přírodních produktů.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.