Mnozí z vás již znají z našich dřívějších článku,
jak je důležité pH organismu a co způsobuje.
Dnes se o tom často píše jako o novém objevu, ale toto
poznání je mnohem staršího data a to už z roku 1931, proto otiskujeme
znovu tento článek pro vaši celkovou informaci.
Příčina rakoviny
byla objevena již v roce 1923.
Základní příčina rakoviny byla oficiálně
objevena před rokem 1923 a její objevitel za to dostal Nobelovu cenu za
medicínu. Ví o tom jenom malý počet lidí na světě, protože tato pravda je před
veřejností, bohužel, skrývána.
V roce 1931, německý vědec Otto Heinrich
Warburg (1883-1970) obdržel Nobelovu cenu za objevení základní příčiny vzniku
rakoviny. MUDr. Warburg objevil, že rakovina je výsledkem nefyziologického
způsobu života.
Nefyziologickým způsobem stravování (jíme
převážně stravu, která organizmus okyseluje) a fyzickou neaktivitou se v těle
vytváří kyselé prostředí slabě zásobované kyslíkem.
Kyselost
z buněk vytlačuje kyslík a nedostatek kyslíku v buňkách zase vytváří kyselé
prostředí.
MUDr.
Warburg řekl: „Nedostatek kyslíku a zakyselení jsou dvě strany téže mince:
má-li někdo jedno, má i to druhé“.
Jste-li
hodně zakyselení, automaticky vašemu organizmu chybí kyslík; a když vám chybí
kyslík, tak máte zakyselený organizmus. Kyselé prostředí je prostředí bez
kyslíku.
„Odeberete-li zdravé
buňce 35% jejího kyslíku, dokážete z ní udělat rakovinovou buňku za pouhé dva
dny“, tvrdil MUDr. Warburg.
„Všechny
normální buňky mají maximální potřebu kyslíku, avšak nádorové buňky mohou žít
bez něj. To je pravidlo bez výjimky“.
Tkáně
s nádorem jsou kyselé, zatímco ty zdravé jsou zásadité
Ve
svém díle „Metabolismus nádoru“ MUDr. Warburg uvádí, že všechny karcinogenní
formy splňují dvě základní podmínky:
kyselost
krve a hypoxii (nedostatek kyslíku pro metabolismus buňky).
Objevil,
že nádorové buňky jsou anaerobní (nevdechují kyslík) a že nemohou přežít v
přítomnosti vysokých koncentrací kyslíku. A že mohou přežít jenom s pomocí
glukózy a v prostředí bez kyslíku.
Proto
nádor není nic jiného, než obranný mechanizmus, kterého naše buňky používají,
aby přežily v kyselém prostředí, v němž je nedostatek kyslíku.
Zdravé
buňky žijí v zásaditém prostředí bohatém na kyslík, které umožňuje, aby mohly
normálně fungovat. Nádorové buňky žijí v kyselém prostředí chudém na kyslík.
Kyselost
a zásaditost organizmu je výsledkem stravy
Poté,
co je dokončen proces trávení, vytváří potrava (dle svého nutričního profilu)
podmínky pro kyselost či zásaditost v těle.
Jednodušeji
řečeno, zásaditost organizmu závisí na tom, co jíme.
Kyselé
nebo zásadité prostředí se měří pomocí pH stupnice od 0 do 14, kde 7 je
neutrální zónou. Od 0 do 7 jde o prostředí kyselé, od 7 do 14 zásadité.
Aby
naše buńky mohly dobře fungovat, potřebují lehce zásadité pH, malinko nad 7.
U
zdravého člověka dosahuje pH v krvi 7,40 – 7,45.
Krev
se neustále sama reguluje, aby neupadla do metabolické kyselosti.
Avšak
některé potraviny krev okyselují a znečišťují organizmus.
Kyselinotvorné
potraviny:
· Rafinovaný cukr a jeho deriváty. Je ze
všech potravin nejhorší, protože neobsahuje bílkoviny, tuky, vitamíny ani
minerály, nýbrž pouze uhlovodany, které škodí slinivce břišní. Jeho pH je 2,1
(velmi kyselé).
· Maso (všechny druhy)
· Výrobky živočišného původu – mléko, sýry,
smetana, jogurty atd.
· Rafinovaná sůl
· Rafinovaná mouka a všechny její deriváty,
jako jsou těstoviny, dorty, sušenky apod.
· Chleba
· Margaríny
· Kofein
· Alkohol
· Tabák
· Veškeré průmyslové a konzervované
potraviny, které obsahují konzervanty, umělá barviva a aromata, stabilizátory
atd.
·
Antibiotika
a obecně všechny léky
Zásadotvorné
potraviny:
· Veškerá syrová zelenina. Některá má sice
kyselou chuť, ale v těle se změní a stane se zásaditou.
·
Ovoce.
Například citron dosahuje v těle velmi vysokého stupně zásaditosti (nenechte se zmást jeho velmi kyselou chutí).
· Mandle. Jsou velmi zásadité.
· Celozrnné obiloviny: jedinou
zásadotvornou obilovinou je proso. Všechny astatní obiloviny jsou lehce kyselé,
ale ideální strava musí obsahovat i určité procento kyselin, takže je dobré
jíst i trochu obilovin. Veškeré obiloviny se musí jíst uvařené.
· Med. Má velmi vysokou zásaditost.
· Chlorofyl. Zelené rostliny obsahují
chlorofyl, který je velice zásaditý.
· Voda. Je důležitá pro tvorbu kyslíku.
Buďte pořád dobře zavodnění, pijte vodu po malých doušcích po celý den.
·
Cvičení.
Cvičení pomáhá udržovat zásaditost organizmu, protože rozvádí kyslík po celém
těle. Sedavý způsob života ničí život.
Chemoterapie
ne léčí, nýbrž zhoršuje kyselost organizmu
Chemoterapie
okyseluje tělo do té míry, že tělo musí sáhnout do svých zásaditých rezerv, aby
neutralizovalo kyselost. Přitom musí obětovat minerály (vápník, hořčík,
draslík), které se nacházejí v kostech, zubech, končetinách, nehtech a vlasech.
Proto vidíme změny na osobách, které dostávají chemoterapii, mimo jiné i padání
vlasů. Ostatní léky rovněž zhoršují kyselost organizmu, takže je třeba se jim
vyhýbat jak jen je to možné.
Správná
míra pH
Jak
již bylo řečeno, je zcela nemožné, aby rakovinu dostal člověk, který se stravuje
zdravě, pije hodně čisté vody a cvičí.
Chcete-li
se správně stravovat, zajistěte svému tělu 60% zásadotvorné stravy a vyhýbejte
se výrobkům, které jsou z větší části kyselinotvorné, jako jsou sycené nápoje,
sladkosti a produkty rychlého stravování.
Nepřehánějte
to se solí a používejte ji co možná nejméně.
Když
jste nemocní, postarejte se, aby vaše strava byla zásadotvorná alespoň z 80%.
Máte-li
nádor, tak se snažte vytvořit ve svém těle co možná nejvíce zásadité prostředí.
Toho můžete dosáhnout pomocí stravy, cvičení, vyhýbání se stresu a doplňováním
chlorofilu.
Názor
odborníků
„Veškerá
tak zvaná přirozená úmrtí nejsou nic jiného, než konečná míra zasycenosti těla
kyselostí“, řekl George Crile z Clewelandu, jeden z nejuznávanějších chirurgů
na světě.
„Nesčetné
názvy nemocí nejsou důležité – důležitá je skutečnost, že všechny ty nemoci
mají stejnou základní příčinu: přemíru kyselosti v těle.“ - MUDr. Theodore A.
Baroody, v knize “Zvyšuj zásaditost nebo zemři” (“Alcalize or Die”).
„Zvýšená kyselost organizmu
je příčinou všech degenerativních nemocí. Když dojde k porušení rovnováhy a
organizmus začne ukládat kyselost a texické látky ve vyšší míře, než dokáže
vyloučit, pak se objevují nemoci“ - MUDr. Robert O. Young.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.