pátek 16. května 2014

"Vegoš" kontra "masák"


Vývoj.
Zdar chlapi a děvčice, sešli jsme se po delší době zde všichni ti, co se známe a někteří jste šli svou cestou poznání, našli jste si jiné přátele, kteří vám vyhovovali. Šli prostě svou cestou.
Tehdy jsme probrali spolu hodně témat, vztahující se na všechny směry, od duchovních, přes technická až třeba po styl vegetariánství. Toto téma vždy vyvolávalo různá napětí mezi námi a nevědomky nás odhalovalo tak, jak opravdu uvnitř sebe všichni jsme. Souvisí to hlavně vlastně s celkovým poznáním našeho života, aniž si to uvědomujeme.
veru prejst na vegetarianstvo vyzaduje aj vnutornu silu. Obdivujem ludi, co to dokazali v tomto systeme. absolvoval som tyzdenny post o surovej zelenine a ovoci a piti iba cistej vody. Prve tri dni boli velmi narocne, ale potom to vystriedal vynikajuci pocit. odporucam je to hlavne psychicky trening.
Daniel
 Iv
Ano Danieli, je to o vnitřní síle každého z nás a je moc fajn váš názor, protože popisuje opravdu vaše vnitřní pocity a není to hned útok na vegoše, je to o vašem chtění a hlavně poznání.
ter fry1. srpna 2013 16:31 Pokud člověk přestane konzumovat mrtvoly,získává klid v Duši a neuvěřitelnou Sílu.
Iv
Ter, je to konzumace mrtvol a s každou tou mrtvolou do sebe člověk dostává energetický otisk i toho zvířete před zabitím, který se chtě nechtě projeví i v energii toho, kdo jej konzumuje. Kdo tomu nevěří a blábolí něco o duchovnu, tomu duchovní stránka chybí, jen duchovno prohání svým mozkem a dovede o něm třeba i dalekosáhle hovořit pomocí různých článků, ale v podstatě jeho duchovno je stále na nízké úrovni. Kdyby „masáci“ měli duchovní povýšení, nemuseli by řešit žádné vegetariánství a bylo by samozřejmostí.
Tak aby to tu nebylo jen ono nudné "poplacávání po ramenou" - mám potřebu se přidat do diskuze, protože tu podle mého názoru došlo k určitým, věřím, že nechtěným, významovým posunům.
Nenašla jsem, že by autor článku „Je duchovní snažit se…“ tvrdil, „ že si bůček převibruje na frekvenci brokolice“. Já jsem jeho slova pochopila tak, že měl na mysli něco naprosto odlišného, a to je placebo efekt, o kterém si myslím není třeba pochybovat.
Dále se tu uvádí, že „ druh potravy (energie) přijímaný s chutí a dobrovolně = výše vibrací těla a tedy možnost dalšího přirozeného vývoje Duše výše“, což by znamenalo, že není důležité, co děláme, jak se chováme, jak myslíme, ale pouze a jenom to, co jsme si dali k obědu. Když bych to vzala do důsledku, pak de facto není špatné zavraždit zvíře, ale sníst ho ano. Aby bylo jasno, nebrojím tu proti vegetariánům, jejich názory jsou mi blízké a řadu let jsem ani já maso nejedla. Ale při té příležitosti jsem pochopitelně měla možnost se s některými vegetariány blíže seznámit. Obzvlášť jeden mi utkvěl v paměti: blahosklonně povýšený, vždy připravený veřejně sestřelit každého, kdo myslí (a jí) jinak než on. Nedá se říci, že by člověku bylo v blízkosti takových vibrací nějak zvlášť dobře.
A do třetice ještě jeden citát „… při každé příležitosti, která se jim naskytne, propagují své pravdy jako nevyvratitelné a jediné.“ Jenže - autor, kterému je toto počínání v textu nenápadně - a doufám, že neúmyslně - podsunuto, samotné zamyšlení uvedl skromným zdůrazněním, že píše jen a jenom o sobě a o svých poznatcích a jak k nim dospěl, ale které v žádném případě nikomu nevnucuje. Iv - při vší úctě k vám - nezlobte se, ale ať hledám, jak hledám, něco podobného necítím. Ale vzpomněla jsem si na onoho výše zmíněného vegetariána…
Milá Vlabi a znám zase takové trefné pořekadlo "Házet perly sviním",je to opravdu jen symbolické,aby zde nevznikl zase nějaký pomýlený dojem a navíc prasátek si velice vážím,neboť jejich inteligence je rovna inteligenci tříletého dítě.Došlo zde zase tady názorně k tomu,že platí "svůj k svému" a rovněž "podle sebe soudím tebe" není co dodat.Je to o těch patrech a o ničem jiném,každý obývá to své a matky jako jsi ty, upřimně obdivuji.Zdar a Sílu v našem dílu.

Iv
Vlabi a není to v tom, že ta negativita, kterou cítíte, je v tom, že ten „vegoš“ má pravdu a je to vaše podvědomá obranná reakce, u které cítíte, že je to vlastně pravda a že ten člověk se vlastně nechová arogantně, ale vy se cítíte vedle něj nepříjemně, v jeho přítomnosti, které je dáno i jeho vyzařovaným energetickým polem?
ter fry (nebo kdo?),
škoda, chtěla jsem nastolit VĚCNOU DISKUZI, protože se zde mluví o věcech, které leckomu - například tříletému dítěti - ještě nejsou úplně jasné.
Takže nic...
Ale možná přece jen: chybělo tu ještě jedno rčení "Každému, co jeho jest."
Poviem to jednoduchsie..v rastlinkach primame energiu a frekvenciu Zeme a Slnka nimi spracovanu a ulozenu v plodoch,rastlinke a semienkach.A ony si ju uchovavaju cistu a vyssiu ako my ci zvierata lebo pritom nic nenicia. No popravde sa ani mne este stale nepodarilo sa tej obcasnej chuti na maso zbavit..obcasny prhresok povazujem za lepsi ako robit si stresi..ale nejde aspon mne tak ani o tu frekvenciu(da sa ziskat i inak)ako o zbitocnost ublizovat a o sucit.
A to je ta chyba,vždyť oko do Duše okno!A než někoho sežereš,tak se ho zeptej, jestli chce zabít a koukej mu při tom do očí,nemyslím tím,že si budeš povídat se svíčkovou atd.,jasný.Jinak žádný 5D kino nebude.A když máš velkou chuť na maso,tak se kousni do vlastního prstu a uvidíš,že pro bolest na chutě zapomeneš,
Terezka ja viem...ved to bol zart.. Myslim ze viem presne aka si.. Pre mna je oknom do duse vela i to ako sa ludia k sebe chovaju ked su takto inkognito na nete.
Jo Mailý a ještě si dej pozor na zmetky,co za tebou choděj a říkají ti,že jsou kamarádi a tahaj z tebe informace a pak ještě maj tu drzost ti říci,že to věděli dřív a líp,protože přestali jíst maso o rok dřív.A to je jasná známka toho,že se jejich duchovní vývoj zcela zastavil,buďto vlivem psychofarmak nebo obr duchovního ega a jsou rázem na lopatě,hihi.
A Vlabi, myslím,že o tom byla na netu i studie,když se malému dítěti v postýlce ležícímu nabídne jablko nebo řízek, sáhne po jablku a to mu nejsou ani tři roky,nazdar
to Vlabi
Víte, jsem slyšel taky jeden příběh: Ve městě byly jatka a zaměstnaní řezníci dostávali naturálie, formou masa. Následně se zjistilo, že všechny děti řezníků byly ve škole o mnoho(slušné pojmenování) agresivnější, čím pak to asi bylo?
mě je jen zvláštní, že tady na Zemi se pořád divíme predátorům, kteří jedí dětské maso...vždyť taky je hodně lidi, kteří jedí maso jiných dětí...mláďatka jiných tvorů...oni se chovají k nám stejně..proč né??vytvořili jsme si planetu lovců..my lovíme..oni loví nás..nic zvláštního...když podle mě přestaneme tvořit realitu predátorů, tak taky nebudou mít místo...Mon
Iv
Tak toto je to, kam by lidstvo mělo směřovat, zrušit planetu lovců, realitu predátorů, ale někdy mně to připadá, jako kdybych nabídl tehdy Čingischánovi dokonalý meč a nebo PC, jimiž ovládne např. nějaké zbraně, šáhne automaticky po tom meči, protože je jeho součástí – vývoje.
Pro mě je to výzva, čekám na impuls jak zase začít, vyzkoušel jsem si vitariánství loni na jaře, o minulých vánocích jsem do "normálu" zase spadnul. Maso moc nemusím, ale ty sladkosti to je pro mě velká droga :(
Vím Terry že to teď ode mne nebude zcela fér, ale nelze dělat výjimky.
Zkus to samé říci takovému Eskymákovi (mohl bych ale vyjmenovat dlouhou řadu národů, kmenů, společenství nebo míst na Zemi). Souvisí to s otázkou od Vlabi. Plody se dá celoročně živit jen na omezené části planety. To samé se dá říci o rostlinné stravě, ale také o živočišné stravě.
Někdo by mohl namítnout, že jsme už dost vyspělá civilizace na to, abychom místa, kde v danou chvíli je nedostatek zásobili z míst, kde je dostatek. Bohužel nejsme. A nelze si myslet, že vlastním výběrem potravin změníme charakter druhých lidí. Tím mám na mysli, že když nebudu konzumovat maso, nebude mít farmář práci a tudíž nebude chovat zvířata na maso a zákonitě se k nim tedy nebude chovat špatně. Ano tento řetězec je sice reálný, ale je třeba k němu přistupovat z opačného konce - od farmáře (obrazně). Od vlastní osoby. Nemyslet si, že zodpovídáme za chování druhých. Zodpovídáme pouze za sebe a ruku na srdce - kdo z nás může s klidným svědomím říci, že se za každé situace chová tak, že je schopný s odstupem času říci: "Ano, lépe jsem se nemohl zachovat."?
Ono vůbec jsou (podle mne) všechny debaty na všech možných veřejných (i virtuálních) místech pojmuty zcela chybně. Hlavní otázka totiž nemá znít, zda konzumovat tohle či tamto. Čím by se měl každý člověk zabývat je podle mne otázka JAK. A to nejenom z pohledu samotného aktu jídla, ale i jeho přípravy, pěstování či chování, skladování a distribuce nevyjímaje.
Možná mě mnozí ukamenujete, ale osobně si myslím, že člověk tu není kvůli zvířatům, rostlinám a planetě, ale naopak. Vše, co tu kolem nás je, je tu kvůli nám, je tu pro nás. Abychom se tu nevyvíjeli v šedi jednotvárnosti a beztvarosti (ani by to nešlo). Nelze tím však člověka automaticky povyšovat nad vše ostatní. Je tam velice jemná, ale pevně daná hranice, kterou bych asi nedokázal dost dobře popsat. Někdo mne snad pochopí.
Jakýkoliv směr v možnostech získávání potravy, který všechny ostatní směry automaticky staví "za hranice správnosti", je už z této podstaty chybný a manipulativní, protože jak jsem už řekl, podle mne to není o tom "CO", ale "JAK". Vhodně zapojit mysl.
Většina z nás tady (a má to svoje příčiny) je z vesnice. Lehko se pak říká, že bych mohl klidně žít z toho, co si vypěstuji. Jenže většina lidí tuto možnost nemá a nelze je kvůli tomu hodit přes palubu. Je třeba vycházet ze stavu společnosti, který je teď. A tady to pak najednou začíná váznout. Konkrétní rady využitelné pro všechny najednou chybí.
Takže co s tím?
Myslíš Terry, že stačí hodit mozek pod skříň? Myslím, že právě ten mozek, je potřeba zapojit nejvíce. Mozek je důležitou spojnicí mezi hmotou a Energiemi.
Iv
Michale, přesná charakteristika demagogie, plno písmenek poskládaných do slohové práce vyznačující se hlavně poznáním autora. Duchovno a materialismus mají jít společně a na stejné úrovni. Říkáš, že člověk tu není kvůli zvířatům, rostlinám a planetě, ale naopak. Velmi mylný názor. Člověk je právě součástí celého stvoření zde a hraje si na nějakého pána, který může diktovat svému okolí vše. Velký omyl, příroda sama bez člověka může být, ale člověk bez přírody ne. Tak nevím, kdo hodil mozek pod skříň?
Jasně,
já ... tedy ne vlastně já, ale biologové řadili kdysi, když se ještě tolik účelově nelhalo ... člověka do kategorie bytostí, jež konzumujou rostlinou potravu. A zařadili jí tam přesně podle délky střev. A taky si všimni, že naše čelisti jdou i do stran a spodní dopředu i do zadu. Šelma umí pouze kousnout, urvat sousto a polknout. A může si to oproti nám dovolit, protože má velmi krátká střeva a rychlej metabolismus, takče se jí nemůže přihodit přakyselení organismu a z toho plynoucí civilizační choroby. Samozřejmě, že lidé na severu, kdy je všude sníh, tak těžko někde najdou meruňku, či mrkev. A tak nemaj na vybranou nic než lov, krádež, spánek či dejchání prány. Proto se na světě vyvinuly lidský kategorie mírumilovný od bretharien, vegan a vegetariánů až po podřezávače-lovce-nomády-válečníky a z nich povstávající vládce. A ti vytvořili proti zbytku světa konspirující Systém. Tedy velmi zjednodušeně řečeno.
Iv
Ano Matěji, je to zkráceně ale v podstatě správně, ono to v tom hraje dnes i mnoho jiných vlivů systému, který je právě tak nastaven, aby pojídáním těch hrubých energií se tyto pevně zakotvili v lidech a také je tak nastaveno i celé hospodářství, zdravotnictví(oni by se pak ani neuživili), reklamy, prostě vše systémově poplatné dnešní době. Každý, kdo dokáže a je schopen se dívat na celou problematiku nezaujatě, musí přijít zákonitě k poznání, že nejíst maso je jediná cesta lidstva vpřed a vlastně normální. Je potřeba stále dokola tuto otázku-poznání otevírat a upozorňovat na tento aspekt hrůzy, v podobě zabíjení pro tento Systém, vždyť právě na tomto je především založen a někde se začít musí. Ostatní vše, je jen falzifikát, zaobalený v pěkných slovech a hrátkami s nimi.

Vegetariánka ve 45 letech, na vlastní oči viděno, no neber to šéfe....

13 komentářů:

  1. Ive, díky za souhrn těch komentářů... Je zajímavé vidět, jak se názory liší (a přitom si myslím, že vysvětlení je poměrně jednoduché). Osobně se domnívám, že vegetariánství (nebo ještě nějaká striktnější forma stravování) je ta správná cesta, ale nikomu to nenutím, a zatím jsem se vegetariánem nestal, i když bych rozhodně v dlouhodobém horizontu rád. Horší jsou ovšem reakce okolí - spousta lidí kolem má ty své "pravdy", že když nebudu jíst maso, tak mi bude něco chybět a budu na tom špatně. Vnitřně v tom ale cítím, že a) jsou tak naprogramovaní (přijde mi, že mít maso je pro ně něco jako symbol blahobytu, možná tím víc pro starší generace, které zažily krušnější časy), a potom b) vnitřně cítí, že asi nemají tak úplně pravdu, přičemž jejich "přirozenou" reakcí je, že se okamžitě brání a tvrdí, že bez masa se žít nedá.

    Přitom pokud bych to vzal i z hlediska prosté "fyziky" nebo zkrátka a dobře selského rozumu, tak je přeci jasné, že i z hlediska energetického je nesmysl jíst maso. Nemasité stravy sice musím sníst objemově víc (tím spíš pokud to je třeba jen ovoce a zelenina), ale celkově je to daleko účinnější, když to vypěstované obilí sní rovnou člověk, než když ho mezitím sní ještě třeba prase nebo kráva a podstatnou část z jeho energie spotřebuje ke svému bídnému životu. A taky mi přijde dost pokrytecké, kolik lidí jí maso a přitom se zdá, že mají rádi zvířata (ale to utrpení těch zvířat, která se narodí jen proto, aby někde pár měsíců přežívali a pak je někdo popravil a naporcoval, už nevidí)... stejně tak pochybuju, že většina lidí by to maso jedla, kdyby si to zvíře museli sami vykrmit a pak zabít, vykuchat, naporcovat... asi by se spoustě z nich zvednul z toho žaludek a třeba by je to trochu trklo. Někdo to možná tak nevidí, ale mně zkrátka to utrpení všech těch zvířat přijde naprosto zbytečné (a kdo kromě bezcitných lidí je rád, když někdo trpí?!). No, asi jsem se nějak moc rozepsal, ale snad je z toho aspoň trochu pochopitelné, co jsem chtěl říct :-). Na závěr snad jen dodám, že doufám, že jednoho dne to dotáhnu do konce a maso už nebudu jíst vůbec (zatím je to spíš "vlivem okolností a okolí", byť mě to teda moc neomlouvá).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Edmund Babička
      Děkuji za velmi pěkný komentář a hlavně z druhé strany, tj. nevegetariána. Bez emocí a pěkně s nadhledem, k tomu opravdu není co dodat. Většinou jde hlavně o záměrnou konzumaci, vnucovanou, aby se co nejvíce zastavil duchovní vývoj člověka. Můžeme se bavit i o krvi v mase, jež hlavně obsahuje ty hrubé informace, výrobě skleníkových plynů atd.

      Vymazat
  2. Jasně,
    velmi rád bych se přidal, protože jsem v současný době hodně tohle téma trénoval. Ale protože už bylo vše důležitý v komentech řečeno, tak stačí pouze jediný, opravdu si to vyzkoušet a pokud se nevyskytnou skutečně ověřený zdravotní potíže, tak se pokusit definitivně skonči s tímhle zvěrstvem (omlouvám se všem zvířátkům za tohle hloupý slovo). A skončit s tím samozřejmě tam, kde to je možný a uskutečnitelný.
    Např. na vysokým severu a jihu, jsou s tím velký problémy. I když dnes i tam díky zásobování je možný, alespoň částečně, či i velmi omezit konzumací živočišný bílkoviny. Vyjímkou jsou rovněž i pouštní a polopouštní oblasti, kde jsou lidé skutečně odkázaní na chov a konzumaci živočišný bílkoviny. Ale ve všech těchto uvednejch oblastech je obvykle velmi chudo a proto ti lidé jsou nesmírně skromní a tímhle krvavým tovarem skutečně neplejtvaj, jako necitelní, alibističtí, pomatení lidští a zbabělí půl-predátoři v našich zeměpisnejch podmínkách! Půl-predátoři, protože sami nejsou schopni to zvířátko zabít. Oni si ho nejprve nechaj průmyslově upravit, tedy znehodnotit a pak se jím pomalu trávěj a umíraj na vlastně zbytečný choroby.
    Postupný, ale co nejrychlejší omezování konzumace živočišný bílkoviny je jediná cesta, jak rozumně a pak už radikálněji, díky osvětě a snad dokonce i jednou s účastí školní výuky dietologie řešit globálně se šířící hlad. Protože to, co musí systém zkrmit na výrobu dnes spotřebované bílkoviny, by podle odborníků okamžitě mohlo nakrmit i další miliardy obyvatel týhle krásný planety. Takže vše je možný, když bude člověk chtít uvést svět do rovnováhy.
    Tenhle počin by mohl bejt i počátkem toho, jak začít brát vítr z plachet, systému a jeho pánům. Všem, kteří se rozhodnete alespoň to zkusit, děsně fandím, protože vím, jak je to těžký. Sám jsem s tím válčil skoro deset let. Ale dneska vím, že je to uskutečnitelný a navíc se pomalu, synchronně začnete zbavovat všech civilizačních chorob. Jsem sice fantasta, písničkář a básník, ale v tomhle bych se Vám neodvážil lhát. Šťastnou cestu do Vašeho svobodnějšího a zdravějšího života Vám přeje Matěj ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Matěj
      Děkuji Matěji taky za velmi inteligentní komentář. Ano, je to potřeba stále dokola lidem vštěpovat, aby si sami uvědomili, že oni jsou páni svého zdraví, omezí tak predátorství a jiné problémy, jako je umělá hospodářská krize, např. ve směru nedostatku potravin, jež systém záměrně tak směřuje, aby zvýžil uměle ceny potravin a tím lidi postavil ještě více do chudoby a závislosti na Systému.

      Vymazat
  3. Iv,
    můj první zde citovaný komentář je poněkud zkreslen. Z jeho předposlední věty totiž zmizela – zřejmě nedopatřením - 3 důležitá slova, čímž se smysl celého odstavce zásadně změnil. Jak si lze snadno ověřit v diskuzi k vašemu článku Duc-hovno, poslední věta předposledního souvěti tedy správně zní: „… něco podobného z vašeho článku necítím.“ Bylo by myslím na místě slova buď doplnit, anebo celý diskuzní příspěvek smazat. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Vla Bi
      Milá Vla Bi, nebudu nic měnit, byl to záměr pro článek, zkuste se zamyslet. Originál si každý ťuknutím na časové označení vašeho komentáře najede na originál.

      Vymazat
  4. Říkala jsem si,že už se tady k tomuto zásadnímu tématu nebudu vyjadřovat,že je vše marné.Není v tom nějaká má "nadřazenost",jak rádi masožrouti říkají,ale spíše smutek z toho,že lidé,co maso jedí,nejsou ani schopni se pokusit o to,ho nejíst.Chce to hlavně soucit pro zvířata a podívat se na ně jako na rovnocenné bytosti,které se radují ze života,milují svoje děti a starají se o ně a hlavně vidí, na rozdíl od lidí auru, a tudíž moc dobře ví,že je čeká poprava.Snad každý z nás si v životě zažil nějakou nepříjemnou chvíli strachu a to se zrovna nemuselo ani jednat o ohrožení života a měli jsme toho dost.Člověk neuvěřiteně pozvedne svou Duši,pokud je schopen soucitu,je to tak.A ten "strach" pak do sebe cpeme a energie strachu je velice nízká vibračně a zákonitě tedy poškodí a rozhodí vibraci lidského těla,až nakonec je z nás nemocný a ustrašený zviřátko,který chodí na chemo.
    Nejím maso 15 let,v začátcích se mně taky stalo,že jsem hopla na pekáč s upečeným kuřetem a cpala se jak nedovřená.Chce to brát prostě tak,že maso je návyková droga,podávaná od mala(ale všimněte si,že malé dítě většinou moc maso nee).Maso je pouze nosič chutí,snadno dostupný a poDstrkovaný,dá se to rychle a bez námahy sníst(rohlík se salámem).Bez masa jsem zvládla těhotenství,dítě se narodilo zdravé s normální váhou,ovšem v žádným případě jsem se o tom nezmiňovala lékařům,to by byl poprask.Dávám sem jen své osobní zkušenosti a poznání a doufám,že třeba někomu pomohou v tom,že se taky odhodlá.Většinou jsou to ženy,kuchařky a mamky,které chtějí zdravé děti a mají hodně citu.Záleží,co ony dají rodině na talíř.Tady můžu říci,že každej chlap(ikdyž jedli maso),komu jsem co "hodila" na talíř,to slupnul s podivem,jakto,že je to tak dobrý,když to není flákota.Nojo a příště to uvař zase,hihi.
    Znám jednoho experta,dokonce se vrtá i v duchovnu,pátrá a hledá Duši,který s velikým zalíbením vyhlašuje,že on jí brambory přepasírovaný pouze přes prase.Nojo a tak ten dotyčný si jednou koupil páreček v konzumu a uhnal si parádní zánět jater,pánč nebyl zrovna v nejlepší formě(tedy ten páreček) a tak ten ignorant dostal bezmasou a bez tuku dietu a byl rád,že nezcepeněl.Taky se touto formou lze dopracovat k poznání.Otázkou je,zda to tomu dotyčnému vůbec došlo,že se měl nad sebou zamyslet.
    Proto prosím,mějte soucit a aspoň to zkuste.Zrovna bude léto,ideální doba na experimenty,všechno roste,je to k mání a snadněji dostupné.A hlavně nezapomeňte,že jídlo dělá především KOŘENÍ a jedna "zvláštní" ingredience,jak říká moje dcerka,LÁSKA.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Ter
      Ter, taky díky za pěkný komentář a z praxe životní. Nejvíce se mně líbila věta " že on jí brambory přepasírovaný pouze přes prase", tady ani snad není co komentovat a jistě měl plná ústa duchovna. Pěkný!

      Vymazat
  5. dnes k obědu máme hranolky se špenátem,v něm hodně česneku,k tomu seitan a tempey,snad to píši správně....Zítra rýžové nudle se seitanem a žampiony,etc.Jednou za měsíc si dáme Javořické párky s kremžskou hořčicí...aniž bychom se křižovali a měli pokrytecky pocit nějaké viny.Naposledy jsem byl u doktora POVINNĚ,vystupní prohlídka při odchodu do duchodu v roce 2008...Ty párky,to je jediné maso,které konzumujeme z duvodu,že si tělo o to ŘÍKÁ...Jinak jsme s manželkou SKORO vegetariáni od roku 1996 dosud a nekritizujeme všežravce,každý to má nastavené jinak,dle sebe...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to K.Bodlák
      Výborně, držím palce a hlavně, asi je to výsledné zdraví tělesné i psyché výborné, jak vyciťuji z příspěvku. Jen tak dál!!!!!!!

      Vymazat
  6. clovek, ktory tuzi po poznani a snazi sa byt dobry bez osobneho alibizmu skor ci neskor sa vegetarianom stane.
    U nas zase bol vynikajuci hlivovy gluas. Maso v nom nikomu nechybalo.

    OdpovědětVymazat
  7. Byla jsem přes 10 let vegetariánka a pak 3-5 let veganka. Myslím si, že člověk by měl jíst pouze plody rostlin, protože to je jediné jídlo, které někdo (rostliny) dá ke snědení "dobrovolně". Přesto jsem nyní na dietě "sněz co nejvíce masa dokážeš". Od té doby, co jsem se přestěhovala do lepší oblasti ČR, kde jsou milejší lidé a atmosféra tu je lepší, do sebe nacpu maso tak 1x za týden. Předtím jsem maso na této dietě jedla častěji (skoro každý den), protože lidé v okolí (v celé oblasti) měli horší vibrace.

    Kdybych však měla zvíře sama zabít, abych ho mohla sníst, tak bych raději trpěla na bezmasé stravě (měla jsem různé zdravotní potíže, když jsem končila s bezmasou stravou, pravda je, že mi uškodilo hlavně veganství, vegetariánství ani tolik ne). Když jím maso, tak nemám žádné zdravotní problémy.

    Myslím si, že systém je zde zařízen tak, aby jedna bytost požírala druhou k tomu, aby mohla žít (i rostlina má vědomí a pokud vykopete ze země např. mrkev, tak zabijete celou rostlinu - samozřejmě, zabít zvíře je horší, ale obojí je "vražda"). Já bych takovýto systém nevymyslela a nezavedla, ale když už tady je, musím se mu podřídit (pokud nechci být nemocná, což pomalu vede ke smrti).

    Pro mě bude nejlepší, až bude volně dostupné uměle vypěstované maso - při tom nikdo neumírá a morálně to je ještě lepší, než jíst rostlinnou stravu, protože to laboratorně vypěstované maso nemá žádné vědomí. Zatím to je ve vývinu, ale věřím, že v budoucnosti to dokážou vymyslet naprosto bez utrpení zvířat a aby to maso rostlo rychle (takže ho bude dost).

    OdpovědětVymazat
  8. Jo a jinak co se týče tloustnutí při masité stravě vs. strava bez masa, tak extrémní dieta s masem se jmenuje "carnivore diet", při které se jí jenom maso, občas sýr a vejce a jinak nic jiného. Pije se pouze čistá voda. Jedí pouze když mají hlad a pijí pouze když mají žízeň. No a na této dietě jsou lidé nejhubenější (nejmenší procento tuku v těle). Protože nejedí žádné cukry (a jedí jen když mají hlad=nepřejídají se). Hlavně je to ale způsobeno nulovým příjmem sacharidů, protože právě po nich se tloustne.

    Když si vyhledáte "carnivore diet body" či "keto diet body" či "low carb diet body", tak uvidíte, že člověk na této stravě vždycky zhubne (pokud měl předtím špeky) a mají hezkou postavu i mladý vzhled. Čímž neříkám, že ta dieta je dobrá, pouze nesouhlasím s tím, že vegetariánská strava je nejlepší pro hubnutí či hezkou postavu (naopak jíst co nejvíce masa dělá tu nejlepší postavu).

    Nejtlustší lidé jsou ti, kteří jedí maso spolu s hodně sacharidy a na dalším místě jsou, co se týče tloušťky, lidé, kteří jedí hodně sacharidů a málo bílkovin (sem mohou patřit i vegetariáni či vegani).

    Já vypadám pořád stejně bez ohledu na to, co jím. Když jsem zkoušela necelé 2 měsíce raw vegan dietu, tak jsem tedy zhubla tak, že jsem vypadala jako z koncentráku a to doslova (normálně jsem měla velikost 34 a při této dietě mi sukně této velikosti spadla z těla a měla jsem velkou mezeru mezi oblečením a tělem - váhu nemám, takže kolik jsem zhubla kg nevím, ale mám schovanou opravdu odpudivou fotku). Každopádně na této dietě jsem byla hodně moc unavená a naprosto bez energie, usínala jsem za chůze (zjistila jsem, že tělo asi neumělo syrovou stravu strávit či jsem nejedla po několika kilech, jelikož tato strava obsahuje hodně vody, tak bych musela asi jíst minimálně 3x větší objem jídla než normálně). Musela jsem s touto dietou skončit, takže zkušenost mám pouze krátkou, ale stačila.

    Když jsem byla veganka, tak jsem byla hodně hubená (to jsem se jednou na návštěvě zvážila a měla jsem 46kg při výšce 173cm). Tato hubenost se mi docela líbila, byla to ta velikost 34. Jenže! Já měla vyhublé ruce, nohy, žádný zadek atd., ale břicho jsem měla nafouknuté, jako ty děti v Africe (to nebylo hezké). A také jsem měla pořád hlad, jedla jsem 0,5 - 1kg jídla na jednu porci, a i tak jsem měla stále hlad. K tomu jsem byla bez energie, což se pak zjistila příčina = anémie z nedostatku železa, pokročilé stádium. Často jsem chroupala samotný led, měla jsem na něj často chuť. Dále jsem nemohla v noci spát = asi nedostatek tryptophanu. A začínala jsem mít psychické problémy.

    Na vegetariánské stravě velikost oblečení 34/36, celkově jsem byla trochu slabší, ale nemoci se u mě buď projevovaly pomalu a nebo to na vegetariánské stravě tělo tak nějak zvládalo.

    Při normální stravě s masem velikost oblečení 34 a postava hezčí než na jakékoli z předchozích diet (zaoblená hubená postava = malé křivky, předchozí diety udělaly tělo bez křivek). Psychika ok, síla těla ok.

    Při keto dietě postava hezká, velikost 34/36, hubená s velkýma prsama. Nejhezčí z postav, které jsem měla, ale na dietě bez sacharidů nemohu být, protože dostávám hypoglykémii a to je hodně nepříjemné.

    Na raw vegan dietě bych pravděpodobně zemřela na podvýživu, na veganské dietě bych se zbláznila a pomalu bych asi také zemřela. Na vegetariánské stravě bych dokázala přežít, ale spíš bych živořila. Na obyčejné stravě bych mohla normálně žít, ale nebavilo mě to (ten způsob stravování a k tomu konzumní způsob života). Na keto dietě, low carb dietě a carnivore dietě bych zemřela rychle (na hypoglykemii = upadla bych do komatu). Ještě jsem nezkoušela paleo, ale to mě ani neláká. Při veganské dietě jsem jedla rozmanitě a hlídala jsem si živiny (při vegetariánské dietě jsem to moc nezkoumala, při normální stravě také nezkoumala).

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.