tag:blogger.com,1999:blog-7534206762180240930.post7017424098020099368..comments2024-03-26T21:11:09.567+01:00Comments on Energie u Pramene: Výročí – poděkováníIvhttp://www.blogger.com/profile/05321435676689085434noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-7534206762180240930.post-4167264799528907412014-08-26T13:56:50.479+02:002014-08-26T13:56:50.479+02:00Zatiaľ, čo iné blogy zhasínajú, Váš kvitne. Želám ...Zatiaľ, čo iné blogy zhasínajú, Váš kvitne. Želám veľa sily a dobrých postrehov (ako vždy).<br />JozefJozefhttps://www.blogger.com/profile/11878360751270365008noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7534206762180240930.post-55571688310374775592014-08-25T11:41:05.578+02:002014-08-25T11:41:05.578+02:00Díky za blog, za Vaši práci a energii, kterou mu v...Díky za blog, za Vaši práci a energii, kterou mu věnujete ... věřím, že nejednomu člověku jste pomohl v jeho cestě a jiné zase správně "nakopl". Vždycky mě zahřeje u srdce, když vidím někoho, kdo přispívá ke změnám k lepšímu. Jen tak dál! :)Letící Orelhttps://www.blogger.com/profile/13490849364319374377noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7534206762180240930.post-69696374861835572482014-08-19T22:28:12.780+02:002014-08-19T22:28:12.780+02:00to Matěj
Děkuji Matěji, jen ať to frčí - myslím zm...to Matěj<br />Děkuji Matěji, jen ať to frčí - myslím změny k lepšímu.Ivhttps://www.blogger.com/profile/05321435676689085434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7534206762180240930.post-21126430744840981142014-08-19T22:03:32.284+02:002014-08-19T22:03:32.284+02:00Iv,
tož přeju ve zdraví další meloun. MatějIv,<br />tož přeju ve zdraví další meloun. MatějAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/05186248070856685974noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7534206762180240930.post-37491201218823328572014-08-18T12:33:11.475+02:002014-08-18T12:33:11.475+02:00Tak samozřejmě gratulace a poděkování patří předev...Tak samozřejmě gratulace a poděkování patří především Vám Iv, za tento velmi užitečný web. Přeji hodně inspirací do dalších informací.Honzahttps://www.blogger.com/profile/16772900953019311594noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7534206762180240930.post-25298048142091899592014-08-18T04:20:31.417+02:002014-08-18T04:20:31.417+02:00to ter fry
při hledání jsem mmj. našel toto, ale m...to ter fry<br />při hledání jsem mmj. našel toto, ale možná již znáte :-)<br /><br />http://kudluvfotoatlashub.blog.cz/1010/jiri-baier-o-muchomurce-cerveneobycejnilide7https://www.blogger.com/profile/12960058938303355796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7534206762180240930.post-26011683462221165502014-08-18T04:18:44.447+02:002014-08-18T04:18:44.447+02:00to Iv
Děkuji za ni a skromně při vší víře uznávám,...to Iv<br />Děkuji za ni a skromně při vší víře uznávám, že na tom něco može bejt. Babky jsou "experti" na rychlý rozklad a nelze si nevšimnout, že už po pár hodinách po sběru se naspodu kloboučku občas začíná objevovat ta laicky řečeno "plíseň". <br />Přesto, že si člověk dává majzla, babky z mražení vynechám. Ještě jednou díky.<br />obycejnilide7https://www.blogger.com/profile/12960058938303355796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7534206762180240930.post-82017532546965865262014-08-18T02:16:58.025+02:002014-08-18T02:16:58.025+02:00to ter fry
Nejlepší je usušit jak jste psala při 6...to ter fry<br />Nejlepší je usušit jak jste psala při 60 C a neodloupávat červenou blánu, jež obsahuje nejvíce látek, které zejména využívali naši předkové - Keltové pro své účely. Pokud dáte čerstvou muchomůrku červenou na talířek a posypete klobouček cukrem, mouchy budete lákat ze širokého okolí a pak je můžete "zfetované" zvesela dorazit na talířku. Doufám, že touto radou se nerozšíří klientela našich stránek!Ivhttps://www.blogger.com/profile/05321435676689085434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7534206762180240930.post-18672529244665825122014-08-18T02:01:48.890+02:002014-08-18T02:01:48.890+02:00Pane Iv,ráda bych s dovolením využila Vaší malou m...Pane Iv,ráda bych s dovolením využila Vaší malou mykologickou poradnu.<br />Je lepší muchomůrku červenou zamrazit,podusit nebo usušit při 60 v troubě?<br />Děkuji.Terfryhttps://www.blogger.com/profile/06371737735309914149noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7534206762180240930.post-22079430272532054612014-08-18T01:52:04.294+02:002014-08-18T01:52:04.294+02:00to obyčejní lidé
Hm, pokud je zamražujete tepelně ...to obyčejní lidé<br />Hm, pokud je zamražujete tepelně neupravnevené platí to, co jsem napsal. Viz: <br />http://hobby.idnes.cz/mrazeni-hub-pravidla-0re-/houby.aspx?c=A120926_133205_houby_mce<br />Jinak o mražené vodě jsme zde psali již dlouho: http://energieupramene.blogspot.cz/2011/08/ledinkova-voda.html Ivhttps://www.blogger.com/profile/05321435676689085434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7534206762180240930.post-38590257166909136942014-08-18T01:38:34.315+02:002014-08-18T01:38:34.315+02:00to obyčejní lidé
V pohodě, byla to jen rada.to obyčejní lidé<br />V pohodě, byla to jen rada.Ivhttps://www.blogger.com/profile/05321435676689085434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7534206762180240930.post-14090062685526601292014-08-18T00:11:47.864+02:002014-08-18T00:11:47.864+02:00ještě doplním. Vzhledem k tomu, že člověk je vždy ...ještě doplním. Vzhledem k tomu, že člověk je vždy omezen pouze sám sebou, tzn. svým myšlením, mluvou, psaním atd, a "hranice možností" zkoumám mnoho let na osobních, každodenních zkušenostech tak mi z toho plyne - v našem světě existuje mnoho paralelních realit, každý má "tu svou", a také se všechny vzájemně ovlivňují. <br /><br />Nevím, jak Vám to bude znít. A sice pokud pevně věřím, že ty houby jsou po zamražení zdravotně, chuťově, celkově "prospěšnější", potom to tak "je". Tedy aspoň v mé realitě. <br />Chutnají totiž skvěle.<br />Ps. Možete mě mít za blázna, a možná že máte pravdu. :-)<br />Krásný den<br />obycejnilide7https://www.blogger.com/profile/12960058938303355796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7534206762180240930.post-80941525270481149262014-08-17T23:50:39.702+02:002014-08-17T23:50:39.702+02:00to Iv
Co šlo snědli jsme, usušené již není kam dát...to Iv<br />Co šlo snědli jsme, usušené již není kam dát, a tak bez servítků "zbytek" zamrazím - ihned po očištění. Balíčky pak putují rovnou na cibulku (na sádle, vše domácí) -> tak jak to je zmražené tak celý balík rovnou do hrnce, pokličku a po pár minutách to jde vařečkou v hrnci "rozmrdlat" . Pak cca 15-20 min dusit. Vejce přidat a je hotovo. <br />Smím vědět odkud víte (či se domníváte), že houby by neměly projít mrazem, protože se pak v nich... ?<br /><br />Osobně to mám tak: Často, vlastně každý den mrazíme vodu v pár lahvích a druhý den rozmrazujeme a pijeme, rekrystalizovaná mnohem lépe chutná i osvěží. Protože houby obsahují mnoho vody, předpokládám že podobný princip funguje i tam. Pokud máte jiná fakta, rád se nechám poučit. Děkuji.<br />obycejnilide7https://www.blogger.com/profile/12960058938303355796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7534206762180240930.post-72293783205884883712014-08-17T23:36:53.687+02:002014-08-17T23:36:53.687+02:00A my nasbírali v lese 200 hřibků a podusili a dal...A my nasbírali v lese 200 hřibků a podusili a dali do kostkovace na led ze se to pak použije jako bujón.. Pač po sušení do toho lezou ty potvory.. Borishttps://www.blogger.com/profile/08332141611327381654noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7534206762180240930.post-28975881926617015452014-08-17T13:20:46.540+02:002014-08-17T13:20:46.540+02:00to obyčejní lidé
Jen upozorním, že houby by neměly...to obyčejní lidé<br />Jen upozorním, že houby by neměly projít mrazem, protože se pak tvoří v nich jedovaté látky. Nejlepší je usušit, zavařit a nebo "sežrat" Sklenku doporučuji, hlavně s přibývajícím věkem na cévy. Jinak platí to stejné, co jsem psal Mailovi výše, nikdy nejste sám, někteří jsou rádi se Zlem a ani si to neuvědomují a druzí se Sílou, která zná cesty jak porazit tu temnou , ale hlavně, reaguje na kompromisy, přátelství, lásku atd.<br />Děkuji.Ivhttps://www.blogger.com/profile/05321435676689085434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7534206762180240930.post-42218720601127111992014-08-17T13:11:00.863+02:002014-08-17T13:11:00.863+02:00to Mailo
Děkuji Mailo za příspěvek. Ano, pro někte...to Mailo<br />Děkuji Mailo za příspěvek. Ano, pro některé je tato doba velmi těžká a někdy i až frustrující, ale nikdy nezapomeňme, že Síla je s námi, ikdyž je nehmatatelná, ale kdo se na ni napojí, není nikdy sám a kdo ví, tak pozná zpětnou asociací, proč to a ono se stalo. Ať se Mailo daří.Ivhttps://www.blogger.com/profile/05321435676689085434noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7534206762180240930.post-85633338795422062162014-08-17T03:31:44.415+02:002014-08-17T03:31:44.415+02:00Vistárie v Japonsku nyní rozkvetla, ačkoliv dle se...Vistárie v Japonsku nyní rozkvetla, ačkoliv dle serveru obv. kvete v květnu. Dodávám, že mi kvetly letos některé jabloně 2x, jednou standard na jaře, podruhé pak (sice pár květů, ale zárověň s rostoucími jablky... ) - tuším byl to začátek července. Viděl jsem prvně. <br />Wikipedie sice tvrdí, že "speciální" Japonská vistárie kvete koncem léta, kdoví jak to je.. <br /><br />http://fukushima-diary.com/2014/08/japanese-wisteria-bloomed-3-months-later-right-season-iwaki-city-photos/obycejnilide7https://www.blogger.com/profile/12960058938303355796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7534206762180240930.post-85179848872697392342014-08-17T03:20:22.198+02:002014-08-17T03:20:22.198+02:00Děkuji autorovi webu a ostatním přispěvatelům, jse...Děkuji autorovi webu a ostatním přispěvatelům, jsem tu nový a moc to tu neznám. <br />Bezinkový likér mám hotov, houby už v mrazáku a se sklenkou pročítám zajímavé rady - zaujal mě měděný drát okolo stromu, také Matěj a jeho seriál - od toho jsem nemohl oči odtrhnout, souzním. Člověk cítí, že přecijen tu není tak sám .-) Včera v noci jsem viděl počítadlo webu 999913 a cítíl jsem tu velkou událost, oslavy apod ale abych to 87krát refreshnul to zase ne :-)<br />Mějte úspěšné dny přátelé a mnoho štěstí a kliduobycejnilide7https://www.blogger.com/profile/12960058938303355796noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7534206762180240930.post-15813873214345043912014-08-16T21:12:31.203+02:002014-08-16T21:12:31.203+02:00https://www.youtube.com/watch?v=lBX7Pu9Weg4https://www.youtube.com/watch?v=lBX7Pu9Weg4Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7534206762180240930.post-60110385111779477452014-08-16T20:01:15.152+02:002014-08-16T20:01:15.152+02:00Dakujem Iv za moznost ucit sa vdaka Vam,za pomoc a...Dakujem Iv za moznost ucit sa vdaka Vam,za pomoc a skvele clanky ako i trpezlivost.Velmy ste mi pomohol a iste nielen mne.Podakovanie a pozdrav tiez patri celej rodinke upramene :-). Prajem Vam Iv a vsetkym vela slnka nielen v dusi,a blogu vela dalsich skvelych clankov..:-)Mailohttps://www.blogger.com/profile/16676400348614802505noreply@blogger.com