sobota 29. prosince 2012

Prezidentské volby

Tímto příspěvkem bych chtěl trochu pomoci v iniciativě stránkám "Srdce nové energie" pro hlasy Táňy Fischerové. Proto zde otiskuji jen základní úvod, koho to zaujme, překlikne na odkaz dole, pro přečtení celého článku.

 

 

Pokračování onoho "co dál" na rovině role duše s názvem "občan ČR"

Rád bych navázal dnes poněkud úžeji na kocovinu z toho, že se nestalo před týdnem nic jasně VNÍMATELNÉHO pro VŠECHNY, jak jsme mnozí mysleli/doufali/věřili a některým to tak dokonce podkopalo vnitřní základy! Na to pozor, to byl možná něčí skrytý záměr. Moc děkuji za všechny komentáře (článek o "2012 deziluzích"), protože si vážím toho, že se tu shromažďují lidé, kteří jsou důkazem, že spirituálně založený člověk může být velmi střízlivého myšlení - nic není jen tak a zadarmo (v tom jsem za jedno s panem Iv). My, co v rámci svých stávajících rolí máme někde rovinu "občan ČR", bychom neměli obzvlášť teď usínat na vavřínech. Sice by naší prioritou měla zůstat práce na sobě, ale někdy je třeba i nějaký ten formální čin společenský (alespoň pro klid svědomí) - za 2 týdny už tu máme prezidentské volby. Abych byl alespoň zdánlivě nestranný, tak přehled kandidátů a jejich názorů najdete ZDE.  :-)

Odkaz:http://srdcenoveenergie.blogspot.cz/2012/12/pokracovani-onoho-co-dal-na-rovine-role.html

23 komentářů:

  1. Já si myslím, že právě teď a tady je velmi důležitá Pátá dohoda od Miguela Ruize :

    "Buďte skeptičtí,ale naslouchejte.

    Nevěřte sami sobě,ani nikomu jinému.Pochybujte o všem,co slyšíte.Je to skutečně pravda? Naslouchejte záměru,který je ukryt za slovy.Jedině tak porozumíte skutečnému poselství.

    “Naučíte se naslouchat přímo svému srdci,” říká o Páté dohodě José Ruiz, který společně se svým otcem Miguelem napsal tuto doslova příručku pro porozumění sobě samému."

    ...a myslím si, že při četbě článků na Orgonetu i jinde je velmi, velmi důležité ji mít stále na paměti ;-)
    Radek

    OdpovědětVymazat
  2. Vzdavam se v tomhle pripade komentare,jenom uvedu,ze odmitam volit ze vsech zel to nejmensi,kdyz chci volit ze vseho dobryho to nejlepsi,jen to ma podle me a pro me smysl........nenasel jsem kandidata.....a to opomijim to ,ze koho date osamelyho mezi vlky,ma jen dve moznosti,odejit,nebo se stat taky vlkem,proto podle myho nazoru je uplne jedno,kdo ve stavajici situaci bude prezidentem,zmeny budou fungovoat jen odspoda nahoru,protoze to je urcujici,vrch jen zkousi co si muze dovolit,bez spodku je k nicemu,zbyecnej,zmenou "spodku"(nas vsech) zmenime samozrejme i vrch.....proud

    OdpovědětVymazat
  3. O TF toho moc nevím, takže asi budu muset vyštrachat. Podle mě je funkce prezidenta pro ženy příliš náročna... asi je to spíš pro dramatiky, všeobecně umělce, jakoby-ekonomy. Zkrátka pro lidi, co toho moc nevědí. Na druhou stranu, pokud se stará celý život o postiženého syna tak zvládne všechno : )
    jm

    OdpovědětVymazat
  4. Byl bych velice opatrny s podporou jakoehokoliv z nabidnutych kandidatu. Maji jednoho spolecneho jmenovatele, jsou to zide. A zednari. Z toho nekouka nic dobreho pro CR. Jediny nesystemovy kandidat Okamura byl podvodem vyhozen z boje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je tam vic problemu,zidovstvi samo o sobe az takovej problem nemusi bejt,zalezi o jaky se jedna a jakyho cloveka,jenze je tam i podporovani posilani nasich vojaku do afghanistanu,podpora eu ve stavajici podobe,dvoji obcanstvi,pohyb v politice(takze ovlivnenost),je toho vic. Pro me je prvni zakladni a smerodatnej ukazatel : CECH !!! a vysoce moralni,bezuhonnej vlastenec!!!,pak k tomu jdou dalsi uz pro me min vyznamny,ale dulezity veci......proud

      Vymazat
  5. Ani prezident nemusí být blbec jen proto,že jsme na to zvyklí.Volím Tánu,je to totiž zaručeně člověk,jak vidno na očích a dobro se MUSÍ podporovat,hotovo.Naše Al řekla,že volí Tánu Fišerovou,lehla na záda zvedla všechny čtyři a prej taky všechny zvířátka a příroda volí Tánu.A to jsem tady doma řešila jen petici,to není žádná propaganda.Totiž nevím,jestli mám brečet nebo se radovat,že ty dětí ví líp než my.Ale RADUJU SE.T.

    OdpovědětVymazat
  6. Mam tu neco,co vas muze oslovit,z jedny diskuse :).Jak jsem to precetl,napadlo me,ze vlastne kdyz znarodnime jisty veci,nikoho neokradem,jen si vezmem co nam patri a co si PLATIME :-).Posudte sami: "Predstavme si, že by v 89 nekdo tvrdil, že tak za 20 let u nás
    -Nebudeme mít jedinou ceskou banku, témer žádný prumysl,
    dluh na 1 obyv (i kojence nenarozeného) pres Kc 200 tis., ale dostatek ministru, které si mužeme menit každý kvartál
    - nedostatek ces. brambor, cešneku, atd
    - u lyž. vleku grog s ceským rumem jen na vlastní riziko
    - EU to osladíme (ale ne ceským cukrem)
    - Arciknez Duka nám sebere dukáty, za bílého dne, a ani odpustky nedá
    - v Chile se budeme jako turisti cile vydávat za Poláky, Albánce, atd.,
    Tak tenkrát by to byla kachna, takového cloveka bychom považovali za blázna, tedy za “crazy”.
    Kéž bych se ráno probudil, hoaxy tady nebyly a skutecnost by byla jiná.

    Pojem "tunelování" vznikl takto: Ve V.B. Lady Margaret Thatcherová privatizovala velké státní podniky. V CSFR ministr financí Václav Klaus privatizoval velké státní podniky. Potud shoda.
    Rozdíly: Ve V.B. provedli nezávislý audit a prodali za tržní cenu. Tedy tomu, kdo dal nejvíc. A platilo se hned. U nás se státní podnik prodal za úcetní hodnotu predem urcenému zájemci. A s odkladem platby.
    Postup byl tento: Privatizacní komise zjistila úcetní hodnotu subjektu a vybrala zájemce. Tomu predala podklady.
    1. Zájemce si nechal subjekt ocenit znalcem. Cástka, urcená znalcem, nekolikanásobne prevyšovala cástku prodejní.
    2. S tímto odhadem tržní ceny šel zájemce do banky a úver bez problému dostal. Za úver pritom rucil majetkem, který stále ješte nebyl jeho! Z úveru, poskytnutého takto bankou, zaplatil tu úcetní hodnotu a ješte mu zbyla pekná sumicka do zacátku.
    3. Podnikatel "zlatokop" si po prevzetí subjektu založil další firmu, na kterou prevedl aktiva puvodního subjektu. Potom prestal bance splácet úver. Banka byla nucena prevzít zástavu, tedy spíše to torzo, které z puvodního subjektu zbylo. Pan podnikatel byl z obliga, proste mu "nevyšel podnikatelský zámer!"
    4. A na státu bylo, aby mu prokázal úmysl. Pan podnikatel to navíc jistil prevedením majetku na osoby blízké. Takto tedy vznikl pojem "tunelování." A takto se nám tady "narodili" noví kapitalisté.
    5. Abych nezapomnel: Všechny tyto transakce národního majetku nepodléhají právnímu prezkumu. Na to byl dokonce vytvoren zvláštní zákon! Pri takzvaném ocištování bank od takto vzniklých nedobytných úveru bylo zapotrebí tato pasiva nekde skrýt. Dva starí prátelé z "Prognostáku"to vyrešili tím, že založili Konsolidacní banku....proud poprve

    OdpovědětVymazat
  7. .....
    Vznikl tak svetový unikát - banka, která spravovala jen samá pasiva. Když už to bylo príliš nápadné, byla tato banka prejmenována na Ceskou konsolidacní agenturu. Soucasne s tím bylo vedení CKA povoleno prodávat tam uložené dluhy za cástky, které nezrídka tvorily pouhých deset procent puvodní výše dluhu. Tak se také bežne stávalo, že puvodní dlužník si koupil svuj dluh (pres tretí osobu, samozrejme) za cástku, která nepokryla ani úroky z tohoto dluhu. Tento dríve dlužník byl po této transakci samozrejme už opet vážený podnikatel. Po zaniklé CKA zbyl dluh ve výši 236 miliard korun. Tato cástka se objevila jako záporná položka ve státním rozpoctu a ze státního rozpoctu je také tento dluh umorován. Takže, milé deti, jaké si z toho vezmeme ponaucení? Ano, správne! Když dva delají totéž, není to vždycky totéž." A já jen dodávám: Tento stát v žádném prípade nerozkrádaly nejaké "socky." Z tech nekdejších privatizátoru, jejichž dluhy platíme (a budeme platit i nadále) všichni bez rozdílu, jsou dnes milionári, multimilionári a nekterí dokonce miliardári. A jsou to také ti, kterí nám tady skutecne vládnou. Politici jsou ve skutecnosti jen loutky, vykonavatelé jejich vule.


    ad "Nekterí obdivovatelé mu prisuzují kvality, které z nej ciní témer svatého, zatímco nejhlasitejší odpurci se o nej cynicky otírají jako o údajného „služebníka Satana."

    Jenže lidé z pravdoláskarských kruhu opravdu inklinovali k elitárským korporativistickým skupinám typu Bilderberg nebo Rímský klub. A když vidíte, že pánové Vondra, Schwarzenberg nebo Pehe jsou tam skoro jako doma, tak to zanechává stín i na jménu Václava Havla.
    jeho vehlas byl vytvorený propagandou Allbrightové.
    S velkými otázníky je spojena otázka jeho motivace. Do jaké míry byla jeho motivací restituce majetku po strýci Milošovi, který mu byl, jako kolaborantu s nacisty, zabaven pred rozhodným datem? Opravdu existuje fotografie, kde Václava Havla na kolenou chová K.H.Frank?
    Dalším otazníkem je, jak to bylo s jeho vztahy s StB a zahranicními službami?
    A otázka jeho bratra Ivana, který za komunistického režimu studoval v zahranicí a získal titul CSc., tedy evidentne mu disidentská dráha nebránila v profesní kariére, což je velice zvláštní. Zatím jsem slyšel spíše o opacných prípadech ...
    Proc meli Havlovci, jako bohatí židé, takové štestí s nacisty i s bolševiky?
    Nešli do plynu,ani v 50.letech do lochu.
    Existuje fotografie, kde je asi 4 nebo 5 letý Havel na klíne Heydricha".....proud podruhy

    OdpovědětVymazat
  8. No a ted uz leckdo bude vedet i proc se drzim zpatky u Tani,i havel byl prece lidumil a hlasal lasku,jenze byl nadsenej z bombardovani nevinnejch,a Tana taky zvedala bez problemu ruku pri hlasovani o posilani ceskejch vojaku do afghanistanu.......copak nam udelali ty lidi odtamtud???? A proc jsem neslysel vaznou diskusi o tom,ze tam nemame co delat a co se vmesovat? Natoz pomahat hlidat makovy pole a umoznovat distribuci heroinu kterej i nasi spolecnost podbiji a pomaha nicit,stejne jako ve svete? Inu,"veci nejsou jakymi se zdaji byt,a to dulezite zustava ocim skryto jako treba koreny stromu,ktery jsou pro ne nejdulezitejsi".......proud

    OdpovědětVymazat
  9. Děti, tak to u nás vypadá, že snad ani k volbám nepůjdeme, není kandidát. Já bych volila Okamuru, ovšem ho odstřelili a to ostatní, no to je skvadra. Od bývalého ministra průmyslu a obchodu Dlouhého, až po signatářku charty 77, Tánu Fišerovou, obdivovatelku a spolupracovnicí Václava Havla. Je to blbý, ale nevím si rady . . . iva

    OdpovědětVymazat
  10. Pro mě příliš slabá osobnost, nedovedu si představit, že něco přednese před evropským parlamentem nebo NATO jako nedávno udělal Klaus (viz. globální oteplování, téma EU, válka v Sírii) ať už s ním souhlasím nebo ne a její heslo o zázracích mi moc nesedí stejně jako její židovský původ (od doby co jsem četl Levashova jsem v tomto směru opatrný).

    OdpovědětVymazat
  11. No, jo, je to pořád dokola a o tom samém , pokud se povede Okamurovi volby nějak zdržet, nebo si sjednat právo a dostat se zase do volby, tak ho budu volit. Nenašla jsem o něm nic závadného, kromě drbů. Není to ani žid, ani zednář. . . je to čech a je jedinej, kterej je pro mě volitelnej. iva

    OdpovědětVymazat
  12. Zdravím Vás, přátelé! Musím říct, že mne příspěvky Ivy a Prouda nahlodaly v tom, že jsem uvažoval o volbě paní Fischerové. Taky jsem původně byl rozhodnutý pro pana Okamuru, jenže asi hodně nekomu leží v žaludku, když nebyl uznán jako kandidát na prezidenta. No a ti ostatní jsou pro mne nevolitelní (čím dál tím víc nesouhlasím s názorem, že když už nic jiného, tak je třeba volit to nejmenší zlo - proč volit zlo, byť je menší než zbývající možnosti?!). Takže ještě si budu muset zjistit, jak se to s paní Fischerovou má (pravda, že třeba podpora EU, členství v NATO nebo souhlas se zahraničními misemi naší armády, mne moc nepotěšily - viz odpovědi na volebnikalkulacka.cz). Nakonec možná k volbám buď nepůjdu vůbec, nebo tam vhodím neplatný lístek s nějakým protestním vzkazem. A nebo ještě ÚS odloží volby, uzná oprávněnost kandidatury p. Okamury a pak bych asi volil jeho (nevím, jestli má skutečně čisté úmysly, ale tu šanci bych mu aspoň jednou dal).

    Kažopádně nezávisle na tom, jak volby dopadnou nebo nedopadnou, Vám všem přeji jen samá pozitiva a kupu změn k dobrému nejen v nastávajícím roce 2013!

    Jirka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Voliť nemôžem, nie som česká občanka. Ale opridám jeden vtip, existovala ešte Československo :

      "Jak bude znít začátek životopisu po r. 2000 ? " možná
      " Již v mládí jsem miloval rýži . "

      Be

      Vymazat
    2. Hele Božka,nemůžu to vydržet,ale musím Ti říci,že jsem si myslela,že jsi anděl,ale to jsem se hrubě spletla,ale neva,odpouštím ti a přeju vše krásné.Doufám,že se tento komentář nikam neztratí,si myslím,že taky nemusíš do všeho kecat,brouku no ne :)))).T.

      Vymazat
    3. Terezko, cez ten vtip som spadla z anjelských výšin ?
      Vtip rozpráva o situácii a je z doby, ked som bola na základnej škole, Už vtedy sa hovorilo o riziku v budúcnosti keď :
      "prídu z Ázie šikmookí a pobijú nás čiapkami".
      Je známe, že Čína silnie, o čas vymení americký managering.
      No a ten vtípek sa mi pripomenul pri mene jednoho kandidáta.
      Ale nie je o ňom, vieš, brouku. :-)
      Be

      Vymazat
  13. Hele nejsem rasista,ale nezdá se vám,že by měl náš prezident vypadat aspon jako ČECH.Se mi totiž zdá,že okamouš je tam jen proto aby dělal potíže a stejně žádný volby pak nebudou.Moje mami prorokovala,že lidi zvolí dinst.,nevím,ona se ale dost často trefí :).T.

    OdpovědětVymazat
  14. http://janpapez.blog.idnes.cz/c/239013/Tomio-Rocky-Okamura-chranenec-kmotru-nebo-uzitecny-pitomec.html ahoj iva

    OdpovědětVymazat
  15. Tohle je možná obzvlášť pro prouda:

    Víte, pořád se točíme kolem toho, že někdo je jen dobrý a nebo jen špatný. Tak to ale vůbec není - stačí, když se nakonec při troše odvahy podíváme každý sám na sebe. Havel (možná neseděla jeho rodina, ale alespoň on víceméně ano) a TF mají oba smysl pro ideál a dobro v očích, ale praxe tomu samozřejmě neodpovídá 100%, protože jakmile se dostanete na takovou pozici v onom shnilém systému, stáváte se zčásti loutkou. Cožpak jste neslyšeli otevřená slova poradkyně Billa Clintona ve filmu Thrive (Rozkvět?) Prezidenti nemají 100% svobodnou vůli a bylo by naivní si myslet, že to tak je. Ale stejně jako hlásáme změnu odspoda, tak i ti těsně pod elitáři můžou udělat změnu odspoda - čili my měníme sebe a dáváme o sobě vědět, najdeme dobré zástupce a ti zástupci se zase vymaní z nadvlády vrcholu pyramidy. Jednou se to stát musí a ne totální destrukcí systému, ale jeho reformou (buď v podobě šoku a nebo pozvolnými změnami).

    Patrik

    Patrik

    OdpovědětVymazat
  16. :-),hmmm,dobro i zlo jsou relativni pojmy(jak dole,tak i nahore),proto jsem si je zjednodusil,polidstil zpusobem,ze co neskodi druhejm,je dobry,co jim skodi,je spatny.Pak je tu jeste dalsi vec,zrejme i u havla,mozna i u fiserovy,a to je mazani medu kolem huby,ale cesta za svym cilem,ktera je slozitejsi jeste o to,ze nejdriv musim splnit co po me chteji ti nade mnou ;-).Samozrejme ze je osobne neznam a nevim jestli jsou ve svy podstate dobrejma lidma,protoze to uplne meni pohled na skutecnost.I dobrej clovek kdyz chce udelat v dnesnim systemu sluzbu lidem,musi se tvarit na obe strany,aby nebyl odstavenej,to by uz nedokazal vubec nic z vlivny pozice,to uz je ale vec jeho svedomi a rozhodnuti.K ty destrukci systemu,muj nazor:-),rychla,ale cista destrukce(bez krve) se soucasnym zavedenim uz dost propracovanyho novyho systemu,bez zbytecnyho zmatku,takovej plynulej prestup, by se mi libila,ovsem to je vicemene utopie,bohuzel,nicmene si myslim,ze je cesta co neni az tak pomala a tou je probuzeni co nejvic lidi a spolecnej aktivne pasivni boj nepodporovanim zla. No a s tim odspodu,to musi jit az odspodu,protoze jinak ma system moznost chytracit,jak to vidime u pokusu o volbu prezidenta prave ted,neverim na nahody,co se kandidatu, podpisu a matematiky tejka,uz jen proto,ze na ne neverim vubec:-),ackoliv leccos pripoustim,v prvni rade jsem realista a ateista.....proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale už se tím někam dostáváme. :-) Ještě mě v průběhu dneška napadlo v souvislosti s házením hnoje na Okamuru třeba, ale dá se to aplikovat na ledaskoho: když je někdo příliš shazován, může za tím někdo stát - když je někdo moc vyzdvihován, může za tím stát ten samý "někdo" - čemu pak věřit? Ti "dobří" můžou být v závěru ti nejhorší a ti "hrozní" mohli být celou dobu ti nejhodnější jako třeba Snape v Harry Potterovi, jehož oběť se ukázala až na samotném konci...:-)

      Patrik

      Vymazat
    2. Jiste,dostavame se ,staci pouzivat hlavu a vlastni usudek,selskej rozum a logiku,to vsechno v dobrym umyslu a samo se vyrysuje co je potreba a kde jsou slabiny,jak jit maximalne na jistotu,staci mit dostatek materialu,informaci a musi vetsina dospet k podobnejm zaverum a podle toho se zaridit.......proud

      Vymazat
    3. Vedy rikaji neco v tom smyslu:"Nikomu never,sam se presvedcuj,never ani kdyby kolem tebe verilo tisice lidi" ,ja za tim vidim veliky moudro.Navic je mi jedno kdo je vyzdvihovanej a na koho se kyda,to vsechno muze bejt soucast hry ktera se s nama hraje uz tisicileti.Neni lepsi proste vytvorit novy dobry klima a v nem zacit budovat,z nej volit?Navic je k tomu nutna decentralizace a sobestacnost od oblasti az po stat.To mi prijde mnohem jistejsi nez nekoho menit po jednom,kdyz je mi jasny co s tema novejma ty stary udelaj......proud

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.