neděle 31. srpna 2014

Překročení rychlosti

 
Došla mně zajímavá staronová informace o legislativě zákona týkající se překročení rychlosti a jejím postihování a pro vaši zajímavost ji zde přikládám.
foto-autor Matěj Popleta

Jak to je s nepřiměřenou rychlostí?
Víte, že vůbec nemusíte platit pokuty za "přiměřeně" rychlou jízdu?  Taky jsem se to dozvěděla nedávno a řeknu Vám, ze mě mrzí, že jsem těm bídákům zeleným dala peníze za něco, na co vůbec nemají ze zákona právo.
V zákoně č.361/2000 o pozemních komunikacích je sice napsáno, že máme povinnost jezdit v obci 50km/hod., na okresce 90 km/hod. a na   dálnici max.130 km/hod.. Jenže kluci zelení nás můžou pokutovat jen za přestupek. A v přestupkovém zákoně č. 200/1990 je přestupek definován jako překročeni    rychlosti v obci o 30 km/hod a mimo obec o 50 km/hod.
Jo to je ta naše legislativa. Takže, když se fakt budete  mírnit    a v obci    pojedete do 79km/hod, na okresce do 119km/hod a na dálnici do 179 km/hod,   tak jim nemusíte dávat nic a místo peněz vyhozených za pokutu zajít    radši    na    zmrzlinu. Ověřovala jsem si to u naší právničky a je to skutečně   tak.    Opět   zase stát spoléhá na to, že neznáme dobře zákony. Jo a  kdyby Vám   chtěli    argumentovat tím, že celá tato věc je ošetřena v nějaké   vyhlášce,    tak    to    klidně může být,
ale zákon je vyhlášce nadřazen. Tak a mají  smůlu. Teď    už    jen
připravit lékárničky, technický stav vozidla,  aby si   rozčilení
"neléčili" na něčem jiném.  Tak a hurá na rychlejší, ale stále bezpečnou jízdu

Opravdu to tam je!!!
http://www.e-law.cz/zakony/200_90.txt

                          § 22
       Přestupky proti bezpečnosti a plynulosti
                       silničního provozu

(1) Přestupku se dopustí ten, kdo a) jako  řidič  motorového  vozidla překročí  nejvyšší  dovolenou
rychlost stanovenou zvláštním  zákonem2a) nebo dopravní značkou o více než 30 km/h v obci nebo o 50 km/h mimo obec,
.
Aktualizace: http://www.sagit.cz/pages/sbirkatxt.asp?zdroj=sb11133&cd=76&typ=r
Jasná výše pokuty při překročení stanovené rychlosti zde: http://www.epis.cz/files/prestupky/200-1990-22.pdf

6 komentářů:

  1. na každém šprochu..

    http://www.nwoo.org/2014/07/08/kyjevsti-karatele-vyjimali-organy-z-zivych-lidi-kvuli-prodeji-do-nemecka/#comment-5059

    OdpovědětVymazat
  2. No,
    to jsem fakt rád, že jste to zveřejnili. I mýho bramboráčka to potěšilo. A dík za informaci. To auto nahoře je mi nějak povědomý? Jako bych ho kdysi, možná v nějakým hodně divokým snu sedlal, hm? Matěj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Matěj
      No jasně Matěji, to správný fáro jsem tam dal záměrně, protože bylo Vaše a naše členy protěžuji, když mohou být na sebe hrdý.

      Vymazat
  3. Dík Iv,
    ale musím to uvést na pravou míru, tohle už je to, co z mýho auta udělal tým Práškové, vyrábějící profi spidery Chevron. Tohle už je opravdu práce profesionálů. To moje auto bylo proti tomuto pouze obrys a stín. Vypadalo naprosto totožně, ale s touhle károu by závodit fakt nemohlo. Přeju Vám Všem mír. Matěj

    OdpovědětVymazat
  4. Lidičky, všímáte si té atmosféry všude kolem, toho "pocitu", té atmošky co jakoby zhoustne - začíná to vždy cca 1.9. = když šly děti po prázdninách do školy.. Opakuje se to každý rok v tuto dobu = začátkem září a JE TO STÁLE SILNĚJŠÍ.
    Je zvláštní, že dospělí, když i po delší dovolené jsou do práce, tak v kolektivním vědomí nenastane takto velká "změna" (nechuť, podrážděnost, nicota, vlastní pocity dosaďte si dle libosti...).. Kdežto jakmile jsou přinuceny k něčemu Děti, je to cítit až do morku kostí..
    Fakt,že systém školství stojí za houby asi víme. Že je tu od něčeho jiného než od učení, víme také.. Každý jsme se s tím museli poprat, obv každý po svém. Někoho to zocelí, někdo se holt pos***.
    Někde jsem se dočetl, že by se brzy měl vrátit matriarchát.. pěkně polehoučku..
    Je to asi jediná cesta jak z toho marasmu ven, skrz Děti...a jejich Matky..
    Buďme jim oporou, mnoho štěstí Všem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. obycejni lide,
      on se MATRIARCHÁT vrací cyklicky. Ten cyklus začíná vládou mateřskýho, ochranitelskýho principu, když otupělá, mužská principialita právě zničila civilizaci. Zbude totiž vždy pár jedinců, kteří znovu založí ROD v němž opět, jak jinak zavládne (a je to naše jediná naděje do budoucnosti) ŽENSKOST a MUŽSTVÍ v ROVNOVÁZE. A nastává úžasná část cyklu, jež se se nazývá KULTURA od kořene kult. Tím není myšleno náboženství. Protože to se začne utvářet, až v rodu, kmeni a národu převládne ona srandovní mužská manýra, jež se zove soutěživost. Neboť se tu už krucinál ... konečně musí objevit nějakej chlap, kterej bude mít odvahu nařizovat, protože svaly na to má už dávno, ne?
      A v tom okamžiku začíná jít kultura do háje a je opět zahájen proces, je-muž-muž vždy dá název CIVILIZACE!. A je to opět v pytli! Právě ˇv tomhle okamžiku nastává konec cyklu ve znamení převratnejch a většinou pitomejch technologií, jež pak nezvládnuty civilizaci zruší.
      A může opět přijít na řadu Žena. Už se na to moc těším Dámy a pánové. Tedy my obycejni lide. Matěj

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.