úterý 17. února 2015

Další replikace E-Catu



Profesor Alexander Parkhornov z Moskevské Lomonosovské státní univerzity publikoval zprávu o úspěšném replikování E-Cat na základě dostupných informací.

Výsledky Parkhomova jsou relativně skromné. Energetický výkon jeho vlastního zařízení E-Cat dosáhlo 2,74krát vyšší výkon než-li byl na vstupu.

Web E-Cat World prezentoval práci Memorial Project od Martina Fleschmanna, Briana Aherna a Jacka Colea, jako příklad snahy navázat na práci Parkhomova. Ten plánuje další pokus, který je ve fázi příprav.

Pokud se prokáže, že se výsledky lze důsledně zopakovat, a že úroveň zisku energie je za hranicemi chemických reakcí, pak by rok 2015 mohl být rokem, kdy konečně studená fúze (LENR) se stane veřejně dostupnou pro celý svět.

Existují případy, kdy bylo s výsledky měření záměrně manipulováno tak, aby výsledné měření bylo proti funkci studené fúze. Je zde vyvíjen velký tlak na vědce (ať už jednotlivce nebo celé týmy), kteří by chtěli prezentovat pozitivní výsledky. Ukazuje se, že termojaderná fúze je velký business s velkými rozpočty, které by s příchodem a jednoznačným prokázáním studené fúze přestaly dávat smysl. Mnozí vědci se obávají o svoji reputaci, pokud by se připustilo, že všechno je jinak…


P.S.

Veškeré nové průlomové technologie se dostanou mezi lidi většinou až lidstvo na to uzraje ve svém vývoji.

Ve svém celku vlastně musí lidstvo rozpustit staré struktury, jež dosud vládnou a připustit tyto nové technologie, včetně nových poznání o Vesmíru jako celku. Zatím staré struktury, vystudované na starých zmrazených fyzikálních zákonech, budou stále zpochybňovat výsledky těchto nových objevů, zvláště když tento systém je založen na penězích, postavení, naftě a plynu, z něhož plyne velký kapitál pro udržení stávajícího systému.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.