sobota 28. ledna 2012

Co se to děje u Slunce

Sluneční portál opět aktivní!
V pátek do 21:00 hodiny byla  zaznamenána velká solární bouře na Slunci. Pak spadlo měření z

Current Solar Data: NOAA data - N3KL a od 23:00 bylo měření nedostupné.

 

Navíc se kolem Slunce objevili zvláštní objekty 26.1.2012 

    

Zatím je na "frontě" klid, i když projevy mají vždy zpoždění. Dnes 28.1.2012 jsem zaznamenal jen dvě zemětřesení:
1) Turecko- Kiristal-magnituda 2,4-rozsah 5km 23:25 hod.
2) Řecko-Atheaton-magnituda 2,2-rozsah 10km 23:16 hod

No a dnes 29.1.2012 na Filipínách - locace Lumit - magnituda 5,2 - rozsah 384 km - 6:51 hod. velmi nemibuzení.
Tak to už je dost nepříjemné zatřepání!!!!! 

Dnes 29.1.2012 v 24:00 hod. se konečně spustilo sdílení družice 
Current Solar Data: NOAA data - N3KL    a opět pořádná solární bouře. Myslím, že to vypadá zajímavě, odkaz na související téma: http://energieupramene.blogspot.com/2011/10/slunecni-portal-aktivni_21.html
Podle oficiálních medií přeci: все нормальнoе

20 komentářů:

  1. Tyto objekty se dají na stránkách Nasa najít téměř každý den a to v počtu řádu desítek. Jen je potřeba hledat ve snímcích mladších než cca 36 hodin, pak se dostanou na řadu zřejmě nějakého retušovacího programu a jsou odtraněny. Mám to osobně odsledováno.
    Co se stalo se satelity sledující aktivity slunce a magnetického pole Země si můžeme domyslet. Po většině náhlých nárůstů hodnot v tabulce proton-flux se dá často na netu najít zpráva o nějakém "kontrolovaném" pádu satelitu nebo o dočasné či trvalé ztrátě komunikace s ním. Ještě jsem nekoukal jak je na tom osobní navigace ani satelitní vysílání televize, ale nedivil bych se, když by něco z toho bylo v noci a možná i teď nedostupné. V médiích není zatím ani zmínka, že se něco děje. Je to záměr nebo jen příliš brzy na reakci? :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Tady jsem našel něco funkčního. Otázkou však je, proč zrovna toto funguje.
    http://www.swpc.noaa.gov/rt_plots/xray_5m.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, tento odkaz jede a je na něm pěkně vidět rychlý včerejší nárust rentgenového záření. Jinak se nedivím, ti než se rozhoupají a vymyslí lži, tak kdyby na nás z Vesmíru letěl mrakodrap, tak než by to oznámili, tak by byl na hlavě. Na luxusních paluách se stále tancuje - все нормально,ничего не происходит!!!

      Vymazat
    2. Vypadá to spíš, že mají (n3kl.org) nějaké technické problémy, že by anonymous (vtip)? Stránky noaa normálně fungujou, třeba na http://www.swpc.noaa.gov/today.html jsou ty stejné grafy. Osobně jsem zvědavý co bude za zemětřesení, když naposled to odnesla Itálie http://seis.ig.cas.cz/quakemap/index.html

      Vymazat
  3. Uff, uff, co to muže byt za techniku, technologii, co zvládá pobyt v blízkosti Slunce !!! Naprosto úžasné ! Jak na tom asi bude civilizace, co dokáže sestrojit taký stroj, co to umí ! A pak - co tam delaji ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono třeba u Slunce není až takové teploučko, jak by se nám zdálo. Vemte v úvahu, co se stane s povrchovou teplotou černé kovové destičky plující vesmírem v blízkosti slunce a úplně stejné destičky umístěné do průhledné krabičky naplněné vzduchem. Shoří obě? Nebo snad jen ta bez tepelné izolace krabičky a vzduchu? Nebo snad ...?
      Ono i na naší Zemi není stejné teplo na rovníku a na pólech a přitom jejich rozdíl ve vzdálenostech od Slunce je zanedbatelný. Vždy může být cokoliv jinak, než se nám na první pohled zdá.

      Vymazat
    2. ...Vždy může být cokoliv jinak, než se nám na první pohled zdá,,,
      To jo, ale jak rozumově uchopit, že nejaký objekt je tak blízko Slunce a odolá pritažlivosti ??? OK, teplota... roztání je jedna věc, ale co potom ta gravitace ? To mi nebere.

      Vymazat
    3. To mi hlava nebere - pěkné přirovnání! Pokud je něco na snímcích, předpokládejme že jsou to s největší pravděpodobností hmotné objekty(ty jiné by byly průhledné), no a co když k manipulaci používají nějaké Drony se silovým ochranným polem, sedí si někde v klidu na orbitu, vše mají na 3D obrazovkách před sebou a možná i koukají na tento blok a naše myšlení jim taky hlava nebere.

      Vymazat
    4. Ano, přesne to ! Hmotné objekty v gravitaci pod silovým ochrannm polem. O tom psali spisovatelé scifi. Pokud je to scifi, tak to ujde, dyť to je vymyšleno, no a teď tady jsou snímky, že to je možné a nejaka civilizace disponuje technikou, a technologii, co klidne odolava našemu Slunci ! Tak pánové, todle má hlava nebere ! Máme to pod nosem, že to jde a čumíme, ponevadž to neumíme !

      Vymazat
    5. Vždyť vědci ani nevědí co způsobuje gravitaci ani co to vlastně je a dokonce se přou, zda vůbec existuje, takže bych nebral jako úžasné něco, co může ve své podstatě být jednoduché. Není to tak dávno, co bylo nemožné a naprosto vyloučené, aby něco těžší vzduchu, mohlo létat. A přitom jde jen o jednoduchý tvar průřezu křídla. Zádná věda, nic co nejde namalovat jedním tahem za jednu vteřinu na papír. Je to jen na úhlu pohledu.

      Vymazat
  4. V pátek v 24:00 nejelo nic z družic. Necháme se překvapit, třeba nám řeknou, že nám straší ve věži a nebo se nám to zdá a bude dogiglaný - ohraná písnička - nebo to nebudou komentovat vůbec, to je taky jejich taktika.

    OdpovědětVymazat
  5. Souvisí s tím dnešní hysterické sprejování oblohy? http://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/sat/noaa_avhrr/201201281515_NOAA15/201201281515_NOAA15_CZ_NM.jpg
    Vlabi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechci si hrát na vševěda, ale tok rentgenového záření byl dosti značný a pokud si přidáme schválně rozptýlené mikroskopické částečky kovů na obloze, máme větší snížení záření u země, takže možné to je.

      Vymazat
    2. Otázkou by pak ale bylo, zda jim jde o ochranu nás (nepravděpodobné) nebo ochranu jejich (pravděpodobnější) a nebo o nemožnost se postupně adaptovat na to, co v blízké budoucnosti přijde a nás to pak bez této adaptace bude ničit bez jejich dalšího úsilí - (nejpravděpodobnější).

      Dnes jsem měl nádherný sen. Zdálo se mi, že jsem svojí vůlí měnil svoje okolí - stavěl jsem pro sousedy domy a upravoval zahrady. Jen jsem si představil svoje přání a ono se bezezbytku splnilo. :-)

      Vymazat
    3. to Michal:
      Musím být opatrný, protože jsou stránky otevřeny pro veřejnost, ale přesto jsem otevřený a kdo mne zná, ví, že náznaky jsou jasné, rentgenové záření velmi působí na mutaci DNA a je jim to prd platné, aby zabránili vývoji, jen ho max pozdrží - možná i o to jim jde, o čas.

      Vymazat
    4. Ono ani dost možná nemusí jít přímo o blokaci či podpoření rentgenového záření. Vždyť co vím, tak nám je známo zatím pouze něco kolem 1,5% veškerého záření, co k nám Slunce posílá a pochybuji, že jen X-záření je jedinné, které má vliv na DNA a na Vědomí i Ego zkrze nálady a pocity našeho fyzického těla.
      Já ani tak nereagoval na Váš komentář, ale jak už to u mne bývá, šlo o zápis momentálních myšlenkových pochodů. Je to u mne asi jako, když se PC zeptá, zda má opravdu smazat označený soubor. :-)

      Vymazat
  6. Opravuji: vidíme 1,5% celkového vědě známého spektra záření.
    A nebudu si nalhávat, že by věda znala celé kompletní spektrum, které se i dost možná mění podle toho, jakou částí vesmíru zrovna Sluneční soustava prochází.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Berte toto záření ( třeba rentgenové) jako nosnou vlnu, má dobré vlastnosti pronikání, co v sobě nese za modulaci, tak o tom "větci" nemají opravdu ani páru - zatím.

      Vymazat
  7. "Objekty" jsem začal pozorovat asi před rokem, když se o tom mluvilo na internetu. Rozlišení je ale malé, takže se dá těžko říct, co to je. Na o rok starších fotkách ( sondy Stereo) nebylo nic a rozlišení bylo vyšší. Objekty vypadají zajímavě na videu (sestřih fotek za 24 h: http://stereo.gsfc.nasa.gov/beacon/ u zelených obrázků mpeg).
    Záření nemusí nutně nést modulaci ale může pomoci dna se natvarovat tak jak má.

    OdpovědětVymazat
  8. Zdravím, tak jak ke mne chodí informace zapadá mi to i s odstupem času. v 2014 jsem "čirou náhodou" byl doveden na uloz.to a stáhl text. soubor od média přepisy, záznamy. Krom silných sdělení(mrazení po celém těle) se psalo že po roce 12 po zarovnání os Z M S nastane nová era a pro rychlejší postup ve zkvaltňování lidské morálky a dosahování nových duchovních kvalit http://inner-light.ning.com/m/blogpost?id=6370783%3ABlogPost%3A128753 bude rapidně narůstat Sl. záření. má to co dělat s Šišinkou mozkovou (3. oko). Tak se nechme překvapit :-)
    Petr

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.