úterý 25. prosince 2012

Vysoké ceny energií = kolaps ekonomik




Nižší ceny energií jsou jediným klíčem k prosperitě a boji proti chudobě ve světě.
To znamená, že úspěšný rozvoj nízkoenergetické jaderné reakce (LENR, E-CAT) nebo-li Cold Fusion,  je a bude rozhodující pro boj proti chudobě na celém světě.
Asi 6,5 milionu domácností dnes  např. ve Velké Británii   jsou vlastně ve stavu,  jenž se nazývá  energetickou chudobou. Toto není jen pohled z Anglie, ale rovněž i od nás, z České a Slovenské republiky, kdy ceny energií plynu a el. energie již vzrostly na neůměrnou míru a tím ohrožují stabilizaci obou republik. Dle palivové chudoby, jenž tuto dobu tak název dobře vystihuje, dochází k tomu, že domácnosti vlastně utratí více jak 10% svých příjmů na tyto základní energie a tato čísla zatím rostou..
Zvýšení daní  ze zákona, jako DPH  na tyto energie a ne jen ve Velké Británii, bude letos tlačit ekonomicky dolů dalších 300.000 britských domácností do energetické chudoby. Průměrná spotřeba plynu,  elektřiny a její účet vzrostl ve Velké Británii o 7% v posledním roce.

Dnešní energetická chudoba domácností.


Chudoba obyvatelstva díky zvyšování cen energií bude hlavní problém  u států, kde žije většina obyvatelstva ve venkovských oblastech, jako je Kanada a USA. V těchto oblastech je asi 15% domácností vytápěno formou propan-butanem a nebo topnými oleji. Toto znamená, že tyto rodiny vždy budou závislé na cenách pohonných hmot.
Jedním z velkých důvodů, proč energetická chudoba  je tak destruktivní, je, že není a neexistuje volný trh s energií pro tyto účely. Je zde jen pár dodavatelů na nichž jsou tyto domácnosti závislé při dodávkách tepla a el. energie. Skupina LERN a E-CAT  může nastolit tento volný trh s energiemi, které by byly o hodně nižší než současná garnitura dodavatelů, kteří většinou reagují při snížení spotřeby vždy obráceně a to vyšší cenou.
Vysoké energie a jejich náklady v domácnostech ovlivní destruktivně celou společnost, protože lidé utratí více za tyto energie, zatím co mohli investovat jinam. Kupují méně jídla, šatstva  a méně luxusní zboží. Šetří na jídle a do budoucna bude pravděpodobné, že omezí i nákupy nových vozidel, nebo elektroniky. To znamená jediné, vždy menší množství peněz v oběhu. Rovněž to znamená snížení pracovních míst, která zapřičiní, že situace je ještě horší. Další lidé  se tak dostanou do stavu chudoby, protože více budou šetřit na zaplacení těchto energií. Konečná je pak i v tom, že lidé přestanou utrácet za vzdělání, kulturu a sociální služby.
Jak z toho ven? Neznamená to nic jiného, než důsledně prosazovat a tvrdě postihovat odpůrce nových technologií, jejichž spekulativní činnost záměrně dostává rodiny do prodlužující energetické chudoby a zhroucení společnosti. Technologie LERN a E-CAT by výrazně snížila chudobu a zvýšila prosperitu. Průměrná britská domácnost zaplatí kolem 1 250 liber za účty energií, pokud by se dnes již rozjely tyto nové technologie,  zaplatily by domácnosti skoro o polovinu méně, cca 630 liber, tím by zbylo domácnostem na jiné nákupy a oživil by se trh. Byla by to velmi výrazná podpora pro ekonomiky. Nejen že by rodiny měly lepší životní styl, ale začaly by více utrácet. To by znamenalo i více pracovních míst, více peněz od daňových poplatníků pro vládní programy, další výroba, vyšší návratnost investic a lepší životní styl pro každého.
Situace je mnohem zoufalejší v rozvojových zemích, kde nejsou sociální programy, nebo záchranná síť. Levnější zdroje energie by znamenaly skončení stávající chudoby a skutečnou prosperitu mnoha národů.
Energie jsou základem prosperity státu, ale i jeho základní buňky, tj. rodiny. Proto se musí začít urychleně věnovat více času a peněz těmto technologiím LERN a E-CAT a silně postihovat odpůrce a sabotéry na všech úrovních, protože ti záměrně s ovlivňováním veřejného mínění  přispívají k prodlužující chudobě a destrukci společnosti i obyvatel a tím  k zoufalé ekonomické situaci zemí.


83 komentářů:

  1. Keď si spomeniem na moje časy v Uk a porovnám s terajšou realitou v domku, stále bol nejväčším strašiakom účet za elektrinu, a otázka ako s otopom vydržím do jari. /pritom teraz píšem z miestnosti kde je 14 stupňov/ A čo tí chudáci inde ? Tu v susedstve omrzli prsty panej a pp budú amputované, nuž nízky dôchodok,tak si dáva trocha alkoholu na zabudnutie...
    Ako to urobiť aby mamonári čo nami tak mocú boli dohnaní k ústupu ?
    BE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když jsem vybíral tu fotografii, vzpoměl jsem si na Vás. To zde je také účel aktivit a aktivit stránek a hodně to účinkuje, nemyslete že ne.

      Vymazat
    2. AAle Iv, ja tak nevyzerám !!! asi sa zadusím od smiechu :-DDD, Merlin čaruje.
      Be

      K veci : anglický establishment dal podporu tým, kto si chceli zatepliť barák. Nafúkaním minerálnej peny medzi sendvičové steny. Takých domov je tam neúrekom. Hm, podporili jedno, aby nepodporili druhé /myslím tie novoobjavené technológie ?/.

      Vymazat
  2. Tohle člověka probere víc jak tuplák silnýho kafe. Krev se mění v adrenalin.
    Doufám, že to brzy bude obráceně. My se budeme usmívat a adrenalinové lázně si budou dopřávat páni olejáři.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo,jsou to k....mizerný,to nesnáším,každý dostane to,co si zaslouží,jinak to není.T.

      Vymazat
    2. Dobrý den, já myslím, že se to lepší. Arogance ČEZU už není tak agresivní. Mají konkurenci, není to nic moc, ale jsou firmy, které při přechodu od Čezu zaručují nezdražování energie na dobu 5 let. Darovala jsem dcerce byt, v kterém vyrostla a je tam hlášená od dětství. Když jsem s ní byla na Čezu přepsat elektroměr, tak jí zapsali jako novou odběratelku a napařili jí nejnižší zálohy a to 1800 kč měsíčně. Podotýkám, že tam bydlí 2 mladí, kteří jsou celý den pryč, všechno i vaří na plynu, spotřebu mají tak 600 měsíčně. Takže před 14 dny přišlo vyúčtování s přeplatkem 12500. Terka mi to přinesla ukázat a koukaly jsme jak zjara. Složenka na 2 tisíce a ostatní peníze, které měli vrátit rozpočítali za zálohy. TO JSEM VIDĚLA RUDĚ. VZALA TELEFON A SLADKÝM HLÁSKEM JSEM SE PANÍ ZEPTALA, ODKDYPAK KRADOU PENÍZE , KTERÉ NÁLEŽÍ ZÁKAZNÍKŮM. paní mi řekla, že to tak ted dělají. Tak jsem jí řekla, že to se nedělá a že to je krádež, která je žalovatelná, protože je to nad 5 tisíc korun a že nejsou na trhu sami. Ve vteřině obrátila a peníze odeslala okamžitě. . . . . do 3 dnů měla Terezka peníze na účtě a jeli za to na hory. Myslím, že Čez vykrádá Kalousek a nás vykrádá Čez. . . z jejich jednání ovšem cítím ztrátu suverenity. Elektřina je fakt neskutečně drahá a článek je perfektně napsán . . . zdraví Vás iva:)

      Vymazat
    3. to Iva
      Jistě, jsou tom dohody s bankovními korporacemi a tím, že jim na účtě zůstavají finance z přeplatků (a to jste nebyli jediní)si vylepšují svůj zisk, je to mafie a je ji třeba rozplést, je dobře, že si to lidi uvědomují, to je první stupínek.

      Vymazat
    4. Určitě, nepřistupovat na to, to Ti řeknu ještě perličku, když jsem jí řekla, že musí peníze poslat v plné výši, tak jsem jí předala dcerku, aby si ověřila číslo účtu, paní se ještě drze snažila prodat plyn.:)) Na to jí dcera řekla, že v žádném případě a že můžou očekávat ztrátu minimálně 5 odběratelů ze strany naší rodiny. To samý jsem udělala ve vodafonu. Koupila jsem si kartu Blesk a za 2.50 volám i na pevné linky. Šetřím ročně 25 tisíc a krom toho telefon používám jen když cestuju, takže je v autě a ne v baráku. Kvůli negativní energii a šmírování. Mám 2 telefony oba nejlevněší nokie, jak to chcípne, tak už to nechci. . . my rozhodujeme, oni se bojí nás. V Komerční bance nechtěli vyhovět co jsem po nich chtěla, stačilo kouzelné slovíčko konkurence a už lítali. Mají zakázáno mi volat, stejně to neberu, mají zakázáno mi psát, používám jen internet. Vodafon jsem odstřihla hlavně kvůli těm jejich neustálým sms, nabídky, hovadiny . . . jak mi někdo napíše, okamžitě odpovídám emailem, nebo sms, kde vzali můj kontakt, předávám věc České policii. Nedávno mi volala baba z unicreditbank. Já jí povídám, prosím, kde jste vzali číslo, ona na to, že je to registr. Tak vymazat, okamžitě, jste zločinci, v Americe už zatýkají Vaše chlebodárce a tady se chováte jako zločinci, kšeftujete s daty lidí a ještě se divíte. Já bych šla raději mejt hajzly do Prahy na Hlavák, než dělat takovou práci . . iva

      Vymazat
    5. Ivi nerozčiluj se... já jsem se taky vztekával při např. těch telefonátech, ale je lepší si z nich dělat srandu. Třeba když zvoní neznámé číslo nepředstavovat se, jen třeba zahuhlat něco jako prosím a pokud to je nějaké to nabízení, tak začít mluvit třeba polsky, pokud člověk trochu umí, nebo "rakousky" se silným vídeňským dialektem... většinou se rozloučí z rozpaky a třeba si poznamenají do registru např. nevolat - polák... ;) Protože vyhrůžky moc nepomáhaly, databáze je megavelká a stačí aby to někde zaskřípalo např. u nákupu na netu, skoro vždy se uvádí tel. číslo - ačkoli se bijí v prsa, že zákon o ochraně os. údajů je jim svatý - hovno (pardon). Dostaly se ke mně jednou náááhodou (víme, že ne) interní poznámky pracovníků jednoho nejmenovaného tel. operátora o získávání nových oveček. Jaké metody použít, jak se kdo projevoval při prvním a dalších i osobních kontaktech - no to vám bylo počteníčko. Ale to jen tak na okraj.

      Vymazat
    6. DéVé, super, zesměšnování používám taky, ale musíme si uvědomit, že zaměstnanci, úředníci jsou lidé jako my a tím pádem jim to vždy řeknu po pravdě. Kdykoliv mě někdo otravoval, nebo jsem potřebovala zrušit smlouvu a přejít na dobíjecí kupon, tak jsem používala pravdu. Řekla jsem jim slušně, že vím, že jsme monitorováni, vím, že on je zaměstnanec a že to má nařízeno, tak at si to nebere osobně a pak teprve co chci a proč. Až když se ten člověk začal chovat s náznaky arogance, tak jsem přitvrdila. Musím, ale říct, že mám už půl roku pokoj. Nepoužívám facebook, to je hodně znát. Tam od začátku cítím hodně zlého. Já se rozčiluju ráda:) MĚ TO DĚLÁ DOBŘE, MUSÍM TOMU DÁT ENERGII. já jsem sice ryba, ale ne leklá:)))) na podzim volali z OUTŮČKA, že prej máme drahej internet, je potřeba ho zlevnit a že nám pošlou paní. Já jim řekla do telefonu, že nebudu nic podepisovat a že nechci žádné karty. Paní přišla a hned se tasila se smlouvou. Tak jsem jí uvařila kafe, pohostila a zblbla jí tak, že je nyní čtenářkou energie u pramene. Odešla spokojená, i když bez smlouvy:))))) AHOJ IVA

      Vymazat
  3. Krucipisek, Ivu mit doma tak ji radeji lestim backory,luxuju,meju nadobi,mluvim kdyz jsem tazanej,meju si ruce pred jidlem,prezouvam se jeste pree dverma, cistim si usi,beham na nakup a ........a..........a.......a..........a........ :-)))))))))))).......proud

    OdpovědětVymazat
  4. No, ty určitě proude:)))) , známe škorpíky:))), no, ale bez legrace , myslím, že si opravdu nemusíme nechat všechno líbit, od maličkostí lze ty hadí parchanty likvidovat. Nerozčilovat se, hezky s elegancí a sladkým hláskem, at si ochutnají vlastní polívčičku, co si uvařili.:))) IVA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je rybka jak má být,vid proude,ta naše Ivča,nojo,víc takových,že :).T.

      Vymazat
    2. Hm, nejak sa rozmohli v rámci folklóru slová ako "parchanti" a pod. Nemyslím, že sú potrebné. Tí ľudia sú tiež len ľudia, omylný ako my. My robíme všetko kóšer ? BE

      Vymazat
    3. Vsak to taky byla legrace:-),delam to stejne,jinak se nic nezmeni,zlo je treba potirat jeho zbrani! Jen tim,ze nebudeme lhostejny si muzeme zlepsit co jde:-). Aaaa,je zlata ta rybka?? Ja ze bych ji supnul ty tri prani:-))).......proud

      Vymazat
    4. my všichni si splníme všechna přání, nejen tři, jen je na to nějaká jednoduchá finta, na to přece musíme přijít:) TO MUSÍ JÍT, SAKRA :) jasně, je to jen jedno přání, přání zní přejeme si nový svět plný zázraků a splněných přání . . . ne, to je blbost, zní to lacině, kýčovitě, . . . no, ale má to být jednoduchý a musí se do toho dát srdce, síla, rozčílení atd. . . . iva

      Vymazat

    5. Mám právo na vše co Univerzum(Bůh) stvořilo.

      V tom je vše a že si někdo udělal zákony tak, aby se měl dobře na úkor jiných, tak to jsou špatné zákony a nemusím se jimi řídit.

      Vymazat
    6. Ivčo,jasný,tys to vyhmátla přesně SVĚT PLNÝ ZÁZRAKŮ A SPLNĚNÝCH PŘÁNÍ,krásná pohádka.T.

      Vymazat
    7. Ivo:
      Musím potvrdit, že ryby nejsou žádné leklé potvory. Umíme se, teď prosím o shovívavost, pořádně nasrat, když na to přijde. :-)

      Iv:
      Souhlasím, protože my jsme Univerzum. Jsme Univerzum, co se rozdělilo, aby mohlo zkoumat sebe sama. Takže právo určitě máme. Otázkou však je, zda si to i zasloužíme. Bez práce totiž nejsou koláče a to platí asi nejenom tady. :-)

      Vymazat
    8. No, jasně, zákony, budeme si přát jen zákon svobody , svobodné vůle:)PRÁVO NA HOJNOST, VOLNOU ENERGII.Musíme předělat posluhovače korporačních firem a státních úředníků na svobodné lidi. Jen laskavostí, to nejvíc odrovná:) JO JO, TO PUDE:)iva

      Vymazat
    9. Všichni si to zaslouží, a co ti, co kradou a podvádí, oni se tedy safraporte nadřou a podle toho jsou taky odměněni bohatě. Prdlajs, pěkně to proplesknout a nazvat věci tak jak jsou. Lidi brblou a jak jde nějaký potentát kolem, tak se plazí, hubu od ucha k uchu a kdyby to šlo, vlezli i do řítního otvoru, a pak doma tatinovi řeknou, to je ale pěkná Kuxxx!
      Tak takhle ne!

      Vymazat
    10. Souhlasím s Iv, zasloužíme si všichni všechno, hlavně svobodu. Nesmíme zapomínat na podstatu toho všeho. Nejsou to lidé, kteří sami způsobovali peklo na zemi. Byli to cizí zrůdy,kteří tady s námi manipulovali a vysávali nás snad tisíce let, s těmi je potřeba zatočit, rozeznat je, odhalit a vykázat z naší reality. Ti, kteří jim sloužili, to jsou lidé, jako my a těm je potřeba pomoci . . . . iva

      Vymazat
    11. to Ivča
      …Ti, kteří jim sloužili, to jsou lidé, jako my a těm je potřeba pomoci…. . Ivčo, ale oni o nějakou pomoc nestojí, jím to vyhovuje a pokud v nich ještě něco zbylo lidského, je jim potřeba do očí říci, je to špatně, pokud to vlastním rozumem pak nepřijmou, je pro ně pozdě!!!!!!

      Vymazat
    12. Staci im vysvetlit to ze vsetci mozeme mat vsetko.Skvelu buducnost,lahsi a spokojnejsi zivot,moc a osud vo vlastnych rukach bez chorob vojen a strachu!Ale nic s toho sa navytvori samo.Kazdy sam za seba(-lepsie povedane na sebe)na tom pracovat a spolocnou pomocou smerovat k jednemu cielu ako jedna parta.Kolko das,dvakrat tolko sa ti vrati-a fakt to funguje(len ciele su casto zle)! ..Mailo

      Vymazat
    13. Iv, já vím, že je potřeba jim dát taky sežrat tu jejich polívku, jen si myslím, že je mezi nimi spousta blbců, kteří dělali zle, poklonkovali a ted by to nejraději vymazali a přidali se na druhou stranu. Tam je potřeba jim ukázat cestu , každý se může napravit. Řeknu Ti příklad. Můj muž má kamaráda z mládí, obyčejný kluk, vyrůstal jen s mámou, hráli spolu v kapele, byli nerozluční. Pak se odstěhoval, oženil se daleko. Stále si volají, píšou. Jde o to, že ten jeho kamarád udělal karieru, stal se senátorem za ODS, byl dokonce v rozpočtovém výboru, je už třetí volební období v jednom velkém městě starostou. Byl u nás se ženou předloni, stále nás zvali, abychom přijeli, neměli jsme čas. Nyní na něj manžel stále myslí, stejně, jako kdyby bylo tenkrát, ví, že je to dobrý člověk, ovšem co dělá za práci, čeho všeho se zůčastnil. . . . chápej, stejská se jim oboum, cítím to, ale jsou odděleni nejen těmi kilometry . . . . asi tam pojedem, at víme co a jek je s ním. . . .iva

      Vymazat
    14. to Ivča
      Velmi Vám rozumím, jenže máte i jisté úrovně, bohužel moje postava se velmi často pohybovala trochu v jiných sférách, kde šlo v zásadě i o cestách vědeckého establishmentu a tím i směr systému. Tam jde o krk a zastánci druhé strany vás bez předsudků zlikvidují, pokud nemáte oči otevřeny a nejste stále pozorná. Rozumím vám moc dobře a nerad bych, aby si někdo myslel, že jsem přísný a nebo nepřístupný, opak je pravdou, jen najít jiný úhel. Děkuj Ivčo.

      Vymazat
    15. Neboj, nemyslím si, že bys byl přísný, vím už dlouho, že jsi člověk, který má větší životní zkušenosti a nejen pro mě vysokou hodnotu v tom co děláš, jak žiješ a jak se chováš k ostatním lidem. Vím, že tyhle zlé věci stále jsou, existují,zničili spoustu lidí, nechci jim dávat energii, proto se snažím je prostě vygumovat z našeho světa. Nedostanou energii našeho strachu a pojdou hlady. Je, ale na místě dávat pozor. . . . IVA

      Vymazat
    16. Mate prehled lv a stojite nohama na zemi,vidim,ze i v konspiracich vidite co se deje a ze neni vsechno jak to vypada a vsichni jak se tvarej.Strizlivej pohled a prosta realita je moc potreba aby nas jisty lidi nedostavali na scesti sneni a falesnejch nadeji,a neodvadeli nasi pozornost a snahu na vedlejsi koleje,vsak to rikam davno,ze jste "muj" clovek :-).........proud

      Vymazat
  5. Premýšľam nad Vašim vyjadrení Iv, "silne postihovat.. atď".
    To nie je kritika, ja o tom premýšľam už dlho, ako jednoduchý konzument môže svojim postojom zavážiť. Otázka ako položiť špatný systém sa "vznáša" nad a vo všetkých skoro diskusiách. Ale keďže sa "vznáša" tak plave vo vzduchoprázdne.
    Nie je na ňu odpoveď. Je to hranie futbalu od televízora.
    Tiež provokujem dodávateľov špatných služieb, vďaka tomu, že som napísala mejl na šéfstvo máme v dedine novú predajňu, upravili odchody meškajúcich autobusov.
    Sme pasívni, ani len nevyriekneme svoje sťažnosti a mávneme rukou. Sme leniví. Nuž sami sme si na vine .
    O tom "rozmotaní mafie" by sa dalo niečo viac napísať p.Iv ?

    Be

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To Bed
      Silně postihovat… Pokud toto nenapíšete, pak nikdy nenasměrujete lidi na to, že zde někde někdo dělá jisté věci špatně a záměrně a pak mnozí jim ještě fandí, aby se náhodou neodlišovali od davu s jejich myšlením, jejich iniciativy jsou velmi zákeřné a zde se neventilují, znám zákulisí velmi dobře. Nemyslíte, že realitu je potřeba již konečně odhalit ve své pravé nahotě? Ne jak to bylo stále dokola, že se těmto ustupovalo a o to více oni nabývali převahu a celý systém, zabývající se vnitřními a duchovními naukami tak byl postaven do role zesměšnění, v lepším případě koukáním přes prsty. Jsem „bojovník“ a je dnes nutné prosazovat lepší věci a ne čekat, že nám někdo jiný pomůže a nastavovat donekonečna druhou tvář a tím ze sebe nechat dělat fackovacího panáka. Podívejte až kam to tato tolerance dotáhla, lež je pravda a pravda je lež, novou generaci odduchovnili a zaměřili na materialismus a moc, to vidíte pak nejlépe i na generačních problémech, tam je to velmi markantní. Tyto stránky Vám aspoň doufám odhalily mnoho věcí a taky to je jejich účel, je to o probuzení, ne jak doposud letargie a falešné spoléhání na zákony Univerza, musím je opravdově zapojit a ne jen o nich snít.

      Vymazat
    2. To Iv,
      pripadá mi, že som dostala vypeskováno :-/ ? pričom som sa pýtala ako ro robiť /konkrétne/ "silne postihovať.... Bed

      Vymazat
    3. to Bed
      Stát za svým názorem, i když se bude třeba odlišovat od většiny, pokud cítíte, že je správný.Ne, peskování rozhodně ne!!!

      Vymazat
    4. To se mi libi a tak to ma bejt,jsem stejnyho nazoru! Reci uz bylo dost,vysledky zname,zadny. Je tedy treba pritvrdit.Uz dlouho to rikam a nabadam lidi kolem sebe,prisel cas k pasivnimu odporu,zruseni kont a spojeni s bankama,podle moznosti preferovat cesky vyrobce a vyrobky a ty a u nich nakupovat,potirat verejne a dusledne kazdou spatnost,skoncit s lhostejnosti a strachem.Podporovat vzajemnou sousedskou pomoc a domaci pestovani ceho se dat,znovu si pripomenout a deti zacit ucit zakladni moralce a vlastenectvi,narodnimu citeni.To vsechno nam system zamerne a systematicky bere a kazi,dela nas zavislejma otrokama.Kdyz to vime,muzeme se tomu postavit,stejne jako rozkradani narodniho majetku a niceni nasi prirody. Verim tomu,ze takova iniciativa beze zbrani a zbytecnyho nasili ma velikou silu a zvedne postupne vsechny zeme,nejen nas do boje s tema kdo chteji svet zotrocit a kontrolovat,udelali si z nej lidskou dobytci farmu. Jenze problem je,ze spousta lidi to netusi,nebo ve svy lenosti a pohodli ani tusit nechce,nevedouc ze je jen docasna,nez uplne spadne klec,pak prijde ta prava drezura.Potrebujem svet co bude o lidech a ne o penezich,s lidskym zebrickem hodnot a to nejde bez uplny vymeny systemu. Na novy budoucnosti uz se dlouho pracuje a novej system je temer hotovej,brzy bude zverejnenej :-).......proud

      Vymazat
    5. Proude ? čo vieš o novom systéme, že by staronové NWO ?
      Starý systém nám hlavne okolo Vianoc ukazuje ako sú na tom chudáci ľudia zle. Nákupy väčšie ako vlani, darčeky jakbysmet a jedlo nedojedené sa vyhadzuje mačkám... aká chudoba ?

      Ano správne hovoríš, "jenže problém je, že spousta lidí to netuší, nebo ve svý lenosti a pohodlí ani tušit nechce " Myslím si, že vo väčšine ľudia vedia, kde robia chybu, len ich treba dokopať k buď a nebo, inak sa nerozhodnú. Škoda, že neprišiel aspoň deň blackout, možno by sa časti ľudstva viac rozsvietilo.

      BE



      Vymazat
    6. Dokud lidé nezačnou toužit po SVOBODĚ,tak se nic nezmění.Být svobodný to dá sakra práci,ikdyž vlastně ne.Je to rozhodnutí a pak už to ani jinak nelze.Bedul u nás včera večer byly dva blackouty,během čtvrt hodiny,je to takový zvlášní pocit :),když comp zahučí a "furtumfurt" tma.Ha,ještě že svítí hvězdy,včera chodily po obloze zajímavý obrazy...krása,klid a ticho.T.

      Vymazat
    7. Ne BE,tolik muzu prozradit,ze novej system je o lidech,o osvobozeni cloveka jako individuality,zalozenej na "zakladnim prijmu" kdy nebude clovek zavislej zivotne na nutnym vejdelku a zamestnavateli,ovsem predpoklada to zmenu mysleni jednotlivcu a sjednoceni lidi jako celku,ovsem bez diktatury,na zaklade dobrovolnyho budovani spolecnyho statu kterej je majetkem vsech,asi tolik snad muzu prozradit :-),nebude dlouho trvat a system bude predstavenej lidem,co vim,a je to system od obycejnejch lidi,ne falesnej co se jen tak tvari ;-)......proud

      Vymazat
    8. JJ, tento systém bol predstavený na Slovensku.
      Aj Sulík sa o to zasadzoval, a .. no miracle.
      Ja som za, pôjdem aj pred Národnú radu, už som bola, nerobí mi to problém.
      Lenže - v SR sa hovorilo o cca 10 tisícoch mesačne. Uf, predstavujem si malého človiečika , ako si ťuká na čelo. Povie, to by som bol somár, ja desať tisíc a tí nenežranci 300 tisíc mesačne.
      Ľudia nechápu, že by to mohlo fungovať. Sadnú si a s kalkulačkou ti prerátajú v momente ako to nemôže fungovať, ako to zruinuje štát, ako..., ako..., na www.dolezite.sk je o tom čosi.

      BE

      Vymazat
    9. Rec je BE o puvodnim originalu z nemecka "grundeinkommen",tam je spocitany minimum a je pro kazdyho,od narozeni az po smrt.Jen u deti nejak snad roste casem,dospeli ho maj vsichni stejnej,at jsi kral,nebo kman:-),ale opravdu to predpoklada zajem a zodpovednost lidi,je o tom film,najdes ho s titulkama myslim i na youtube,prace neni povinna ani podminujici a presto v ankete naprosta vetsina nemcu uvedla,ze by i tak radi pracovali! Kecy ze by to znicilo stat jsou absolutne zcestny.Ono by to naopak zkvalitnilo vyrobu a i zivot lidi,kdy by nebyli existencne zavisly na previtech zamestnavatelich,a ti by naopak museli ocenit dobrou praci,aby prosperovali.........proud

      Vymazat
    10. Navic by byl nepodminenej prijem spocitanej na momentalni potreby a ceny.Ne nejaka pevna castka co by byla na hony vzdalena realite. A samozrejme na zakladni potreby,kdo chce komfort,musi si na nej k tomu prijmu jeste vydelat:-) !......proud

      Vymazat
    11. Neni svoboda jako svoboda,ta prava chce lidskyho cloveka.Mnozi si pletou svobodu s anarchii,zakonem krale klacka a pravem silnejsiho,tomu je ale prava svoboda na hony vzdalena :-),malokdo by s ni umel zachazet,kdyby se najednou hned ted vyhlasila:-),spis by se to zvrhlo.......proud

      Vymazat
  6. Když mi z E-onu přišel dopis,že nám zvyšují zálohy,tak jsem se rozčílila a zavolala do e-onu,že je chci snížit.To prý nejde.Tak jsem řekla,že od nich odcházím.Za dva dny mi volal pán,že mi ty záloha sníží.Když jsem se ptala,proč mi je nechtěla snížit operátorka,řekl,že ona nemůže,ale on ano.Po této zkutečnosti jsem šla na www.kalkulatoreru.cz.Tam jsem si našla nejlepšího operátora s nejlepšími podmínkami a přešla k němu.V naší vesnici chodili nabízet plyn a elektřinu chlapci v černých oblecích.Každému jsem řekla,že nejsem bezprizorní a už jsem si vybrala sama.Chtěli vědět koho a na to jsem odpověděla,že jim po to nic není.Jenže toto neumí každý.Kdyby lidi byli chytří a dokázali si všechno sami zařídit,energie by byla za jiné peníze.Riga

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je Rigo o tom "stadnim" systemu a odnaucovani lidi samostatnosti,pouzivani vlastni hlavy a dalsich veci,az si lidi zpetne uvedomej,ze bez tech nahore prezijou,ale ti nahore bez nich nemuzou existovat tak jak doted,vsechno se zmeni. Az si proste prestanem hrat hady na prsou a donutime je bejt jednema z nas.Je to v moci kazdyho znas,kdo si to uvedomi a dokaze vypremejslet,chce to jen aby kazdej sam za sebe s tim myslenim zacal a presel k cinu.....proud

      Vymazat
  7. Tak jsem si zkouknul Hobbita a neco mi z nej utkvelo v pameti : "Neco nasim zrakum nespatreneho a zleho se pohybuje,zatim se to nechce ukazat,je to den za dnem silnejsi." "Saruman veri ze pouze velka sila muze udrzet zlo pod kontrolou,ja prisel na neco jineho,zjistil jsem ze spise drobne,vsedni ciny obycejnych lidi muzou zastavit temnotu,obycejne projevy laskavosti a lasky"........nebojme se,nejsme sami,mame jeden druhyho ........
    hezka myslenka ,a myslim,ze spravna......proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Proude, prosím, já tomu nerozumím, jak jako zkouknul Hobbita, to jako první díl Pána prstenů. Já myslela, že je to výplach mozku. Pán prstenů - SATURN - SYMBOL SATANA atd. Ty jsi v díle Tolkyena našel nějaké ponaučení, já jsem asi blbá jak motyka, ale mě se zdá, že je to blábol. , ZROVNA JAKO Herry Potter, ráda bych věděla, jestli je moje intuice správná. . iva

      Vymazat
    2. Myslím Iva, e máš veľmi dobrú intuíciu, teba hneď tak nikto neoblbne. To, čo sa servíruje obecenstvu je vždy počin "druhej ruky". Či ide o bibliu, či o iné knihy a "zábavky".
      Bed

      Vymazat
    3. No neni to az tak,film Hobbit je novej,nema s panem prstenu jakoby nic spolecnyho(doopravdy prakticky vsechno:-))))),a mimochodem,zrovna tyhle filmy jsou pro ty kdo se umej divat. Potter je ale uplne neco jinyho ,"zlej" film,na toho pozor..........proud

      Vymazat
  8. 17.12. v největší švédské veřejnoprávní televizi SVT byl předveden E-CAT panem Rossim v pořadu World of Science.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nevíte někdo něco bližšího,třeba kdy e-cat bude k dostání i u nás.Čekám na každou informaci.Já i moji synové si ho chceme pořídit.Zaregistrováni jsme na Slovensku.Nevím,jestli to někdo bude objednávat i v Česku.Riga

      Vymazat
    2. to Riga
      co vím z data 24.12.2012 od p. Rossiho, tak v únoru 2013 by měl začít zkušební provoz linky výrobního závodu a naplno by se měl závod rozjet v dubnu 2013. Tak to zatím je podáno a co se týče prosím toho Slovenska, ten bude distriubovat i do Česka, pokud by jste měla nějaké problémy s nimi, nebude problém a zařídím, jsem ve spojení.

      Vymazat
  9. To je dobře.Měla bych několik otázek a nemám na ně jiný kontakt než objednávku.Chtěla jsem se např.zeptat,jak se tím reguluje teplota.Doma bysme vytápěli velký dům a ohřívali vodu.Jak by se dala ohřívat voda bez topení.Podle toho,co jsem četla,tak po rozjezu jede e-cat 180 dní na plný výkon.A tam mám otázku:jak budu v létě udržovat vodu v domě např.na 70 C.Musí být k tomu akumulační nádrž?Zatím máme jeden 200 l bojler pro jeden byt a hospodářství.Pak chceme napojit ostatní dva byty.Tyto problémy nejsou nikde napsané.Možná v Angličtině,ale jako starší generace anglicky neumím.Riga

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Riga
      V zimním období pojede stejně zařízení E-CAT v hladině co možná nejvyššího výkonu a pokud máte u kotle i vyhřívání UV(užitkové vody)není problé,. Zařízení bude namontováno na váš stávající systém paralelně na kotel, to znamená, že i v případě nedostatku tepelné kapacity E-CAT, si váš kotel v třeskutých mrazech dotopí klasickým způsobem. V letním období, kdy chete jen ohřev UV, bude možno regulovat E-CAT na minimum s COP1, zbytek se vyzáří systémem topení, protože stejně i když nemáte zapnuto čerpadlo, přebytek tepla půjde do nejbližšího radiátoru, ale to již opravdu záleží na výkonu hada v kotli a vaší spotřebě teplé vody. E-CAT bude regulovatelný.

      Vymazat
    2. Iv,
      a nebylo by jednodušší v případě, že bude k dispozici E-Cat ve verzi výroby el. energie, využívat jeho efektivitu v optimálním režimu (zřejmě někde kolem maxima) a vytápět elektřinou? V této verzi bude také odpadní teplo, kterým se dá ohřívat topný okruh a navíc bude elektřina, kterou lze jednak ohřívat vodu a jednak pohánět el. zařízení v domě. Pokud by byl problém s distribucí nadbytku el. do veřejné sítě, šlo by výkon využít například na výroby vody ze vzduchu, chlazení domu (klimatizace), čištění vzduchu či vody a asi tisíc dalších možností, jak nemrhat energií. Pokud má E-Cat vysokou efektivitu jen při vysokém výkonu, byla by škoda ho dusit při COP=1. Rossi uvádí COP=11,7 a přitom v reálu to je údajně ještě o 30% více. Zkrátka s nadbytkem energie můžeme nesobecky pomáhat svému okolí.
      Samozřejmě vím, že jste se tu bavili o verzi použitelné "jen" na ohřev vody, ale s rychlostí jakou jde vývoj E-Catu kupředu by stálo ještě posečkat na verzi generující elektřinu.
      Takže tu vidím dvě možnosti (podle toho, co jsem se dočetl od pana Rossiho). Buď E-Cat regulovat dle momentální spotřeby energie, přijít o jeho potenciál, ale na druhou stranu prodloužit použitelnost kazety s niklem až na odhadovaných 5 let (v případě spotřeby en. průměrné rodiny) nebo oželet 10 dolarů :-) a jet naplno s tím, že lze nadbytečnou energii využít i pro druhé lidi či zkvalitnění (myšleno navrácení do původního stavu) přírody a planety kolem nás.
      Prostě jsem už takový, vždy tu sklenici vidím napůl plnou :-)

      Vymazat
    3. Děkuji za vyčerpávající odpověď.Riga

      Vymazat
    4. to Michal
      Jistě, nejlepší základní energie je elektrická, jenže Rossi zatím hledá nejlepší prostředky efektivnosti výroby el. energie z tepla, repektive páry. To je však jeho další cesta, jinak by se stále jen bádalo a na trhu by nebylo nic. Je to jako bych si nechtěl koupit dnešní letadlo, protože vím, že díky technologii Kesche bude něco lepšího. Musíme brát stávající stav, jinak by jsme jen a jen čekali. Proto opakuji, co jsem vyzvěděl z komunikace Rossiho, je agregát na výrobu el. energie druhá fáze E-CATu, ale bude taky jistě patřičně ze začátku drahý, buďme vůbec rádi, že se to i přes všechny překážky hejbe, sice to vrže, to se dalo čekat, je to nová převratná věc, ale hlavně, že se to hejbe a Rossi je celej. Díky Bohu!

      Vymazat
  10. to BED
    Napsala jste zajímavý komentář:
    Anonymní26. prosince 2012 15:34

    Hm, nejak sa rozmohli v rámci folklóru slová ako "parchanti" a pod. Nemyslím, že sú potrebné. Tí ľudia sú tiež len ľudia, omylný ako my. My robíme všetko kóšer ? BE

    Možná se rozhodnu vám zde otisknout jistý záznam hovoru a spojení, Vám BED by spadla brada jistě amyslím že ne jen Vám, jak se věci mají opravdu, viděla jste někdy, aby Ovce sežrala Vlka? Čeho se vlk bojí jak čert kříže, pastýře s flintou, staňte se Pastýři s mocnou zbraní pro ochranu .......

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ano p. Iv, neviem čo viete VY. Asi som zaradená inam, ľudia nemajú v tomto svete rovnakú úlohu, že ? :-)
      BED

      Vymazat
  11. Dobrý večer:) tak to jsi mě Iv pobavil, . . . Čeho se vlk bojí jak čert kříže, pastýře s flintou. . . výborné. Jen mě tak napadá, čím bude ta zbran, ta zbran budeme asi my. Predátoři oškliví zelení, dali nám svoji DNA, kus sebe a kdo s čím zachází, tím taky schází . . .:) ZDRAVÍM TAK Bětulinku. iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to BED, Ivča
      Bed, tak jsem to vůbec nemyslel, každý zde na světě máme nějakou nezastupitelnou úlohu a povyšovat se už vůbec ne, no, hodně mně to mrzí a vůbec, že jsem to otiskl, už se to nestane, ale děkuji za otevřené pohledy, ikdyž pro mne dost smíšené, nevadí, jsem rád že jste.

      Vymazat
    2. Ive, mne sa vidí, že ste akosi naštvaný pár dní. Vy muži ste silní a neuškodia vám toľko tvrdé odkrytia. Ale keď sa mi pod ruku také čosi dostane, niečo hrubšie, strácam jemnosť, pokoj. Chcem zostať ženou ... Bed

      Vymazat
    3. to BED
      Otiskuji to pro čtenáře, ne pro sebe a v tom je opravdu zásadní rozdíl, ego bych mohl honit někde jinde, ale z toho jsem vyrostl a některé věci by asi opravdu bolely a naštvaný, naopak, jsem šťastný jak blecha

      Vymazat
    4. Ivo:
      To, že my jsme zbraň proti těm z druhýho břehu (nazývaní třeba jako padlí andělé) je uváděno v mnoha historických i současných zdrojů. Jen se liší v tom, zda to bylo záměrem (např. A-S Védy) nebo to tak nějak přirozeně vyplynulo z následných okolností (např. Ivo Wiesner). Osobně se přikláním k druhé variantě.
      Do komentáře to není šance napasovat, ale pokud někdo neví co s časem a nebojí se velkého kvanta informací, mohu doporučit knihu Poutníci do země andělů, kde je výše zmiňované probíráno.

      Bed:
      Budu upřímný a přitom to rozhodně není myšleno nikterak špatně.
      Jste živel, což je dobře. Avšak živel, který občas s sebou vezme více, než je zdrávo. Máte vlastnost, kterou oplývá většina žen (zadaní muži jistě potvrdí :-) ). Muži samozřejmě taky. A tou je to, že svoje vlastní názory implantujete i do zcela opačných názorů druhých. Vidíte ve slovech druhých to, co tam vidět chcete (i když se Vám to mnohdy nelíbí) i když to tam ve skutečnosti není. Dám čistě teoretický příklad. Teoretická žena je přesvědčena o tom, že dejme tomu její postava není ideální. Nazvěme to pravdivě - myslí si, že je tlustá. Vůbec nesejde na tom, že to není pravda. Taková žena v rozhovorech, vtipech, názorech, článcích aj. si vždy najde něco co jí to potvrdí, o čem je přesvědčená, že to bylo namířeno osobitě proti ní a že je osočována z obezity. A často to skončí hádkou, rozzlobením se na druhé a uražením.
      V případě našeho Iv musím říci, že když něco tady veřejně řekne, má to svůj důvod. Někdy, když se mi něco nezdá, s něčím nesouhlasím, je potřeba odhodit svojí zbrklost (té mám na rozdávání) a přečíst si to ještě několikrát a hlavně se nad tím zamyslet zcela nezaujatě - dát tomu čas. Pak mi to mnohdy dá zcela jiný smysl.
      Sám jsem od včerejška svědkem toho, že to, co je kolem nás, má mnohem, mnohem neuvěřitelnější podobu, než se většině může zdát. Nebýt Iv, vidím v tom náhodu, spiknutí nebo nějakou jinou nehoráznou blbost. Přitom vše máme přímo pod nosem tak blízko, že to často ani nechceme vidět. A ti, co to chtějí vidět, jsou vděčni za to, když mají kolem sebe někoho, kdo jim to pomůže ukázat a pochopit. Je potom škoda, když takového člověka demotivuje od druhých neochota nezaujatě pochopit - nadvláda EGA.
      Zkrátka věci se mají jinak, než se na první pohled zdá. A tím mám hlavně na mysli informace, jež nám tento skvělý blog nabízí v podobě kousků skládanek ukrytých nejčastěji mezi řádky. OBJEVIT JE A VIDĚT SVĚT V PRAVÉM SVĚTLE, ZNAMENÁ ODHODIT PŘEDSUDKY.

      Vymazat
    5. Ahoj Bedul,taky jsem ženská,ale...Jak uvidím,že někdo ubližuje,ohrožuje,ženská nebo ne,jemnost stranou a jdu do toho.Ženská musí stát při chlapovi za každou cenu a ne spoléhat,že on to snáší lépe a třeba někdy použít pánev, místo na palačinky, na třískání nepřátel po palici.V jednotě je síla,no.T.

      Vymazat
    6. Míšo vždyt jsem snad dobře pochopila,že Slovani se s těma potvorama nedaji geneticky kombinovat,proto o nás tak dojemně pečují.To jsem nevěděla,že jsi odborník na ženské plémě,ale musím říci,že se Ti to povedlo :)T.

      Vymazat
    7. Terezko:
      Zda se dají či nedají Slované s čímsi geneticky kombinovat, o tom se neopovážím diskutovat (ale pro Tvůrce není nic nemožné). Ale pokud ano, pak určitě by nešlo jen o Slovany, ale o člověka dnešního typu, kam spadá nejenom Slovan. Co jsem měl možnost dohledat, pak je asi jen jedna málo rozšířená rasa (spíše už její pozůstatky), která už jen samotnou stavbou těla, proporcemi některých částí aj. pravděpodobně neodpovídá obdobnému původu, jako většina lidské společnosti. Nicméně někteří badatelé tvrdí, že dle neoficiálních (jak jinak) genetických analýz máme v DNA několik velmi krátkých sekvencí, kde jsou něco jako pozůstatky dvanáctivláknové DNA. Tato složitá DNA měla na Zemi více nedostatků, než výhod a proto je dědičná informace přenášena dvouvláknovou, která sice neumožňuje tělu mnohé schopnosti jako dvanáctivláknová, zato není tolik náchylná na negativní účinky působení vlivů této planety a hlavně je zde jakousi zárukou bezproblémového rozmnožování.
      Nedostatky těl člověka tvořených dvouvláknovou DNA jsou vysoce převýšeny jinou vlastností, kterou bytosti s dvanáctivláknovou DNA od Tvůrce nedostali a dle všeho tato vlastnost, její bezezbytkové pochopení a naučení se jí používat je zdrojem toho všeho lopocení zde a mumraje v našem Univerzu. Je to vlastnost, kterou někteří z Tvůrců od svého Stvořitele nemají a jejich závist vyvolává všechno zlo a rozdělení. Vlastnost jejíž pochopení umožní dosáhnout schopností, které oni nemají a nikdy mít nebudou. A to je zřejmě ta zbraň (z jejich pohledu), o které jsi psala. A přitom ono o zbraň v pravém smyslu slova ani nejde.

      Odborník na ženské? Nikoliv! Pochopit ženskou je totiž mnohdy nemožné. :-)

      Vymazat
    8. Míšo,tebe je dobré "mít",řekla bych jak ve škole :),to jsou spolužáci,kteří hodně ví,tak nějak už snad od mala jsou zvědaví a což je nádhera,rádi napovídají.Takže jsi mně to pěkně strčil pod čumák,díky.A taky Mailí,ten je taky zlatý,vy se vždy slitujete :).No a Iv nám tady všem rád dává hádanky a tak je hezky veselo.Před nedávnem jsem taky slyšela ŽENSKÁ LOGIKA SE NEDÁ POCHOPIT,tak holky směle do toho,aspon mají nad čím přemýšlet :).Jen dodávám pro pány,ženy "myslí" SRDCEM.T.

      Vymazat
    9. Júúj do tohoto sa mi žiada vsunúť poznámočku. Je to Oshov výrok: “Ženy netreba chápať, ženy treba milovať“
      Jozef

      Vymazat
    10. No vidíš Jozef,ty to víš a tak vždy tvůj komentář je mi blízký a srozumitelný :)T.

      Vymazat
  12. Ahoj. Citujem..Predátoři oškliví zelení, dali nám svoji DNA. Cital som to uz viac krat na vela strankach,no mne to tak stale nepride.(nemyslim ze mam vsebe cokolvek z nich ja ani vy). Preco si to myslite ze nam dali svoju DNA? ..Mailo

    OdpovědětVymazat
  13. At je mé poslání v tomto životě jakékoli,nesnáším bezpráví, bytostně(ještě ve čtvrtý třídě jsem klidně zbušila takový ty nabubřelý frajírky,chodila jsem totiž na judo,ha :)).Nemůžu si pomoci,ale stále platí to v tom vtipu od Mládka....."kdo tady bude dělat bordel,dostane přes držku"...Jinak to ani nelze,však každý dostane stejně nakonec jen to, co si zaslouží i od samotného Universa,komu to nedá vlastní rozum a cit,musí být odkazán do patřičných mezí,třeba i za mého přispění,když je to v mých silách,no.Mailí,ještěrka to ne,spíš kočička,ale pokud je třeba zabojovat,pořádná tygřice :).T.

    OdpovědětVymazat
  14. pro IVA, to bylo hrdinské nadat žene na zákaznícké lince ČEZU..jí jste jenom zkazili den, ublížili, vzali energii a byl jste spokojen, sednete si k tv a ponadávate si a nic se nezměnilo..zálohy se dají upravit stačí přemýšlet..pořád nechápu tolik lidí sedí a čeká kdo za ně co udělá?????????proč?skuste vyjít z řady...Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Monika..a verte tomu ze zakaznicka linka to nahravala..takze nenadala len tej zene,ale si to vypocli aj ty vyssie.Este zopar ludi ako IVA a pochopia:-) ..Mailo

      Vymazat
    2. Hej,hej každý ví co dělá a je schopen se rozhodnout,moje švagrová odešla pryč,neměla na to žaludek a předpoklady,no tak co.Každého volba,netřeba nikoho litovat.Vždy si s nima pokecám,zadáčo,dostanou nové informace a zasmějou se a i při odposlechu(to mne nezastraší),nikdy neurážím T.

      Vymazat
  15. Tak jo - ďakujem za všetky názory na mňa.
    Vidím následné reakcie na moje vyjadrenie /protest/ proti použitiu výrazu
    "parchanti". Ano, nepáči sa mi používanie takých označení. A tu ho použila žena, ktorú si vážim a preto som to nečakala .
    Tak hádžte čo len chcete - za svojim názorom si stojím .
    :-) BED

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No Bedul,ty jsi mne překvapila,copak tady někdo něco hází,to koukám.Dívej,já když mne něco nezajímá a nebo mně to nedělá dobře na Duši,tak si toho prosto nevšímám a je to,máme přece na výběr,no.Že ano BožiElko,někdy je to ale asi těžké,vid,mám tě ráda,říkej mi brouku,lezu po tobě,kuk :).T.

      Vymazat
    2. No Terezko to máš tak , keď Tebe niečo nerobí dobre tak si to nevšímáš. Keď mne niečo nerobí dobre tak to poviem nahlas. :-)) Be

      Vymazat
  16. Všetkým:
    Vážení přátelé,je zbytečné něco jitřit, pak se ten třetí směje. Každý si řekl svůj pohled a nějak se k němu dopracoval ze životních zkušeností. BED, tady Vás mají rádi a dovolte tedy i někdy ty jiné názvy, spíše bych řekl, názvy bez pozlátka, i to je potřeba někdy. Aby jste opravdu a mnozí z Vás věděli o co se jedná a že to nejsou bytosti, které si zaslouží toleranci, bohužel, pokud to budeme tolerovat a omlouvat, nakonec nás to "sežere i s podlikačkami".
    Aby jste si trochu udělali úsudek, jaká situace opravdu je a jaký zákulisní boj se odehrává, vám zde uvedu pár výstřihů ze záznamů, chtěl jsem je kulantně otisknout, ale zatím, jak vidím, není zde pravý čas:


    ....Kauza Rath byla sice rozjeta policejními složkami, ale jisté věci k dokončení chyběly. ..... musely se dát do pohybu matrice, aby byla větší část odhalena, jak lidé říkají tkzv. náhodami ........
    ..... Rovněž bylo uměle zasáhnuto a zpuštěny ozdravné programy i do kauzy zpronevěry dotací peněz z EU....
    .....drží mezi sebou jisté smlouvy, které určují směr stávajícího systému...
    ...že tu reálnou špinavou práci převedou na jiné lidi....
    ....jsou ochotni díky své hamižnosti se k této realizaci zaprodat... .jsou to většinou lidé, kteří si chtějí ulehčit život, na úkor druhých.....
    ... Na realizaci těchto záměrů jsou vybíráni lidé velmi cíleně, jsou to lidé, s velmi omezeným životním pohledem.....
    ...mají eminentní zájem o bytosti duchovně silné a hned od narození jsou tyto monitorovány...... jsou přesné informace kdy se taková bytost narodí.........

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iv, viem niečo o zákulisí, robila som v politike a som z nej sama odišla.
      Moja poznámka čo tu tak nasrdila niektorých bola len a len o vyjadrovaní. A vy to ešte ospravedlňujete. Budiž, chlapi to už inak nevedia. Potrebujú hrubšie slová. Ale vsadím sa, že keby také slovo použila žena z Vašej domácnosti nepáčilo by sa Vám to. To je všetko. Lenže rozmázli ste to tu viacerí ako keby som bola nepriateľom. Nie je mi jasné prečo sa nik ešte neotrel o p. Moniku, ktorá má komentár nado mnou a tiež háji slušné správanie ?
      BED

      Vymazat
    2. K ostatnému Vášmu bodu Iv, máte úplnú pravdu. Tiež sa o mňa pokúšali, a nezískali ma. BED

      Vymazat
    3. to Bed
      Bedulko, zda mohu, mohu Vám zaručit, že tady stálí čtenáři nejsou žádní nepřátelé, myslím že je to opravdu přehnané. V změstnání mně vždy říkali, Iv, ty máš přímý tah na branku a někdy tento způsob taky vyžaduje nazvat věc pravým jménem, čeština i slovenština jsou velmi bohaté jazyky,nic neomlouvám, jen konstatuji, že název velmi dobře vystihl podstatu věci a Moniku zatím neznáme, ale zkuste dovolit jiným se vyjadřovat tak, jak to cítí. Samozřejmě, že ve společnosti na společenských podujatí nebudu KUKAT, a někdy si taky ZAKUKÁM v soukromí, aby mně nikdo neslyšel, nestydím se za to, uvolním tím vnitřní napětí a nesouhlasu se tak uvnitř rychle zbavím, ale to neznamená, že jsem hulvát, je to vše o čase, společnosti, vhodnosti, nemohu to brát šmahem. Znovu opakuji BED, tady nejsou nepřátelé, zkuste to akceptovat, pokusily jsme to vzít z jiných úhlů pohledu.

      Vymazat
    4. Znovu a naposledy opakujem :
      slovo "parchanti" do úst ženy nepatria !!! Toto slovo zdehonestoval český pavlačový slang. Viem, čo je parchant - dieťa bez otca,ako som bola ja, som Češka a čeština je môj materinský jazyk, veľmi dobre ho ovládam.
      Ak mám nechať hovoriť komentujúceho tak ho nechám, ale názor na neho nemusím mať ľúbivý. Nemám ho na nepriateľa, a či je priateľ, to sa ukáže. BED

      Vymazat
    5. No vidíš BED,taky jsem měla potřebu(u mne to působila vnitřní samota,ano) napravovat svět kolem sebe a snažit se vysvětlovat,přišla jsem na to,že na všechno si stejně každý musí přijít sám,že nikdo nikomu nikdy nic nevysvětlí.Stojím si na svém,mé zásady,ty žiji a tím snad něco ovlivnuji.Ale klidně se ti přiznám,že občas řvu do PR....až řinčí okna,no.Někdy je velice těžké udržet si ODSTUP do PR.....:))))).T.

      Vymazat
  17. Bych si dovolil nesmele pipnout :-)))))))))))))).BED,mate pravdu,definice parchanta je decko bez otce,hlavne v pripade ze matka je lehci zena,to je definice,ale to slovo se uz v tom smyslu pouziva vzacne,jeho vyznam se prenesl na pojmenovani nerada,darebaka hrubyho kalibru. Asi tak nejak,pokud mi je znamo,neni to zrovna pekny,ale sam ho pouzivam dost casto,jinak uplne puvodne to ma bejt panchart a ne parchant.Jinak souhlas,ze nejlepsi mluva je ta slusna,ale obcas si taky hodne jadrne ulevim,proti tomu je parchant uplny prd,jen se snazim nebejt slyset verejnosti:-)))).A jeden postreh,obzvlast u zen,dost mi vadi,kdyz nadavaj samy sobe :-).Clovek by si mel prave sam sebe hodne vazit,aby si umel vazit druhejch.....proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý proude, pípejte si jak chcete, ja necenzurujem. Len som si "dovolila" byť otvorená v názore. Z tejto diskusie vysvitá, že ľudia nadávajú radi a radi obhajujú tento nešvar. Energia z nadávky neposiluje aj keď to tak vyzerá.
      Len sa uľaví jedincovi, ale otázne je čím prispel do spoločnej misy ??
      BED

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.