úterý 17. ledna 2012

Aktuality z E-CAT



Dne 14.1.2012 Andrea Rossi, vynálezce E-Cat oznámil na tiskové konferenci další nový průlom ve vývoji této technologie a odpověděl na řadu otázek, hlavně týkající se přístroje pro domácí použití před uvedením na trh.
Některé informace zůstaly důvěrné, jako např. použité druhy katalyzátorů, ale to není čemu se divit, před vpuštěním na trh.
Aktivní zona reaktoru o velikosti cigarety je schopna dodávat až 10kW výkonu. Velikost zařízení bude přibližně o velikosti domácího PC. Nyní se vyřešilo snížení rozměrů celého zařízení. Jednotka bude tedy malá a kompaktní. Výkon v aktivní zoně  u výkonu 10kW odpovídá hustotě výkonu 117 wattů na cm3 – to jsou mimořádně velké hodnoty!
Rovněž bylo řečeno, že u jednotek pro domácnosti budou moci již vyměňovat náplně i jednotlivci, ne jak se zprvu uvažovalo jen o pracovnících co mají smlouvu s E-Cat. Prostě se náplň po vyčerpání vymění jako kazeta, dodávaná od firmy E-Cat Leonardo Corporation, stará se pošle na recyklaci. Každá kazeta, tedy náplň, bude stát deset dolarů a ta vydrží na plný výkon 180 dní, to máme skoro půl roku, tj. celé topné období za 10 dolarů.
Rovněž potvrdil, že ve světě se již připravují na trh i další nové technologie s nulovým bodem, jak jsem několikrát naznačil, ala Kapanadze pro topení v elektrických kotlech atd.
Rovněž přichází s novinkou v konstrukci a to, že již nebude potřeba žádné malé množství vodíku v bombičkách při provozu  zařízení. Tím velmi zjednodušil obsluhu i provoz zařízení, protože potřebný vodík se již vyrábí v nové aktivní zoně. Odstranění doplňku vodíku pro provoz zařízení zjednodušil certifikační proces, jelikož jisté síly se snažili tento proces zpomalit.
Cena domácí (domovní) 10kW jednotky E-Cat bude 400 – 500 dolarů. Tato nízká cena je umožněna možností výroby na automatizovaných linkách s použitím robotiky. Cílem této technologie je dostupnost tohoto systému pro širokou veřejnost a konkurenti nebudou moci šmelit s vyššími cenami, jelikož jeho výroba bude mít velký náskok.
Jednotka při zpuštění během první hodiny po zapnutí spotřebuje pro probuzení aktivní zony 2,7-2,9 kW elektrické energie, po této době již systém bude podporovat sám sebe a bude řízen elektronicky. Proto schopnost systému udržet v akci nebude na majiteli, ale bude plně automatizovaný pomocí řídící elektroniky jako součástí zařízení.
Hlavní klíčovou otázkou je, udržet systém stabilní nad 120 st. C. vyrobené páry, pro lepší efektivitu při výrobě el. Energie z páry, to se však týká vyšších jednotek okolo 1 MW.
Technologie E-Cat není srovnatelná s plynovým topením, jako zapnout a vypnout, jede v delším čase a tedy je vhodným systémem pro domácí použití při topné sezoně. Navíc energie je tak levná, že není ani důvod vypínat toto zařízení, mimo jistě letní období, v případě vytápění domků. Při výrobě el. Energie je to jasné, můžeme frčet stále.
Provoz zařízení je naprosto bezpečný, žádné radioaktivní látky, jak rádi oponenti kteří tomu nerozumí tvrdili. Pokud dojde k poruše uvnitř aktivní zony, jaderná vnitřní reakce ustane.

Záznam z chatu.
Video si můžete přepsat na titulky se Slovenštinou ( v You Tube)  -  cc - přepsat zvuk/OK - přeložit titulky - Slovenština/OK


 Aktualizováno 11.2.2012
Dnes mně došlo vyjádření k dalšímu dění E-Cat a proto ho otiskuji i zde:


 www.ecatenergy.sk patrí mojej spoločnosti.Poteším všetkých tým,že cena sa má pohybovať v rozmedzí 400-500 USD,za 10KW home jednotku.
Náplň asi 100g niklového prášku bude stáť asi 10 USD a vydrží asi 180 dní v nepretržitej prevádzky.

Cena za jednotku bude v podstate pevná na celom svete,z rozdielom prepravy.Moja spoločnosť zastrešuje servisnú distribučnú a obchodnú stránku v stredoeurópskom regióne.

O zdravie ing.A Rossiho sa obávať skutočne nemusíte,preto že sa už dávno postaral o to sám tak,že v prípade nešťastnej náhody,úrazu,či nehody,bude jeho know how zverejnené.
P.S.Děkuji za spolupráci - Iv

29 komentářů:

  1. Skvělé!!!
    Jen si těžko představit ten nekonečně dlouhý pořadník objednávek, ale to už je ta veselejší část :-)

    Jeden zcela specializovaný webbbot, jež zjednodušeně řečeno monitoruje a diagnostikuje chování lidí na webu (osobně si myslím reakce lidí na kolektivní vědomí), dokáže s velkým předstihem předpovídat důležité energetické body lidstva. Dlouho dopředu bylo díky němu známo několik velkých zemětřesení, světová ekonomická krize, události 9.11. ad. Pro letošní rok má být největší zvrat v období 2.3, - 9.3. a má se týkat nějakého odhalení tajemství. Vůbec by mne nepřekvapilo, když by se to týkalo mimojiné právě i E-catu.
    Podrobnosti pro zvídavé zde:
    http://leva-net.webnode.cz/products/a2012-a-planetarni-preryv/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Počítám, že v tu dobu budou zveřejněny další tajné záznamy od Mayu co slíbila Mexická vláda uveřejnit lidstvu v podobě filmu. Pak ty co pochytaj budou soudit a těm co se podařilo zdrhnout, se "zakopou" (stejně si je najdem) budou ještě nějakou dobu kopat. Jinak díky!

      Vymazat
    2. Hledím, jak to sedí - hlavně ale ten březen bych nebyl rád

      Vymazat
  2. Mám velikou radost, že se to tolik rozjíždí a chytá naprosto reálné rozměry. Vidím, že se na tom pracuje na plné obrátky, takže věřím, že se brzo dočkáme uvedení na trh x). A když se člověk podívá, tak už jen z těch banálních cen je vidět, že to mají na starost dobří lidé. Protože na tom by se dalo taky nehorázně vyrýžovat, to ví každý.

    OdpovědětVymazat
  3. Rád bych byl naplněn optimismem pac ta cena je úplně luxusní..Teď jde o to jak a kde to chtějí sériově vyrábět..A kdy se to dostane ke koncovému zákazníkovy..I tak si ale myslím, že Elita radši vyvová nepokoje a převraty a nechá padnou Řecko a jiné podobné scénáře útok na Sýrii/Irán, aby obdobné věci zpomalila..čas ukáže jak to bude, ale díky za Info

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O možnosti jak zamezit koumákům lichvu a navržení ceny, aby to ze základu vyvrátilo tento systém jsem psal v minulých článcích o E-Catu - dodržel. Když pročítám některá fora, to se vyrojilo odborníků a těch negací, formou že je to podvod, prostě zaprděnci, platní tomuto systému. Co vím, první výrobky by měli pokud to půjde dobře začít jít ven na podzim 2012!

      Vymazat
  4. O podobnych veciach sa pise, ze su az prilis dobre na to, aby boli pravdive. Snad sa to Rossimu podari pretlacit. Cakaju ho nebezpecne casy. To by bola totalna zmena systemu. Najma pre vidiecanov, ktorim by to umoznilo prakticky zit bez prace, v akej forme ju pozname dnes. Na polrocne vykurovanie staci pracovat 2 hod a zvysok casu investovat do vlastneho hospodarstva a sebestacnosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napsal jste:........Cakaju ho nebezpecne casy.... Ani si nedovedete představit těch útoků, plných zloby a hnusu i na mou osobu. Typický příklad rozkladu společnosti a základních hodnot.

      Vymazat
    2. Sice nepředpokládám, že se na mě z toho prvního milionu vyrobených jednotek dostane, ale i tak se přimlouvám k zamyšlení se, jak nejlépe toto použít na výrobu el. energie, jaký nejefektivnější generátor k jednotce (asi parní?) použít. Nejenom já mám doma vytápění elektrikou (odporové dráty v podlaze), takže nemám možnost jak použít bez přestavby domu tento typ jednotky. Navíc vidina toho, jak na energetickou společnost s níž je "žilně" propojen můj dům, udělám dlouhý nos, je tak hřejivá. :-)

      Vymazat
  5. Výborný článek, ta výrobní cena e-cat je parádní, vypadá to nadějně, že na výměnu náplně nebude muset být potřeba certifikovaný technik. Stejně nejvíce pokroková je naše vláda, když se rozhodli dostavět další blok jaderné elektrárny....opravdu zralý a uvážený krok s tím uděláme díru do světa...když si uvědomím, že to bude jako vždy předražené a z našich peněz chce se mě plakat. No dělaj dobře ti naši sokolíci. Salvanti

    OdpovědětVymazat
  6. tak uz to z nich leze

    NASA potvrdila nízkoenergetickou atomovou reakci (LENR - studená fúze)
    http://www.youtube.com/watch?v=e1b5UR-9wQo

    Juraj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nevím, nevím. Četl jsem článek od nějakého anglináře a ten říkal, že nic takového tam vlastně řečené není.

      Ale jinak. Je reakce niklu s vodíkem něco vzdáleně podobného jako reakce hliníku s oxidem železitým, jenom s větší účinností a kontrolou reakce?

      Hledám něco o turbínách a padla mi do oka Teslova turbína. Připojit jí na vývod páry z E-catu a pohánět jí třebas as motor jako generátor (viz. návody tady na blogu), mohlo by to pak sloužit k výrobě el. proudu. Jen nevím jak by to bylo s životností celku (ložiska apod.). Přece jenom každý rok měnit součásti s výpadkem el. není nic hezkého.
      Pak by se to mohlo buď řídit elektronicky, aby to neběželo stále na 100%, ale jen natolik, kolik je zrovna aktuální potřeba proudu (ostrovní systém) nebo a to by bylo též zajímavé, ale v naší současné společnosti ještě nemožné - nechat to běžet na plno a nadbytek pouštět do sítě a tím přispívat na veřejné osvětlení, školy, nemocnice apod. Že by to znamenalo konec elektráren je jasné, stačilo by jen dostatečné množství výkonějších jednotek pro stabilizaci výkyvů sítě.
      A nebo si počkat na jednodušší využití VE přimo na výrobu el. proudu?

      Vymazat
    2. Tak to dám Michale i s titulkami - přidáno dnes 25.1.12

      Vymazat
  7. Tak ať jako natvrdlejší jsem taky trochu k užitku. Tu je myslím velmi důležitá informace od webbota o němž jsme se tu nedávno bavili a vypadá to, že se potvrzuje, co jsem tehdá psal. Je to sice těžší čtení, ale kdo o tom bude něco hledat, zapadne mu mnoho věcí do mozajky.
    http://leva-net.webnode.cz/products/dobre-zpravy-webbotu-nove-svetlo-nova-elektrina-pad-nwo/

    OdpovědětVymazat
  8. Píšu o drobném rozporu v ceně z aktuálního článku:
    Rossi: cena za domácí jednotku bude okolo 400 - 500 USD za kW (ne tady za 10 kW). Pro průmyslové využití okolo 1500 USD/kW. "Náplň" okolo 10 Euro v Evropě a okolo 10 USD v USA. Návratnost by měla být okolo 1 roku.

    http://ecat.com/news/ecat-com-interviews-andrea-rossi-about-e-cat-prices-and-warranties

    Co jsem pochopil z toho testování, tak jednotka potřebuje příkon asi 1,5 h než se rozběhne "reakce". Po vypnutí napájení ze sítě teplota mírně poklesla ale asi 1h se pořád držela nad 100 stupni Celsia, než byl pokus zastaven. Takže by to teoreticky mělo vydržet topit (kromě startování ) bez napájení ze sítě. Takže udávaný COP 6 bude asi vyšší. (Myslím že COP bude okolo EON trhněte si)

    jm

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavní a podstatná věc plus mínus(nebudem drožkaři a zabývat se nějakými rozdíly +- něco málo) je že Vám náplň vydrží pro provoz cca 180dní tj. skoro půl roku, tedy jedna topná sezona, která Vás bude stát cca 10US x 30Kč= 300Kč. Když v průměru zaplatíte u jednogeneračního rodinného domku plynem vytápěným cca 40 – 50 000,- Kč, tak to je diametrální rozdíl. Navíc investice se vrátí během ½ roku provozu, i kdyby za rok, stále jste v plusu, ale co je hlavní, končí éra energetických nadnárodních společností a od toho se bude dále odvíjet vše ostatní, od politiky začínaje, konče mainstremovou vědou.

      Vymazat
  9. sic jsem si jeden ks na e-cat objednal, coz mne potvrdili, ale znejistil jsem po precteni http://blog.newenergytimes.com/ Cetl to nekdo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tyto články jež uvádíte jsou bez komentáře. Je to tak jednoduché, dostanete od výrobce nějaké parametry, kvůli nimž jste si zařízení pořídil. Úvahy typu jede-nejede jsou k ničemu, negací a rádoby důvodů že to nefunguje Vám nasmolím třeba 100 stran odborného výkladu. Realita ukáže !!!!!! To, že nové věci se pomlouvají má vždy nějaký účel. Musíte jednat za sebe.

      Vymazat
    2. Zdravim, uvedl jsem to proto, ze jsou i jine nazory - jinak dik za uverejneni.

      Ja osobne budu cekat na svuj kus a drzet panu Rossi vsechny palecky. Bylo by fajn, kdyby po nekonecnem utlaku VE zarizeni konecne jedno bylo dostupne na volnem trhu.

      VE zdar!

      Vymazat
  10. E-cat + NASA + Lern:
    Rossi v jednom svém interview řekl něco v tom smyslu, že i když Nasa okopírovala jeho technologii, tak nebude schopna zařízení vyrábět - ani tak levně ani tak brzo jako on... Vypadá to, že hoši už počítají s tím, že se to rozjede, tak se cpou do předu s tím, že "my taky". Nakonec možná budou tvrdit, že to vynalezli oni. Paralely by se v historii jistě našli.
    jm

    OdpovědětVymazat
  11. Jen bych se chtěl optat co si myslíte o firmě Dekalion je to konkurence Rossiho? A čím víc firem se do studené fúze vrhne tím lépe snad to praskne a už to bude celospolečensky představené a používané snad už na podzim.. Teď by měli testovat nevím zda už to mají za sebou a jak to dopadlo..poskytuji odkaz přeložil jsem si to v Google Chrome.. tak je to takové lámané.. ale každý týden se snažím o E-Cat najít něco nového a když není nic tu musím pátrat jinde :)
    PS odkaz http://pesn.com/2012/02/13/9602039_Hope_from_Athens_found_in_Cold_Fusion/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Defkalion je založen na stejném základním principu studené fůze, mohou se lišit jen katalyzátory a jiným uspořádáním komory, ale myslím si, že konkurence je správná věc a navíc, když na tom začíná pracovat tolik firem, není to jen tak, dále je pak i menší riziko toto zatutlat, pokud je vše OK.

      Vymazat
  12. dobry den
    mna by akurat zaujimalo, za aky cas to vyprodukuje tych 10kW? Inak tomu fandim a drzim palce, konecne niekto kto nas spravi relativne nezavislimi od plynu a elektriny a budeme zavisli uz len na niklovom prachu. Dufam, ze to bude take ake to byt ma.

    OdpovědětVymazat
  13. Dobrý den,zajímalo by mě jaká je současná situace s prodejem jednotky HOME?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Tom
      To záleží dnes na ukončení testů, které si opakovaně vyžádali někteří skeptičtí vědečtí pracovníci, tím se oddálila certifikace zařízení a je jedno jestli pro velké nebo malé výkony. Poděkujte Skeptikům a všem těm, co tuto technologii řvavě odsuzují jako nemožnou - nefunkční.

      Vymazat
    2. Aha já sem myslel že ta velká je už v prodeji.Takže je to v nedohlednu.To se jim nemůžeme divit že se to snaží zdržet když by tím přišli o moc ovládat lidstvo.No uvidíme tento rok má být rokem velkých změn tak to snad vyjde.

      Vymazat
    3. Ano , velká jede a je ve vojenském zařízení a pokud vím, tak Rossi přijímá již objednávky na ty velké, jejichž sériová výroba má se začít koncem 2014, protože u těchto jsou certifikace skoro dokončeny.

      Vymazat
    4. Sorry to answer in english.
      E-cat is well advanced and the Swedish research consortium of Swedish electric companies, publicly said they tested the E-cat and it worked. they published it in their corporate magazine.
      A test is in progress, and result are expected for spring...

      There are competitors like Defkalion, Brillouin, Lenuco...
      here is an executive summary
      http://www.lenrnews.eu/lenr-summary-for-policy-makers/
      or
      http://www.lenrftw.net/home/are-low-energy-nuclear-reaction-devices-real


      many physicists think LENR was debunked, but it was never, the only 4 critics were abandoned by their author, because they could not defend them facing the facts.
      Only critics are obsolete or theory.

      this book, Excess heat by Charles Beaudette describe technically the controversy, the experiments, the critics, the debunking of the critics, the mentalities ... a book to read, the book to read.

      http://iccf9.global.tsinghua.edu.cn/lenr%20home%20page/acrobat/BeaudetteCexcessheat.pdf
      (published as PDF for ICCF9)

      hope this helps, and thanks to relay E-cat technology in your article!

      Vymazat
    5. to Alain
      Thank you very much for your support and information. Continue to be with us.
      Iv

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.