sobota 16. srpna 2014

Výročí – poděkování

 
Včera, 15.8.2014 tyto stránky oslavily 1 000 000 návštěvníka od svého začátku, květen 2011.

Chci vyjádřit poděkování všem těm, kteří zde chodí se zájmem a pro své vzdělání v široké škále poznání i svou osobní potřebu.

20 komentářů:

  1. Dakujem Iv za moznost ucit sa vdaka Vam,za pomoc a skvele clanky ako i trpezlivost.Velmy ste mi pomohol a iste nielen mne.Podakovanie a pozdrav tiez patri celej rodinke upramene :-). Prajem Vam Iv a vsetkym vela slnka nielen v dusi,a blogu vela dalsich skvelych clankov..:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Mailo
      Děkuji Mailo za příspěvek. Ano, pro některé je tato doba velmi těžká a někdy i až frustrující, ale nikdy nezapomeňme, že Síla je s námi, ikdyž je nehmatatelná, ale kdo se na ni napojí, není nikdy sám a kdo ví, tak pozná zpětnou asociací, proč to a ono se stalo. Ať se Mailo daří.

      Vymazat
  2. https://www.youtube.com/watch?v=lBX7Pu9Weg4

    OdpovědětVymazat
  3. Děkuji autorovi webu a ostatním přispěvatelům, jsem tu nový a moc to tu neznám.
    Bezinkový likér mám hotov, houby už v mrazáku a se sklenkou pročítám zajímavé rady - zaujal mě měděný drát okolo stromu, také Matěj a jeho seriál - od toho jsem nemohl oči odtrhnout, souzním. Člověk cítí, že přecijen tu není tak sám .-) Včera v noci jsem viděl počítadlo webu 999913 a cítíl jsem tu velkou událost, oslavy apod ale abych to 87krát refreshnul to zase ne :-)
    Mějte úspěšné dny přátelé a mnoho štěstí a klidu

    OdpovědětVymazat
  4. Vistárie v Japonsku nyní rozkvetla, ačkoliv dle serveru obv. kvete v květnu. Dodávám, že mi kvetly letos některé jabloně 2x, jednou standard na jaře, podruhé pak (sice pár květů, ale zárověň s rostoucími jablky... ) - tuším byl to začátek července. Viděl jsem prvně.
    Wikipedie sice tvrdí, že "speciální" Japonská vistárie kvete koncem léta, kdoví jak to je..

    http://fukushima-diary.com/2014/08/japanese-wisteria-bloomed-3-months-later-right-season-iwaki-city-photos/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to obyčejní lidé
      Jen upozorním, že houby by neměly projít mrazem, protože se pak tvoří v nich jedovaté látky. Nejlepší je usušit, zavařit a nebo "sežrat" Sklenku doporučuji, hlavně s přibývajícím věkem na cévy. Jinak platí to stejné, co jsem psal Mailovi výše, nikdy nejste sám, někteří jsou rádi se Zlem a ani si to neuvědomují a druzí se Sílou, která zná cesty jak porazit tu temnou , ale hlavně, reaguje na kompromisy, přátelství, lásku atd.
      Děkuji.

      Vymazat
    2. A my nasbírali v lese 200 hřibků a podusili a dali do kostkovace na led ze se to pak použije jako bujón.. Pač po sušení do toho lezou ty potvory..

      Vymazat
    3. ještě doplním. Vzhledem k tomu, že člověk je vždy omezen pouze sám sebou, tzn. svým myšlením, mluvou, psaním atd, a "hranice možností" zkoumám mnoho let na osobních, každodenních zkušenostech tak mi z toho plyne - v našem světě existuje mnoho paralelních realit, každý má "tu svou", a také se všechny vzájemně ovlivňují.

      Nevím, jak Vám to bude znít. A sice pokud pevně věřím, že ty houby jsou po zamražení zdravotně, chuťově, celkově "prospěšnější", potom to tak "je". Tedy aspoň v mé realitě.
      Chutnají totiž skvěle.
      Ps. Možete mě mít za blázna, a možná že máte pravdu. :-)
      Krásný den

      Vymazat
    4. to obyčejní lidé
      V pohodě, byla to jen rada.

      Vymazat
    5. to Iv
      Děkuji za ni a skromně při vší víře uznávám, že na tom něco može bejt. Babky jsou "experti" na rychlý rozklad a nelze si nevšimnout, že už po pár hodinách po sběru se naspodu kloboučku občas začíná objevovat ta laicky řečeno "plíseň".
      Přesto, že si člověk dává majzla, babky z mražení vynechám. Ještě jednou díky.

      Vymazat
  5. to Iv
    Co šlo snědli jsme, usušené již není kam dát, a tak bez servítků "zbytek" zamrazím - ihned po očištění. Balíčky pak putují rovnou na cibulku (na sádle, vše domácí) -> tak jak to je zmražené tak celý balík rovnou do hrnce, pokličku a po pár minutách to jde vařečkou v hrnci "rozmrdlat" . Pak cca 15-20 min dusit. Vejce přidat a je hotovo.
    Smím vědět odkud víte (či se domníváte), že houby by neměly projít mrazem, protože se pak v nich... ?

    Osobně to mám tak: Často, vlastně každý den mrazíme vodu v pár lahvích a druhý den rozmrazujeme a pijeme, rekrystalizovaná mnohem lépe chutná i osvěží. Protože houby obsahují mnoho vody, předpokládám že podobný princip funguje i tam. Pokud máte jiná fakta, rád se nechám poučit. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to obyčejní lidé
      Hm, pokud je zamražujete tepelně neupravnevené platí to, co jsem napsal. Viz:
      http://hobby.idnes.cz/mrazeni-hub-pravidla-0re-/houby.aspx?c=A120926_133205_houby_mce
      Jinak o mražené vodě jsme zde psali již dlouho: http://energieupramene.blogspot.cz/2011/08/ledinkova-voda.html

      Vymazat
  6. Pane Iv,ráda bych s dovolením využila Vaší malou mykologickou poradnu.
    Je lepší muchomůrku červenou zamrazit,podusit nebo usušit při 60 v troubě?
    Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to ter fry
      Nejlepší je usušit jak jste psala při 60 C a neodloupávat červenou blánu, jež obsahuje nejvíce látek, které zejména využívali naši předkové - Keltové pro své účely. Pokud dáte čerstvou muchomůrku červenou na talířek a posypete klobouček cukrem, mouchy budete lákat ze širokého okolí a pak je můžete "zfetované" zvesela dorazit na talířku. Doufám, že touto radou se nerozšíří klientela našich stránek!

      Vymazat
    2. to ter fry
      při hledání jsem mmj. našel toto, ale možná již znáte :-)

      http://kudluvfotoatlashub.blog.cz/1010/jiri-baier-o-muchomurce-cervene

      Vymazat
  7. Tak samozřejmě gratulace a poděkování patří především Vám Iv, za tento velmi užitečný web. Přeji hodně inspirací do dalších informací.

    OdpovědětVymazat
  8. Iv,
    tož přeju ve zdraví další meloun. Matěj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Matěj
      Děkuji Matěji, jen ať to frčí - myslím změny k lepšímu.

      Vymazat
  9. Díky za blog, za Vaši práci a energii, kterou mu věnujete ... věřím, že nejednomu člověku jste pomohl v jeho cestě a jiné zase správně "nakopl". Vždycky mě zahřeje u srdce, když vidím někoho, kdo přispívá ke změnám k lepšímu. Jen tak dál! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Zatiaľ, čo iné blogy zhasínajú, Váš kvitne. Želám veľa sily a dobrých postrehov (ako vždy).
    Jozef

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.