středa 28. listopadu 2012

Účinky sedmi spektrálních barev




Barevná energie se dá použít jako léčebný podněcovatel nejen v tělesné, ale i v duševní oblasti.
Víme, že sluneční spektrum obsahuje léčivé energie, které mají výborné účinky na nejrůznější potíže.
Například červená barva způsobuje roztažení cév, naproti tomu modrá způsobuje opak, zůžení cév. Červená a oranžovo-žlutá  vytvářejí svým paprskem stav podobný lehké horečce a povzbuzuje  vlastní obranné látky těla a dává do pohybu proces ozdravování.
Oranžová má na organismus vitalizující účinek, zatímco žlutá  se používá k posílení nervů, podpoře zažívání a povzbuzení žaludku.
Zelená působí  osvěživě a vyrovnává, desinfikuje a zabíjí bakterie, pomáhá vytvářet tkáň a reguluje výměnu látek.
Indigově modrá má v sobě  obzvláště intenzivní energie, protože je v ní  zhuštěno celé spektrum všech šesti  barev. Dost často používám s polarizovaným světlem z LED diody přes čirý křišťál  a nechám působit na jednotlivé čakry, které potřebuji z energetizovat.
Filová dodává povzbuzení lymfám a slezině a má rovněž vitalisující  účinek. Barevná  energie vždy podporuje  a  vyvolává v organismu proces uzdravování a pozitivně ovlivňuje stav mysli. Jednotlivé barevné paprsky mají specifické léčivé účinky, odpovídající jejich charakteru a dávají tak k dispozici  koncentrovanou energii, která vyvolává  v těle hluboko sahající reakce a která  je vedena nervovými cestami k postiženým orgánům, aby tam docílila léčivého působení.
Doma

Červený paprsek
Červená je aktivní, dynamická léčivá barva a vyzařuje teplo, oživení  a povzbuzení, dodává vitalitu a výkonnost. Tato barva má největší schopnost proniknout.
Působí povzbudivě na srdce, plíce a žíly, rozšiřuje cévy a vylepšuje proudění krve, podporuje tvoření červených krvinek, oživuje nízký krevní tlak.
Červený paprsek je účinnou energií při: chudokrevnosti,mentální anorexii, ochrnutí, svalové slabosti,čerstvých ranách, ztrátě periody, chronickém kašli, onemocnění hrtanu a omrzlinách.

Oranžový paprsek
Oranžová energie pomáhá pro optimismus a radost ze života.
Působí povzbudivě, zahřívá, podněcuje dobrou náladu, posiluje energii a zesiluje efekt uvolnění a zbavuje křečí.
Tato energie pomáha tedy vždy při depresích, nespokojenosti a pesimismu a ovlivňuje důležité funkce krevního oběhu a lymfatický systém.
Oranžový paprsek je účinnou energií při: anémii, časté únavě, ledvinové slabosti, sklerozách, alergiích, nedostatku energie, při psychózách, trudomyslnosti a strachu, kdy se má tato barva střídat s modrou.

Žlutý paprsek
Žlutá energie má povzbuzující účinek na solarplexus, harmonicky vyrovnává poruchy nervového systému a žláz. Žlutá dodává veselí a radost, zahání trudomyslnost, nechuť do práce a únavu, povzbuzuje intelekt a paměť. Ozářením solaru plexus se uvolní obnovující se energie, což má velice pozitivní účinek na obranné síly a stimuluje centrální nervový systém a funkci žláz.
Žlutý paprsek je účinnou energií při: onemocnění jater, močového měchýře, ledvin a žaludku, při vyrážkách a cellulitidy, při častých výkyvech nálad a při problémech s pamětí, proto je výhodné, kdo chce aby jeho děti se dobře učily, mít pokojík v této barvě.
Zelený paprsek
Zelená působí zklidnění, stabilizaci a zotavení. Rovněž velmi posiluje nervy, redukuje krevní tlak a přináší klid a spokojenost.
Zelený paprsek je účinnou energií při: srdečním selhávání, přetížení nervů, onemocnění bronchií, astmatu, kašli, vysokém krevním tlaku, cukrovce, zánětech kloubů, otocích, ucpání tkání, revmatismu, arthrose, při poruchách zraku a očí. V kombinaci s modrou působí blahodárně na pokožku.

Modrý paprsek
Modré světlo zužuje cévy, tím způsobuje nedokrvení a má uklidňující, ochlazující  účinek. Snižuje tedy krevní tlak. Všechny horké nemoci potřebují modrou barvu. Modrá je harmonizující, posiluje životní sílu a ulehčuje srdci.
Modrý paprsek má vliv na : hnisavé záněty, krvácení z nosu,bolestech v krku, zátylku a ramenou, rýmě, bolestech hlavy, uší, poruchách zraku, vyrážkách, popáleninách, kolikách a při nadměrné aktivitě.

Indigově modrý paprsek
V indigově modrém paprsku se sjednocují energie všech šesti spektrálních barev v mohutnou sílu se zvýšeným účinkem na vyléčení, utišení bolesti a uklidnění. Tento paprsek nachází největší uplatnění při nemocech v oblastech hlavy (oči, uši, nos) a při duchovním vyčerpání.
Řeším s pomocí křišťálu



Barevné vidění rovněž velmi podporuje barevnou terapii, protože mezi vegetativním nervovým systémem a očima existuje přímé spojení, takže barevná chvění mohou být tímto způsobem dodávána celému organismu a mohou ovlivňovat životní impulsy buněk.  Tedy barevné brýle dokážou velmi zintenzívnit barevnou terapii s příslušnou barvou.


26 komentářů:

  1. Mala som obdobia rôznorodých farieb :
    okolo 20tich, čierna, červená
    v pracovnom veku 30-40 ďalej hnedá, zelená, fialová, oranžová
    neskôr biela, biela, biela,
    teraz ? - žltá, starorúžová, zelenomodrá,
    a doslova sa štítim čiernej.
    Myslím si, že časom ako "rastieme" alebo "nerastieme" inklinujeme ku tej, ktorej farbe.
    Ale ! - ešte jeden faktor tu je, a to módny vplyv . :-)
    ... keď džínsy/rifle/ tak m o d r é, tie sú mimo čas, nadčasové.
    Viem si predstaviť Nebo s modrákmi :-DDDDD
    BED


    OdpovědětVymazat
  2. Ešte k snom :
    mali ste niekedy čiernobiele sny ? Ja nie.

    OdpovědětVymazat
  3. Dneska svítilo dopoledne sluníčko po 14 dnech,to je snad to nejkrásnější co může být,nechat na sebe dopadat tu krásnou energii.

    OdpovědětVymazat
  4. A to bych to nebyl já, abych do toho nevnesl trochu zmatku :-)
    Když si barvu představím vizuálně v duchu, má to např. pro mozek podobné účinky jako "skutečná" barva? Určitě minimálně některé části mozku v danou chvíli "vibrují" stejnou frekvencí, jako když jde skutečný signál zprostředkovávající informace o barvě přes oko. Nebo ne? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano Michale, záleží na šikovnosti vizualizace, napřed jsem to tam chtěl také dát, pak jsem to vynechal. Ale je to tak, jen záleží na síle vizualizace, ale mnozí znás nejsou Tibetští mniši, tak jsem od toho upustil.

      Vymazat
  5. Dobrý den,:)Konečně mám volný čas, vidím skvělý článek. Barvy, no, to je něco, to mě zajímá. Barvy ve světle, to je něco nádherného a takto pěkně roztříděné účinky, to se mi líbí. Tedy, ta fijalová , modrá indigo, to je opravdu síla, indigo modrá, tu miluju. Když jsme uvolnili dceři byt a šli na venkov, tak si samozřejmě mladí vymalovali podle sebe. Když jsem přišla na návštěvu, tak jdu na záchod a věřte, nevěřte, naprosto fijalové zdi, ale sytě. Po prvotním šoku jsem si během chvilky uvědomila , že je to prostě super. Je to tmavé, ale na toaletě to nevadí:)barvy jsou zázračné a je zajímavé, že co člověk, to jiná citlivost na barvy a hlavně na jejich odstíny. Tomu léčení barvami věřím a chci to prubnout. Pane Iv, díky za jednoduchý přehled, pochopila i já:))) mimochodem, nabízím Vám tykání chcete:) zdravím všechny holky a kluky . IVA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to IVA
      Jsem rád, měl jsem trochu snahu to co nejvíce zjednodušit, plést tam frekvence, harmonické, zviditelnění frekvencí atd, byl by to elaborát a moc lidí by z toho nic nemělo. Jsou to Ivčo jemné energie, hodím ti tam obrázek do článku, jak to používám na čakry.

      Vymazat
    2. Děkuji, přiznám se, že jsem se snažila pře časem pochopit jak fungují čakry, vrátím se k nějakému článku a musím to naštudovat. Já jsem tehdy byla celá zamotaná:) Myslela jsem si,že to musím nějak roztočit, nebo rozmotat:)) no, musela jsem se sama sobě nakonec smát a odložila to na jindy. . . . krásný večer iva

      Vymazat
    3. to Ivča
      Ale ne, nehledejte v tom složitost, nechte ze začátku čakry čakrami, stačí osvětlovat bolístko, nebo bříško,prostředek hrudi,krk, čelo a nebo pokud je Ti příjemné jen se na ni dívat, taky fajn. V jednoduchosti je vždy síla, detaily třeba až někdy, na co si motat hlavinku.

      Vymazat
  6. Dávnejšie som robila také vyrovnanie v čakrách :
    prosto začnem prvou, červená, zotrváš nakoľko cítiš že máš pobudnúť. Plynule prejdeš na oranžovú, potom žltú, zelenú atď.
    Nie sledovať čas, len si farbu predstaviť. Ono vás to " samo" zdrží toľko koľko, tá ktorá čakra potrebuje. Niektoré pobudnete, niektoré šup preletíte.
    Je to pekné... :-) BED

    OdpovědětVymazat
  7. Pekny den,
    dobre som pochopila, to presvetlujete s bio lampou? Ja

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Ja
      Je to v textu úvodu.

      Vymazat
    2. to Ja upřesnění
      Na problémy při povrchových defektú(poranění kůže, spálenina atd) bez krystalu, na zvýšení aktivizace jednotlivých čaker s krystalem.

      Vymazat
  8. Mozem sa spytat, ja mam tiez biolampu, ale uz nedavam farebne filtre, vraj to svetlo je uz spolarizovane vo vnutri a prijimam vraj cele svetelne spektrum, ma to teda aj pre mna taky ucinok na jednotlive cakry ako uvadzate? ja

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, biolampa má celé spektrum, ale zde se bavíme o zvýraznění účinku jednotlivých barev, tedy jejich specifických vlivů, jejich účinost je tím zesílena, musel by jste používat filtry barev, ale taky se to dá, jen s malou účinností na nějaký problém.

      Vymazat
  9. Dobrý večer, Iv, moc díky, musím si koupit křištál, to bude něco, už se na to těším :) . . PĚKNÁ FOTKA IVA

    OdpovědětVymazat
  10. Naskyta se mi otazka,jakou LEDku pouzit,modrou,nebo ultrafialovou,ktera je "indigovejsi"? :-)......proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Indigovější - obsahuje celé spektrum a je nejsilnější.

      Vymazat
    2. Priznam se,ze jsem "zabednene" nepochopil,hledam ledku,ale je jen jedina modra barva ve ktery jsem ji nasel a pak ultrafialova,obe pekny,ta ultrafialova mi prijde spis jako sytejsi a hezci modra,proto jsem se ptal,pomozte prosim,lv,kterou?:-)))))))))))))),a predpokladam,ze bude treba horskej cistej brousenej a lestenej krystal?:-).......proud

      Vymazat
    3. No přeci ultrafialová a žádný leštěný, nebo broušený, prostě přírodní jeden krystal a prosvěcujete od kořene krystalu.

      Vymazat
    4. Diky moc lv :-),njn,obcas potrebuju nakopnout :-))),dobra vec,aspon se pak zapamatuje:-),mam krasnej krystal,ale je mlecne zbarvenej,neni cirej,myslite ze i ten by byl dobrej? Asi by byl cirejsi lepsi?........proud

      Vymazat
    5. Ta mléčná bude naopak pěkně zářit, protože na něm se bude světlo pěkně rozptylovat.

      Vymazat
    6. A uz mi nic nebrani se do toho pustit,diky lv :-).....proud

      Vymazat
  11. Nojo, ale nemám ani tu lampu, tak to jsme domácnost, nemáme kyselinu mravenčí, kajanský pepř, tak si nemůžu udělat ani huhukoktejl , ani si lampou a křištálem dělat dobře, no to je teda den:)))) iva

    OdpovědětVymazat
  12. Překrásné video, zítra skouknu ještě znovu. Děkuji iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víš Ivčo,je to krásný,já ho znám,vždy mně u toho brní celé tělo.

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.