středa 19. prosince 2012

Elektromagnetický puls




Kdo ví , moc se mu špatného nepřihodí.
Co je to elektromagnetický puls? Je to „šoková“ vlna vyvolaná mimořádně silnou explozí v atmosféře, nebo i tato vlna může vzniknout ze Slunce při některé z velmi silných erupcí.
Tato vlna vytvoří ráz elektrického proudu v obvodech všech přístrojů, jak mobilních telefonů, počítačů, TV nebo aut, které nejsou chráněny odstíněním.
Tento puls spálí nebo naruší veškerou elektroniku, útočí atmosféricky jako šířící se vlna, která napadne všechny obvody najednou.
Nejlépe zdokumentovaným elmag. pulsem, byl atmosférický jaderný výbuch nad ostrovem Johnston v Jižním Pacifiku roku 1962, provedený v rámci projektu Starfish Prime. Jaderná nálož o síle 1,4 megatun byla odpálena ve výšce přibližně 400 km nad odlehlou neobydlenou oblastí. Následný elmag. puls  byl však cítit až v Honolulu, tedy téměř 1100 km od místa výbuchu. Když puls dosáhl Havaje, byla jeho energie již oslabena, přesto mu však zbývalo dostatek energie , aby vyřadil z provozu veřejné osvětlení v Honolulu, zpustil bezpečnostní alarmy a poškodil retranslační stanici.
V dnešním světě velmi citlivé elektroniky jsou zranitelné všechny počítače, mobilní telefony, auta, letadla, vlaky, všechny infrastruktury kriticky důležité i všechny elektronické řídící a bezpečnostní systémy. V případě všech těchto vymožeností je elmag. puls skutečně teroristovým nejlepším přítelem. Myslím, že ne jen jim, ale všem obyčejným lidem, protože nejvíce tyto vymoženosti jsou využívány na kontrolu lidstva a na jejím participování, ve formě napájecích sítí domácností atd. proto je nutné celý tento systém rozbít a co nejvíce se osamostatnit, proto ty zábrany nových technologií,  takového báječného kšeftu a moci se dobrovolně nevzdají.
Jak taková vlna vzniká. Paprsky gama, které se mohou dostat i do naší atmosféry ze Slunce, reagují s molekulami vzduchu v atmosféře a rozptýlí elektrony s vysokým energetickým nábojem v procesu zvaném Comptonův efekt. Tyto elektrony s vysokým energetickým nábojem ionizují atmosféru a vytvářejí tak velmi silné elektrické pole. Dnes se dá vyrobit mnohými způsoby tento puls, ale to zde nebudu rozvádět, článek je určen jinak.
Představte si, že jeden umělý výron tohoto pulsu utvořeného ve výšce 500km třeba nad Kansasem by zasáhl celé území USA i okrajové části Kanady a Mexika. Takže  když narazí silná elektromagnetická vlna  do povrchu země, vyvolá také vznik  vysokorychlostní elmag. rázové vlny, která vytvoří destrukci ve všech dnešních tkzv. moderních  infrastrukturách, jako jsou:
1)      Počítače a všechny ostatní přístroje obsahující chipové obvody.
2)      Veškeré vodiče a vedení používané k přenosu el. energie.
3)      Všechna auta, vlaky, letadla a lodě.
4)      Budou nefunkčí všechny satelity i obranné.
5)      Skončí bezpečnostní systémy v bankách (karty, nejlepší způsob individua, jak o vše přijít), lékařská technika, výtahy atd.

To by znamenalo, že přestane v ten moment existovat nejen veškerá elektronika, ale všechna elektrická energie a to až na několik dlouhých roků, protože po přenosovém vedení puls doputuje k transformátorům a zkratují je vyšším napětím, než jaké dosahují běžné bouřkové blesky.
Tak a budeme pokračovat dál. Na rozdíl od přístrojů na člověka nemá tento puls vliv a je poměrně neškodný, mimo nějaké bolesti hlavy a nebo nejste li závislí na různých zdravotních pomocnících jako kardiostimulátory apod.
Podívejme se trochu blíže, kdyby se něco stalo v těchto časech, možná i pro dobro lidstva.
   Je velmi  obtížné se připravit na přiměřenou reakci , mám na mysli dnešní vládnoucí  establishment, když stovky kilometrů nad vámi není nic slyšet ani vidět, jen ti co dnes zažívají záblesky a rozjasnění ve svém zorném poli očí, jistá příprava, v jediném okamžiku, bleskově zničí celou lidskou infrastukturu.
Samozřejmě že jsou i tací  „uznávaní“ odborníci (jak jinak), kteří hlásají, že účinek elmag. pulsu tak katastrofální není. Jsou to jen jejich úvahy, které si může s klidem vytvořit každý soudný člověk a ne se spoléhat na to, kde nějaká kapacita něco řekla. Tento fenomén totiž nikdy nebyl plně otestován a zákony to dnes ani již neumožňují. Puls se rovněž může rychle i rozptýlit, pokud nebude dostatečně homogenní, no Sluníčko se většinou moc neptá. Nezdá se vám, jak je dnešní civilizace zranitelná, nestabilní a přitom jak arogantní, v jednom okamžiku se může vše zhroutit jak domeček z karet. Lidstvo by bylo okamžitě přinuceno své životy „zjednodušit“ a vytvořit jiný systém a to pro všechny stejný a postačila by jedna událost X.
 Když událost X přijde a udeří (a někteří seriozní vědci jsou přesvědčeni, že takové události X jsou prostě nevyhnutelné), některé nebo i všechny takové složité systémy vytvářené člověkem (finanční, komunikační, distribuční, obranné, dopravní aj.) se mohou rychle zhroutit. Zásobování potravinami, dodávky elektřiny, pitné vody i poskytování zdravotnických služeb mohou být na celé měsíce či dokonce roky ochromeny či přerušeny.


Pomocný materiál: John Casti – Události X

86 komentářů:

  1. Dobrý den,
    dá se proti tomu nějak účinně bránit? Mohl by železobeton zastat funkci stínění? Obalení HDD s důležitýmy daty alobalem by data uchránilo?
    Kuba

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Železobeton ne, HDD uložený mimo připojení a zastíněný několika vrstvami alobalu ano. Jenže vám to bude k ničemu, protože nepojede el. sítě a váš procesor bude v křemíkovém nebi, včetně ostatních chipů(Bios) atd.. Ani armáda nemá nárok, nemyslíte však, že by ta událost stála za to, nějakých pár roků by jste si odpočinul a lidi by zmoudřeli a snad už se navždy vyhli těmto politickým zřízením.

      Vymazat
    2. Nesmysl žádnej odpočinek by nebyl. Znamenalo by to strašnou katastrofu a odnesli by to desítky milionů lidí ,netekla by pitná voda ,všechny potraviny by se zkazili, znamenalo by to nemoce a hladomor žádnej odpočinek. A to jsem se dodnes nedozvěděl jak by na takovou šokovou vlnu reagovali atomové elektrárny. Dodnes jsem nezjistil jestli se dají nějak manuálně odstavit nebo ne. mají spoustu ochran ale jak by se vypořádali s usmažením všech sistémů najednou to netuším,nejspíš by začali bouchat reaktory a to hlavně u těch starších ,a to by byl konec všeho. MSI je něco naprosto reálného a může se to stát kdykoli.

      Vymazat
    3. to bittner
      Záleží čemu říkáte katastrofa. Osobně nepoužívání PC a jiných křemíkových hovadin, které jsou na tyto anomálie velmi náchylné za katastrofu nepovažuji, ba naopak, za nový začátek, ale je to věc úhlu pohledu a ten Váš taky respektuji.

      Vymazat
  2. Tak tak!

    Ale druhý aspekt této události může být právě otázka, jak zareaguje lidský mozek, resp. naše vědomí vázané na něj.

    Patrik

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Patrik
      Myslím u těch normálních ZDRAVĚ! U těch druhých se rozsype jejich svět systému.

      Vymazat
    2. Tady asi neni Iv mysleno, ze se rozsype system, ktery je stejne nefunkcni.
      Pokud zustaneme pri svem vedomi, tak snad nezapomenem na skutecnou nasi inteligenci, ktera je pro mne spojenim soucitu a solidarity. Bez toho neprezijeme.
      Myslim, ze Patrik mel na mysli co to udela nasim vedomim, ktere je skutecne vazane na neuralni sit.
      http://www.youtube.com/watch?v=NbnLkBNK9d0
      ((R)evolution Revolution 2012)
      Tara

      Vymazat
    3. to Tara
      Však jsem to tak myslel. ZDRAVĚ jsem měl na mysli právě ty, co se řídí pravidly svědomí, sounaléžitosti a své vědomosti neztratí a neurální síť se velmi dobře konečně očistí od rušivého balastu, Vesmír má vždy geniální nápady a realizaci.

      Vymazat
    4. to Tara
      O těchto věcech jsem již informoval : http://energieupramene.blogspot.cz/2012/04/neuronove-site-vesmiru.html

      Vymazat
    5. Myslím, že oba zodpovídáte mou otázku. :-) Vše nejlepší do nového cyklu! :-)

      http://srdcenoveenergie.blogspot.cz/2012/12/vse-nejlepsi-do-noveho-cyklu.html

      Patrik

      Vymazat
    6. http://www.giulianaconforto.it/
      hodne zajimavy clovicek aspon pro mne.
      s prekladacem se to da.
      V nemecku vysla ji pred lety jedna kniha Organicke universum.
      S pomoci manzela jsem se nejak k tem informacim doprekladala.
      Tara

      Vymazat
  3. Ono to s těmi zařízeními není tak jednoduché... Obávám se, že je článek z pochopitelných důvodů zjednodušený a neberou se zde v úvahu různé modely a situace. Tak například ten Harddisk. Ten je sám o sobě dosti solidní Faradayova klec o síle stěny mnohonásobně silnější, než je nějaký alobal! Ten alobal může maximálně chránit viditelnou desku elektroniky. Solidní PC skříň je sama o sobě stejnou klecí. Problém je spíše v připojených sítích... Zde je podstatné, jaké spektrum frekvencí bude ten pulz mít. V malém si to lze představit jako nedaleký úder blesku. Zásadní je také to, zda elektronika v tomto okamžiku bude v provozu, či bude odpojená od napájení. Tyto pulzy mají svůj destrukční potenciál v tom, že naindukují vysoká napětí o bohatém spektru frekvencí především do rozvodných sítí. Pokud s tím koncová zařízení jaksi nepočítají, tak se odporoučí do křemíkového nebe. Pokud ano, alespoň na úrovní přímého zásahu blesku do objektu, tak nemusí být situace zdaleka tak tristní.. Je pravda, že drtivá většina elektroinstalací s tímto nepočítá. Solidní zabezpečení stojí třeba v objektové úrovni nemalé prostředky a tak si většina lidí řekne " no a co, tak to shoří a koupím si nové (televizi, PC a tak... ) Jenže pokud se to stane globálně, tak si již nikdo nekoupí nic... Maximálně ti, co investovali do zabezpečení a ostrovních systémů se dočkají částečné satisfakce... XiXao

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to XiXao
      Článek je pro to takový, aby byl srozumtelný i laikům. Nechci tady dělat odbornou rescherch ale měl být hlavně upozorněním na něco. Jinak s těmi HDD byc si nebyl tak jistý, protože v jejicch konstrukci je sice počítáno jako faraday klec, ale neúplná, jejich víka jsou na těleso přišroubována přes těsnící pryž, dál jeho vstupy pro připojení kabelu opět otevřeno jak dveře do forhauzu a alobal hlavně při atmosférických atacích by měl něco zakrýt.

      Vymazat
  4. Nejde také o to (můj laický odhad), že vše co má v sobě kousek smotaného vodiče alespoň do pár závitů se může odporoučet i kvůli tomu, že se prostě teplem rozteče izolace kabelu a cívka/transformátor/elektromotor ad. budou v háji? Takže i když člověk vyndá z auta řídící jednotku, odpojí baterii, tak stejně přijde o alternátor, startér, rélé a mraky dalšího?
    Takový kolaps tu už přece byl - v raných dobách telegrafů. Otázka není zda k tomu dojde, ale kdy k to přijde. Nejde o pravděpodobnost, nýbrž jistotu.
    Apropo všimli jste si nyní grafu X-ray? Člověk by řekl, že Slunce spí. Napádá mě slovní spojení klid před bouří.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím Michale, že už to znáte, čím více lidi něco očekává, tak je to vždy opačně a přijde to, kdy to nikdo nečeká, až se napětí uklidní.

      Vymazat
    2. Možná mi to dneska docvaklo. Sice jsem se k tomu dopracoval zcela nečekaně a nezávisle ze směru bádání nad fungováním mozku při spaní - při vytváření dalších pro mozek a tudíž i pro nás skutečných realit.
      Ono se nemohlo 21.12. stát nic zásadního, protože to bylo očekáváno a lidé, jejich mentalita, složení myšlenek a vůbec vše, co dělali, neodpovídalo tomu, kde a co jsme. Byli jsme zkrátka krapátek jiní. Byli jsme jiní kvůli očekáváním, přáním, obavám, strachům a vůbec všemu, co symbol 21.12. s sebou nesl. Vše byla vlastně jedna velká přetvářka, které jsem i já podlehl a teď si to uvědomuji.
      Záměrně to dávám sem, k odpovědi Iv, v které je to podle mne vlastně celé schované.

      Vymazat
  5. Dobrý den, děkuji za článek.
    Takže dneska nesmím zapomenout koupit alobal :-)
    Pokusím se uchránit jenom ta důležitá data na přenosném hardisku, fotky a videa. Doufám, že připadně přežijou i miniDV kazety ze staré kamery.

    Vím že by to nešlo na ničem zobrazit, ale časem kdo ví.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lidi, co pořád máte, vše je tak jak má být a stejně to nezměníte i kdyby jste si .............

      Vymazat
    2. Důležitá data? Ale no tak!
      Ty máme přece "v hlavě".
      To, co máme na HDD a dalších nosičích jsou důležité informace jen z pohledu dnešní (tím myslím opravdu dnešní)reality = stavu civilizace, která je teď. Pokud o ně "přijdeme", pak proto, že se hodně změní a s tím pochopitelně i pojem slova"důležité".

      Vymazat
    3. o mame lv? :-),ja prani,aby se opravdu neco stalo,co tenhle system zrusi a semkne lidi,jediny co si nepreju,aby to hodne z nich stalo soucasnej zivot,jinak by to byla parada,protoze nam co vime a myslime to dobre se zatim ti co taky vedi,ale myslej to zle,uspesne branej.S tim by byl konecne konec,a kdyz ne,sily by se aspon trochu vyrovnaly:-).......proud

      Vymazat
    4. No Michale,u me ne tak docela,protoze ja bych spatne snasel ztratu toho co mam na externim HDD,jelikoz to jsou pro lidi hodne dulezity veci a v knizni podobe je nemam :-),takze by me to dost nastvalo,elektrina by casem nahradit sla a vsechny ty pdf a doc a avi bych lidem dat mohl,ale ze spalenyho disku uz bych nikomu nedal ani herbar.........proud

      Vymazat
    5. A nezdá se Vám tento způsob geniální? Bez obušků do hlav a zbydou navíc jen histeričtí pomatenci, co melou pořád "A ZA KOLIK?", škoda že zde nežijí tygři a jiní predátoři, oni by si je již posbírali.

      Vymazat
    6. Proude,však stejně vše důležité máš tam uvnitř,však ono vyskočí,když bude třeba,notak co.Mám na lednici článek,jak se dělá ze žaludů mouka a stejně se tomu vždy směju,nojo.T.

      Vymazat
    7. No mas na lednici....... ;-), tak alou do lesa,platenej pytlik sebou a vyzkousej ji prece,stejne tak bukvice a brzy na jare vrtacek,konyvku,a brezovou a javorovou stavu,ale neubliz stromum,jen ty nejvetsi navrtej a pak diru ucpi spalikem dreva,ber jen primerene :-),prima se pobavis,poznas jinej smak a udelas opravdu hodne pro svy zdravi :-)......proud

      Vymazat
  6. Mno, tak vy si tu chlapi povídejte o comupteroch :-/
    Idem pre cash do banky. Dúfam nebude fronta :-D. Myslím si že pánbú nás má rád, a sluníčko si pšoukne ltt. Tzn. "len tak tak".
    BED

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co jste pořád lidičky vystrašení, ten článek nestraší, jen dává informaci - milujte se a množte se.

      Vymazat
  7. Proto jsem pořídil ploskořezy, to nemá žádnou elektroniku a chystám se na velké pěstování zeleniny. Nepočítám se žádnou katastrofou.
    Vážně, to by v tom případě nebylo třeba nic zachraňovat. Jak jste Iv vše vypsal myslím ,že s velkýma obtížema by se snad přežilo. Ovšem co jaderné elektrárny, kterých je naseto dokola. Zde není vypínač na zastavení reace. Pochybuji o manuálním řízení procesu. To by jsme asi končili na teto Zemičce.
    Věřme, že tohle není Boží úmysl a že nás čekají světlejší okamžiky.
    Pohodu vánoční a mír v duši .... Rolf.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebojte, jen je lepší o všem vědět, pak to tak nepřijde a co se týká Jádra, nebojte, aspoň u nás je kombinace s ruskými a ty mají navíc vždy havarijní systém i pěkně na ručku. Jen malá otázka? Myslíte, že tento systém nechá přežít, nebo je k životu většině obyvatel Země?

      Vymazat
    2. Iv, určitě přežije většina obyvatel rok 2013, to je můj názor. Myslím si, že pokud nevypadnou sítě, tak to v první chvíli ani nezjistíme, že se něco stalo. Jen nám prostě nelidské potvory, které nás vykořistovaly zmizí navždy z naší reality. iva

      Vymazat
    3. Iv, víte asi jsem optimista a cítím ,že vše bude OK. Když si promítnu věci jen rok zpět a nyní, jak se během tohoto času změnilo myšlení i jednání lidí (vyjímky jsou - otázka měsíců), tlačí se nové energie, tak tento systém už má z toho křeče. Korupce a lumpi začínají dostávat po nose, než před rokem. Málo ale přeci. Příkladem je i lihová mafie,kdy 12 let či více ač se upozorňovalo na ně, měli volné ruce, uplácelo se.
      Média i když v mlze občas utrousí co jindy přešly potichu.
      Tak myslím, že vyhráváme duševní boj nad tímto systémem. Lidi dozrávají a elitám síly dochází.
      Uvědomuji si jak podstatnou věc hraje internet v tomto součastném vývoji.
      Čeká nás spousta věcí nožná už za chvíli, věřme ,že budou dobré. Svět se změní, když my se budememe měnit a to se děje. Rolf.

      Vymazat
  8. A SLNKO si už pšouklo ? Kedy ? Be

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano stalo sa to v USA. Myslim 1859 ale vtedy este nebola taka elektronika.Napriek tomu skody boli velke.Vyhladajte na nete. ..Mailo

      Vymazat
  9. a já pořád prosím "Sluníčko,udělej puf a zbav nás toho všeho,uf".dnes je tady krásně,hřeje a svítí,možná se mi zavařil mozek.T.

    OdpovědětVymazat
  10. Nj kamaradi,ale jeden nezadouci problem by nastal,kdyby se cokoliv zasadniho stalo,jakpak a kde se potkame,kdyz jsme ve spojeni jen tady? :-).Pak se tezko budou hledat lidi co o sobe vedi,ze kdyz nic jinyho,alespon urcite neublizej, co treba urcit jedno urcity misto a cas kdy se da nekde potkat,kdyby se cokoliv? :-),urcite by se mela sanci vytvorit komunita co by mela sanci prezit :-)......proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proude, pořád něco řešit a kalkulovat. ZAPOMEŇTE na to chvíli a nechte se nést energií, proudem a dostanem se tam, kam a jak to bude nejvýhodnější, jen pádlem udržet směr, kalkul je proti proudu, dost často. Ti lidi na sebe nakonec stejně narazí-setkají.

      Vymazat
    2. A keď nenarazí, treba tomu pomôcť ! Toto tu je moc pasívne.
      Zverejnila som raz adresu, ale bolo mi poradené, aby som to nerobila, že je to nebezpečné. So : +421949816204 ešte platí...
      Božena Elizabeth Dw.

      Vymazat
    3. Snazim se vam lv rozumet,ale jsem celej zivot nekdo,kdo nenecha nic "nahode" a snazi se mit veci kolem sebe pod kontrolou jak az to jde,samozrejme v dobrym :-),pohodar,realista ridici se selskym rozumem a logikou,jistejma moralnima zasadama,tim dobrym zakladem,cistej pragmatik :-),sneni mam jen jako zabavu,celej zivot rikam ze neni ceho nebo koho bych se bal,ani boha,ani dabla,jen sam sebe,protoze nesnasim podlost a lez a to pak za sebe nerucim,muze me to dostat do kriminalu,mozna to znate,rudo pred ocima,cvak a uz jen jedinej cil,holt skorpion,vydrzi hodne moc,drivi se na nem da v klidu stipat,pak uz jen mlci a kona,uz neni dal o cem vyjednavat,cas vyprsel marnou snahou,nema to nic spolecnyho s egem,jen s dobrem a zlem,vzdyt vite,dobro dobru,zlo zlu.......proud

      Vymazat
    4. To víš škorpione,jen si to klidně mysli,že chceš a máš vše pod kontrolou,taky jsem to tak chtěla a hele, je stokrát lepší lapat to co zrovna letí kolem,jen neztratit sám sebe,trvat na svých hodnotách beze zbytku.T.

      Vymazat
    5. :-),myslim a mam , samozrejme se to tejka toho co muzu ovlivnit,nebo si sam urcit,v ostatnim nezbejva nez improvizovat,ale o tom je zivot,nebyla by to jinak nuda? :-)......proud

      Vymazat
    6. Jenže lapat tam výš,bez myšlení a touhy mít "něco" pod kontrolou,je mnohem krásněji,ono to chodí přesně samo,tak jak má,jak korálky na nitku :).T.

      Vymazat
    7. Stesti preje pripravenejm ;-) :-)).......proud

      Vymazat
  11. Ahooj. Já děkuji Iv za článek, kterému zase rozumím tak nějak snad ano:)))). . Lidi, to jste mě pobavili, já vím, že to není k smíchu, omlouvám se předem, ale . . vemte ty příspěvky po sobě a čtěte to.:) Tak kluci si koupí alobal, Kuba to zaleje železobetonem, holky jsou štastný, že nám sluníčko udělá puf, Iv, ten nás pošle se milovat a já jsem si koupila svíčky, krabičku poslední záchrany a dnes neodolala pokušení a koupila bublifuk. . . Jak říká Jára Cimrman, hlavně nesmíme zapomenout na míč, aby nás nechytla trudomyslnost.)))) Mám Vás všechny ráda, něco se děje, ale já si myslím, že budeme mile překvapeni. . . :) IVA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivčo,ty jsi úžasná,tolik se musím smát a ten bublifuk mám taky,naše Bětuš říkala,že to spletli,že budou jarní vánoce,no tak co,náš kocour taky mlsně kouká :).T.

      Vymazat
    2. Ivo nezapomeň, že železná zásoba je nedotknutelná!!! A kromě toho jsme jí včera snědli. :-))
      Nemůže nastat nic katastrofálního, protože jsme právě s manželkou dodělali lavor salátu. A zatraceně by mě namíchlo, když by se po takové makačce zkazil, protože bych se na něj bezmocně koulal někde z R4-R5 :-)

      Vymazat
    3. hrozí nám smrt hladem . . . přemýšlel jsem o tom pánové celou noc, NAVRHUJI SNÍST PSY . :)))))) Cimrman Michale, ten ví:) JINAK, O TVUJ SALÁT SE NEBOJÍM, TY HO VYDOLUJEŠ, MÁŠ MOJI DŮVĚRU:) iva .

      Vymazat
    4. TEREZ, JÁ SI KOUPILA TEN VELIKEJ ZA 59 KČ, zasvinila jsem si v kuchyni celou podlahu, všude ulepeno, kočkám se to líbí:)) IVA

      Vymazat
    5. Ivano,ty jsi pěkná lumpice,to se mi moc líbí,fakt.T

      Vymazat
    6. Tak hladem Ivko rozhodne ne,mozna vlastni blbosti lidstva:-)......proud

      Vymazat
    7. PROUDE,.:) to byl jen citát Jára Cimrman - . . . navrhuji sníst psy, podotýkám, že místo psů máme Fryštenského . . . ahoj iva

      Vymazat
  12. Ahoj proude:)pokud by nastalo vyhození a zničení všech těch satelitních potvor a internetu, je důležité se nebát, pokud máš přežít, přežiješ, pokud se máme setkat, setkáme se, přej si, přání se plní:) někde jsem četla, že internet je jen taková hračka, kde si trénujeme komunikaci, ted to bude třeba na vostro a budeme takto komunikovat, zavřeš si oči, začneš myslet na Iv, zavoláš si ho a on tě uslyší:))) CO JÁ VÍM, VŠECHNO JE NA NAŠÍ FANTAZII, jako v pohádce, vždyt tyhlety dráty a elektrika, to je všechno předpotopní krám, podle mě to bude fungovat všechno dohromady, mozek, srdce, přání, tvořím, jedu, letím, hřeju, peru, hřeje, tančím, . . . . . podle všeho máme projít skokovou evolucí. co to je nevíme, ale bude to podle všeho zřejmě naskočetí nějakých našich schopností, třeba budem chytřejší:))) MOŽNÁ I JÁ:)pak si poradíme iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach strach Ivko a penize :-))))))))),to jsou dve veci ktery si hlidam,znam prakticky jen jeden strach,o ty na kterejch mi zalezi,jinej je jenom zbytecna pritez,a prachy? Do jisty miry nutnost,dobrej sluha kterymu se nesmi nikdy dovolit aby se stal panem,pro me jsou nastrojem mocnejch k pachani zla na vsech ostatnich,veci ktera vsechno jen komplikuje,kdyz bude chtit bejt lidstvo stastny musi je zkrotit,nebo nejlip se s nima rozloucit uplne a nechat je maximalne jako dalsi miru na prepocet hodnot (prace,vyrobku),bude to jen o hospodareni,uz ne o hamouneni a nadvlade,je cas aby se lidi stali zpatky lidma a zaclo jim na sobe navzajem zalezet bez ohledu na rozdelovani se,treba majetkama nebo nezdravym soutezenim.........proud

      Vymazat
    2. Zadna evoluce Ivko jak si ji kdekdo predstavuje,bez zasluh,snahy,prace,vsechno si musime vytvorit,to je ta evoluce,a nejlip v lidskym,pratelskym prostredi,mit ze snahy radost a ne na ni bejt zavislejma prezitim podle vejdelku,samo se neudela :-),a je to tak spravny,jen musime bejt svobodny a tvorit protoze chceme,ne proto,ze musime......proud

      Vymazat
    3. Iva..ty si to pochopila.I ja si to myslim.Zmyzne elktromegneticky smog,vlnenia,hluk.. i to by mohlo podporit zmeny a najdenie toho co uz vsebe mame. Z vojnovych cias sa vie ze budu cenene a potrebne veci ako zapalovac,lieky,baterie,alkohol,jedlo.. ..Mailo

      Vymazat
    4. Proude, souhlasím s Tebou, i když s tou evolucí:) JÁ SE TĚŠILA, ŽE BUDU CHYTRÁ. . . :( jinak Ti dobře rozumím, Tvůj strach je o peníze, ne kvůli sobě, sobectví štíři neznají. Za jednoho jsem se vdala a vím, že jsou to jedni z nejlepších charakterů, hrdinové a rytíři. Řeknu Ti něco, co říkam doma Vlastíkovi. DŮVĚŘUJ TAKY MALÝM RYBKÁM, JAKO JSEM JÁ, nech je také vydělávat a pomáhat , my jsme taky šikovné . . . :))))) IVA

      Vymazat
    5. Milý MAILO, uvidíme, necháme se překvapit, z jedné strany nechci, aby se to vyplo a z druhé strany ano, je to , jako když stojím na skokánku , dole je nádherná voda a já se stále nemůžu rozhodnout, jestli skočit, nebo ne:)))) IVA

      Vymazat
    6. Aj pad na hubu je posun smerom vpred!:-) ..Mailo

      Vymazat
    7. Jak nas tady ctu..........zadnej strach nehrozi:-))))))))),neztratime se:-))))).......proud

      Vymazat
  13. Lidi, když tak sleduju dnešní cvrkot na naší politické scéně, tak nabývám dojmu, že nějaký konec světa už probíhá :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Vla Bi jsou to šašci vid,ani se nedá pochopit o co jim vlastně jde,vždyt ani sami neví,kašlat na ně at dělají to co umí,jako každý,jinak to ani nejde.T.

      Vymazat
  14. Teď koukám na ten druhý obrázek. Lidičky z toho slunce leze kopající noha :-)
    Asi nás to má pořádně nakopnout. Já to říkám pořád, že lepší jeden kopanec ve správnou chvíli, než tisíc nápověd.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Michal,zalezi od toho kam nas nakopne!:-) ..Mailo

      Vymazat
    2. Michale a koukni nad tu nohu - je tam jakoby obličej nějakýho člobrdy ;)

      Vymazat
  15. priatelia, nie je coho sa bat. ak sa nieco podobne udeje, nasadime si inu optiku vnimania reality, ktoru si je mozno teraz tazko predstavit. Myslim, ze navstevnici tohto blogu velmi radi odlozia optiku tohto systemu a pre istotu ju rozdupu, aby uz nikdy nepovstala. Daniel

    OdpovědětVymazat
  16. Dobré ránko :-)
    hm,uff, to už je po dvanástej ? Zas som to prespala :-DDDD
    Bed
    Breaking news - SLNKO PRIŠLO !!!!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jak je jeho aktivita od včerejška zvláštně v zeleném
      Solární bouře NORMAL
      Geo. Pole QUET

      Vymazat
    2. Tak kolik vás tu zůstalo? Nebudu se tady bát? :-))

      Vymazat
    3. :-EE, o vnútornom som hovorila.. B

      Vymazat
    4. Tak já se hlásím a stále z R3.
      Ale ne na dlouho. Až se vrátí manželka z práce a zjistí, že půlku jejího těsta jsme spálili a druhou s dětmi snědli a roztahali po kuchyni, tak nás asi přemístí do jiné "R". :-)

      Vymazat
  17. Holky,
    peču linecké cukroví. Chlapský dotaz - když ho vyndám z trouby, tak by asi nemělo mít barvu úrodné hlíny z polabí, že? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo,jak ty to děláš,že mám vždy hubu od ufa k ufu,díky :)T.

      Vymazat
    2. Dej na to čokoládovou polevu a zabal to pod stromeček psovi. Určitě bude rád. :-)

      Vymazat
    3. Mišáku, nechci Ti do toho kecat, ale salát máš dělat v neděli a linecký jsi měl mít napečené už před týdnem, aby se odleželo:)))) JINAK JSI ALE VELMI ŠIKOVNEJ . Černý cukroví nevadí, sýkorky se už těší:)) letos strašně žerou:)) AHOOOJ IVA

      Vymazat
  18. Chlap co se neboji pict cukrovi..........jednoznacene palec nahoru,at je vysledek jakej chce,vsak se to jednou povede:-)......proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. LOL, palec hore.
      A čo dostane ženská když háže roládu z okna ? /Nechcela sa potvora odlepit./ :-( Thumb down mi dáte, jj. Ale zas disciplína "hod roládou" je dost originální, ne ??? :-DDD
      Bed

      Vymazat
    2. Bedul dávám Ti pusu,taky jsem dnes chtěla házet z okna,ale rovnou celý vánoce,pak mi to rozmluvili :).T.

      Vymazat
    3. Hm, nejako je viac lidiček, čo sú akosi hin... Terezko, ty zlatá. :-) Cmuk. cmuk....
      Písali ľudia o tom i na jiných blogoch. Čakali sme vzrúšo a ono je to skoro to isté. Zisťujem , že nemám čo robiť !
      Uvedomujem si akúsi nudu. Ale už dávnejšie som prijala byť pozorovateľom svojich pocitov, myšlienok, tak sedím, čumím do blba, a pred "zrakom" mi pochodujú nevyvolané , samospádne obrazy. Občas sa zasolí kdesi v hrdle a očiach. Pošlem to preč ako pripomienku predošlého.
      P. Iv, dnes sa mi zdálo, že sa párkrát akoby "pulzlo", ako sme to tu spomínali v lete. Ale istá si nie som. A ten záblesk čo som spoimínala, bol tuším včera nad Novým Zélandom.
      Be

      Vymazat
    4. No Be,nejsem ani zklamaná ani bez vzrůša,ale zrovna bych potřebovala trošku klidu,tady furt někdo něco říká a něco na mne mluví a ještě "schválně" začali vstávat brzo :).Nojo není nad svátky klidu a pohody.T.

      Vymazat
  19. Tak na to bych se kouknul a poslechnul si to:-)))))))))))))........proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kuk...proude
      http://zahranicni.eurozpravy.cz/asie-a-australie/62262-lide-v-soku-sledovali-tajemnou-ohnivou-caru-na-obloze-21-12-2012/
      od :
      transformovaná, zúžená, zbavujem sa obalov, po našom lenivá, Be

      Vymazat
    2. A já úúúúúúúúúúúúůůůůůůůáááááááááááááá ven před barák,oplácat čumák ve sněhu,klídek,pohoda,tabáček :).Myslím na Anděla a Sluníčko,jojo.T.

      Vymazat
    3. Tak som si uvedomila, že 1.januára si ľudia dávajú predsavzatia. S pitím to mám vyriešené, s fajčením a tabáčkem to mám vyriešené - stoplo ma keď som podpálila barák, fakt. Aký nešvar že mám ???
      Vraj sa v priebehu týchto dvoch dní dozvieme akí sme ...
      Be

      Vymazat
  20. Otázka pro Iv, ale může se vyjádřit kdokoliv, kdo k tomu něco má:
    Sice jde o technologie Keshe a Rossi, ale myslím si, že to přitom vzdáleně a oklikou může souviset i s možnostmi schovanými mezi řádky tohoto tématu.
    Rossiho studená fúze probíhá v prvku - niklu. Čtu nyní další knihu od Ivo Wiesnera, kde je zmínka o názoru, že zažehnutím fúze těžkých prvků se generuje energie potřebná ke vzniku a rozvoji života. Planety, kde tato fúze neprobíhá, nemohou nést život. Tuto fúzi lze však v planetě nastartovat dodáním vhodného kvanta energie, což je údajně případ naší Země (přehnání však může být katastrofou - planeta Tir). Pro mě velice logicky do toho pak zapadají energetické vlivy tektonických zlomů a stavby jako Stonehenge, mnohé původně gotické (ale i další) stavby, léčivé vlivy některých pramenů ad.
    Abych to neprodlužoval, může při studené fúzi pana Rossiho či fúzi nanomateriálů pana Keshe vznikat okrajově i tato energie? A i když nejde o fúzi, má tato energie něco společného s energií, které se rád vystavoval i N. Tesla?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Michal
      Vždy jde o těžké prvky, zatím jako stabilní se jeví ten Nikl a pokud dají dohromady Kesheho technologie, budou s ní vyrábět takové sloučeniny, které budou třeba ještě lepší než Nikl. S Nikolou ne, to je základní tvořivá energie, fůze je už reakce v tomto hmotném prostředí.

      Vymazat
  21. Občas mě napadá, jestli chemtrails není tvořen vlastně proto, aby zabránil Slunci nějak takhle "zlobit". Ale to je asi jen taková teorie.
    GW

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to GW
      To je skutečnost, omezení slunečních paprsků na povrch a současně i proti proudu nabitých elektronů ze Slunce, proto ty kovové částěčky, bez ohledu na lidi, stávající Systém se musí zachránit za každou cenu, i kdyby mělo pokapat půl zeměkoule.

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.