sobota 28. února 2015

Vražda jako provokace?


Michail Budaragin / actualcomments.ru



Ještě nevychladlo tělo, policie ještě nestihla vydat žádné prohlášení a nesystémová opozice, která s ohromným úsilím shromažďovala na akci 1. března rozuteklé stoupence, měla připravenu odpověď – „Zavraždil Putin“. Přímo u Kremlu. Prezident, jehož rating dosahuje 90% v předdveří výročí připojení Krymu se najednou rozhodne zorganizovat demonstrativní odstřel – je těžké si představit něco divočejšího, hloupějšího a nesmyslnějšího.

Nepravděpodobnost takové verze však nijak nepřekážela jejímu „virusovému“ rozšíření: účastnili se všichni a velmi brzy rozhovor došel k „objednané vraždě k oslavě výročí“: (twitter.com/rykov/status/571464894438096896).

Nesystémová opozice, která se dohodla s úřady Moskvy na akci v Marino, se bleskově vrhla do centra, tam, odkud právě odvezli tělo Němcova a kam lidé začali téměř ihned přinášet květiny. Namísto klidné akce „Vesna“ nás nyní čeká míting na krvi, a právě ten fakt nutí dívat se na vraždu Němcova ve zcela jiném světle.

Podivná 23-letá modelka z Kyjeva, kterou nezasáhla jediná kulka (z jedoucího auta) a která nejspíš zavedla Němcova „ve správný čas na správné místo“, podivná volba oběti (Navalný je zjevně populárnější mezi ruskou mládeží), podivná rychlost reakce těch, kdo by měl jak se zdá truchlit nad zabitým kolegou, podivná aktivita ukrajinských blogerů, kteří všeho nechali a začali pumpovat opět stejné téma: „Putin zavraždil Němcova“.
Smrt opozičníka využívají beze stydu, rychle, gramotně, technicky, v noci, nehledě na to, že je víkend a někdo mohl spát, odjet mimo, být nemocný apod. Všichni jsou na místě, všichni se najednou ocitli ve správný čas na správném místě. Odpracováno je to ideálně, spíkři se střídají, obvinění stíhá obvinění, v sociálních sítích je ve čtyři ráno aktivita jako ve dne. Technologie je poprvé demonstrována tak otevřeně, beze stydu, bez zbytečných „okras“.

Němcov je očividně „sakrální obětí“, a nyní se Rusko musí připravit na to, že útoky budou na všech frontách. Němcov nemusí být zdaleka posledních zavražděným politikem: každému opozičníkovi ochranku nezajistíte, a ani ji každý nemusí přijmout. Ve vazbě se dosud nachází Naděžda Savčenko, jejíž smrtí (dlouhých jí let života a spravedlivý soud) by mezinárodní informační prostor explodoval okamžitě. Politický teror je pro média velmi přitažlivý.

Zdroj: http://leva-net.webnode.cz/products/mars-na-tele-borise-nemcova/

 Soudkyně oznámila, že Zaur Dadajev, který je obviněn z vraždy politika Borise Němcova, se přiznal.


4 komentáře:

  1. Copak se nam stane v Praze,az si nas Prezident povypravi s AIPAC?

    OdpovědětVymazat
  2. Není už na čase celosvětové odzbrojení? Jak je možné, že ve 21.století se ještě vyrábějí zbraně na zabíjení lidí a bere se to jako samozřejmost?

    OdpovědětVymazat
  3. tento rozbor je zajímavý http://aeronet.cz/news/vrazda-borise-nemcova-je-zrejme-nepovedenou-divadelni-scenkou-s-tragickymi-nasledky-stopy-vedou-k-valce-o-trun-ruske-opozice-ukrajinska-modelka-jako-cerna-vdova-proc-ji-strelec-nechal-nazivu/

    OdpovědětVymazat
  4. Terrific work! That is the kind of innfo thuat should be shared around the internet.
    Shame on the seek engines for now not positioning this put up higher!
    Come on over and seek advice from my site . Thank you =)

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.