středa 22. května 2013

Pochod proti MONSANTO




Tuto sobotu bude celosvetovy pochod proti MONSANTO
dokonca aj na SK


The fight for our food!! - Boj za naše jedlo!
Námestie SNP
10:00
Informačná kampaň - Infostánky "Alternatívy namiesto GMO"
Výstava "To si myslíme o GMO"
Čajík
Maľovanie (transparenty, spoločné dielo)

13:00
Zraz
Zhromaždenie
Rečnícke vytúpenia
Predstavenie Alternatív namiesto GMO
Prečítanie petície
Prečítanie listu ÚKSUPU
Odzneje oficiálna pesnička celosvetového pochodu "March against Monsanto"

14:00
pochod za zdravé plodiny a potraviny na Slovensku bez GMO a za GMO Free Slovensko
trasa pochodu: (Námestie SNP – Poštová – Obchodná – Michalská – Ventúrska – Hviezdoslavovo námestie – Mostová - Ministerstvo životného prostredia (Námestie Ľudovíta Štúra) – Vajanského nábrežie – okolo UK – Ministerstvo pôdohospodárstva (Dobrovičová ulica)

Ukončenie

- počas Celosvetovej akcie „March against Monsanto“ - Chceme otvoriť tému a vyjadriť nesúhlas s gmo a tiež záujmami nadnárodnej spoločnosti Monsanto aj tu na Slovensku.

Kreslite, maľujte, vyrábajte - bannery, plachty, mávatka s Vašími názormi a citátmi, ktoré by ste chceli počas akcie povedať aj okoloidúcim... my budeme maľovať tiež a tiež možnosť namaľovania a napísania, bude aj priamo v daný deň od 10 tej priamo na námestí SNP, kde môžete doniesť aj nejaké zvyšné materiály, látky alebo farby, ktorých máte nadbytok a ktoré by sa vedeli použiť počas našej akcie.
Taktiež môžete aj kostými (ako by ste sa obliekli keby ste mali "striekať GMO polia, alebo akú zeleninu chcete chrániť tak tú si dneste, fakt fantázii medze nekladieme O:)
Posielam aj ilustračné foto ktorého slogan sa mi veľmi páči: "Kým sa Vy zobudíte, my budeme bojovať aj za Vás!" - dobrý slogan aj pre naše Slovensko O;)
Dostali sme aj pásku "MONSANTO GENETIC BIOHAZARDS" - časť tej pásky chceme podarovať aj ministerstvám za účelom výzvy, aby ňou označili a "ohradili" polia na Slovensku kde sa GMO pestuje, aby sme to vedeli aj my, ktorí to vedieť chceme.
Info, program, plagát, petícia už v týchto dňoch.
Ak máte ešte nejaké nápady prosím neváhajte napísať, vďaka !!!

(Myslíme si, že na Slovensku žijú oveľa lepší odborníci na pestovanie ako je Monsanto a to su tí, ktorí nám vedia zabezpečiť zdravé a kvalitné jedlo aj bez postrekov a GM.):

41 krajín, 327 pochodov, 200.000 účastníkov!

Povedzte o tom priateľom: http://on.fb.me/1252jB6
Info: http://bit.ly/12AjXh1
Webstránka: http://bit.ly/YoD22v
Eventy; http://bit.ly/16W7tAO
Oficiálna pesnička pochodu: http://bit.ly/13Uirre
Mapa pochodov na celom svete: http://monsantomarch.org/

Môžete protestovať aj online! Okrem toho, že môžete prísť aj na niektorý z 327 skutočných pochodov proti spoločnosti Monsanto a GMO (ak chcete tak za zdravé jedlo bez GM) kdekoľvek vo svete!
25. mája bude celý svet pochodovať proti Monsantu!
Lokálne akcie: http://bit.ly/ZTDsk8

Ako môžete podporiť online protest?
Dáte si túto profilovú foto: http://on.fb.me/129ia1S
Dáte si tento banner / cover foto: http://on.fb.me/17G6wPp

Ako môžete pomôcť?
ZDIEĽAJTE A POZÝVAJTE
Zdieľajte a sledujte fb stránku akcie http://on.fb.me/10dzpxO
Propagujte, Pomôžte organizovať, Požiadajte "veľké stránky" o zdieľanie, "tvítujte" Twitter #MAM, twitter #MarchAgainstMonsanto
:
Ak ste kreatívni a máte sa chuť realizovať a vymyslieť výtvarno - umelecké vyobrazenie alebo objekt, ktorý bude demonštrovať Váš postoj voči GMO - napríklad čo vznikne spojením génov žaby s pomarančom, alebo génov ryby alebo aká budúcnosť nás čaká s keď sa všetci zmodifikujeme - všetko vystavíme 25. 5. na našej pouličnej akcii niekde tam, kde budú aj infostánky a snáď sa podarí to vystaviť aj bezprostredne po akcii v nejakých priestoroch O:) a aj niekedy potom... čiže diela určite neupadnú do zabudnutia, ale budú prezentovať Váš postoj - fantázii sa medze nekladú a môžete sa stať fanúšikom aj tejto stránky - ukážme sa , že nám to nie je jedno a že aj umelci chcú zdravé jedlo O:)))) ešte sa to aj rýmuje O:))))
https://www.facebook.com/ArtistsAgainstMonsanto
Všetky diela si len zapožičiame, ostávajú stále Vaše a kedykoľvek Vám budú navrátené.

Pred pár rokmi, keď sa ešte len rozhodovalo o zavedení pestovania GM na Slovensku nás snáď nikto (okrem Greenpeacu, ktorý bojovali proti tomuto zámeru) neinformoval o čo tu ide (súdiac z faktu, že mnoho ľudí na Slovensku ani len netuší čo Monsanto a zavedenie GMO do životného prostredia znamená a takisto nás o tom neinformujú dostatočne ani média.

Viac o GMO https://www.facebook.com/NECHCIGMO

ÚKSUP má zoznam lokalít, kde sa GMO pestuje na komerčné účely (a ten zatiaľ nepoznáme, ak ho niekto pozná, sem s tým, vďaka), zatiaľ čo pre mnohých je už vôbec zoznam toho, čo sa pestuje na Slovensku pokusne pre "vedu a vyskum" na neuverenie (táto mapa je prístupná verejnosti).

Myslíme si, že na Slovensku a vlastne ani nikde inde pestovanie GM plodín naozaj nepotrebujeme).

Sú pozvaní aj tí, ktorí sa touto témou v minulosti zaoberali, ale aj ľudia, ktorých gmo ohrozuje a aj ľudia ktorí ho jesť nechcú, alebo sa chcú dozvedieť viac a prečo to odmietame - verím, že tam prídu.

Chceli by sme podať ľuďom informácie, že aj na Slovensku môžu vyhlásiť GMO FREE Zónu (Zóna bez pestovania GMO), tam, kde to poľnohospodári pestovať nechcú, môžu to vyhlásiť, najlepšie, ak je to širšie územie - takých poľnohospodárov a farmárov tu máme veľa, len zatiaľ nám chýbajú v tejto mapke http://www.gmo-free-regions.org/gmo-free-regions/maps.html .

Chceme podporovať lokálnych poľnohospodárov zo Slovenska, od ktorých vieme, že kupujeme bez GM. (Takíto poľnohospodári majú možnosť prísť podporiť túto akciu aj svojím predajom.)

Existujú štúdie a dôkazy o tom, že GMO má poškodzujúce účinky na živé organizmy a nemá ani také výživové hodnoty ako plodiny a potraviny bez GMO.

1. Nie je nám jedno kto pestuje na Slovensku GMO a nevieme ani, či to náhodou nebude niekde blízko nášho domova, aj niekoľko kilometrová vzdialenosť je ohrozujúca.
2. Myslíme si, že Slovensko GMO nepotrebuje pestovať a nesúhlasíme s tým, aby boli pretláčané Monsanto produkty k našim Slovenským farmárom, zahradkárom a poľnohospodárom.
3. Chceme naďalej považovať svoje "Slovenské potraviny" za zdravé a chceme ich podporovať, taktiež aj miestnych farmárov a komunitné pestovanie.
4. Želali by sme si aj označovanie všetkých potravín v obchodoch, ktoré obsahujú GMO (nielen od istého percenta obsahu GMO) - aj živočíšnych (ktoré boli kŕmené GMO).

Nie sme organizačne prepojení so žiadnou organizáciou ani skupinou a nie je to pochod v mene žiadnej skupiny ani organizácie (iba vrámci celosvetovej akcie "March against Monsanto", co je tiež len dobrovoľná iniciatíva ľudí, ktorá sa rozšírila - tiež to bol len nápad jednej osoby a pridal sa takmer celý svet.

Sme buď ľudia, ktorí niečo pestujú a boja sa o kontamináciu svojich polí alebo sme ľudia, ktorí sa zaujímame o danú tému, nechceme jesť GMO a chceme informovať ľudí aj ďalej...

Zapojte do našej organizačnej skupiny - aktuality dávame priebežne. Stále hľadáme ľudí, ktorí nám chcú pomáhať a prispieť svojimi názormi aj rečníkov!!!
Chceme zorganizovať akciu, zapojiť aj informačné stánky a aktivity alternatív, ktoré na Slovensku GMO nepotrebujú.

Naša organizačná skupina na Slovensku / Our group of organizers in Slovakiahttp://www.facebook.com/groups/130732460446614/134369960082864/?comment_id=134370403416153&notif_t=group_comment

Dávam do pozornosti ďalšie dôležité veci:
via Martin Chudý: www.martinchudy.blog.sme.sk :
"KDE TO MY ŽIJEME??? V poslednej dobe som veľa popísal o GMO a ešte len budem, pretože sa čoraz viac snaží dostať do našich TIEL. Potom ako naše drahé Ministerstvo životného prostredia povolilo Monsantovi ďalšie pestovanie GM cukrovej repy H-7, prichádza ďalšia rana. EU chce prijať zákon, ktorý by zakazoval používať akékoľvek semená, okrem tých, ktoré sú licencované. Toto by bol jeden z posledných klincov zabitých do rakvy malých farmárov a spoločnosti ako Monsanto, DuPont či Syngenta by už skoro úplne ovládli európske poľnohospodárst­vo, čo bol a je ich pôvodný cieľ, resp. chcu ovladnut celosvetové polonohospodars­tvo.

http://­seedpolicy.arche­-noah.at/en/­eu-seed-law/­take-action/­unterschreiben
http://­www.naturalnews.­com/­040214_seeds_eur­opean_commissio­n_registration.­html
http://­open-seeds.org/­bad-seed-law/
http://­www.realseeds.co­.uk/­seedlaw.html

Smutný je na tom fakt, že pár podplatených a možno dokonca o danej problematike nevedomých politikov môže zmeniť životy miliárd ľudí na planéte. Pritom oni si zabezpečia kvalitné ekologické potraviny a bežným ľuďom nechajú odpad, z ktorého sa budu musiet nasledne liečiť. Čo však chceme, keď FDA si myslí, že slobodný výber jedla nie je ľudské právo:

http://­beforeitsnews.co­m/­economics-and-po­litics/2011/12/­shocking-the-fda­-says-you-have-­no-right-to-fre­edom-of-food-15­64163.html

Proti tomuto nehoráznemu zákonu môžete urobiť nasledujúce kroky:
-pošlite otvoreny list Európskemu parlamentu:
http://­seedpolicy.arche­-noah.at/en/­eu-seed-law/­take-action/­unterschreiben

-podpíšte petíciu proti tomuto zákonu:
http://­www.avaaz.org/­en/petition/­We_dont_accept_t­his_Let_us_keep­_our_seeds_EU/­?aVZCEeb

Celý zákon si môžete prečítať tu:
http://­ec.europa.eu/­dgs/­health_consumer/­pressroom/docs/­proposal_aphp_en­.pdf "

VĎAKA VŠETKÝM, KTORÍ TENTO EVENT PROPAGUJETE!!!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.